מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בברך ותוצאותMRIרקפת21/09/2011
ד"ר שלום,לאחר סיבוב הברך בעת ריקודים נשלחתי ל-MRI
קיבלתי תשובות MRI ואני מאוד מודאגת מה ההשלכות של זה על הריקודים שלי והכאבים ואי היכולת שלי כרגע לדרוך, אשמח על חוות דעתך:
של ברך שמאל MRI להלן ממצאי בדיקת
עם דיכוי שומן במישור T2 עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת P.D הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות
. ACL- בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה PD במישור אקסיאלי , ובסדרת DESS , הקורונלי
התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה.
ממצאים:
באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי
(חתך קורונלי 17 סדרה 4) ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 20 סדרה 3) עם בצקת לשדית מינימלית
תת-קורטיקלית בסמוך.
מודגמים אותות חריגים מלשד הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור והדיאפיזה הפרוקסימלית של הטיביה
והפיבולהייתכן כביטוי להיפרפלזיה של לשד העצם ההמטופויאטי- כנראה משנית למשקל יתר- דרושה קורלציה קלינית.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם אות חריג אלכסוני במרכז גוף המנסיקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון, לא ניתן לשלול בוודאות קרע.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
לסיכום: כמתואר.
שאלתי היא: אני כחודש וחצי אחרי הפגיעה, קיבלתי זריקת סטרואידים למפרק להפחתת הבצקת אולם הכאבים לא פסקו ומתקשה ליישר את הברך. מה השלכות הפגיעה בסחוס והאם אכן המיניסקוס בסדר?
תודה,רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בברך ותוצאותMRI - תגובה
ד''ר יוני ירום21/09/2011עושה רושם שהנזק הינו אכן במניסקוס ובאופן יותר ודאי בסחוס של הראש של הפמור הצידי
זה די בלגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בברך, מה הלאה, ד"ר?
רקפת22/09/2011תודה ד"ר ירום,
מה בכל זאת הטיפול המומלץ? כרגע אני אחרי זריקת סטרואידים, מנוחה, קב ימין ופיזיוטרפיה. הכאבים הם בעיקר ביישור ובכיפוף תחת עומס (כמו במדרגות או בכריעה), האם מותר לי לנסות ללכת ברגל מעט? האם לשים ברכית? כי נאמר לי שזה לוכד את הבצקת והנוזלים. אני מרגישה שהברך חלשה מאוד ולפעמים כאילו קורסת לי בהליכה מאומצת. האם יש סיכוי שאצטרך התערבות כירורגית בהמשך? האם יש צורך לבצע ביקורת אצל אורטופד מומחה ברכיים/רפואת ספורט? אציין שעד הפגיעה רקדתי המון ריקודי עם ועכשו לא יודעת מתי אוכל לחזור לזה אם בכלל.
תודה על חוות דעתך ושנה טובה,
רקפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בברך, מה הלאה, ד"ר? - תגובה
ד''ר יוני ירום25/09/2011קודם כל - כן כדאי לבקר מומחה ברך
בנוסף פיסיותרפיה וחיזוקים יעזרו הרבה
ברכית - אם מועיל - למה לא?
כן , יש סיכון שתאךצי לניתוח נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, שאלה נוספת שמטרידה אותי
רקפת26/09/2011תודה ד"ר,
רציתי לשאול משהו נוסף שמטריד אותי. במכתב סיכום MRI כתב הרדיולוג שמאחר ויש ממצאים בשני צידי הברך (גם החיצוני וגם הפנימי), לא נראה לו ששניהם נגרמו בגלל הפגיעה (אזכיר לך: עשיתי תנועה סיבובית חזקה עם הברך תוך כדי נחיתה),
האורטופד שבדק (מומחה ברך ורפואת ספורט) דווקא קבע שכן שני הממצאים טריים והנזק בסחוס קרה כתוצאה מהפגיעה ולא כתוצאה משחיקה ממושכת (שכן הייתה בצקת), לגבי המיניסקוס המידאלי הוא התלבט מאוד מפני שראה בצילום שיש אי רציפות ובצקת אבל לא בטוח שזה קרע ובסוף קבע שאין קרע, אבל, עכשו אחרי 6 שבועות מה שבעיקר כואב לי מאוד (וכאב לי מרגע הפגיעה ביותר) זה הצד הפנימי של הברך.
האם ייתכן פגיעה במיניסקוס שהיא לא קרע? מה עושים אם אין החלטה וודאית לגבי קרע במיניסקוס ובכל זאת כואב לי שם מאוד? האם יש צורך לבצע ארתרוסקופיה?
תודה שוב ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, שאלה נוספת שמטרידה אותי - תגובה
ד''ר יוני ירום27/09/2011שאלה ארוכה ותגובה קצרה - כנראה שנגיע בסוף לארתרוסקופיה ואולי כדאי מוקדם מאשר מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה חשובה מאוד
רקפת26/09/2011האם מותר לי ללכת ברגל??? אני רגילה ללכת 7 ק"מ ביום כ-3-4 פעמים בשבוע, ניסיתי אתמול וכאב לי אבל כאב נסבל שחלף במנוחה. האם לחזור לספורט? או שזה יכול לגרום לנזק? תודה שוב,רקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה חשובה מאוד - תגובה
ד''ר יוני ירום27/09/2011תנסי לעשות פעילות מתוך תחושת הכאב - עד שמופיע - קצת בפנים אבל לא עד שנהיה מעיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיל לחיזוק הקרסולחנן20/09/2011
שלום לפני חצי שנה הייתי בפיזוטרפיה ונתו לי לעשות תרגיל לבעיות בקרסול, התרגיל היה :הרמת עקבים(עבודה על שריר התאומיים גם) במכונת לחיצת רגליים.
שאלתי היא :
האם יש בעיה מכאנית לברכיים ר לעשות את התרגיל כאשר הברכיים נעולות(רגליים ישרות)?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגיל לחיזוק הקרסול - תגובה
ד''ר יוני ירום20/09/2011לא צריכה להיות בעייה
אבל הייתי מוסיף עוד הרבה תרגילים על משטחים לא יציבים לחיזוק מערכת השרירים מסביב לקרסוליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עוד תרגילים יש לחיזוק קרסול?
ella23/09/2011אני בעודף משקל ( BMI 35 כואב לי קרסו רגל ימין מה אפשר לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצמותאלכס יניב19/09/2011
אחי שבר לפני שנתיים את האגן ואת עצם הזנב כתוצאה מנפילה מגובה, מאז הוא צולע ומתקשה בהליכה וטוען לכאבים כשהולך, עכשיו עשו לו מיפוי עצמות פלנרי כל גופי ומכוון לע"ש אגן עם tc-99m-mdp אודה לכם אם תסבירו לי מה משמעות הכתוב בתוצאות הבדיקה.
הודגם מוקד קליטת יתר קטן במקסילה/זיגומה משמאל, יתכן מישני לטראומה. לקורולציה קלינית ורנטגנית בהתאם. כמו כן הודגמה קליטה מוקדית באזורי האלמנטים האחוריים של חוליה L5 מימין, על רקע דגנרטיבי, ספונדילוארטריטי. בנוסף הודגמה קליטת יתר קלה במשטח המפרקי הטיביאלי המדיאלי - נזק שחיקה ב MM בברך שמאל וללא ממצאים ממוקמים ברורים ביתר אזורי השלד.
אודה לכם אם תסבירו לי מה כתוב ומה המשמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר יוני ירום20/09/2011קיים נזק לארובת העין - לא שייך לעניין
נזק קטן בברך - לא שייך
נזק לחולייה תחתונה בגב המתאימה לתאונה לפני שנתיים עם שינויים מאוחרים תגובתיים
יכול להסביר את הכאב
יש לראות מומחה גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשריר שוקי הרגלים בשעת הליכהאלי18/09/2011
מזה שנים אני לוקח ליפיטור ועכשיו תחליף,אני מאד אוהב ספורט ריצה והליכה ,והכאבים בשוקיים אינם מאפשרים הליכה ארוכה או ריצה ארוכה ,זה מתסכל אותי מאד ,אני חיב לעצור כל 200 מטר לנוח לשחרר במתיחות ולהמשיך ,רואי לצין שאני לוקח 40 מיליגרם של תחליף ליפיטור, מה עושים ?, הציין שאני מאד שרירי ברגלים ובידים !וגם מתיחות לא עוזרות!
תודה אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשריר שוקי הרגלים בשעת הליכה - תגובה
ד''ר יוני ירום19/09/2011יש סיכוי חזק שהבעייה באה מהתרופה
תבקש מהרופא להחליף לקרסטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם CKדרור16/09/2011
בני בן ה 13 מתאמן בכדורגל 4 אימונים בני 1.5 שעות בשבוע וכן משחק נוסף בשבת
בזמן האחרון סבל מחולשה ובבדיקת דם קיבל תשובה שה CK שלו הינו 537. ( הנורמל הינו עד 150)
מה פרוש התוצאה הנ"ל
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם CK - תגובה
ד''ר יוני ירום19/09/2011חשוב לדעת אם הבדיקה היתה לאחר אימון קשה וכן חשוב לשאול את הרופא לגבי איזו אנזימים MM או MB
התוצאה קרוב לודאי קשורה למאמץ שרירי אבל כדאי להיות בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך לאחר ארטוסקופיהאלון14/09/2011
שלום,
לאחר שזוהה אצלי קרע במניסקוס הלטרלי וציסטה, הוחלט שעלי לעבור ארטוסקופיה.
הניתוח בוצע לפני כ3.5 חודשים ומאז אני מבצע פיזותרפיה על פי הנחיות ואף עם פיזיותרפיסטית מודה.
לצערי הכאב לא עבר ואף החמיר בערך לרמת כאב שחשתי טרם הניתוח. האורתופד שלי טוען שזה לגיטימי כיוון שהציסטה עדיין לא חזרה/יצאה לגמרי (או משהו כזה).
אני מודאג/מפקפק בדבריו של האורתופד כיוון שכבר עברתי ניתוח זהה בברך השנייה לפני כ-10 שנים וההחלמה היתה הרבה יותר זריזה. גם באתרים באינטרנט ולפי האורתופד בתום הניתוח הבנתי שההחלמה צפויה להמשך כחודש.
האם עלי לחשוש ולגשת לבדיקה נוספת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך לאחר ארטוסקופיה - תגובה
שרון רוזנמן18/09/2011אם אינך בוטח ברופא ואין שיפור במצבך כדאי לפנות לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT שוקייםדרור14/09/2011
שלום!
לאחר ביצוע מיפוי עצמות ("ב-spect ברכיים ושוקיים שברי מאמץ דרגה 1 - כמו כן, ממצא בטיביה קריבנית משמאל חשוד ל- OSTEOID OSTEOMA"), נשלחתי ל- CT.
כמה זמן אורך עד לקבלת התשובות של ה - CT?
אני טס בעוד חודש וחצי ל-4 חודשים לניו זילנד והמצב הרגליים שלי מטריד אותי מאוד. אני אוהב ספורט ואוהב מאוד ללכת וזה מה שאני אמור לעשות בין היתר בניו זילנד.
התור שלי ל- CT הוא ליום ראשון הקרוב. התור לרופא הוא רק ב 9/10 (3 שבועות לפני הטיסה המיועדת שלי). יש משהו שאני יכול לעשות בינתיים כדי לשפר את מצב הברכיים/ שוקיים? (לפני ה- CT התחלתי להשתמש מדרסים מסיבי זכוכית, וכן קבלתי גם את התחליף של ויוקס( או משהו כזה) למשך 3 שבועות).
מחכה לעצות,
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT שוקיים - תגובה
שרון רוזנמן18/09/2011תשובת ct מתקבלת זמן קצר לאחר הבדיקה. אם אכן אתה סובל משברי מאמץ ,הטיפול העיקרי הוא מנוחה ל6 שבועות ואז לחזור לבדיקה ומידה והרופא מאפשר לחזור לפעילות בהדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, נשאר לי רק לחכות ולקוות...
דרור18/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חמור במפשעה כתוצאה מפציעת יוגהשמואל14/09/2011
שלום רב,
שמי שמואל, בן 35 - לפני כשנתיים מתחתי את איזור המפשעה בתרגיל יוגה (זה נקרא תרגיל הארבה - שוכבים על הבטן ומרימים את שתי הרגליים לאחור) ומאז כואב לי עד היום באיזור המפשעה הימנית (התעלה האינגווינאלית עם הקרנה לבטן תחתונה), שמחמירים בזמן פליטת זרע ופעילויות גופניות מסוימות (ריצה, כיפוף ברך לחזה, ישיבה בזוית קהה מדי וכו')
יש רגישות באיזור הפוביס והאדוקטור מימין, שרירים תפוסים מעל האגן ורגישות למגע של עצם האגן באיזור המותן.
כירורגים שללו כל אפשרות כירורגית.
אורולוגים ונוירולוגים כנ"ל.
צילומי סי טי וMRIללא הזרקה לא העלו דבר.
ישנם טיפולים שהקלו במעט את המצב, אך לתקופה קצרה בלבד (אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה, הזרקת סטראואידים לאיזור).
אני בטוח שזה משהו מכני לגמרי, אך לא מצליחים לעלות על מה זה.
לדעתי יש שם משהו שמפעיל לחץ על מערכת המין (על העיצבוב או על משהו מהשרירים והרקמות הרכות), וזה מאד מגביל את חיי - אני לא יכול לקיים יחסי מין, מוגבל מאד בפעילות גופנית, וחווה כאב לפרקי זמן ארוכים במשך היום.
מה אני יכול לעשות? איך מאבחנים ומטפלים בבעיה זו?
אשמח לכל בדל של מידע או כיוון לאבחון ברור וטיפול אפשרי.
המון תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חמור במפשעה כתוצאה מפציעת יוגה - תגובה
ד''ר יוני ירום19/09/2011מה נגיד ? לא פשוט
צריך לחשוב מחוץ לריבוע ולראות מה הלחץ שאינו מודגם בהדמייה סטנדרטית או לחזור על בדיקת הצילומים על ידי רנטגנולוג אחר
ישנן מספר אפשרויות נוספות מכניות או עיצביות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בראש פיבולהאברהם13/09/2011
ד"ר שלום. אני בן 36 לאחר פציעת ספורט אובחן שבר בראש פיבולה. כעת ,6 שבועות אחרי, מטופל בפיזיוטרפיה דורך על הרגל אך ללא יישור ברך. אבקש סיבות אפשריות להגבלת התנועה ודרכי טיפול אפשריים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בראש פיבולה - תגובה
שרון רוזנמן14/09/2011במידה ועשית צילום והרופא המטפל אישר את האיחוי והעמדה בה בתאחה השבר והפנה אותך לפיזיותרפיה, יתכן והסיבה לחוסר ישור הברך היא כאב או קיצור של הרקמות הרכות באזור. הדרך להחלמה היא המשך פיזיותרפיה-מתיחות , חיזוק,טיפול מנואלי של הפיזיותרפיסט ועוד... בהתאם לממצאי הבדיקה ומצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בראש פיבולה
אברהם15/09/2011ראשית , תודה על התשובה המהירה. לעצם התהליך, רופא הפנה לפיזיוטפיה, אך ללא צילום חוזר לבדיקת השבר. הוא ביצע בדיקת תנועה והתוודע לעובדה כי כאבים פחתו.
האם לחזור לרופא ולבקש צילום? האם להמשיך כרגע פיזיותרפיה, האם המלצתך לטיפול ביישור הברך משתנה לאור הנאמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בראש פיבולה - תגובה
שרון רוזנמן18/09/2011במידה ואין שיפור עם הזמן ובעזרת הפיזיותרפיה כדאי לחזור לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שעבר ניתוח סקפויאד שיענהאייל11/09/2011
יש לי ניתוח בקרוב של השתלת עצם ביד ימין - יקחו לי עצם מהאגן - השאלה שלי איזה צלקת תישאר לי בכף יד ימין אם בכלל - האם זה תלוי איך יבוצע הניתוח - קראתי וראיתי שיש זמן החלמה ארוך - גבס עד המרפק 3 שבועות ואח"כ חצי גבס כולל האגדול כחודשיים השיקום הוא קשה ? ארוך ?
מפחיד אותי מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שעבר ניתוח סקפויאד שיענה - תגובה
ד''ר יוני ירום13/09/2011אכן שיקום ארוך
צלקת לא גדולה
סבלנות הוא שם המשחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לספורט לאחר שחזור 3 רצועותאיתי08/09/2011
שלום,שמי איתי,בן 22,ובעוד פחות מחודש אני אמור לעבור ניתוח לשחזור MCL,PCL ו-ACL.
אני יודע שמדובר בפציעה מאוד חמורה ובשיקום ארוך וממושך,אבל השאלה שלי היא:
האם במידה ובעזרת השם הניתוח יעבור בשלום והכל יצליח,אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית נורמטיבית כמו לפני הפציעה?
כלומר,אני לא ספורטאי מקצועי,אבל נורא חשוב לי להיות בכושר,לעשות ריצות,ובעיקר לשחק כדורגל.
האם השחזור הוא רק תחליף ליציבות הרגל או שניתן לבצע איתו גם פעילות ספורטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לספורט לאחר שחזור 3 רצועות - תגובה
ד''ר יוני ירום13/09/2011מטרת הניתוח הינה להחזיר אותך לפעילות מלאה כולל פעילות ספורטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקפואידסם06/09/2011
אני עם שבר סקפאויד כבר שנתיים ולפני כ5 חודשים עשיתי ניתוח עם השתלת עצם ומאז אני עם גבס שכולל את האגודל ועד המרפק ...היום הייתה בדיקה אצל כירורג כף יד ונראה כי עדיין העצם לא מחוברת עד הסוף והוחלט לשים גבס לעוד חודש וחצי..ברצוני לשאול אותך בבקשה בהנחה והגבס ירד חודש הבא ...כמה זמן פיזיותרפיה אני אצטרך לעבור ..בערך אולי עד שהכף יד תחזור לתפקוד רגיל או כמעט רגיל...השאלה הזאת מאוד מאוד חשובה שלי!!! אני אודה לך מאוד אם תוכל להביא את דעתך
תודה רבה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקפואיד - תגובה
ד''ר יוני ירום06/09/2011השיקום במקרה זה יארך שבועות רבים
מקווה שהעצם תתאחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה משבר בשורש כף היד.בת שבע06/09/2011
שלום רב,
אני בחורה בריאה לחלוטין, בת 25.
לפני כחודש וחצי נפלתי על ידי ופרקתי+שברתי את שורש כף יד ימן (ידי הפעילה יותר). לאחר רדוקציה גובסתי בידי למשך 6 משבועות בהן יחסית הזזתי אצבעות והשתדלתי לתפעל את היד בזהירות מקסימאלית.
לפני 4 ימים הורידו לי את הגבס ומאז אני לא מצליחה בכלל מלבד הזזת אצבעות, להשתמש ביד בכל הקשור לתנועות סיבוביות, הכל מתוח מידי ולא מתאפשרת גמישות כלל בכל הקשור להרמה/הורדה של הפרק.
הייתי היום בפיזיותרפיה ושם המטפל אמר לי שבגילי (גיל שבו פעילים מאוד) אני כבר אמורה להיות במצב הרבה יותר טוב ביד (ושפציעה כזו אופיינית יותרלאנשים מאוד מבוגרים) וצריך לבדוק מדוע היד עדיין לא משוחררת.
יש לציין שלפי כל הצילומים והמעקבים האורתופד אומר שהעצם והכל במקום וזה נראה טוב. כמו כן, היד נראית טוב וללא כל עיוות או שינוי. אבל אני פשוט לא מצליחה לסובב ואפילו להרים בחצי סנטימטר את המפרק, אני אפילו לא מגיעה לרמת כאב כיוון שבכלל בלתי אפשרי כביכול-לנסות לעשות פעולה כזו.
האם זה נשמע לך הגיוני שלאחר 4-7 ימים היד כבר יכולה להגיע לתנועות סיבוביות?
השבר הזה שכיח בקרב צעירי.
מה לדעתך שלבי החלמה והזמן הנדרש לחזרה לפעילות רגילה של היד? אם בכלל ניתן לחזור לפעילות רגילהץ
לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה משבר בשורש כף היד. - תגובה
ד''ר יוני ירום06/09/2011אכן בעייה - 6 שבועות בגבס ידרוש הרבה זמן החלמה
פיסיותרפיה היא המפתח והמון תרגול וכל זאת בתנאי שהרדוקציה היתה טובה
צפי ל6 שבועות לפחות של טיפול ותרגול וקווי לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ירוםחנן05/09/2011
לאחר אימון כדורגל יש ספורטאים שמבצעים אמבטיית קרח, שאלית היא האם סטים של אמבטיות חום-קור(לדוגמא דקה בחם דקה בקר,2 דקות בחם דקה וחצי בקר) יכולים להחליף את אמבטיית הקרח? אני אישית לא אוהב מים חמים על השרירים אחרי אימון?
2.אני משחק כדורגל, שעה וחצי של אימון ואין לנו מקלחות בחדר ההלבשה,מהרגע שאני מסיים את האימון ועד שאני מגיע הביתה לוקח לי בערך -30 דקות עד שאני נכנס למקלחת.
השאלה שלי כמה זמן פחות או יותר יש אפקטיביות פיזיולגית (לשרירים לדומגא) לעשות קונטרסיים שכאלה? או שאחרי זמן שכזה אין כבר אפקטיביות?
תודה רבה ד"ר זה פשוט נושא שמאוד חשוב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות לד"ר ירום
חנן05/09/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה
ד''ר יוני ירום06/09/2011יש לבצע שחרור ומתיחות לאחר האימון
לאחר 30 דקות אין טעם לקפוץ לקרח אבל אפשר להקרות את עצמך במים חמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבל
חנן06/09/2011אחרי כמה זמן מסיום האימון עד לכניסה לסטים של אמבטיות חום-קור יורדת אפקטיביות פיזיולוגיית לשרירים? האם חצי שעה מסוף האימון יש אפקטיביות להכינס לסטים שכאלה?
ד"ר אני שואל את אותך כי אני יודע שאתה בעל שם מאוד טוב, וגם אתה פיזיולוג מאמץ והנושא הזה של התאוששות מאוד חשובה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבל - תגובה
ד''ר יוני ירום13/09/2011בדרך כלל מדברים על כניסה למי קרח תוך 10 דקות
לאחר חצי שעה כבר מאוחר לקבל את האפקט המשקם המיידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שימוש בחום - קור
ד''ר יוני ירום20/09/2011כאן ניתן לחכות יותר זמן לאחר האימון
השימוש הוא כמו במסז' ומיועד ליצור הרפיית שריר ושחרור לאחר מאמץ ממושך וקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יתותח
חנן20/09/2011!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר בגדול
חנן20/09/2011האם אתה בעד טכניקה של קונטרסים של חום וקור לאחר אימון אינטנסיבי?
אני שואל אותך כי הבנתי שאתה אחד מרופאי הספורט הטובים שיש וחשוב לי לשמוע דעה ממישהו מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר בגדול - תגובה
ד''ר יוני ירום21/09/2011לא ממש קופרסים אלא יותר בסיגנון מקלחת או בריכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשרון רוזנמןnissiml04/09/2011
עברתי שאיבת דיסק לפני כמעט 3 חודשים
רציתי לדעת איזה שרירים עלי לחזק כדי שגב יהיה חזק?
והם מתיחות יכולות לעבוד על הגמישות שרירי הרגליים וגב קצרים וזה כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לשרון רוזנמן - תגובה
שרון רוזנמן06/09/2011חשוב מאד לעבוד על שרירי גב ובטן, ועל היציבה בפרט.
כדאי להיבדק ע"י פיזיותרפיסט שיעריך את מצבך-כח שרירים, טווחי תנועה, יציבות ושו"מ ואופן ביצוע פעולות יומיומיות.
לפי הממצאים הוא יתאים לך תרגילים ויתקדם בהדרגה-חשוב לעשות זאת בפיקוח בכדי למנוע בעיות נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)