מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק שלא שבערונית08/05/2012
שלום,
יש לי תינוק בן 10 חודשים
סדר היום מבחינת האוכל שלו הוא כזה:
בוקר בסביבות 6-7 - בקבוק תמל 180
8:30 בגן - פירות עם ביסקוויטים (שמים שם מלא ביסקוויטים כדי שישבע לפחות ל 3 שעות)
12-12:30 - מרק עם ירקות ובשר (לאחרונה מתחילים להוסיף לו קוסקוס / אורז / תוספת פחממתית, רק לו, כי הוא לא שובע מהמרק)
14:30-1500 - גבינה עם אבוקדו / ביצה / גיל / פרוסת לחם קל מעוך....
פה אני נעצרת כי חשוב לי לציין שזה משביע אותו לשעה בלבד ואז הוא צורח כבר אחרי שעה לקבל עוד אוכל
16:00- בקבוק 180
18:00 - בקבוק 200 תמל מעורבב בדייסת אורז
אני רוצה להתייעץ קודם כל לגבי ארוחת הצהריים - מה אפשר לתת בסביבות 15 כדי שישביע אותו לכמה שעות ? נראה שהכמות שאני שמה לו אינה מספיקה. רעיונות לדברים נוספים שניתן לתת לו, ומה הכמות ?
כמה בקבוקים נהוג שתינוק בגיל הזה שותה? חשבתי שנורמלי שהוא יאכל ביום - 3 ארוחות (פירות, מרק וגבינות) וכן 2 בקבוקים (בוקר ולפני השינה) אבל זה לא מספיק לו
יש לך אולי עצות איך אפשר לבנות נכון את התפריט על מנת שלא ירגיע רעב לעיתים קרובות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא שבע - תגובה
דפי ליבר08/05/2012אני מניחה שהתינוק בריא ואין בעיות נוספות [ לא התייחסת למשקל ]
אני חושבת שכדאי לתת לו ארוחת צהרים טובה ומשביעה , ולנסות לדחות ל 15.00 עד 16.00 ארוחה נוספת של גבינה לבן עם פירות לחם .
בשעה 18.00 בערך לתת לו ארחות ערב מסודרת .ביצה אבוקדו לחם מרק פשטידות
ולפני השיינה בקבוק .
אחר הצהריים תנסי לצאת איתו מחוץ לבית , לשחק , לטייל
אולי אפשר יהיה למשוך קצת ולהרגיל אותו לאכול ארוחות מלאות ולשבוע .
3 בקבוקים בגיל הזה נראה סביר .
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 10 חודשים אוכלים רק מתוקטלי07/05/2012
שלום רב
אני אם לתאומים בני 10 חודשים . יש לי בעיה אם שני התאומים : שניהם מסרבים לאכול אוכל שאינו מתוק או מתקתק, או כאשר מרקם שונה או גס קצת יותר מפירה.
מחוסר ברירה אני מערבבת להם ברוקולי , אבוקדו, סלק , כרובת , כל אלה עם פרי כלשהו , רק ככה הם מוכנים לאכול.
כבר קרוב לחודשיים אינני מצליחה להרגיל אותם לבשר ( עוף, הודו, בקר) והם לא מוכנים לאכול ובמידה ואני מצליחה לדחוף כפית אז הם מקיאים את התוכן.
את הדייסות הם אוכלים מהבקבוק יחד עם תמ"ל.
איך אוכל להרגיל אתם לאכול דברים חמוצים -כמו גבינה לבנה או מרק ירקות עם בשר ?
בתודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני 10 חודשים אוכלים רק מתוק - תגובה
לירון פז08/05/2012טלי שלום,
ציינת שתי בעיות: האחת בעיה עם מרקמים והשניה בעיה לגבי טעמים מתוקים.
לגבי בעיית המרקמים, חשוב מאוד לא להתייאש ולנסות ולהציע מרקמים שונים. אם פירה הוא לא מאכל חביב עליהם, תנסי לעבור למרקמם אפילו פחות מרוסק, או להשתמש במאכלים שהם כן אוהבים עם מרקמים פחות טחונים(ולעבוד איתם על מרקמים שונים). לגבי הטעמים, הייתי מציעה לשלב גם מתוק בעוף/הודו(לדוגמא בטטה בקציצה או אפילו בננה או ביסקוויט פתי בר). לאחר שיתרגלו לטעם של הבשר, להפחית בהדרגה את המתוק. חשוב לא לעשות שום דבר בכוח כדי לא לגרום להפרעות באכילה. לא לדחוף בכוח. תנסי לתת להם לשחק עם האוכל בידיים, ולשבת לידם ולאכול גם כן מאותם מאכלים אותם את רוצה שיאכלו(דוגמא תמיד עוזרת). בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית חלב אם ותמ"ללינור07/05/2012
שלום
רציתי לדעת באיזה גיל תינוקות או ילדים מפסיקים לשתות חלב?
והאם זה אותו הדבר בחלב של אם ותמ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית חלב אם ותמ"ל - תגובה
דפי ליבר07/05/2012לא צריך להפסיק ולשתות חלב כל החיים ...
מומלץ עד גיל שנה לפחות לא לעבור לחלב פרה אלא לתת תמ"ל.
חלב אם - אני מבינה שהשאלה לגבי הנקה ?
עד גיל חצי שנה מומלץ להניק הנקה מלאה אבל כמובן אפשר ורצוי להמשיך ולהניק גם באופן חלקי.
תינוק שלא יונק מלא בדרך כלל צריך השלמות ע"י תמ"ל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומגיל שנה אפשר לתת חלב פרה במקום
לינור07/05/2012תמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומגיל שנה אפשר לתת חלב פרה במקום - תגובה
דפי ליבר07/05/2012לפי הוראות משרד הבריאות אפשר.
בחלב פרה יש פחות ברזל מתמ"ל וזו הסיבה לדחייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי מרימים לגרעפסשיר06/05/2012
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר08/05/2012הופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד מתי מרימים לגרעפס - תגובה
דפי ליבר09/05/2012זה מאוד אישי לכל תינוק . בדרך כלל כשנגמרים הגזים והפליטות בסביבות 5-6 חודשים . יש כאלו שחושבים שעד שהתינוק נשאר זקוף לבד .
אבל יש תינוקות שגם קודם לא צריכים להוציא גרעפס. בקיצור זה לא הוראה ברורה אלא תחושה שלך מתי מספיק .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 חודשים - מסרבת לאכול דייסה בערבליאת06/05/2012
שלום,
יש לנו תינוקת בת כמעט 10 חודשים, שוקלת 7500 (נולדה 2500).
אוכלת ב 06:30 בקבוק עם דייסת דגנים (180) לאחר שנת הלילה,
10:30 מנת פירות (לא מוכנה יותר מ100 גרם)
14:30 מרק ירקות עם הודו (250 גרם)
17:00 חצי מנת יוגורט עם פרי
אחרי מקלחת, ב19:00 בקבוק דייסה (מקס' 180) של שיבולת שועל/אורז
כך כבר כמה חודשים.
הבעיה היא שבימים האחרונים היא לא מוכנה בשום פנים ואופן לאכול את בקבוק הדייסה בערב. באופן תמוה, היא מוכנה לאכול את הדייסות בבוקר אבל לא מוכנה להתקרב לאותו הבקבוק (סוג הבקבוק) בערב.
ניסינו לשנות את סוג הבקבוק רק בערב וזה עבד בדיוק יומיים.
עכשיו לא משנה איזו דייסה ואיזה סוג בקבוק ננסה בערב, אין הצלחה. (עדיין - אותו בקבוק בבוקר מתקבל בברכה).
מתוך רצון שבכל זאת תאכל משהו, חזרנו להאכיל אותה (אחרי חודשיים של הפסקה) מתוך שינה באזור 22:00.
יש לכם עצה? תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 חודשים - מסרבת לאכול דייסה בערב - תגובה
יעל משיח ארזי06/05/2012ליאת שלום
נסו לתת לה ארוחת ערב, פרוסה עם אבוקדו , חביתה מקושקשת וכו' , אולי רוצה לאכול כבר אוכל אמיתי
במידה ולא רוצה , נסו לתת תמ"ל לא דייסה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים - מסרבת לאכול דייסה בערב
ליאת06/05/2012קודם כל, תודה על התגובה המהירה :)
ניסינו (עד לפני שבוע) לתת ארוחת ערב.
היא לא מוכנה יותר מ-3 חתיכות קטנות של לחם עם ממרח או 4 חתיכות של חביתה עם גבינה (משהו בסדר גודל הזה).
כשראינו שזה גורם לה לא רק לא לאכול את הארוחה אלא לא לרצות גם השלמת תמ"ל - ויתרנו בינתיים על ארוחת הערב וניסינו להתמקד רק בדייסה שוב, כדי "לחזור לשגרה".
מאז בעצם הכל השתבש...
קצת מתוסכלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים - מסרבת לאכול דייסה בערב - תגובה
יעל משיח ארזי06/05/2012ליאת שלום
לעיתים יש שינויים שנובעים מרצון לחדש / מיציאת שיניים/ מצינון ועוד
חשוב לא להילחץ, תנו לה מה שבא לה ותמשיכו להציע את הדברים שקודם לא רצתה להתנסות בהם, תתפלאו לגלות שיום אחד מוכנה לאכול מה שקודם סרבה בתוקף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לילה ובישקוטיםשיר06/05/2012
שלום,
ביתי בת 7 חודשים אוטוטו.
עדיין אוכלת 2 ארוחות בלילה (בשעה 24-1, ואח"כ ב 4-5).
מתי אפשר לנסות להוריד את ארוחות הלילה וכיצד?
האם מותר בגיל הזה לתת בישקוטים (הביסקוויט הזה שעושים ממנו טירמיסו, אבל בלי למעוך אותו, אלא לתת לה ביד) - מוסיפה שיש לה 2 שיניים תחתונות.
יש לי גרבר של פירות טרופיים(המורכב מ אננס,מנגו ועוד משהו...) , עוד לא נתתי לה את הפירות האלו בנפרד - האם אפשר לתת את הגרבר בלי לחשוף תחילה בנפרד לכל פרי?
היא כרגע אוכלת פירות בבוקר+השלמה בקבוק. בצהריים ירקות+עוף/הודו. זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לילה ובישקוטים - תגובה
יעל משיח ארזי06/05/2012טל 30 שלום
את ארוחות הלילה נסי בהדרגה להוריד על ידי מתן ארוחות משביעות במהלך היום ואולי הגדלת הכמות של החלב לפני השינה, נסי לתת במקום החלב מים ולהקטין את כמות החלב בהדרגה, נסי לתת מוצץ במקום
השינוי יתבצע בהדרגה היות ולהאכלה באמצע הלילה תפקידים נוספים עבור ביתך מעבר להזנה (פינוק / קרבה / מציצה / הרגל)
לגבי הבישקוטים למה לתת עוגייה המכילה סוכר
העדיפי פרוסה עם סילאן או שקדייה עם סילאן יותר בריא ומזין וניתן לתת בחתיכות קטנות
לגבי השאר את יכולה להגדיל בהדרגה את כמות הפירות כך שלא תזדקקי להשלמה של חלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסה?
שיר06/05/2012בגיל 7 חודשים.?
היא עדיין אוכלת הכל מרוסק וטחון.
הביסקוויט נמס בפה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסה? - תגובה
יעל משיח ארזי06/05/2012חתיכות קטנות של לחם רטובות במיץ של עגבניה יכולות להתאים, כמובן שהכל תלוי בהתקדמות האישית, אם היא עושה סימנים של קושי חכי
בכל אופן ממליצה להמנע ככל שניתן משילוב של עוגיות בגיל כל כך מוקדם
נסי אולי בייבי ביס
נמס בפה וניתן להחזיק ביד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לאכול תמ"לרינת05/05/2012
שלום רב
בתי התינוקת בת שמונה וחצי חודשים אוכלת כבר מוצקים כמו מרק ירקות עם עוף ופירות המזה גיל חצי שנה. לאחרונה היא ממש מסרבת לאכול תמ"ל ובקושי רב אוכלת רק בין 30ל 60 סמ"ק תמ״ל. חשוב גם לציין ניסיתי גם לתת לה יוגורט עזים כשהלמה וזה התקבל יפה
מה ניתן לעשות כדי שתקבל את הסידן והחומרים הנוספים הנמצאים בתמ״ל?
אודה לעזרתכן
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לאכול תמ"ל - תגובה
דפי ליבר06/05/2012אפשר לנסות דיסות למשל דגנים ולתת בכפית אם מסרבת לבקבוק .
גם לגבי מגוון האוכל המוצק את יכולה להוסיף בהדרגה, קטניות , פשטידות רכות .
ביצה .טחינה .
עוד כחודש היתי מוסיפה מוצרי חלב גבינות ,לבן ,יוגורט [ לא חלב ניגר ]
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרעט לבן שמונה חודשיםמלי05/05/2012
בוקר טוב
אשמח אם תבני לי תפריט לבן שמונה חודשים.
בנוסף, האם מותר לו לאכול דניאלה, גבינה לבנה וכו'?
באיזה שלב הארוחות מחליפות את תחליפי החלב?
ובכלל מה מותר לו לאכול בשלב זה ?
בתודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרעט לבן שמונה חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי05/05/2012מלי שלום
תפריט כללי לבן 8 חודשים הוא תמ"ל / הנקה
מנת פירות (כ150-200 גרם)
מנת ירקות + הודו/ עוף (אותה כמות )
מנת תמ"ל/ הנקה אחרי הצהריים
ושוב לפני השינה
כמובן שזאת המלצה כללית ותלוי בהתקדמות התינוק הרגלים ועוד פרמטרים נוספים
בגיל 8 חודשים יכול לאכול כבר כמעט הכל למעט חלב ודבש (אחרי גיל שנה )
מוצרי חלב ניתן להתחיל בהדרגה לקראת גיל 9 חודשים
ממליצה לך להימנע ממוצרי חלב מתוקים כמו דניאלה עדיף גבינה / יוגורט טבעי וניתן להמתיק באמצעות פרי מעוך בפנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תחליף חלבאפרת02/05/2012
בני בן 3 חודשים וקצת, אוכל תחליף חלב מאז שנולד, בגלל שסבל מגזים מאוד החלפתי לו לתחליף חלב ללא לקטוז (אשר הקל לו מאוד מאוד על המצב) . עכשיו עבר את תקופת הגזים ואני רוצה לחזור לתת לו תחליף חלב עם לקטוז (אופטימיל).. מה הדרך הנכונה לעשות את המעבר חזרה? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תחליף חלב - תגובה
דפי ליבר03/05/2012לדעתי אם אין בעיה של אלרגיה לחלב , פשוט תעברי ,אם יתחילו שוב כאבי בטן תחזרי ללא לקטוז .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמאני עשיתי מעבר דומה
אימא יוליה06/05/2012לא אמורה להיות בעיה כי גם אופטימיל זה פורמולה מאוד טובה לבעיות של בטן
אצלנו היה אחלה לא היו בעיות או משהו בסיגנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר ארוחותאמא01/05/2012
שלום,
בתי המהממת בת שמונה חודשים
אוכלת פירות מאוד יפה ואני לא משלימה לה כבר מעל חודש, אבל צהריים ממש עושה בעיות. אבל, אם אני אגיש לה את אותו אוכל בדיוק אחרי שהיא קמה משנת הצהריים היא תאכל בלי בעיה, וארוחת ערב היא בכלל מבסוטה לאכול איתנו, בעיקר לחם עם ממרחים שהיא יכולה לאכול בעצמה (מעדיפה על פני האכלה בכפית) וארוחת שישי אצל ההורים שאוכלת יותר כבד אני בכלל לא משלימה בקבוק.
די נמאס לי מהמלחמות בצהריים..נדמה שאם אני לא תופסת את הטיימינג המושלם לצהריים אז זה נהיה אבוד. אין לי בעיה לא להשלים לה אבל השאלה האם כדאי בתקופה הקרובה כן לתת בקבוק בצהריים וירקות + עוף אחרי שנת הצהריים (בסביבות 15:00) ואולי תתרגל? או להמשיך להתעקש?...
בנוסף, היא אלרגית לחלב ולביצים..אשמח לרעיונות לארוחת ערב...לא רוצה שתיתפס רק ללחם..ירקות מאוד אוהבת אבל אני עדיין מפחדת כי היא לוקחת ביסים מהמלפפון / גמבה ונחנקת לי, עוד אין לה שיניים. רצוי דברים שיכולה לאכול לבד:)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות - תגובה
לירון פז02/05/2012שלום,
לאור העובדה שהיא רק בת 8 חודשים, יש לך זמן, ואת יכולה להתקדם בקצב של ילדתך. ייתכן והיא לא רעבה לפני שעת הצהריים ואת יכולה לנסות ולתת את כל הארוחה לאחר השינה. אם זה נראה לך פער גדול מדי, או שללא הבקבוק היא לא תרדם, אני מציעה לא לוותר על הבקבוק בכל מקרה בשעת הצהריים, ולתת ארוחת מוצקים אחרי השינה. ארוחת ערב יכולה להיות:פסטה ברוטב עגבניות/דיסת דגנים/מגדרה/פירה בטטה עם טחינה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילהתהילה01/05/2012
שלום.
בתי בת חצי שנה אוכלת כבר מנת פרי בבוקר ואחהצ ירק ובשר .במהלך היום אוכלת השלמות של סימילאק אבל מעט רק 90 מ"ל ובלילה קמה לאכול פעמיים שבהן יכולה לאכול גם 180.. נראה כאילו משלימה את החסר בלילות.
איך אני יכולה להפחית את האכילה הלילית הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה - תגובה
דפי ליבר01/05/2012לא רשמת שעות מדויקות , היתי מעבירה את הבשר והירקות לצהריים , ומקפידה בערב למנה מלאה של תמ"ל . כדי לא לקום בלילה צריך ללכת לישון שבעים .
לא בטוח שקמה בלילה מרעב יש עוד הרבה סיבות טובות לקימה בלילה ... אבל שווה לנסות
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוון תמ"ל מיצרנים שוניםאורי01/05/2012
שלום,
אנחנו שוקלים אם לתת לתינוק בן שלושה חודשים תמ"ל מיצרנים שונים.
המטרה היא להימנע ממצבים של חסר במרכיב מסוים, גם אם לא לא מדובר בחסר אקוטי כמו בפרשת רמדיה אלא רק במצב של מינון נמוך יחסית או אפקטיביות נמוכה של מרכיב מסוים.
רופאה מסוימת הזהירה אותנו כי חשיפה לפורמולות שונות בגילאים של עד שנה עלולה להגדיל הסיכון להתפתחות אלרגיות.
מה דעתכן בנושא?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון תמ"ל מיצרנים שונים - תגובה
דפי ליבר01/05/2012אכן יש המלצה להחליף חברות של תמ"ל אחרי סיפור רמדיה .
המלצתי כל חודש בערך ולא כל ארוחה מהנסיון זה יותר מתאים למערכת העיכול של תינוקות.
לבריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב לתינוקת שלא רוצה בקבוקרויטל01/05/2012
שלום, התינוקת שלי בת שנה כרונולוגי (נולדה פגה, בת 9 חודשים מתוקן), מאוד אוהבת לאכול מוצקים ואוכל 3 ארוחות מוצקים ביום ובבוקר ובערב בקבוק סימילאק. בשבוע האחרון אוכלת ממש מעט מהבקבוק בערב, בערך 90CC והולכת לישון, לא אוכלת במהלך הלילה. האם אפשר לתת לה ארוחת ערב מוצקים במקום בקבוק? מה כדאי לתת כדי לא להכביד עליה לפני השינה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב לתינוקת שלא רוצה בקבוק - תגובה
לירון פז01/05/2012רויטל שלום,
ייתכן וביתך אוכלת מעט באופן יחסי מכיוון שאיננה חשה בוטב(שיניים, כאב בטן קל וכו'). בעיקרון, אין בעיה להוסיף ארוחת מוצקים נוספת אם את חוששת שתרד במשקל או שיתכן ותאכל טוב יותר מוצקים. את יכולה לנסות ולתת לה דייסת דגנים מועשרת, יוגורט/גבינה לבנה(אם התחלת כבר מוצרי חלב), לביבות וכו'. תקפידי לשים לב לכך שהיא שותה מספיק נוזלים, ותמשיכי להציע לה השלמה של בקבוק כמובן בסיום הארוחה. במידה ואין שיפור באכילה בעוד מספר ימים, הייתי מציעה ללכת להתייעץ עם איש מקצוע(רק כדי לוודא שאין שבירת עקומות). שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמ"ל במוצקיםאיילה30/04/2012
בתי בת חמישה חודשים ולא מזמן התחלתי לה טעימות (לא כ"כ אהבה תפו"א אך בטטה עם קישוא וגזר אהבה מאוד). במקביל אני ממשיכה לתת לה איזומיל (בשל רגישות לסימילאק רגיל) אך היא בקושי שותה את האיזומיל ואילו את המוצקים אוכלת ברצון ואף בוכה שאני מפסיקה לה אחרי 2-3 כפיות.
שאלתי היא אם אפשר כבר לתת לה ארוחה מלאה של מוצקים ולאט לאט להוריד לה את האיזומיל שהיא ממש לא מתלהבת ממנו ובקושי אוכלת ממנו 90 CC בכל ארוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תמ"ל במוצקים - תגובה
יעל משיח ארזי30/04/2012איילה שלום
לא הייתי ממליצה בבת אחת לעבור לכמות גדולה מידי של מוצקים עלי בכמויות בהדרגה וכשאת מגיעה לכמות של כ150-200 גרם אפשר להוריד את החלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תמ"ל במוצקים - המשך
איילה01/05/2012ומה עליי לעשות כשהיא בקושי אוכלת את האיזומיל שלה? לפעמים היא בקושי אוכלת 60 CC וזה כלום ומסיבה זו רציתי להעלות לה את כמות המוצקים בהקדם האפשרי..האם 200 מ"ל זה כמות של חצי כוס זכוכית או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תמ"ל במוצקים - המשך - תגובה
יעל משיח ארזי01/05/2012איילה שלום
המשיכי לתת את התמ"ל בכמות שמוכנה והגדילי את המוצקים בהדרגה
200 מ"ל זה בערך כמות של גרבר גדול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תמ"ל במוצקים - תגובה
דפי ליבר02/05/2012לפי הוראות משרד הבריאות בגיל חצי שנה אפשר להתחיל להוריד ארוחות תמ"ל ולעבור לארוחות מוצקים . יש תינוקות שאפשרי גם קודם ,השאלה תמיד בשלות התינוק ,איך הבליעה שלו ,הלעיסה ,המגע עם מרקמים שונים . אם הכל בסדר אפשר לנסות לעבור לאט לאט למוצקים .
הייתי מנסה תמ"ל אחר אם אפשרי ? אם יש רגישות לחלב אפשר לתת מטרנה צמחית , לפעמים החלפת חברה עושה שינוי .
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי - האם להתעקש?אורית30/04/2012
בתי בת שנתיים וחצי, אורכלת כמויות קטנות, נמוכה ורזה לגילה. מאז ומתמיד אכלה כמויות קטנית וכעת בגילה "המופלג" גם פיתחה בררנות לאוכל לפי המראה שלו (למשל לא תגע בפסטה עם רטב בולונז כי זה "מלוכלך" למרות שהכי אוהבת בעולם פסטה).
שאלתי לגבי ארוחת הערב שאנחנו אוכלים בבית.
אני שמה לה מעט מכל דבר בצלחת (חביתה, גבינה, לחם, עגבנייה).
אם אני שמה לה משהו שהיא אוהבת במיוחד (לדוגמא זיתים או פסטה) היא תאכל קודם אותו ותבקש עוד בלי לגעת בשאר הדברים.
אם אתן לה עוד ממה שאוהבת יוצא שתאכל רק פסטה למשל.
האם להתעקש שתסיים את מה שהונח לה בצלחת לפני שאתן לה עוד ממה שאוהבת במיוחד?
אם אני מתעקשת היא עושה לי טובה ואוכלת עוד ביס או שתיים וממשיכה לבקש עוד כך שזה הופך למאבק ואת זה אני לא רוצה (גם ככה אני מנסה להיפטר ממאבקים קודמים שהיו לה).
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - לא קיבלתי תשובה
אורית09/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי - האם להתעקש? - תגובה
דפי ליבר10/05/2012אני מציעה בארוחת ערב לתת לה מה שכל המשפחה אוכלת ולהוות דוגמא אישית, כלומר גם את תקחי צלחת עם לחם גבינה עגבניה ובלי הרבה דיבורים על האוכל תשבו ותאכלו ביחד .
תדברו ותשוחחו על דברים אחרים .
את הדברים שהיא מאוד אוהבת כמו זיתים ופסטה הייתי מציעה לתת רק לקראת סיום הארוחה .
גם מבחינת הכמויות אין צורך "להכריח "לאכול כמות גדולה ,
אם יש בעית משקל אפשר לפעמים את אותו אוכל להעשיר בקלוריות כמו למרוח על הלחם , לגוון בפיתה מול לחם רגיל ועוד
את צודקת שאוכל לא צריך מאבק.
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)