מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פציעה במשחק כדורגלדור01/01/2013
שלום ד"ר,אני כדורגלן פעיל בליגה לאומית ונפצעתי לפני 4 חודשים בחיבור של ההמסטרינג לישבן[בגיד] אלו הממצאים:אולטראסאונד מראה קרע 7 ס"מ במקום חיבור גיד ההמסטרינג לגבשושית הסיכיאטית ללא תלישה..לאחר שבוע מהאולטראסאונד עשיתי Mri שמראה פובלגיה עם סימני קרע אדוקטורים טנדינופטיה חיבור ההמסטרינג לאסכיום...עשיתי גם צילום ct לגב תחתון כי הרופא שטיפל בי חשב שהכאבים בהמסטרינג והמקרבים באים מהגב,הצילום מראה שינוים אריתריטיים ב L4-5 בלבד. עשיתי גם מיפוי כדי לראות אם יש דלקת בעצם האגן ובמיפוי גילו קליטה מוגברת בכפות רגליים...לא מזמן עשיתי אולטראסאונד שהראה שאין קרע ואין צלקת ובכל זאת כואב לי מאוד שאני מותח את שריר ההמסטרינג וזה מקרין לי על כל השריר אני חייב לציין שמאותו יום שנפצעתי אני מרגיש אחרי כל פעילות את המקרבים וההמסטרינג בשני הרגליים קשים ושורפים ורק אחרי כמה ימים זה נרגע אבל עדיין כואב ומדי פעם מרגיש את הבטן התחתונה כואבת ושורפת ויותר מכל את כל הגב נוקשה וכל הזמן יוצא לי קליקים שבחיים לא יצא לי ככה..אני בעיקר עובד עצות כי אני עושה פיזותרפיה ומחזק את שרירי הליבה וזה לא עוזר הכאב של איזור הקרע עדיין מציק לי ואני לא מצליח לחזור לשחק...מה דעתך יכול לפתור לי את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה במשחק כדורגל - תגובה
ד``ר יצחק בכר02/01/2013שלום דור
האם הכאב שאתה מדבר עליו הוא בשריר ההמסטרינג? אם התשובה היא חיובית האם יתכן שאתה עושה יותר מידי מתיחות לשריר?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר יצחק
דור02/01/2013בהמשך לשאלתך הכאב שלי הוא לא בהמסטרניג הוא בגיד המחבר בין ההמסטרינג/מקרבים לישבן וזה ממש אפשר להגיד על העצם שקרובה לאיבר המין,זה כואב כרגע במתיחה לא בחיזוקים ולא בריצה..אם אין כבר קרע וזה לא כאב של צלקת אז למה בכל זאת זה כואב מקרין לשריר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר יצחק - תגובה
ד``ר יצחק בכר03/01/2013שלום דור
ראשית כל אם יש כאב יש עדין דלקת שלא החלימה. השאלה שצריכה להישאל האם מדובר בדלקת הישנה שצריכה עוד זמן על מנת להירפא או שאולי אתה עושה משהו לא נכון ובכך ממשיך לפצוע את הרקמה ולא מאפשר לה להחלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
כפיר בן גליל03/01/2013הי, שילוב של דיקור סיני וטווינא (פזיותרפיה סינית) יכול מאד לעזור לשרירים להתאושש לאחר טראומה כזו, לא בטוח שהמתיחות כל כך מתאימות אם אין שיפור, ונראה ששרירים נוספים מסביבי מנסים לפצות על השרירים הפגועים.בהצלחה
כפיר בן גליל- רפואה סינית ומאמן כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה
דור08/01/2013תודה כפיר במידה וזה לא ישתפר אני אנסה את מה שאמרת...אבל לפני זה יש לי שאלה לד"ר יצחק האם זריקת prp במקום הפגוע במקרה שלי יכולה להאיץ את ההחלמה ואחרי כמה שבועות כבר לחזור לשחק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה - תגובה
ד``ר יצחק בכר08/01/2013שלום דור
לצערי אין לי נסיון אישי עם הזריקה הזאת. בכל מקרה אני לא סבור שהזריקה תוכל לשנות באופן דרמטי את קצב ההחלמה. אני מציע לך לא למהר. החלמה טובה ויסודית תאפשר לך לחזור לשחק באופן יעיל ולאורך זמן. חזרה מוקדמת מידי למגרשים משמעותה פציעה חוזרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ארטרוסקופיהמשה31/12/2012
שלום
בצילום MRI יש בעיה שכנראה מצריכה את הניתוח הנ"ל
ולא קשורה בספורט .השאלה הנשאלת עם יש צורך במנתח אורטופדי מומחה
או כל מנתח יכול לבצע ניתוח זה
תודה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה
ד``ר יצחק בכר31/12/2012שלום משה
לא כול מנתח אורטופדי יודע לנתח גם בשיטה הזאת ועל כן יש לבחור מנתח שיתמחה בשיטה הזאת. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שבהרבה מקרים עדיף לא לנתח ולא משנה מהי השיטה. האם מיצית את כול האפשרויות השמרניות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באמהשלומי31/12/2012
היי ,
אני בן 28 מתאמן מזה כ6 שנים בחדר כושר באופן קבוע 4 פעמים בשבוע אנאירובי ואירובי ,שקלים די כבדים , כביצעתי את התרגיל כפיפת מרפק עם משקולת יד 20 קילו הרגשתי סוג של דקירה חדה באמה הפסקתי כמובן מיד ניסיתי להרים שוב והכאב חזר , יש לציין שהכאבים נעלמים כשאני לא מבצע שום פעולה שקשורה בהרמת משהו כבד .
האם זו דלקת ?
מה אני יכול לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
כפיר בן גליל31/12/2012סביר להניח שזה ביטוי של עומס יתר עם תגובה דלקתית, בכל מקרה אתה צריך לאפשר למקום לנוח ולהתאמן לפי מידת הכאב. כמה ימים לאחר תחילת הכאב אתה יכול גם לעסות ולחמם את המקום..
כפיר בן גליל - מטפל ברפואה סינית ומאמן כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באמה - תגובה
ד``ר יצחק בכר31/12/2012שלום רב
סביר להניח שמדובר בדלקת מקומית (הגיד של הדו ראשי?). בכול מקרה הכאבים שמופיעים שוב כאשר אתה מאמץ את היד מעידים על כך שהרקמה עדין לא החלימה. אתה חייב להניח לשריר המסוים הזה ולא לאמצו לפרק זמן ממושך יותר. נסה "לעקוף" את השריר הבעייתי ואמן שרירים אחרים בידיים שאינם מציקים לשריר הפצוע.
תוכל לקרוא על כאבי ידיים אצלי באתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסול ועוד..בני27/12/2012
שלום!
לפני כשבועיים נקעתי במהלך פעילות ספורטיבית את קרסול רגל ימין.נבדקתי וצולמתי בבי"ח. היה חשד לשבר בלטרל פרוסס וטופלתי בחבישה. במשך יומיים -שלושה לא דרכתי על רגל ימין אלא קפצתי על רגל שמאל.
מאז היה שיפור אני כבר דורך והולך-עדיין עם חבישה. ועדיין כואב לפעמים-אך המגמה היא מגמת שיפור.
לפני 3 ימים הייתי בביקרות בקופח הרופא אמר להמנע מפעילות חודש וחצי אך לא צילם. (רשם-רצועות תקינות)
מאז הנקיעה של רגל ימין כואבת לי מאוד כף רגל שמאל (כנראה בגלל עומס-זה מה שהרופא בביקרות אמר)
שאלתי היא,
מה אפשר לעשות? עד מתי הרגל הנקועה אמורה לכאוב? תוך כמה זמן הרגל השנייה מתאוששת מהעומס? יכול להיות שהתפתחה דלקת או משהו בסגנון?
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול ועוד.. - תגובה
ד``ר יצחק בכר27/12/2012שלום בני
הכאבים שנובעים מנקע בקרסול יכולים להמשך שבועות עד חודשים. זה כמובן תלוי בחומרת הנזק. ההתרשמות הלא מחייבת שלי שלא מדובר בנקיעה קשה ועל כן אתה צפוי לשיפור חד תוך שבועות. הגיוני שהתפתחו כאבים בכף רגל שמאל בגלל עומס יתר הנגרם כפיצוי. הליכה משופרת אמורה להעביר את הכאבים בכף הרגל השמאלית.
לגבי שאלתך, נכון לעכשיו יש דלקת בשתי כפות הרגליים.
תוכל לקרוא עוד על נקע בכף הרגל אצלי באתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקע
כפיר בן גליל28/12/2012חשוב מאד לבצע רתגילי שיווי משקל לקרסול כדי לעזור לו לחדש את הרצפטורים של שיווי המשקל שנפגעו בעקבות הנקע..
כפיר בן גליל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעות ספורט מרובותדביר22/12/2012
שלום,
אני בן 19.5, עוסק בספורט בצורה מאד אינטנסיבית (כ20 שעות בשבוע, בעיקר ריצה,אופניים ואימוני אמנויות לחימה) כבר כשנתיים וחצי (כחלק מתהליך של ירידה במשקל). לפני כארבעה חודשים עברתי קרע מלא של שריר הארבע ראשי (ליתר דיוק הרקטוס פמוריס). פציעה זו לוותה גם בפגיעה עצבית באזור זה כפי שהודגם בבדיקת EMG. לפני כשבועיים עברתי בדיקת מיפוי עצמות שהראתה כי אני סובל מSHIN SPLINTS ניכרים שברי מאמץ קורטיקלים לאורך האספקט המדיאלי של השליש הקריבני של הטיביה הדו צדדית. כמו כן, הבדיקה הדגימה פלנטר פסצאיטיס בשתי כפות הרגליים. נבדקתי אצל אורתופד שציין כי קיימת רגיושת דיפוזית מעל ובצד המדיאלי של השוקיים,פולקרום חיובי, ללא קיפוח נוריווסוקלרי בגפיים התחתונות.
האם אני רשאי להמשיך ולהתאמן? אם כן באיזו עצימות ובאיזו תדירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעות ספורט מרובות - תגובה
ד``ר יצחק בכר23/12/2012שלום דביר
ראשית אני רוצה להציע לך: תרגיע! אתה מגזים. בקצב הזה אולי תהיה רזה אבל רחוק מבריא.
תוריד עומסים עד לרמה שאתה יכול להתאמן ללא כאב בכלל. אם האימונים הרגילים שלך כואבים חפש משהו אלטרנטיבי. אני מעריך שאופניים לא אמורות להציק לך בשלב הזה. המטרה של האימונים עכשיו היא לא לשפר את הכושר אלא יותר להאיץ את קצב הריפוי ולנסות לשמר או אפילו לאבד את הכושר הקיים באופן איטי יותר.
תוכל לקרוא עוד חומר על פציעות ספורט ועקרונות האימון הנכון אצלי באתר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דביר23/12/2012ד"ר בכר שלום,
תודה על תגובתך.
לא הבנתי האם כרגע, מותר לי להתאמן. אם כן, באיזו עצימות? כמה שעות בשבוע?
ושאלה נוספת, להערכתך, כמה זמן ירדש לי להשתקם מכלל הפציעות?
תודה מראש,
דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יצחק בכר23/12/2012שלום דביר
אתה יכול להתאמן כפוף לזה שאתה לא גורם לכאב באחת הפציעות שלך. את העצימות ואת מספר שעות האימון תוכל לקבוע יחד עם איש מקצוע שמכיר את המקרה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפק..מור21/12/2012
במהלך שיעור ספורט נדרשנו לבצע גלגול כאשר אנו עומדות בפיסוק.
כשעשיתי את התרגיל המרפק התקפל לי בצורה לא טובה שכאבה לי, המורה דרשה שאבצע את התרגיל שנית למרות כאביי והתהליך חזר על עצמו.
המרפק כאב לכמה דקות ומאז, כל פעם שאני עושה שכיבות שמיכה או במקרים נדירים שהיד שלי מגיעה לצורת קיפול מסויימת (קרה פעם אחת בלבד) נהיה כמו מין תיק מסויים או זרם חשמלי שכזה מהמפרק לכף היד שכואב לי מאוד.
קרה משהו? זה רציני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק.. - תגובה
ד``ר יצחק בכר23/12/2012שלום מור
מהתיאור שלך עושה רושם שהמרפק שלך נפגע. את מהות הפגיעה וחומרתה ניתן יהיה להעריך רק בבדיקה. אני ממליץ שתלך לכירופרקט או רופא שמתמחה בפציעות ספורט לצורך אבחון ועד אז תמנע מביצוע פעולות שמעוררות את הכאב במרפק.
תוכל להמשיך לקרוא על הגורמים האפשריים לכאבים במרפק אצלי באתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה מקצועיתשי18/12/2012
רציתי לשמוע דעתך על תוכנית אימון של שחקן כדורגל שמתאמן כבר הרבה מאוד זמן בחדר הכושר כפעמיים בשבוע על מנת למנוע פציעות ולשפר יכולות ספורטיביות.
בגלל שלאחר יום שני יש לנו יום מנוחה בלי אימונים אז אני עושה אימון חזק.
יום שני-תרגיל אחד לגב, לחזה,לכתפיים, ליד קדמית, לזוקפי הגו ו2 תרגילים לבטן.
4 תרגילים לרגליים:פשיטת ברכיים במכונה(כל רגל בנפרד) תרגיל להמסטרינגס(או סטיף דדליפט או תרגיל הנורדי) הרמת עקביים, ותרגיל הסקוואט/מכרעיים באופן מתפרץ.
בגלל שביום שישי יש לנו משחק אני לא מבצע אימון רגליים
יום רביעי-אימון חיזוק וייצוב:
2 תרגילים ברוטציות של כדור כח כלפי הקיר 20 חזרות כל צד.
3 תרגילים על בוסו על רגל אחת
2 תרגילי בטן ותרגיל אחד לזוקפי הגו.
אשמח להערות והארות.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה מקצועית - תגובה
ד``ר יצחק בכר18/12/2012שלום שי
כמה להתאמן? מתי להתאמן? כמה ומתי לנוח? אלה שאלות שהתשובה עליהן היא מאוד אינדיבידואלית ובין היתר תלויה בגנטיקה שלך, ביכולות שלך ובסוג ובעצימות של הפעילות הגופנית שלך.
לאחר שכתבתי את הדברים הללו ולאור ההנחה שלי שאתה אדם בריא תכנית האימונים שלך ניראת סבירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערך התאוששותשי15/12/2012
אומרים שיש קשר ישיר בין מניעת פציעות לבין יכולת ההתאוששות של הגוף, אשמח לשמוע דעתך על מערך ההתאוששות שלי.
אני בן 22:מתאמן בקבוצת כדורגל 4 פעמים בשבוע, משחק אחד בשבוע,ו2 אימוני חיזוק בחדר הכושר.
מערך ההתאוששות:
ריצת שחרור קלה פלוס דגש על מתיחות סטאטיות טובות לכל שרירי הרגליים. לאחר מכן שאני מגיע הביתה נכנס למקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין (על מנת לגרום להתאוששות טובה יותר) למשך 7-8 דק(אחרי משחק מקלחת של מים קרים בלבד).כמובן שלאוכל יש חשיבות רבה אז אני אוכל כמה שיותר טוב ושותה הרבה מים. לוקח 520 מ"ג מגנזיום של מגנוקס לפני השינה, וכמה שיותר שעות שינה.
אני יודע שהמדד הכי טוב זה לראות אני מתאושש טוב, אבל קשה לי להשוות את מערך ההתאוששות שלי לשאר השחקנים בקבוצה כי נראה לי שגם הם מתאוששים טוב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערך התאוששות - תגובה
ד``ר יצחק בכר16/12/2012פעילות גופנית קשה יכולה להותיר את הגוף מיובש עם תאי שריר פצועים ומרוקנים מפחמימות ואנרגיה ועם רמה גבוהה של קורטיזול - הורמון המיוצר בגוף במצבים של לחץ. ללא התאוששות והחזרת הגוף למצב של עבודה הסיכון לפציעות גדל. יש לזכור שאין נוסחה אחידה לגבי האופן הנכון והמהיר של התאוששות גופנית לאחר פעילות מאומצת. גם במקרה הזה חייב כול ספורטאי ללמוד להכיר את גופו ואת מגבלותיו. להלן מספר המלצות אוניברסליות לצורך שיפור ההתאוששות:
1) השקיעו 15 דקות בקירור (Cool down) הגוף לאחר מאמץ לצורך החזרת האיזון הגופני, הגברת זרימת הדם והפחתה של חומצת החלב.
2) אכלו מזון עשיר בפחמימות לאחר ביצוע המאמץ.
3) התקלחו במים חמים ובמים קרים לסירוגין.
4) קחו יום הפסקה או יותר (אינדיבידואלי) מפעילות גופנית
5) קבלו עיסוי לשרירים שנשאו במעמס של הפעילות הגופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע ברגלשאול11/12/2012
שלום ..
לפני כחודש וקצת בערך במהלך משחק כדורגל (מתאמן בספורט 2-3 בשבוע), עשיתי
תנועה לא נכונה בקרסול ונפלתי על הרצפה, לאחר מכן מיד עליתי לבית החולים עשיתי צילום הדוקטור אמר לי לנוח ולהשים קרח.
כבר עבר חודש וחצי כמעט ואני עדיין הולך בצליעה קלה ואינני יכול לרוץ בכלל, (יש לציין שהנקע התרחש לא הייתי יכול לעמוד על הרגל ולא להזיז אותה שבוע עד שבועיים),
יש כאבים ממש ממש קטנים והרגל כואבת במיוחד שאני קם בבוקר שלא הלכתי עלייה בכלל.
מה עליי לעשות ?.. ועוד כמה זמן אני יחזור לשחק או ללכת על הרגל?..
תודה רבה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע ברגל - תגובה
ד``ר יצחק בכר11/12/2012שלום שאול
הריפוי של נקע בקרסול במיוחד כאשר מדובר בנקיעה חמורה כמו שהייתה עלול להמשך זמן ארוך יחסית. יש מספר דרגות חומרה של נקע הנקע שלך אני מעריך, היה כרוך בקריעה של רצועות שצריכות להחלים.
חשוב לבצע תרגילי שיקום על מנת להכשיר את הקרסול לעבודה במאמץ. בין תרגילי השיקום צריך לבצע תרגילי שיווי משקל ותרגילים לשיפור תחושת המיקום.
תוכלו לקרוא בהרחבה על נקע בקרסול אצלי באתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
כפיר בן גליל18/12/2012אתה צריך לבצע תרגילים לשחזור החיישנים של שיויי המשקל באיזור הקרסול, כמו כן
דיקור וטווינא (פזיותרפיה סינית) יעזרו מאד..
כפיר בן גליל- רפואה סינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רומוס פוביסלירי06/12/2012
האם יש טיפול לכאבים ברומס פוביס משני הצדדים? הרופא אמר לי לקחת נטרופן..
ושאלה נוספת היכן אני יכולה למצוא חומר על כאבים ברומוס פוביס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומוס פוביס - תגובה
ד``ר יצחק בכר07/12/2012שלום מאי
כדי לדעת אם ניתן לעזור לכאבים שלך יש לבדוק ולאבחן את מקור הכאב באגן. האם הכאב הוא בעצם עצמה או במפרק? בכול הנוגע לחומר קריאה נסי לחפש בגוגל ramus pubis לגבי כאבים באגן תוכלי לקרוא אצלי באתר במאמר בשם כאבים במפרקי האגן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בACL - חתך גילאיםטל01/12/2012
שלום,
אני טל סטודנטית, עורכת מחקר על פגיעה ברצועה הצולבת הקדמית, רציתי לדעת האם בכל גיל ניתן להגיע לפציעה בACL ? האם רק ספורטאים סובלים מבעיה זו או כל אחד יכול? והאם ישנם פעולות ספציפיות שעלולות להביא לפציעה כזו? (כגון סיבוב מהיר..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בACL - חתך גילאים - תגובה
ד``ר יצחק בכר03/12/2012פציעה של הרצועה הצולבת היא פציעה שכיחה יותר בקרב נשים ובעיקר בקרב ספורטאיות צעירות. חוקרים סבורים שנטייה זו קשורה בהשפעות הורמונאליות, בגודלה של זווית Q, בחוסר איזון שרירי שקיים יותר אצל נשים ובביומכניקה שונה...
מנגנון הפציעה הוא בעיקר סיבובי אך לא רק.
תוכלי לקרוא עוד על פציעות הברכיים אצל נשים במאמר פציעות ספורט אצל נשים באתר שלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום מניתוח חיבור פיקה שבורהיונתן16/11/2012
שלום רב,
אני בן 33, לפני כשנה ו-8 חודשים נפלתי מאופניים ופיקת הברך הימנית נשברה שבר אופקי עם תזוזה של החלקים. עברתי ניתוח לחיבור הפיקה ובעקבותיה שיקום ארוך ולא פשוט תוך כדי ליווי של מנתח, פיזיותראפיסטיים ומאמן כושר. כיום המצב הוא שאני עדיין מרגיש את הפציעה לכל אורך היום ויש לי כאב בברך בעת הפעלת עומס על הברך, למשל בתנוחה של ישיבה או קימה מכיסא או כאשר אני מתכופף להרים משהו מהרצפה. יש לציין שהכאב שיש לי הוא לא כאב בלתי נסבל אך עדיין כאב וחוסר נעימות.
שרירי הרגליים לא באמת השתקמו בדגש על הארבע ראשי, ויש חוסר סימטריה ניכרת בין הרגליים בנושא הזה.
מצד אחד הייתי במצב הרבה יותר גרוע והייתה הקלה ניכרת במשך תקופת השיקום הארוכה, מצד שני אני עדיין "מרגיש" את הפציעה כל יום, כל היום וזה מאוד מתסכל.... אינני רוצה לסבול מכאבים מהיום והלאה לכל החיים, שעדיין רובם עוד לפני. האם תוכלו להמליץ לי על דרכי פעולה שיכולות להביא לתוצאות אחרות?
בתודה מראש,
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מניתוח חיבור פיקה שבורה - תגובה
ד``ר יצחק בכר18/11/2012שלום יונתן
גם מתוך הנחה שהניתוח היה מוצלח השיקום עלול להיות ממושך ונדרשת סבלנות.
לגבי הכאבים שאתה חש בעת קימה מישיבה וכו' אני מניח שהדריכו אותך כיצד יש להימנע מעומסי יתר על הברך וזאת עד להתאוששותה (כולל: לצמצם מצבים בהם נדרשת את כפיפת ברכיים עמוקה, לצמצם שימוש במדרגות וליישר את הברכיים כאשר אתה יושב על כיסא).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום מניתוח חיבור פיקה - תגובה
יונתן18/11/2012שלום דוקטור בכר,
אני מזכיר לך שאני נמצא כבר כשנה ו-8 חודשים אחרי הניתוח, זאת אומרת שהייתה לברך תקופה מאוד ארוכה להתאושש והיא הייתה אמורה להתאושש עד עכשיו. אולם עדיין יש לי כאבים בברך במצב של עומס... אני עובד בחדר כושר באופן עקבי כ-2-3 פעמים בשבוע על מנת לחזק את שרירי הארבע ראשי והתאומים אולם עדיין ישנה חוסר סימטריה בין שרירי הרגליים. האם זה מה שסביר שגורם לכאב או שעלולה להיות סיבה אחרת? איך ניתן לבדוק מה הסיבה?
מעבר להימנעות מעומסים על הברך, אילו דרכי פעולה אני צריך לשקול על מנת להילחם עם כאב זה? או שאולי אני צריך להשלים עם הכאב? אני לא רוצה להשלים איתו....
תודה רבה,
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום מניתוח חיבור פיקה - תגובה - תגובה
ד``ר יצחק בכר18/11/2012שלום יונתן
נתחיל מהסוף, אל תשלים עם הכאב.
לגבי חוסר הסימטריה יעבור זמן רב על לאיזון שרירי. לעיתים חוסר שוויון מסוים נותר .
לא יכול להגיד לך מה נכון מבחינתך לעשות. לא מכיר את המקרה שלך. בין היתר תשקלו אתה והמשקמים שלך את האפשרות שאתה עושה יותר מידי. האם יתכן שכדאי מעט לסגת כדי לאפשר לברך להירגע?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום מניתוח חיבור פיקה שבורה
יונתן22/11/2012שלום דוקטור בכר,
אמשיך להתמודד ולא אשלים עם עם הכאב.
תודה רבה על תשובותיך השקולות. נתת לי חומר למחשבה.
שוב תודה,
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועה צולבת קדמיתטל14/11/2012
שלום לכולם
לפני כשנתיים עברתי ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית בברכי.
לאחר חצי שנה ארוכה ומתישה של שיקום, התברר כי הניתוח אותו עברתי כשל ולכן היה עלי לעבורו בשנית.
שני הניתוחים נעשו באמצעות אלוגרפט של תורם.
אתמול (כשאני כבר אחרי שנה וחצי לערך לאחר הניתוח השני וכשנתיים לאחר הראשון), נחבלתי שוב בברך כתוצאה מסיבוב מסיביב שלה. על פי הערכת הרופאים והפיזיותרפיסטים, נוצר קרע ברצועה המשוחזרת.
אם לומר את האמת, אני מאוד מתסכל כרגע- אחרי כמעט שנתיים של פיזותרפיה מסיבית, הכל חוזר לנקודת ההתחלה בין רגע.
טרם ידוע אם מדובר בקרע מלא של הרצועה או חלקי- אני ממתין לבדיקת ה-MRI, אך מבחינה חיצונית הברך נראת גרוע מאוד.
שאלתי היא מה לעשות מכאן ואילך?
מבחינת אופציה של ניתוח שלישי, הבנתי כי לא מומלץ כלל, ובכנות, אני לא חושב אני מסוגל לעבור את כל ההליך בשלישית...
האם טיפול פיזיותרפי בהשארת הקרע כפי שהוא עלול "לסדר" את המצב?
אשמח לתשבות ואף למתן אופציות נוספות
תודה רבה לכולם ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועה צולבת קדמית - תגובה
ד``ר יצחק בכר15/11/2012שלום טל
לא ניתן לייעץ לך מה נכון לעשות לפני שנדע מה המצב העדכני של הברך. המלצתי עבור אבחון וחזור אלינו.
המשך לקרוא על מידע-רפואי כאבי ברכיים ועל הגורמים האפשריים להם באתר gav-clinic
בברכה
ד"ר יצחק בכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה במיניסקוסאריק גוט10/11/2012
אני בן 52 בכושר גופני טוב לגילי. אתמול (יום ה' בערב) בזמן אימון בחדר כושר תוך כדי התרוממות מישיבה לעמידה הרגשתי כאב חד ברגל.
הרגשתי כי יש לי כאב דווקא בנעילה של הברך ולא בכיפוף. המשכתי באימון בעצימות פחותה. לאחר האימון כבר התקשיתי לדרוך על הרגל. שמתי קצת קרח. למחרת בבוקר המצב אפילו החמיר. בבדיקת אורטופד הוא איבחן בפגיעה במיניסקוס ולא יכול היה להגיד אם זו מתיחה חזקה, קרע חלקי או קרע משמעותי. שלח אותי לצילום ופיזיוטרפיה ומעקב אחרי שבועיים. הברך כרגע נפוחה.
יש לי כמה שאלות:
1. מה אני יכול לעשות בינתיים בבית כדי לשפר את המצב?
2. מאחר וצילום לא מאבחן רקמות האם אין צורך ב- MRI או CT? מה צריך לעשות כדי לאבחן במדויק?
3. מתוכננת לי חופשת סקי החל מ- 16.12 . מה הסיכוי שאוכל עדיין לממש את החופשה הזו?
4. מה דרך הטיפול האופטימלית כדי לקצר זמן השיקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה במיניסקוס - תגובה
טל שחר13/11/2012יש קושי לענות על שאלותיך ללא בדיקה קלינית מתאימה.יש לבצע פיזיותרפיה ותרגילי שיקום מתאימים,ולבצע ביקורת אורטופד לאחר מכן.יש להשיג טווחי תנועה מלאים,חיזוק שרירי ירך,ותרגילי שיווי משקל לגפיים תחתונות-פרופריוספציה.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה במיניסקוס - תגובה
ד``ר יצחק בכר15/11/2012שלום אריק
אכן נכון צילום רנטגן לא מאבחן נזק לרקמות רכות. עם זאת לא תמיד יש צורך בצילומי הדמיה לצורך אבחון כזה. בדיקה קלינית טובה יכולה לאמוד ברמת דיוק גבוהה למדי את גודל הנזק ומיקומו.
המלצתי להימנע בשבועיים הקרובים מכול מאמץ שכרוך בכאב. לגבי קיומה של החופשה אין לי אפשרות לענות ללא בדיקה של הברך. גם לגבי החופשה ההמלצה שלי היא לדחות.
טיפול טוב בברך חייב לכלול שילוב במינון נכון של מנוחה, טיפול נוגד דלקת כולל לייזר רך והנעה פסיבית ואקטיבית של הברך. המינון של המרכיבים השונים קובע את איכות הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה במיניסקוס
אריק15/11/2012שלום ד"ר בכר
אתה מוכן בבקשה להסביר מה זה "לייזר רך"
תודה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה במיניסקוס - תגובה
ד``ר יצחק בכר16/11/2012שלום אריק
קרא בהרחבה על לייזר רך דרכי פעולתו באתר gav-clinic.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורסלן..מיכאל09/11/2012
שלום רב היו לי כאבים מטורפים בברך,משהו כמו חצי שנה עשיתי פיזיוטרפיה והממצא היחיד שמצאו בMRI היה בצקת בLFC בסוף לא הית ברירה ועשיתי ניתוח ארטו.
בניתוח מצאו נזקים שטחיים ב-20 מעלות וב-50 מעלות בLFC בסחוס אז שייפו לי את האזורים האלו וכן בוצע שחרור לטראלי לפיקה.
הבעיה שאני שבועיים וחצי אחרי הניתוח הולך כבר רגיל עושה אופניים וכו..אבלללל יש לי את אותו כאב בזוויות כמו שהיה לפני הניתוח שבעצם בגלל הכאבים האלו עשיתי את הניתוח.
חשוב לציין שיכולתי לפני הניתוח לרוץ וכו רק בכיפוף בזוויות מסוימות זה היה כואב ועכשיו שבועיים וחצי אחרי הניתוח באותם זוויות יש לי את אותו הכאב.
האם זה הגיוני?ואם כן מתי מתחילים להרגיש הקלה בכאבים שהיו לפני הניתוח?
במקרה וזה לא יעזור?האם זריקות PRP יכולות להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורסלן.. - תגובה
טל שחר13/11/2012הכאבים כפי שתארת מתאימים למצב לאחר שבועיים מניתוח.יש להיוועץ עם הפיזיותרפיסטים המשקמים והאורטופד המנתח לגבי המשך שיקום והצלחתו.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)