פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגל
    שלום
    11/07/2012

שלום,
    לפני כמה חודשים, אחרי תקופה בה התאמנתי הרבה, התחילו לי כאבים בשתי הרגליים באיזור בין הקרסול לשוקיים עד שלא יכלתי לסבול את זה יותר. הלכתי לאורתופד, אשר אמר שאלו לא שברי מאמץ אבל כן יש "תגובת העצם למאמץ", הוא המליץ לי לעשות מנוחה ולחזור בהדרגתיות. כך עשיתי, ובמשך כמה חודשים של מנוחה ואז חזרה הדרגתית לפעילות לא הרגשתי כאבים, עד לפני כמה ימים כשהתחלתי להרגיש כאבים חלשים בין הקרסול לשוק ברגל שמאל.
    בעוד פחות מחודש אני מתגייס לטירונות קרבית. יש לי גם פלטפוס, ואני כבר שנים עם מדרסים, ואשים מדרסים גם בנעליים הצבאיות. מה כדאי לי לעשות עד הטירונות? סוג ספורט מסוים? לנוח? להמשיך להתאמן כי הכאב חלש?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל

הוספת תגובה

• כאבים ברגל - תגובה

טל שחר
    17/07/2012

קשה על פי תיאורך וללא בדיקה להחליט האם אכן מדובר בשברי מאמץ או בנזק לרקמות רכות(גידים,רצועות) באיזור הקרסול והשוק. ממליץ לפנות לרופא ספורט/פיזיותרפיסט לבדיקה, ובמידת הצורך מנוחה וטיפולים לאיזור עד לגיוס.כמו כן התאמת נעל ריצה/מדרסים מתאימים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול וקואליציה טרסלית
    מ
    08/07/2012

אני בת 20, ובשנה וחצי האחרונות רוקדת באופן די אינטנסיבי (בלט קלאסי, מודרני וג'אז)
    זה זמן רב שיש לי כאבים בקרסול שמאל, שאובחן בMRI לפני כחודשיים כקואליציה של פסט מדיאלי:
    "פלנו וולגוס ניכר. ללא תנועה סאבתלרית משמאל. אבדוקציה של כף הרגל. רגישות במשוש באזור navicular tuberosity יותר משמאל. כח גס TP תקין".
    ובהמשך כתוב:
    "osprenavicular מחובר, יותר בולט משמאל. מיפוי עצמות קליטה בנביקולר טוברוסיטי משמאל."

לפני כשלושה שבועות בקפיצה לא טובה בשיעור בלט נקעתי את הקרסול. ומאז אני עדיין מתקשה מאוד לבצע אלמנטים בסיסיים ביותר בריקוד, המלווים בכאבים רבים תוך כדי ואחרי, בנוסף לצליעה ברגע שהמפרק מתקרר קצת אחרי השיעור.
    בעקבות הנקע אני מטופלת בפיזיוטרפיה ע"י עיסוי נקודתי וkt tape
    במקרים אחרים של נקעים בקרסול נאמר לי שהשיקום מהיר יותר ואחרי שלושה שבועות כבר הייתי צריכה להחלים.
    כמה זמן לדעתך יקח לקרסול להחלים? מתי אוכל לחזור לרקוד?
    בעוד כשבועיים אני מתכננת להכנס למסגרת של שבוע אינטנסי בריקוד, האם יש סיכוי שאוכל כבר לרקוד עד אז?

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• נקע בקרסול וקואליציה טרסלית - תגובה

טל שחר
    10/07/2012

קשה מאוד לענות על השאלה ללא בדיקה קלינית,לכן ממליץ להמשיך בטיפולי הפיזיותרפיה,ובמידה ולא יחול שיפור לחזור לאורטופד לבדיקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא בגיד אכילס
    דוד
    02/07/2012

שלום,
    עברתי ניתוח לאיחוי קרע מלא בגיד אכילס.
    שאלתי - כמה זמן לאחר הניתוח מומלץ להתחיל בתהליך פיזיוטרפי מסודר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע מלא בגיד אכילס

הוספת תגובה

• קרע מלא בגיד אכילס - תגובה

טל שחר
    10/07/2012

שלום, רצוי להתחיל מיד לאחר הניתוח בטיפולי פיזיותרפיה, כל עוד הפרוטוקול הניתוחי אינו אוסר על כך. יש להצמד להוראות האורתופד המנתח,באשר לתזמון התחלת הטיפולים ותוכנם לאורך כל השיקום.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    בת אל
    01/07/2012

שלום,
    בשבועיים האחרונים החלו לי כאבים בברך ימין - בעיקר בצד וטיפה מעל. הכאב לא חזק, ומופיע בעיקר בירידה במדרגות וגם תוך כדי הליכה.
    הפחתתי בעומסים (בדר"כ הולכת ומשחקת כדורסל). בזמן הכדורסל שמתי מגן ברך (שרוול) פשוט ולא הרגשתי כלל מוגבלות או כאב.
    יש לי תור לאורטופד רק עוד כשלושה שבועות. האם ניתן להמשיך ולשחק עם המגן לפני האבחון? בינתיים רק הולכת (חלק מהעבודה שלי), עושה פילאטיס ומשחקת.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

טל שחר
    10/07/2012

במידה והשרוול מעלים הכאב,לא רואה מניעה להמשיך הפעילות עד לבדיקת אורטופד,אלא במקרה של הופעת כאב חד או נפיחות פתאומית במהלך ואחרי האימון. רצוי להניח קרח למשך 15 דקות על איזור הכאב לאחר הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם קרסול
    שבי
    30/06/2012

בזמן האחרון,גם באימונים של הכדורגל וגם כאשר אני משחק בשכונה יש לי תופעה מוזרה: כל פעם שמישהו בועט לשער, אני שם את כף הרגל כדי להגן על הכדור וכאשר הכדור פוגע לי בנעל אני מרגיש שהקרסול מסתובב קצת.
    הכאב לפעמיים נסבל להמשך האימון, ולפעמיים הכאב עובר רק אחרי 48 שעות. זה פשוט קורה לי יותר מדי בזמן האחרון. כמובן שאני שם קרח שאני חוזר הביתה.
    1.מה לדעתך זה יכול להיות? האם הקרסול נחלש?(זה קורה לי ב2 הרגליים אני חושב)
    2.אמרתי את זה למדריך בחדר הכושר והוא נתן לי לבצע את התרגילים הבאים על בוסו כי זה מה שיש לנו בח.כ

תרגיל ראשון: סקוואט עם מוט על בוסו עם משקל בינוני על גבי בוסו.
    תרגיל שני: לעמוד על בוסו 30 שניות עם רגל ישרה.
    תרגיל שלישי: אותו דבר לעמוד על רגל אחת עם עיניים עצומות.
    תרגיל רביעי: לעשות סקיפינג למספר שניות ואז לעמוד על רגל אחת 12 פעם כל רגל.
    על איזה עוד תרגילים היית ממליץ לי לעשות לחיזוק השרירים סביב הרצועות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם קרסול

הוספת תגובה

• עזרה עם קרסול - תגובה

טל שחר
    10/07/2012

התרגילים שתארת מצויינים, כל תרגול פרופיוספטיבי על פיתה/בוסו מבורך, על פי רמת הקושי המתאימה לשלב השיקום. יש לחזור בהדרגה לאימון,וכפי שבצעת,קרח בסיומו למשך 15 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ
    דוד
    25/06/2012

שלום רב.
    אני בן 23.עד לפני 4 חודשים הייתי רץ 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ אבל אז הפסקתי בגלל כאבים עזים בעצם השוקה שלדעתי נבעו משבר מאמץ.מאז 4 חודשים במקום לנוח כמו שצריך הייתי פעם בשבועיים בערך מנסה לחזור או משחק כדורסל(תמיד בפעם הראשונה זה היה בסדר אבל אם הייתי מנסה לרוץ עוד פעם אחרי יומיים היה כואב)עכשיו נחתי רצוף חודש וניסיתי לחזור.עשיתי ריצה אחת של 1.5 ק"מ שלשום והיום רצתי 2 ק"מ.אמנם אני לא מרגיש את הכאבים החדים כמו שהיו לפני 4 חודשים אבל יש לי מין הרגשה מוזרה של כאב קל ברגל..אם צריך לדרג אז מתוך 5 הכאב הזה הוא 2.האם להמשיך לרוץ או שזה יכול לפגוע בי ולעשות לי שוב שבר מאמץ? תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ

הוספת תגובה

• שבר מאמץ - תגובה

טל שחר
    25/06/2012

הקפדה על מתיחות,מנוחה וקרח לאחר האימון,שמירה על סרגל מאמצים נכון וחזרה הדרגתית לפעילות,התאמת נעל ריצה מתאימה, כל אלו יכולים לסייע בחזרה לפעילות מלאה.
    כל עוד הכאב נשאר 2/5 ניתן לרוץ, במידה ותחול החמרה,רצוי לפנות לגורם רפואי מוסמך.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילה במדרגות על ברך שנפגעה באימון
    אנגל
    17/06/2012

היי
    לפני שלושה ימים נפלתי במדרגות בדרך לעבודה, על השפיץ של המדרגה שהיתה מכוסה במעין מתכת למניעת שיברון המדרגות, ונחתכתי והייתי עם גי'נס הברך התנפחה מאד, כאילו יצא לי משם "חד קרן" ממש נפוחה וכואבת "התייבשתי" במקום
    הברך הזו ממש מסכנה מכיוון שאני שחקנית כדורגל ,ובקיץ שנה שעברה נפגעתי במהלך אימון בברך והיה חשש לקרע במיניסקוס, שלמזלי לא אובחן בMRI רק מלזיה איני זוכרת את השם המלא, בעיית סחוס קלה פחות מס"מ, אך כעת עם הנפילה לרוע המזל על הברך הפגועה, ביצעתי צילום רגיל אין עדות לשבר, הכל תקין לדברי הרופא לנוכח הצילום, רק כאבים עזים בפיקה עצמה, ובעת הליכה, יש צליעה קלה
    אני מניחה שזו מכה יבשה, כמה זמן אמורה להיות ההחלמה? איך עליי לחזור לספורט בהדרגה? הבנתי שאופניים מאד מומלץ, לא כרגע כמובן לאור הנפילה שלי על אותה ברךף השאלה מה עליי לעשות, איך לחזק, איך להחזיר את הברך למצב נורמטיבי, האם מומלץ להתאמן עם תחבושת אלסטית עם סיליקון המגן על הפיקה, הפיזיותרפיסט המליץ , אך לא ידוע אם מומלץ להתאמן איתה, כשאחזור לשחק כדורגל, מקווה שבמהרה:)
    תודה רבה לכם....

הוספת תגובה

• נפילה במדרגות על ברך שנפגעה באימון - תגובה

טל שחר
    20/06/2012

לגבי מכה יבשה, לאחר מספר ימים יש לצפות להיעלמות הכאב, רצוי לשים קרח בימים הראשונים, 15 דקות כל שעה-שעתיים ובהדרגה לעבור לכל מספר שעות, ניתן להשתמש במשחות כגון ונורוטון/הרניקה להורדת הנפיחות.בהדרגה לעבור להפעלת השרירים,אופניים,הליכה, בהתאם ליכולת.במידה ולא חל שיפור/נפיחות ללא שינוי יש לפנות לייעוץ אורטופד/פיזיותרפיסט.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך מקרב לב

אנגל
    21/06/2012

תודה על הפירוט, מקווה שיהיה בסדר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי בינה
    ronit
    12/06/2012

ערב טוב
    בן זוגי עבר לפנ 9 חודשים ארוע מוחי.בעיתון נאמן(עיתון של נפגעי ארוע מוחי) ראיתי כתבה בנושא נעלים מיוחדות אשר בטיפול אינטנסיבי של 22 טיפולים מלמד את הנפגע להחזיר לעצמו את שווי המשקל והבטחון בהליכה.
    המותג נקרא "נעלי בינה" והמיזם הוא בשיתוף רעות.
    אבקש את חוות דעתכם על נושא זה שכן עלותו אינה נמוכה,האם אכן מישהו שמע או מכיר את הנושא?

מודה לכם על תשובתכם
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי בינה

הוספת תגובה

• נעלי בינה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    22/06/2012

בהחלט רציני
    התוצאות נראות די מבטיחות עד עתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוצאות mri
    רונית
    07/06/2012

לאחר חבלה בכף רגל החבלה קרתה לפני 4 חודשים, כבר עברו חודשיים מאז הורדת הגבס אך הכאבים ברגל רק מחמירים.
    כל מה שהפזיוטרפיסט אמר שהתוצאות לא מתאימות לתוצאה של אחרי שבר וכרגע לא ממשיך את הטיפול עד לגמר בירור עם אורטופד.

לאחר שבר בכף רגל קצת ארוך ולא ברור
    מודגם אות פסי חריג בשפה הפלנטרית של עצם הקבואיד ראה לדוגמא סריקות 19 ו 20 בt1 סגיטלי מלוות בבצקת מח עצם אזורית, סריקה 21 בstir סגיטלי.
    בהקשר לחבלה מתאים לקו שבר ללא תזוזה+bone bruise
    מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי במח העצם של בסיס המסרק הרביעי.
    מודגם תפליט מוגבר טארסו-מטאטרסלי במדור הלטרלי.
    תפליט מוגבר כלות גם בקדמת מפרק הקרסול טיביו-טלרי
    שינויים בצקתיים קלים במח העצם סריקה 15 בstir סגיטלי
    עודף נוזל מתון בבורסה רטרו קלקנאית.
    גידים פרונאלים: מודגם תפליט קל בינוני בשרוול הגידים וכמו כן שינוי בצקתי במהלך המקטע המרוחק של הגידים הפרונאלים יתכן כביטוח לsprain
    רצועתatfl מעט מעובה, אך רציפות והאות שמורים יתכן דרגה מתונה של sprain
    סינוס טרסי עם שינוי בצקתי מתון
    לסיכום:
    ממצאים פוסט חבלתיים כמתואר בקובואיד ובסיס המסרק הרביעי
    בצקת בטאלוס יתכן וקשורה גם כן לחבלה או מסיבה אחרת ללא הדגמת מוקד נזק תת-כונדרלי או אוסטאוכונדרלי נלווה.
    תפליטים במדורים שהוזכרו לקורלציה קלינית
    עדות לsprain של גידים פרונאלים ומעקב סונוגרפי.

נראה כאילו הרגל שלי מלאה בהפתעות
    יש סיכוי לדעת מה זה אומר ? :/
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תוצאות mri

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוצאות mri - תגובה

ד''ר יוני ירום
    11/06/2012

בסך הכל שהיה שם שבר קטן ללא תזוזה ומתיחות של הגידים
    לוקח זמן להחלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוני חייב עזרתך
    שבי
    06/06/2012

נשאר לי 4 שבועות (בערך) לתחיל אימוני הכדורגל.
    יש מספר סוגי אימונים שאני מכיר ויודע לעשות.
    1.ריצת נפח- ריצה ארוכה
    2.ריצת אינטרוולים
    3.ריצות למרחקים קצרים, כח מתפרץ+ספרינטים, ריצה כנגד התנגדות
    4.אימון תחנות בחוף הים.ספרינטים, שינויי כיוון
    5.אימון פליאומטרי.

אשמח אם תסביר לי פחות או יותר מה לעשות כל שבוע: לדוגמא בשבוע ראשון אימון פליאמטרי, בשבוע אחרי זה חוף ים וכו'.
    בטח גם יהיה מצב שתגיד לי שאימון אחד מתאים לשבועיים לדוגמא.

המטרה:להכין את הגוף לתחילת העונה(אימונים קשים), והכנת הגוף לעונה עצמה.
    +מניעת פציעות.
    אתה חייב לעזור לי, אשמח מאוד אם תגיד לי פחות או יותר מה הסדר של האימונים ואני כבר יגוון בתרגילים.
    תודה רבה רבה רבה
    שבתאי

לקביעת תור
    סגירה
    יוני חייב עזרתך

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

שבי
    12/06/2012

אני בגיל 23 עוד מעט, מטר שמונים שוקל 73, מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע כבר מספר שנים, וכרגע משחק מעט כדורגל עם חברים כדי "לזוז" מעט.
    התיעצתי בקטנה עם צור קסטל- פיזיולוג של המאמץ על אימון בפגרה וזה התשובה שהוא שלח:
    כרגע עליך להתמקד בריצות קלות 3-4 פ"ש של עד 30 דק', להוסיף 2-3 פ"ש 6-8 ריצות מתגברות ל60 מטר ופעמיים בשבוע תרגילי כוח לפלג גוף עליון בחדר כושר ( לחיצת חזה, כתפיים, חתירה פולי וכו') או פשוט 3 סטים של עליות מתח, שכיבות סמיכה וכפיפות בטן. בנוסף הוא יכול להתחיל תרגילי טכניקה אישית עם הכדור. תרגילים פליאומטריים אינם משולבים בשלב זה של העונה מפני שהם דורשים כוח וכוח מתפרץ והגוף עדיין אינו מוכן להם.

בעוד 4 שבועות כשיתחילו האימונים עם המאמן יתחיל שלב המקדים לעונה שבו אימוני הכושר עולים לרמה גבוהה וכוללים אימוני כוח, מהירות ואימונים פליאמטריים ברמה גבוהה.
    1.האם אתה מסכים עם 6-8 ריצות מתגברות של 60 מטר?
    2.מתי להתחיל לשלב אימון הפוגות של 250 מטר ספרינט ואז דקה/דקה וחצי התאוששות?
    3.כרגע אני מבצע אימון שנקרא אימון פארטלק, כל מספר שניות ארוכות אני מגביר מהירות למספר שניות קצרות.

אשמח לשמוע דעתך, כל הארה והערה תעזור לי
    תודה קבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ
    דוד
    03/06/2012

שלום דוקטור.
    לפני 4 חודשים השתחררתי משירות קרבי בצבא.
    בחצי שנה האחרונה שלי בצבא הייתי רץ 30 ק"מ בשבוע וישן בערך 4 שעות בלילה מה שגרם לשבר מאמץ בעצם השוקה.ביום השחרור הפסקתי לרוץ.הייתי אצל אורטופד והוא נתן הפנייה למיפוי עצמות אבל לא עשיתי אותו (משלל סיבות).בחודשיים הראשונים ניסיתי פעמיים לחזור וראיתי שעדיין כואב לי.בחודשיים האחרונים אני משחק מדי פעם כדורסל וסך הכל לא מרגיש את זה אבל עדיין מפחד קצת לרוץ.(כמובן שאני יחזור בהדרגתיות)
    השאלה שלי זה האם זה טבעי להרגיש איזהשהוא כאב קל במקום של השבר מאמץ בריצות הראשונות שחוזרים או שצריך להפסיק מיד גם על כאב קל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ

הוספת תגובה

• שבר מאמץ - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/06/2012

אכן מקובל להרגיש מיחושים במקום של נזק המאמץ תקופה ארוכה מאוד
    עדיין החזרה תהיה על בסיס נסיון ותהייה
    כרגע אין טעם לבצע מיפוי כי לא יראה דבר בעל משמעות חדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דוד
    03/06/2012

תודה רבה על התשובה.
    אז בעצם להמשיך לרוץ גם עם הכאב קטן הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/06/2012

why not?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע ברגל, שאלות
    עינת
    30/05/2012

שלום,
    שלשום נקעתי את הקרסול תוך כדי ריצה מהירה הייתה איזה אבן שלא ראיתי, ועיקמתי את הקרסול, עשיתי כבר צילומים כדי לוודא שזה נקע, רציתי שתענו לי בבקשה על שתי שאלות
    1. אחרי הנקע המשכתי הליכה במסלול טבע ארוך ועליות של 40 דק' (ללא טיפול), יש סיכוי שזרעתי מלח על הפצעים ושגרמתי נזק בלתי הפיך לרצועות ברגל?כי קראתי שאחרי נקע חייב להרים את הרגל ולא לעשות פעולות קיצוניות עד קבלת טיפול
    2. היום נגעתי באצבעות ברגל, הן ממש כואבות לי, אני יודעת שזה לא שבר כי כבר שברתי אצבע ביד בעבר אבל אני בטוחה שיש איזה בעיה פנימית..רציתי לדעת מה הקשר בין נקע בקרסול לכאבים רציניים של האצבעות אפילו כשלא מזיזים אותן? רק נגיעה והאצבעות ממש כואבות ונפוחות
    נ.ב שברתי את הזרת ביד לפני שנתיים, עד היום כשאני מתאמצת יתר על המידה יש לי כאבים בזרת וגם כשקר מאוד, רציתי לדעת אם הסיבה לכך היא הטיפול שקיבלתי? האם יש דרך לפענח מה הבעיה בזרת?
    אשמח לקבל תשובה במהרה,
    תודה רבה,
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    נקע ברגל, שאלות

הוספת תגובה

• נקע ברגל, שאלות - תגובה

טל שחר
    02/06/2012

כפי שרשמת לאחר נקע רצוי לבצע RICE- מנוחה,קרח,חבישת המקום, והרמת הגפה הפצועה-והכל על מנת לצמצם זרימת דם מוגברת לאיזור, וכך להוריד נפיחות וכאב.לכן רצוי היה להמנע מהטיול שתארת, אך כל עוד לא נוצרה נפיחות חריגה וכאב חד, לא נראה שבוצע נזק בלתי הפיך. רצוי להתחיל במהרה בשיקום קרסול כפי שפורט+תרגילים לחיזוק קרסול ופרופריוספציה. כאבים באצבעות כף הרגל יכולים לנבוע מטראומה נוספת באיזור זה(מפרקים סמוכים). לגבי הזרת ממליץ לפנות לאבחון אורטופד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול

שאול
    29/11/2012

לפני כשבועיים וחצי בערך שחקתי כדורגל במהלך המשחק עשיתי תנועה לא
    נכונה עם הקרסול והתעקמה לי הרגל ונפלתי על הרצפה, לאחר מכן מיד עליתי לבית
    החולים לאחר צילום הדוקטור אמר שזה נקע ולבצע מנוחה בבית ומים קרים וקרח.
    לשאלתי : אני כבר כשבועיים וחצי או 3 כבר לאחר המכה הנפיחות ירדה מאוד באיזור
    הקרסול עדיין נפוח אבל ממש בקטנה בצד שמאל של הרגל בעצם הבולטת ואם אני
    מצבע הליכה של יותר מכמה דקות הרגל מתחילה לכאוב מה אני אמור לעשות ?..
    ומתי הקרסול יבריא לי לגמרי?...

נ.ב : אני אדם שמבצע פעילות גופנית פעמיים או שלוש בריצות וכדורגל
    אודה לך אם תוכל לעזור לי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע ברגל

שאול
    29/11/2012

לפני כשבועיים וחצי בערך שחקתי כדורגל במהלך המשחק עשיתי תנועה לא
    נכונה עם הקרסול והתעקמה לי הרגל ונפלתי על הרצפה, לאחר מכן מיד עליתי לבית
    החולים לאחר צילום הדוקטור אמר שזה נקע ולבצע מנוחה בבית ומים קרים וקרח.
    לשאלתי : אני כבר כשבועיים וחצי או 3 כבר לאחר המכה הנפיחות ירדה מאוד באיזור
    הקרסול עדיין נפוח אבל ממש בקטנה בצד שמאל של הרגל בעצם הבולטת ואם אני
    מצבע הליכה של יותר מכמה דקות הרגל מתחילה לכאוב מה אני אמור לעשות ?..
    ומתי הקרסול יבריא לי לגמרי?...

נ.ב : אני אדם שמבצע פעילות גופנית פעמיים או שלוש בריצות וכדורגל
    אודה לך אם תוכל לעזור לי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילתה ליוני ירום
    שבי
    30/05/2012

ד"ר בקשר לספורטאים שמבצעים אימונים כמעט כל יום ומתספים עצמם במגנזיום.
    האם זה נכון שבקיץ לוקחים כמות גדולה יותר של מגנזיום בגלל החום והזיעה? או שאין ממש קשר?
    2. חוץ ממיעוט התכווציות שרירים במהלך עונת כדורגל, האם יש עוד משהו שספורטאי אמור להרגיש כאשר לוקח מגנזיום קבוע כל העונה?
    תודה רבה על העזרה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    שאילתה ליוני ירום

הוספת תגובה

• שאילתה ליוני ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/06/2012

אכן מאבדים מגנזיום בזיעה אבל אין צורך ביותר מ 300 מ"ג ביום
    מה שכן - מאבדים גם הרבה סידן ולכן כדאי להוסיף למגנזיום גם סידן 600 מ"ג
    אם שאלתך הינה לגבי שיפור יכולת אזי התשובה כנראה שלא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ירום
    שבי
    30/05/2012

האם יש חשיבות לשחקן כדורגל בגיל בוגרים/נוער לעבוד ולחזק את שרירי הישבן בחדר הכושר?
    כמו לדוגמאף הרמת אגן בשכיבה, הרחקת ישבן במכונה וכו''?
    אשמח אם תסביר מדוע כן/לא?

טנקס

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר ירום

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/06/2012

כן
    כל שרירי האגן והיציבה משתתפים במשחק
    ככל שיהיו חזקים יותר ובעלי רזרבה טובה יותר כך הביצוע יהיה מאוזן יותר והסיכון לפציעה יקטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות MRI אחרי נפילה על הברך-שיקום
    אלמוג
    29/05/2012

ד"ר שלום, אני אחרי ביקור אצל האורטופד עם תוצאות ה-MRI אחרי הנפילה החוזרת על הברך שנותחה לכריתת מיניסקוס, הרופא אמר שאין פגיעה חדשה במיניסקוס אלא הבעייה שהייתה קיימת פגם בסחוס lfc והעצם, אמר שקיבלתי מכה בגיד הפיקה ולכן הבצקת והכאבים והנחה אותי ללכת עם קב ואי דריכה מוחלטת על הרגל, פיזיוטרפיה ואופטלגין לכאבים ואמר שכרגע אין הרבה מה לעשות. אני כבר כ-3 שבועות עם קב ימין והכאבים פחתו משמעותית! שאלתי היא, האם ומתי כדאי להפסיק עם הקב? מצד אחד מרגישה יותר טוב ומצד שני פוחדת שהמצב יחמיר. צועדת כמה צעדים ללא הקב אבל מרגישה שהרגל חלשה ומתעייפת ואז מופיע כאב כמו של מתיחה אחרי מאמץ.
    מה מומלץ?
    תודה,
    אלמוג.

הוספת תגובה

• תוצאות MRI אחרי נפילה על הברך-שיקום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    03/06/2012

לעבוד בצמוד עם הפיסיותרפיסט שלך ולקבל ממנו הדרכה צמודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה