פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור הניתור
    שבי
    17/02/2012

שלום ד"ר ירום.
    אני משחק כדורגל בעמדת הבלם ולכן חשוב לי לשפר את יכולת הניתור כדי "לנצח" בקרבות האוויר מול היריב.
    האם יש דרך לשפר ניתור? אני מתאמן בחדר הכושר מספר שנים, תוכל בבקשה להסביר לי איך אפשאר לשפר ניתור? אולי בחדר כושר?
    תודה רבה נושא זה מאוד חשוב לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הניתור

הוספת תגובה

• שיפור הניתור - תגובה

ד''ר יוני ירום
    20/02/2012

בודאי שאפשר
    משיגים זאת על ידי העלאת מסת השריר ברגליים, שיפור הכוח המתפרץ , עבודה פליאומטרית ועבודת ניתורים ייחודית
    כדאי להתייעץ עם מאמן אתלטיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס המדיאלי גוף וקרן אח'
    משה
    17/02/2012

צר לי על השאלות הרבות, אך אני נורא מוטרד מהנושא.
    1)כלומר נזקים של שחיקת סחוס?
    אם כן, בלאו הכי המיניסקוסים אינם מכסים את כל נקודות המפגש בין הTibia לFemur.
    2)אמנם זה יגביר את הסיכוים לשחיקה, אך האם זה באחוזים כה גבוהים?
    בנוסף כאשר קראתי תשובה באחד הפורומים הבנתי, שגם המצאותו של קרע לא מטופל מגביר את הסיכוים לשחיקת סחוס.3)אם בכל מקרה הסיכון הוא סחוס שחוק.למה לא להטיב את התקופה הנוכחית?
    4)במידה והתשובה ל1 היא לא, על איזה נזקים מדובר?

לגבי שאלתי האחרונה מההודעה הקודמת,
    5)במידה ואבצע ניתוח יבוצעו, גם תפירה וגם כריתה. איזה סוג פעולה יותר מועדת לפורענות ואיזה מחזיקה יותר יותר זמן?(האם החומר שממנו תופרים עשוי להחזיק מגיל צעיר עד גיל מאוחר מאוד?)

אני רק רוצה לחדד את מצבי ע"מ שאע"פ הנתונים השטחיים, תוכל לתת לי את המלצתך.
    כנאמר אינני מרגיש כאב רוב הזמן(עקב נקודתי כרגע בחיים רוב הזמן אני נח)אחרי עמידה מרובה(על אותו מקום בעיקר)קיים כאב קל.
    באופן קבוע יש לי הרגשה של משהו מוזר מאחורי הברך(בחלק הפנימי ).
    תחושת ריפיון בשעת ניעור הרגל.
    6)ע"פ כל הנתונים הנ"ל מה תיהיה המלצתך?
    בתודה רבה, משה.

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס המדיאלי גוף וקרן אח' - תגובה

ד''ר יוני ירום
    20/02/2012

ברוב המקרים כדאי לשמור על החלקים המקורים של הגוף כמה שיותר זמן לפני שמוותרים עליהם
    תפירה מחלימה יותר לאט אבל במידה שמחלימה נותנת תיפקוד טוב יותר
    הנזק התוך מפרקי אכן יקרה אבל התפקודיות של המפרק תהיה טובה יותר במידה והברך תפעל באופן חופשי
    ההתוויה לניתוח הינה במידה והברך כואבת עד כדי הפרעה בתפקוד או לחלופין ננעלת לעיתים מזומנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    מיכל
    13/02/2012

שלום, אני בת 21 ונמצא לי קרע במיניסקוס. האורטופד ברך שהייתי אצלו עם צילום MRI הגדיר את הקרע "קטנטן" ובנוסף אמר שהחלה בצקת במח העצם. הקרע קרה בעיקבות נפילה שהייתה לפני שנתיים בטירונות, תחילה לא עשיתי כלום לגבי הברך כי חשבתי שזו סתם מכה יבשה ואחר כך כשהבנתי שזה כבר לא סתם עם כל הביורוקרטיה הצבאית לקח זמן עד שבדקו אותי, בנוסף לאיבחון ,האורטופד המליץ על ניתוח, הוא אמר שעדיף לפתוח ושהוא יראה את הברך יראה שאין עוד גורמים לכאב ויחליט אם להוריד את החלק הפגוע או לתפור אותו. רציתי לדעת אם באמת מומלץ לנתח? ואם כן לא עדיף להסתכל עם המצלמה? לפני שעושים חתך גדול?

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• תודה מראש

מיכל
    13/02/2012

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד''ר יוני ירום
    15/02/2012

כל הפרוצדורה נעשית דרך הארתרוסקופ ולא בחתך גדול
    האבחנה נעשה כבר בעזרת ה MRI
    קדימה לעבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בברך כתוצאה ממשחק כדורגל
    דנדוש
    13/02/2012

שלום שמי דנה בת 30 שחקנית כדורגל בקבוצת נשים,נפצעתי בסוף אוגוסט האחרון בברך, MRI גילה שיש בעיה בסחוס במונח הרפואי "לזיה סובכנדרלית בפלטו טיביאליס לטראלי"
    מה זה אומר בדיוק? שחיקת סחוס? או משהו אחר?
    האם אוכל לחזור לשחק בקרוב?
    בתודה מראש
    דנה

הוספת תגובה

• חבלה בברך כתוצאה ממשחק כדורגל - תגובה

ד''ר יוני ירום
    15/02/2012

זה אומר שיש נזק קטן בסחוס על גבי המשטח המפרקי
    משחק לפי רמת הכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי כח
    שבי
    13/02/2012

אני מבצע מדי פעם תרגילים פונקצינאליים עם כדורי כח כחימום לפני אימון בחדר הכושר, ועל מנת לשפר יכולות על מגרש הכדורגל.

התרגילים שאני מבצע הם:
    http://www.youtube.com/watch?v=UBqyQafhI4E

אתה חושב שכדאי לי להוסיף "פיתה" לתרגילים,זאת אומרת לבצע את התרגילים על הפיתה על מנת לעבוד על שיווי משקל ושרירים מיצביים? או שזה יהיה קשה מדי ולא רלבנטי? ארי גם ככה השרירים המיצביים עובדים בתרגיל זה לא?

2.מה דעתך על התרגילים הנ"ל לספורטאים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי כח

הוספת תגובה

• שקיות קרח
    שבי
    11/02/2012

ראיתי בטלויזיה שלאחר משחק רוב שחקני מכבי בכדורסל שמים שקיות מלאות קרח עם הברכיים.
    מדוע עושים זאת...האם בגלל שהם משחקים על פרקט? ?
    תודה לך....

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות קרח

הוספת תגובה

• שקיות קרח - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/02/2012

שקיות הקרח על הברכיים מושמות למי שסובל מפגיעה זו או אחרת בברכים
    אין קשר למשטח עליו הם משחקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למהל הפורום שלום
    א(שם בדוי)
    11/02/2012

שלום ד"ר ירום אני שחקן כדורגל בן 23..כרגע משחק בבלגיה..לא יכלתי שלא להתעלם מהידע שלך...אז אני ישאל את זה הכי פשוט...בחצי שנה האחרונה שאני בבלגיה הרבה קבוצות אומרות לשחקנים שלהם לא להתקלח במים חמים לאחר אימונים ומשחקים. אם הם כבר מתקלחים במים חמים אז הם נכנסים לגקוזי וישר לאחר מכן לאמבטייה עם מים קרים.
    ששיחקתי בארץ ובנבחרת המאמנים לא היו אומרים לנו באיזה מים להתקלח.
    השאלה שלי האם יש קשר לפציעות? בגלל זה עושים את זה? ובכלל מה דעתך?
    תודה לך...

לקביעת תור
    סגירה
    למהל הפורום שלום

הוספת תגובה

• למהל הפורום שלום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/02/2012

מטרת הכניסה לאמבטית קרח הינה דיכוי של דלקת ראשונית המתפתחת לאחר מאמץ עצים והתאוששות מהירה יותר תוך הקטנת החשיפה לפציעות
    לאחר פרק זמן אפשר להיכנס למים חמים על מנת להרגיש נעים יותר ולאפשר רגיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע MM בגוף ובקרן האחורית.
    משה
    06/02/2012

כנאמר לעיל בחזקתי ,בברך שמאל,
    קרע במיניסקוס המדיאלי בגוף ובקרן האחורית.
    ביום יום אין הקרע מפריע לתפקודי.(למרבה האירוניה דווקא הברך "הבריאה" לא מטיבה עימי.)
    יציבות תקינה, כאב קל ומרבית הזמן-אף לא, ורק הרגשת אי נוחות(באיזור הקרן האחורית).
    יכולת כיפוף מלאה.(לא מלווה בכאב)
    אני בלבטים קשים מכיוון ששני אורטפדים מאוד נחשבים אמרו לי לא לנתח.
    ואורטופד אחר 'כמעט הוציא אותי על כיסא גלגלים' מהחדר והפציר בי להרשם לניתוח בהקדם.
    אני חש כי אינני ירדתי לסוף דעתם שלאהאורטופדים המתנגדים לניתוח.חשוב לציין שאני לפני צבא, עתיד להתגייס לשיריון.(גיל 19.)

האם תוכל להסביר לי מה ההיגיון של האורטופדים הנמנעים מניתוח?הרי זה ניתוח סה"כ פשוט.
    מה דעתך על ניתוח?
    אין ספק כי הניתוח מושפע בעיקר מצורת הקרע, אך איזה שיטה עדיפה?מה הם החסרונות וההתרונות של כל שיטה?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע MM בגוף ובקרן האחורית.

הוספת תגובה

• קרע MM בגוף ובקרן האחורית. - תגובה

ד''ר יוני ירום
    08/02/2012

המחשבה העומדת מאחורי חוסר הרצון לנתוח הינה שאם התפקוד תקין - עדיף לשמור את מניסקוס המקורי כמה שיותר ולא להחפז לניתוח חד כיווני וזאת מכיון שהוצאה של חלק מהמניסקוס תביא לנזקים מאוחרים למפרק.
    רק במקרה ויופיעו נעילות, כאבים או הפרעה ניכרת בתפקוד תהיה מחשבה לכיוון הפיתרון הניתוחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע MM גוף וקרן אחורית

משה
    09/02/2012

צר לי על השאלות הרבות, אך אני נורא מוטרד מהנושא.
    1)כלומר נזקים של שחיקת סחוס?
    אם כן, בלאו הכי המיניסקוסים אינם מכסים את כל נקודות המפגש בין הTibia לFemur.
    2)אמנם זה יגביר את הסיכוים לשחיקה, אך האם זה באחוזים כה גבוהים?
    בנוסף כאשר קראתי תשובה באחד הפורומים הבנתי, שגם המצאותו של קרע לא מטופל מגביר את הסיכוים לשחיקת סחוס.3)אם בכל מקרה הסיכון הוא סחוס שחוק.למה לא להטיב את התקופה הנוכחית?
    4)במידה והתשובה ל1 היא לא, על איזה נזקים מדובר?

לגבי שאלתי האחרונה מההודעה הקודמת,
    5)במידה ואבצע ניתוח יבוצעו, גם תפירה וגם כריתה. איזה סוג פעולה יותר מועדת לפורענות ואיזה מחזיקה יותר יותר זמן?(האם החומר שממנו תופרים עשוי להחזיק מגיל צעיר עד גיל מאוחר מאוד?)

אני רק רוצה לחדד את מצבי ע"מ שאע"פ הנתונים השטחיים, תוכל לתת לי את המלצתך.
    כנאמר אינני מרגיש כאב רוב הזמן(עקב נקודתי כרגע בחיים רוב הזמן אני נח)אחרי עמידה מרובה(על אותו מקום בעיקר)קיים כאב קל.
    באופן קבוע יש לי הרגשה של משהו מוזר מאחורי הברך(בחלק הפנימי ).
    תחושת ריפיון בשעת ניעור הרגל.
    6)ע"פ כל הנתונים הנ"ל מה תיהיה המלצתך?
    בתודה רבה, משה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה בקשר לתוסף
    שבי
    06/02/2012

שלום ד"ר ירום
    קודם כל אני מאוד מתעניין בספורט ורפואה, מתי ספורטאי לוקח תוסף מגנזיום לאחר אימון אינטנסיבי?
    א.מניעה של חוסר במגנזיום(בשתן ובזיעה)
    ב.(טיפול בהתאוששות)- כאשר הספורטאי מרגיש שהוא הולך ל"היתפס" מחר באימון

אני ממשיך אם הקונטרסים של מקלחות של מים חמים וקרים אחרי אימון כדורגל.
    האם מקלחות אלו יכולים לעזור בשרירים תפוסים באימון כדורגל שלמחרת,והאם זה בגדול המטרה של מקלחות אלו?
    נ.ב
    אם היו שואלים אותך, היית כן ממליץ על מקלחות אלו לשחקני כדורגל?
    תודה רבה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    השלמה בקשר לתוסף

הוספת תגובה

• השלמה בקשר לתוסף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    06/02/2012

מגנזיום צריך לקחת לפני
    ההמלצנ הינה על 300-400 מ"ג כל יום לפני השינה על קיבה ריקה
    מקלחות קרות אינם הפיתרון - קרח או מים קפואים לכמה דקות מאפשרים התאוששות שריר טובה יותר
    עיסויים אגב הינם פיתרון מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוני ירום שלום
    שבי
    02/02/2012

הסברתי לך שלפני שבועיים קיבלתי רגל עץ.
    הייתי עושה בחדר כושר פשיטת ברכיים במכונה,וכפיפת ברכיים במכונה(ששוכבים על הבטן).
    רק תגיד לי אם אני פועל נכון, כי עדיין התנועה ברגל הכואבת היא לא 100 אחוז, זה מה שאני עושה:
    1.מוריד מעט משקל ממה שהייתי רגיל לפני הרגל עץ והשטפי דם.
    2.אני מבצע רק חלק מן התנועה, זאת אומרת לדוגמא כפיפת ברכיים בשכיבה על הבטן, אני לא מרים את הרגליים עד לישבן די טווח התנועה שלי עדיין לא מלא.
    האם אני פועל נכון? זה בסדר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליוני ירום שלום

הוספת תגובה

• ליוני ירום שלום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/02/2012

נשמע נכון
    זה הזמן להתחיל פיסיותרפיה מסודרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש להגיב בנוגע למצבי הבריאותי
    דוד
    02/02/2012

שלום רב רופאים נכבדים. אני בן52. לא מעשן. מזה כחצי שנה אני סובל מכאבים עזים ברגל שמאל,כאבי ברך שמאל היתכווצויות שרירים וכאבים לאורך הקרסול וכף הרגל,גם כשאני נוגע בברך שמאל ומעסה מסביבו ולאורך הקרסול וכף הרגל. בהליכה רגלית אינני חש בכזה כאב. הכאבים חזקים יותר במהלך עליה במדרגות,בישיבה ממושכת וכל בוקר הכאבים מעירים אותי. לפי צילומי רנטגן של ברכיים וקרסוליים ואולטראסאונד ברכיים ודופלר עורקי רגליים+emg,הכל תקין. לפי מיפוי עצמות של כל השלד-שינוים ניווניים קלים בברך שמאל. לא מבין לא ברור ולא נקלט למחשבה בריאה ולוגית- איך זה שכל מה שצולם ורואים במיפוי עצמות של כל השלד,מדוע לא רואים ברנטגן ואולטראסאונד וemg? עוד שאלות:לדעתכם הערכתכם ממה אני סובל? מה גורם למה,מה קשור למה ומה מקרין לאן בהקשר לדבריי שציינתי לעיל? האם עליי לבצע בדיקה/ות נוספת/ות כלשהן? טיפול כלשהו ידני ו/או תרופתי? זריקת אפידורל תחת שיקוף במקום ספציפי? כל יום מהבוקר עד הלילה אותם כאבים במקומות שציינתי לעיל. תודה רבה מראש עבור התייחסות ותגובתכם בהתאם לשאלותיי.

הוספת תגובה

• אבקש להגיב בנוגע למצבי הבריאותי - תגובה

ד''ר יוני ירום
    02/02/2012

שלום רב
    מצר על כאביך אך לא ניתן בפורום זה לפתור בעיות כה מורכבות
    צריך לבצע הערכה יסודית ומקיפה של מצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ירום
    שבי
    31/01/2012

שלום דוקטור,
    סיפרתי לך שלפני שבוע וחצי קיבלתי מכה חזקה מאוד בשריר ה4ראשי, מה שנקרא רגל עץ.
    בשבוע הראשון הכאב היה רק באמצע שריר ה4 ראשי, ביומיים האחרונים הכאב באמצע שריר ה4 ראשי כמעט ונעלם(טיפה רגישות) אבל בכאב עבר לכיוון הצד משהו כמו 4-5 סנטים מהאזור הכואב הקודם.
    הכאב עכשיו ממש ליד האמסטרינג למרות שלא שם קיבלתי את המכה.
    ניסיתי לחפש בגוגל את האזור ומצאתי את המושג:Vastus Lateralis

איך פתאום הכאב עבר מספר סנטימטרים הצידה? איך אתה מסביר את זה?
    2.כמעט לכל מי שאמרתי שיש לי כאבים בגלל רגל עץ אמר לי את המשפט הבא: אתה צריך לרוץ על הכאב רק ככה זה יעבור.
    מאיפה באה הדעה החרוצה הזו? הריתמיד ברפואה אומרים שאם יש כאב להפסיק.
    מה דעתך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר ירום

הוספת תגובה

• ד"ר ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    31/01/2012

עקב הדם הכלוא והנודד בין מחיצות השריר , עבר הכאב למקום נמוך יותר
    אם תרוץ - יכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום שלום
    שבי
    25/01/2012

1.אם אני יבצע מקלחת ניגודית של מים חמים וקרים בבית, בלי גקוזי, בלי קרח אלא רק המים עצמם על השרירים יהיה אפקט התאוששות טובה?
    2.אם משתמשים בקונטרס שכזה כמספר שעות אחרי האימון, האם עדיין נקבל אפקט משקם טוב?
    3.שאלתי אותך פעם על שימוש במשחת וולטרן ואמרת לי שמומוץ למרוח אותה לפחות 5 פעמיים ביום. מדוע צריך להתמשמש בה כל כך הרבה פעמיים ביום? האם בגלל שהיא משחה לא חזקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום שלום

הוספת תגובה

• לד"ר ירום שלום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    26/01/2012

אפשקט בינוני
    אכן - פעולת הוולטרן קצרת טווח והאפקט קטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מקום שעושה מדרסים
    מיכל
    24/01/2012

שלום,

קיבלתי מאורתופד המלצה לעשות מדרסים, יש רשימה ארוכה של מקומות שקופ"ח עובדת איתם בתל אביב אבל אני יודעת שזה שוק די פרוץ בלי הכשרה מסודרת. רציתי לדעת אם יש למישהו המלצות על מקום מסוים.

תודה

הוספת תגובה

• המלצה על מקום שעושה מדרסים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    24/01/2012

אנו מנועים מלכתוב זאת כאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור בהדרגה?
    שבי
    23/01/2012

אשמח אם תסביר לי איך לבצע חזרה לפעילות בהדרגה? לדוגמא כמה זמן לרוץ ריצה קלה 3 ימים אחרי המכה החזקה?
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחזור בהדרגה?

הוספת תגובה

• לחזור בהדרגה? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    23/01/2012

אפשר לרוץ 10 דקות והוסיף 2-3 דקות כל פעם
    ריצה קלה כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה