מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בפיקהחסוי06/03/2012
היי..
רציתי להתייעץ על בעיה שיש לי..
סובבתי את ברך שמאל פעמיים לפני כמה חודשים במשחק כדורגל וכתוצאה מכך אני מרגיש עד עכשיו שהיא נוקשה, ויש לי כאבים כאשר אני עושה ספורט..
הלכתי לאורטופד ששלח אותי ל-MRI, ומסר לי שיש לי חבלה ונפיחות בפיקה, ומסר לי שאין דרך לטפל בזה,וגם לא ניתוח, וגם לא פיזוטרפיה.
הוא מסר שצריך לתת לזמן לעבור, אבל עברו כבר שלושה חודשים וזה עדיין כואב. בנוסף הוא מסר שאין דרך לדעת, וזה יכול להחלים עוד כמה שנים..
אני לא מרוצה מהתשובה הזאת-אין דרך לטפל בבעיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בפיקה - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012דווקא פיסיותרפיה יכולה לעזור אבל אצל משהו שמתמצא בטיפול בספורטאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשרירי shin והארבע ראשיחן05/03/2012
שלום !
אני בן 16.5 ומתאמן לחצי מרתון, אני בכושר טוב ורץ כבר הרבה זמן . כשאני רץ לאחר מרחק של בערך 3 ק"מ כבר מתחילים לי כאבים בshin ולאחר בערך 5 ק"מ מתחילת הריצה נוספים לזה כאבים בארבע ראשי, אני רץ בד"כ על כביש והכאבים ממש מציקים ומאוד לא נוח לרוץ איתם,אני סוחב את בכאבים האלו כבר חודש. אני מקפיד לעשות חימום טוב לפני ואחרי הריצה. הכאבים בארבע ראשי נפסקים ישר אחרי סיום הפעילות אבל הכאבים בshin נשארים אחרי אם כי לא באותו עוצמה כפי שהם בזמן ריצה.
ממה אתם חושבים שזה נובע ומה הפיתרון? והאם יכול להיות שזה בגלל הנעליים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשרירי shin והארבע ראשי - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012יכול להיות וכן יכול להיות קשור לעוד מספר גורמים
הגיע הזמן ללכת להיבדק אצל אורטופד ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בדיקה של מיפוי עצמות.סהר05/03/2012
לאחר בדיקת מיפוי עצמות- ספקט של ברך שמאל נתגלו הממצאים הבאים:
"קרע חלקי בlm וחשד לקרע ב-mm ברך שמאל, לפי ספקט"
השאלה היא: מה בדיוק זה אומר והאם זה מצריך ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בדיקה של מיפוי עצמות. - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012התשובה הינה קרע במניסקוס
ברוב המקרים ובאם אין שיפור משמעותי יהיה צורך בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוקשות בגב התחתוןמרדכי04/03/2012
שלום,
בחודשים האחרונים אני מבצע חתירה בהטיית גו עם מוט. אני מתאמן בריא, ותיק ומיומן, ונדיר שיש לי כאבים כלשהם.
משום מה, לאחרונה בתרגיל זה אני מרגיש נוקשות רבה בגב התחתון (באזור הפאשיה הגבית-מותנית) בסיום האימון ובמיוחד בבקרים עם הקימה מהמיטה (אפילו כמה ימים לאחר האימון).
אגב, אני שומר על לורדוזה תקינה בתרגיל.
בנוסף, הסימפטום גם קרה לי בתרגיל הדדליפט שביצעתי עד לא מזמן.
1. ממה יכולה לנבוע נוקשות זו (כאב קל מלווה בחוסר תנועתיות)?
2. האם זה בהכרח מעיד על ביצוע רע, או שיתכן ואלה DOMS שלאחר עבודת זוקפי הגו כמייצבים?
בברכה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוקשות בגב התחתון - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012שני הדברים הגיונים
אני מציע שלא להתגרות בגורך - אם יש לך אי נוחות או כאב כתוצאה מתרגיל שכזה - מצא לו תחליף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון לסף חומצת חלבשבי04/03/2012
איזה אימון יעיל יותר אצל אנשים בגיל העשרים שרוצים לעלות את סף חומצת החלב(שיפור התאוששות מהירה במהלך אימונים קשים?)
1.האם האימון המתאים הוא אימון הפוגות- שבו מבצעים ספרינט ארוך של 100-300 מטר,ואלחר הספרינט ממשיכים בהתאוששות אקטיבית קלה מאוד כ60 שניות, וכך חוזר חלילה(תקן אותי האם זה האימון המדוייק)
או שדווקא האימון המתאים יותר הוא אימון פרטלק- שבו מבצעים ריצה קלה של 50 שניות 10 שניות ספרינט, לאחר מכן מבצעים 45 שניות ריצה קלה ו15 שניות ספרינט וככה יורדים כל 5 שניות?
2.יוני תוכל להגיד לי מה התשובה הנכונה לשאלה בבקשה:
מה גורם להזרמת דם טובה יותר אל השרירים:
האם זה 1..שימוש באמבטייה חמה על השרירים
או
2.שילב של מקלחת עם מים חמים ומים קרים על השרירים?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לסף חומצת חלב - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012מעדיף את הראשון ואפשר להוסיף 3 דקות מהר ,3 דקות לאט כפול 5 חזרות
כמו כן אימון ארוך של 30 דקות עד ארבעים דקות באיזור הסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בגיד ה Supraspinatusיניב01/03/2012
הי
אני בחור בן 36 ולפני כמספר שבועות נפלתי וקרעתי את הגיד, אני אוהב לעשות ספורט ולהתאמן במכון כושר, נכון להיום אין כאב בכתף רק אם אני מרים או מזיז את היד.
רציתי לשאול אם כדאי לעשות ניתוח, והאם הקרע בגיד זה נזק בלתי הפיך, בנוסף רציתי לדעת האם אחרי הניתוח אני יוכל לחזור לשיגרת אימוני משקולות, או שגם אחרי ניתוח האיזור יישאר עדין.
אלו הממצאים שהתקבלו בבדיקת אולטרה סאונד:
תוצאות הבדיקה: לטרלית הודגמו גיד ושריר ה Supraspinatus הודגם קרע חלקי לאורך 9.5מ"מ. המשכיות ומרקם תקינים. ה ACJ תקין.
בסיכום: קרע ב RT SSP.
תודה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בגיד ה Supraspinatus - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012קודם כל פיסיותרפיה לכתף
יש סיכוי טוב להחלמה מלאה של התנועה והכאב
הגיד ישאר בשלו אבל זהו רק קרע חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MM ,ציסטה ושינויים בצקתיים.משה29/02/2012
להלן ממצאי הMRI:קרע במיניסקוס המדיאלי בקרן האחורית עם ציסטה פרימנסקלי בגודל כ3 מ"מ
שינויים בצקתיים סובכונדרליים על רקע דלקתי בפלטו הטיבאליס המדיאלי
שינוים דלקתיים סובכונדרליים בפלטו הטיבאליס המדיאלי עם קרן הוריזונטלי בקרן האחורית של המיניסקוס באותו צד.
האורטופד שהייתי אצלו אמר:(לא ציטוט)עקב כך שיש לך יכולת כיפוף מלאה(ללא קליקים) ואינך סובל מכאבים אלא רק בשעת ריצה, אינני ממליץ להוריד לך חלק כה נכבד מהמיניסקוס(קרע הוריזונטלי).והמליץ לי להמנע מפעילויות המביאות אותי לידי כאב.ולהעבור לאופניים שחיה וכו'.
מה אתה אומר על המלצתו?והאם השינוים הבצקתיים יחדלו והפלטו הטיבאליס יחזור לתקנו בדרך זו?
תודה רבה על עזרתך, משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MM, שינויים בצקתיים וצ'יסטה
משה29/02/2012ברך ימין קרע MM קרן אחורית הוריזונטלי+ציסטה+שינוים בצקתיים
ברך שמאל קרע MM גוף וקרן אחורית
רציתי לשמוע את דעתך גם לגבי נעליים מינימליסטיות?
כאשר הסתכלתי באתר של סאקוני ראיתי שזה עד 85 ואני 83 מה דעתך?
שוב תודה,
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMM ,ציסטה ושינויים בצקתיים. - תגובה
ד''ר יוני ירום07/03/2012איך אומרים ? או שכן או שלא
השאלה הינה האם אתה רוצה לוותר על הריצה?
ככלל , כדאי לחשוב על דחיה של הניתוח עד שיש סימנים מפריעים באמת
פיסיותרפיה חזקה יכולה לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת נוזליםשבי28/02/2012
באימון האחרון(אימון כדורגל של שעה וחצי) התחלתי את האימון ועצרתי להתפנות.
שמתי לב שצבע השתן היה צהוב מדי, ומיד רצתי לבקבוקי המים כדי לשתות כמה שיותר מים על מנת להחזיר נוזלים(כדי שלא יהיו כאבי ראש והתיבשות וכו'')
שאלתי היא- כמה זמן לוקח לצבע השתן להשתנות מאז השלמת הנוזלים,וכמה זמן לוקח לגוף להגיב טוב להחזרת הנוזלים?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת נוזלים - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2012קצב הספיגה הינו ליטר לשעה מקסימום
שתן צהוב פירושו איבוד כליטר מים
עשה חשבון שיקח כשעתיים כי יש עדיין איבוד נוזלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ירום בבקשהשבי27/02/2012
צפיתי באינטרנט בהרצאה שלך על אימון יתר.
אמרת שכדי למנוע תופעה של אימון יתר ופציעות הכל תלוי בשילוב בין העמסה להתאוששות.
אני בן 21, העמסה שלי היא: 5 פעמיים בשבוע אימון כדורגל,פעמיים אימון בחדר הכושר עם דגש על רגליים.
מערך ההתאוששות שלי לאחר אימון הוא:
ריצת שחרור קלה
מתיחות סטאטיות וארוכות לפלג גוף תחתון,
כניסה לסטים של מקלחות של מים חמים וקרים על פלג גוף תחתון כמו שהמלצת לי
שתייה מרובה של מים, ותזונה כמה שיותר טובה.
לפני שינה 300 מ"ג מגנזיום רק אחרי אימון קשים(לא אחרי אימונים טקטיים לדוגמא)
וכמה שיותר שעות שינה.
אשמח לשמוע דעתך המקצועית על מערך ההתאוששות שלי, והאם מערך התאוששות זה טוב בכלל
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ירום בבקשה - תגובה
ד''ר יוני ירום27/02/2012הייתי מוסיף עיסוי פעם בשבוע לפחות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע הוריזונטלי דלקתי סובכו'משה26/02/2012
קרע במיניסקוס המדיאלי בקרן האחורית עם ציסטה פרימנסקלי בגודל כ3 מ"מ
שינויים בצקתיים סובכונדרליים על רקע דלקתי בפלטו הטיבאליס המדיאלי
שינוים דלקתיים סובכונדרליים בפלטו הטיבאליס המדיאלי עם קרן הוריזונטלי בקרן האחורית של המיניסקוס באותו צד.
1)*מה פשר העניין "ציסטה פרימנסקלי בגודל כ3 מ"מ"?
*מה פשר המילים "שינוים דלקתיים סובכונדרליים בפלטו הטיבאליס"
2)גם אבי סובל מקרע במיניסקוס המדיאלי בשתי הברכיים וגם אני.
האם דבר זה לא מהווה שיקול ע"מ לבצע ניתוח אף אם הכאבים נסבלים(הטיעון:נטיה של עדינות במיניסקוסים?) ?אולי עדיף ניתוח "מניעתי"?בנוסף לעניין אני מרגיש אף בצד הלטראלי של ברך שמאל(הברך הראשונה שנפגעה) מין כאב.האם יכול להיות שכל הניסים ונפלאות שאני זוכה להם נובעות מעומס עקב הקרע, הראשון, במיניסקוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע הוריזונטלי דלקתי סובכו' - תגובה
ד''ר יוני ירום26/02/2012נתחיל מהסוף - העברת העומס והצברות הנזק אפשרית
אין מניסקוסים עדינים תורשתית
ציסטה מניסקיאלית היא עדות לנזק מקומי למניסקוס
לא הייתי מבצע ניתוח מניעתי אבל יש מספיק סיבות לבצע תיקון ניתוחי גם ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע הוריזונטלי MM
משה26/02/2012תודה רבה על התשובות.
התוכל להסביר לי בבקשה מה זה אומר:
שינוי בצקתיים סובכונדרליים?
על רקע דלקתי?כלומר השינויים הללו הפיכים או לא?
איפה זה פלטו הטיבאליס?
האם זה נכון שאין המיניסקוסים מכסים את כל נקודות המגע אשר בין הסחוסים?(אף שמעתי דיוק רב יותר שהוא מכסה אך ורק 2\3(כל אחד מהם))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע הוריזונטלי MM - תגובה
ד''ר יוני ירום26/02/2012השינויים הפיכים ונמצאים לכאורה מתחת לסחוס
המשטח הטיביאלי הינו החלק השטוח של הטיביה בתוך המפרק שעליו נמצאים המניסקוסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גבס מהידיוד24/02/2012
יש לי שבר קטן ביד שמאל, שמו לי גבס בבית חולים למשך שבועיים וחצי. איכן אני מוריד את הגבס ?האם מבצעים צילום ביהיל לבדוק שהכול בסדר?
עברו שבועיים וחצי אני רוצה להוריד את הגבס לבד מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת גבס מהיד - תגובה
ד''ר יוני ירום26/02/2012בצע צילום דרך הגבס
אם התאחה השבר אפשר להוריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר הסובךאלכס24/02/2012
שלום, אני בן 41, רוכב אופני שטח כמה שנים פעם בשבוע ורץ כמה פעמים בשבוע. לפני כמה ימים, בערב קר במיוחד, תוך כדי ריצה בעליה הרגשתי מכה מעל העקב ולא יכולתי להמשיך לרוץ. צלעתי במשך יומיים ולאחר מכן הכאב נהיה כמעט בלתי מורגש. האוטופד אמר שכנראה מדובר בקרעים בשריר הסובך.
תוך כמה זמן אוכל לחזור לרכיבת אופניים? להבנתי ברכיבת אופניים שרירי הסובך עובדים מעט מאוד. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר הסובך - תגובה
ד''ר יוני ירום26/02/2012אין בעייה לרכב אם כי בעדינות
הפציעה לוקחת כ 3-4 שבועות להחלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של תסמונת לחץ מדוריאילן21/02/2012
איך מגיעים לאבחנה ? האם רק בדיקה קלינית ? שמעתי על מדידת לחצים, האם רק עם מחט או שיש גם הדמייה ? אם בדיקת הלחצים תקינה, האם על סמך הבדיקה הקלינית ניתן להגיע לאבחנה ? תודה רבה, אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של תסמונת לחץ מדורי - תגובה
ד''ר יוני ירום21/02/2012הבדיקה הקבילה הינה מדידת לחצים הנעשית בד"כ עם החדרת מחט למדורים השונים
הבדיקה הקלינית עוזרת לקבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת לחץ תוך מדורי- שוקייםאילן18/02/2012
האם קיימות שיטות טיפול בישראל לתסמונת זו ? אם כן, היכן ? מה המשמעות של התסמונת על פרופיל צבאי והיכולת לשרת ביחידה קרבית ? תודה רבה , אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת לחץ תוך מדורי- שוקיים - תגובה
ד''ר יוני ירום20/02/2012בבתי החולים הגדולים בארץ מטפלים בבעייה ( אם היא מוכחת ) באופן ניתוחי
הניתוח פותר את הבעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד נוזלים?שבי18/02/2012
אמרתי לך שבערב אני לוקח תוסף מגנזיום(300-400 מ"ג) לאחר משחק כדורגל.
בתקופה האחרונה פעם בכמה ימים אני מזיע בלילה,חלק מהמיטה נספגת במים, וגם הגוף מים.
אני לא יושן בטמפרטורה גבוהה, בלי בגדים ארוכים ולא שמיכה חמה מדי.
האם לדעתך בתקופה (מספר שבועות) שבה אני מזיע בלילה אני מאבד את המגנזיום שלקחתי לפני השינה? עד כדי כך שאני צריך לצרוך עוד מעט מהתוסף?
אשמח אם תסבירי לי בבקשה, והאם להזיע בלילה זה דבר שצריך טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד נוזלים? - תגובה
ד''ר יוני ירום20/02/2012הזעות לילה מחייבות ברור רפואי
אין צורך להוסיף במגנזיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)