פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Piriformis sydrome
    עומר
    28/03/2013

שלום רב

אני סובל מזה שנתיים מכאבים פריפריאלים באיזור ההמסטרינג השמאלי, עקב פציעה שהחלה לאחר מספר שבועות בהן רכבתי בצורה מוגזמת על אופניים. רק לפני מספר חודשים אובחנתי , לאחר בדיקות רבות, ב Piriformis sydrome (בתחילה חשדו כי יש לי דלקת חריפה). הכאב מתחיל לאחר 20 דק של עמידה או ישיבה והולך והופך קשה יותר עם הזמן. אני מבצע מתיחות ותרגילי חיזוק בבית כבר 3 שבועות אולם איני בטוח שאני מרגיש הטבה.

ברצוני לדעת האם יש סיכוי כי טיפול שמרני כזה יועיל לי לאחר זמן כה רב (שנתיים) שאני סובל מהבעיה. המצב בלתי נסבל מבחינתי, מה עלי לעשות?

תודה, עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Piriformis sydrome

הוספת תגובה

• Piriformis sydrome - תגובה

רוית למפל
    28/03/2013

היי עומר, למשתמע מדבריך עושה רושם שהאזור שנפגע הוא לאו דווקא הפריפורמיס אלא אדקטור מגנוס שיושבבחלקו הפנימי והאחורי של הירך. פציעה כזו לוקחת זמן החלמה יחסית ארוך המצריך מנוחה. המלצתי אלייך היא ללכת לקבל מספר עיסויים חזקים ולראות את התגובה של הגוף , מבלי לאמץ ו/או להתאמן בתקופה הזו (פרק זמן של שבועיים-שלוש) .
    אשמח לשמוע על התקדמות ועל מצבך ובהתאם לו אמשיך עם המלצות נוספות :)
    כמו כן קומפרסים של קרח באזור תמיד עוזרים.
    בהצלחה
    חג שמח ולילה טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד קרסול
    essti
    27/03/2013

שלום
    ברצוני לשאול כיצד ניתן לפתור בעייה חוזרת ונישנת
    דלקת בגיד קרסול רגל שמאל לאחר לקיחת פעמיים אנטיביוטיקה לא עוזר
    האנטיביוטיקה בשם : סלקוקס .לפי הבנתי שם הדלקת לאחר אולטרסאונד
    היא טנוסינוביטיס.
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד קרסול

הוספת תגובה

• דלקת בגיד קרסול - תגובה

רוית למפל
    27/03/2013

אסתי צהרים טובים,
    דלקת הינה פעולת נגד של מערכת החיסון כנגד פציעות ו/או זיהומים .
    התהליך הדלקתי יכול להתחיל כאשר נוצר גירוי ומאמץ יתר בשריר, בגיד, על עצב, במפרק או ברקמות אחרות.

1. האם נפצעת ברגל קודם לכן וישנו מצב שהדלקת נוצרה כתוצאה מזיהום ? חתך/דקירה /שפשפוף מחפץ כלשהו ?
    2. האם אובחנה לך איזושהי מחלת פרקים ?
    במידה וענית על שתי השאלות הראשונות בשלילה, ייתכן והאבחנה משוייכת לטנוסביטיס אך זו אינה כזו וזאת משום שמקור הבעיה אינו נמצא , אלא הסימפטום בלבד שזה כאבים,נפיחות בקרסול.
    האם את מתעסקת בספורט ? מרבה ללכת ? האם את סובלת מהלוקס ואלגוס _(=בליטה של עצם בצמוד לבוהן) ?
    במידה ואת בטווח גילאים של עד 50 ללא אבחנה של מחלה כרונית כמו דלקת פרקים וכו..
    המלצתי הקלה במסגרת עשה זאת בעצמך היא כזו :
    1. קומפרסים של מים קרים ואף קרח למשך 5 דקות פעמיים ביום למשך שבוע בשילוב הנעה של המפרק.
    2. לדרוך עם הרגל על כדור קשיח קטן (כמו כדור פינג פונג אך קשה יותר) , כשהכדור נמצא בקשת האמצעית שבין העקב לאצבעות . הפעלה של כל משקל הגוף עליו למשך 15-20 שניות פעם בבוקר ופעם אחת בערב.
    3. להחליף נעליים, יכול מאוד להיות שההנעלה שלך לא מותאמת.
    4. ללכת יחפה ככל הניתן כל עוד את בבית.

במידה וכל זה עדיין לא עוזר תגיעי לאבחון.
    חג שמח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסלן מיואש..שאלה לשניכם בבקשה.
    מיכאל
    27/03/2013

שלום רב אני בן 25 ועברתי פציעה בברך לפני כשנה,משהו שחיקתי.
    שפשוט המשכתי לשחק עליו זה התחיל מעל הברך בקו של ה-4 ראשי ולאט לאט ירד למטה בצד הברך עד שהגיע למצב כרוני.
    עשיתי MRI ראו רק בצקת מח עצם בLFC למכות שהITB היה ממש ממש ממש ממש מתוח.
    אחרי םיזיוטרפיה של למעלה מחצי שנה הוחלט לנתח.
    עשיתי אורטוסקופיה שבה שייפו את הסחוס בLFC בשל פגמים מזעריים וכן בוצע שיחרור של הריטינקולם כדי שלא יהיה שפשוף של הLFC עם הסחוס.
    אני כבר כ5 חודשים לאחר הניתוח ועדיין אותם כאבים באותם מנחים(כשאני מכופף את הברך קדימה או שבשכיבה אני עושה תנועת פפשיטה.)
    עשיתי עכשיו שוב MRI ולהלן התשובות:
    להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל
    הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות P.D עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת T2 עם דיכוי שומן במישור
    הקורונלי , DESS במישור אקסיאלי , ובסדרת PD בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה-ACL .
    התוויה קלינית: מעקב אחר ניתוח .
    ממצאים:
    הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס .
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות .
    המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים .
    המנגנון המיישר מודגם תקין .
    סחוס הפיקה שמור .
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
    לסיכו :ם ללא ממצא חריג משמעותי .

עכשיו אני לא יודע כבר מה לעשות,אני רק עושה עיסויים באזור הברך וכבר הכאביםם מתחילים ורק כשאני נח ממש ולא נוגע במקום יומיים אני מרגיש טוב יותר,הכאב לא מורגש רק כאשר אני לא עושה פעילות כלל וכלל כמה ימים ואז אני מרגיש טוב יותר.
    חשוב להדגיש שבריצה זה פחות כואב למרות שלאחר כמה דקות ריצה אני מתחיל להרגיש.

האם זה כנראה שייך יותר לכיוון של הגידים?כי עד עכשיו כולם הלכו יותר לכיוון של הסחוס..
    מה אפשר לעשות כבר?

הוספת תגובה

• כדורסלן מיואש..שאלה לשניכם בבקשה. - תגובה

רוית למפל
    27/03/2013

היי מיכאל,
    חג שמח !
    אני מבינה את הייאוש שלך, אבל אל תתייאש אפשר לעזור לך ותמיד תהיה אופטימי, אתה צעיר.
    אז ככה לגבי האבחנות: לא הבנתי את כולן לכן זה אני משאירה לד"ר בכר,להסביר בדיוק מה כל אחד אומר, אך התמונה הכללית די ברורה לי.
    שחיקה נגמרת כתוצאה מחוסר איזון, יחסי מתח ודחיסה לא שווים על מפרק.ומשם המצב מתחיל להדרדר (במידה ולא מטופל)
    כל בעיה בברך יש חובת התיחסות למפרק הקרסול וכף הרגל והן למפרק הירך. הברך הינה רק גלגלת המעבירה עומסים ומאפשרת תנועה טובה יותר.
    המלצתי היא ראשית להימנע מניתוחים מיותרים, תמיד מומלץ ללכת לחוות דעת נוספת ויש לי מספר אורטופדים להמליץ לך עליהם .
    שנית, למשתמע מדבריך פשוט יש לבצע מניפולציות ולשחרר את השרירים וע"י כך להקל ולהטיב בכאבים ובשיפור התנועה.
    כמוכן קח בערבון מוגבל את כל שנאמר וזאת משום שאינני ראיתי ו/או אבחנתי אותך אלא רק מהמשתמע מסיפור מהקרה שפירטת.
    אתה מוזמן להגיע לאבחון וייעוץ ללא עלות ואז תקבל חוות דעת מדויקת יותר ממני,
    ומי יודע אולי נקבע משחקון כדורסל יום אחד :)
    בהצלחה
    חג פסח שמח וכשר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוית ממנחם
    מנחם
    20/03/2013

שלום,

תודה על המענה המהיר לשאלה הקודמת.
    שאלה נוספת שמטרידה מתאמנים רבים:

האם רצוי לרדת בסקווט עד סוף טווח התנועה? לפי מה שאני מבין, לא רק שזה לא מעמיס על הברכיים, זה אפילו מחזק את המבנים שבהן (4 רצועות למשל).
    ההנחה היא שלמתאמן יש את הניסיון והבסיס התנועתי לסקווט.

הייתי שמח לשמוע את המלצתך ואבחנתך בעניין.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לרוית ממנחם

הוספת תגובה

• לרוית ממנחם - תגובה

רוית למפל
    20/03/2013

אז ככה...
    לכל אחד מאיתנו ישנה אותה אנטומיה - אותם עצמות אותם שרירים, גידים, רצועות וכו..., אך לא כולנו דומים מבחינת מבנה יציבתנו החזקתנו הגופנית מול גרביטציה (= כוח הכבידה). הבדל זה משנה את מאזן הכוחות הפועלים על הגוף הן מבחינת כוח, הן מבחינת שיווי משקל, יציבה והאיזון של הגוף כולו.

עצם כך לכל מתאמן נתייחס באופן אינדיבידואלי לגמרי !

סקווט מלא הוא תרגיל מצוין, עצם העבודה בטווח תנועה מלא ולא חלקי , מפחית מצד אחד עומסים ומצד שני מגביר (אצל חלק).
    הייתי נותנת את התרגיל לכל אדם בריא ללא היסטוריה של ברכיים ו/או הגבלה תנועתית באגן - עמוד שדרה לומברי .

בסקווט מלא יש גיוס של כלכך הרבה שרירים - עבודה פונקציונאלית נהדרת .
    ישנו חיזוק של שרירי הברך והירך וגם לשרירי הבטן ועמוד שדרה.

אני בעד לבצע תרגילים מורכבים ומסובכים, בתנאי שכל התנאים מתקיימים הן מבחינת טכניקה, שמירה על טווחי תנועה מלאים של המתאמן המבצע והן מבחינת משקל שאינו גבוה מידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלץ?
    מנחם
    19/03/2013

שלום,

האם תרגיל הסקווט על רגל אחת (ירידה עד קצה טווח התנועה) הוא תרגיל מומלץ כאחד התרגילים באימון רגליים בחדר-הכושר? האם יש בו עומס מיוחד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מומלץ?

הוספת תגובה

• מומלץ? - תגובה

רוית למפל
    19/03/2013

אני לא רואה שום בעיה בתרגיל . תרגיל נפלא בסה"כ, אך הוא דורש רמת קאורדינאציה גבוה + טכניקה .
    עומס בתרגילים כמובן תלוי בביצוע שלך מבחינה מכנית תנועתית של הגוף שלך, שלא נדבר על תוספת משקל חיצוני (=משקולות).
    לפני שאתה עובר לביצוע סקווט על רגל אחת הייתי דואגת לעבודה חזקה מאוד על שיפור טכניקה ורק אח"כ עוברת לעבודה על רגל אחת.
    ממליצה לך :
    1. לעבוד עם איש מקצוע שיראה כיצד אתה מבצע את התרגיל
    2. עבודה עם TRX ואז עניין העומסים הוא כבר אחרת לגמריי, אתה יכול למקסם תנועה ולהפחית פציעות ועומסים לא רצויים על המפרקים למינימום.

מה שחשוב באופן כללי וספציפי כאחד זה האם טווחי התנועה שלך ואופן מימוש הפוטנציאל התנועתי שלך מותאם לתרגיל. לא כל תרגיל מתאים לכל אחד.

בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בכתף
    יוני
    17/03/2013

שלום ד"ר לפני כשנה וחצי עשיתי סיטי והיה עדות לנזק של היל זקס ובנקרט גרמי
    3 חודשים אחר כך עשיתי ניתוח אורתוסקפיה לכתף ימין ותיקון של בנקרט ע"י עיגון ותפירה שלו
    היה לי כאבים באספקט האחורי של הכתף במשך של יותר מחצי שנה עשיתי U.S היה עדות לטנדינופטיה של השרוול עם הסתיידויות בתוכו לקחתי פעמיים לפי הרופא אטודלק פעמיים ביום למשך 10 ימים +טיפול פיזיוטרפי אך ללא הצלחה המשיכו הכאבים ואני סובל מהם כבר יותר משנה
    הלכתי לרופא המנתח ועשיתי MRI וישנה עדות
    1. HILL SACHS DEFECT מינימלי עם ארוזיה קטנה בשוליו
    2.ארוזיה סובקורטיקלית קטנה באספקט האנטרולטרלי עליון של ראש ההומרוס
    3.טנוסינוביטיס קלה סביב גיד הביצפס בתעלה הביציפיטלית וב ROTATOR CUFF INTERVAL
    4.טנדינופתיה קלב בחלק הדיסטלי של גיד הסופראספינטוס ועד האינסרציה שלו לגבשושית הגדולה של ראש ההומרוס ללא עדות לקרע של הגיד וללא עדות לדלדול של השריר
    שחזרתי לרופא המנתח הוא נראה ממש לא רציני וזרק לי מרשם של ארקוקסיה 90 מיליגרם 10 כדורים כדור ביום קראתי קצת על הכדור והתגובות לא היו חביבות אני פונה אליך לשמוע את דעתך כי אני סובל מכאבים כבר יותר משנה בחלק האחורי של הכתף

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בכתף

הוספת תגובה

• דלקת בכתף - תגובה

רוית למפל
    17/03/2013

יוני ערב טוב,

עד כה תיארת ממצאים המעידים על נזק בכתף שבהחלט יכולים להוביל לכאבים, למיטב הבנתי עברת ניתוח ולמרות זאת עדיין ישנם כאבים ? (תקן אותי אם אני טועה)
    מנקודת מבטי על מנת לפתור לך את מעגל הכאב הייתי שמחה לדעת מה גרם לפציעה זו ? לקבל ממך סיפור מקרה קצר היכול לתת לי זוית נוספת להבנת מכלול הבעיה.

על מנת לתת לך את המענה הראוי והאמיתי הייתי מציעה לך להגיע לאבחון אצלי ו/או אצל ד"ר בכר.

כמו כן יש מאמר שלם העוסק בדלקות כתף של שיתוף פעולה של ד"ר רוברט לוי (אורתופד ספורט) ושלי שאתה מוזמן לקרוא :)

המשך ערב נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקע לפציעה

יוני
    18/03/2013

עשיתי ספורט ימי באילת באותה תקופה ועפתי באוויר פשוט ונפלתי על הכתף והייתה לי כנראה פריקה חלקית כי הכתף חזקה למקום והיו לי פשוט כאבים עזים ורק אחרי שבועיים הלכתי לאורתופד כי חשבתי שזו מכה יבשה ואז עשיתי CT וההמשך ידוע

-אני מטופל של משרד הביטחון אז מספר הרופאים שאני יכול לגשת אליהם הוא מצומצם מאד לכן אם תוכלי לענות לי על הטיפול של הארקוסיה לממצאים האחרונים שהתגלו בMRI אני אשמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקע לפציעה - תגובה

רוית למפל
    18/03/2013

היי, ארקוקסיה אינה מטפלת בבעיה אך מקלה מעט בכאב. ביום שתפסיק ליטול אותם הכאב יחזור.
    לפי הרקע לפציעתך יש החזקה של כל השרירים המייצבים את הכתף, הדבקות של רקמות מכווצות אשר יוצרות טריגרים ולכן אתה חש את הכאב.
    אין לי מושג מי עובד במשרד הביטחון בראי של פאשיה וטריגר פוינטס, לכן לא יכולה להמליץ לך על מישהו ספציפי.
    בהצלחה בכל אופן והחלמה מהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לשריר התאומים
    שי
    15/03/2013

אני משחק כדורגל אני מתאמן 4 פעמים בשבוע . לפני כ חודש החלמתי מפציעה של חודש(שבר באצבע) וחזרתי להתאמן רגיל(בהדרגתיות) לפני כשבוע הרגשתי כאב בזמן ריצה בשני הרגליים שלי מתחת לשריר התאומים ומאז כול פעם שאני רץ זה כואב לי ממש(אני מפסיק לרוץ) מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מתחת לשריר התאומים

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לשריר התאומים - תגובה

רוית למפל
    15/03/2013

היי שי, יש מספר שרירים בשוק ולכל אחד תפקיד .
    מתחת לתאומים ישנו שריר הסולאוס שמאוד יכול להיות שהוא זה שכואב לך .
    איזו אצבע נשברה והאם זה באותה הרגל שכואבת לך ?
    1. מזמינה אותך להגיע לאבחון חינם, כשבאמצעותו תקבל תשובות מדויקות.
    2. טיפ קטן לדרוך על כדור קטן כשהוא מונח בקשת של כף הרגל קרוב יותר לעקב וללחוץ אותו כשכל משקל הגוף עליו למשך 20 שניות.
    בהצלחה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לשריר התאומים

שי
    16/03/2013

מאוד מודה לך שעניתה האצבע השבורה ברגל שמאל אבל יש לי כאבים באותה מקום בשני הרגליים וכאשר אני לוחץ במקום אני מרגיש כאב מה צריך לעשות ? או איך לטפל בזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לשריר התאומים - תגובה

רוית למפל
    16/03/2013

האם זו הבוהן הראשונה או אחת מהארבעה האחרות ? זה משנה מבחינת השרירים הפועלים.
    בכל אופן המלצתי אלייך היא לקבל עיסוי רקמות עמוק בדגש על הרגליים ו/או דיקור. במידה וזה לא עוזר אתה מוזמן לאבחון אצלי.
    שבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לספורט לאחר נקע בקרסול
    חנן
    12/03/2013

שלום,
    לפני משהו כמו 3 וחצי חודשים נקעתי את הרגל נקע קל(יומיים שלושה של נפיחות) ולאחר מכך עבודה הליכה כרגיל,אחרי חודש בתאריך ה1.1.13 סובבתי שוב את הקרסול במהלך משחק כדורגל נקע בדרגה חמורה - לא יכלתי ללכת כמו שצריך משהו כמו שבוע וחצי הייתי בUS ובצילום אמרו לי שיש לי קרעים מיקרוסקופים ברצועות וברצועה באיזור ה"שוק" זה יותר חמור,
    קניתי איירקאסט הלכתי איתו במשך משהו כמו שלושה שבועות לאחר מכן יכלתי ללכת כרגיל,אני בטיפולים פיזיותרפיים פעם לשבוע שבועיים,רוב היום העבודה שלי היא עמידה על הרגליים (מעצב שיער) אני רץ על ההליכון בקצב של 9 10 קמש למשך 20 דקות אין כאבים משמעותיים השאלה היא:
    מתי אני אוכל לחזור לשחק כדורגל ?
    ואם יש איזשהי תחבושת או מגן מיוחד שאוכל להשים על הרגל על מנת לשמור על הקרסול?

הוספת תגובה

• חזרה לספורט לאחר נקע בקרסול - תגובה

רוית למפל
    12/03/2013

היי חנן,
    אם אתה כבר רץ על הליכון וחזרת לשגרה אינני רואה סיבה שלא תחזור לשחק כדורגל . אני מניחה שבפיזיותרפיה נותנים לך תרגילים על פיתה ו/או בוסו .
    הייתי נמנעת מכל תחבושת שמקבעת את האזור ומונעת תנועה, אלא עושה הכל בהדרגה. יש אופציה נוספת של עבודה עם קינזיו טייפינג המקנה תחושת יציבות ללא קיבוע של המפרק.
    שיהיה בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לספורט לאחר נקע בקרסול - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    12/03/2013

שלום חנן
    יש הבדל משמעותי בסוג העומסים המוטלים על הקרסול במהלך ריצה על הליכון ובמשחק כדורגל. משחק כדורגל דורש קרסול יציב ומכויל מבחינה סנסומוטורית. שיקום יסודי של הקרסול שיכלול שיפור שיווי המשקל ותרגילים לשיקום תפקוד החיישנים הפרופיוספטיים (Proprioception) יכול ילאפשר לך לחזור באופן הדרגתי לכדורגל.
    קח בחשבון שנקיעה חוזרת של אותו קרסול עלול להיות כרוך בטיפול ושיקום ממושכים הרבה יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים - בלטרל מלקוס
    ילין אסתר
    06/03/2013

יש לי כאבים בצד שמאל של רגל שמאל בחלק העליון של כף הרגל (לא בסוליה)
    הכאבים מתגברים אחרי ישיבה, עם דריכה מחודשת לצורך קימה והליכה (נדמה לי שקוראים למקום בלטרל מלקוס) .
    אשמח לקבל מדיע מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים - בלטרל מלקוס

הוספת תגובה

• כאבים - בלטרל מלקוס - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    07/03/2013

שלום אסתר
    כאבים בגב כף הרגל עלולים להתפתח ממגוון רחב של בעיות. רצוי לאבחן את הגורם באופן מסודר ורק ואחריו ניתן לדעת מה נכון לעשות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאקים ותחושת חופשיות בשורש כף היד
    אלי
    03/03/2013

היי ,

אני מתאמן כבר כמה שנים בחדר כושר במספר חזרות שבין 8-15. בחודשים האחרונים התחלתי לבצע תוכנית של 5 חזרות בלבד , ולפעמים מטה מכך כאשר אין ביכולתי להשלים את הסט. אני מתאמן רק פעמיים בשבוע בלבד כי העומס הוא גדול יחסית.

לאחרונה אני מרגיש בשורש כף היד ( בעיקר ביד שמאל) קנאקים רבים, ומעין תחושה של חופשיות לא נעימה שם , וזה לא בזמן האימון אלא בעת גלישה במחשב או הזזה של שורש כף היד.

אני רק אוסיף שבעת האימון עצמו אין לי כאבים בשורשי כף היד, וטווח התנועה שלי לא נפגם.

1) האם כדאי להוסיף תרגול של כפיפה באמות, או שעבודה על שאר הגוף העליון ( משיכות למינהם ולחיצות למינהם , עובדים טוב גם על שורשי כף היד)??

2) יש קשר בין הופעת קנאקים רבים במפרק (שלא בעת האימון עצמו) לשימוש בעוצמה או תדירות גבוהה בו ??

תודה

הוספת תגובה

• קנאקים ותחושת חופשיות בשורש כף היד - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    03/03/2013

שלום דניאל
    מהתיאור שלך נראה שמדובר בהתפתחות של חופשיות יתר במפרק שורש כף היד. יתכן והעבודה עם משקלים גדולים יותר גרמה לכך. יש לציין שהחופש היחסי במפרק נובע ממתיחה של הרקמות הפסיביות, קרי מעטפת מפרק והרצועות לא של השרירים. יש להניח שעבודה נכונה יותר עם המשקולות, כלומר עבודה שבה אתה שומר על המנח הניאטרלי של שורש כף היד תייצב, עם הזמן, את המפרק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כוונתך בשמירת מנח נייטראלי?

אלי
    03/03/2013

האם לשמור על מצב ביניים, כלומר לא לבצע פשיטה או כפיפה של האמות??

ו- חיזוק של האמות ע"י אימון ספציפי להם לא יגרום לייצוב טוב יותר, ופחות חופשיות במפרק??

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כוונתך בשמירת מנח נייטראלי? - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    03/03/2013

שלום דניאל
    מנח ניטראלי הוא מה שאתה מגדיר מנח ביניים. חיזוק שרירי האמה עשוי לתרום קמעה לייצוב שורש כף היד. יחד עם זאת את מירב התרומה תקבל מכך שתאפשר לרקמות הפסיביות להתקצר חזרה לגודלן המקורי. התקצרות זאת תושג על ידי כך שתמנע מביצוע פעולות או שהייה במנחי טווח תנועה קיצוניים עם שורש כף היד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד שאלה אחרונה בקשה

אלי
    03/03/2013

במשיכות במשקל כבד ( פולי עליון בעיקר) מנח שורש כף היד שלי אכן נטראלי, אך האם גם ספציפית בתרגיל הזה הרקמות הפסיביות גם נמתחות, והמפרק נעשה חופשי יותר ?

המשקל שלי 77 קג, ואני מושך כ-95 קג ... האם עלי להמנע ממשקלים כאלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד שאלה אחרונה בקשה - תגובה

ד``ר יצחק בכר
    03/03/2013

שלום דניאל
    לא מכיר את מבנה גופך בכלל ואת מבנה כף היד שלך בפרט אבל יתכן מאוד שמאמץ העבודה עם פולי עליון עם משקל גבוה יותר ממשקל גופך עלול אכן ליצור גם מתיחה של הרקמות הפסיביות.
    נסה לבצע יותר חזרות עם משקלים נמוכים יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מלאולרי
    הילה
    01/03/2013

מה הכוונה בעברית לשבר ברגל מלאולרי, מה המונח בעברית לשבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מלאולרי

הוספת תגובה

• שבר מלאולרי - תגובה

רוית למפל
    01/03/2013

הכוונה לשבר בבלט העצם שבקרסול המרוחק שנקרא מלאולוס. ישנם משני צידי הקרסול בחלק הפנימי מדיאלי ובחלקו החיצוני לטראלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת ברמת אביב
    מתן
    27/02/2013

שלום,

נקבע לי ניתוח לשחזור רצועה צולבת במרכז רפואי רמת אביב. אשמח לשמוע חוו"ד על ניתוח במרכז זה בפרט ובכלליות על יתרונות מול חסרונות/סיכונים של ביצוע ניתוח בהרדמה מלאה (שחזור רצועה צולבת) במרפאה פרטית מחוץ לביה"ח, בהיבטים של מקרי חירום/טיפול נמרץ/בנק דם ושאר גיבויים. יש לציין כי המרכז הוא בגיבוי של בי"ח איכילוב.

יש לציין כי אני בן 29, בריא.

תודה,

מתן

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת ברמת אביב - תגובה

רוית למפל
    27/02/2013

היי מתן, לא ממש הבנתי את השאלה. אתה שואל על המרכז הרפואי ברמת אביב ? מי המנתח זה יותר חשוב . ד"ר ארבל נחשב למומחה בתחום . בכל אופן לניתוח אין 100% הצלחה, אך אין מנוס בהתחשב במצבך. הרדמה הינה חלק מניתוח ובהתחשב בגילך ובמצב בריאותך אינני רואה איזושהי בעיה . המלצתי היא שתבדוק מי המנתח ותסמוך עליו שיערוך את כל הבדיקות הרצויות . ניתוח רצועות צולבות הוא ניתוח נפוץ אל חשש. החשוב ביותר מיד לאחר הניתוח לעבור שיקום מלא וכמה שיותר מהר על מנת לחזור לתפקוד מלא.
    האם עניתי לך ? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מתן
    27/02/2013

היי רווית,

תודה על התשובה.

ראשית, המנתח הוא ד"ר ערן דולב-דמשצ'ק.

הכוונה בשאלה שלי הייתה לגבי סיכונים בביצוע ניתוח במרפאה ללא גיבוי של מערכות ביה"ח (טיפול נמרץ וכו').

מתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

רוית למפל
    27/02/2013

תהיה סבור ובטוח שבמידה והיה צורך ו/או חשש שמא תצטרך טיפול נמרץ יהיה לך שם מענה מיידי. המנתח והצוות שם לא ייקח סיכון מיותר. זה ניתוח שכיח מאוד . שיהיה לך בהצלחה ותחשוב חיובי.
    אשמח לשמוע על מצבך לאחר הניתוח.
    המשך יום נפלא :) ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מומלץ
    איילת
    19/02/2013

שבועיים לאחר צריבה- קובלציה ב L4 L5 . כאבים רבים. אין שיפור. הקרנה לרגל
    האם פיזיותרפיה יכולה לעזור .

לקביעת תור
    סגירה
    מה מומלץ

הוספת תגובה

• מה מומלץ - תגובה

רוית למפל
    19/02/2013

ערב טוב איילת ,
    יש לברר את מקור כאבייך. בלט דיסק /פריצת דיסק אינם בהכרח מקור הבעיה אלא סימפטום . מאוד יכול להיות שהקרנות הכאב מגיעות מאזור הישבן ו/או אזורים אחרים.
    פיזיותרפיה יכולה לעזור בהחלט תוך דגש על שחרור שרירי (שחרור פאשייתי) ולא הפעלה שרירית (פעולות לחיזוק) . הפעלה שרירית תבוא רק לאחר שחרור הרקמות וחזרה לאיזון.
    כמו כן עיסויים יכולים להקל מאוד ולעזור ביחד עם איש מקצוע שיקומי.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ב- ACL
    מתן
    19/02/2013

שלום רב,

מצ"ב פענוח MRI לפציעה בברך שאירעה במהלך משחק פוטבול לפני 12 יום.

השורה התחתונה "קרע שלם עם פרגמנטציה של ACL".

אשמח לשמוע לגבי דרכי השיקום האפשריות (כשהמטרה הסופית היא חזרה לספורט אינטנסיבי כמו פוטבול), וכן מה אורך תהליך השיקום המוערך ומה הוא כולל (עמה פיזיותרפיה וכו')

תודה רבה!

מתן

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימנית:
    הסריקה בוצעה בפרוטוקול ברך ללא הזרקה של גדוליניום.
    ובסהרון מדיאלי. ACL- סיבת ההפניה: חשד קליני לקרע ב
    . נעשית השוואה לבדיקה קודמת מ 30.11.11-
    1. עמדה תקינה של עצמות הברך עם עוצמת אות שמורה. מבנה תקין של הסחוסים הארטיקולרים.
    2. מבנה תקין של המניסקי.
    .ACL וגידי הפטלה והקוודריצפס. קרע שלם עם פרגמנטציה של LCL, MCL, PCL - 3. מבנה תקין של ה
    4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי.
    5. בגומה הפופליטאלית מודגמים סימני בצקת עמוקה בקו האמצע ויותר לטרלית. ריבוי של נוזל סינוביאלי
    במעטפת גיד הפופליטאוס וכן מאחורי הקונדילים הפמורלים.
    6. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפארא פטלרים. פליקה שטוחה ומוארכת
    ברצס הפארא פטלרי המדיאלי.
    בסיכום:
    ממצאים כמתואר.
    .ACL- הממצא המשמעותי ביותר הוא קרע ב
    יתר הרצועות נראו אז שמורות. חלה MCL- בהשוואה לבדיקה קודמת מ 30.11.11- הרי שאז הודגם קרע ב
    החמרה גם מבחינת כמות הנוזל הסינוביאלי. כמו כן חלה החמרה מבחינת הבצקת בגומה הפופליטאלית
    שלא נצפתה אז.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ב- ACL

הוספת תגובה

• קרע ב- ACL - תגובה

רוית למפל
    19/02/2013

ערב טוב מתן,
    ובכן ראשית מצטערת לשמוע על הפציעה, אך זהו חלק מעצם היותנו ספורטאים :)
    ראשית האם אתה הולך לעבור ניתוח ?
    שנית, תהליך השיקום עלול לקחת חודש וחצי עד חצי שנה, תלוי מצבו הגופני של כל אדם וההיסטוריה הרפואית שלו.
    עצם היותך ספורטאי סביר להניח שהשיקום שלך יהיה מהיר יותר.
    השיקום מצריך תחילה טיפולים להחזרת הרקמות הפגועות לטווח תנועה מלא ולאחר מכן חיזוק ע"י אימונים מותאמים.
    אני מזמינה אותך להיכנס לאתר שלי ולקרוא את המאמר בנושא קרע ברצועות והדרך לשיקום : באתר ravitlampel
    כמו כן אשמח לעמוד לרשותך לכל שאלה נוספת
    המשך ערב נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מתן
    19/02/2013

היי רוית,

תודה רבה על התשובה!

יש לי תור לאורטופד שמתמחה בברכיים ופציעות ספורט, אני מניח שהכיוון יהיה ניתוח...

נכנסתי לאתר אבל לא מצאתי את המאמר.

שוב תודה,

מתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ACL + ידית דלי המיניסקוס
    אבי כהן
    19/02/2013

שלום,
    לפני כ 5 חודשים קרעתי את רצועת הACL + ידית דלי המיניסקוס,
    כרגע אני הולך אבל צולע , ומידי פעם חש כאבים בברך
    השאלה שלי היא האם אני יכול לעבוד בעבודה שדורשת ממני לעמוד מעל 7 שעות מבלי לגרום נסק נוסף או להחמיר את המצב? תודה רבהה!!

הוספת תגובה

• קרע ACL + ידית דלי המיניסקוס - תגובה

רוית למפל
    19/02/2013

האם טופלת לאחר אבחון הקרע ? קרע ברצועה יגרום לשינוי עומסים במפרק הברך והן ביציבה כולה אשר יכולה להתבטא בבוא הזמן בשחיקה של מפרקים נוספים . המלצתי אליך היא ראשית לפנות לגורם מקצועי לטיפול ושיקום . צליעה איננה מצב חיובי .
    נכון לתיאור מצבך לא הייתי לוקחת את העבודה אשר תמשיך להכביד על הברך ועלולה לגרום לנזק נוסף .
    לאחר טיפולים הייתי שוקלת מחדש את עניין העבודה.
    אל תזניח קבע בהקדם פגישה אצל איש מקצוע. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אבי כהן
    19/02/2013

האמת היא שאני מחכה לביצוע ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אבי כהן
    19/02/2013

ניתוח של אורטוסקופיה ושיחזור רצועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ACL + ידית דלי המיניסקוס - תגובה

רוית למפל
    19/02/2013

אם כך כל שנותר הוא ללכת לאבחון ולברר בדיוק מהי סיבת הצליעה והכאבים.
    לפי תיאורך הראשון נשמע שישנן החזקות של שרירים שמונעים ממך לבצע תנועות תקינות יומיומיות.
    שיקום טוב ונכון יאפשר לך לחזור לפעילות תקינה ואף לעבוד כמעט בכל עבודה בה תבחר.
    אשמח לעזור לך , שיהיה יום נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה