מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 9 חודשים עם עודף משקלטניה30/04/2012
שלום. יש לי תינוקת חמודה בת 9 חודשים שנולדה גדולה (4.200 ) ועולה במשקל כך שהעקומה שלה תמיד מעל אחוזון 98. אף פעם לא הוספתי לה דייסות ולא נתתי לה מזון מתוק או משמין. כיום היא שוקלת כמעט 12 קילו ואוכלת כך:
1- מטרנה 180 מל
2- גבינה לבנה 5 % - 100 גר או יוגורט ביו 3 % 200 מל
3- ירקות סה"כ כ-180 מל במנה שבפנים יש כרוב, כרובית, כ-30 גר הודו אדום ו-חתיכה קטקטנה של בטטה
4- כ-150 מל פירות- תפו"ע עם 2 שזיפ יבש או משמש יבש
5- 240 מל מטרנה (לפני שינה)
כל פעם שהיא מסיימת את האוכל היא בוכה ורוצה עוד. לפני שינה אם נותנים לה פחות היא מתעוררת באמצע הלילה לאוכל.
האם התפריט הזה נראה לך בסדר? מה עליי לשנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 9 חודשים עם עודף משקל - תגובה
דפי ליבר30/04/2012טניה
חסר לי ארוחת ערב , היא יכולה לאכול ב 18.00 ירקות , מרק , ביצה , פשטידות שונות
ואז יתכן ותהיה יותר שבעה ואולי יהיה אפשר לנסות לתת לה לפני השיינה פחות מ 240 CC מטרנה .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מבינה נכון את תשובתך
טניה30/04/2012קודם כל תודה על תשובתך המהירה
אם הבנתי נכון - אז את מציעה להוסיף עוד ארוחה שישית ביום? וזה יהיה עדיף מאשר 240 מל לפני השינה במקום נגיד 180 ? הרי ארוחה תוסיף יותר קלוריות מאשר יש בהפרש כמויות זה.
ולגבי כל השאר- אני מבינה שזה בסדר ויותר מזה אין לי מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מבינה נכון את תשובתך - תגובה
דפי ליבר30/04/2012אני חושבת שבגיל 9' חודשים לא צריך לספור קלוריות , צריך להקנות הרגלי אכילה נכונים.
ארוחת ערב מסודרת ליד שולחן יחד עם כל המשפחה , זה הרגל .
יש הרבה תינוקות שבגיל הזה יש להם קצת עודף משקל ולאחר שהם מתחילים ללכת לרוץ המשקל מתייצב.
לכן לא נראה לי משמעותי 240CC או 180CC משמעותי ההרגלים - והנינוחות והרוגע של המשפחה ובעיקר האימא
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים: טעימות? ישיבה?מריה30/04/2012
שלום
1.הבנתי שבטעימות מתחילים מירקות מבושלים ופירות טריים. האם אפשר לתת גם ביסקויטים (לערבב בתוך פרי מגורד פירורי ביסקוויט)?
2.האם ביום חם כדאי\ אפשר לתת מיים לתינוקת (בנוסף לארוחה סדירה)?
3.האם אפשר לתת לטעום גם מרק עוף? כמה?
בנושא אחר
תינוקת שלי מאוד אוהבת להיות בתנוחת ישיבה. אני כמובן מחזיקה אותה בשלב זה. הבנתי שיש החוששים מהתנוחה הזו בגיל צעיר כל כך. באמת לא כדאי לתת לה לשבת? למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 חודשים: טעימות? ישיבה? - תגובה
לירון פז30/04/2012מריה שלום,
עפ"י ההנחיות החדשות ניתן להתחיל בטעימות למעשה של כל פרטי המזונות מלבד חלב ניגר, מוצרי חלב ודבש. לדוגמא: ירקות מבושלים ומרוסקים, דייסות, דגנים, הודו וכו'. כמובן מדובר על טעימה של כפית-2 כפיות, בשביל לחשוף לטעמים ומרקמים. ההנחיות הן משבוע 17(ולא מתחילת חודש רביעי לחיים). את יכולה לערבב גם ביסקוויט על אף שלדעתי אין צורך כרגע להרגיל לטעם המתוק או סוכר פשוט(אבל בהלחט אפשרי). לגבי מרק עוף אפשרי בהחלט, אך מומלץ כמובן ללא אבקות מרק. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי לא מפסיק לאכולחגית29/04/2012
בני בן שנה וחצי מאוד אוהב אוכל. מעולם לא סירב לאוכל (אלא אם היה חולה). כשאני במטבח מתעסקת עם אוכל בשביל להכין לו או בשבילי הוא בוכה ואינו נרגע עד שמקבל את האוכל. לשבת איתו בארוחות משפחתיות זה סיוט כי הוא כל הזמן מצביע על כל הסירים ומבקש עוד ועוד אפילו שעדיין יש לו בצלחת. זה ממש קשה להוריד אותו משולחן האוכל בסיום הארוחה כי הוא בוכה ואינו מוכן לעזוב את השולחן. בגן הוא גם נהג כך בעבר אך בחודשיים האחרונים הגננת מדווחת על הרגעות . היא אומרת שהוא רגוע , מחכה לתורו בזמן האוכל , מסיים את המנה ואינו מתנגד כשמורידים אותו מכסא האוכל. עלי לציין שתמיד אהב לאכול וגם ינק המון. נולד באחוזון 10 במשקל 3 גר' וסיים את שנתו הראשונה במשקל 12 גר' ובאחוזונים 75% בגובה ו85% במשקל. היום הוא שוקל 13.6 גר' וגובהו בערך 85 ס"מ (אולי פחות, עוד לא היינו בטיפת חלב).
עלי לציין שהוא ילד מאוד פעיל וכל עוד הוא ער אינו יושב לרגע...
מבחינת תפריט אני לא יודעת אם הוא אוכל כמות מוגזמת:
התעוררות: חלב רגיל 120CC
א.בוקר: בגן , סנדביץ' עם גבינה לבנה, ירקות ולפעמים גם ביצה קשה
א.ביניים בגן: פרי
א.צהריים בגן: קציצות או עוף עם איזה פחמימה או ירק
א.ביניים בגן: סנדביץ' עם חומוס או טחינה
חוזר מהגן ובדרך כלל מבקש פרי כמו בננה או אגס
א.ערב: חביתה עם ירקות וגבינה לבנה, או דייסת קוואקר, או פרוסת פשטידה עם ירקות.
אני מאוד מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה. האם יש סיבה לדאגה, האם זו התנהגות נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי לא מפסיק לאכול - תגובה
דפי ליבר30/04/2012שלום לך
עד המשפט האחרון שלך "מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה"...
לא הבנתי מה הבעיה , לפי התפריט שנתת הוא אוכל סביר וטוב וגם לפי גובה ומשקל
ובכל זאת אני מהאחיות שחושבת שאימהות מרגישות נכון את ילדהן .
לכן קשה לי לענות , לא ברור לי למה את כל כך מודאגת אולי תפרטי יותר .
בכל מקרה אם באמת את מרגישה ש"הכל יצא משליטה" תבררי עם רופא ילדים שיש לך אמון בו ,האם יש איזה בעיה בריאותית שכדאי לבדוק .
אני מהמצב שתארת לא מודאגת .
בריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא לא בכמויות
חגית30/04/2012כי את הכמויות אני מחליטה. הבעיה היא בזה שכמעט אף פעם לא הגעתי איתו למצב שהוא מאותת שאכל מספיק ורוצה לרדת מכסא האוכל . אם אני לא עוצרת אותו הוא ממשיך וממשיך... כאילו אין לו גבולות בכל מה שקשור לאוכל. זה כמובן בא בתקופות. יש תקופות שהוא פחות נלהב ויש תקופות שיותר. אבל בגדול, מוכן לאכול בכל מצב. וכמו שכבר ציינתי ממש צורח כשלא מקבל את האוכל מיד כשרוצה . יכול להיות שזה פשוט עניין של משחקי שליטה שהוא מפתח איתנו סביב אוכל. כי אני רואה שעם אנשים אחרים הוא לא מרשה לעצמו להתנהג ככה. כלומר גם עם הסבתות וגם בגן הוא יודע לחכות לאוכל בסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצקליז27/04/2012
שלום,יש לי זוג תאומים בני 8 חוד' -ממש היום:))
שלא ממש נלהבים לאכול מרק/פירות אחד עוד איכשהו אני מצליחה לתת לו כמה ביסים והשני לא רוצה בכלל לטעום. הוא עושה פרצוף של נגעל ברמות,ממש עוד שניה מקיא,פעם שמתי לו אורז אחד בודד על הלשון והוא הקיא את כל המטרנה מהבוקר.אני ממש אובדת עצות.
אשמח לקרוא את עצתכן .תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מוצק - תגובה
יעל משיח ארזי27/04/2012ליז שלום
מזל טוב !
האם התגובות האלה התחילו לאחרונה או שמההתחלה לא נירשמה התלהבות?
לפעמים כאשר מצוננים/ חולים/ מוציאים שיניים לא בא להם לאכול מוצקים או סוגים מסויימים של אוכל ויש העדפה ברורה לחלב
אם מההתחלה לא הייתה התלהבות, נסי לשנות מידי פעם טעמים של ירקות ופירות אך לא לפני שניסית כמה פעמים את אותו הרסק לפעמים כמה ניסיונות עוזרים "בשינוי דעתם"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת ארוחות ובחירת מרקםאמא26/04/2012
שלום,
רציתי להתייעץ
בתי בת שמונה חודשים. כבר לא יונקת, רגישה לחלב ואוכלת נוטרימגן. יש לה תיאבון רב לבקבוקים והיא מגדילה את המנות (אוכלת 210 בערך). פירות היא אוכלת יפה בבוקר ואני לא משלימה לה כבר חודש, אבל צהריים מאוד נתון לקפריזות, אוהבת בעיקר כל מה שקשור לבטטה מתוקה ולא אכפת לה מה עם זה, מעוך. בערב אני בד"כ נותנת לה ירקות (הכוונה לגמבה, מלפפון בשביל החשיפה). בנוסף מאוד מאוד אוהבת לאכול לבד אבל כמובן שלא הכל נכנס לפה וזה לא מספיק. רק עכשיו התחלתי קצת יותר לתת לה ממש צ'יפס (תפוחי אדמה שעשיתי בתנור) או אפילו חתיכת שניצל ולהתגבר על הפחד שלי מחנק.. גם לחם עם שקדיה למשל אוכלת לא רע
שאלותיי בבקשה..
האם כדאי לאור גילה המתקדם להפסיק להשלים לה ארוחת צהריים? גם אם לא אכלה יפה?...אולי ככה דברים קצת יזוזו?..
בנוסף, אם היא עוד לא יושבת (למרות שממש קרובה לכך) האם יש משמעות למרקם האוכל הרצוי ? (גם אין לה שיניים אבל לגדול שלי גם לא צמחו שיניים בגיל זה וזה לא מנע ממנו לחתוך..) אני מאוד מפחדת מחנק אבל נראה לי שיכולה לאכול כבר יפה אוכל חתוך לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת ארוחות ובחירת מרקם - תגובה
דפי ליבר27/04/2012בגיל 8 ח' אין צורך להשלים אחרי ארוחה , היא יכולה לאכול בצהרים מרק , בשר , קטניות, ירקות מבושלים , פירה ועוד ...
אם היא כמעט יושבת אפשר רק לצורך האוכל להושיב אותה ולתת לה את האוכל מעוך בכפית או חתוך קטן , אפשר גם לתת להתנסות באכילה בעזרת האצבעות .
לשים לב שהחתיכות קטנות. כל דבר חדש לנסות לאט ובהדרגה .
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שבעה חודשיםמלי25/04/2012
שלום
בני בן שבעה חודשים ואוכל בבוקר פרות ובצהריים מרק עשיר עם הודו קטניות/כוסמת/אורז וכו.
מתי ניתן לשלב לו בארוחות ביצה ודגים?
בתודה מראש
חג עצמאות שמחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שבעה חודשים - תגובה
דפי ליבר27/04/2012לפי הנחיות משרד הבריאות , ביצים ודגים אפשר לשלב מחצי שנה .
ביצים בדרך כלל מומלץ קודם חלבון ואחר כך חלמון .
דגים כמובן לא מקופסאות שימורים .
אני ממליצה כל אוכל חדש לבדוק לאט ולהתאים את המרקם, ליכולת הלעיסה של התינוק .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש משמעות לשעת ארוחת המוצקים?שיר25/04/2012
היא בת חצי שנה ואוכלת פירות ב 8.30 וירקות עם עוף ב 11.30 בערך. (זה במעון).
לפעמים בבית לא יוצא לי ממש בשעות האלו והפירות יכולים להיות ב 10 והירקות ב 15.00 - יש לזה משמעות? עדיף להקפיד על סדר יום קבוע כמו בגן?
אם יוצא יום שלא יצא לי להכין לה מוצקים ונתתי לה כל היום מטרנה - זה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש משמעות לשעת ארוחת המוצקים? - תגובה
דפי ליבר29/04/2012יש משמעות לסדר יום קבוע אבל גם לגמישות בחיים , אין בעיה לתת יום שלם מטרנה.
הכי חשוב בכייף בהנאה לא בלחץ . היא בסך הכל בת חצי שנה עדין תינוקת תהני ממנה.
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםהדר25/04/2012
שלום,בני בן 7 חודשים. גובה 72 ס"מ, משקל 7.885
אוכל 6 ארוחות ביום:
6:30-7:00 הנקה
9:30 פירות
12:00 בקבוק חלב שאוב (בין 180 מ"ל ל- 220 מ"ל)
14:30 מרק ירקות + עוף
17:00 הנקה
19:30-20:00 בקבוק סימילאק 180 מ"ל
בטיפת חלב אמרה לי האחות שכיוון שמשקלו קטן להמשיך עם 6 ארוחות
אבל בפועל אף פעם לא מסיים את הבקבוק או המזון המוצק וגם בהנקה אני מרגישה שנשאר ומצליחה לשאוב לאחר ההנקה בין 60 מ"ל ל- 100 מ"ל.
האם להוריד לו ארוחה?
כמה מים צריך לשתות תינוק בגילו? הוא ממש לא מוכן לשתות מים וגם ששותה קצת הוא מיד אחרי פולט את זה.
ודבר אחרון האם להתחיל לתת לו אחה"צ מנה שלישית של מוצקים במקום חלב?
תודה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי28/04/2012הדר שלום
על מנת להוסיף קלוריות את יכולה להעשיר את הפירות באבוקדו/ שקדייה / טחינה גולמית ולהוסיף כף קוואקר, ואת הירקות להעשיר במעט שמן קנולה או זית וכמו כן הייתי ממליצה יותר על הודו מאשר עוף היות ועשיר יותר בברזל. לא ממליצה עדיין להוסיף ארוחה שלישית חכי עם זה לפחות עד גיל 9 חודשים, את יכולה כמובן לתת טעימות / בסקוויט וכדומה אבל השאירי את ארוחת החלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת תמ"ל בגיל 9 חודשיםשרה22/04/2012
שלום
ביתי בת 9 חודשים יונקת מלא במשך היום
היא נמצאת במעון מ 7.30 עד 3.30 (בערך)
למעון היא מקבלת חלב שאוב, 160-200 מ"ל
בנוסף היא אוכלת שם כוס פירות וכוס ירקות
המטפלת טוענת שהיא רעבה וצריך להוסיף לה תמ"ל
האם זה הגיוני?
אני מעדיפה להמנע מכך כדי לא לפגוע בהנקה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת תמ"ל בגיל 9 חודשים - תגובה
דפי ליבר22/04/2012אפשר להוסיף לפירות טחינה בסקוויט מפורר ולבדוק מה מכילים הירקות ולעבות . בקיצור להוסיף אוכל מוצק ולא תמ"ל .. אם אין בעית בליעה. לחפש מאכלים עם מרקם מתאים ואפשר גם להגדיל קצת את הכמויות של הפירות והירקות לשובע .
לבריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשים-בעיות אכילה קשותשיר21/04/2012
יש לי תינוק מדהים בן 11 חודשים שלאחרונה לא מוכן לאכול כלום.
עד לפני שלושה שבועות היה אוכל את מנת הפירות בבוקר יפה ולאחרונה הוא לא כל כך משתף פעולה עם אותה מנה. הוא פשוא בכל פעם שאנחנו יושבים לאכול דוחף את הכפית מחוץ לפיו ואינו רוצה להכניס כלום לפה.
שלא אדבר על כך שכבר במשך חודשים הוא אינו מוכן לגעת במנת הירקות.
בני עדיין מקבל הנקה בשעות הערב והלילה, למרות שאיני יודעת עד כמה באמת משביעה אותו אותה מנה אך הוא נראה שלו ורגוע.
חשוב לציין שמידי ערב אני גם מנסה לתת לו גבינות עם ביצה מקושקשת ,ויש ימים שהוא אוכל מעט מאוד 2-3 ביסים ויש ימים שהוא אוכל מעט יותר .
בעיה נוספת היא שניסית להעביר אותו לבקבוק אך ללא הצלחה ניסית את כל סוגי הבקבוקים את כל השיטות האפשריות, הוא אינו מסוגל לבצע את פעולת היניקה מהבקבוק, והמגע של הבקבוק אינו נעים לו לפה הוא ישר דוחף את אותו החוצה.
מחכה לתשובה מיואשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והשאלה.....
שיר21/04/2012השאלה מה עושים עם ילד שלא מוכן לאכול כלום, ואיך מעבירים אותו מהנקה לבקבוק וזאת לאחר שניסית כבר את כל סוגי הבקבוקים האפשריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 11 חודשים-בעיות אכילה קשות - תגובה
דפי ליבר22/04/2012שיר שלום
מאוד חשוב מעקב משקל ויציאות . אם אין ירידה במשקל פחות מודאגים .
חשוב שהאוכל לא יהיה במאבק , תינוקות תמיד מנצחים , הכל ברוגע ונחת.
הייתי מנסה לתת לו דיסות למשל דגנים . ממשיכה לעשות נסיונות עם מוצקים אבוקדו מרק עשיר אבל לא ממשיכה מאכלים שהוא דוחה . מפסיקה ואחרי כמה ימים מנסה שוב .
לגבי בקבוקים , תעזבי , תנסי בכוס עם פיה , מזרק גדול [תבקשי מהאחות במרפאה]
אם לא מצליח תחזרי אלי יש לי עוד כמה פטנטים מנסיוני הרב.
בהצלחה בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה לפי מ"ל בבקבוקלבנת18/04/2012
יש לי שאלה :
במידה ועליי לתת לתינוק 100 מ"ל במטרנה
אני שמה כמות של 120 מ"ל בבקבוק כדי (במטרנה המדד לפי כפית של 60)
ו2 כפיות אבקה.
ה120 מ"ל הופך ל140 מ"ל כמעט...
האם עליי לתת לתינוק לאכול עד שנשאר 20 בבקבוק
או להשאיר 40 מ"ל?
מה מהם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידה לפי מ"ל בבקבוק - תגובה
יעל משיח ארזי18/04/2012לבנת שלום
למה את צריכה לתת לבנך 100 מ"ל ? בכל אופן את יכולה לתת מנה של 120 מים+ 2 כפיות תמ"ל ולתת לו את הבקבוק אם יסיים הכל זה בסדר גמור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל- בהמשך לשאלתך, אנא תשובתך
לבנת20/04/2012אני נותנת 100 מ"ל כי זו ההנחיה שקיבלתי מטיפת חלב.
בנוסף הנחו אותנו להפסיק את האכילה ב100 מ"ל.
אם כן האם להשאיר בבקבוק 40 מ"ל משום שעם כפיות אבקת התמ"ל הבקבוק מגיע ל140 מ"ל ,או להשאיר 20 מ"ל לפי מדד של המים לפני הוספת האבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לתת את הכמות בבת אחת או לעשות הפסקה או הפסקות באמצע מתן האוכל לגרפסים?לבנת18/04/2012
שלום
נולד לנו בן לפני חודש, ב18.3 ואנו נורא מבולבלים משום שבכל מקום (רופא ילדים /בית החולים/ טיפת חלב) מנחים אותנו אחרת.
שאלותיי הן:
1. התינוק נולד במשקל 3.435. ק"ג
ביום השחרור 22.3, נשקל 3.270 ק"ג
והיום שוקל 4.350 ק"ג
כמה מ"ל יש לתת בבקבוק? (מקבל מטרנה, ללא הנקה בכלל)
2. האם לתת את הכמות בבת אחת או לעשות הפסקה או הפסקות באמצע מתן האוכל לגרפסים ?
3. התינוק פולט מדי פעם , מה יכולה להיות הסיבה והאם מה שציינתי בשאלה הקודמת לגבי הפסקות לגרפסים יכול להועיל לפליטות?
4. היום ראיתי בטיטול כשהרמתי אותו לגרפס פליטה בצבע צהוב, מה שלא היה אף פעם קודם. מה זה יכול להיות.?
5. היכן הכי טוב להניח אותו לאחר מתן אוכל? האם בסל קל או בשכיבה ?
מודה לכן מאוד על ההכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן חודש - תגובה
יעל משיח ארזי18/04/2012לבנת שלום
מזל טוב !
לגבי שאלותייך : את יכולה להעזר בחישוב משקל בק"ג כפול 150 לחלק למספר ארוחות וכך לדעת כמה מומלץ לתת בכל האכלה.
משום את מאכילה מבקבוק הקצב הוא מהיר יותר ולכן כדאי להאט את הקצב באמצעות הפסקות כל כמה לגימות , על ידי שמירה על זוית של 90 מעלות ואפילו שימוש בפטמת קלמה של מדלה שמדמה הנקה במחינת קצב איטי המותאם לתינוק, הטיפות לא נוזלות אם התינוק לא שואב.
לגבי ההשכבה , לאחר שעשה גרפס ניתן להשכיבו, אם יש נטייה להרבה פליטות השכיבו על טרמפולינה או על משטח משופע.
לגבי הפליטה הצהובה, אם חוזר על עצמו הוועצי ברופא הילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל חצי שנהקרן17/04/2012
היי
יש לי תאומות בנות חצי שנה. אשמח לדעת האם התפריט מספק והאם יש צורך לגוון יותר.
הן אוכלות 3-4 מנות מטרנה ביממה, וכן 2 ארוחות מוצקים:
פירות - תפוח או אגס, בננה, אבוקדו, מוסיפה גם גזר מגורד ולפעמים קצת טחינה גולמית.
ירקות - כל הירקות יחד עם עדשים אורז/פסטה וחתיכת עוף הודו. הכל מרוסק יחד.
1. האם מספק?
2. האם ניתו לתת להן לטעום אוכל משלנו? שהוא מתובל, כמובן.
3.עד איזה גיל בערך נותנים פירות וירקות מרוסקים? (מתי בעצם לא צריך להכין מנות במיוחד עבור התינוק? מתי תינוק מצטרף לתפריט המשפחתי?)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל חצי שנה - תגובה
יעל משיח ארזי18/04/2012קרן שלום
סה"כ ניראה לי בסדר אך הכל תלוי כמובן בעלייתם במשקל ואחרי זה ניתן לעקוב בטיפת חלב כמובן
לגבי ההתקדמות עם המרקמים וסוגי המזון
ככל שיפתחו את מיומנות הלעיסה והבליעה תוכלי להתקדם למרקמים פחות מרוסקים וכך תוכלי גם לצרפם לארוחות המשפחתיות ולא להכין במיוחד
קצב ההקדמות הוא אישי והדרגתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 8 חודשיםמעיין17/04/2012
שלום רב,
בני בן שנה ו- 8 חודשים, בדר"כ אוכל מצויין ארוחת בוקר צהריים וערב, בנוסף לארוחות יש משהו שטרם הפסקתי וזה בקבוק חלב+דייסה בערב לפני השינה ובבוקר כשהוא מתעורר.
את הבקבוק בבוקר אוכל מיד כשמתעורר בסביבות השעה 6 ואת הארוחת בוקר בגן מקבל בסביבות השעה 9, זה נראה לי הרבה זמן בלי אוכל אז אני נותנת לו לפעמים שקית קורנפלקס לפני שיוצא לגן. רציתי לדעת האם זה תקין לנהוג כך או שרצוי לתת לו איזשהי ארוחה בבוקר במקום הבקבוק דייסה ואם כן מה לתת בדיוק כי בגן מקבל ארוחה עשירה של ביצה וגבינה וסלט
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו 8 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי18/04/2012מעיין שלום
את יכולה לנסות להחליף את בקבוק החלב + דייסה של הבוקר בדייסת קוואקר למשל או פרוסה עם גבינה או אפילו יוגורט עם מעט דגני בוקר לא מתוקים
הכל תלוי בזמן שעומד לרשותך, רעב בנך ושיתוף הפעולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשים אדומותשיר16/04/2012
שלום
האם אפשר לתת בגיל חצי שנה עדשים אדומות?
מה עוד אפשר לתת ממשפחת הדגנים,קטניות וכו'..
איך מכינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשים אדומות - תגובה
לירון פז22/04/2012טל שלום,
בהחלט אפשר לתת טעימה של קטניות ואפילו מומלץ(משפחת הקטניות היא בעלת ערכים תזונתיים מצויינים). ממליצה כמובן לתת טעימה בלבד בשלב זה(כפית עד שתיים ולעלות בכמות בהדרגה). ניתן לתת למעשה עדשים, אפונה, מש וכל קטנית אחרת. יש לשים לב לתופעות לווי כגון גזים וכאבי בטן(האופייני למשפחה), על אף שבכמויות קטנות רוב הסיכויים שלא יורגש. הייתי מתחילה מאפונה או עדשים(םחות תופעות לוואי), משרה ללילה, ואח"כ מבשלת או של סנפרוסט(ואז אין צורך להשרות ללילה ולבשל). כמובן שיש צורך לטחון ואם ניתן להוציא את הקליפות הגדולות שלא נטחנו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)