פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר ניתוח קרע בגיד האכילס
    ירון טיילר
    20/10/2011

שלום!
    אני כבן 52 תושב הצפון פעיל ועוסק בספורט - רכיבת אופניים/שחייה /יוגה. עברתי ניתוח קרע בגיד אכילס לפני 6 שבועות ובעוד 3 שבועות אסיר את הגבס.על פניו הניתוח עבר בהצלחה ונכון לעכשיו אין כשלים. מתי אוכל להתחיל בשיקום פיזיתרפי? איפה מומלץ? ומתי לערך אני אוכל לצפות לחזור לפעילות בתחומים הנ"ל? האם 9 שבועות של גבס הכרחי או ניתן לקצר בתנאים מסוימים? האם יש אפשרות ותרגילים להתחלת השיקום כשאני מגובס?
    בכבוד רב:
    טיילר ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח קרע בגיד האכילס - תגובה

ד''ר יוני ירום
    23/10/2011

אז ככה - הגבס הכרחי כדי שהגיד יתאחה - אין קיצורי דרך
    שיקום מתחילים מחוץ לגבס אך בינתיים הייתי ממליץ על חיזוק כל השרירים שמחוץ לגבס
    זמן שיקום לחזרה מלאה 6-12 שבועות בהתאם לקצב ההתקדמות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הרופא

טובה
    29/11/2011

שלום שמחתי לשמוע שאתה אחרי הניתוח והכל בסדר. שאלתי אצל מי נותחת..אני קרעתי את גיד האכילס קריעה מלאה וצריכה לעבור ניתוח..ולכן שאלתי אצל איזה רופא מנתח.האמת שאני מאוד מבולבלת ומודאגת מכל מה שאני קוראת .שיש סיבוכים אחרי..אשמח לקבל תשובה או המלצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשאר עוד שאלה לד"ר ירום
    חנן
    19/10/2011

ד"ר ראיתי גם קבוצות מליגת העל בארץ אבל במיוחד קבוצות מחול שעובדות בחדר כושר על שרירי הרגליים על כל רגל בנפרד, במיוחד בתרגיל הפשיטת ברכיים, כל הוידאו שראיתי של שחקני כדורגל מתאמנים בחדר הכושר הם עושים פשיטת ברכיים כל רגל בנפרד.
    תוכל להסביר לי מדוע עובדים לחיזוק בשיטה הזו?
    והאם גם בתרגיל הכפיפת ברכיים במוכנה(לחיזוק לשריר האחורי) כדאי לשחקן כדורגל מקצועני לעבוד כל רגל בנפרד?
    תודה רבהההההה
    2.אומרים שלשחקני כדורגל שריר ה4 ראשיים חזק בהרבה ומהשריר האחורי אצל הרבה שחקנים ולכן נוצרות פצעיות, האם תרגיל הסטיף דדליפט יכול לעזור כדי לחזק ממש את המסטרינג מה דעתך?
    תודה רבהההה

הוספת תגובה

• אם אפשאר עוד שאלה לד"ר ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    23/10/2011

עובדים על כל רגל בנפרד בכדי למנוע את התופעה שהרגל החזקה משתלטת - כך מחזקים באופן אופטימלי ומשוים את ההספקים ברגליים
    יש לחזק את התלת ראשי והתרגילים שתיארתי רלוונטים
    לגבי הדדליפט יכול לחזק רק צריך להיות זהירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום בבקשה
    חנן
    18/10/2011

שלום ד"ר אומרים שלקיחת כדורי מגנזיום לאחר אימון אינטנסיבי וקשה גורם להתאוששות טובה יותר של השרירים.
    תוכל להסביר לי בעברית פשוטה מה זה אומר ההתאוששות הטובה הזו,והאם לקיחת כדורי מגנזיום 300 מ"ג בערך נמצא קשור למניעת פציעות ספורט?

2.ד"ר סליחה שאני משגע אותך בקשר לשימוש בטכניקה של מים חמים וקרים לאחר אימון כדורגל אבל אתה הרופא הכי טוב שיש באינטרנט להתייעץ איתו.

אמרת שאפשר לחכות קצת עם כניסה לאמבטייה כזו לאחר אימון.
    שאלתי היא: כמה זמן הכי מאוחר מסיום האימון אפשאר להיכנס לסטים כאלה של חמים-קרים ועדיין תיהיה לזה השפעה פיזיולוגית טובה על השרירים?

אלף תודות לך דוקטור אני פשוט מאוד מתעניין בשיטה הזו!

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום בבקשה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום בבקשה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    23/10/2011

מגנזיום באופן קבוע מונע נזקי שריר והתכווצויות שרירים
    הוא אינו מרפה נזק שכבר נגרם
    חום קור אפשר גם 3-4 שעות אחרי האימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח אוטרוסקופיה בברך
    משה
    18/10/2011

במהלך מישחק כדורגל .כתוצאה משינוי כיוון הרגשתי כאב חד בברך .כעבור שלושה חודשים של כאבים .עשיתי ניתוח והתוצאות - "רגישות סדק לאטרלי ומעט מדיאלי. יציבות קולטלרית,ריפיון קל קידמי,לחמן שלילי . "
    mild acl damamge femoral insertion

כעבור חודשיים מהניתוח אני עושה פיזוטרפיה ומרגיש שיפור,אבל יש לי כאבים חזקים בעיקר במדרגות ובריצה .
    מה עלי לעשות ?
    אשמח לקבל תשובה..

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח אוטרוסקופיה בברך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    23/10/2011

לא ברור מהשאלה אם בוצע ניתוח ואיזה? זהו אינו דו"ח ניתוח אלא בדיקה בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה : מה מומלץ ?

דוד לה מרקיז
    28/12/2014

לפני כשבועיים עשיתי אורטרוסקפיה בברך ימין , הוסר חלק של המיניסקוס ועוד משהו , התחלתי כבר בפיזיוטרפיה שלאחריה התחילו הכאבים , עדיין אני מועד , האם להמשיך בפיזיוטרפיה שבעבורי היא מאוד מאומצת ומרגיש כאבים לאחר טיפול , האם ללכת על זריקת Syuvise one בעוד 10 ימים או לא , מה ארגיש לאחריה ? האם הכאבים יעלמו או שלא לעשות הזריקה ? מה אתה ממליץ לי בבקשה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום
    חנן
    18/10/2011

אני מתאמן 3 פעמיים בחדר כושר בשבוע על כל שרירי הגוף.
    אם למשל קורה שרגל אחת פצועה כמו למשל מתיחה בהמסטרינג/ארבע ראשים, כאבים בברך וכו', האם צריך להמשיך לעבוד על הרגל הלא פצועה? לדוגמא אם רגל שמאל פצועה אז לעבוד על פשיטת/כפיפת ברכיים רק על רגל ימין? זה לא יצור חוסר איזון בין השרירים, או שלא לעבוד רגליים בכלל באותה תקופה?

נושא אחר:
    בקשר לאימון כדורגל לילדים בני 13, המטרה שלי כעת היא לשים דגש על חיזוק השרירים של הילדים, זה מה שאני עושה להם אחרי אימון של שעה וחצי כדורגל.

תרגיל ראשון: שכיבות סמיכה 3X8, תרגיל שני: גשר צידי 20 שניות על כל צד, תרגיל שעובד על שרירי הליבה, בטן בעיקר.(שנשענים על המרפק והגוף באוויר חוץ מהכתף והכפות הרגליים), תרגיל שלישי:כפיפות בטן עם כדורי כח 4-5 קילו, בן זוג אחד מוסר לשני.
    אימון שכזה לוקח להם בערך 10-12 דקות. מה דעתך האם זו תוכנית טובה לעשות אותה פעמיים בשבוע כדי שהילדים יתחזקו? תוכל לתת לי טיפים בנושא??
    תודה ד"ר!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום

הוספת תגובה

• לד"ר ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/10/2011

כן - יש להמשיך ברגל הבריאה אבל גם להקדיש לפצועה
    לגבי האימון - מצויין ותוסיף עוד תרגילים כיד הדימיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת שלא עוברת בפרק כף היד
    ברוך
    17/10/2011

שלום,
    שמי ברוך ואני מתאמן בג'יו ג'יטסו ברזילאי (עבודת קרקע) במשך כשנה. לפני כחצי שנה החלו לי כאבים שמרגישים כמו דלקת בפרק כף יד שמאל - לא בכל פרק כף היד אלא בבגיד שמוביל מהחיבור בין הזרת לכף היד, עד שורש כף היד. הצד החימוני של המפרק בעיקר. תוך כדי אימון הכאב יורד קצת, אך כאשר אני קר, מספיק שמישהו נוגע לי בזרת או באיזור ההוא כדי לייצר כאב עז. אני שם קרח אחרי האימונים, והורדתי מאוד את העצימות, ועדיין המצב נשאר אותו דבר. כשיו עשיתי הפסקה של 3 חודשים שבה לא הופעל שום עומס על המפרק, ולאחר האימון הראשון בתום תקופת המנוחה הכאבים חזרו והם אף חזקים יותר. בזמנו הלכתי לאורטופד של קופת החולים שלי, אך הפתרון שלו היה כדורים ואני יודע שזה לא הפתרון. האם עליי לנסות להשיג ממנו פיזיותרפיה, או שבמצב כזה עדי לפנות למקום שמתמחה ברפואת ובפציעות ספורט? ובכלל מהי דרך הפעולה המומלצת?
    תודה מראש,
    ברוך
    .

הוספת תגובה

• תגובה?

ברוך
    19/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ודלקת במפרק הירך-
    רות
    16/10/2011

אני בת 32 מדריכת כושר, רצה רוכבת על אופניים ועושה פילאטיס. כבר 4 שנים אני סובלת מכאבים במפרק הירך השמאלי. בכל פעם שהלכתי לרופא הוא טען שזה משהו עובר ולא ערך בדיקה מעמיקה. כעת כשדווקא הורדתי פעילות גופנית הכאבים חזקים מאד ואף החמירו. הכאב מתפשט בכל הישבן הגב התחתון ומעט בצד השני (ירך ימין). עשיתי בדיקת MRI שתוצאותיה : "שינויים בצקתיים ברכמות הרכות באיזור הGT משמאל, יכול להתאים למרכיב של ברוסיטיס טרוכנטרית או שינוי דלקתי אנטזופתי באיזור נקודת האחיזה של שריר הגאלטוס מדיוס. הודגם HERNITION PIT בצוואר הפמור השמאלי".
    אשמח לקבל הסבר לגבי הממצאים. האורטופד שהפנה אותי לבדיקה נתן לי ברקסין כדור נוגד דלקת והמליץ על זרקיות קורטיזון. איני רוצה לעשות זריקות . במיוחד כיוון שאני חושבת שכדאי למצוא מה גורם לבעייה- אופן יציבה לא תקין? שימוש יתר? וכו. מהי אותה זריקת קורטיזון והאם היית ממליץ עליה? האם יש פתרונות אחרים? מה יכול להקל? האם מנוחה הינה פתרון? האם העובדה שסבלתי מכאב במשך זמן כה רב והמשכתי בפעילות גרמה לדלקת להיות כרונית? והכי חשוב מתי אחזור לרוץ?
    תודה רבה רבה וחג שמח
    בריאות ובשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ודלקת במפרק הירך-

הוספת תגובה

• כאבים ודלקת במפרק הירך- - תגובה

ד''ר יוני ירום
    16/10/2011

כל כך הרבה שאלות במשפט אחד
    מה שישי לך זאת תופעה אופיינית לרצים ורצות הכוךללת התפתחות דלקת אופיינית בשריר העכוז הבינוני בחיבורו לאש עצם הירך
    פיסיותרפיה עוזרת
    הזרקה גם כן
    תרגילים ימנעו חזרה של הנזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ יכול לחזור?
    דליה
    15/10/2011

שלום, בני בן 12 וחצי משחק כדורסל, לפני כחצי שנה אובחן בכף רגלו שבר מאמץ בצילום MRI לאחר מנוחה מוחלטת מספורט חלפו הכאבים, בחודש האחרון חזר בני לשחק כדורסל ולאחר כשלושה שבועות החל שוב להתלונן על כאבים דומים באזור עקב כף הרגל, האם יכול להיות ששוב נוצר השבר? שכחתי לציין שלבני מדרסים מותאמים.
    אודה לתשובה?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ יכול לחזור?

הוספת תגובה

• שבר מאמץ יכול לחזור? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    16/10/2011

בהחלט אפשרי
    יכול להיות שלא היתה עדיין החלמה מלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ

דליה
    17/10/2011

ראשית תודה על המענה לשאלתי, במידה והשבר חזר (מדובר בקרסול ) האם הדרך היחידה לריפוי הינה הפסקת הפעילות (כדורסל) ולאיזה תקופה?או שישנה גם דרך אחרת לריפוי, אציין שבני היה במנוחה לפחות שלושה חודשים והכאבים פסקו לגמרי, אך כשהחל שוב באימונים לאחרונה חש שוב כאב , אמנם לא בכל כף הרגל אלא רק באזור הקרסול אך לדבריו הכאב מאוד דומה לכאב שחש בעבר, אודה לתשובה האם יש צורך בהפסקת הפעילות (כבר למעלה מחצי שנה הוא עם מדרסים מותאמים).
    תודה, וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/10/2011

את המדרסים כדאי לחדש לאחר חצי שנה
    יכול להיות שהכאב נובע מהחזרה לפעילות - שווה לחכות עוד קצת זמן תוך כדי הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יוני ירום
    חנן
    14/10/2011

אני רוצה להיות בטוח!
    שיטת ההתאוששות המועדפת עלי לאחר אימון אינטנסיבי זה שימוש של מים חמים ואז ישר מים קרים שני סטים כאלה של 2 דקות.
    1.האם מותר פיזיולוגית להתמשמש בטכניקה זו במשך כל השנה?

2.שאלתי אותך האם אתה בעד שיטה של קופרסים של מים חמים-קרים לאחר אימון אינטנסיסי ואתה ענית: לא ממש קופרסים אלא יותר בסיגנון מקלחת.
    האם התכוונת לסגנון שאני עושה?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר יוני ירום

הוספת תגובה

• לד"ר יוני ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    16/10/2011

1. כן
    2. גם כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת של הסחוס בעת כיפוף ברך ימין
    צחי
    14/10/2011

שלום רב,
    שמי צחי, אני נוהג לעשות ספורט על כל גווניו כולל ריצה. בשנים האחרונות אני שומע את מעין צליל חריקה בעת כיפוך הברך (של הסחוס אולי? ). לציין שיש לי עקימות קלה בגוף וניראה מהסתכלות שרגל ימין ארוכה משמאל. שיערתי שאולי היא סופגת כתוצאה מכך יותר זעזוע בזמן הריצה והדבר מביא אולי לשחיקה של הסחוס. אשמח לחוות דעת בנושא. והמלצות בנוגע להמשך פעילות ספורטיווית.

הוספת תגובה

• חריקת של הסחוס בעת כיפוף ברך ימין - תגובה

ד''ר יוני ירום
    16/10/2011

יכול להיות
    את הבדלי אורך הרגליים יש לתקן
    יש לחזק גם את שרירי הירך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לשנות את אורך הרגליים?

צחי
    16/10/2011

זה לא דבר מולד?! :D

ולגבי חיזוק שרירים, אני רץ יחף אז אני מחזק את כל שרירי האכילס, התאומים ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לשנות את אורך הרגליים? - תגובה

ד''ר יוני ירום
    25/10/2011

מתקנים בעזרת מדרס בנעל
    חיזוק שרירים תריך להעשות כנגד משקולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום
    חנן
    13/10/2011

קראתי מאמר שלך שבו אמרת:
    אימון יתר ושימוש יתר
    אימון יתר הוא אחת מה'מחלות' של ימינו בספורט ההישגי, הנובעות בעיקר מחוסר איזון בין העמסה והתאוששות.

אני בן 20, לאחר אימון כדורגל של שעה וחצי ולאחר מכן אימון משקולות של 40 דקות הכולל את כל שרירי הגוף עם דגש לפלג גוף תחתון.

אחרי האימונים אני הולך 15 דקות הליכה הביתה(זו עלייה גדולה) שחרור, מגיע הביתה מבצע מתיחות סטטיות לשרירי הרגליים והגב, לאחר מכן נכנס לקופרסים של מים חמים-קרים כ8 דקות, מקפיד על שתיית מים וארוחה הכוללת פחמימות וחלבונים, זה מערך ההתאוששות שלי לאחר 2 האימונים. הכוללים שעה וחצי במגרש הכדורגל,40 דקות משקולות ו15 דקות הליכה קלה הביתה.
    מה דעתך המקצועית? תוכל לתת לי טיפים?
    תודה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום

הוספת תגובה

• לד"ר ירום - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/10/2011

על מה לתת טיפים? נראה בסדר גמור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף
    דוד
    12/10/2011

שלום רב.
    אני חייל לוחם.לפני 3 חודשים נפצעתי במהלך משחק כדורסל בכתף.לאחר בדיקת ct וus שלא ראו בהם כלום האורתופד שלח אותי לmri ארתרו עם חומר ניגוד.עשיתי אותו ובתשובה היה כתוב:
    "באזור החיבור של גיד הביצפס ללברום העליון הודגמה לוקולציה של חומר ניגוד-מתאים לslap עם התפשטות אחורית בעיקר לכל אורך הגלנואיד עד ללברום התחתון.
    סיכום:קרע נרחב של הלברום האחורי-כנראה כחלק מהslap"
    מבחינת הכאב-כואב לי רק שאני עושה תנועות חדות עם הכתף.בשגרה היומית אני כמעט לא מרגיש את זה.
    מה אני עושה עם זה? ניתוח? יכול להיות שזה יעבור לבד?? אני יכול לשחק כדורסל בינתיים?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כתף

הוספת תגובה

• כתף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/10/2011

התוצאות מעידות על נזק בשפת המפרק
    מה שקובע יותר זה איך אתה מרגיש ומתפקד
    קיים כמובן חשש שתגיע בסוף לניתוח אך אם אתה מסוגל לבצע את רוב הפעולות ללא הפרעה - לא הייתי ממהר ומנסה לראות באם פיסיותרפיה תשפר המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בברך בזמן אימון כדורגל....
    דנדוש
    12/10/2011

היי שמי דנה בת 29 שחקנית כדורגל
    ולפני כחודש הפילו אותי במשחק כדורגל, מהצד הפנימי (מדיאלי אם אני לא טועה)
    כאבי תופת ,הברך התנפחה ישר, והתחממה...
    הייתי במיון, עשיתי רנטגן לא נמצא שבר, הרופא אמר לי ללכת עם קביים שאם חס וחלילה יש לי קרע במיניסקוס שלא אחמיר את הפציעה, וגם המליץ על MRI
    עשיתי CT שם נמצא בצקת,ומעט נוזלים
    הייתי אצל אורטופד מומחה ספורט שאמר לי בCT לא ניתן ממש לראות וכדאי שאעשה אולטראסאונד , ביצעתי זאת וקיבלתי את התוצאות :
    הגיד הקואדריספס : ב.מ.פ
    הגיד הפלטרלי: ב.מ.פ
    הLCL : ב.מ.פ
    MCL : ב.מ.פ
    בורסה סופה פטרלית : אין עדות לנוזל.
    בורסה פטרלית: אין עדות לנוזל
    PES ANSERINUS : ללא נוזל אין נוזל תוך פרקי.
    איזור פופליטאלי: לא הודגמו שינויים פתלוגיים,אין עדות לציסטה על שם BAKER

רציתי לשאול מה זה אומר,והאם כדאי בכל זאת לבצע MRI על מנת להיות רגועה שאין לי קרע במיניסקוס או משהו דומה
    אני אציין בנוסף כי עדיין ישנם כאבים וקשה לי להתכופף כמו בתרגיל סקוואט בחדר כושר..
    מה ניתן לעשות במצב כזה, האם התוצאות בסדר? האם למען הסר ספק כדאי לבצע MRI? והשאלה החשובה ביותר, מתי אוכל להתאמן, כלומר כמה זמן אצטרך לחכות...וגם בנוסף קבעתי פיזוטרפיה...אמורה להתחיל בקרוב
    בתודה...דנה

הוספת תגובה

• פציעה בברך בזמן אימון כדורגל.... - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/10/2011

אכן יש חשש ניכר לפגיעה בתוך המפרק ובעיקר מניסקוס
    יש להתחיל פיסיותרפיה
    חובה (!) לבצע MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר התאומים במשחק כדורגל
    חנן
    11/10/2011

הרבה פעמיים ששחקני כדורגל באמצע המשחק(לקראת הסוף) רצים ופתאום מתכווץ להם שריר התאומיים, לי זה קרה היום רק ששנייה לפני שהשריר התכווץ במלוא עוצמתו הפסקתי לרוץ והשריר התכווץ מעט,שמתי כמובן קרח והשריר עדיין כואב.
    שאלתי היא האם כדורי מגנזיום(400 מ"ג שאני לוקח אחרי משחקים) אמורים לעזור ולמנוע את הפציעה הזו,או שאין קשר בין מגנזיום לכיווץ שריר?
    והאם זה נכון שאת הכדורי מגנזיום לוקחים לפני השינה? (ככה אמרה לי המוכרת)

2.כמה זמן לוקח לשריר התאומיים להשתחרר, כל צעד אני מרגיש את השריר, לא כאבים חזקים אבל עדיין מכווץ, האם הדרך הנכונה לטיפול במקרה כזה זה 48 שעות ראשונות קרח ומתיחות עדינות לשריר? זה הטיפול הכי טוב שאני יכול לעשות לעצמי?

תודה רבה ד"R

הוספת תגובה

• שריר התאומים במשחק כדורגל - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/10/2011

מגנזיום לפני השינה על בסיס קבוע
    לשריר - מתיחום חימום ועיסוי
    אחרי משחק ובמהלכו - שתייה עם מלחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשריר התאומים עקב ריצה
    אבי
    08/10/2011

אני חובב ריצה מושבע..רץ בתחרויות מ 5קמ ועד למרתון.בן 46 עם עבר בריא.מתאמן למרתון טבריה הקרוב..בשבוע האחרון החלו כאבים בשריר התאומים ברגל ימין בחלק התחתון..חשוב לציין שהכאב הוא בקילומטרים הראשונים..ואז במנוחה.אני רץ עם נעלי ריצה חדשות..עם מדרסים מותאמים..מבצע חימום ומתיחות לפי הספר..רץ לפי תכנית ריצה ..בשבועות שלפני הפציעה רצתי כ70 עד80 קמ בשבוע..שאלתי היא כמה זמן מנוחה צריך לסוג כזה של פציעה..אילו טיפולים..אולי כדורים..משחה..זריקה..בכדי שאוכל לרוץ בטבריה את המרתון..כרגע שומר על כושר אירובי באפניים וקרוס בחדר כושר...תודה.

הוספת תגובה

• כאבים בשריר התאומים עקב ריצה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    09/10/2011

קודם כל אבחנה - יש לבצע אולטרה סאונד אבחנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה