פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצי שנה
    אורלי
    11/06/2012

היי
    בעבר כבר שאלתי לגבי ביתי ובאותו נושא בערך. עכשיו יש לי נתונים מדוייקים כגון משקל וגובה ואשמח לתשובה.
    נועה שלנו בת חצי שנה שוקלת 8,915 וגובה 67. אנחנו הורים גבוהים. רגע היא אוכלת בממוצע 5 בקבוקים של תמ"ל. וטעימות טעמה כבר מהל. זורמת מעולה אוהבת לאכול. לגבי בתמ"ל. לי יש תחושה שזה קצת יותר מידי וגם בעיקר משקלה וגם אנשים מעירים לי הרבה... קצת קרציות יש לומר אבל קשה לי להתעלם. הבעיה שהיא רעבה היא דורשת את זה.. אני לא יכולה לא לתת לה... האם אפשר לשלב ארוחות במקום תמ"ל. במיוחד שהיא אולת יפה...את הטעימות? מה נכון לעשות? איך לשלב בתפריט אוכל מוצק.
    תודה מראש
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חצי שנה

הוספת תגובה

• חצי שנה - תגובה

דפי ליבר
    11/06/2012

בהחלט מעל גיל חצי שנה אפשר להתחיל ארחות מלאות ירקות , פירות ולהוריד את התמ"ל .
    בהתחלה תתני השלמה של תמ"ל וכשתגיעי למנה מלאה בערך 200CC שזה כוס תפסיקי את התמ"ל .
    מתי ? זה תלוי בנוחיות שלך ובסדר היום . אפשר להתחיל בצהרים ירקות ואחר הצהרים או בשעה 10.00 פירות . זה לא כל כך חשוב .
    לא צריך להבהל מהמשקל שלה , יכול להיות שכשתתחיל להיות פעילה גם זה ירד, אבל אצלה לא הייתי מחכה ומחליפה ארוחות תמ"ל למוצקים .
    בתאבון !
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממרח שקדיה
    סיגל
    11/06/2012

שלום רב,
    שמעתי על שממרח שקדיה זה דבר מאוד בריא להוסיף לפירות של התינוקות
    רציתי לדעת איפה קונים את זה (אני מחיפה) והאם יש סוג מיוחד
    והאם מוהלים את זה במים או שפשוט מוסיף כף לפירות
    האם בהדרגה כדי לשלול אלרגיה?
    הבת של בת חצי שנה וטעמה כבר מכל הפירות

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממרח שקדיה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב שאלה על ממרח שקדיה

סיגל
    12/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממרח שקדיה - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/06/2012

סיגל שלום
    כשקונים שקדיה חשוב לראות שמדובר ב100 אחוז שקדים ולא ממרח עם תוספת של סוכר
    אני לא מכירה את חיפה אבל לפעמים ניתן למצוא גם בסופרים רגילים הרשתות הגדולות ואם לא אז חנויות טבע יש כל מיני מותגים: שקדייה / שקדימון וכו'
    כפית מספיקה לערבוב עם הפירות ובהמשך ניתן גם למרוח על לחם ולתת
    אבל שימי לב שמדובר בתוספת קלוריות (שומן) כך שכמות קטנה מספיקה אלא אם כן ביתך קטנה מאוד ולא יזיק לה העשרה קלורית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות - בת שלושה וחצי חודשים
    לימור
    10/06/2012

שלום,
    בתי בת שלושה וחצי חודשים. ניזונה מחלב אם בלבד (חלב שאוב, אינה יונקת).
    לפני כשבועיים אכלה 30CC של סימילאק אדוונס ולאחר כשעתיים הקיאה כמות גדולה ולאחריה הקאות קטנות (מיצי קיבה, נוזל שקוף).
    לפני כשבוע ניסיתי שוב סימילאק ושוב חזרו על עצמן ההקאות באותו אופן.
    היום קיבלה מנה של 60CC של מטרנה אקסטרה קייר ושוב הקיאה באותו אופן.

היות ועיל לחזור לעבודה ב1/9/12 ברצוני לגמול אותה בהדרגה עד למועד זה מחלב אם ולהעבירה להאכלה מתמ"ל.

האם הנ"ל אומר כי הינה רגישה לחלב? האם לנסות תמ"ל ללא לקטוז?
    לאיזה רופא עלי לפנות למציאת פתרון לבעיה?

אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• הקאות - בת שלושה וחצי חודשים - תגובה

דפי ליבר
    10/06/2012

אני הייתי מתחילה בהתייעצות עם רופא ילדים.
    כשמדובר על אלרגיה לחלב מדובר על תופעות של פריחה , נפיחות בפנים וכו ובדרך כלל תופעות שמופיעות מיד לאחר המגע עם חלב ולא כעבור שעתיים .
    עדין התאור שלך של ההקאות מאוד מרשים.
    יתכן ואת צודקת והרגישות זה ללקטוז . שם התופעות בדרך כלל קשורות למערכת העיכול .
    לאחר הייעוץ ספרי לי מה אמר הרופא זה חשוב לי ללמידה .
    תודה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת 8 חודשים
    שיר
    10/06/2012

שלום,
    ההפרשים בין הארוחות של בתי הן כשעתיים בערך. האם זה תקין? למשל, היום אכלה ב 8 בקבוק (לא מלא, 70 מ"ל), לאחר מכן בשעה 10.30 אכלה פירות, ובשעה 12.00 ירקות ובשר. הארוחה הבאה תהיה בשעה 14-15.00 ואח"כ 17.30 ואז 20.00 - הכל בקבוקים(ובלילה אוכלת עוד 2 בקבוקים בשעה 24 ובשעה 5). האם זה בסדר המרווחים בין הארוחות?
    האם מותר להוסיף למים עלי נענע?
    באיזה וריאציות אני יכולה לתת לה ביצה? ניסיתי עם עגבניה והיא כמעט הקיאה, ניסיתי חתיכות קטנות של מקושקשת וגם עשתה סימני בא לי להקיא...
    איך לנסות לעבור למרקם יותר גס ופחות גרברי.? את המרק אני יכולה למשל לרסק עם מזלג? אבל מה עם הבשר?
    אפשר לתת לה לאכול ספגטי ארוכים? או שזה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת 8 חודשים

הוספת תגובה

• מקפיצה

שיר
    29/06/2012

לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת 8 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    02/07/2012

ההפרשים זו לא בעיה , אבל את צריכה לגוון יותר את האוכל. להוסיף קטניות ביצים דגנים .
    למשל בשעה 19.00 את יכולה להתחיל להושיב לארוחת ערב . לתת מוצקים ולהשלים בקבוק .
    לקראת 9 חודשים להתחיל מוצרי חלב .
    לאט לאט ירדו הבקבוקים .עלי נענע למים לא נראה לי בעייתי .
    ביצה אפשר גם לתת בתוך מאכלים כמו פשטידות רכות . וגם אחרי פעם אחת שהיא דוחה אוכל חדש לעשות הפסקה של יום ולהציע שוב .
    בשר אפשר לתת כקציצה ולפורר או חתוך לחתיכות קטנות.
    ספגטי לחתוך .
    אפשר לשים חתיכות קטנות על המגש ושתאכל עם האצבעות .
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שיר
    03/07/2012

מתי להוסיף ביצה? דגנים? מה הכוונה בדגנים? לחם? פסטה?
    בינתיים היא אוטוטו 9 חודשים וחשבתי לתת עוד ארוחת מוצקים. מתי כדאי? בשעה 17.00? מה האופציות? לחם עם גבינה זה בסדר? או שזה לא מספיק תזונתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דפי ליבר
    03/07/2012

היתי מנסה לכוון לארוחת ערב כלומר בסביבות 18.00 . ואז לשבת יחד כל המשפחה ולתת לתינוקת לטעום מה שכל המשפחה אוכלת . גבינה ,ביצה מקושקשת , פסטה , פשטידה , מה שלא מתאים מבחינת המרקם אפשר לרסק במזלג או לחתוך קטן .
    ואז להשלים תמ"ל לפני השיינה או דיסה שאני מעדיפה דייסת דגנים .
    הרעיון הוא להקנות הרגלים לאכילה משותפת . התינוק מחקה את ההורים .
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל לבן 4 חודשים
    שחר
    09/06/2012

שלום, בני בן 4 חודשים תינוק בריא וחייכן, מתפתח יפה עד כה.
    נולד במשקל 3.600 וכעת שוקל 7.200.
    ניזון עד גיל חודשיים מהנקה ומאז שותה סימילאק.
    הוא אוכל ב 7 בבוקר, 11 בבוקר, 15 בצהריים, 19 בערב ו23 בלילה האכלת חלום.
    ארוחה ראשונה הוא אוכל בקושי 150 מל, בארוחות הבאות הוא אוכל בין 150-180, בערב תוספת של דייסת קורנפלור ובלילה עוד 120 מ"ל בלי דיסה.
    אני חוששת שהוא אוכל מעט מדי כי לפי הנוסחא של ק"ג*150/ מס ארוחות הוא צריך לאכול 220 כל פעם, מה גם שיש ירידה קטנה באחוזוני משקל...
    יחד עם זאת הוא נראה בסדר גמור, שמנמן וחייכן, הטיטולים שלו לא ספוגים בשתן אבל הוא עושה וכן הוא ישן בלילה עד בערך 6.45...
    האם נראה תקין?
    ואם לא מה לעשות?
    הוא לא רוצה לאכול יותר....

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל לבן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תמ"ל לבן 4 חודשים - תגובה

לירון פז
    10/06/2012

שרית שלום,
    קודם כל הסירי דאגה מליבך...
    הנוסחא היא מאוד כללית, וכל מקרה הוא לגופו. המדד החשוב ביותר הוא החיוניות של הילד ועקומות הגדילה. אני מציעה מעקב בטיפת חלב, או אצל דיאטנית. בעיקרון, זה תקין לשבור עקומה אחת, וממש לא חריג. אם השבירה היא של 2 עקומות ומעלה, אז יש צורך לבירור מקיף יותר. אין לי מספיק נתונים בשביל להעלות אותו על עקומות הגדילה ולכן הייתי ממליצה להתייעץ בטיפת חלב רק בשביל שתהיי רגועה. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת 5.5 חודשים
    רחלי
    09/06/2012

שלום , ביתי בת 5.5 חודשים אוכלת בין 5 ל-6 ארוחות תמ"ל ביום 150 CC בכל ארוחה. ארוחה אחרונה ביום בין 8 ל-10 בלילה וארוחה ראשונה בין 5 ל 6 בבוקר (ישנה רצוף בלילה ). התחלנו טעימות ירקות - גזר , דלעת , קישוא תפח"א ועוף (כנף) ומסתמן שהיא אוהבת מאוד, עכשיו מתחילות טעימות של פירות.
    אשמח לקבל הצעה לתפריט עבורה.
    כמו כן אשמח לדעת מהי הכמות של מנת ירקות, ומנת פירות עבורה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת 5.5 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט לבת 5.5 חודשים - תגובה

לירון פז
    10/06/2012

שלום רחלי,
    הייתי מציעה לחשוף אותה למגוון המזונות האפשרי, ובמקביל לעלות בהדרגה את כמות וגודל הארוחה. בסיום כל ארוחת מוצקים בשלב זה יש להציע פורמולה כהשלמה. ברגע שמגיעים לקערה( גודל המנה משתנה בין תינוק לתינוק- בין 150-250 מ"ל), ואת רואה שאין צורך בהשלמה יותר של פורמולה בסיום הארוחה והיא שבעה, זה הזמן שהארוחה הופכת לארוחת מוצק בלבד כתחליף לבקבוק. יש צורך להציע מים כמובן בהמשך, בצירוף לארוחת המוצקים. בהמשך ובהדרגה, מחליפים ארוחה נוספת מבקבוק לארוחת מוצקים, בהתאם להתקדמות של ילדתך. לדוגמא ארוחת צהריים של ירקות ועוף, וארוחת אחה"צ של פירות. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עצירות ומיש שזיפים- בבקשה
    שי
    06/06/2012

שלום רב,
    ביתי בת 7 חודשים סבלה מעצירויות קשות ביותר וסבל נוראי בעקבות מתן סוגיברזל שונים.
    כיום, אני נותנת לה כפית שמן זית (בגודל של כפית האכלה לתינוק) בבוקר ועוד אחת נוספת בערב.
    בנוסף היא אוכלת בערך 3-4 כפיות סלק מבושל וטחון ושותה מים שהושרו בהם שזיפים- 160 מ"ל לאורך כל היום. בערב דייסת קוואקר עם שזיף מיובש טחון בפנים- לא אוכלת הרבה , כמה כפות
    פרט לכך יונקת בעיקר והתחלנו טעימות.

שאלתי העיקרית- האם זה בסדר לתת כמות זו של מים, שזיפים? רק כשהגענו לתפריט זה שציינתי התחילו לחזור יציאות. במידה והיא מקבלת סלק בבוקר, דייסה אחהצ- ערב, כיצד לשלב מזונות חדשים שקיבלה? האם ניתן בצהריים למשל לתת פירות וירקות ולהחליף הנקה או שכדאי בבוקר לערבב את הסלק עם דברים נוספים?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עצירות ומיש שזיפים- בבקשה - תגובה

דפי ליבר
    06/06/2012

לא נראה לי בעיתי כמות המים אם היא עולה יפה במשקל והמים לא באים על חשבון אוכל - קלוריות, אין בעיה .
    אפשר להוסיף פירות וירקות לפי בחירתך , זה לדעתי תלוי בהחלטה שלך לגבי הנקה . אם את רוצה לשמור על כמות ההנקה תוסיפי מגוון מוצקים לארוחות הקיימות . אם את רוצה לרדת בהדרגה אז לאט לאט במקום הנקה תעבירי למוצקים . בהתחלה כמובן צריך להשלים עם הנקה או תמ"ל .
    מה לגבי העצירות האם לדעתך הכול מהברזל ? אם כן יש סוגי ברזל טבעיים שלפעמים עושים פחות עצירות [וגם מכילים פחות ברזל] ואפשר לנסות לשנות את הזמן שנותנים את הברזל לפעמים פעולה פשוטה פותרת בעיה כבדה .
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דפי- המשך

שי
    10/06/2012

מאז שכתבתי את ההודעה ביתי הפסיקה לאכול את המעט שאכלה, פשוט לא מעוניינת בשום דבר, למעט פה ושם מלון.
    אני חשובת שזה בעיקר כשאני מאכילה אותה אבל היא פשוט סוגרת את הפה וזהו, עושה ככה גם כשאביה או הסבתא מאכילים אותה, אצלם אולי אוכלת שתי כפיות לפני שסוגרת את הפה.

שאלתי היא האם לעשות איזו הפסקה של שבוע שבועיים ולחזור לנסות שוב? אולי היא לא בשלה למעבר?
    היא כן מוכנה לשתות ושותה את המים שהושרו בהם שזיפים.

בעוד כחודשיים תכנס למשפחתון ואני מודאגת מנושא האוכל מאחר והיא רק יונקת ולא אוכל להמשיך כך, אני גם לא מעוניינת לשאוב.

שאלתי הנוספת- כיצד להעביר לפורמולה? האם כדאי עכשיו או לחכות בגלל הסירוב למוצקים ובגלל העצירות מהברזל?
    האם הפורמולות שונות זו מזו?

תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דפי- המשך - תגובה

דפי ליבר
    10/06/2012

מנסה לעשות סדר באינפורמציה .
    בשום אופן לא להאכיל בכוח עדיף לעשות הפסקה של שבוע ולאחר מכן לחשוף שוב .
    לנסות לא רק בכפית גם לשים על מגש שתאכל לבד עם האצבעות או בשתייה מכוס .
    כחודש לפני תחילת עבודה להתחיל לרדת בהדרגה בהנקה ולעבור לתמ"ל . אני מדגישה בהדרגה כי זה הזמן שאת תהיה הכי רגישה לדלקות בשד לכן להוריד לאט עד שהשד מתייצב ורק אז להוריד עוד ארוחה .
    אני בדעה שלכל תינוק מתאים תמ"ל אחר לכן תנסי ואם לא מתאים מבחינת העצירות תחליפי [ נסיון לוקח כשבוע ] לדעתי כמו שכבר כתבתי הזמן תלוי בך , אני משום מה מרגישה שכבר בא לך להפסיק הנקה האם אני טועה ? אם כן עברי לפורמולה לכי עם ליבך ....
    אני לא הייתי מודאגת מהמעון , להפך יתכן שבנוגע למוצקים שם היא תפרח אבל הייתי משתפת אותם בדאגות ובפתרונות שלך .
    בהצלחה דווחי בהמשך מה קורה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ומשקל בתינוקת ב7.5 חודשים
    לרה
    05/06/2012

שלום רב..
    הבת שלי היא עוד מעט ב8 חודשים. נולדה קטנה למשקל שלה 2.300 שבוע 39.
    מאז היא עולה במשקל יפה, נכון להיום היא שוקלת 6.750 וגובה 70.
    בטיפת חלב אמרו לנו שזה לא טוב הפשרים כאלה בעקומות. (במשפחה כולם רזים וגבוהים יחסית).
    השאלה היא, מה לתת לה לאכול היא בת ראשונה ואני די אבודה עם עניין האוכל, למרות שהיא אוכלת המון וגם בגן נותנים לה הרבה אבל אולי חסר לה משהו...
    היא אוכלת
    ב7:00בבוקר כשקמה 180 מטרנה
    9:30 פרות עם פתי בר
    12:30 ירקות מוצק (תפוח אדמה, בטטה, גזר, כרובית, חזה עוף, קישוא)
    15:30 לפעמיים לא תמיד רעבה מטרנה בין 80 ל180
    19:00 180 מטרנה עם כפית דייסה
    יש לה איזה 4 יציאות ביום שבטיפת חלב אמרו שזה הרבה ואולי כדי לבדוק את זה וגם לעשות בדיקות דם לבדוק שהיא לא אנמית... האם זה לא מוגזם???
    מה וד אפשר לתת? ביצה אפשר? לחם הקשה או הרך?
    תודה וסליחה על המכתב הארוך שכתבתי, אני פשוט כבר מבולבלת...

הוספת תגובה

• תזונה ומשקל בתינוקת ב7.5 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

לרה - לא הבנתי את הבעיה בהפרשים . אני לא רואה שום בעיה - הגובה מושפע מאוד מהגנטיקה ולכן היא קצת מעל הממוצע. בנושא המשקל היא באחוזון 5 אם היא כך לאורך כל הדרך הכול בסדר.
    לגבי התפריט הייתי מנסה להוסיף ארוחת ערב לפני הבקבוק של 19.00 ביצה אבוקדו מרק ירקות פשטידה וכו מה שאתם אוכלים לארוחת ערב .
    לגבי היציאות שוב אם כך זה קבוע לא נראה לי בעיתי .
    ספירת דם לאנמיה מומלץ לעשות לכל תינוק בין גיל 9 ח' לגיל שנה . לא נראה לי דחוף אלא אם כן רופא ילדים מחליט .
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

לרה
    05/06/2012

תודה...
    אני קצת נלחצתי מי התגיבה שלה על המשקל אבל היא אוכלת המון בדרך כלל ונראת טוב.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה מטוגנת כל ערב
    דנה
    05/06/2012

האם זה בסדר שאני נותנת לבני בן השנה וחודשיים כל ערב ביצה מטוגנת בחמאה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביצה מטוגנת כל ערב

הוספת תגובה

• ביצה מטוגנת כל ערב - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

למה לא ? לדעתי את בסדר גמור . גווני את האוכל שאת מציעה לו .
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4.5 חודשים
    טלי
    04/06/2012

שלום,
    בתי בת 4.5 חודשים, שוקלת 7 קילו. לפני כשבוע התחלתי להעביר אותה להאכלה כל 4 שעות במקום 3. היא אכלה 120 CC כאשר קיבלה בקבוק כל 3 שעות. עכשיו הגדילה את הכמות ל 180 CC כל 4 שעות.
    לפעמים אני שמה לב שהיא די רגועה ומשחקת יפה כאשר מגיעה זמן האכלה אחרי 4 שעות ואני מושכת אותה עוד חצי שעה, כלומר לפעמים יכולות לעבור 4.5 שעות בין האכלות.

שאלה 1:
    רציתי לשאול האם זה בסדר למשוך מעבר ל 4 שעות או שצריך להאכיל בכל זאת?

שאלה 2:
    הארוחה האחרונה שלה לפני השינה היא ב 7:30 בערב. בלילה היא קמה להאכלה אחת בין 1:00 ל 3:00 (אוכלת 120 CC) ואח"כ מתעוררת שוב אחרי 3 שעות. כלומר אם היא אכלה ב 1:00 בלילה, אז היא תתעורר שוב ב 4:00, אבל אם אוכלת ב 3:00, אז בפעם הבאה תתעורר ב 6:00 בבוקר.

אני רוצה לנסות למנוע התעוררות לפני 3:00 ע"י כך שלא אציע בקבוק לפני השעה הזאת ואנסה להחזיר אותה לישון עם מוצץ או כל דרך אפשרית.

רציתי להתייעץ ולשאול האם זה בסדר למשוך אותה עד 3 בבוקר אם התעוררה לפני? האם זה בסדר למשוך אפילו יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4.5 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

אחת האמונות שלי לגבי תינוקות שהם יודעים מתי הם רעבים ולא צריך שעון.
    אני חושבת שרצוי להאכיל כשהתינוק רעב אחרי 3 שעות 4 שעות או 4.5 שעות.
    לגבי הלילה יש השפעה של היום על הלילה ולכן כדי שתינוק יישן אפילו עד 3.00 הוא צריך ללכת לישון שבע, וזה לא רק השפעה של הארוחה לפני השיינה אלא של כל היום.
    אין בעיה בגיל הזה לא לתת לאכול בלילה בכלל ולנסות עם מוצץ למשוך עוד קצת , השאלה האם זה יצליח או תכנסי למצב שאת בעצמך לא ישנה כל הלילה ...
    מה לגבי טעימות האם התחלת ?
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה

טלי
    05/06/2012

תודה רבה על תשובתך.
    אכן, התחלתי טעימות. נותנת כל יום 2 כפיות של ירק (בנתיים טעמנו בטטה ודלעת) חצי שעה לפני האכלה של הצהריים. אח"כ מציעה קצת מים.
    אנחנו גרים כרגע בחו"ל ואין לי מקור שאפשר להתייעץ איתו כמו טיפת חלב. אודה להכוונה בנושא:
    מתי להגדיל כמויות של טעימות ולהפוך את זה לארוחה? איזה אוכל ובאיזו כמות ובאיזה גיל כבר אמור להחשב לארוחה ולבוא על חשבון בקבוק?

בתשובתך ציינת שתינוק אמור ללכת לישון ב 7, כדי שישן לפחות עד 3. האם את מתכוונת שלשים את התינוקת לישון ב 7:30 זה מאוחר? האם כדאי לי להקדים את השעה של שנת הלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הבלבול

טלי
    05/06/2012

אחרי שקראתי את תשובתך שוב, הבנתי שהתכוונת לשבע (לא רעב) ולא ל שבע (מספר).
    סליחה על הבלבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

מגיל חצי שנה עוברים מטעימות לארוחה , אפשר להתחיל מפירות או מירקות ולאט לאט להוסיף עוד מאכלים מרק, בשר, פחמימות .
    ארוחה מלאה זה כוס 200 CC . ולכן בהתחלה צריך להשלים עם הנקה או תמ"ל.
    אשמח לענות לך על כל השאלות.
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    אלכס
    04/06/2012

שלום, אני בקרוב עומדת להיות אימא ואני מאד שמחה שמצאתי את הפורום שלכם!
    השאלה שלי היא באיזה גיל מתחילים לתת לתינוק לטעום/לאכול עוד מזון בנוסף לחלב? ואיזה סוג של מזון?
    אני מכירה מישהי שהתחילה מפירות והתקדמה לאט לאט לקראת השנה הראשונה למרקים, האם יש איזה טבלה או מאכלים שאוכל לעיין בהם? (שמחולקת לפי גילאים כמובן)

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תזונה - תגובה

דפי ליבר
    04/06/2012

אני מבינה שאת לפני לידה אז בהצלחה ...
    מגיל 4' חודשים ועד חצי שנה נותנים רק לטעום אוכל בנוסף להנקה או לתמ"ל .
    רצוי לקבל הוראות בטיפת חלב. באתר משרד הבריאות יש טבלאות ובהרבה אתרים וספרים נוספים .
    ותמיד אפשר לשאול כאן !
    רק בריאות
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ובעיות במצוקים
    רננה
    04/06/2012

שלום רב
    רציתי לשאול מתי נחשבת בעיה באכילת מוצקים להפרעת אכילה המצריכה טיפול רציני?
    ביתי בת השנה עושה לנו המון המון בעיות עם אוכל. היא אוכלת בתאבון לחם, מעדנים ומחית פירות אבל כל מה שקשור לאוכל מבושל(מרק, עוף, פסטה וכו') היא כמעט ולא מוכנה לאכול. היא טועמת 3-4 כפיות ולא מוכנה יותר. מה לא ניסית? הכל! ושום דבר לא עובד! כבר התפשרתי שלא תאכל בכסא אוכל אלא על אדן החלון שם עוד איכשהו אני מצליחה "לדחוף" לה כמה כפיות, אבל עדיין היא לא אוכלת כמות של מנה. אני כבר ממש ממש מיואשת מהעניין הזה האם אני צריכה לפנות לגורם מקצועי? אני כבר פניתי בעבר לפורום והומלץ לי לא לטחון לה את האוכל וזה מה שאני עושה והמצב אומנם השתפר מעט אבל עדיין זה לא מספיק, בגילה היא כבר מזמן היתה צריכה לעבור את שלב הטעימות....תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ובעיות במצוקים

הוספת תגובה

• אני חושבת שפוספסתי אשמח לתשובה בהקד

רננה
    06/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ובעיות במצוקים - תגובה

יעל משיח ארזי
    06/06/2012

רני שלום
    לגשת להתייעצות פרונטלית אף פעם לא מזיק , אבל האם רק את מאכילה אותה , האם יש מטפלת / גננת ? איך אוכלת אצל אנשים אחרים. האם ניסית לתת לה להתנסות לבד ? יותר מלכלך אבל לפעמים הרצון בעצמאות גדול יותר מהרעב עצמו , נסי לתת לה להחזיק משהו שאוהבת ואוכלת ללא בעיה ביד כמו לחם וכו ובמקביל תני לה בכפיות קטנות את המזון הנוסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רננה
    07/06/2012

קודם כל תודה על התגובה
    היא נמצאת אצלמטפלת פעמים בשבוע, שאר הזמן בבית. אצל המטפלת היא אוכלת יחסית בסדר, הרבה יותר טוב מהבית או הסבתות שלה אבל עדיין לא מסיימת מנה. אני תמיד נותנת לה להתנסות לבד, שמה לה על המגש חתיכות אבל היא לא מראה עניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

יעל משיח ארזי
    07/06/2012

אם אצל המטפלת אוכלת יותר טוב זה כבר סימן שמדובר כאן בנסיון למשוך את תשומת ליבך ולא באיזו בעיה פיזית
    אני מציעה כרגע לזרום עם מה שאוהבת להמנע ממלחמות ולהמשיך במקביל לנסות שוב ושוב גם את אותם המזונות שלא רוצה לאכול, סיכוי גבוה שבסוף תשנה את דעתה
    כמובן זאת בכפוף לכך שעולה במשקל
    אך כמו שציינתי תמיד ניתן להתייעץ עם איש מקצוע בנוסף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטב סויה וצילי מתוק
    רוית
    04/06/2012

שלום
    יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים ריצתי לשאול
    1. היא לא מוכנה לאכול ביצה בשום צורה האם מותר לנסות ביצת עין - אני יודעת שרכה אסול מגלל החיידקים רציתי לדעת מה לגבי עין?
    2. היא אוכלת בזמן האחרון פחות מכייון שמרק טחון הפסיקה לאכול, אז אני מנסה את האוכל שלנו. אני עושה הרבה מוקפץ והיא דווקא יחסית אהבה אז זה השאלה האם יש איזו בעיה עם סויה וצ'ילי מתוק ? לא ניראה לי הכי בריא (חוץ מזה ניראה לי שהכל בסדר שם רק איטריות וירקות)

לקביעת תור
    סגירה
    רוטב סויה וצילי מתוק

הוספת תגובה

• דילגתן עלי ואשמח מאוד לתשובתך

רווית
    06/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטב סויה וצילי מתוק - תגובה

יעל משיח ארזי
    07/06/2012

רוית שלום
    זכורה לי השאלה ושעניתי עליה אבל בכל אופן אענה שוב
    לגבי ביצת עין אכן לא מומלץ בגלל הסיכוי להמצאות סלמונלה למרות שהביצה כן עוברת בישול מסויים פשוט חלקי.
    יש דרכים נוספות לשלב את הביצה
    בתוך קציצות בשר / לביבות ירק / קציצות טונה / פייניקייק
    וכמובן במקביל להמשיך ולנסות לתת את הביצה / חביתה
    לגבי הרטבים : בגדול אינם בריאים לא לקטנים ולא למבוגרים מכילים הרבה מלח וסוכר
    ממליצה ככל שניתן להשתמש בתיבול טבעי אני בעיקר מדברת על רוטב הצ'ילי , להוסיף מעט סויה במקום מלח זה לא נורא.
    את יכולה לתת מעט מתיקות למוקפץ באמצעות סילאן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושכת בשיער בזמן האוכל
    שיר
    04/06/2012

שלום
    לאחרונה ביתי החלה למשוך לעצמה בשיער בזמן שאוכלת מבקבוק וכן לתת לעצמה מכות עם היד על הראש במין תנועה כזאת שחוזרת על עצמה....בעבר הייתה נותנת מכות לבקבוק וגם עכשיו מידיי פעם עושה את זה. ניסיתי לעצור אותה כמה פעמים, אבל אני רואה שזה מרגיע אותה במיוחד בלילה לקראת השינה....
    האם לנסות להפסיק לה את ההרגל הזה? זה תקין.?

לקביעת תור
    סגירה
    מושכת בשיער בזמן האוכל

הוספת תגובה

• מושכת בשיער בזמן האוכל - תגובה

דפי ליבר
    04/06/2012

לא כתבת גיל אבל אני מניחה שמדובר עד גיל שנה +
    אין סיבה לדאגה , התופעה ידועה. מופיעה אצל תינוקות בכל מיני צורות .
    אנחנו מניחים שאם היא הייתה יודעת לדבר זה היה מופיע ככעס או תיסכול .
    אני מציעה לא להלחץ לא להלחם לדבר בקול רגוע להסביר "בואי נשים את היד בצד , נרגע ונאכל בשקט " ....סתם דוגמא קטנה , לך בטח יש את המילים שלך .
    ואם זה עוזר לה להרדם התעלמי .
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה

שיר
    04/06/2012

היא בת 8 חודשים. וזה נראה שזה מרגיע אותה ועוזר לה להירדם. אז את אומרת שכדאי להתעלם? או לנסות להזיז לה את היד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

לגבי השיינה להתעלם , במשך היום להגיב בעדינות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה
    תהילה
    03/06/2012

שלום.
    בתי בת שבעה חודשים וניזונה מסימילאק עם מוצקים שאותם אוכלת נהדר.
    היא עדיין אוכלת בלילה.. ארוחה אחרונה בשמונה בערך ואז קמה בשתיים בערך.. איך אני יכולה לגמול אותה שתישן לילה רצוף?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בלילה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה - תגובה

דפי ליבר
    04/06/2012

אחרי שאת בטוחה שהיא הולכת לישון שבעה.
    לנסות ולהוריד את הכמויות בבקבוק , כל כמה ימים להכין פחות.
    או לתת מים במקום אוכל [ בדרך כלל זה פחות עובד ... ]
    בהצלחה
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה