מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מותר לחזור לכדורגל בפריצת דיסקכדורגלן14/12/2011
היי לנכבדים
לפני 7 חודשים נפגעתי בצילפת שוט בצוואר.היו י כמה חודשים קשים עם חולשה ברגליים וזרמים ביידים וברגליים.אך לפני בכחודשיים עברו לי רוב התסימנים.יש לי לחץ בחוט השדרה.היציבות השתפרה פלאים.כהרופא אומר שאני בשיפור.הפיזוטרפית אומרת שלא טוב לא לרוץ..שצריך לזחור לספורט .האם כדורגל מותר לי?המנתח שלי אורמ שלא ממש כדאי .
אך השאלה האם בריצה שאני רץ זה יכול לפגוע בצוואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לחזור לכדורגל בפריצת דיסק - תגובה
ד''ר יוני ירום15/12/2011באם לא מתעוררים סימנים נאורולוגים כגון זרמים חולשות וכו - אין כל מניעה לרוץ
באם הכל יעבוד כמו שצריך ולא יהיו סימנים גופנים , אפשר יהיה לשקול לחזור גם לכדורגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה חולשה.?
כדורגלן17/12/2011היי תודה על תשובתך.מה זה אומר חולשה?
אין לי בכלל בכלל זרמים.מה שיש לי הוא רק מין ערות רפלסקים בברך.שזה רק אם אתה עושה בדיקה דפיקות בברך זה קופץ.אך זה לא משפיע על ההליכה.ולא עליי.לפני כמה חודשים היה השפעה חזקה.עכשיו כבר אין לי את הבעייה של האי יציבות.
אך הכוח הוא לא אותו כוח.ועל זה המנתח שלי אמר שעכשיו אני צריך לחדש את הכוח מחדש אחרי שהיה פריצה בצוואר.עכשיו הוא אומר שהגוף מנסה להתרפא.אז מה אתה חושב?אשמח לשמוע תושבה מנומקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה חולשה.? - תגובה
ד''ר יוני ירום18/12/2011חושה פירושה ירידה בכוח
לגבי ההתחזקות - אכן כן - הגוף זקוק לגירוי על מנת לבנות שוב את המערכת השרירית - וזה יעשה באמצעות אימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ בשוקיתשי13/12/2011
שלום,
אני בן 28, נהגתי לרוץ כ-8 ק"מ 2-3 פעמים בשבוע וכן לרכוב על אופניים. משתמש במדרסים בהתאמה אישית מאז הצבא (קימור יתר, כמדומני).
לפני כשישה שבועות החלתי לסבול מכאבים בחלק הפנימי התחתון של השוק ברגל ימין. הפסקתי מיד בריצות עקב הכאב העז ומאז לא שבתי אליהן.
לאחר שהבעיה לא חלפה, והכאבים אף התפשטו והחלו להקרין לחאזור גדול יותר, פניתי לפני כשבועיים לאורתופד שחשד בשבר מאמץ. לפי ההמלצתו נטלתי ארקוקסיה במשך שמונה ימים וביצעתי מיפוי עצמות.
ממצאי המיפוי:
"הודגמו קליטות מוגברות באספקט האחורי מדיאלי בשליש הדיסטאלי של הטיביה ובראש הפיבולה באותו צד. הממצאים על רקע טראומה או מאמץ יתר עם חדש לשבר מאמץ בדרגה 2 בטיביה. כמו כן הודגמו שינויי SHIN SPLINTS לאורך הטיביות דו-צדדית."
הכאבים מתרחשים בעיקר בעת שאני הולך, אך לעתים נמשכים גם לאחר ההליכה מבלי שמופעל כל מאמץ על הרגל. לפעמים אני נדרש ללכת במהירות או לרוץ מטרים ספורים (כדי לא לפספס אוטובס, למשל), ואח"כ אני "משלם" על-כך בכאבים עזים.
הבעיה מציקה לי מאוד - שינתה כמובן את כל שגרת חיי (אינני רץ עוד) - אך מה שמטריד אותי הוא שאין כל שיפור למרות שעבר חודש וחצי.
ההמלצה היחידה שהרופא נתן לי היא לנוח. הפסקתי כאמור לרוץ, אבל אני ממשיך ללכת, לרכוב מעט על אופניים ועלות במדרגות לצורכי התניידות - לצערי אין לי חלופות רבות.
האם עליי לעבור למנוחה טוטאלית (עד כדי לקיחת חופשת מחלה מהעבודה), או שמדובר בצעד מוגזם?
האם קיימות פעולות נוספות שיכולות לזרז את ההחלמה?
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ בשוקית - תגובה
ד''ר יוני ירום21/12/2011ניתן להשתמש באקסוגן או ב מלמק שהם מכשירים לזרוז איחוי שברים
אפשר להשיג בחנויות האורטופדיה
כמו כן יש להשתמש בקרח ל30 דקות כל יום לא ישירות על העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום בבקשהשבי12/12/2011
שלום דוקטור.
שאלתי אותך על שימוש במקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין אחרי אימון כדורגל ותשובתך הייתה:
"השימוש הוא כמו במסז' ומיועד ליצור הרפיית שריר ושחרור לאחר מאמץ ממושך וקשה"
1.אם אימון הכדורגל היה אימון לא קשה, אז לא מומלץ להשתמש בטכניקה כזו?
2.איך אימון של כח מתפרץ-(משקל בינוני ומספר חזרות 6-8) בחדר הכושר מתאים למניעת פציעות ושיפור יכולות על מגרש הכדורגל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום בבקשה - תגובה
ד''ר יוני ירום13/12/2011אם האימון לא היה קשה - אין צורך
אימון כח מתפרץ מגדיל את ההספק האנאירובי של השריר ומאפשר יציאה מהירה יותר תוך הפחתת רמת הסיכון לנזק שרירי כתוצאה ממאמץ לא צפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור רק השלמה
שבי13/12/2011אמרת שאם האימון לא היה קשה אין צורך לעשות שימוש במקלחת מים חמים וקרים לסירוגין.
1. אז מתי אתה כן אומר לעשות מקלחת שכזו?
2.אמרת שהדעות בנושא חלוקות, רציתי לדעת אם כל הידע שיש לך, והמחקרים בעולם האם אתה בעד שיטה זו?תוכל להסביר?
תודה רבה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בגידרוית11/12/2011
הי אני מתעמלת בהתעמלות קרקע, ולפני כחצי שנה קפצתי לאחור באיזה תרגיל ונחתי לא טוב, עם כל המשקל על יד ימין ונוצר לי קרע חלקי בגיד. (במרפק ימין )4 חודשים מאז לא התאמנתי, השתדלתי לתת ליד לנוח וב 3 שבועות אחרי הפציעה ביכלל לא נתתי ליד לזוז. היום היד בסדר, פעם בכמה ימים היא קצת כואבת אבל ממש כאב קטן ולא מורגש. אני חזרתי לעסוק בהתעמלות (אני בת 23 ) לפני כחודשיים יותר בשביל הספורט והכיף ולא למשהוא תחרותי, ואני מצליחה לעשות הרבה תרגילים ביניהם פליקפלאקים וללכת על הידיים והיד בסדר גמור. לפעמים אחרי האימון יש לי כאב קטן ממש שנמשך כמה שניות וחולף. עשיתי שוב אולטרסאונד למרפק לפני כשבוע ועדין יש קרע חלקי באורך 0.4 ס"מ ושקיעת סידן. האורטופד אמר לי שאני לא צריכה לנתח ואין שום דבר שאפשר לעשות. ועדיף שאני יפסיק עם ההתעמלות כי זה מסוכן לגיד. השאלה שלי היא האם אין שום דבר שאפשר לעשות בשביל לתקן את הקרע הקטן??אני ממש לא רוצה לוותר על ההתעמלות, ואם אני מצליחה לעשות את כל התרגילים האלו, האם הגיד התחזק? או שהוא עלול להיקרע מתרגיל מסויים ולאו דווקא אם לא עשיתי אותו טוב? אם הגיד יקרע ואני אצטרך ניתוח האם היד תשוב לקדמותה?? או שגיד יכול לחזור לעצמו לבד?? אודה לכם עם תעזרו לי זה ממש חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בגיד - תגובה
ד''ר יוני ירום13/12/2011אפשר לטפל גם בהסתיידות וגם בקרע באמצעות פיסיותרפיה, גלי הלם ושיטות נוספות
אנא פני למרכז המתמחה בטיפול בספורטאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי הלם
רקפת14/12/2011אני התנסיתי בטיפול בגלי הלם להסתיידויות. הבעייה שלי אכן נפתרה, בין השאר כי גם תפסתי אותה בזמן.
אם את רוצה לקבל רשמים, את מוזמנת לפנות אליי במייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עצה דחופה - פציעה מאתמולמרדכי11/12/2011
שלום,
אתמול בחדר הכושר ביצעתי לחיצת כתפיים בעמידה כנגד מוט, תרגיל אותו אני מבצע פעמיים בשבוע בלי בעיות.
בזמן אחת הלחיצות הרגשתי מתיחה בטרפז העליון הימני (באזור הסרוויקאלי). מתיחה מסוג זה מתרחשת אצלי פעם בשנה לערך, ובדרך כלל היא לא מציקה יותר מדי ועוברת אחרי יום.
אלא שהפעם, כעבור זמן קצר מסיום האימון התחלתי לחוש בחוסר יכולת להניע את הצוואר, כאשר כל תנועה מלווה בכאב חזק מאוד.
כאב הסכינים הזה ליווה אותי גם בשינה וגם הבוקר, וכל תנועה של הפנים לאחד הכיוונים פשוט בלתי אפשרית.
אין הקרנה לאזורים אחרים בגוף, אבל הכאב בעורף ימין פשוט עצום.
ניסיתי חימום האזור בדרכים שונות (אפילו בזמן השינה) ואין שיפור כלל.
מה דעתך?
בברכה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עצה דחופה - פציעה מאתמול - תגובה
ד''ר יוני ירום11/12/2011יש לפנות לרופא אורטופד ורצוי מומחה עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים במקרה של פריצת דיסקאני10/12/2011
שלום לכם
רציתי לדעת , במקרה של פריצת דיסק , אילו תרגילים ניתן לבצע בחד"כ (עם משקל חופשי ומכונות ), אילו תרגילים אסור בשום אופן לבצע
ואילו תרגילים מומלצים ויעילים כדי לחזק את הגב ולמנוע פיצות נוספות
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים במקרה של פריצת דיסק - תגובה
ד''ר יוני ירום11/12/2011לא לבצע תרגילים עם משקל ישיר על עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט שנה שברי מאמץרונית07/12/2011
שלום, אני נערה בת 16 וחודשיים וכבר כמעט שנה יש לי שברי מאמץ בשוקיים כתוצאה מריצות ארוכות של כ10 ק"מ 3 פעמים בשבוע.
אני כבר לא יכולה יותר ואני ולא רואה סוף לזה! אני חייבת יעוץ כי אני כבר שקעתי בדיכאון עמוק ואני מדמיינת שזה ישאר לנצח.
אני מחכה לתשובה.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט שנה שברי מאמץ - תגובה
ד''ר יוני ירום09/12/2011שברי מאמץ לוקחים זמן וצריך המון סבלות
צריך לברר למה זה קורה ולנסות לראות פתרונות אפשרים
גשי לרופא שזהו תחום עיסוקו לקבל יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב mclמתן05/12/2011
שלום רב,
אני בן 28, בריא.
לפני כחודש נפצעתי בברך במהלך אימון פוטבול. לפני כשבוע עשיתי mri והתוצאות מראות "קרע של הרצועה mcl פרוקסימלי, קרע בעובי מלא כ- 1 ס"מ מתחת לחיבור לקונדיל עם שינויים בצקתיים/דלקתיים מסביב". שאלתי היא מה הוא זמן השיקום מפציעה כזו? האם אוכל לחזור לעסוק בצורה סדירה בספורט אינטנסיבי ופיזי כמו פוטבול ללא התערבות כירורגית? מה מומלץ לעשות כדי לקצר את זמן ההחלמה?
תודה רבה מראש,
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ב mcl - תגובה
ד''ר יוני ירום06/12/2011זמן משוער 6-12 שבועות
פיסיותרפיה הכרחית
אפשר לזרז ההחלמה על ידי הזרקת PRP שנעשית במספר מקומות ובתי חולים בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מתן06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס המדיאלימשה04/12/2011
אצלי אובחן קרע דומה לפני 4 חודשים
בכל ביקור בחמת גדר המצב השתפר מאוד
היום אין לי כאבים אבל הרגל לא ננעלת ולכן יש לי צליעה קלה. כמו כן, יש ברגשה של חוסר שליטה בכל צעד.
האם אורסקופיה מחוייבת ?? יש "פטנט" אחר לריפוי ??
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס המדיאלי - תגובה
ד''ר יוני ירום06/12/2011מחזקים את השרירים שמסביב ומקווים לטוב
במידה ולא משתפר אין ברירה אלא לנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ירום השלמהחנן01/12/2011
הסברתי לך שיש לי כאבים בבטן התחתונה כאשר אני בועט לשער או מבצע ספרינט , אתומל ראיתי פיזיוטרפיסט והוא אמר לי שאין לי בקע(אין לי כאבים במפסעה בכלל) והכאבים הם באזור(הקו הלבן ככה הוא קרא לזה), הוא אמר שיש קשר לניתוח האפנדציט שעברתי לפני שנה שלא עשו אותו בדיוק במקום הנכון.
אמרת לי שמומולץ טיפול פיסיותרפי אמיתי, מה זה אומר?? אתה מתכוון לטיפולים חשמליים,אולטרסאונד וכו'?
2.יש לי ארקוקסיה בבית, האם כדור שכזה אמור לאזור למתיחה בשרירי הבטן?
והכי חשוב כמה זמן אתה מעריך לוקח לחזור לפעילות בלי כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ירום השלמה - תגובה
ד''ר יוני ירום04/12/2011עדיין נראה שמדובר בבקע ספורטאים שהוא בשרירי הבטן ולא במפשעה
ארקוקסיה לא יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר של מגנזיו כאבי שרירים מאוחרייםחנן28/11/2011
ידוע שמגנזיום משפיע ושותף במגוון גדול של תהליכים ביוכימיים.
שאלתי היא, מה היא התרומה של תוסף מגנזיום(לאחר אימון) על הפחתה של שרירים תפוסים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר של מגנזיו כאבי שרירים מאוחריים - תגובה
ד''ר יוני ירום30/11/2011אכן נכון
ההמלצה הינה על מינון יומי המסייע גם בהגנה על השרירים ומניעת התכווצויות שרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יוניחנן27/11/2011
בן 22 מתאמן 3 פעמיים בחדר כושר ו5 פעמיים בשבוע אימון כדורגל.
בשבועיים האחרונים התחיל לי כאבים די קלים בשרירי הבטן התחתונה.
הכאב מתגבר כשאר אני מגביר את המהירות, וכאשר אני נותן פס(הנפת הרגל), הכאבים הם מפריעים קלות באימון עצמו.
הורדתי אימון אחד בחדר כושר, ואני כמובן ןא מבצע כפיפות בטן.
האזור השני הוא רגישות קלה שלא מפריעה יותר מדי בשרירי הבטן
אני מאמין שזה עומס על מערכות הגוף ואני יודע שהדבר הנכון ביותר הוא לנוח.
אי לא יכול להרשות לעצמי להפסיק לשחק ולהפסיד את המקום שלי בהרכב!!
שאלתי היא: האם טיפול פיזוטרפי, כמו לדוגמא חשמל אולטרסאנד וכו' יכול לפתור את הבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוני - תגובה
ד''ר יוני ירום30/11/2011יש פגיעה אכן בשרירי הבטן התחתונה
יש לבצע אוולטרה סאונד אבחנתי בשאלה של בקע ספורטאים או דלקת בחיבור לפוביס
יש להתחיל מייד בטיפול פיסיותרפי אמיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בגידיםרות27/11/2011
בסוף אוג' ש.ז. כתוצאה ממתיחת יתר בחדר כושר הופיעו כאבים נוראיים בדרגה 10 בגידי המפסעות. הופניתי למיון שהעלה חשש לקרע אך לא וודאי, חזרתי הביתה עם משככי כאבים, שלא יכולתי ליטול בשל תופעות אלרגיות. כעבור שבועיים פרצה לי דלקת פרקים עם מעורבות של כל קצות הגפיים. בדיקות דם הראו על רמות של מעל מאה ל-CRP ושקיעת דם גם כן מעל מאה. מאז סרבו הגידים להתרפא ואני כבר שלושה חודשים סובלת מכאבים חזקים של המפסעה בנוסף לדלקת הפרקים. כאבים אלו מונעים ממני תזוזה ופעולות יום יומיות שלא לדבר על פיזיוטרפיה. חוץ ממשככי כאבים איני נוטלת בינתיים שום תרופות עד לאבחנה מלאה. אנא כוון אותי כיצד אני יכולה לטפל בדלקת הגידים במפסעות כיוון שאני ממש על סף יאוש (גם בהתהפכויות במיטה יש כאבים נוראיים). תודה על מענך המהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית בגידים - תגובה
ד''ר יוני ירום30/11/2011קודם כל חייבים לנסות גם טיפול תרופתי - לאחר הורדת הסימפטומים יהיה קל יותר לטפל
צריך למצוא את התרופה המתאימה!!
פיסיותרפיה ממוקדת יותר יכולה לעזור גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום שלוםא(שם בדוי)26/11/2011
אני קורא את התגובות בפורום שלך, ראיתי שנושא שימוש של מקלחת של מים חמים וקרים לאחר אימון קשה זה טוב.
ראיתי שרשמת שטכניקה זו היא כמו שימוש במסאז ועל ידי כך גומרת להתאוששות טובה יותר של השרירים.
תוכל להסביר לי מה עוד עושה שיטה התאוששות זו?
האם זה בסדר לעשות את השיטה הזו רק על שרירי הרגליים לאחר אימון כדורגל?
2.תוסף מגנזיום ידוע אצל ספורטאים, תוכל להסביר לי מה עושה התוסף כשאר לוקחים אותו לאחר אימון קשה חוץ ממניעה של מה שנקרא:"נתפס לי השריר" ?? אומרים שזה קשור להרפיית השריר, מה זה אומר?
תודה רבה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום שלום - תגובה
ד''ר יוני ירום30/11/2011אפשר גם לגפיים תחתונות
השיטה מקובלת אך לא מוכחת כך שהשימוש נובע מתוך מסורת ומתוך נסיון של אחרים
לגבי מגנזים - מתכת שקשורה להתכווצות השריר וחוסר בה יכול להביא להפרעה בכיווץ והרפיית השריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך מסובבתאיתי25/11/2011
לפני כשנתיים עברתי ניתוח אורתוסקופיה אחרי קרע גם במיניסקוס הרדיאלי וגם במידאלי.
חזרתי לשחק כדורסל וספורט באופן רגיל כבר לפני כשנה, אמנם הברך לפעמים קצת כואבת יותר מפעם אבל... שום דבר מיוחד.
השבוע שחקתי כדורסל, תוך כדי שינוי כיוון הרגשתי שהברך מסתובבת לי ומיד הפסקתי לשחק.
הברך כרגע רגישה- אם כי בהליכה לאמרגיש משהו מיוחד, אבל בהפעלת כוח (למשל משפיפה לעמידה וכו') יש רגישות כואבת ברגל.
האם כתוצאה מסיבוב ברך שכזה- זה עלול להיות שוב המיניסקוס או ככל הנראה מתיחה בצולבת?
מלבד לשים קרח על הרגל- מה עוד כדאי לעשות עד שאגיע לאורתופד?
תודה, איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך מסובבת - תגובה
שרון רוזנמן26/11/2011יכולות להיות אפשרויות רבות למה שקרה ולכן כדאי לפנות לאורטופד.
בינתיים כדאי שלא להיות בפעילות ספורטיבית המערבת את הברך ומנוחה יחסית.
כדאי לפנות בהקדם לאורטופד ולפי הבדיקה להמשיך את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)