מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום אחרי פציעת כדורגלגבי18/02/2013
נפצעתי בכדורגל ברצועה הצולבת ואני בתהליך החלמהה, האם אתם מכירים פיזיותרפיסט מומחה באזור ב"ש לשיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום אחרי פציעת כדורגל - תגובה
ד``ר יצחק בכר18/02/2013שלום גבי
אני לא יכול להמליץ לך על מומחה מסוים. נסה לקבל המלצות מתושבי המקום.
בהצלחה וסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום אחרי פציעת כדורגל - תגובה
רוית למפל18/02/2013ערב טוב גבי, ישנו פיזיוטרפיסט מצוין בשם אלישע ורד מרצה בכיר באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. מאמינה שיוכל לעזור לך :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 פציעות בברךאנונימי07/02/2013
לפני שנתיים בערך קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית בברך ימין, במהלך אימון כדורסל. עשיתי שחזור רצועה וחזרתי לפעילות לאחר שנה וחצי.
עבר חצי שנה ובמשחק שוב עיקמתי את הברך וכנראה יש קרע במיניסקוס.
הרופא המליץ לוותר על הכדורסל ואני לא יודעת מה לעשות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 פציעות בברך - תגובה
ד``ר יצחק בכר07/02/2013שלום רב
כאשר שוקלים את התשובה של הרופא רואים שיש בה הרבה הגיון. ספורט נועד לשפר את איכות חיינו כאשר סוג ספורט מסוים הופך להיות גורם מזיק זה נכון להחליפו בספורט אחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע עם קרעיםאמי07/02/2013
שלום רב,
לפני כ 4 שבועות בעלי נקע את הרגל ונשלח לMRI , אלו התוצאות.
האם תוכל להסביר לנו מה מידת החומרה בנקע מסוג זה , האם זה מצריך ניתוח או רק פיזיותרפיה?
תודה מראש,
סיבת הבדיקה: סיפור של נקע לפני שבועיים. כאבים ממושכים. לפי ההפניה לא מדובר
בשבר לפי תוצאות המיון.
הודגמה בצקת דיפוזית בעצם הטאלוס בגבול המדיאלי הממשיכה לתוך האספקט הקדמי
בחיבור בין הטאלוס ועצם הנביקולרית.
לא הודגם פס של שבר.
נוזל קדמי למפרק הטיביו-טלרי הממשיך לטרלית וקדמית לפיבולה.
שינויים ארטריטים בין הקלקנאוס והקובואיד.
מנח של הקרסול שמור.
מערכת האכילס, הגיד והשומן הקדמי לאכילס שמורים.
ניכר ואף קרע חלקי. STRAIN עובי הליגמנט הטיביו-טלרי העמוק מעיד על
הליגמנט החיצוני יותר שמור.
קרע חלקי בחיבור של הליגמנט הטיביו פיבולרי הקדמי .
קרע מושלם בליגמנטים הטאלו-פיבולרי והקלקנאו פיבולרי.
המנח של הקרסול שמור.
שאר האלמנטים האנטומים כולל גידים הפרונאלים שמורים.
בסיכום:
שינויים בחלק הקדמי והלטרלי המעיד על קרעים בליגמנטום הטאלו-פיבולרי וקלקנאו
פיבולרי, המתאים לנקע יחד עם קרע חלקי בקומפלקס הדלטואיד העמוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע עם קרעים - תגובה
מדובר בנקע קשה יחסית יחד עם זאת לא מדובר במצב המצדיק בשלב הזה ניתוח. יש לעקוב אחר תהליך ההחלמה והשיקום ולפעול בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקע עם קרעים - תודה על תשובתך המהיר
אמי07/02/2013דר' תודה רבה על תשובתך המהירה.
בעלי עובד בעבודה פיזית .
ביום ראשון הוא אמור לגשת לאורטופד עם התוצאות וכנראה להשלח לפזיותרפיה.
באיזה דרגה הנקע הזה מוגדר?
הוא הולך עם קרסול לרגל ומצליח ללכת על הרגל. (האם זה נכון ללכת על הרגל ללא הקרסול?)
יש עדיין כאבים אבל הרבה פחות מלפני שבועיים כשזה היה ממש נפוח.
תוך כמה זמן הוא יוכל לחזור לעבודה לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקע עם קרעים - תודה על תשובתך המהיר - תגובה
לא יכול לענות באופן מפורט מבלי לראות את הרגל. על פניו זה כנראה הולך בכוון הנכון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב TFLקובי06/02/2013
שלום רב,
קרע דרגה 3 ב TFL כתוצאה מפעילות יתר - ריצה!
האם ידוע לך אילו תוספי תזונה יעזרו לי להחלמה - מבצע פיזיותרפיה + קינזיו!
תודה רבה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ב TFL - תגובה
ד``ר יצחק בכר07/02/2013שלום קובי
יש קשר בין תזונה לקצב החלמה. יחד עם זאת אם התזונה שלך מורכבת בעיקר מרכיבים טבעיים והרבה פחות מרכיבים מתועשים אתה, לדעתי עושה מספיק. במידה ואתה זקוק לפירוט כדאי לך להתייעץ עם מומחה לתזונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ככול הנראה קרע חלקי בשריר ההמסטרינגדוד06/02/2013
לפני כשנה בעט משחק כדורגל הרגשתי מתיחה בשריר ההמסטרינג(חבליים) מאז אני לא מצליח לשקם את השריר למרות מנוחה ארוכה
יש לי כאבים עזים בישיבה ממושכת(אני נהג אוטובוס באגד)
מדי פעם אני מרגיש כאבים ברכיבה על אופניים
כאשר אני רץ אני לא מרגיש שום דבר אלה אם כן אני מבצע יציאה חזקה מהמקום(כוח מתפרץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככול הנראה קרע חלקי בשריר ההמסטרינג - תגובה
יתכן שנכון לעכשיו יש לך נזק בנקודת החיבור של השריר מיתר הברך (Hamstrings) אל גבששת השת או עצם הישיבה (Ischial tuberosity) . כדאי לאבחן את זה ולהחליט על דרכי טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים - פענוח USאבי30/01/2013
שלום רב,
אני בן 30 וסובל כשנתיים וחצי כבר מכאבי ברכיים. (בעיקר באיזור פס אנסרינוס ובאיזור ה MCL) - ב2 הברכיים באופן סימטרי.
עשיתי בדיקת US ושם נרשם (אני רושם רק את הדברים שלא נשמעים טוב) :
--
מדור הפנימי של הברך כולל MCL - משמאל - הודגם מעובה במידה קלה, מקרמו היפואקואי, המבנה הגרמי מתחתיו בלתי סדיר. מימין - הדגמה תקינה.
BURSA PES ANSERINUS - הודגם נוזל בכמות מינימלית.
---
מה זה אומר? והכי חשוב, מה הפתרונות לבעיות האלו שנתגלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - פענוח US - תגובה
ד``ר יצחק בכר31/01/2013שלום אבי
מהפרטים שאתה מוסר אני לא יכול להחליט באופן חד משמעי האם מקור הכאבים שלך הוא ברצועה התומכת הפנימית של הברך או שיש דלקת בבורסה BURSA PES ANSERINUS. הסיכוי שיש לך את שתי הבעיות הוא לא גדול.
בקיצור מה שאתה צריך לעשות הוא לעבור תהליך אבחוני מדוקדק כדי קודם כל להבין מה יש לך ורק לאחר מכן להחליט מה עושים עם זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רומוס פוביסלירי26/01/2013
שלום.
לפני כחמישה חודשים החלו לי כאבים. לאחר כחודש וחצי נשחתי למיפוי עצמות.
במיפוי עצמות שערכתי נמצא כי יש "קליטת יתר סימטרית ברמוס עולה של פוביס דו צדדית..".
בצילום אגן לא נמצא דבר וכן לא בMRI שעשו לאחר חודש מהמיפוי.
1. מהו הטיפול המומלץ?
2. מתי יעברו הכאבים הבלתי נסבלים האלה?
3. האן יש קשר לכאב בבטן התחתונה מצד ימין, ממש מעל למפשעה?
4. אני רוצה להגיע למרפאתך. האם אתה עובד עם קופ"ח מאוחדת או עם ביטוח בריאות הראל?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומוס פוביס - תגובה
ד``ר יצחק בכר27/01/2013שלום רב
על פניו, לאחר 5 חודשים, היה צריך לחול שיפור במצבך. לא ברור מה הבעיה ומה מעכב את החלמתך. יתכן שהכאבים בבטן התחתונה קשורים לבעיה במפשעה. אתה צריך לעבור תהליך אבחוני על מנת שאוכל להמליץ על דרכי טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך חצי שנה אחרי הפציעהיריב ל25/01/2013
שלום רב
אני נפצעתי בברך, כאב חד המהלך ריצה ואחריו לא מצליח לרוץ.
עכשיו 6 חודשים אחרי עדיין חש מחושים בברך למרות שלא מבצע פעילות אירובית.
עשיתי MRI וזו האבחנה.
מה עלי לעשות ? מה הטיפול המומלץ ?
תודה
יריב
המניסקוס הלטרלי והמדיאלי שמורים.
גידי הקוודריספס והפטלה ללא עדות לקרע. ,MCL ,LCL ,PCL ,ACL
רטינקולום שמור דו צדדי.
יש לציין איזור הארכת זמני הרפיה, יכול להתאים לבצקת לשד העצם באספקט הלטרלי
האחורי של הטיביה הפרוקסימלית, ואיזור קטן דומה בעצם הפיבולה.
באיזור שקע האינטרקונדילרי יש לציין רושם לאי סדירות של הסחוס באספקט הקדמי באיזור
הלא נשוי משקל, וחשד לשינויים קלים של סיגנל לשד העצם התת-סחוסי.
איזור אי סדירות של הסחוס בפסט המדיאלי של הפטלה, ושינויים קלים של סיגנל לשד
העצם התת-סחוסי.
נוזל תוך פרקי בכמות מוגברת מינימאלית במדור הלטרלי .
ציסטה קטנה ע"ש בייקר בפוסה הפופליטאלית באספקט המדיאלי.
בסיכום:
1. איזור בצקת לשד העצם בטיביה הלטרלית, ובספק בפיבולה )קונטוזיה?(.
2. איזור אי סדירות של הסחוס ושינויים מינימאליים של סיגנל לשד העצם באיזור שקע
האינטרקונדילרי באספקט הקדמי.
3. אי סדירות מינימאלית של הסחוס בפטלה.
4. ציסטה קטנה ע"ש בייקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך חצי שנה אחרי הפציעה - תגובה
ד``ר יצחק בכר25/01/2013שלום יריב
בדיקת ה MRI אינה מאבחנת את הנזק בברך ומשאירה יותר מידי אפשרויות פתוחות. עד לאבחון מדויק של הברך אי אפשר לתת לך עצה מועילה מלבד עצה אחת: על תתאמן עם כאב אבל אל תפסיק להתאמן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקווט - האמנם?מנחם17/01/2013
שלום,
היום הייתי אצל כירופרקט, והוא אמר שתרגיל הסקווט לדעתו לא טוב (אפילו אם מבוצע היטב), גם משום שהוא דופק את הברכיים לאורך זמן וגם משום שהוא מגדיל באופן ניכר את הסיכוי לפציעה ב-L5-S1.
האם אתה מסכים איתו? האם אתה ממליץ על תרגילי רגליים אחרים במקומו (בעיקר לצורך חיזוק מסת גוף רזה והיפרטרופיה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקווט - האמנם? - תגובה
ד``ר יצחק בכר18/01/2013שלום מנחם
לא ברור לי מה ההקשר ומה הממצאים שבגינם אמר הכירופרקט את מה שאמר. גם אני לא ממליץ על תרגילי סקווט בגלל שהם מרכזים עומס על הברכיים בכלל ועל מפרק הפיקה בפרט. עם אתה צעיר בגיל זה עוד יכול להיות פחות או יותר בסדר. כאשר עוברים גיל מסוים סקווטים עלולים להוות בעיה לסחוסים ועוד. בכל הנוגע לL5-S1, לא רואה קשר עם ביצוע נכון של סקווטים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בכר - תודה, אבל...
מנחם20/01/20131. ודאי ידוע לך כי יש אנשי מקצוע רבים העוסקים בספורט ומרפאים בספורט התומכים בביצוע סקווט עמוק בטענה ההפוכה (!!) כי הוא רק מחזק את המבנים הגרמיים בברך (את השרירים אין ויכוח שהוא מחזק). האם אכן יש מחקרים סותרים בעניין? האם אתה שותף לחלק מויכוחים אלה על עניין עקרוני כמו זה? (בכל זאת - מדובר הרי באחד התרגילים הנפוצים אצל ספורטאים וחובבים כאחד).
2. האם אתה כאיש מקצוע ממליץ על מכרעים ולחיצת רגליים כתחליף הולם לתרגיל הסקווט?
תודה על התייחסותך,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבקש את עזרתכםשלומי16/01/2013
בשבוע במשך שנים. שוקל מעט יותר מהנדרש. הבעיה שלי זה בברך שמאל לפני כ8חודשים התחילו כאבים איומים בברך וקושי עצום ללכת למשך 3 ימים. זה עבר ובכל זאת פניתי לאורטופד והוא נתן נוגד דלקתי וזהו
הכאבים המשיכו ואני החלפתי נעליים וזה לא עזר לאחרונה עשיתי צילומים רנטגן ואולטרה והבדיקות יצאו תקינות
הכאבים מתחילם בעיקר לאחר הכדורגל יש לציין שאני משקיע המון אנרגיה במשחק ורץ המון הכאב הוא מתחת לפיקה ברגל שמאל ולפעמים נשמעים רעשים של חיכוך..
פניתי למומחה ברך בשם אליהו טל ושם הוא המליץ על מגן ברך הנושא העיקרי שלי זה שאני עומד לפני גיוס לצהל לקרבי ואני חושש שאני יתקשה באימונים בגלל הברך הזו שאלתי את המומחה והוא אמר שהוא לא רואה בעיה. אתמול שוב חזרו הכאבים וזה מטריד אותי מאוד ולא נותן לי מנוחה אני ממש רוצה להתגייס . האם יש איזה הצעה שאפשר לעזור לי פה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבקש את עזרתכם - תגובה
ד``ר יצחק בכר17/01/2013שלום שלומי
לא ברור לי מה הגורם לכאבים שלך. איפה הנזק בברך? האם יש אבחון?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אבחון של נזק בבדיקות
שלומי20/01/2013שנעשו לי לא נמצא כלום . האזור של הפיקה מנופח מהרגל השניה וחם יותר וממש גורם לצליעה לאחר מאמץ הרופאים לא מצאו גורם לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אבחון של נזק בבדיקות - תגובה
ד``ר יצחק בכר21/01/2013שלום שלומי
סביר להניח שמדובר בנזק לסחוס התת פיקתי. כל טיפול יעיל בברך צריך לכלול גם פרק זמן ארוך שבו הברך שלך אינה חשופה למאמצים ועומסים כואבים. זה לצערי עלול לפגוע ביכולת הפיזית שלך ועל כן בתכניות שלך בצבא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבדרועי10/01/2013
שלום רב,
אני בן 19.5 לפני 3 שנים הייתה לי צהבת מחיידק בכבד ועברתי כריתה והשתלת כבד מתרומה של אונת כבד של אימי.
אציין שאני בריא בדרך כלל אך בזמן האחרון מרגיש עייפות ורציתי להתחיל באימוני כושר.
האם יש מגבלות באימונים?
השאלה שלי היא כי התחלתי להתאמן בחדר כושר באימון מחזורי שהוא משלב אימונים על מכשירים ופעילות אירובית.
לפי הסבר המאמן שם זה מתאים לאנשים אחרי ניתוח/מחלה כי ציוד הכושר מורכב ממכשירי התנגדות הידרואליים, אשר מספקים ברובם תנועה אגוניסטית ואנטיגוניסטית בחזרה אחת. כל המכשירים משתמשים בכיווץ קונצנטרי (חיובי) בלבד – ללא כיווץ אקצסנטרי (שלילי)
אחרי פעמיים של אימון הרגשתי כאבים וסחרחורת אבל המדריך טען שזו הרגשה נורמאלית למי שלא התאמן הרבה זמן.
אני רוצה להתאמן אבל חושש שמחת הניתוח שעברתי אמנם לפני כ 3 שנים זה יזיק לי.
מצד שני להפסיק לגמרי להתאמן זה יחליש לי את הגוף יותר.
מה דעתכם?
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני לאחר נתוח השתלת כבד - תגובה
ד``ר יצחק בכר11/01/2013שלום רועי
האם התייעצת עם הרופא שמנהל את כול נושא השתלת הכבד שלך? אם אין מניעה רפואית פעילות גופנית חייבת להמשך. יחד עם זאת עליך לפעול בהתאם ליכולות שלך. על תדחוף את עצמך יתר על המידה ותן דעתך גם על תזונה ראויה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיזיס פוביסבת 2909/01/2013
שלום רב
כתוצאה מפעילות של גופנית ריצות למרחקים בינוניים, יש לי פציעת סימפיזיס פוביס, עפי רדיולוג. דרגתה טרם אובחנה (ממתינה ל MRI), אך רציתי לשאול מה הפרוגנוזה? האם ישנם טיפולים יעילים והאם אוכל לשוב לרוץ? כמו כן, האם ניתן לקבל המלצה על רופאים טובים בתחום?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפיזיס פוביס - תגובה
ד``ר יצחק בכר10/01/2013שלום רב
הפרוגנוזה של הפציעה שלך תלויה כמובן בחומרת הנזק. ברוב המקרים ניתן לטפל בנזקים בסימפיזיס פוביס ביעילות באמצעות מנוחה, פעילות חלופית וטיפוליים שיקומיים. אין סיבה שעם טיפול נכון ויעיל לא תוכלי לחזור לרוץ אבל, את נדרשת, טרם טרם חזרה לריצה, לאפשר לפציעה החלמה מלאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ירך-דחוף דחוף!!!גל08/01/2013
חמותי בת 76, נפלה לפני כ-3 שבועות ושברה את עצם הירך שבר עדין. מאז היא במיטה בבית ואינה יכולה לקום לבד. הגיע פיזיטרפיסט של קופ"ח והמליץ בחום על שיקום. היום הגיעו רופא אורטופד ורופאת המשפחה שלא כל כך "התהלהבו" לשלוח לשיקום, לא בטוח שימליצו על כך. ברור לנו שהיא חייבת טיפולים שישפרו את מצבה. איך אפשר בכל זאת לקבל המלצה לשיקום ? ולזרז את העניין, היא מאוד סובלת. תודה! האם רופא אורטופד פרטי יכול לתת המלצה וקופ"ח תכבד זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ירך-דחוף דחוף!!! - תגובה
ד``ר יצחק בכר08/01/2013שלום גל
מה הסיבה שהאורטופד ורופאת המשפחה לא התלהבו משיקום. האם יתכן ויש מצב רפואי רגיש שעלול להתפתח לכדי שבר גס של צוואר הירך? אם התשובה היא כן על תתחיל שיקום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח לשיחזור רצועותהודיה08/01/2013
עברתי לפני חודשיים נתוח בברך שיחזור של MPFL יש לי הגבלה בכיפוף הברך ,ברך מתכופף עד 90 מעלות רופא אורטופד אמר לי יש הדבקויות במקום של ניתוח יש צורך בניתוח נוסף האם זה תופעה ידועה אחרינתוח ? שנית אי אפשר שיטה אחרת חוץמפעילות כירוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח לשיחזור רצועות - תגובה
ד``ר יצחק בכר08/01/2013שלום הודיה
לשאלתך הדבקויות הן תופעה ידועה בעקבות התערבות כירורגית. לשאלתך השנייה, אין לי מספיק פרטים קליניים על מנת לחוות דעה לגבי הצורך בכירורגיה נוספת. יחד עם זאת חשוב לנסות טיפול שמרני לא חודרני מספיק זמן לפני שנוקטים בצעד כירורגי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכדורגלמוריס05/01/2013
שלום אני בן 40 מתעסק בספורט הכדורגל בערך כפעמיים בשבוע.
לפני כ6 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך עקב קרע עמוק במינסקוס.
הוסבר לי לאחר הניתוח שהסיכוי לחזור לכדורגל היא מועטה עקב הוצאת רוב המניסקוס בניתוח.
לאחר חוות דעת הומלץ לי שהגיע הזמן להחליף פעילות ספוטיבית אחרת
אני שומר על כושר בעזרת מכון כושר .הליכות .וחיזוק הברכיים
כרגע אני לא מרגיש מגבלה מסויימת
שאלתי היא
אני מת לחזור לכדורגל.האם כדאי לחזור בהדרגה ?האם להמתין עוד זמן .?
האם בכלל לוותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכדורגל - תגובה
ד``ר יצחק בכר06/01/2013שלום מוריס
הנטייה שלי היא להמליץ על המנעות מכדורגל. המטרה העיקרית של העיסוק בספורט, לטעמי היא שיפור של איכות החיים. עיסוק בספורט שעלול לדרדר את מצבך הרפואי ולדרדר את איכות חייך היא חסר הגיון.
תמשיך עם הפעילות הנוכחית שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)