מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה מסרב לאכול מוצקיםסיגל03/06/2012
שלום רב,
הבן שלי בן שנה וחודשיים מסרב בכל תוקף לאכול מוצקים וכל התפריט היומי שלו מבוסס על סימילאק, מעדנים ומחית פירות בבוקר.
לא רק זאת, הוא גם מסרב להחזיק בידיו חטיף או כל דבר אחר ולקרב אותו לפיו, ובמקום זאת הוא פשוט מפוחרר את המזון ומשליך אותו לרצפה.
מה עושים??? אני כבר מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה מסרב לאכול מוצקים - תגובה
דפי ליבר04/06/2012כמה שאלות
האם הולך למעון ? מה קורה שם או אצל אחרים ?.
איך ההתפתחות שלו ? הכל תקין האם מחזיק ראש טוב ? מתיישב לבד
האם אכל בעבר והפסיק או לא נגע בכלל במוצקים ?
האם מכניס לפה משחקים , ידיים שלו ?
לאחר התשובות אנסה לכוון אותך
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שמסרב לאכול מוצקים
סיגל04/06/2012הילד בן שנה וחודש, לא הולך למעון והוא נמצא בטיפול של הוריי.
בעבר הוא נהג לאכול מרק אך לאחר שחלה הוא פשוט הפסיק לשתף פעולה בנושא.
הילד מפותח, יושב לבד כבר תקופה ארוכה מחזיק ראש יפה, עומד לבד לאורך זמן אך עדיין לא הולך. מכניס ידיים לפה בלבד ולא צעצועים. כמו כן הוא אינו מחזיק את הבקבוק בזמן האוכל ולא מכניס מוצץ לבד לפה.
אתמול למשל הבחנתי שבזמן האמבטיה הוא הכניס צעצוע מספוג לפה וזרק אותו לאחר מספר רגעים.
אשמח לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שמסרב לאכול מוצקים - תגובה
דפי ליבר04/06/2012אני מרגישה שלא נכון יהיה שאני אתן עצות מבלי שאיש מקצוע יאשר שהכול בסדר .
בהרגשת בטן שלי [בדרך כלל היא נכונה ] הכול בסדר וצריך פשוט לחשוף אותו למרקמים שונים תחושות שונות לא בכוח אלא בהרבה סבלנות אבל לא לוותר . לנסות כל פעם אוכל ומרקם אחר בצלחת ולתת לו לנסות .
ובכל זאת לכי לטיפת חלב או למקום אחר שאת סומכת ושיאשרו לך שאין שדברים נוספים .
התחום שייך לריפוי בעסוק/ פיזיותרפיה .
אשמח שתמשיכי לשתף אותנו
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
סיגל04/06/2012בני משפחתי ממש מודאגים מהמצב ומלחיצים אותי מאוד ומציעים אפילו שאנסה להרעיב אותו במשך מספר שעות או אפילו חצי יום עד שהוא יכריח את עצמו לאכול.
בעבר כשניסיתי להאכיל אותו בכוח הוא פשוט פלט את האוכל והראה כעס גדול ומרמור. אני בהחלט לא רוצה לפעול שוב בשיטה הזו. מה לדעתך הדרך הנכונה והמתאימה ביותר במצב הזה? והאם העובדה שהוא לא נמצא במסגרת של משפחתון מעכבת את התפתחותו בעניין זה?
תודה לך מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
דפי ליבר05/06/2012ממש אבל ממש לא נראה לי להרעיב להכריח וכל המילים הנ"ל אצלי זה לא בלקסיקון בהדרכת תינוקות , מצטערת !!
נושא מעון לא מעכב התפתחות , זו מצב שכל משפחה לוקחת בחירה יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה . ויש גם אילוצים של החיים עצמם .
אני חוזרת על הצעתי להבדק בטיפת חלב או אצל רופא ולהמשיך לנסות ולהציע בנועם .
כל הפיכת אוכל למלחמה יש לה תוצאות להרגשתי בטווח הארוך .
שתפי אותנו בהמשך מה קורה .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילד עם רפלוקסיעל03/06/2012
הבן שלי בן חצי שנה וסובל מרפלוקס
נולד 4 ק"ג ושוקל היום בסביבות 8 ק"ג
הוא מטופל בלוסק < קפסולה אחת ביום >
ואוכל מטרנה מוסמכת בכף קורנפלור מגיל חודש...
הוא עלה במשקל למרות הפליטות האינסופיות
מגיל חמישה חודשים התחלנו טעימות
אגס, ותפוח שאני מאדה בסיר אידוי וטוחנת ובננה מרוסקת < שהוא מאוד אוהב! >
קישוא, גזר ובטטה < אוהב פחות >
הוא אוכל חמש ארוחות מטרנה מאוד מסודרות כל ארבע שעות
בהמלצת הרופא על 150 ML מים שתיים וחצי כפות מטרנה וכף קורנפלור
סה"כ תמ"ל 180 הוא לא תמיד מסיים בקבוק ואוכל בממוצע 140
שאלתי...
ממתי הטעימות הופכות לארוחה
איך בונים תפריט נכון?
מתי פירות מתי ירקות?
מותר לשלב שתית מים בימים חמים?
מה עוד נחשב למוצקים בגיל הזה?
יש לציין שאת המוצקים < פירות ירקות > הוא לא פולט
לעומת המטרנה המוסמכת שהוא פולט לפעמים בקבוקים שלמים...
אשמח לקבל יעוץ והכוונה
תודהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לילד עם רפלוקס - תגובה
דפי ליבר04/06/2012מגיל חצי שנה אפשר להפוך בהדרגה טעימות לארוחה .
ארוחה זה בערך 200CC כלומר כוס. ולכן בהתחלה צריך להשלים עם תמ"ל
פירות וירקות זה לא משנה . לפי החלטתך .
אפשר לשלב מים . לפי משרד הבריאות עד גיל שנה צריך להרתיח מים [כולל מים מינרלים]
את יכולה להוסיף לתפריט עוף , מרק עוף ,פירה , ביצה .
כל דבר לאט ובהדרגה.
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפמילאור02/06/2012
שלום,
בני בן 9.5 חודשים.
אנחנו מעוניינים לעבור בהדרגה לאנפמיל בשל פליטות מרובות.
האם אפשרי לתת לסירוגין אנפמיל ומטרנה במהלך היום (מלבד שתי ארוחות מוצקים)?
האם ניתן להוסיף שמן זית באנפמיל, כי ידוע שהוא גורם לעצירות קשות ואם כן אז איזו כמות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפמיל - תגובה
דפי ליבר03/06/2012לא כל כך ברורה לי ההחלטה לעבור עכשיו לאנפמיל .
אינפמיל ניתן לתינוק בדרך כלל עד ארבע חודשים שיש לו רפלוקס או פליטות מרובות עם חוסר עליה במשקל .
בגיל 9.5 חודשים אם אין בעיה במשקל הייתי פשוט מוסיפה דייסה למטרנה .וכך מעבה אותה .
בסך הכול הוא צריך כבר את רוב הארוחות לאכול מוצקים והשלמות ע"י בקבוק ולכן הייתי נשארת עם מטרנה .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאת אומרת
דנה גרנט03/06/2012יכול להיות שלא צריך אינפאמיל,
ושפשוט מטרנה פשוט לא עושה לו טוב
בגלל פליטות אני בררתי והבנתי שחשוב לחפש פורמולה בלי שמן דקלים.
השלב המעיק הזה עבר לנו בעיקר באמצעות אופטימיל, הייתי מנסה במקומך...
קני את האריזה קטנה תראי עם זה עוזר.
ותעדכני פה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצה
אורי03/06/2012תודה על העצה. לא שמעתי שזה קשור לשמן הדקלים אבל אשמח לנסות את הפורמולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשמעת מפרסמת סמויה של אופטימיל
עוד אמא04/06/2012רק על זה את כותבת בכל הזדמנות. ידוע שאופטימיל מפרסמים, אבל זה מרגיש ממש לא טוב.... כנראה בגלל שלא ממש הצליחו לחדור לשוק, אה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים האם להפחית אוכל?שואלת02/06/2012
שלום רב
בתי בת 9 חודשים באחוזון 97 במשקל ובגובה. שוקלת 11.7 ק"ג. פעילה וזוחלת במרץ. אוכלת בקבוק ב5-6, ארוחת בוקר פירות ב9-9:30, לפעמים לפעמים תוספת שליש בקבוק אם היא רעבה אח"כ (בעיקר כשהיא עייפה מידי לאכול את הפירות כמו שצריך), ארוחת צהרים ב13:00 בשר, אוהבת בולונז עם פסטה, לפעמים רוצה ב15:30-16:00 בקבוק ולפעמים לא (כשאכלה יפה בצהרים), ב18:00 ארוחת ערב ביצה, לחם, עגבניה, קוטג', ואח"כ ב19:30 בקבוק שבד"כ אינה מסיימת. לעיתים קרובות מתעוררת בלילה לעוד בקבוק ולעיתים ישנה את כל הלילה.
האם תקין?
האם עלי לשות דיאטה ולהפחית את הבקבוק של הלילה בכוח?
אציין שגם הגדולה היתה בדיוק אותו דבר והיום רזה מאוד מאוד.
אודה לעצה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים האם להפחית אוכל? - תגובה
יעל משיח ארזי02/06/2012שואלת שלום
דיאטה בטח שלא צריך לעשות אבל גם אין צורך לתת בקבוק בלילה בגיל כזה בעיקר אם אוכלת טוב במהלך היום. את הבקבוק ניתן לתת החל מ5 בבוקר (זה כבר בוקר לפני זה עוד לילה). ממליצה לבדוק האם ישנה כמו שצריך במהלך היום האם אוכלת בצורה מסודרת, לא ממליצה להצמיד את הבקבוק לשינה ממש על מנת שלא תקשר הרדמות מחדש עם בקבוק, נסי לאחר ארוחת ערב טובה להתחיל את הסידורים לפני השינה: מקלחת, סידור צעצועים וכו' לפני ההשכבה תני את הבקבוק לא כדאי יותר מידי צריך להיות קינוח בלבד על מנת שלא יכביד עליה בלילה, נסי לספר סיפור או לשחק בשקט קצת בחדר ורק לאחר מכן השכיבי לישון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לתינוקתהילה31/05/2012
ערב טוב,
לבני בן ה-3 חודשים לא היתה יציאה כבר 3 ימים!!
לא נראה שהוא סובל מכאבי בטן (אך יש לו יותר גזים), הוא אוכל כרגיל (הוא רק יונק) ויש שתן כרגיל.
האם זאת בעיה? אם לא- אחרי כמה זמן זאת כן בעיה שדורשת טיפול? מה ניתן לעשות?
אני לא שיניתי את התזונה בימים האחרונים כך שלא נראה לי שזה בגלל משהו שאכלתי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות לתינוק - תגובה
דפי ליבר31/05/2012תינוק יונק בגיל הזה יכול להיות גם שבוע ללא יציאה , אין צורך להתרגש אם הוא לא סובל.
לא דורש טיפול .
ללא קשר שימי לב שאת שותה מספיק מתחיל להיות חם ובהנקה, לא רק , צריך להקפיד על תוספת נוזלים .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עצירות לתינוק
תהילה01/06/2012שכחתי לציין, שעד עכשיו הוא עשה לפחות פעמיים ביום כמות גדולה. האם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עצירות לתינוק - תגובה
דפי ליבר01/06/2012לא . אם את מרגישה שהוא יונק כרגיל שבע לאחר ארוחה, חכי זה יגיע .
האם לך נראה שמפריע לו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עצירות לתינוק
תהילה01/06/2012תודה על התשובות המהירות!
לא נראה שמפריע לו והוא יונק כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותמעיין31/05/2012
שלום רב,
בני בן 4 חודשים, רציתי לדעת האם את הטעימות אני אמורה להביא על בסיס יומי ולהתמיד או שאין לזה חשיבות וניתן להביא מתי שמתחשק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
דפי ליבר31/05/2012רצוי 1-2 כפיות עד פעמיים ביממה .
כמובן שיש מצוי - איך התינוק מרגיש ? איך את ? זה לא תרופה שיש משמעות לחוקים , אבל כדאי להתרגל ...
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5.5 חודשיםאורלי31/05/2012
היי,
בתי התחילה טעימות והכל זורם יפה, היא אוכלת כרגע בין 5-4 בקבוקים שנעים בכמויות של 180 לעיתים 240.
אני רוצה להתחיל לשלב בין הארוחות , לתת בבוקר פירות ונניח בצהריים מרק ירקות. אבל יש לי בעיה גדולה עם הזמנים שלה... היא ישנה די הרבה נראה לי. לדוגמא הבוקר היא קמה ב5 (שבדר"כ היא קמה 6-7) אכלה 240 מ"ל ומיד חזרה לישון, כרגע השעה 6:50 ולהערכתי היא תקום לקראת 8-9, ואז יעברו 3-4 שעות ולתת לה פירות שהיא רעבה לעוד בקבוק נראה לי לא אפשרי. וזה כבר קרה כמה פעמים שהיא ישנה כמה שעות ואז לכאורה מפספסת את הארוחת מוצקים. מה עלי לעשות בכדי לשלב את הארוחות, אני רוצה להתקדם עם זה. האם אפשר לתת שעה אחרי בקבוק. במשך היום שהיא אוכלת בקבוק היא נרדמת לרוב שעה אחרי.. לכמה שעות....
תודה רבה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5.5 חודשים - תגובה
דפי ליבר31/05/2012לפי הוראות משרד הבריאות רק מגיל חצי שנה מתחילים לתת ארוחות מלאות ולא טעימות .
כשאת מחליטה לתת ארוחה מלאה של פירות כלומר בערך כוס זה במקום בקבוק . עד אז צריך להשלים עם תמ"ל אפשר בכמויות יותר קטנות .
שיינה אצל תינוק חשובה מאוד להתפתחות , אל תעירי אותה לאכול אלא אם יש הוראה רפואית בגלל ירידה במשקל .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםגלי30/05/2012
בני בן 10 חודשים. לאחרונה התחלתי להוסיף לתפריטו "אוכל אצבעות", פחות לטחון את המרק, ולרסק בפומפייה (במקום לטחון) פירות. ניכר כי הוא ממש לא אוהב את זה... פשוט לא מוכן לאכול. לא את המרק הפחות טחון, לא פירות מגורדים. פירה גורם לו לרפלקס הקאה, חתיכות עוף הוא שם בפה ולא יודע מה לעשות איתן... לחם ועוגיות הוא כן מוצץ - אך לא בולע... אם אתן לו בקבוק תמל או מים במקום האוכל- ישתה בהנאה! מה אתן מציעות? אני יודעת על החשיבות הגדולה של מזון במרקמים מוצקים יותר להתפתחות האכילה העצמאית, אך הוא פשוט מוכן לא לאכול... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 חודשים - תגובה
דפי ליבר01/06/2012לא בכוח , זה יגיע , אם מתנגד לעשות הפסקה של יום יומיים לתת תמ"ל ולחזור שוב.
האם מספיק טעים ? יש תינוקות שאוהבים אוכל עם תבלינים.
האם עשית ניסיון לתת לו לקחת בעצמו את האוכל מהמגש / צלחת אפשר לשים חתיכות קטנות ורכות של אוכל מבושל ולתת לתינוק לאכול לבד , למרות הליכלוך זו למידה חשובה .
מה לגבי כפית ולא בקבוק גם האכלה בכפית חשובה ללמידה של בליעה ולחזוק שרירי הפה .
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 9 חודשיםרותם30/05/2012
שלום,
יש לי תינוק בן 9 חודשים ואני מבקשת להתיעץ לגבי תזונה.
כרגע הסדר הוא כזה:
בוקר - חלב מטרנה 240 מ"ל ( 4 כפיות )
ארוחת עשר - גרבר שלב 3
צהריים - מנה של מרק טחון עם כל הירקות + אורז + בשר
ביניים - מעדן דניאלה
ערב- חלב מטרנה 240 מ"ל ( 4 כפיות )
בין לבין מים מזוקקים ( מים שהורתחו והתקררו ).
נאמר לי בטיפת חלב שעד גיל שנה מומלץ לתת לפחות 1/2 ליטר חלב ( אותו הוא מקבל במפוצל בוקר וערב ).
שאלותיי הן :
1. מה אוכל להוסיף לתפריט או להוריד לצורך העניין כדי לגוון בעוד מאכלים? וגם מוצרי חלב?
2.יש לציין שיש לו 6 שיניים ( 4 עליונות ו 2 תחתונות ) ואני שוקלת אם להמשיך לטחון את האוכל או להתחיל לתת לו לבד בחתיכות קטנות.
3. האם אפשר להוסיף ביסקויטים שהוא יכול לאכול לבד?
תודה רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 9 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי30/05/2012רותם שלום
ההתקדמות במרקמים היא הדרגתית ובהתאם להתפתחות הילד בשלב זה יכול לאכול בנך הכל למעט חלב ניגר ודבש ולכן את יכולה לגוון ולתת יותר מזונות,
את יכולה להתחיל לתת את האוכל בצורה פחות טחונה אלא יותר מרוסקת או חתוכה לחתיכות קטנות למשל למעוך עם מזלג את הירקות של המרק ולפורר את הבשר / הקציצה
אפשר בשלב זה גם להתחיל ולהרגיל לאט לאט לאכול ארוחת ערב יכול להיות יוגורט עם פרי / דייסת קוואקר / חביתה גבינה לחם אבוקדו וכו' ...
אל תחששי להתקדם כמובן בהשגחה מלאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב לבן שנה ו 8 חודשיםמירב28/05/2012
שלום.
בני בן השנה ו8 חודשים אוכל ב"ה הכל.
במעון מוסרים לי שאוכל יפה ממגוון מאכלים ומבקש תוספת. כשבא הבייתה בשעה 16 אחה"צ אוכל פרי, אח"כ בטיול במבה או כמה עוגיות.
ארוחת הערב מוגשת בשעה 18:15 והוא לא ממש אוכל אותה. אני מבינה שחשוב לא לנשנש לפני, אך הוא רעב/ רואה ילדים אחרים אוכלים כך שאת האוכל האמיתי הוא מפספס.
הבעיה העיקרית היא שהוא קם המון פעמים בלילה ואנחנו נותנים לו בקבוק (שיבולת שועל אינסטנט+טחינה+קצת סילאן+מים).
כמובן שאני מפחדת שהוא רעב ולכן נכנעת ונותנת לו בקבוק למרות שאני יודעת שלא צריך לאכל בלילה.
כמה שאלות:
1: מה לתת בארוחת ערב?
2: מתי מומלץ לאכול אותה?
3: כמה זמן לפניה לא לאכול?
4: האם להציע את הבקבוק הנ"ל בלילה?
5: האם לתת מים כל פעם שמתעורר?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי. דילגתן עליי. אפשר תשובה בבקשה?
מירב29/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת ערב לבן שנה ו 8 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי29/05/2012מירב שלום
ממליצה לך משעה 16:30 לא לתת יותר נישנושים על מנת שיהיה מספיק רעב לארוחה טובה ב18:15
את יכולה לתת כמובן חביתה גבינה לחם ירקות / פייינקייק עם ממרחים / דייסת שיבולת שועל / קציצות ירק / קציצות טונה וכו'.... לפני השינה את יכולה לתת השלמת קינוח של חלב בערך 90-120 מ"ל ובלילה האכילה מיותרת לגמרי. אם אוכל טוב במהלך היום אין סיבה לאכול באמצע הלילה בעיקר בגיל זה. את יכולה לשים לו ליד המיטה מים ואם ירצה יקח אבל אם מתעורר באמצע הלילה צריך לחזור ולישון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות במינון מטרנהטלי28/05/2012
שלום,
לביתי בת ה-3 חודשים ניתן בקבוק מטרנה (אקסטרא קאר) במינון לא נכון- 180 מ"ל עם 2 כפיות של אבקה.
מה המשמעות של זה? האם זה יכול להזיק באיזושהי צורה?
האם עלי לעשות משהו?
אודה לתשובה דחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות במינון מטרנה - תגובה
דפי ליבר28/05/2012תמשיכי כרגיל .
אולי קצת אי שקט - כאבי בטן
יעבור
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טלי28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל לבת 8 חודשיםשיר27/05/2012
שלום
בתי בת ה 8 חודשים - עד גיל 7 חודשים עלתה יפה במשקל ושמרה על האחוזון (75).
נשקלה לפני מספר ימים ומסתבר שבחודש ושבוע האחרון לא עלתה בכלל במשקל (ואפילו ירדה 10 גרם..). יש לציין שהיא נכנסה למעון בדיוק לפני חודש ושבוע.
במעון טוענים שהיא אוכלת יפה גם את הפירות הירקות והבקבוקים.
סדר היום הוא כזה:
בוקר: 6.00 בקבוק מטרנה 60-80
8.30 פירות+טחינה+ביסקוויט טחון +השלמה בקבוק 60(כנראה).
צהריים:11.00 ירקות+עוף/בשר.
13.00 בקבוק (כנראה 90)
15.00 בקבוק (60)
ערב: 17.30 בקבוק 80-90
20.00 בקבוק 100+דייסת אורז/קורנפלור/וניל/דגנים וכו'..
לילה: 3.00 בקבוק 80
בטיפת חלב הציעו להחליף את ארוחת 17.30 במוצקים - ירקות+עוף. לי זה נשמע קצת כבד לשעה כזאת וחשבתי לתת מטרנה עם 4 כפות דייסה בכפית.
אשמח לרעיונות נוספים על מנת לגרום לעלייה במשקל.
מה אפשר לעשות עם עניין המעון ש 99 אחוז שהירידה נובעת משם? הם טוענים שהיא פעילה וזזה ולכן היא אולי לא עלתה??? לי זה נשמע תמוה. היא אפילו עוד לא זוחלת .
ולהתהפך היא כבר מגיל 5חודשים......
יש לציין ששאר הפרמטרים (היקף ראש וגובה תקינים ובעלייה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל לבת 8 חודשים - תגובה
דפי ליבר28/05/2012אני לא רואה שום מקום לדאגה , לא נורא לרדת מאחוזון 75 לאחוזון 50 , אבל זה הזמן לעצור את הירידה .
אני לא היתי נוגעת בתפריט במעון , היא אוכלת שם את ארוחת הפירות והבשר ואם לדברי המטפלות היא אוכלת טוב אל תשני .
אני היתי מתחילה לתת לה ארוחת ערב בשעה 18.00 ביצה מרק אבוקדו פשטידות וכו
ולפני השיינה בקבוק מלא . אפשר בהחלט לתת גם דייסה .
יש בתפריט שלך הרבה בקבוקים אבל ארוחות לא מלאות . האם היא לא אוהבת את התמ"ל ?
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
שיר28/05/2012כבר מאז שנולדה עושה לי "בעיות" עם הבקבוקים. אוכלת מעט(50-60) ומפסיקה ואחרי 20 דקות בערך ממשיכה עוד 30. סה"כ אוכלת בערך 90 בכל ארוחה. וגם זה רק אחרי שאנחנו "מתעקשים" איתה. מאז שנכנסה למעון - כנראה מאכילים אותה את ה 60 הראשונים ולא משלימים לה אחרי זה.....
לגבי ארוחת 18.00 - אבוקדו עם מה? לבד? ביצה לבד? זה נחשב ארוחה שיכולה לכסות במקום בקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה - תגובה
דפי ליבר29/05/2012ככל שהגיל עולה אפשר לתת ארוחת ערב יחד עם המשפחה והבקבוק מהווה רק השלמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל30
רננה28/05/2012קראתי את מה שכתבת ולי היתה בדיוק אותה בעיה עם הבת שלי. היא היתה אוכלת כל פעם קצת קצת גם באזור ה80-90 עד שבאזור גילחצי שנה עברתי לפיטמה שלב 3(למרות שהיא מיועדת למזון סמיך) ומאז היא אוכלת 150-180 כנראה שהחור היה קטן ... שווה לנסות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לתזונת תאומיםמורן27/05/2012
שלום,
יש לי תאומים בני 9 חודשים כרונולוגי ו-6.5 מתוקן. הם נולדו מאוד קטנים אך הם בריאים והדביקו יפה את פערי המשקל ביחס לעקומות הגיל שלהם (שוקלים מעל 9 קילו). הם אוכלים מזה חודש וחצי-חודשיים ארוחות מוצקים וכבר לא אוכלים תמ"ל פגים אלא רגיל שלב 2.
מתנצלת מראש על אורך ההתייעצות...
אנסה לפרט את סדר היום והארוחות ולאחר מכן אציג את השאלות:
4:00-5:00 לפנות בוקר- 180 מ"ל תמ"ל
חוזרים לישון עד בערך 6:00
9:00- 120-180 מ"ל תמ"ל
שנת בוקר
13:30- ירקות עם הודו- כ-140 מ"ל
בערך בשעה 15:00 שנת צהריים
17:30- מנת פירות- אוכלים בין פרי לפרי וחצי כל אחד לכל היותר (אני מערבבת פירות כמובן)
20:00- 240 מ"ל תמ"ל
בדרך כלל התאומים לא ממש "מבקשים" אוכל, אך אוכלים די יפה. הם אוכלים כל 4 שעות, לפעמים כל 5, ואין סיכוי שאוכל לשלב ארוחת פירות שעתיים או שלוש אחרי בקבוק כי הם פשוט לא רעבים ויסרבו. כמו כן הם עוד לא בשלים מוטורית לאכילה בידיים.
למרות שהם אוכלים די יפה הם מתרגשים יותר מבקבוק מאשר מארוחות המוצקים (אך פותחים את הפה לכפית). פירות הם כאמור לא אוכלים משהו, ולאחרונה בהמלצת רופאה ניסיתי להעביר את הפירות לבוקר (במטרה שבהמשך אוריד בקבוק נוסף ובערב הם יקבלו גבינה, אבוקדו וכו').
זה לא ממש הולך, בעיקר כי לפני שנת הבוקר הם כבר עיפיים וגם בעיני לא מאוד רעבים- אך כן רעבים מספיק בשביל בקבוק (וברור לי שזה מספק לפני שנת הבוקר צורך רגשי ומסייע להם לישון). כשניסיתי כמה פעמים פירות בבוקר אחד מהם אוכל בקושי פרי שלם- אך נראה שזה ממש מספיק לו עד לצהריים (ואותי זה מטריד כמובן שזה כל מה שהוא אוכל...) והשני די מסרב לפרי ורוצה בקבוק לפני שנת הבוקר.
אני מרגישה קצת תקועה בעניין הזה והייתי שמחה לדעת:
-האם זה מספיק מזין עבורם שהם אוכלים כל כך מעט פירות?
-בכול זאת היכן במהלך היום כדאי לתת להם את הפירות במטרה שהם יאכלו בתאבון את הפירות ושבהמשך אוכל להוסיף גם ארוחת מוצקים נוספת?
-האם כדאי לנסות משהו אחר בבוקר ופירות בכול זאת אחר הצהריים?
אלפי תודות!
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ייתכן ודילגתם עלי בטעות?
מורן28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ייתכן ודילגתם עלי בטעות? - תגובה
לירון פז28/05/2012שני שלום,
קודם כל לכל ילד יש את הקצב שלו, ואין שום סיבה להיות בלחץ (במיוחד אם הם עולים יפה במשקל ובמיוחד לאור העובדה שהם בני 5-6 חודשים מתוקנן).את יכולה לנסות ולהזיז את ארוחת הפירות (תנסי לחזור על אותו הרכב פירות כמה ימים כדי שיתרגלו לטעם) ואפילו מעשירה את הארוחה: אבוקדו עם בננה, תפו"ע עם טחינה, בעיקר לנסות ולבדוק האם יש לאורך היום שעות שהם מראים יותר התעניינות, אך אם לא, תשאירי את הארוחה אחה"צ. מנה וחצי של פירות זה לא מעט, ואת רוב המינרלים והויטמינים הם מקבלים מהפורמולה(אז אין לך מה לדאוג). את יכולה לנסות ולתת להם גם דייסות שיבולת שועל או דגנים מועשרות אבל שתי ארוחות מוצק בשלב זה, זה לגמרי תקין. תתקדמי בחשיפה לטעמים, ובקצב שלהם.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 חודשיםמחול25/05/2012
שלום,
בתי ניזונה מהנקה מלאה,עברנו את שלב בטעימות והתחלנו ארוחות מוצקים.
היא לא מראה התלהבות
בוקר :בננה+תפוח מאודה+אגס מאודה+כפית טחינה גולמית
צהריים "עוף מבושל עם בטטה גזר ותפו"א/קישוא
היא עדיין לא אוכלת כמות יפה ומהמוצקים מסתפקת בכמה כפיות בכל ארוחה.
האם מיד להשלים בהנקה או לחכות ולתת לה להבין שציצי לא יגיע במקום האוכל המוצק?
(היא "מכורה"לציצי, גם כאוכל וגם כתחליף למוצץ)
תודה,מור.
נ.ב
מה עוד ניסן להוסיף לארוחות המוצקים בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 חודשים - תגובה
דפי ליבר29/05/2012יש הרבה תינוקות שלוקח להם זמן להתרגל לאוכל בטעם ובמרקם אחר . לא הייתי "מתעסקת" עם הנושא . תשלימי עם הנקה עד שתתרגל . אבל תנסי תציעי לה כל פעם .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי24/05/2012
שלום,
הבת שלי בת שנה ושמונה. בחודש האחרון מתעוררת בלילה בכל מיני שעות, לא בוכה. אם אני מציעה בקבוק, היא מחסלת את כולו (יותר מ 300CC). אני מניחה שהיא רעבה בלילה.
רציתי להתייעץ לגבי הארוחות שלה במשך היום ובמיוחד בערב, כי אולי שם מסתתרת הבעיה.
ארוחת בוקר בערך ב 9 - חביתה בבית או קורנפקס בגן.
ארוחת צהריים בגן ב 11:30 - בדרך כלל אוכלת מעט מאוד עד כמעט כלום, כי לא אוהבת את האוכל של הגן. הם נותנים לה לפעמים בקבוק אם לא אכלה כלום.
ארוחה בבית אחרי הגן ב 3:30 - עוף עם תוספת (אורז או ירקות או תפוח אדמה) - אוכלת טוב מאוד וכמות יפה.
ארוחת ערב בערך ב 6 - לפעמים פסטה לבד ולפעמים עם שניצל ולקינוח אוכלת קצת בננה ופירות - אוכלת טוב וכמות יפה.
לפני השינה, בערך ב 7:30 - 8:00, שותה בקבוק פורמולה עם דייסה (אורז או בטעמים)
האם זה הגיוני שתהיה רעבה אחרי ארוחות שתארתי?
אם היא גומרת בקבוק בלילה, האם זה אומר שהכרח שהיא רעבה או לא חייב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל משיח ארזי24/05/2012טלי שלום
בגיל שלה לא אמורה לאכול באמצע הלילה
אולי צמאה , נסי לתת מים
בכל אופן ארוחת ערב לא ממליצה שוב לאכול בשרי את יכולה להכין לה פשטידה/ לזניה / קציצות ירק / קציצות טונה / פיינקייק מקמח מלא ולמרוח עליו גבינה / אבוקדו וכו
לפני השינה אין צורך לשתות בקבוק עם כמות של למעלה מ120 מ"ל אמורה להיות שבעה מארוחת הערב
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)