פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח MRI
    אבי כהן
    31/10/2012

לפני כחודשיים סיבבתי את הברך במהלך ריצה, ולפני כשבועיים עשיתי MRI

להלן התוצאות:

להערכה לאחר חבלה סיבובית.

הבדיקה בוצעה בחתכים אסיאלים, קורונלים וסגיטלים, בסדרות T1 ו T2 עם דיכוי שומן , ללא הזרקת גדוליניום,

הרצועות הקולטרליות , המדיאלית , והלטרלית, עם אות ועובי שמורים

הרצועה הצולבת האחורית רציפה אך מפותלת.

קיים קרע מלא של סיבי הרצועה הצולבת הקדמית מסוג midsubstance

גידי הקוודריספס והפטלה עם אות ועובי שמורים

המיניסקוס הלטרלי נראה דפורמטיבי, קיים קרע של גוף המיניסקוס עם מרכיב ידית דלי והסטה מדיאלית של הפרגמנט הקרוע.

המיניסקוס המדיאלי אף הוא בצקתי מאוד בשורש המניסקוס אך קרוב לודאי ללא קרע במיניסקוס עצמו

אין עדות לפגמים סחוסיים בעובי מלא בכל שלושת המדורים

מודגמת קונוטוזיה אופיינית בטיביאל פלטו הלטרלי ובקונדיל הפורמלי הלטרלי באזור ה - NOTCH.

נוזל בכמות גדולה במפרק

מסת השרירים שמורה.
    צ'יסטה קטנה על שם בייקר..

לסיכום:

מצב לאחר חבלה סיבובית

קרע מלא של הACL

קרע ידית דלי של המניסקוס הלטרלי

לפי מה שאני מבין זוהי פגיעה קשה בברך..
    מה אתה ממליץ לי לעשות ?
    האם ישנו ספורט כלשהו שאני יכול לעשות מבלי לפגוע בברכיים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח MRI

הוספת תגובה

• פיענוח MRI - תגובה

טל שחר
    01/11/2012

ממליץ לחזור עם פענוח הMRI לאורטופד המטפל להמשך תוכנית טיפול להמשך,ולפנות לפיזיותרפיה לקביעת תוכנית שיקום מתאימה,בהתאם לבדיקה קלינית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים שנמתחים בדקה ה80 במשחק כדורג
    שלומי
    28/10/2012

אני משחק כדורגל בליגת העל לנוער.בתוקף תפקידי על המגרש אני כמעט בכול המשחק אני בתנועה ובריצה.מתוך 7 משחקי ליגה כבר ב5 מתוכם בדקה ה80 השרירים שלי נמתחים ונתפסים ואני לא יכול להמשיך.
    השאלה שלי היא מה כדאי לי לעשות כדי שתופעה זאת לא תחזור על עצמה?

הוספת תגובה

• שרירים שנמתחים בדקה ה80 במשחק כדורג - תגובה

טל שחר
    01/11/2012

ממליץ לפנות למאמן הכושר בקבוצה להתאמת תוכנית כושר המתאימה למצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לחיזוק הברך
    ענת
    22/10/2012

שלום רב,
    סובבתי את הברך, עדיין לא הלכתי לאורטופד לראות האם יש נזק לרצועות
    יש המלצה אילו תרגילים ניתן לעשות על מנת לחזק את הברך?
    כרגע אני לא לכופף אותה לגמרי וכן לא להישען על הרגל.
    יצויין כי לפני כעשר שנים קרעתי רצועה באותה ברך ממש, ובטיפול פיזותרפי הצלחתי לשקם את הרגל.

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים לחיזוק הברך

הוספת תגובה

• תרגילים לחיזוק הברך - תגובה

טל שחר
    01/11/2012

רצוי לפנות לאורטופד לבדיקה קלינית,ולמכון פיזיותרפיה להתאמת תוכנית שיקום מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מתיחה חוזרת בהמסטרינג
    zvicoach
    20/10/2012

שלום רב,
    מזה כשנה אני סובל לפרקים ממין מתיחה במעלה ההמסטרינג במהלך ריצות ארוכות, שמתגברת עם הגברות העומס לקראת תחרויות ריצה ונחלשת עם הפסקת עומס.
    לאחר שלא סבלתי ממנה כמה חודשים התחלתי להתאמן ולבנות קילומטרז' לתחרות מרתון, כשהאימונים המהירים יותר החזירו את המתיחה/דלקת הזו חזרה.
    מאוד מציק ובלתי מובן, אין סימפטומים של דלקת או מתיחה, אני מקפיד לחזק רגליים והמסטרינג וכמובן למתוח בצורה נכונה.
    האם ישנו פיתרון כיצד יעבור?
    בעבר טווינא מאוד עזר אך ברגע שהפסיקו הטיפולים, הפסיק השיפור.

תודה רבה רבה.

הוספת תגובה

• דלקת מתיחה חוזרת בהמסטרינג - תגובה

טל שחר
    22/10/2012

ניתן לבצע טיפולי פיזיותרפיה שיכללו בדיקה קלינית,ולאחריה מוביליזציות מפרקיות,עיסוי רקמות עמוק,מתיחות פאסיביות,ואף דיקור מערבי יבש.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס
    דנה
    17/10/2012

שלום! האם יש טיפול אחר לקרע במינסקוס מלבד ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במינסקוס

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס - תגובה

טל שחר
    22/10/2012

ניתן לבצע טיפולי פיזיותרפיה שיכללו בדיקה קלינית,ולאחריה מוביליזציות מפרקיות,עיסוי רקמות עמוק,מתיחות פאסיביות,חיזוקי שרירים ותרגילי פרופריוספציה,ואף דיקור מערבי יבש.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה במהלך אימון כדורגל
    עוז
    15/10/2012

שלום אני משחק כדורגל כבר 6 שנים לאחרונה כואב לי מאוד המפשעה השמאלית ואני בועט בימין עשיתי אולטרסאונד ולא יצא כלום הלכתי לרופא אורטופד וכירוג ואמרו לי לנוח האם יש טיפול אחר שיעבור מהר אני חייב לחזור למגרש

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה במהלך אימון כדורגל - תגובה

טל שחר
    22/10/2012

ניתן לבצע טיפולי פיזיותרפיה שיכללו בדיקה קלינית,ולאחריה מוביליזציות מפרקיות,עיסוי רקמות עמוק,מתיחות פאסיביות,ואף דיקור מערבי יבש.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילס טנדוניטיס - מה עושים?
    דין
    13/10/2012

שלום שמי דין ואני שחקן כדורסל פעיל לשעבר ועוסק בספורט באופן אינטנסיבי מאז ומתמיד.

לפני כחודשיים החלו לי כאבים קלים בגיד אכילס שמאל (בעיקר כתוצאה ממגע בעקב, לדוגמא שכיבה על הגב ומגע של העקב עם המזרן ובדר"כ לאחר אימון גופני).

לאחר ביקור אצל אורטופד הונחתי להפסיק כל פעילות למשך חודש ולקחת ארקוקסיה תוך לבישת הגבהה לעקב. לאחר חודש של הפסקת פעילות הכאבים הפסיקו אך עדיין קיימת תחושת רגישות מסויימת שגרמה לי לחשוש מחזרה לפעילות ולכן חזרתי לרופא שהמליץ לי על טיפול פיזיותרפי (אולטרא-סאונד) תוך שילוב של אימוני ריצה קלים ומתיחות.

אני כבר אחרי 3 טיפולי אולטרא סאונד ו-2 אימוני ריצה קצרים והכאב עדיין קיים (אם כי במימדים סבילים למדי ונמוכים באופן יחסי):

מה עליי לעשות? האם ישנו טיפול תרופתי מומלץ/שיטות טיפול מעבר לדברים שציינתי? האם חזרה לפעילות גופנית מצומצמת תורמת להבראתי?

תודה מראש ושבוע טוב

הוספת תגובה

• אכילס טנדוניטיס - מה עושים? - תגובה

טל שחר
    22/10/2012

ניתן לבצע טיפולי פיזיותרפיה שיכללו בדיקה קלינית,ולאחריה מוביליזציות מפרקיות,עיסוי רקמות עמוק,מתיחות פאסיביות,ואף דיקור מערבי יבש,המתאים מאוד למצבים אלו.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאור 55
    11/10/2012

שלום וברכה

בת 31 לפני כ3 חודשיים התחילו אצלי רעשים וחריקות בברך שמאל בנתיים ניגשתי לרופא מישפחה וזה הפנה לצילום ברך ואולטרסאונד ברך ...

אבקש לדעת אילו סיבות יכולות להיות ?

כמו כן אין לי כאבים או נפיחות בברך

תודה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

טל שחר
    22/10/2012

כל עוד את ללא כאב ונפיחות,ולחריקות אין ביטוי קליני,אין לחשוש ורצוי להמשיך בפעילות גופנית,כל עוד היא לא מחמירה מצבך.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקיפוזיס.
    ניר
    09/10/2012

שלום, יש לי כמה שאלות.
    הייתי אצל אורטופד וגם אצל רופא משפחה והם אמרו שהגב שלי בסדר וכו' פשוט יש לי קיפוזיס מישיבה ממושכת מול המחשב ופשוט אמרו לי ללכת למכון כושר.
    עכשיו השאלה הראשונה שלי היא, האם זה מסוכן לבצע תרגילים עם קיפוזיס?
    אני מתכוון לכך שהביצוע לא נכון או שיש כאבים בעת הביצוע.
    למשל, הטווח תנועה שלי בידיים דיי קצר בגלל הקיפוזיס ואני לא יכול ככל הנראה לעשות סקוואט עם משקל על הגב מבלי שיכאב לי. השאלה שלי האם זה אפשרי לבצע את התרגילים למרות הכאבים שיש בגב העליון במהלך הביצוע? ואיזו מין תרגילים נועדו במיוחד לגב וספציפית לטיפול בקיפוזיס?
    אמרו לי שסקוואט ודדליפט הם בהחלט יעזרו מאוד לקיפוזיס אבל השאלה איך לעשות את זה.
    אשמח אם תענה לי על השאלות האלה כי אני באמת עייף מהצעות של לפנות למומחים שיבדקו אותי וזה כי כבר הלכתי לרופא משפחה ואורטופד והם אמרו את אותו דבר.

בכל מקרה תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לקיפוזיס.

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקיפוזיס. - תגובה

טל שחר
    11/10/2012

אין שום מניעה לבצע תרגילים עם קיפוזיס,יש להקפיד על ביצוע נכון, ולהמנע מתרגילים הגורמים לכאב ממושך.ממליץ לפנות ולהתייעץ בחדר הכושר עם המדריכים,ולהתאים תוכנית אימון המתאימה לך.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאק ברגל ימין
    נדב
    05/10/2012

היי,
    אני בן 30 מת"א
    כבר שבוע וחצי יש לי קנאקים ברגל ימין.
    יש לציין שעשיתי יום אחד הליכות של למעלה מ12 קמ,יום אחכ נחתי,
    ויום אחרי עשיתי הליכה של 3 קמ למרות הקנאקים והכאבים,
    יום אחרי זה הייתי במועדון ורקדתי כל הלילה,אחכ הבנתי שצריך טיפול
    אז שמתי ג'ל וולטרן,לא עזר,שמתי בנגיי יומיים,לא עזר,מיים רותחים לרגל
    לא עזר,ואפילו מנוחה של כמה שעות לא עזרה.
    אני היפראקטיבי,ולא יכול לשבת הרבה בבית ובכלל
    אני מכור להליכות רבות ק"מ,ואני אוהב ספורט
    הקנאק נשמע כשאני מקפל את כפות האצבעות של רגל ימין עד הסוף
    ואז מיישר אותן בחזרה ויש קנאק.
    עיקר הכאבים מתרכזים בכף הרגל הקדמית.
    יש לציין ששנים מרובות אני הולך קמ ברגל
    לא ימים רצופים,אבל בהחלט הולך,ואף פעם לא קרה לי דבר כזה.
    מה עליי לעשות ?
    בתודה מראש
    נדב

לקביעת תור
    סגירה
    קנאק ברגל ימין

הוספת תגובה

• קנאק ברגל ימין - תגובה

טל שחר
    06/10/2012

ממליץ לנוח ולפנות לאורטופד/פיזיותרפיה לבדיקה וטיפול.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שין ספלינט, סובל כבר שנה.
    שמשון
    29/09/2012

כנראה שזה שין ספלינט. מרגיש את זה בשני הרגליים, בשוקיים בחלק האמצעי.
    הכאבים שלי עדיין לא הובחנו על ידי אף רופא, אני הסקתי שזה כנראה זה..
    אני מבין שיש עוד אפשרויות כמו תופעת המדור..

נגרם לי בעקבות ניסיון שלי לעשות סקוואט,כנראה ביצוע לא נכון וגם בגלל שהגזמתי גם אחרי שהרגשתי כאבים במשך תקופה.
    אני מנסה להימנע מלרוץ, אבל כבר עברה שנה ושום דבר לא עוזר.
    לא מנוחה ולא ניסיון שלי לחזק תרגל על ידי תרגילים שלא גורמים לכאב.

לא פניתי עדיין לרופא, קבעתי תור לאורטופד לעוד חודש בערך מהיום.
    גם אם זה יעזור לי, יש סיכוי שאני יוכל לחזור ולהתאמן בסקוואט, בלי שיחזור לי הכאבים? קראתי על הרבה שהכאבים חוזרים להם.
    למי מומלץ לפנות אורטופד, פזיוטרפיסט?

לקביעת תור
    סגירה
    שין ספלינט, סובל כבר שנה.

הוספת תגובה

• שין ספלינט, סובל כבר שנה. - תגובה

טל שחר
    06/10/2012

ראשית מומלץ לפנות לאורטופד לאבחון מדוייק,על פי שיקולו הדמיות וכדומה,ולאחר מכן פנייה לפיזיותרפיה לשיקום.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן ריצה מהירה
    נאור
    27/09/2012

שלום!
    אני בן 24, פעיל מבחינה גופנית, בעבר הייתי רץ המון. כיום, אני רץ מדי פעם, אך חש כאבים בשריר הירך האחורי שצמוד לשריר העכוז. מסיבה זו אני לא מצליח לרוץ מהר/ לפתוח רגליים בזמן הריצה. בנוסף, קשה לי מאוד לבעוט בכדור מאותה סיבה- לפעמים נשמע קליק כתוצאה מבעיטה חזקה ולאחר מכן קשה לי לרוץ. כאשר אני נעזר ברגל ימין לחלוץ את נעל שמאל בעמידה- שוב השריר כואב.
    אשמח לייעוץ בנושא, תודה וחתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן ריצה מהירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן ריצה מהירה - תגובה

טל שחר
    06/10/2012

יש צורך בבדיקה קלינית מקיפה לגב תחתון,שרירי ירך אחוריים, ושרירי התאומים,כוח גס וגמישות+שרירי אגן. ממליץ לפנות לאורטופד+טיפולי פיזיותרפיה.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נאור
    06/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמר חתימה טובה
    אנונימי
    26/09/2012

הנני תלמיד כתה יב. משחק בקבוצת כדורסל מסודרת. 3-4 אימונים בשבוע,מוסיף גם 2-3 אימוני כוח על משקל הגוף(בבית) לאחר קבלת ייעוץ ממאמן. יש לי מספר שאלות,אשמח אם תוכל לענות עליהן.
    בסביבות ינואר 2011 חשתי כאבים בברכיים שהובילו לאורטופדית ופזיותרפיה. ניתנו תרגילים, כאבים התמתנו,הכל ביחס למאמץ כמובן.
    האבחנה היא
    Patallofemoral pain syndrome bi-lateral
    מה זה אומר?
    כיצד הייתם ממליצים לטפל?פזיותרפיה?משהו נוסף?(קרח,כרוב,משחות)
    יש גם קליק פטרלי ...צילום ברכיים תקין.

1.אימוני הכדורסל,זה כושר של סיבולת לב ריאה טוב לדעתך?
    2. האם זה לגיטימי ,כאשר אני מתאמן בממוצע למעלה מ5 אימונים בשבוע,להרגיש כאבים בגוף? כוונתי לכאבי שרירים,עייפות,כאבים מתונים של המפרקים שהתאמצו.
    בכאב אני "מטפל" כשאני מבצע בימי מנוחה מפעם לפעם מתיחות כלליות לגוף,עם דגש לשריר תפוס במדיה ויש כזה.
    3. אימוני הכוח לרגליים הם בעיקר תרגילים שקיבלתי מפזיותרפיסטית. רציתי לשאול אם גם באימוני ריצה,לצורך העניין בכדורסל(בהם יש ספירינטים רבים) או אפילו בריצות רחוב ארוכות יותר- הרגליים מתחזות(ואם יש קשר לסוג המשטח,אורך הריצה וכו') ? מה קורה בריצה בעליה או בריצה בירידה? משהו "נשחק"? משהו מתחזק? יש סיכון בריצות כאלה(עליות /ירידות) ?.
    4. תזונה-אינני מנהל אורך חיים תזונתי לפי תפריט מסויים,אך אוכל בעיקר אוכל ביתי. ממעיט באכילת ג'נאק פוד. לרוב אוכל טונה,חביתות,גבינות,פתיתים/אורז עם עוף בשר וכו. מה "שיוצא" לאכול,מה שמכינים בארוחות וכו. בביהס אוכל כריכים עם גבינות,נקניקים,ריבה וכדומה.אף פעם לא ממרחים מתוקים כמו שוקולד.
    מה דעתך?עד כמה זה חשוב?

5. שאלה נוספת. קראתי כי ספורטאי עילית ואף ביחידות קרביות מבצעים אימוני פילאטיס/פזיותרפיה לחיזוק הגוף. מה דעתך?מה חשוב לחזק?כיצד ? .

תודה על הכל הכל..

לקביעת תור
    סגירה
    גמר חתימה טובה

הוספת תגובה

• גמר חתימה טובה - תגובה

טל שחר
    06/10/2012

Patallofemoral pain מתייחס לכאב כללי סביב הפיקה,היכול להופיע ממספר סיבות.ללא בדיקה קשה לקבוע מדוע כאביך מופיעים,אך לרוב המקור בגילך ובכדורסל הוא על רקע כאב מגיד הפיקה. ממליץ להמשיך התרגילים שניתנו ע"י הפיזיותרפיסטית.
    גם בריצות הרגליים מתחזקות,וכמובן שרצוי לשלב תרגילים לחיזוק שרירי ליבה כדוגמת פילאטיס,ולשלב תרגילי פרופריוספציה ושיווי משקל.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SHIN SPLINT ומדרסים
    יהודה
    26/09/2012

שלומות לפורום,
    רץ מזה כחצי שנה בהליכון חדר כושר, לאחרונה התחילו כאבים בשוקה אחרי ריצה אורטופד איבחן כ SHIN SPLINT. הפסקתי לרוץ שבוע, חזרתי, חזרו הכאבים, הפסקתי שוב (כבר שבועיים). מאד רוצה לחזור.
    בעבר התאמתי מדרסים (גבס) בשל דרבן ברגל שמאל.

שאלתי היא האם המדרסים (שפתרו לי לחלוטין את בעית בדרבן) משפיעים, לטובה או לרעה על ה- SHIN SPLINT . זה תמיד נדמה שאני "דוחף" אותם לנעל באופן לא טבעי (במקום רפידות הנעל המקוריות) ואני אף פעם לא יודע אם זה טוב או רע.
    גמר חתימה טובה
    יהודה

לקביעת תור
    סגירה
    SHIN SPLINT ומדרסים

הוספת תגובה

• SHIN SPLINT ומדרסים - תגובה

טל שחר
    06/10/2012

לכאב באיזור השוק מספר סיבות ולכן יש צורך באבחון מדוייק, ולכן קשה לענות על שאלתך ללא בדיקה קלינית.ייתכן שהמדרס משפיע בצורה כלשהי על מנח כף הרגל,ומכאן השפעה על הכוחות הפועלים על שרירי הקרסול והשוק, והעצם. ממליץ לפנות לבעל המקצוע שדאז להתאמת המדרסים לבדיקה,ולפיזיותרפיה לשיקום מתאים.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר
    אליענה
    22/09/2012

יש לי קרע בשריר השלד מותני שלא טופל , אני לא יודעת מה המצב של זה עכשיו, אני רק יכולה להגיד שאני מגובלת בתנועות פשוטות שמלוות את היוםיום ולכן בקושי עושה עבודות בית ועל ספורט אין מה לדבר , וכמובן שעליתי במשקל בגלל החוסר תנועה והנפשסובלת בהתאם:-((
    מה עושים ? איך יוצאים מזה , גדל לי שם גם גוש ? האם התופעה הזאת ידועה ? עקב החלל שנוצר ,הגוף איכשהו מפצה עליו (אולי ליפומה ?) או משהו מסוכן אחר?

האם הגוש שנמצא שם למעשה מונע החלמה נאותה ? האם יש סכנה בלהוריד את הגוש?
    מה דרכי הטיפול ? הפציעה המקורית היתה לפני 4 שנים ,

האם בשלב זה עדיין אפשר לטפל ב הזרקות של פרקוסורים ,GF , או טסיות ?

חייבת עזרה ...
    תודה
    אליענה

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשריר

הוספת תגובה

• קרע בשריר - תגובה

טל שחר
    22/09/2012

מציע לפנות לאורטופד לבדיקה מקיפה בנושא.לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה קלינית,וללא הדמיות נוספות.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה