פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצקים
    שיר
    03/04/2012

בתי עוד שבוע בת חצי שנה.
    אוכלת כל יום טעימות של כ 8-10 כפיות פירות/ירקות.
    בגיל חצי שנה אני אמורה להחליף בקבוק של בוקר עם פירות או צהריים עם ירקות?

מתי אפשר לתת ביצה קשה? ואיך נותנים את זה? גם חלבון וגם חלמון? זה לא מיימי - שלא יחנוק אותה חלילה....

איזה תמרים אפשר לרסק? ניסיתי סוג אחד ולא הצלחתי לטחון אותו....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים

הוספת תגובה

• מוצקים - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/04/2012

טל30 שלום
    את יכולה לתת ביצה בתוך קציצה שבתוך המרק ולרסק, את יכולה לרסק ביצה עם אבוקדו ולתת טעימה. אפשר לתת את הלבן והצהוב יחד (אלה הן הוראות חדשות ממשרד הבריאות)
    לגבי תמר את יכולה לקחת תמר מגהול להשרות במים רותחים שהקליפה תתקלף ואז לטחון עם שאר הפירות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מה לגבי השאלה הראשונה?

שיר
    04/04/2012

בגיל חצי שנה אני מחליפה ארוחה אחת או שתיים בבקבוק? ואיזה? צהריים של ירקות או בוקר של פירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מה לגבי השאלה הראשונה? - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/04/2012

החלפת הארוחות מתבצעת בהתאם להגדלת הכמויות, כאשר את מגיעה לכמות של ארוחה הבקבוק יורד זה לא בהכרח לפי גיל אלא לפי התקדמות התינוק,
    כדאי להחליף ארוחות בהדרגה ולא 2 ארוחות בבת אחת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות בגלל ברזל
    שי
    03/04/2012

ביתי בת ארבעה וחצי חודשים וטרם התחלנו טעימות כי לא יושבת.
    התחלנו לתת ברל וגענו למינון של 2 טיפות ועוד לא ל3 וכבר יש לה גזים ועצירות.
    האם ניתן להתחיל טעימות עם כפית עגבניה כדי לטפל בעצירות? האם מותר לתת לתינוק שמן זית?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בגלל ברזל

הוספת תגובה

• עצירות בגלל ברזל - תגובה

לירון פז
    04/04/2012

שי שלום,
    תזונה מונעת או מקלה על עצירות שניתן לתת בגיל הזה: פורמולה על בסיס של מי שזיפים(משרים 3 שזיפים בכוס מים רותחים, ולחכות שיתקררו,להוציא שזיפים אחרי השריה ולהשתמש במים לפרומולה. טעימות מגרבר שזיפים(ברגע שתתחילו), כפית שמן זית עם מעט עגבניה מרוסקת. בגיל יותר מאוחר: מים עוזרים ומתן ירקות ופירות(בגלל סיבים). שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

אמא ל- 2
    04/04/2012

אני נתתי בגיל הזה, כפית מעגבניה מרוסקת (ללא גרעינים), 2 כפיות גרבר שזיפים, כפית שמן קנולה שהוספתי לבקבוק מטרנה, זה בד"כ עוזר, רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ועוד שאלה

שי
    04/04/2012

אני רק מניקה.
    האם ניתן לתת את מי השזיפים פשוט כך מאחר ואני לא נותנת פורמולה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ועוד שאלה - תגובה

לירון פז
    04/04/2012

אפשר, אך בכמויות מאוד קטנות, ורק אחרי ההנקה(כדי שלא יפגע באכילה).לא נהוג לתת תוספת נוזלים בגיל הזה רק מחצי שנה. אז להיזהר ולוודא שאין ירידה בכמויות האוכל, ושממשיכים על אותן עקומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה בת שנה וחודשיים
    קרן
    03/04/2012

שלום,
    בתי בת שנה וחודשיים במשך היום היא אוכלת דייסת קוואקר וסולת וצהריים המכיל ירקות ועוף/בשר משלבת לה פירות כשמגיע הערב לקראת 20:00 לפני השינה אני מכינה לה בקבוק מטרנה של כמות: 210 מ"ל ושמתי לב ב-3 שבועות האחרונים היא מתעוררת בלילה בוכה ויש לי תחושה שאולי אני עושה משהו לא נכון,בימים האחרונים התחלתי להכין לה דייסה של מטרנה האם היא צריכה לאכול ארוחת ערב רגילה במקום הבקבוק ? או בנוסף לבקבוק?
    בבקשה עזרו לי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה בת שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• דחוף עזרה בת שנה וחודשיים - תגובה

לירון פז
    05/04/2012

קרן שלום,
    יכולות להיות סיבות רבות להתעוררות בלילה(חלומות, שינים...), וייתכן שאין קשר תזונתי לקימות. לא הבנתי אם הוספת את הדייסה רק בזמן האחרון. בכל מקרה הייתי מציעה לך לתת ארוחת ערב ממזון מוצק: ביצה גבינות וירקות, לביבות, פסטה או כל ארוחת ערב בהתאם לתפריט המשפחה. לאחר מכן הייתי מציעה להשלים עם בקבוק. בהחלט ניתן בגיל הזה להוריד בהדרגה את ארוחות המטרנה בהתאם להתקדמות עם המזון המוצק.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    שלום לפורום
    02/04/2012

בתי בת 9 חודשים ואתמול בלילה הקיאה מתוך שינה.זה היה מחזה מלחיץ ביותר
    אחרי חצי שעה הבאתי לה לשתות תה ללא קופאין.
    מה אני צריכה לתת לה לאכול יום אחרי?האם זה בסדר שהבאתי לה תה אחרי שהקיאה?אילו מאכלים מומלץ לתת אחרי הקאה?

אשמח לתגובה מהירה.
    האמא המודאגת....

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• דילגתם עליי

שלום לפורום
    03/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם לי

שלום לפורום
    04/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/04/2012

היי שלום
    האם שינית משהו בתזונה הרגילה שלה או הוספת משהו שהיה יכול לגרום להקאה, האם אכלה כמויות גדולות מבדרך כלל בסמוך לשינה?
    ממליצה לחזור לאכילה השיגרתית ביום שלמחרת , אלא אם כן זה ממשיך ואז כדאי לפנות לרופא הילדים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצות
    לילי
    02/04/2012

שלום,
    ביתי בת חודשיים ושבוע נולדה במשקל 2.230 לי היתה סכרת הריון מאוזנת מאוד ע"י דיאטה מוקפדת. היא עלתה יפה במשקל ושוקלת עכשיו 4.400
    בחודש האחרון התחילו בעיות עם האוכל ועצירות.
    בתחילה היא אכלה מטרנה יפה מאוד אך לאחר קצת יותר מחודש היא התחילה לצרוח והתפתל בזמן האוכל ואף להקיא לאחר שזה נמשך העברנו אותה לאופטימיל אשר סידר לה את היציאות אך היא אוכלת מאוד מעט 60 במומצע כל 3 שעות זה נראה לי מעט למשקלה ואני מפחדת שהיא תרד במשקל. נראה שהיא אוכלת בלי חשק את האופטימיל ולא אוהבת את הטעם ועדיין יש התפתלויות תוך כדי האוכל ואחריו.
    הרופא אומר שיכול להיות שהיא רגישה לחלבון שבחלב אך זה עובר בגיל 3 חודשים לכן לא כדאי לעבור לצמחי כרגע אלא להוסיף כפית קורנפלור על כל 100 מ"ל.
    לי זה נראה מוזר לסתום לה את התיאבון עם קורנפלור הרי היא גם ככה אוכלת מעט וזה מדאיג אז למה קורנפלור אשר ידוע כמשביע לא?
    מה לעשות? לחזור למטרנה שאותה היא אהבה? יש הצעות אחרות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעיצות

הוספת תגובה

• הודעתי דולגה

לילי
    03/04/2012

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב דילגו עלי

לילי
    04/04/2012

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצות - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/04/2012

לילי שלום
    האם שללו רפלוקס? אם הרופא הציע כרגע להישאר עם אופטימיל ולהסמיך עם קורנפלור הייתי ממליצה לעשות כפי שאומר. כי אם אכן מדובר הרגישות לחלב המטרנה הרגילה תעשה לה לא טוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת שלושה חדשים
    מיכל אהרון
    02/04/2012

שלום רב !!!

ביתי בת כמעט שלושה חדשים (עדיין חסרים כמה ימים).היא נולדה במשקל 2730, כיום היא שוקלת 4735. היא כמעט ולא מסוגלת לשכב על הגב, בוכה ללא הפסקה על הגב. אם כבר היא יכולה להיות על הגב קצת במשך היום כשהיא מסתכלת על המובייל, אבל אחרי 5 דק' בערך מתחילה לבכות. בלילה בקושי רב נרדמת על הגב ומתעוררת כעבור כשעה וחצי או שעתיים. בעבר הלא כל כך רחוק כשהיתה כך מתעוררת בלילה בבכי הייתי מנצלת את ההזדמנות ונותנת לה לאכול שתי פעמים נוספות במהלך הלילה. אך בבוקר למחרת היא הייתה מאוד עייפה , כל הזמן רק רצתה לישון , ובנוסף מתקשה להרדם בין קימה לקימה כך שהיה נותר לי זמן מועט ביותר בכדי לשחק, לדבר אליה ולהפעיל אותה. רוצה לציין שבמהלך היום תחת השגחה נתתי לה לישון על הבטן, רק שעל הבטן היא ישנה עמוק ולכן הייתי צריכה להעיר אותה כל 3 שעות לאכול. לאחרונה "נכנעתי לחלום" שביתי תישן על הגב למרות כל הסיכונים הכרוכים בכך (לפי הוראות משרד הבריאות) כיום אני משכיבה אותה ממש לא בלב שלם רק על הבטן, . כשהיא ישנה על הבטן היא מסוגלת לישון לילה שלם מבלי להתעורר. אך אז אם היא לא מתעוררת היא בעצם מפסידה ארוחה אחת או אפילו שתיים, כי בלילה אני לא רוצה להעיר אותה. כיום אני נותנת לא סימילאק 110-120 , 5 ארוחת ביום, אז יוצא לה לאכול כ-600 מ"ל ליום, האם זה אמור להספיק לה להתפתחות תקינה ?, אני כבר מתנצלת מראש שכתבתי הרבה אבל אנא בבקשה אבקש התייחסותכן
    מודה לכם מקרב לב עבור תשובתכן
    מיכל אהרון
    ן ....
    + הוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת שלושה חדשים

הוספת תגובה

• ביתי בת שלושה חדשים - תגובה

לירון פז
    02/04/2012

מיכל שלום,
    כל עוד ביתך עולה יפה על עקומת הגדילה שלה(כלומר לא שוברת עקומות), אז אין בעיה. עפ"י המשוואה 150 מ"ל לק"ג משקל גוף(זוהי נוסחא של ממוצע), ביתך אוכלת בסדר גמור. באופן כללי, אין צורך להעיר לארוחה בגיל הזה, היא זקוקה לשינה לא פחות מאשר לאוכל. הייתי ממליצה להמשיך במעקב בטיפת חלב רק כדי לוודא שאכן היא ממשיכה על העקומות שלה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שמונה חודשים
    לי
    01/04/2012

שלום, בתי בת שמונה חודשים והבנתי שכרגע היא אמורה לאכול שתי ארוחות מוצקים, והשאר הנקה. כשאומרים להחליף שתי ארוחות, קצת קשה לי להבין מה זה ארוחה, כי היא אוכלת כל שלוש שעות בערך במהלך היום - לפעמים יותר, לפעמים מעט, ארוחת ביניים כרגע יכולה להיות הנקה קצרה או קצת מרק וכדומה. כשניסינו טעימות היו דברים שאהבה יותר וכאלה שפחות, אבל בסך הכל הלך בסדר כשהיה מדובר רק בשתיים-שלוש כפיות. בגיל חצי שנה היו פירות שאכלה בתיאבון ( אגס עם טחינה או בננה עם טחינה), אבל עבר לה אחרי חודש והיא מוכנה לאכול רק כפית או שתיים של פרי. אוכלת בתיאבון מרק טחון (קישוא+ בטטה + שוקיים עוף/שווארמה הודו + תפו"א/אורז/שיבולת שועל/פסטה). אם המרק לא מספיק מתוק מהבטטה היא אוכלת פחות טוב, ואם אין בטטה - לא אוכלת בכלל. בננה הפסקתי לגמרי לתת כי עושה לה פריחה. כרגע יוצא שהיא אוכלת פעמיים-שלוש ביום מרק, וכפית או שתיים של פרי (עושה פרצוף ולא רוצה יותר). ניסתי לתת ביצה בערב והיא מדי פעם אכלה, אבל קשה לרסק את כולה כמו שצריך אז אני נותנת רק חלמון מרוסק עם קצת עגבניה. ולשאלות: מה לעשות בעניין הפירות? להמשיך לתת כל פעם כפית עד שתסכים לאכול יותר? איזה עוד ארוחות ביניים יש חוץ מפירות? האם כדאי לתת חלמון ביצה בערב למרות שפחות משביע אותה ממרק? (היא אוכלת מוצקים לפני האמבטיה, ואחרי האמבטיה יונקת ואז הולכת לישון. הנקה בלבד כבר לא מספקת אותה והיא מתעוררת רעבה תוך שלוש שעות, עם מרק בערב מתעוררת רק אחרי 6-7 שעות, ואפילו 8). אציין שמבחינת משקל אין בעיה, ואני איתה כמעט כל הזמן (כשאני לא איתה היא אוכלת מרק ויונקת חלב שאוב מבקבוק). אשמח לתשובות ועצות, היא הראשונה שלי ואני רוצה להיות בטוחה במה שאני עושה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שמונה חודשים

הוספת תגובה

• בת שמונה חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

לי שלום
    טעימות הופכות לאט לאט לארוחה בערך כשמגיעים לכמות של כ150-200 גרם.
    נסי ללכת עם מה שאוהבת היות וירקות ופירות מספקים ויטמינים באותה מידה לא נורא אם מעדיפה את הירקות על הפירות אך את יכולה לנסות לתת דייסת קוואקר ולערבב עם תמר למשל ומעט שקדייה במקום הפירות.
    המשיכי להציע תתפליא שיום אחד פשוט תאכל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לי
    02/04/2012

אגב, ניסיתי דייסה כזאת של שיבולת שועל על בסיס מים עם בננה ושקדייה, והיא אכלה משהו כמו שלוש כפיות. אני לא מכינה את זה כי אני שמה לפעמים שיבולת שועל במרק, ולא נראה לי שיש צורך בעוד פחמימה. בכל אופן, שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהאכלה
    ענת
    29/03/2012

שלום, שמי ענת ואני אמא ליאיר בן ה-9 חודשים. בני הראשון. יאיר החל טעימות כמקובל בגיל 4 חודשים, ובהדרגה עבר לאכול אוכל מרוסק כתחליף לארוחה, מנת פירות ומנת ירקות עם עוף. יאיר מאוד אהב את המנה הזו וחיכה לה.
    בגיל חצי שנה חזרתי לעבוד,ושמתי את יאיר אצל מטפלת. מסיבות שאני מעדיפה לא לפרט הוצאתי אותו מהמטפלת וכיום מטפלת בו חברה טובה שלי שמגיעה אלי הביתה. יאיר פורח איתה ומאוד מאושר. יאיר היה אצל המטפלת הראשונה כשבוע ימים. כמספר ימים לאחר שהוצאתי אותו מהמטפלת הראשונה יאיר בבת אחת סירב לאכול פירות וירקות. הוא נועל את הפה כל כך חזק שאי אפשר אפילו לנסות להכניס לו לפה עם האצבע טעימה רק כדי שיטעם שטעים לו. יאיר מקבל,כמקובל, טיפות ברזל ווטימין D. זה הדבר היחידי שהוא מוכל לאכול עם הכפית שלו בהנאה. ניסיתי להוסיף ביסקיוויטים למנה כדי להמתיק לו, ניסיתי לשים מרק בבקבוק כי חשבתי שאולי יש לו פחד או התנגדות לכפית(פלסטיק מיוחדת לבני גילו).ניסתי,בהמלצת אחות טיפת חלב להושיב אותו עלי או על ידי כאשר אני אוכלת ולגרום לו לרצות לאכול לבד. אני שמה לו על צלחת או על כפית טיפה אבוקדו/בננה/טחינה והוא עושה פרצוף כאילו שרוצה להקיא. יאיר רגיש לחלב ולכן אוכל "ניאוקייט"-תחליף חלב שהחלבון בו מפורק.הוא זהה למטרנה וסימילאק במרכיביו אבל החלבון מאוד מפורק שם כך שמקל על העיכול שלו,אני מוסיפה לו דייסת קורנפלור וניל כדי להסמיך לו.יאיר אמור לאכול מנה של 180-210 ג' לפחות. אך הוא אוכל 120-150. זמן האכלה של הבקבוק עד לסיומו(לרוב עד 120) אורך 50 דק' עד שעה וחצי. הרופא אומר שלא ניתן להכניס לו לוריד פירות וירקות..
    יאיר באחוזון 23 במשקל וממשיך לרדת.
    התשובה מאכזבת אותי כי כואב לי בתור אמא לראות שהילד שלי בן תשעה חודשים חי מבקבוק כל שלוש וחצי שעות, כשהאחינים שלי (בני גילו בדיוק) מתקדמים עם מאכלים שונים ומגוונים. בבקשה תעזרו לי, אני מרגישה שניסתי הכל!
    אם אין לכם פיתרון,יש לכם מישהו שאתם יכולים להפנות אותי אליו? או שמישהו בר משהו כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהאכלה

הוספת תגובה

• בעיות בהאכלה - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

ענת שלום
    במידה ואין כל בעיה מבחינת בליעה או תאבון, דרושה כאן התמדה וסבלנות, האם עבר טראומה כלשהי עם המטפלת הקשורה לאכילה? לפעמים תינוקות מגיבים ברגרסיה באכילה כאשר חלים שינויים. יש להמשיך ולהציע את המזון לתת לו להתעסק במזון אצבעות לתת לו ביסים מהאוכל שלכם ולראות אם רוצה או מגיב בחיוב.
    במידה ואין שינוי שווה להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לשלב 2 בסימילאק
    קטיה
    29/03/2012

שלום,
    בתי נולדה 6 שבועות לפני הזמן (שבוע 34 להריון).
    האם להעבירה לשלב 2 בסימילאק בגיל 6 חודשים כרונולוגי או כדאי להמתין חודש וחצי ולהעבירה בגיל 7 וחצי חודשים כרונולוגי (6 חודשים מתוקן). לציין כי לא קיבלנו שום הנחיות מיוחדות ואין שום מעקב מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לשלב 2 בסימילאק

הוספת תגובה

• מעבר לשלב 2 בסימילאק - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

קטיה שלום
    העבירי אותה בהדרגה לשלב 2 וראי איך היא מקבלת את השינוי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בתי שמנה?
    יעל
    29/03/2012

שלום,
    הבת שלי בת שנתיים וארבעה חודשים והיא תמיד היתה באחוזון ה-97-98
    היום גובהה 96 ס"מ והיא שוקלת כ- 17 קילו. האם היא נחשבת שמנה?
    האם אני צריכה לעשות משהו בנדון?
    היא נראית גדולה, לא נראית שמנה. היא יפייפיה...והיא אוכלת מעט ממתקים- 2 קוביות שוקולד או ביצת קינדר וכו'. לא אוכלים חטיפים רק שוקולד או סוכריה. כל יום כשבאים מהגן אבל ממתק אחד ליום. היא גם לא אוהבת ככ עוגיות, כשהיא והבן שלי מקבלים. בדר"כ הוא אוכל והיא נותנת לו גם את שלה..היא פשוט אוכלת אוכל ושותה 3 פעמים תמ"ל. בצהרים התחלתי לדלל. אין לה מוצץ ולכן זה עוזר לה להירדם.
    בבית כולםנו רזים.
    מה דעתכם?
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    האם בתי שמנה?

הוספת תגובה

• האם בתי שמנה? - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

יעל שלום
    קודם כל בגיל שנתיים אם אוכלת רגיל ומאוזן התמ"ל מיותר. את יכולה לתת במקום 1/2 כוס חלב 1/2 כוס מים וכדומה. חשוב בשלב זה להתחיל להקנות הרגלי אכילה נכונים בעיקר על ידי דוגמא אישית: ישיבה סביב שולחן, אכילה של מזון בריא מאוזן דל סוכר, מלח ושומן מין החי.
    שילוב של פעילות, הגבלת שעות מסך וכו'
    במידה ואת חוששת שווה ללכת לדיאטנית בקופת החולים שתעבור איתך על תזונת ביתך ותוודא כי אוכלת נכון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

יעל
    02/04/2012

למעשה לא קיבלתי תשובה..
    ברור לי שחשוב להקנות הרגלי אכילה נכונים ואנחנו עושים זאת בבית.
    גם לבן שלי נתתי תמ"ל עד גיל 3 בעיקר כי הם בגן ואני לא בטוחה שהאוכל שם מזין כל כך. אני מקפידה לאזן ולתת להם בשאר היום ארוחות מזינות אך, השאלה שלי היתה גבי המשקל של הבת שלי יחסית לגובה. האם היא נחשבת שמנה, לפי הפרמטרים. אני גרה בחו"ל וכאן מסתכלי על זה אחרת לכן חשב לי לדעת.

שוב תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/04/2012

לא היא אינה שמנה
    היא נמצאת באחוזונים גבוהים במשקל ובגובה כלומר יש התאמה בין השניים, אך אני שוב טוענת כי אם אוכלת טוב במהלך היום התמ"ל מיותר
    בהצלחה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב למוצקים
    רננה
    27/03/2012

בתי בת ה10 חודשים מסרבת בתוקף למוצקים. מגיל 4 חודשים שהתחלתי לתת לה טעימות מסוגי אוכל שונים היא לא מעונינת. כרגע היא מוכנה לאכול אך ורק פירות(טחונים), מעדן לחם וכמובן מטרנה. מה לא ניסיתי:בשר, דגים,עוף,קטניות וכו'. ניסיתי לתת לה טחון ולא טחון, ניסיתי לתת לה להתנסות לבד עם האוכל אבל שום דבר לא עוזר אפילו הוספתי קצת סוכר למרק . חשבתי שהבעיה אולי אצלי אבל גם אצל המטפלת ואצל הסבתות שלה היא מסרבת. האם לוותר לה ולתת מטרנה במקום? ניסתי במשך יומיים להתעקש איתה על המרק ולא לוותר ולעבור למטרנה אבל זה לא עזר. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב למוצקים

הוספת תגובה

• סירוב למוצקים - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

רננה שלום
    האם לאחרונה מצוננת או יוצאות שיניים , לפעמים שינויים כגון אלה גורמים לשינויים בהעדפה למזון לתקופות מסויימות. בכל אופן אם לא מצוננת המשיכי להציע את הירקות , נסי להציע מהאוכל שלכם, קציצה/ ביצה / אורז, אולי המרקם הטחון של הירקות לא מוצא חן בעיניה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם בני בן החמישה שבועות
    מיקי
    27/03/2012

שלום רב,
    בני בן חמישה שבועות. נולד במשקל 2.7 לאחר הריון שבו הייתי בדיאטה חריפה בגלל סוכרת הריונית(סיימתי את ההריון שמונה וחצי קילו פחות ממש התחלתי אותו אבל התחלתי בעודף משקל).
    בבית החולים לא הוריד במשקל בכלל אפילו האחיות שם נתנו לו יותר אוכל כי הילד פשוט היה ממש רעב. בגיל שלושה שבועות התחיל לאכול 90cc ואף לעיתים הגיע לכ-120cc. עלה במשקל יפה ואף מעבר לרצוי-בגיל חמישה שבועות שוקל 4.5 בגיל ארבעה שבועות שקל 4.3.
    מספר בעיות:
    1. מגיל חמישה ימים לכאורה סובל מגזים,גל מאוד מוקדם לכל הדעות. הוא רוב הזמן לא נינוח ולא שקט ואף מתפתל בשנתו לא מעט ומשמיע קולות רבים.
    2.הוא פולט לרוב בכמויות קטנות אבל שבוע שעבר הקיא שלוש פעמים בקבוקים שלמים.שאר הזמן פולט מאוד מעט, עושה הרבה גרעפסים, קקי רגיל וסובל מגזים בעיקר בערב.
    3.הוא מספר פעמים פלט מהפה ומהאף.
    4.הרבה פעמים בזמן האכלה הוא מתעוות וצועק בעיקר בהרמה לגרעפסים.
    5.הוא אכל בפייה מספר אחת של מאמ והיה מחסל כמות של 90-120 בכחמש דקות.

הועלה חשד על ידי הרופאים לריפלוקס ואמרו שבהתאם למצב יחליטו עלהחלפתמזון ותרופות. אני בינתיים מנסה להתמודד לבדי.
    1. הגבהנו לו את המיטה.
    2. העברתי אותו לפיות של 0 של אוונט ואז הוא אוכל במשך עשרים דקות.
    3. עושים יותר עצירות בהאכלה.
    4. מחזיקים על הידיים יותר זמן.
    5.מגבילים מנות ל-90 בלבד.
    בינתיים,555 עוד לא הקיא שוב אבל אני לחוצה מאוד. הבעייה שלעיתים עקב הגבלת המזון אחריי הסיום של המנה הוא נרדם וקם אחריי עשר דקות צורח ומנסים להרגיעו ולא נרגע עד שאוכל עוד 20-30.
    לא יודעת מה לעשות. הילד רעב. נכון שהוא הקיא אבל מה לעשות להשאיר ילד צווח מרעב?? האם הוא השמין מדיי הוא שזה בגלל הסוכרת ההריונית שהוא אכל הרבה?
    בשבועיים האחרונים הוא התמתן
    אודה מאוד מאוד מאוד לעזרתכם.
    מלי

הוספת תגובה

• עזרה עם בני בן החמישה שבועות - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

מלי שלום
    כל מה שאת עושה נכון, נסי להאט את האכילה, יכול להיות שפטמת קלמה של מדלה יכולה לעזור, כמו כן לבצע הפסקות כל כמה שלוקים להוציא את הבקבוק מהפה, כמו מבוגרים
    שאוכלים מהר מידי לא מגיעים לשובע.
    כמו כן באמת מה שסיפרת יכול להיות עקב בעיית רפלוקס ולכן אם מדובר ברפלוקס יש תרופות שמסייעות למזון להישאר בקיבה ולא לעלות למעלה, יכול להיות שהצרחות הן מאי נוחות ועליה של האוכל לא דווקא מרעב והאכילה הנוספת עוזרת להרגיע את הכאב, לכן חשוב להמשיך בבירור.
    בינתיים המשיכי לנהוג כפי שאת נוהגת
    בסוף זה עובר, סבלנות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על חלב אורז
    ענת שרון
    27/03/2012

בני בן שנה ושותה חלב אורז בבוקר כשהוא קם (180-240 מל) וקצת לפני השינה (60 מל).
    החלב הזה מאוד מאוד מתוק למרות שעל האריזה כתוב שזה ללא תוספת סוכר.
    אני משתמשת בחלב אורז של חברת VITARIZ. ניסיתי גם חלב כוסמין/ שיבולת שועל. הם כולם ללא תוספת סוכר אבל טעמם מאוד מאוד מתוק.
    זה לא בעייתי קצת לתינוק בן שנה לשתות משקה כל כך מתוק?
    האם יש בעיה למהול אותו במים בכדי להוריד את רמת המתיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה על חלב אורז

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על חלב אורז - תגובה

יעל משיח ארזי
    27/03/2012

אין בעיה למהול במים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב פורמולות
    שיר
    26/03/2012

האם יש איזשהי בעיה עם שילוב פורמולות שלב 1?
    הבת שלי מקבלת אינפמיל ואני רוצה להוסיף לה דייסה לאוכל ובאינפמיל זה לא אפשרי. אז האם זה אפשרי לתת פעם ביום מטרנה עם דייסה במקום אינפמיל?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב פורמולות

הוספת תגובה

• שילוב פורמולות - תגובה

לירון פז
    26/03/2012

אין שום בעיה. מכיוון שהדייסה עצמה מותאמת למצבי רפלוקס, והיא סמיכה, לא אמורה להיות בעיה להשתמש בפורמולה אחרת.ובנוסף, אין בעיה לשלב סוגי פורמולות ואף יש הטוענים שזה מומלץ(פיזור סיכונים-אחרי פרשת רמדיה).בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום בעיה

אמא ל- 2
    27/03/2012

אני הסמכתי את האקסטרה קר של מטרנה עם דייסת קורנפלור, זה מאוד עזר לרפלוקס. רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    נוי
    26/03/2012

שלום, הייתי מעוניינת לברר אם מה שביתי אוכלת הוא נכון ומתאים ואם יש מקום להוסיף?
    7:00- בקבוק- 2כפיות מטרנה +2 כפיות דייסה
    9:30- אוכלת א. בוקר בגן- ביצה עם עגבניה/טחינה/קצת לחם' אבוקדו וכד..
    12:00- מרק
    14:30- פירות
    17:00 בקבוק דייסה
    19:00 גמדים/ בקבוק

לטעמי יש יותר מידי מוצרי חלב בתפריט מה אפשר לשנות בתפריט
    יוצא שבערב היא אוכלת כמעט רק בקבוק, יש לציין שטעמה כבר מהכל חוץ מדגים
    אשמח לעזרה, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• תפריט - תגובה

לירון פז
    26/03/2012

נוי שלום,
    בת כמה ביתך?מה משקלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה