פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סייגים לאחר שיקום רצועה צולבת?
    אלעד
    20/09/2012

שלום,
    לפני כ- 8 חודשים עברתי שחזור לרצועה צולבת קדמית (שתל מגיד הפיקה).
    סיימתי את פרוטוקול השיקום במלואו ומבחינת הרופא המנתח (והרגשתי האישית), הניתוח מוגדר כהצלחה.
    טרם הפציעה התאמנתי באגרוף, וכיום אני מעוניין לחזור בהדרגה.
    כחלק מבניית סיבולת לב-ריאה, מבצעים באימונים קפיצות חבל (דילגית).
    האם יש מניעה לבצע קפיצות חוזרות ונשנות כמו באימון שכזה (לעתים עד 30 דקות ברצף)?
    אין כוונתי לפגיעה אפשרית כתוצאה מתנועה לא נכונה או נפילה, אלא האם הקפיצות לכשלעצמן והעומס הנגרם למפרקים יכול בדרך כלשהי לפגוע ברצועה המשוחזרת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סייגים לאחר שיקום רצועה צולבת? - תגובה

טל שחר
    22/09/2012

תארת כי חלפו 8 חודשים מהניתוח,בהם ביצעת שיקום מלא,וכעת הרופא המנתח מאשר כי תם השיקום בהצלחה,לכן(כל עוד אין כאבים)אין מניעה לחזור לפעילות מלאה,כפי שבוצעה לפני הניתוח.בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• acl tear
    עומרי
    16/09/2012

שלום, קרעתי acl בברך שמאל , לאחר התעמקויות בנושא וחיפושים רבים באינטרנט הגעתי למייצב ברך יקר מאוד בשם softec genu, שמגן זה מיועד לשמירה על קרע של ה acl. שאלתי אליך:
    1.האם מגן זה באמת מיועד לקרע מלא של ה acl ואני יכול לשחק איתו כדורסל באופן מלא
    ?
    2. שמעתי שישנם סופרטאים שחזרו לפעילות רגילה ללא שחזזור איך הם עשו זאת? אם אני יעבוד על שרירי הרגלים+יציבות הברך(פיתה,בוסו) גם אני אוכל לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    acl tear

הוספת תגובה

• acl tear - תגובה

טל שחר
    22/09/2012

לגבי החזרה לפעילות ללא ניתוח: לאחר הקרע רצוי להתחיל בשיקום שמרני,הכולל טיפולי פיזיותרפיה:שיקום טווחי תנועה,חיזוק שרירי ירך,פרופריוספציה-קואורדינציה גפיים תחתונות, סיבולת,וחזרה הדרגתית לפעילות.במידה והשיקום השמרני לא מביא לשיפור משמעותי במצב(כאב,נפיחות,חוסר יציבות,חולשה),פונים לניתוח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

עומרי
    23/09/2012

לא ענית על כל השאלות מה עם המגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקת מיפוי עצמות.
    אבי
    10/09/2012

לאחר שעשיתי MRI שבה הית בצקת בLFC ולאור זה שאני ספורטאי ואני עושה כבר 4 חודשים טיפולים ופיזיוטרפיה ועדיין כואב עשיתי גם מיפוי עצמות ולהלן התשובה:

הודגמה קליטה מוגברת מוקדית בקריסטה אילאיקה מימין.

מפוי עצמות כולו פלוס ספקט ברכיים.
    קליטה מוגברת בברך שמאל עם מוקד מוגדר באספקט קדמי פנימי של קונדיל פמורלי לטרלי.
    קליטה מודגשת בפטלה.

קליטה מוגברת בטובורוזיטס של טיביה משמאל.

בסיכום-הממצאים בברך שמאל חדשים יכולים להיות כתוצאה מטראומה,פגיעה בסחוס,AVULSION של קונדיל?(הבדיקה הקודמת לפני 3 שנים)
    הממצא בטוברוזיס של טיביה ארוך יותר במפוי הנוכחי בהשוואה לבדיקה קודמת,שבר מאמץ?

אשמח לתשובה מפורטת..האם אני אוכל לחזור לשחק כדורסל?
    ומהם דרכי הטיפול בפיזיוטרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר בדיקת מיפוי עצמות.

הוספת תגובה

• לאחר בדיקת מיפוי עצמות. - תגובה

טל שחר
    22/09/2012

חסרים נתונים רבים (גיל,משקל,בדיקה קלינית,הסטוריה רפואית), ולכן לא ניתן להעריך מצבך על סמך הכתוב. מציע לפנות לאורטופד ובמקביל להתחיל טיפולי פיזיותרפיה מסודרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בברך
    דנה
    08/09/2012

שלום רב
    לפני חמישה חודשים נפלתי ושברתי עצם בחלק האחורי של הברך.קיבעו לי למשך חודשיים וכבר שלושה חודשים אני עם פזיוטרפיה והידרוטרפיה ועדיין יש צליעה מוגבלות בכיפוף ועייפות .האפ זה נורמלי?מה עלי לעשות בהמשך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בברך

הוספת תגובה

• שבר בברך - תגובה

טל שחר
    22/09/2012

לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה קלינית מקיפה.מציע להמשיך ולבצע הטיפולים, ולהעזר בצוות המטפלים המלווה אותך.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מיניסקוס הצעות לפתרון
    אפרת
    05/09/2012

לפני 4 חודשים בערך קיבלתי מכה בברך מברזל, היו כאבים קטנים התעלמתי בתקווה שזה יעבור אך אחרי שבועיים שלושה הכאבים נהיו חדים יותר והופיעו מים מעל הברך והייתה נפיחות שהגבילה לי את התפקוד היומיומי אפילו הליכה פשוטה הייתה מלווה בכאבים חדים. בקופת חולים האורטופד הוציא לי את המים מהברך עם מחט כמה פעמים ככל שהוא הוציא נוצרו יותר מים . בסופו של דבר קיבלתי הפניה למיפוי עצמות שיצא תקין ובדיקת דם שיצאה תקינה ראומטולוג אישר שזו לא דלקת פרקים. בשורה תחתונה הטיפול שנתנו לי זה רק ארקוקסיה לטיפול בכאבים הברך עדיין נפוחה אומנם המים כבר לא מתרבים אבל יש נפיחות יש כאב והגבלה בתפקוד בנוסף החלו כאבים במפרקים אחרים בגוף כמו כף היד כף רגל והברך השניה הכאבים קלים במקומות הנ"ל. האורטופד שהייתי מטופלת אצלו המליץ על ניתוח אבל שמעתי על דרכים אחרות ולכן הלכתי לררופא אחר לחוות דעת והוא המליץ על פיזיותרפיה והפסקת הארקוקסיה בטענה שהקרע לא גדול. אבל הבוקר ממש היה קשה לי ליישר את הרגל וללכת ולרדת מדרגות. הוא גם המליץ על פעילות ספורטיבית קבועה כגון שחיה .
    אני ממש אובדת עצות לא יודעת למי להאמין ופוחדת שהרופא אולי טועה מה אתם ממליצים? (אני לא רוצה לעשות צילום MRI)

הוספת תגובה

• שניהם כנראה צודקים..

OutBeat
    05/09/2012

הי,
    אז הבנת.... חלק גדול מהדברים ברפואה אינם וודאיים ואיך הגוף מתמודד עם פגיעות הוא אחד מהם.
    אז ככה, קודם כל MRI היא הדמיה ע"י תהודה מגנטית ללא קרינה. ההדמיה מאוד מדויקת ונותן כלי מצוין לרופאים לדעת מה קורה שם בפנים, אז למה אתה לא רוצה לעשות?? שנית עליך להבין שסחוסי הברכיים בנויים להחזיק הרבה משקל, הרבה אני מתכוונת המון... סחוס תקין יכול להחזיק כטון משקל, אז גם אם יש פגיעה בחלק מהסחוס יש לך עוד ברזרבה.. בגלל זה הרופא הציע לך לחזור לפעילות כי סביר להניח שאם שרירי האזור לא יהיו מוזנחים, כלומר תשקיע באימוני כוח וסיבולת תוכל לעשות מה שאתה רוצה עם מינימום כאבים. כפי ששמת לב צריך פגיע חזקה כדי לעשות נזק... (כמו מוט ברזל למשל..) אימון גופני אינו טראומה כזאת קשה לאזור , ברוב המקרים השרירים יתעייפו הרבה לפני שתוכל לעשות נזק למקום... ואל תשכח לעלום שתאי הגוף שלנו כל הזמן מתים ומתחלפים בחדשים, הגוף אינו סטטי והרקמות משקמות ומתקנות את עצמן.
    זה יופי להתחיל במים כי במים אנחנו שוקלים פחות ותוכל לחזק את האזור ללא משקל נוסף... אבל זה לא הסוף, אתה חייב שבלב מסוים להגביר את העומס, לחזור לאדמה ולגרביטציה ולהמשיך את האימונים בחוץ...
    ניתוח תמיד אפשר לעשות, אבל גם אחריו תאלץ לחזק את שרירי האזור... אז עדיף לנסות את זה קודם.
    כל המחקרים מראים, שספורטאים ומי שמתאמן באופן קבוע מחלים מהר יותר מפציעות מאשר אלו שיושבים כל היום... 4 חודשים זה לא הרבה זמן, אל תהיה בלחץ שעדיין יש נפיחות באזור.. לאט לאט...אבל לא יותר מידי לאט ? ודבר אחרון ודא שאין עליך ק"ג עודפים המכבידים על המפרק..

בברכה,
    טל ריינהרץ – נקש
    מאמנת כושר, שיקום תזונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התגובה.

אפרת
    06/09/2012

ולגבי הMRI האורטופד לא רצה לתת לי הפניה הוא טוען שאין צורך ולא כדאי .
    (לעומת הראומטולוג שכן רצה לשלוח אותי)
    אחכ גם שמעתי שזה כן קרינה .
    אבל אותי מדאיג שמתחיל לכאוב לי מקומות אחרים והברך השניה טיפה נפוחה גם כן .
    בבוקר אני ממש סובלת מכאבים בעיקר בברך שחטפה מכה.
    האם את כל זה יסדר הספורט? ואיזה סוג של ספורט את ממליצה להמשיך אחרי השחיה? מכשירי כושר? אירובי ? וכו..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה. אפשר עוד פרטים?

OutBeat
    06/09/2012

הי אפרת,
    זה לא הספורט שמתקן את הגוף. הגוף שלך מתקן את עצמו בהתאם לפעילות שאת עושה. אני צריכה קצת יותר פרטים... גיל, משקל, גובה, עיסוק. מה היית שגרת האימונים שלך לפני הפציעה??
    יום נעים
    טל ריינהרץ-נקש
    מאמנת כושר שיקום תזונה
    050-3222113

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אתם ממליצים לעשות?
    טל
    02/09/2012

שלום,
    אחי עבר תאונת דרכים ושבר את רגלו בכמה מקומות
    הוא עבר פיזיותרפיה ואת כל ההנחיות שלאחר התאונה
    הייתם ממליצים לו לעשות דבר מה נוסף כדי לחזק את הרגל?

לקביעת תור
    סגירה
    מה אתם ממליצים לעשות?

הוספת תגובה

• מה אתם ממליצים לעשות? - תגובה

טל שחר
    04/09/2012

יש להצמד להוראות האורטופד והפיזיותרפיסט המלווים המטופל, ועל פי הנחייתם ניתן להתחיל אימונים הדרגתיים בחדר כושר/בריכה.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמות שבורות ושרירים רפויים..

OutBeat
    05/09/2012

הי טל,
    המצב הוא כזה, כאשר עצם נשברת, הגוף מאחה אותה חזרה, ברוב המקרים מקום השבר המתוקן אף חזק ממקום אחר בעצם שלא נשבר. הבעיה היא שבזמן ההחלמה, השרירים באזור לא עבדו, כדי לא לייצר תנועה. כששריר אינו זז הוא עובר תהליך ניוון. לכן בפיזיותרפיה עבדו אתו על חיזוק שרירי האזור. אם האורתופד אמר שהעצמות התאחו אז הוא כמו חדש (אפילו יותר טוב) והוא יכול וצריך להמשיך אימונים סדירים ולא רק לשריר הרגל הפגועה.
    לילה טוב,
    טל (ריינהרץ) נקש
    מאמנת כושר, שיקום ותזונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה ובעיות צוואר
    רן
    19/08/2012

הי לכולם
    שאלה לי
    אני בן 41 בריא לחלוטין ללא טיפול תרופתי או כל דבר אחר
    181 סמ על 71 קילו
    אני שוחה באופן קבוע מזה כ 15 שנה (4 פעמים בשבוע בין 1 ל 2 קמ)
    לאחרונה הרגשתי פתאום כאב בשכמה עם הקרנה ליד שמאל ונימול קל באצבעות
    הופנתי לצילום רנטגן
    להלן התוצאות:
    "שינויים דיסקוגניים ניכרים עם היצרות המרווח בC5-6"
    מה זה אומר?
    האם אני יכול להמשיך לשחות (חתירה בעיקר)?
    האם המשך שחיה יכול לגרום לנזק מצטבר או נזק עתידי?
    יותר טוב להמשיך לשחות או להפסיק לעסוק בפעילות זו לחלוטין?
    תודה מראש על תשובתך
    יום טוב
    רן

לקביעת תור
    סגירה
    שחיה ובעיות צוואר

הוספת תגובה

• שחיה ובעיות צוואר - תגובה

טל שחר
    23/08/2012

מספר דברים לגבי השחייה: ייתכן שהכאב לא נגרם מהשחייה,אלא מסיבות נוספות:ישיבה ממושכת מול מחשב,שינוי סביבת עבודה,כרית שינה,פעילות מאומצת וכדומה. האם בחתירה אתה מוציא הראש לשאיפה אך ורק לכיוון אחד? רצוי לשני הכיוונים למנוע העמסה על צד אחד. כמו כן הכאבים המתוארים יכולים לנבוע מנקודות הדק בשרירי הצואר,כתף ושכמות,ולאו דווקא מהממצאים שתארת. כמו כן ייתכן שהיצרות הדיסק כמתואר היא הגורם לסמפטומים המתוארים,ומצריכה טיפול מתאים. נסה לבדוק המשתנים המפורטים+במקרה החמרה רצוי לפנות לאורטופד/פיזיותרפיה.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירך אחורית - אובדת עצות!
    שלי
    12/08/2012

שלום רב. בת 26 אחרי חודשים של סדרת טיפולי פיזוטרפיה בגלים קצרים (של כרבע שעה כל פעם) בירך שמאל אחורית.
    עד לפני כחודשיים הייתי מאד פעילה גופנית בקיץ הליכות יומיומיות בשילוב ריצות קצרות ותרגילי חימום, חיטוב ומתיחות.
    אני התחלתי לעבוד במקום ספורטיבי שבמסגרתו גם הוספתי קורס חיטוב ולבסוף גם אירובי.
    בשבוע שלפני הפציעה, הלכתי כל יום וביום שישי נכנסתי לאירובי, הרגשתי מצויין אפילו הרגשתי שאני יכולה לצאת להליכה אחרי השיעור אך לא עשיתי זאת.
    יום שבת שלמחרת, התעוררתי בתחושה מצויינת ובצהריים באתי לשבת בכיף על הספה, לקחתי עקב שמאל לכוון העכוז וקפצתי בהלם כאבים מייסרים שהרגישו לא כמו התכווצות (כמו בשרירי התאומים) אלא כמו כווית קור ענקית מתחת לטוסיק ועד השוק.. אמא שלי שמעה צליל "קחחק" ואני לא יכולתי לזוז מלבד לעמוד ביסורים. זה לא קרה בזמן פעילות!
    הגעתי למוקד קופ"ח, הרופא הטראומולג קבע שזו מתיחת ירך אחורית. רנטגן אגן – תקין
    אולטרסאונד EMG ומיפוי עצמות - הכל תקין!
    קיבלתי פיזוטרפיה בעקבות התעקשות שלי מהאורטופד.

בתחילת הטיפולי סיפרתי לבחורה את הכל והוספתי שיש לי סיטי צווארי ומותני מלפני כחצי שנה שמראה שיש לי לפי מה שקבע אז אורטופד "שבר מאמץ קטן בחוליה או בלט קטן.. שלא אמור להפריע לי"
    היא לא ממש התייחסה, בדקה את האולטרסאונד וקבעה טיפולי גלי הלם.
    הטיפולים הקלו ואחרי שבועיים וחצי חזרתי ללכת לאט ולקראת הסוף אפילו הצלחתי לישון על הצד..
    הגענו לטיפול אחרון ואמרתי לה שאני לא מרגישה שאני יכולה לחזור לפעילות כמו קודם.
    היא אמרה שבאמת מוזר כי כבר הייתי אמורה ושבאמת מוזר שהפציעה לא קרתה בזמן פעילות כמו שהתכווצות או מתיחה קורים בדרכ..
    היא חשדה שזה מהגב ונתנה לי שבוע לעשות תרגיל הרמת הגוף ממרפקים בלבד במצב שכיבה, לא יכולתי לעשות זאת יותר מיומיים.. נהיו לי כאבי גב ותחושת דקירה בירך אחורית ומהמכון לא חזור אליי. בפגישה האחרונה הסברתי למטפלת היא הסכימה להסתכל על ממצאי הסיטי ואמרה שנראה שיש החלקה של החוליה - כנראה ימינה
    ו*** שיותר גרוע!, יש במבנה האנטומי שלי תופעה נדירה של 2 צלעות נוספות !! *** ממש נבהלתי!
    לגבי ההחלקה של החוליה היא התיעצה עם עוד בחורה ונתנו לי לעשות תרגיל בו אני עומדת בשיפוע לכוון הגוף ודוחפת אגן ימינה עם היד..
    זה ממש ממש גרם לי לכאב, לא יכולתי לישון כמה לילות אח"כ והחלטתי שהן לא יודעות כלום ואני לא שפן נסיונות! אז הפסקתי ללכת.
    ביום חמישי שעבר העזתי ללכת אחרי חודשיים לים ובדרכי חזרה נאלצתי לעלות הרבה מדרגות וללכת ברגל, הערב העבר בקושי רב ובבוקר למחרת הרגשתי כאילו כל רגע עומד להתפס לי שרירי העכוזים והדקירה בירך האחורית חזרה וההליכה נעשית בקושי רק.. כל השרירים כולל רצועת גב עליון וזרועות בחלושס..

אני ממש אבל ממש לא יודעת כבר מה לעשות עם עצמי.. רק רוצה לחזור להרגיש רגיל. ולצאת מהמצב הזה כבר..
    בקשה, מישהו יכול לעזור??

לקביעת תור
    סגירה
    ירך אחורית - אובדת עצות!

הוספת תגובה

• ירך אחורית - אובדת עצות! - תגובה

טל שחר
    13/08/2012

לגבי כאבי העכוז וירך אחורית,לא תארת האם טופלת מנואלית(עיסוי,מתיחות,מוביליזציות גב תחתון),מתיאורך טופלת אך ורק ע"י גלים קצרים. לפי הכתוב קשה מאוד לאבחן האם מקור הכאב מגב תחתון,שרירי עכוז,או פגיעה בשריר הירך האחורי. טיפול מנואלי לאיזורים הנ"ל, כמו כן דיקור מערבי יבש עשויים להועיל בהאצת הריפוי, בהתאם לממצאים המתבררים בבדיקה הקלינית.ממליץ לפנות לטיפולי פיזיותרפיה הנ"ל, ובהתאם לצורך לבדיקת רופא/אורטופד ספורט.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב תחתון ואימונים כבדים
    לאונידס
    03/08/2012

הנני בן 19 בחור בריא , ועוסק בתחום משקולות שכולל בתוכו פיתוח מסה וכוח...
    ואני עובד עם תרגילים מורכבים (דד ליפט , סקוואט וכו'...)
    ורציתי לשאול אם אני מבצע טכניקה נכונה האם יש סיכוי בעתיד שאסבול מכאבי גב ?
    בנוסף קניתי חגורה איכותית של RDX אם אתה מכיר...
    רק רציתי לשאול אם הגוף שלי מסוגל אוני מגיע למשקלים יפים האם זה יפגע בי למרות שאני מבצע הכל נכון ?
    נכון לעכשיו אני מרגיש את הגב התחתון שלי אבל לא כואב אלא את השרירים מסביב לעמוד השדרה מקשיחים את עצמם (חזרתי להתאמן לאחר תקופה שלא)
    ומאוד חשובה לי דעתכם...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון ואימונים כבדים

הוספת תגובה

• גב תחתון ואימונים כבדים - תגובה

טל שחר
    13/08/2012

הקשב לגופך,נעל שיגרת חימום ומתיחות ראויים, ובמידה והכאבים מחמירים,התייעץ עם מדריכי מועדון הכושר לגבי התרגילים הרלוונטיים.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבדוק, זה עלול לעזור..

OutBeat
    05/09/2012

שלום,
    אם בא לך, שב על הרצפה ברגליים ישרות ותתכופף קדימה.
    אני הייתי מהמרת שאתה לא ממש מגיע עם המרפקים אל הרצפה....
    אם זה המצב, זה מקור הכאב שלך. כשלשרירי הגב אין טווח תנועה ואתה בכל זאת מתכופף, כדי להרים משהו מהרצפה נגיד... השריר מתכווץ חזק כנגד המתיחה (כך השרירים מגנים על העצמות מפני פגיעה.) הכיווץ הזה הוא גורם הכאב. אם זה המצב עליך להגדיל את טווח התנועה שלך כך שאתה יכול להתכופף בחופשיות כשאתה יושב עם רגלים ישרות על הריצפה ודווח אם יש הטבה..
    בברכה,
    טל ריינהרץ- נקש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח
    נתן
    03/08/2012

רציתי לדעת מה מותר לעשות ומה אסור לאחר ניתוח להחלפת מיפרק ירך הבנתי שהשיקום של הניתוח הוא ארוך ויש הרבה הגבלות כמו לשכב רק על הגב עם פיסוק של הרגליים של בערך כ 30 סנטימטר נראה לי קשה ובלתי ניתן לבצע את זה האם יש איזה אתר שמראה איזה תרגילים צריך לבצע לאחר ניתוח כזה?
    אם יש קישור לאיזה אתר כזה זה יהיה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח - תגובה

טל שחר
    03/08/2012

ישנם אתרים רבים בנושא,
    לגבי התרגילים, יש להצמד להוראות האורטופד המנתח ולפרוטוקול השיקומי כפי שקבלת ע"י צוות הפיזיותרפיה בבית החולים. אין לבצע תרגילים באופן עצמאי, כל עוד לא אושרו ע"י הפיזיותרפיסט המטפל/פרוטוקול ניתוחי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה שלא עוברת כבר כמה חודשים.
    אבי
    01/08/2012

שלום אני שחקן כדורסל מקצועני.
    התחילו לי כאבים בצד החיצוני של ברך שמאל(ITBFS)והמשכתי לשחק משהו כמו 4 חודשים עם הכאבים שהמשיכו להחריף כי כל פעם שנחתי זה פשוט לא עבר.
    עשיתי MRI שבו לא ראו כלום חוץ מבצקת מוח קלה בתוך הפיקה.
    בהתחלה נחתי חודש מבלי לעשות כלום וכשניסיתי לחזור הכאבים חזרו בצורה רצינית
    היתי אצל ד"ר יפתח בר שטען שזה ITB אז התחלתי פיזיוטרפיה מאוד אינטנסיבית.
    העבירו לי את הנפיחות בצד החיצוני של הברך כלפי מעלה אבל בכל פעם שניסיתי לעשות פעילות ספורטיבית אחרי האימון ובמהלכו היו לי כאבים מטורפים.הפיזיוטרפיה זה לחיצות באזור הדלקות אם כי יש לי תחושה שהדלקות הם גם במקומות של קשורים לITB יותר למטה בברך ובמפרק בצד.
    אני כבר 3 חודשים בלי פעילות משמעותית ואוטוטו העונה מתחילה לי.
    בהליכה ובריצה אני פחות מרגיש את הכאבים.
    עיקר הכאבים זה בכיפוף הברך בסקווט או בשכיבה שאני מרים את הברך למצב של 30 מעלות.
    יש לי גם כאבים מתחת לברך.
    מה שכן זה שאחרי אימון כשכואב לי ואני עושה עיסוי רציני באי טיבי אז הכאב קצת יורד אבל עדיין בסקווטים זה כאב מטורף.
    מה ממליץ?אני כבר חסר אונים!!!

הוספת תגובה

• חזק ואמץ, גבר

איליה
    01/08/2012

היי, גבר.
    בתור ספורטאי לשעבר, אני מאוד מזדהה איתך.
    לאף אחד לא מגיע לסבול, בעיקר כשזה מונע ממך את
    התענוג הגדול ביותר בחייך- לעסוק בפעילות ספורטיבית!
    אני בזמנו ניצלתי בזכות השיטה DDS500.
    בתוך חודש וחצי הייתי כמו ח-ד-ש.

לך תדע, אולי גם לך זה עשוי להועיל.
    מה שבטוח- לא יזיק!

שיהיה בהצלחה, אחי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה שלא עוברת כבר כמה חודשים. - תגובה

טל שחר
    02/08/2012

ניתן לשלב בטיפולי הפיזיותרפיה בדיקה וטיפול לגב תחתון,למפרק הירך ושרירי האגן,ניתן לבצע דיקור מערבי יבש לשרירים הנ"ל ולשרירי הירך הקדמיים והאחוריים,בנוסף לתרגילים לחיזוק ופרופריוספציה גפה תחתונה(רצוי להמנע מתרגילים שמעצימים הכאב). כל זאת בהתאם לתוצאות בדיקה פיזיקלית ע"י אורטופד/פיזיותרפיסט.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בקרסול+תוצאות MRI
    שבי פרץ
    01/08/2012

אני שחקן כדורסל פעיל לפני כשלושה חודשים סובבתי את הקרסול בצורה קשה.
    תוצאותMRI מתאריך 17/7/12
    הודגמו שינוייםבצקתיים מח עצם באספקט המדיאלי של עצם הטאלוס.
    נוזל יתר תוך מפרק טיביוטלרי ברצסוס הקדמי וכמו הרצסוס האחורי.
    מעט נוזל יתר במפרק סובטלרי.
    גידים קידמיים מדיאלים ולטראלים תקינים.
    גיד אכילס והפסיה פלנטריס תקינים.
    הרצועה דלתואיד נפוחה בצקתית בעיקר בחלק העמוק טיביוטלרי עם סימנים של קרעים חלקיים.
    נפיחות משמעותית של הרצועה ATFL עם שינוי סיגנל מתאים לקרעים חלקיים ותהליכים פיברוטיים.
    סינדסמוזיס תקין.
    לסיכום:
    שינויים דלקתיים וקרעים חלקיים ברצועות הלטראליות.
    תהליך בצקתי במוח העצם הטלרי בעיקר מדיאלי.
    נוזל יתר במפרק טיביוטלרי,יתכן שיניים על רקע טראומתי.

נכון להיום שאני מנסה לרוץ עדיין יש לי כאבים באזור הרצועה,השאלה אם אני גורם נזק נוסף?
    מה הטיפול כי נכון לשקם את הרגל לגמרי?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בקרסול+תוצאות MRI

הוספת תגובה

• פגיעה בקרסול+תוצאות MRI - תגובה

טל שחר
    02/08/2012

טיפול מתאים יכלול שיפור טווחי תנועה בקרסול,מתיחות לשרירי קרסול(תאומים,טיביאליס),חיזוק שרירים הנ"ל, תרגילי פרופריוספציה למפרק(עמידה על פיתה,בוסו וכדומה).לאחר פעילות רצוי להניח קרח על האיזור כ-15-20 דקות. בנוסף ניתן לחבוש הקרסול לפני הפעילות. במידה והפעילות גורמת לכאב חד+נפיחות מוגברת,רצוי להפסיקה ולפנות לייעוץ רפואי מתאים.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה
    תמיר
    24/07/2012

שלום רב,
    מזה כמה חודשים לאחר מאמץ בכדורגל אני חש בכאבים עזבים במפשעה בתחילת הפציעה הכאב היה ממש מציק וכואב ובמיוחד לאחר פעילות גופנית כמו כדורגל או ריצה.
    לאט לאט עם הזמן הכאבים פחתו אך נשארו וגם לאחר פעילות גופנית ועדיין מציקים ומעיקים.
    אני מאוד מאוד מתוסכל כי איני יכול להתאמן בריצות חזקות ובכללי לשחק כדורגל.
    אם אתה יכול להמליץ לי מה לעשות, למי לפנות מה לדעתך הבעיה ואיך יש לטפל ולנהוג בכאבים אני מאוד ישמח .
    נ.ב
    הייתי אצל כירורג ולא נמצא בקע וגם עשיתים אולטראסאונד ויצא תקין.
    ובתחילת הפציעה הכאבים לפעמים היו נורא כואבים אפילו ללכת ולהשתעל

בתודה רבה תמיר

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה - תגובה

טל שחר
    02/08/2012

ממליץ לפנות לבדיקת אורטופד, ולפנות לטיפול פיזיותרפיה.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    אמיר
    21/07/2012

קראתי מאמר שלשחקני כדורגל חשוב מאוד לחזק את שרירי ההמסטרינג על מנת למנוע שהוא יהיה חלש מהשריר ארבע ראשי.
    המדרך בחדר כושר הביא לי 2 תרגילים:
    1.כפיפת ברכיים במכונה, כל רגל בנפרד
    2.הרמת אגן בשכיבה או על בוסו שאני שם אותו על ספסל וככה יש יותר קושי, או על כדור פיטבול כל רגל בנפרד כמובן שני התרגילים.

אני לא רוצה לבצע גם מכונה וגם הרמת אגן.
    השאלה שלי: האם התרגיל השני שרשמתי לך(הרמת אגן על בוסו מוגבהה) מתאים לחיזוק ההמסטרינג ולעלות מסה שרירית?

שאלה שניה:
    לפעמים בלילה אינ שוכב בספה, ומרגיש חלק קטן מה4 ראשי מתחיל לעשות זרמים ל2 שניות\ ואז אחרי 2 דקות עוד פעם זרמים ממש קטנים כאלה, כאילו חיברו לאזור את האלקטרוות חשמל שיש במכוני פיזיוטרפיה.
    ביומיים האחרונים זה עבר לי לשרירי הישבן.
    \חשוב לי להגיד שהתופעה לא כואב או מעצבנת וה קורה מדי פעם.
    אני לוקח 400 מ"ג מגנזיום לפני השינה אחרי האימון, כמובן מתיחות טובות.
    רק מעניין אותי לדעת אם אתה יודע מה זו הפועה הזו?

תודה רה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 שאלות - תגובה

טל שחר
    21/07/2012

התרגיל השני מחזק שרירי ההמסטרינגס וגב תחתון,ובנוסף שרירי הליבה.מתאים לשלבים ראשונים ולהכנה כללית לקראת עונת משחקי הכדורגל.במידה ואתה מעוניין לחזק שרירי ארבע ראשי והמסטרינגס לכדורגל,עליך לבצע תרגילים פונקציונליים המתאימים לכך,בנוסף לתרגיל זה ולאימון בחדר כושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בצולבת קידמית וכדורסל
    תומר
    15/07/2012

שלום,

בן 33, קרעתי את הרצועה הצולבת הקידמית בברך לפני 5 חודשים בתנועה סיבובית במשחק כדורסל. באותו הרגע הרגשתי כאב חד ושמעתי קליק, מעין קול של קריעה/פיצוץ.

לאחר מכן לא יכולתי לדרוך על הרגל והרגל לא התיישרה תקופה, ולאחר שיקום פיזיותרפי אינטנסיבי וארוך הצלחתי להגיע לטווחים מלאים.

בינתיים חזרתי לריצות קצרות על הליכון חדר כושר, ללא הגבלה תיפקודית בעת הריצה, אך קיים כאב מסויים פנימי בצד ופנים הברך שמלווה אותי מיום הפציעה, ללא קשר למידת המאמץ הגופני.

שריר התאומים כואב לי מאוד באופן תמידי כבר מספר חודשים.

ב- MRI שעשיתי לאחר שבועיים מהפציעה אובחן ע"י המפענח קרע חלקי ב- ACL, ללא נזקים נלווים למניסקוס ולרצועות אחרות.

3 רופאים מומחים ראו את ה- MRI ואיבחנו קרע מלא של ה- ACL. רופא אחד טען שייתכן גם קרע ידית דלי במיניסקוס.

בבדיקה הקלינית כולם הסכימו על קרע ב- ACL, ללא סימנים של קרע במינסיקוס.

מרביתם איבחונו שהיציבות סבירה יחסית לחוסר הרצועה, וההחלטה אם לעשות ניתוח שיחזור אינה חד משמעית ותלוייה במידת היציבות של הברך לפי הרגשתי.
    ההרגשה היא שהברך נוקשה כל הזמן וקצת נמצאת קדימה, ומדי פעם אני מרגיש שהברך נרדמת, דבר שמתבטא בצליעה קלה כמה שניות בעיקר כשאני קם לאחר ישיבה ממושכת עד שזה עובר, אך לא ממש חוסר יציבות. השרירים יחסית חזקים ואני עושה תרגילים לחזקם.

השאלה שלי:

1. אני מאוד רוצה לחזור לשחק כדורסל (חובבני) אך חושש. מה הסיכויים שבאמת אצליח לעשות שינויי כיוון וקפיצות ללא החמרה ונזק נוסף? מה הסיכוי שאצליח לחזור לרמת משחק סבירה?

2. מטריד אותי כאבי שריר התאומים ברגל הפגועה. מה אפשר לעשות כנגד זה?

תומר

הוספת תגובה

• קרע בצולבת קידמית וכדורסל - תגובה

טל שחר
    17/07/2012

לגבי שריר התאומים- ניתן לבצע טיפול לשחרור:עיסוי עמוק,דיקור מערבי,מתיחות וכדומה.
    לגבי הסיכויים לחזרה לפעילות מלאה: על-פי תיאורך, עדיין לא הגעת לשלבי שיקום מתקדמים, כגון שינויי מהירות וכיוון בריצה,רוטציות,קפיצות ודילוגים, כך שקשה לנחש מהם סיכוייך. ישנם ספורטאים שחזרו לתפקוד חלקי/מלא ללא ניתוח לאחר קרע בצולבת, וישנם כאלה שללא ניתוח לא היו מסוגלים לתפקד. יש לשקם הברך באופן מלא ולבדוק תפקודה, להתייעץ בנושא עם אורטופדים, ותמיד ניתן למצוא ספורט נוסף הדורש עומס מופחת ממפרק הברך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה