מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע מיקרוסקופי או דלקת- לד"ר ירוםליאור26/05/2012
ד"ר ירום שלום
בעקבות מתיחה בשריר התאומים לפני 5 שבועות, אני סובל ממיחושים\כאב קל במרכז שריר התאומים. הרופא אבחן שזה קרע מיקרוסקופי בשריר. כבר למעלה משלושה שבועות אני נח ועדיין המחושים קיימים. האם ייתכן שיש לי דלקת בשריר\גיד. כמה זמן צריך לנוח לפני שאפשר לחזור לרכיבה.אני אמור לצאת בעוד 5 שבועות לרכיבה בחו"ל האם יגרם נזק אם ארכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מיקרוסקופי או דלקת- לד"ר ירום - תגובה
טל שחר28/05/2012לדעתי כל עוד לא חל שיפור לאחר 3 שבועות מנוחה,רצוי לשלב טיפולים שיכללו מתיחות פאסיביות,עיסויים , דיקור לשחרור השרירים,טייפינג להורדת עומס,וגם רצוי לבדוק מעורבות של שרירים מקורבים יותר ואולי אף גב תחתון. לגבי רכיבה, נסה לבדוק האם שינית לאחרונה מנח רכיבה, ואף לשקול שינוי גובה מושב/מנח קליטים על מנת להפחית תנועת קרסול והעמסה על שרירי התאומים.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע מיקרוסקופי או דלקת- לד"ר ירום - תגובה
ד''ר יוני ירום03/06/2012תוספת קלה
אני מניח שלאעשית את הנזק בזמן רכיבה
הבעייה נראית בהחלט קצת יותר מקרע מיקרוסקופי אלא כקרע ממש
חייב לטפל בפיסיותרפיה כפי שהימליץ טל ועשה זאת מיידית כדי שתוכל לרכוב בחו"ל - אם ישתפר - לא צריכה להיות בעייה בעוד 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בברך לאשה..יוסי14/05/2012
מועתק מטופס בדיקה אצל רופאת משפחה.
תלונות:
סובלת מעל שנתיים מכאבי ברך שמאל.
עברה בדיקה על ידי רופא אורטופד מומחה ברך מומלץ ניתוח.
כעת עדיין מקבלת טיפול אנטידלקתי ללא הטבה.
מופנת להערכת מצב מחדש לצורך שקילת ניתוח ברך.
האשה בגיל 73.
הממצאים בבדיקה: דפורמציה של ברך שמאל.
השאלה: האם ניתן לפני שלב הניתוח לעשות עוד פעולות שלא יהיה צורך בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בברך לאשה.. - תגובה
טל שחר14/05/2012ניתן לבצע טיפול שמרני הכולל פיזיותרפיה ותרגילי חיזוק בהתאם למצב המטופלת, על מנת להפחית כאב ולשפר יכולת גופנית ותפקוד יום-יומי סביר, בתקווה להמנע מניתוח, וזאת בהתייעצות עם אורטופד/פיזיותרפיסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בברך לאשה.. - תגובה - תגובה
ד''ר יוני ירום14/05/2012מהכתוב לא ברור כלל מה האבחנה ולמה האשה צריכה ניתוח
על מנת לדון בנושא חייבים אבחנה מדוייקת ואת מטרת הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיו שאולי יחלקו עלי אבל...
ליאת ג'רבי16/05/2012אני הייתי ממליצה לה ללכת לבדוק התאמה באפוסתרפיה, אני מכירה באופן אישי רבים ורבות שנחסך מהן ניתוח כתוצאה משימוש במערכת שלהם
עם זאת, זה כלל לא פוסל עבודה של פיזיותרפיה וחיזוק השרירים סביב המפרק ובכלל
ליאת, ליאתנועה
מדריכה לפעילות גופנית, מתמחה בפילאטיס שיקומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץיאנה10/05/2012
שלום! רציתי להתייעץ לגבי כמה דברים,
לפני כמה חודשים החלו לי כאבים ברגל אחרי ריצה בעצימות גבוהה ברמה כזו שלא יכלתי ללכת רגיל כמה ימים וצלעתי. אחרי איזה חודש עשיתי מיפוי עצמות שנמצא שם קליטות פתולוגיות ומוגברות בעצמות כף הרגל וקליטות מוגברות בטיביה. הלכתי לרופא שאמר שזה שברי מאמץ וצריך מנוחה. נחתי עוד חודש ולא רצתי,הרגשתי יותר טוב אז חזרתי לרוץ שוב , היה לי מירוץ ורצתי ברמה מוגברת עד שלקראת הסוף הרגשתי זרם כזה ברגל ולא יכלתי להמשיך לרוץ. עכשיו הלכתי לרופא שעשה לי צילום רנטגן ולא מצא שבר. הבעיה כשאני הולכת אני מרגישה כאב נסבל כזה ואחרי הליכה או אפילו אחרי עמידה של כמה דקות על הרגל כשאני יושבת אני מרגישה כאילו יש לי לחץ על הרגל, כבר עברו כמה ימים וזה ממש מעיק, אני כבר פסיכולוגית מרגישה חרדה כשאני צריכה לקום וללכת ורק מקווה שזה יעבור כבר. רציתי להתייעץ מה אני יכולה לעשות על מנת שזה יתרפא מהר יותר ואני אוכל לחזור לרוץ במהרה, הרופא הביא לי כדורים לדלקת ואמר מנוחה ומדרסים, אבל חשבתי אולי ללכת לרופא ספורט או פיזיותרפיה, נחתי חודשיים שלמים בלי ריצה, זה היה מאוד קשה בשבילי, אני לא יודעת כמה זמן אצטרך לנוח עכשיו.
תודה רבה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ - תגובה
טל שחר11/05/2012כאבים באיזור השוק יכולים להיווצר עקב פגיעה בעצם הטיביה,פגיעה בשרירים המתחברים לעצם השוק, נקודות הדק בשרירים הנ"ל,בתסמונת מדור, ואף השפעה פרוקסימלית של שרירי הירך והגב.
מכיוון שנחת כחודשיים ללא שיפור, מציע לגשת לאורטופד/טיפולי פיזיותרפיה לאבחון כף הרגל וטיפול בשרירי השוק, עד אז מתיחות לשרירי שוק קדמיים ואחוריים, וקרח למשך 15 דקות בסיום פעילות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ - תגובה - תגובה
ד''ר יוני ירום14/05/2012קליטות פתולוגיות במיפוי מהסוג שתיארת אכן מצביעות על תגובת יתר של העצמות למאמץ
הייתי מרחיב את יריעת הבדיקות באמצעות אורטופד מומחה כף רגל וקרסול ושוקל הדמיות נוספות
בכל מקרה תידרש סבלנות רבה עד למציאת הפיתרון
נסי בינתיים ספורט חלופי ללא נשיאת משקל ישיר כגון אופניים , קרוס טריינר או שחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירוםשבי08/05/2012
ד"ר ירום אני בן 21 .
לפני יומיים נגמרה לנו עונת הכדורגל ויצאנו לחופש.
במהלך העונה עבדתי בחדר הכושר פעמיים בשבוע עם משקליים גבוהיים על מנת לעלות מעט מסת שריר 10 חזרות עם4 סטים, וגם עבדתי על כח מתפרץ על מנת לשפר ניתור עם תרגילים פונקציונאלים כמו דדליפט, סקוואט ולחיצת חזה, 4 סטים של 6 חזרות.
אני רוצה להמשיך ללכת לחדר כושר בשביל הכיף.
שאלתי היא איך לעבוד עכשיו בחדר הכושר?
האם משקלים כבדים? איזה מספר חזרות היית ממליץ לי לעשות? סבולת שריר או אולי כח מתפרץ/מרבי?
אני מאמין שאני כרגע לא צריך לעבוד על מסת שריר אלא רק לשמר את מה שעבדתי במהלך השנה.
תודה רבה לך ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום - תגובה
ד''ר יוני ירום09/05/2012ולאור זאת כדאי לעבוד על RM 12-15 המערב כוח שריר עם סבולת שריר
2-3 סטים הגיוני לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה ליוני בבקשהשבי07/05/2012
ד"ר ביקשתי ממך שתסביר לי את הקשר בין מערכת העצבים האוטונומית לבין שימוש בקונטרס של מים חמים וקרים אחרי אימון. הסברת לי חבל על הזמן, בסוף ההודעה רשמת :
"איני רואה בכך כל תועלת"
למה התכוונת שרשמת את המשפט האחרון?
למה אומרים ששחקני כדורגל בפגרה צריכים לעבוד על (היפרטרופיה), לעלות מסה בשרירים? ובמהלך עונה לעבוד על כח מתפרץ יותר? מאיפה המחשבה הזו שכולם אומרים שחשוב לעלות מסה שרירית על ידי משקלים גובהיים בחדר הכושר?
אשמח עם תסביר לי מעט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה ליוני בבקשה - תגובה
ד''ר יוני ירום07/05/2012מערכת העצבים האוטונומית לא תשתפר ממים קרים או חמים
בניית מסת שריר חייבת בעומס גבוה של לפחות 85% מהמשקל המירבי. הדבר קורה ב RM ( מספר חזרות מירבי ) של עד 12 חזרות
גם בעונה צריכים לעבוד על אלמנט של כו וגן על סבולת כוח שזה 12-15 חזרות
כח מתפרץ עדיף לעבוד במגרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לאחר קרע ACLתומר06/05/2012
שלום,
במשחק כדורסל לפני כ-3 חודשים, קראתי באופן מלא את הרצועה הצולבת הקדמית (ACL ) בברך הדומיננטית. תוך כדי סיבוב ושינויי כיוון חד, הרגשתי כאב חד בחלק האחורי של הברך ושמעתי רעש של קרע. ולא יכולתי לדרוך וליישר את הרגל תקופה של מספר שבועות. בבדיקת MRI התגלה הקרע.
לאחר כחודש התחלתי פיזיותרפיה אינטנסיבית (3 פעמים בשבוע), שמאוד עוזרת, יש לציין. טווחי התנועה כמעט מלאים, אם כי יש עדיין קושי בנעילה סופית של הברך (חסרות כ-2-3% מעלות סופיות). שרירי ה-4 ראשי נחלש וקשה לו להתכווץ, אחד הדברים שמפריעים לנעילה. ישנו כאב מסוים באיזור ה- VMO בפנים הברך.
מבחינת שיגרה - אני הולך ללא צליעה, קצת איטי וכבד אמנם, אך אין לי מגבלה משמעותית ואין לי בעיה לעלות ולרדת במדרגות למשל.
התייעצתי עם 2 רופאים מומחים מנתחים, ששניהם תמימי דעים שבחודש-חודשיים הקרובים יש להמשיך בטיפול הפיזיותרפי והופתעתי שהם ממש לא ממליצים על ניתוח, לפחות בינתיים. יש לציין כי חוץ מהקרע של ה- ACL אין פגיעה בשאר הרצועות או המיניסקוס (כך לפחות לפי ה- MRI ).
השאלה שלי היא בקשר למגבלות עתידיות. קראתי המון חומר ברשת, ומה שהבנתי זה:
- לא חייבים לנתח, ואפשר לחיות עם קרע, אלא אם יש בעיות יציבות משמעותיות של הברך ואז מתחילים לחשוב על אופציה ניתוחית.
- מצד שני, ברוב המקרים, אם רוצים לחזור לספורט אינטנסיבי של שינויי כיוון כמו כדורסל, אין מנוס מלנתח.
- עם זאת, יש מקרים בודדים שניתן לעשות ספורט גם ברמה גבוהה יחסית (לא מקצוענית אמנם)ללא ניתוח, כל עוד השרירים סביב הברך מאוד חזקים, כך שהם "מפצים" על החוסר של הרצועה ומונעים חוסר יציבות ובריחת הברך.
- אם לא מנתחים, יש סיכון גבוה מאוד לפציעות נוספות כגון קריעת המיניסקוס, ובעתיד לשינויים ניווניים.
אני בן 34, מאוד פעיל ספורטיבית. רוצה מאוד לחזור לפעילות ספורטיבית שעשיתי טרם הפציעה, כולל לשחק כדורסל (ברמה חובבנית, פעמיים בשבוע) בעתיד, ולא להיות מוגבל בשום ספורט שארצה לעשות, כי זה חלק חשוב מאוד מחיי.
יש לי סבלנות למצות את הטיפול השמרני עוד מספר חודשים, לחזק את השרירים, ולהתחיל לאט לאט לחזור בהדרגה לריצות ואז להמשיך גם למשחקי כדור. לא ממהר.
עם זאת, אני יודע שייתכן שאצטרך לעבור ניתוח עם תהליך שיקום מאוד ארוך.
הייתי רוצה לקבל תשובה כנה ומקצועית לגבי מה הסיכוי האמיתי (לאור הפציעה באופן כללי, ולאור הנתונים הספציפיים שלי) שאם לא אעשה ניתוח אוכל לשחק כדורסל ללא מגבלה מהותית בעתיד, כדי שאוכל להחליט האם ללכת על ניתוח או לא.
אודה לך מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לאחר קרע ACL - תגובה
טל שחר06/05/2012שלום תומר, תארת באופן די מלא את הרשום בספרות.השאיפה בשיקום שמרני להחזיר היציבות לברך, ע"י חיזוק ומתיחות לשרירים שפרטת, ותרגול פרופריוספציה לגפיים תחתונות(תרגילי שיווי משקל וקואורדינציה).יש לחזור בהדרגה לפעילות, וכל עוד הברך יציבה וללא כאב, יש לעבור לשלב הבא(הליכה,ריצה,שינויי מהירות,שינויי כיוון,ריצה לאחור,צידית וכדומה).במידה והשיקום השמרני מוצא, ועדיין הינך חש חוסר יציבות וכאב במהלך ולאחר הפעילות+ נפיחות, יש להתייעץ עם אורטופד לגבי ניתוח(בהתאם לתחושתך,בדיקות דינאמיות,יציבות וכדומה). בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה מיקרים שחיים בשלום ++ עם הקרע
ליאת ג'רבי16/05/2012ועם פעילות ספורט אינטנסיבית, גם ללא ניתוח
הרופאים לא ממליצים לך על ניתוח היות והם, כנראה, מבינים שכל פעולה כירורגית משפיעה על מערך השרירים (הכולל) בגוף ...
תרגיש טוב !
ליאת, ליאתנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגד כאביםשבי06/05/2012
לפעמיים שיש לי דלקות לדוגמא בכתפיים, בקרסול וכו' מרכיבה אני שם קרח למספר דקות, ולפני השינה אני לוקח ארקוקסיה.
למחרת אני קם ללא כאבים כאילו ולא היה דלקת באזור הכואב.
האם הכדור הוא באמת כדור "פלא", או שהמערכת החיסונית שלי חלשה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגד כאבים - תגובה
ד''ר יוני ירום06/05/2012אין קשר למערכת החיסונית
ארקוקסיה אינו כדור פלא אלא תרופה נוגדת דלקת ונוגדת כאב ומכאן יעילותה
התרופה אינה תמימה וצריך לשים לב לתופעות הלוואי העלולות להופיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה והתאוששות לרוכביםשבי05/05/2012
רציתי להתייעץ איתך.
אני בן 27 רוכב אופניים 5-6 פעמיים בשבוע בקבוצה קטנה, כשעה וחצי לערך ביום(לפעמיים יותר לפעמיים פחות) ועוד אימון משקולות פעמים שלוש בשבוע.
אחד הנושאים שעלו לאחרונה זה תיסוף כדורי מגנזיום.
רוב הרוכבים לא מתספים עצמם בכדורי מגנזיום. גם אני לא.
אחד הרוכבים המבוגרים פשוט אמר לנו שאנחנו חיביים לקחת מגנזיום לאחר הרכיבה כדי לעזור לגוף להתאושש מהר יותר מהרכיבה. הלכתי וקניתי מגנזיום ציטאראט.2 המוכרות בחנות אמרו לי כל אחד לקחת כמוץ שונה ולכן אני לא בטוח.
התזונה שלי פחות או יותר טובה.
האם אתה ממליץ לי לקחת מגנזיום לאחר הרכיבה? אם כן בערך כמה מ"ג?
2.האם באמת יש חשיבות של לקחית מגנזיום? או שזה עוד כדור "פלא" שלא ממש תורם?
נושא אחר-
חלק מהרוכבים שאני פגוש שותים משקאות ספורט עם מעט מלח.
הם אומרים שמומלץ לשתות במהלך הרכיבה, וגם לאחר הרכיבה כדי להשלים נוזלים ומלחים.
האם משקה שכזה באמת יכול לתת כזו אנרגיה במהלך הרכיבה? ויכול למנוע התכווציות שרירים?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה והתאוששות לרוכבים - תגובה
ד''ר יוני ירום06/05/2012תודה על השאלות
מגנזיום - מומלץ לקחת על בסיס יומי 400 מ"ג ליום עקב קושי בספיגה וחסרים כרונים ברקמה.
המגנזיום אינו מיועד להתאוששות אלא לאפשר פעילות תקינה של השריר
לגבי משקאות איזוטונים - אכן ידוע מהספרות כי משפר אספקת אנרגיה לפעילויות מעל לשעה
המלחים אכן נועדו להחזיר את הנתרן המופרש בזיעה ולמנוע התכווצויות שרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום-ריצה כנגד התנגדות?שבי01/05/2012
אני בן 21 שחקן כדורגל מקצועני.
יש סוג אימוני ריצה עם התנגדות שספורטאים מקצועניים עושים.
לדוגמא ריצה עם גומי שמחוברות אליו משקולות, או ריצה עם מצנח או ריצה כנגד גלגל שמחובר לשרשת לגוף.
אני יודע שהאימון הזה הוא חשוב לספורטאים על מנת לשפר כח מתפרץ ומהירות, ולכן ניסיתי לבנות משהו.
לקחתי שק מטר על מטר כמו שיש באתרי בנייה, קשרתי אליו חבל/גומייה, והכנסתי לשם משקולות עגולות של 7 וחצי קילו ועוד אבנים גדולות שיוסיפו התנגדות ומשקל, את החבל/גומייה קשרתי מסביב לאגן והתחלתי לעשות אימון ספרינטים של 15-20 מטר.
אני יודע שכדאי לעשות אימון כזה כנגד גומייה הקשורה לגדר לדוגמא.
בכל מקרה אשמח לשמוע דעתך
מה אתה אומר בגדול על הרעיון? אפקטיבי??
רשמח לכל הערה והארה.
ת-ו-ד-ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום-ריצה כנגד התנגדות? - תגובה
ד''ר יוני ירום01/05/2012הרעיון נשמע מצויין והאימון נשמע אפקטיבי
המשך להמציא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם משפטשבי26/04/2012
קראתי מאמר על שימוש בטכניקה של מקלחות ניגודיות חמים וקרים לאחר אימון.
היה רשום שם:
"ממריץ את מערכת העצבים האוטונומית".
תוכל להסביר לי בפשטות מה זה אומר המשפט הזה? אני לא מבין במושגים האלה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם משפט - תגובה
ד''ר יוני ירום06/05/2012מערכת העצבים האוטונומית מורכבת מהמערכת הסימפטטית הממריצה וה פרהסימפטטית המעכת
אני מניח שהכוונה היא להגברת קצב הירי של המערכת הסימפטטית המתבטאת בעליית תפוקת הלב ותגובות של העור .
איני רואה בכך כל תועלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםשרוליק25/04/2012
יש לי כאבים בבטן העליונה בצד ימין בזמן ריצה והליכה מהירה. אני רץ במשך שנתיים וזה לא קרה לי .
האם זה אמור לעבור לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר יוני ירום25/04/2012מבלי לגרוע מהעובדה שכדאי לברר למה כואבת הבטן , מירב הסיכויים שמדובר באותה תופעה מוכרת של כאבי צד ( STICHES) שחולפים עם עליה ברמת הכשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר הסרעפתג23/04/2012
אבי (בן 84) עבר ניתוח פריצת דיסק לפני כשנה. הניתוח עבר בהצלחה נעלמו הכאבים אך הוא אינו יכול להתיישר.
הוא עושה הרבה פזיוטראפיה אך לא נראה שיש ממש שיפור. לאחרונה הוא נבדק ונאמר לנו ששריר הסרעפת חלש מאוד וכניראה הוא הגורם לבעיה. ניתן ע"י תרגילי נשימה לחזק אותו.
1. תוחלו מעט להסביר את הקשר בין הסרעפת לבעיה
2. האם ידוע על פזוטראפיסט באזור חדרה שמתמחה בתחום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר הסרעפת - תגובה
ד''ר יוני ירום24/04/2012לא ברור היכן היה הניתוח - באיזה גובה חוליה של עמוד השדרה
נא פרוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר הסרעפת
ג24/04/2012הוסר הסחוס בין חוליות 3 ו 4 והותקן קיבוע אחורי לחוליות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר הסרעפת - תגובה
ד''ר יוני ירום25/04/2012אני מבין שמדובר בחוליות לומבריות
אם כך הוא - אין קשר לסרעפת אלא מכך ששכבת הרבה במיטה ונשמת נשימות שטחיות - מכאן מסתבכים העניינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר הסרעפת
ג25/04/2012אבא שלי עוד מעט שנה אחרי הניתוח ועדיין מתקשה להתיישר. ואם הנ"ל קשור לנשימות השטחיות - איזה תרגילים מומלצים לבצע כדי לשקם את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן אישי ממליצה על...
ליאת ג'רבי16/05/2012פילאטיס שיקומי, היות ופעילות מסוג זה מתייחסת למצבו הגופני (הכולל, לא רק לאחר הניתוח), מתייחס ליציבה וכמובן - נשימה נכונה
שירגיש טוב !
ליאת, ליאתנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר הסרעפת - תגובה
ד''ר יוני ירום03/06/2012קשור לגיל
צריך לקבל עזרה פיסיותרפיסטית כולל תירגול עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי הישבןשבי23/04/2012
בשנים האחרונות הבינו את החשיבות בחיזוק שרירי הישבן.במיוחד לספורטאים.
אני משחק כדורגל מקצועי.
שאלתי היא: מה החשיבות של מתיחות לשרירי העכוז?
2.מתי למתוח את שרירי הישבן? האם לפני האימון או לאחריו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי הישבן - תגובה
ד''ר יוני ירום24/04/2012אכן נכון - כמו כל שריר - חשוב טווח התנועה של השריר לשני הכיוונים
תמיד לבצע אחרי האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה וחבלה בברך אחרי כריתת מניסקוסאלמוג19/04/2012
לפני 3 חודשים עברתי ארתרוסקופיה ניתוחית ובה נכרת חלק מהמיניסקוס המדיאלי בגלל קרע מרוטש של הקרן האחורית (תאונת ריקודים) ואחרי פיזיוטרפיה אינטנסיבית של כחודשיים סוף-סוף הכאבים כמעט נעלמו חזרתי לעסוק בריקוד וספורט ולפני כשבועיים פיספסתי מדרגה ונפלתי עליה בדיוק על הברך המנותחת ומאז יש לי כאבים מטורפים וכל תנועה גורמת לי ל"זרם" של כאב וקושי ביישור אני ממש חרדה שעשיתי נזק נוסף? מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה וחבלה בברך אחרי כריתת מניסקוס - תגובה
טל שחר19/04/2012קשה על סמך הכתוב וללא בדיקה קלינית לענות באופן מדוייק, לכן ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט שטיפל בך, ובמידת הצורך אף לאורטופד המנתח לביקורת לאחר החבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילה וחבלה בברך אחרי כריתת מניסקוס - תגובה
ד''ר יוני ירום20/04/2012נא לפנות מיידית לאורטופד המנתח לבדיקה והדמייה בהתאם לצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה חוזרת בברך אחרי כריתת מיניסקו
אלמוג22/04/2012תודה ד"ר, נבדקתי ע"י האורטופד מומחה ברך שניתח אותי, הוא קצת היה מודאג מהכאבים ונשלחתי לעשות MRI שוב, אני מחכה לתשובה, בנתיים המצב רק החמיר יש לי נעילות מטורפות בברך כמעט כל צעד שעושה לאו דווקא במאמץ אלא סתם בהליכה. הכאבים ממש משתקים אותי. נקווה לטוב.
תודה,
אלמוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- snapping hipמנחם15/04/2012
שלום רב,
יש לי snapping hips והדבר מתבטא בקליקים ובצביטות בחלק הלטרלי בירכיים.
מה מומלץ לעשות כדי לשפר המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר snapping hip - תגובה
ד''ר יוני ירום17/04/2012פיסיותרפיה תועיל
יש לברר אצל מומחה מפרק ירך ממה הדבר נובע ולטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)