מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכתףמני10/11/2011
היום עשיתי צילום בכתף שמואל ואמרו לי שיש הסתיידות בולטת למדי בטנדון של הסופרהספינטוס מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף - תגובה
ד''ר יוני ירום13/11/2011שכואב לך ואתה בצרות
זוהי דלקת מתמשכת ולא קלה לריפוי
ברוב המקרים טיפול בגלי הלם עשוי לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIערן09/11/2011
שלום
להלן סיכום תוצאות MRI:
1. קרע הוריזונטלי קרן אחורית LM
2. נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה S.P
3. BONE BRUCE ב- LFC עם סימנים של קונטוזיה סובכנדראלי
BONE BRUCE בפלאטו טיביאליס עם שבר טרביקולארי
4. ACL בצקתי
הייתי אתמול אצל ד"ר גרטי אברהם, הוא מייד המליץ על ניתוח ארטרוסקופיה לטיפול בקרע. השבר והבצקות יעברו עם הזמן ועם הטיפולים הפיזיוטרפיים (לדבריו).
יש לציין שאני לא מסוגל ליישר את הברך, ומוגבל בכיפוף.
מה דעתך?
יש מקום לניתוח או שיש פתרונות אחרים?
אני מעוניין להמשיך לעסוק בספורט (ריצה, כדורסל)
לטענתו, החלמה מניתוח אורכת יום. ולאחריו פיזיוטרפיה.
האם זה באמת ככה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד''ר יוני ירום10/11/2011אין הרבה ברירות
הקרע במניסקוס לא יחלים אם כי במיקומו עדיין אפשר לקבל תפקוד טוב
השבר בעצם השוק קיים אבל אינו שבר הגורם לנזקים חמורים
החבלות בעצם אופייניות לנזק מסוג זה. אכן ניתוח ארתרוסקופי מומלץ אבל מעניין אם טיפול שמרני לא היה נותן תוצאות טובות גם כן.
זמן החלמה משוער - 4 עד 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה..סיפור שמתנהל המון זמן.תומר08/11/2011
שלום
אני מתאמן מתחיל.
לפני כחודש וחצי אחרי אימון גב היו לי כאבים מאוד חזקים בגב שהשביתו אותי צמוד למיטה ל3 ימים.
מאז עבר חודש וחצי,ועדיין יש לי כאבים בחלק עליון והתחתון של הגב רק אחרי יום עבודה שלם,( אני עובד בעבודה בישיבה מול מחשב) או בעמידה ממושכת.
הייתי אצל אורתופד פעם ראשונה ואמר לי רק לשים משחות נגד כאבים עקב שרירים תפוסים,בביקור השני אמר לי כי אצטרך ללכת למיפוי עצמות,לאחר מכן פניתי לאורתופד אחר והוא אמר לי לקחת כדורים cataflam coated,ולעשות בדיקת רנטגן ואין צורך בבדיקת מיפוי עצמות.
אני כבר מבולבל ולא יודע למי לפנות ואיך לפעול.
1.אני מנסה להימנע מבדיקות רנטגן ומיפוי עצמות,האם כדאי לחכות עם זה ולהתחיל קודם עם כדורים?
2.האם הכדורים cataflam coated יוכלו לעזור במצב כזה?
3.לאיזה כיוון כדאי ללכת,רנטגן,מיפוי עצמות,כדורים?או משהו אחר לגמרי
4.האם אני יכול במצב הנתון להמשיך להתאמן?
בתודה תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה..סיפור שמתנהל המון זמן. - תגובה
ד''ר יוני ירום08/11/2011תומר שלום
צריך לדעת יותר על הכאב בגב
איפה, האם קורן לגפיים, מה מחמיר את הכאב ומה מקל עליו, האם עשית הדמיה או לא, האם טיפלת כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
תומר08/11/2011היי דוקטור ירום
הכאב אינו מקרין לגפיים,הכאב בדרך כלל מתבטא באיזור העליון של הגב לאחר עמידה ממושכת או ישיבה ממושכת,זה כאב שאפשר לתאר אותו כאילו סחבתי משהו מאוד כבד על הגב ואחרי שעה שעתיים מקבלים תחושה שורפת כזאת-אז זה הכאב.
התחלתי לקחת ביומיים האחרונים כדורי cataflam coated
אבל פה נכנסו השאלות שלי.
האם כדאי ללכת לבדיקת רנטגן או מיפוי עצמות?
האם אפשר להמשיך להתאמן במצב הנתון?
האם הכדורים cataflam coated יעזרו במצב כזה?
בתודה תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט - תגובה
ד''ר יוני ירום10/11/2011כדורי הקטפלם הינם נגד כאב בלבד
בהחלט מומלצת הדמייה לברר אם יש מעורבות עיצביתבעמוד השדרה אבל כדאי לעשות CT או MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ירום התותח השלמהחנן04/11/2011
שאלתי אותך בהודעה קודמת מה תפקידו של תוסף המגנזיום לאחר אימון אינטנסיבי וענית:"מיועד למנוע התכווצויות שרירים ולאפשר התאוששות מהירה יותר"
תוכל להסביר לי בבקשה מה זה אומר התאוששות מהירה יותר מבלי להיכנס למושגים ברפואה פשוט להסביר לי בפשטות?
תודה רבה לך ד"ר
2.האם הגוף מסוגל לספוג 400 מ"ג של מגנזיום לפני השינה ?(אני בגיל העשרים) אני לא אוהב לחלק את הכדורים ליום לפני התחרות וים אחרי התחרות פשוט.
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ירום התותח השלמה - תגובה
ד''ר יוני ירום07/11/2011התאוששות ממאץ פרושו שהשריר מוכן לפעולה ללא כאב ויכול לבצע את המאמץ הדרוש
400 מ"ג הינה המנה הנדרשת ונספגת יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד החיצוני של הברך בריצהרן04/11/2011
אני בן 45, ספורטיבי הרבה שנים (בעיקר רכיבת אופני שטח).
לאחרוני הגברתי קצת את אימוני הריצה אבל בצורה הדרגתית במטרה לרוץ 10 ק"מ.
כמעט כל פעם, אחרי שאני שעברתי כ 5 ק"מ ללא כאבים, מתחיל כאב רציני בברך שמאל בצד החיצוני (שמאלי) של הברך שמונע ממני להמשיך בריצה.
זה בא פתאום.
קשה לכופף את הרגל לאחר מכן.
אם אני נוגע בצד שמאל של ברך שמאל במרכז אני מרגיש טוב את נקודת הכאב.
אחרי יום יומיים מנוחה אני לא מרגיש את הכאב.
גם באימון רציני של אופניים ושחייה הכאב לא חוזר.
רק כשאני יוצא לרוץ, הכאב חוזר ובגדול אחרי כ 5 ק"מ.
לפני ריצת נייקי התלבטתי מאוד אם להשתתף אבל החלטתי שכן.
הצלחתי לרוץ את מרוץ נייקי ב 52 דקות (10 ק"מ) כשאת 3 הק"מ האחרונים עשיתי בכאב גדול. גם פה הכאב עבר אחרי כ 24 שעות.
היום (3 ימים אחרי נייקי) יצאתי לרוץ ושוב אחרי 5 ק"מ כאבים עזים באותה נקודה הכריחו אותי לחזור הביתה בהליכה.
האם יש רעיון מה זה יכול להיות?
תודה, רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד החיצוני של הברך בריצה - תגובה
ד''ר יוני ירום07/11/2011באופן זהיר ומבלי שבדקתי אלא לפי התיאור מדובר ב "רגל של רץ" או בשפה רפואית - סינדרום ITB - גש לפיסיותרפיסט/ית טובים וטפל בבעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור ממצאיםאלעד02/11/2011
יש לי מתאמן שעשה צילום לחוליות לגב וחלק מהדברים אשמח להבין יותר..
1.טכניקה-בוצעה טמוגרפיה - מזה טומוגרפייה?
2.מזה טרבקולציה גסה של גוף החוליה עם הנמכה מינימלית.הממתא נראה מתאים להמנגיומה-(מזה המגיומה)?
3.מזה מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור ממצאים - תגובה
ד''ר יוני ירום07/11/2011אואה- כל הרפואה על רגל אחת:
1. טומוגרפיה הינה שיטת צילום המסתכלת מזויות שונות ועושה איחוד ממוחשב של התוצאות -רמת הדיוק עולה באופן ניכר
2. המנגיומה הינה גידול (מיצבור) של כלי דם
3. בלט דיסק הינו מצב שהדיסק הבין חולייתי עובר את המקום בו הוא צריך להיות בין החוליות ולוחץ לאחור על איזור חוט השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיום וכדרגל ליוניחנן02/11/2011
שלום ד"ר,
אני בן 21.
לאחר משחק כדורגל של שעה וחצי בקבוצת בוגרים בשעות הצהריים אני לוקח כדורי מגנזיום 400 מ"ג לפני השינה, (ככה המליץ לי פעם הפיזיו של נבחרת הכדורגל).
מה אני אמור להרגיש ביום שלמחרת, ומה מטרת התוסף חוץ מהתכווצות שרירית?
2.אותו פיזיו אמר לי לא לקחת את התוסף במשך השבוע רק לאחר משחק בשבת או לאחר אימון שהיה ממש קשה,האם זה בסדר לקחת רק פעם בשבוע 400 מ"ג? (אני מעדיף לא לקחת תוסף על אופן יומיומי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום וכדרגל ליוני - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2011אין בעייה לקחת את המגנזיום
עדיף לקחת יום לפני וגם יום אחרי משחק
מיועד למנוע התכווצויות שרירים ולאפשר התאוששות מהירה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב! שחזור aclמתן01/11/2011
שלום , שבוע הבא אני מועד לניתוח שחזור רצועת acl הקרוע אצלי
אני מאוד מאוד מעוניין לשמוע את חוודת דעתכם המומחים על שתל אלוגרפט שאותו הולכים לשחזר לי את הרצועה מחברת mtf ולדעת מניסיונכם אם זהו מוקד הצלחה גבוהה שיחזיר אותי לעסוק בספורט! האם עדיף שתל מהגוף או את השתל הזה ( אני בן 21)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב! שחזור acl - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2011מכיון שאין הסכמה חד משמעית בין כל המומחים המבצעים את הניתוח - עדיף לסמוח על המנתח עצמו ועל ניסיונו בבחירת השתל.
הכי חשוב זה השיקום שלאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מתן02/11/2011שאלתי היא אם מניסיונך אתה מכיר מיקרים שנחלו הצלחה או כשלון מגיד זה?
בעקרון המנתח שלי המליץ לי על שתל זה וכי הוא עובד איתו..... אבל הוא גם יכול לקחת ממני גיד בריא .....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2011הכל עובד ביידים טובות וניסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעזרת השם והרבה תפילות....
מתן02/11/2011נעבור את הניתוח בתוצאות הכי טובות שניתן עם השתל...
תודה רבה על ההיענות המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום בבקשהחנן01/11/2011
שאלה קצת אחרת:
לפני מספר שנים באמצע משחק כדורגל נתקלתי עם מישהו גוף בגוף בעוצמה ממש חזקה, לאחר ההתנגשות הרגשתי שאני לא יכול לנשום רגיל וממש נלחצתי, הגיע אלי אחד האנשים(לא יודע עם הוא רופא) ואמר לי לנשום ולהוציא אוויר רק מהאף וזה פשוט עבד!
כיום אני מאמן קבוצת ילדים וקרא לי מקרה דומה בקבוצה כאשר אחד הילדים קיבל מכה חזקה בחזה מכדור והיה לו קשה לנשום לאחר המכה, אמרתי לו שינשום ויוצא אוויר רק דרך האף וזה תוך מספר שניות עבד.
האם יש לזה הסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום בבקשה - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2011שאלתי גם מסביב ולא הגענו להסבר מניח את הדעת.
מצד שני אם זה עובד - אז יופי- יש לך נשק מנצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזקים בשורש כף הידשילה כץ29/10/2011
שלום אני בן 16 וחצי ומתאמן כשנה בחדר כושר במהלך אימון ביום שישי הרמתי משקל רב בתרגיל חזה ועשיתי תנועה ממש לא טובה עם היד..באותו רגע וגם אחרי זה באימון לא הרגשתי אבל שחזרתי הביתה הכאבים רק התגברו והתגברו בשבת זה הגיע לרמה שיש תנועות ביד שפשוט כ"כ כואב לי לעשות..מה זה יכול ליהות?
תודה רבה
שילה כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזקים בשורש כף היד - תגובה
ד''ר יוני ירום31/10/2011מגוון האפשרויות הינו רחב אבל נראה כי מדובר בנזק לגיד או רצועה
אם הכאב ממשיך כדאי להתייעץ עם מומחה כף יד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ירום התותחחנן27/10/2011
דיברתי איתך על אימון כדורגל לילדים בני 13.
אחרי האימון אני עובד איתם 10 דקות על חיזוק שרירי כללי, לדוגמא: תרגיל הגשר הצידי(עבודה על שרירי הליגה) שכיבות סמיכה ועבודה על שרירי הבטן עם התנגדות של כדורי כח וכו'.אני כל הזמן מחכניס להם לראש את חשיבות התזונה לפני ואחרי האימון.
אמרתי לי שהתרגילים האלה טובים ולהוסיף עוד תרגילים כיד הדימיון.
יש לי הרבה מאוד תרגילי כח עם כדורי כח במיוחד לשרירי הבטן ועוד תרגילים לשריר זוקפי הגו.
תוכלל לתת לי טיפים או המלצות איך אני מצליח להגיע למצב שהילדים יתחזקו ויגדלו??(האם אני פועל נכון?)
נושא אחר
2.לאחר אימון אינטנסיבי אני לוקח את הדוש מסובב את הברז עד הסוף לכיוון המים קרים ומתקלח מספר דקות עם סטים של מים חמים וקרים(כמו שאמרתי לך בהודעות הקודמות)
שאלתי היא: האם כאשר אני עובר על השרירים עם המים הקרים-קרירים לאחר סט של המים החמים, אז זה נכון שהמים תוריד מרמת הדלקת,אני מתכוון האם המים מספיק קרים(בגדול) כדי לדכאות גובה דלקתית מוקדמת???
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ירום התותח - תגובה
ד''ר יוני ירום27/10/2011לגבי השאלה הראשונה - לא כאן המקום לתת יעוץ מסוג זה
לגבי השאלה השניה - התשובה היא לא - אין קשר לרמת הדלקת בטמפרטורות כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ירום השלמה
חנן28/10/2011בקשר לשימוש במים חמים וקרים. אמרת שכאשר עושים מקלחת עם מים קרים על השרירים אין קשר להורדת הדלקת,
אם כך תוכל להסביר לי מדוע משתמשים במים קרים על שרירי הרגליים?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ירום השלמה - תגובה
ד''ר יוני ירום31/10/2011לא ידוע - אולי בשביל ליצור קונטרסט עם החום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידורה24/10/2011
מקווה שהגעתי לפורום הנכון.. אז ככה.. לפני בערך חודש וחצי הרמתי את היד בתנועה מהירה וחזקה (אימפולסיבית?) ונתקעתי עם אצבעות הידיים חזיתית בשיש, כך שלומר שהיה קליקים זה באמת בקטנה.. ההתקלות היתה כך שהאצבעות נדחקו כלפי מטה.. (לכיוון כף היד) מאז ישנם כאבים במיוחד באמה.. ובמיוחד בפעולות מסויימות כמו סיבוב מפתח,פתיחת פקק של בקבוק ועוד..כשאני עושה זאת הכאבים גוברים יותר ונרגעים לאחר זמן מה..
האם זה מצריך בדיקת רופא או שהזמן יעשה את שלו??
אשמח מאד לקבל הסבר קצר מה מתחולל שם..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר יוני ירום25/10/2011הזמן יעשה את שלו - בעיקר אם את רואה כיוון של שיפור
חבלה ישירה בגלילי האצבעות ובשרש כף היד גורמים לנזקים הן במפרקים עצמם והן ברקמות העוטפות. לא תמיד אנו יודעים מה בדיוק נפגע אך לפי תיאורך ובמידה ולא נגרם שום נזק בעצם, מדובר בנזק לרקמות תומכות
פיסיותרפיה יכולה וצריכה לקצר זמן ההחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, המשך שאלה
בר28/10/2011תודה רבה על התשובה!
רציתי להוסיף שמאז שזה קרה (חודש וחצי) לא חל שיפור אך גם לא החמרה.. בכמה הימים הראשונים היתה נפיחות קלה ואודם.. מקור הכאב הוא בחיבור שבין האמה ליד.
שאלתי, האם אני צריכה להשתדל כמה שפחות להשתמש עם היד כדי לאפשר לה להתרפא או שההיפך הוא הנכון וכדאי להפעיל אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, המשך שאלה - תגובה
ד''ר יוני ירום31/10/2011קיבוע בהחלט יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ארתרסקופיה מפרק הירךסהר דהן24/10/2011
לרופאים שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח ארתרוסקופיה במפרק הירך בשל קרע בלברום , עד כה (כחודשיים) ההחלמה התקדמה בצורה נפלאה ומיום ליום פחתו הכאבים..אני משלב טיפולי פיזיוטרפיה, אך לאחרונה אני חש בכאבים שלא היו באיזור הירך (המפשעה , מעל איבר המין וכו').. חשוב לציין כי במהלך אימון כגון : סקוטים אני חש בקליקים בברך ברצועה הצידית (הוסבר לי שהיא מתחברת לירך) , האם לדעתך יש צורך בחשש ? מה לעשות בנידון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח ארתרסקופיה מפרק הירך - תגובה
ד''ר יוני ירום25/10/2011קודם כל - לידע את הרופא המנתח ואת הפיסיותרפיסטים המטפלים
יש לצפות לירידה בקצב ההתקדמות מדי פעם
רעשים וקליקים ברוב המקרים אינם משמעותיים אבל כדאי לברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלחי תירס קלוריותשי23/10/2011
שלום, כמה קלוריות יש בקלחי תירס הנמכרים במארזים בסופר? משקלם250-300 גרם כולל העצם, והאם מוסיפים להם סוכר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלחי תירס קלוריות - תגובה
ד''ר יוני ירום23/10/2011נא להקיש בגוגל את השאלה ולחפש התשובה לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בבךאיריס22/10/2011
שלום ,
בעלי שבר את הברך בזמן משחק כדורגל לפני חמישיה חודשים.
הוא היה מגובס כשבועיים ואח"כ עם סד ברגל.
כרגע הוא עובר טיפולים פיזוטרפיים ועדין סבול קבוע מכאבים עזים הולך עם קביים.
האם זה נורמלי שזמן ההחלמה כל כך ארוך?
האם בהמשך יוכל להפטר מהקביים?
תודה איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בבך - תגובה
ד''ר יוני ירום23/10/2011חשוב לדעת איזה חלק בברך נפגע - האם זו הפיקה - כיון שאז הזמן סביר
גם כך 6-10 שבועות נשמע סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)