פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בגידים
    דוד
    01/09/2011

שלום
    אני בן 50 בחודשים האחרונים התחלתי לעשות ריצות 3-4 פעמים בשבוע של כחצי שעה כל פעם (קודם עשיתי הליכות של 7-8קמ) עקב כאבים עזים בקרסול אורטופד איבחן שזה דלקת בגידים ונתן לי כדורים אטודולק פעם ביום ל20 ימים בנתיים לקחתי 9 כדורים השאלה שלי אם הכדורים הנל הם נגד כאבים או שהם אמורים לרפא את הדלקת אם זה רק נגד כאבים אני מעדיף לא לקחת אותם ועוד שאלה האם אני יכול להתחיל להתאמן שוב כשהכאבים נחלשים או לחכות עד שהכאבים עוברים לגמריי
    תודה דוד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגידים

הוספת תגובה

• דלקת בגידים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    01/09/2011

הכדורים הינם נגד הדלקת
    אפשר לנסות ללכת עם פחות מרחק ופחות עצימות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ללא שבר ונקע
    חנן
    01/09/2011

לפני שנתיים וחצי שיחקתי כדורגל ונכנסתי עם מישהו רגל ברגל בעוצמה חזקה, העצם הבולטת בכף הרגל, איפה שיש את Hallux valgus התנפח לי וסבלתי מכאבים עזים עד שהתחלתי פיזוטרפיה, אחד הדוקטורים (מומחה) במכון אמר לי שזו פציעה כזו שקוראת להרבה שחקני כדורגל וכל פעם שתקבל מכה זה יכאב לך. עשיתי טיפולים שכללו חשמל אולטרסונד ועוד ועוד וזה באמת עזר נגד הכאבים אבל לא לנפיחות. חזרתי לשחק ואז עוד פעם הרגשתי שזה מציק לי ועוד פעם עשיתי פיזוטרפיה מספר חודשיים שבאמת מרגיעים את הכאב אבל לא יותר. חשוב לי להגיד שיש את הפציעה הזאת לכמה חברים מהקבוצה שלי שיש להם את זה כל הקריירה, הם בני 30 ומשהו.
    חורש ברוך השם הפציעה קצת נרגעה אבל אתמול נתקלתי עוד פעם עם מישהו הפעם ברגל השנייה בעוצמה וכל המפרק בעצם הבוהן אני מפחד שהפציעה הזו היא כמו הפציעה הקודמת לפני שנתיים.
    1.מתי אני ידע אם זו אותה פציעה?(אתה בטוח מכיר את הפציעה הזאת)
    2.כרגע אני חייל ועד שאני יוכל לעשות צילום או לראות אורטופד נורמאלי זה יקח כמה חודשיים,

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ללא שבר ונקע

הוספת תגובה

• כאבים ללא שבר ונקע - תגובה

ד''ר יוני ירום
    01/09/2011

סביר להניח שהפגיעה דומה ושהיא תחזור
    מרפדים את האיזור ומשתמשים בבייגלה - פלסטר עם ריפוד המודבק על המקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לפציעה החדשה כאבים בעצם הבוהן

חנן
    02/09/2011

ממכה לפני שבועיים
    האם טיפול זיורטפי של חשמל עצל פיזיו יכול לעזור?
    תודה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לפציעה החדשה כאבים בעצם הבוהן - תגובה

ד''ר יוני ירום
    02/09/2011

יכול להוריד הכאב באופן משמעותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך
    א
    31/08/2011

שלום יש לי כאבים בירך הלכתי לאורטופד והוא כתב SLR חיובי והוא שלח אותי ל CT מה הסיכויים שיש לי פריצת דיסק אני כולה בן 17 האם יש לזה טיפול שיעלים לי את הכאבים והאם יכול להיות דברים אחרים פחות חמורים מפרידת דיסק?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בירך

הוספת תגובה

• כאבים בירך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    01/09/2011

ישנם דברים פחות חמורים וכנראה שהם יותר סבירים
    האפשרות הטובה הינה גרוי של העצב הסיאטי ובכל מקרה בגילך הרוב מסתדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד שאלה

א
    02/09/2011

נגיד שזה אכן פריצת דיסק האם זה ישפיע על שירות קרבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד שאלה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    06/09/2011

יכול להיות שכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול
    אלי
    30/08/2011

בזמן ריצה נפלתי ונחבל הקרסול צלום הצביע שלא קיים שבר. יש לציין שזו פעם שניה שנקע כזה קורה לי. הרגל גובסה והלכתי כשבועיים עם קביים (בשני המקרים)

סריקת הקרסול מצביעה :

"רצועה ATFL : הודגם חלקיק בגודל כ 6 מ"מ בתוך CFJ המשיק לפטישון הלטרלי. קרוב לודאי מדובר בקרע מלא של ATFL עם שבר תלישה

CFL: בצקתי עם איזור היפואקטגני בגודל 3 מ"מ ללא סימני רטרקציה של רצועה. מדובר בקרע חלקי."

מה זה אומר

ומה הטיפול שעלי לעבור ע"מ שלא תחזור חבלה דומה בעתיד

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול

הוספת תגובה

• קרסול - תגובה

שרון רוזנמן
    31/08/2011

זה אומר שיש קרע באחת מרצועות הקרסול -ככל הנראה מסיבה זו הקרסול לא יציב ולכן הפציעה עלולה לחזור ולהמשיך, בפרט שהיית בגבס וסביר להניח שגם שרירי הקרסול נחלשו.
    חשוב לפנות לפיזיותרפיה (בקש מהאורטופד הפניה) ולטפל הן בהורדת הכאב והדלקת, שמירה על טווחי תנועה וחיזוק שרירים סובבי קרסול בכדי להקנות למפרק יציבות. כמו כן חשוב לעבוד על שליטה בתנועה ושיפור תגובת עצב-שריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בכתף
    א. קיפר
    29/08/2011

נפלתי בגינה ולאחר צילום ו-US מתברר שיש לי קרעים מסיבים ב SSP ו- ISP בכתף שמאל. הופנתי לסידרת טיפולים פיזותרפיים במרפאה של ק"ח מאוחדת. האם יש טיפולים נוספים שעליי לעשות כדי לשפר את המצב? אני עוסק ברפדות ועובד פיזי.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בכתף

הוספת תגובה

• קרע בכתף - תגובה

שרון רוזנמן
    31/08/2011

פיזיותרפיה ותרגילים באופן עצמאי מדי יום בבית עפ"י הנחית הפיזיותרפיסט הם השלב הראשון. בכל מקרה כדאי לפנות למומחה כתף שיעריך את מצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרק כף היד ובכתף
    שלומי
    29/08/2011

שלום,
    שמי שלומי אני בן 22, לפני כ9 חודשים נכנסתי לדיאטה מאוזנת שבעקבותה הורדתי 20 קילו ממשקל גופי, הייתי 89 והיום אני 69, על גובה 174. יש לציין שהתחלתי את הדיאטה אחרי שיחרורי מהצבא. במהלך השירות לא זזתי כל כך הרבה ולא עסקתי בפעילות גופנית בכלל, שהתחלתי את הדיאטה הדיאטן שכתב לי את התפריט כתב לי תוכנית אימונים מאוזנת הכול טוב ויפה חוץ משתי בעיות שמטרידות אותי לאחרונה. האחת בכתף, באחד התריגילים שביצעתי באחד מה4 האימונים השבועיים שאני מבצע עשיתי בטעות תנועה שכמעט ופרקתי את הכתף היו לי כאבים אחרי האירוע הזה אבל הם עברו די מהר מה שכן נישאר זה כאב שאני מנסה למתוח את היד מאחורי הראש. זה לא מפריע לי בשום צורה באימונים או בחיי היום יום אבל זה מטריד שזה כבר כמה חודשים ולא עובר, אני מרים משקלים כבדים במכון ואין שום הפרעה מצד הכתף.
    בעיה נוספת שמטרידה היא כאב במפרק כף היד בערך לפני חודש התחיל לי כאב במפרק כף היד הוא גם היה כשבוע ממש כואב ואז עבר אבל בכל מקרה נשאר ואני לא יכול לבצע בגלל זה תרגילים מסויימים במכון והכאב לא עובר. מה שכן זה שאני עושה תרגילים אחרים עם משקלים כבדים ואין שום בעיה. לגבי התזונה שלי כיום אני אוכל 5 ארוחות ביום כמות חלבונים גדולה שומנים הכול בסדר ככה שזה לא יכול להיות מדד להפרעה .
    מה אפשר לעשות כדי להעביר את שתי הכאבים האלה ממני.
    תודה שלומי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרק כף היד ובכתף

הוספת תגובה

• כאבים במפרק כף היד ובכתף - תגובה

שרון רוזנמן
    31/08/2011

קודם כל להיבדק ע"י אורטופד ולאחר אבחון יהיה קל יותר להתאים טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Tennis elbow - מרפק טניס
    אוהד
    28/08/2011

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים קמתי באמצע הלילה עם כאבים מאוד גדולים אשר התחילו במרפק והתפשטו כלפי מטה עד לכף היד עצמה. הכאבים היו מאוד עזים בבהתחלה ולכן הלכתי מיד לאורטופד, שאיבחן את הבעיה כדלקת במרפק, נתן לי כדורים אנטי דלקתיים ושלח אותי לפיזיותרפיה. הפיזיותרפיסטית איבחנה את הבעיה כ"tennis elbow". בדיעבד הסתבר לי שהבעיה נגרמה כתוצאה מהפרזה באימוני משקולות. הייתי מטופל אצלה במשך כחודש עד שחשבתי שהבעיה נעלמה כליל, אך מסתבר שהיא לא נעלמה לחלוטין.

כרגע לא כואב לי כמעט אף פעם כאשר איני נמצא במאמץ, אך כאשר אני מנסה לעשות פעילות המאמצת את היד, כגון מתח, שכיבות שמיכה ואף איגרוף והיאבקות, הכאב מציק כל פעם מחדש.

מה ניתן לעשות כדי להעלים את הבעיה\לשפר את המצב?

אודה מאוד לעוזרים,
    אוהד.

לקביעת תור
    סגירה
    Tennis elbow - מרפק טניס

הוספת תגובה

• Tennis elbow - מרפק טניס - תגובה

שרון רוזנמן
    31/08/2011

נראה שהתחלת בכיוון נכון אך חבל שהיפסקת.
    חשוב להמשיך בטיפול- לחזק בהדרגה עד שתוכל להתאמן כרצונך.
    יכול להיות שהמאמץ שאתה מבצע כרגע עדיין רב מדי יחסית למצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצם השוק
    אלי
    27/08/2011

לפני כ 7 חודשים התחלתי להרגיש כאבים בעצם השוק(שין). בסופו של דבר שלחו אותי למיפוי עצמות וגילו שבר מאמץ דרגה 1 ודרגה 2 ואמרו לי לנוח. תקופת המנוחה הייתה ארוכה מאוד(כ- 3 חודשים) ראוי לציין שבמהלך התקופה הזאת עבדתי בערך פעם או פעמיים בשבוע בבניה שכולל עמידה כל היום על הרגליים ולפעמים הרמת משקלים כבדים. כשחזרתי לרוץ התחלתי בריצה של 15 דקות בקצב קל מאוד, לאחר שני ריצות החל לכאוב לי בתחילת האימון ולאחריו באמצע האימון זה היה מפסיק(בניגוד לכאב הקבוע של השבר מאמץ) הלכתי לאורתופד והוא אמר שזה שאריות דלקתיות מהשבר ושאני ימשיך לרוץ, וכאשר מתחיל לכאוב להפסיק ולחזור לאחר 48 שעות. בנוסף הוא הביא לי כדורים אנטי דלקתיים. עשיתי כמה ריצות והכאב חזר ולא עבר גם לאחר 48 שעות. יש לציין שאני כבר הפסקתי לעבוד בבניה ועושה תרגילי כוח(מטח שכיבות שמיכה סקווט וכו') ותרגילי חיזוק ברכיים וקרסוליים. אני עכשיו לאחר חודש מנוחה(מאז הריצה הנ"ל). ותיכננתי להתחיל לחזור לרוץ השבוע.
    לפני שבוע פתאום התחיל לכאוב לי שוב בשני הרגליים כ-3 ס"מ מעל הקרסול. ברגל שמאל כואב לי גם כאשר אני לוחץ עם היד על העצם(כמו מכה יבשה רק שאני לא זוכר שקיבלתי מכה) וברגל ימין רק כשאני הולך. אני עוד חודשיים מתגייס לקרבי וזה מתחיל להלחיץ אותי אני לא עשיתי מאמץ על הרגליים ואני לא מבין למה זה לא עובר לי. אשמח לעזרה.
    תודה מראש
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצם השוק

הוספת תגובה

• כאבים בעצם השוק - תגובה

ד''ר יוני ירום
    28/08/2011

אכן בעייה
    מדובר כנראה בתגובה דלקתית גם של מעטפת העצם הנקראת SHIN SPLINTS ולוקח המון זמן עד שמסתדר
    בנוסף גם אובחנו שברי מאמץ שלא מקילים על העניינים
    קיים מכשיר בשם אקסוגן שיכול לעזור - אולטרה סאונד מיוחד לריפוי נזקי עצם שאולי יעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזק מול מי שלא מחזק
    חנן
    27/08/2011

אנשים שנופלים על הכתף ופורקים אותה.
    האם בן אדם שעובד על שרירי הכתף, גם משקולות גדולות וגם תרגילים על המיצביים של הכתף אפילו עם משקל קל, אם יפלו על הכתף יש להם יותר סיכוי לצאת בלי פריקת כתף מעלה שלא מחזקים את שרירי הכתף או שאין קשר?

2.יש אנשים שעובדים שנים בחדר הכושר על שרירי הרגליים, ויש כאלה שלא עובדים בכלל אבל יש להם רגליים ושרירים יותר גדולים מאלה שזה שקורע את עצמו בחדר כח.
    האם אלה שיש להם רגליים גדולות אבל לא עובדים בכלל על לחזק אותם הם יותר פגיעים(למרות גודל השריר) מאלה שיש להם רגליים לא מנופחות אבל מחוזקות מחדר הכח?

3.סיימתי פיזוטרפיה של חודשיים אצל פיזיוטרפיסטית, היא אמרה לי ךהמשיך לחזק את הקרסול כמה שיותר, האם מספר תרגילים על "פיתה" פעמיים בשבוע יכול לעזור בחיזוק הרצועות ובמניעת פציעה במקום?
    תודה רבה ד"ר אתה אלוףף

לקביעת תור
    סגירה
    חזק מול מי שלא מחזק

הוספת תגובה

• חזק מול מי שלא מחזק - תגובה

שרון רוזנמן
    27/08/2011

1.פריקת כתף תלויה בגורמים רבים: אופן הנפילה, זוית, עצמה ,גיל המטופל ואיכות העצם והרקמה, ועוד...
    כתף יציבה, שגם מחוזקת ע"י שרירים באופן הנכון היא יתרון למניעת פריקה אך בהחלט לא גורם בלעדי.
    2.השרירים הסובבים את המפרקים ברגליים ובכלל- במידה והם חזקים ומייצבים את המפרק עוזרים במניעת פציעות. "שרירים מנופחים" לא בהכרח חזקים ומאוזנים סביב המפרק ולכן ל בהכרח ימנעו פציעה.
    3אם הגעת למצב האופטימלי שלך ועליך רק לשמור על המצב או לחזקו- תרגילים יכולים לעזור בכך ע"י חיזוק השרירים ובכך שיפור יציבות מפרקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר רוזנמן!!!!

חנן
    27/08/2011

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול
    יעל
    26/08/2011

בת 60 .לפני 11 שנה ריסקתי את הקרסול ושברתי שתי עצמות פיבולה וטיביה ברגל שמאל .כעבור שנה עברתי ניתוח נוסף להוצאת הברגים והפלטה .אני הולכת רגיל וללא הגבלה .האם הליכה על הליכון בקצב של 6 קמש למשך 45 דקות יכולה להזיק למפרק שנפגע

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול

הוספת תגובה

• קרסול - תגובה

שרון רוזנמן
    27/08/2011

במידה ואין כאב או מגבלה בזמן ההליכה או אחריה ניתן ללכת.
    אם יש כאבים חשוב לבדוק את מקורם ולטפל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ההליכה תזיק למפרק?

יעל
    28/08/2011

אין לי כאבים אבל החשש שלי הוא שהליכה כזו כל יום על הליכון תזיק למפרק.
    האם לדעתך לא יהיה נזק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא עם רטרקציה של הגיד ב SUPRAS
    ויקטור
    24/08/2011

שלום דר' ירום,
    בן 60, לפני כחודשיים נפלתי מהאופניים. מהנפילה ושברתי את ההמורוס בכתף ימין (שבר פשוט )
    בבדיקת צילום רטגן האחרון נראה שיש איחוי תקין של השבר, אבל בגלל הכאבים שהטרידו אותי למרות שעברו כחודשיים,הלכתי להבדק על ידי לרופא מומחה לכתף ששלח אותי לבדיקת US. בבדיקת US הממצאים הבאים.
    SUPRSPINATUS - קרע מלא עם רטרקציה של הגיד.
    BICEPS TENDON - נוזל בכמות קטנה סביב הגיד ,
    SUBACROMIAL BURSA - נוזל בקמות קטנה.
    SUBSCAPULARIS - במפ.
    ACROMIOCALVICULA JOINT . במפ
    INFRASPINATUS -במפ
    הנושא מטריד אותי מאוד, הן מבחינת כאבים והן לגבי המשך רכיבה על אופניים.
    היות ואתה ידוע כרוכב אופניים מושבע ובעל ניסיון בתחום פציעות ספורט, אני מבקש את המלצתך בנושא.
    תודה
    ויקטור

הוספת תגובה

• קרע מלא עם רטרקציה של הגיד ב SUPRAS - תגובה

ד''ר יוני ירום
    24/08/2011

אכן בלגן בכתף
    השבר יחלים אך הנזקים בגידים ימשיכו להכאיב
    פיסיותרפיה הכרחית כאן
    לא נראה לי שיש מניעה מרכיבה לפי רמת הכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא עם רטרקציה של גיד ה SUPRAS

ויקטור
    25/08/2011

תודה רבה על תגובתך המהירה.
    במידה ואני אתגבר על הכאב, האם רכיבה ממושך על אופניים יכולה לגרום להחמרת המצב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא עם רטרקציה של גיד ה SUPRAS - תגובה

ד''ר יוני ירום
    25/08/2011

אם אין כאב מיוחד - ואתה לא נופל- אז לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור אכילס
    מממ
    21/08/2011

שלום רב, לפני כשנה היתה לי דלקת בגיד אכילס בעקבות ריצה. הייתי בפזיותרפיה ממושכת ובהדרגה חזרתי לרוץ עם השתפרות משמעותית בכאבים. מאז המשכתי לרוץ עם מעט כאבים באיזור, בעיקר אחרי ריצות. בתקופה האחרונה הגברתי שוב עומסים אך לא משמעותית - אני רצה עד שעה בקצב קל. למרות זאת, הכאבים באיזור התחדשו בצורה די משמעותית, אני גם מרגישה את האזור תוך כדי ריצה אבל בעיקר אחריה. לא ברמה בלתי נסבלת אך זה מציק. שאלתי היא - האם יש נזק בכך שיש באזור כאבים ואני ממשיכה לרוץ? האם יש פתרון לכך? (אולי מדרסים)? האם אני יכולה להמשיך לרוץ כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור אכילס

הוספת תגובה

• כאבים באזור אכילס - תגובה

ד''ר יוני ירום
    21/08/2011

לשאלותיך - יכולה להיות החמרה בדלקת
    חייבת עוד פיסיותרפיה !!
    אפשר להגביה העקב בתוך המדרס או בעזרת כרית סיליקון לעקב
    רצוי לקחת נוגדי דלקת למשך 5-10 ימים
    וכמובן גם גמישות לגיד אכילס!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• swivel injury-קרע במיניסקוס? דחוף
    רקפת
    18/08/2011

ד"ר שלום,
    אני בת 41 רוקדת בד"כ ריקודי עם לא מעט. שלשום בזמן ריקוד נחתתי לא טוב על הרגל הסתובבה לי הברך בעוצמה וממש שמעתי "קנאק". מאז, כאבי תופת בברך, לא יכולה לדרוך עליה והיא התנפחה לי מאוד וגם הרגל. נבדקתי ע"י אורטופד במוקד חירום ועשה לי צילום רנטגן. הוא טען שלפי הנוזל בברך והבדיקה הגופנית, יש נזק למיניסקוס, אבל לא יודע מהו וכמה קשה. אני מאוד מודאגת, הלכתי לאורטופד בקופה לחו"ד נוספת. והוא אמר שלא ניתן לדעת מה הנזק לברך ורשם לי מנוחה 10 ימים, קרח, חבישה וארקוקסיה 90. ואמר שרק אחרי 10 ימים ניתן לעשות MRI ולראות מה הנזק. כרגע אני מתפתלת מכאבים לוקחת ארקוקסיה עם טיפות אופטלגין ולא ישנה בלילה. האם יש משהו שעליי לעשות? צילום נוסף? אולטרסאונד? האם זה נורמלי הכאבים המטורפים האלו? אנא תשובתך, אני מאוד בלחץ.
    תודה,
    אלה

הוספת תגובה

• swivel injury-קרע במיניסקוס? דחוף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    19/08/2011

לצערי כן
    הכאב הינו חלק מהעניין
    MRI כדאי לעשות אתמול כי יגיד האם צריך להתערב או לא
    יש לבצע פיסיותרפיה דחופה על מנת לשחרר את הברך ולהוריד כאבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ירום - כיווצי שרירים
    דני
    18/08/2011

ד"ר ירום שלום

אני בחור בן 38 סובל בשנתיים האחרונות הרבה מכיווצי שרירים
    למרות שעושה את אותה פעילות של ריצה 3 פעמים בשבוע.
    בדיקות דם תקינות לחלוטין ואפילו בדיקת נוירולוג תקינה.
    ביצעתי בדיקות ויטמין E+A+אבץ+מגנזיום שיצאו תקינות.
    אני שותה 3 ליטר מים ביום כך שאין בעיה בנושא זה ותזונה טובה.

קראתי שלפעמים יש מחסור במגנזיום בתאים ואפילו שבבדיקת הדם המגנזיום תקין
    הרי שעדיין יש חוסר. האם זה נכון ולמרות בדיקות דם תקינות
    תוספת של מגנזיום ו/או ויטמין E יכולות לעזור לכיווצי שרירים?
    המון תודה
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ירום - כיווצי שרירים

הוספת תגובה

• לד"ר ירום - כיווצי שרירים - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/08/2011

שאלה מעניינת
    לגבי התוספת מנזיום - בהחלט הייתי לוקח למרות שהתוצאה בדם תקינה
    הייתי מציע גם לשתות מעט פחות ואול להוסיף מט מלחים לשתיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בגיד בכתף
    נילי
    16/08/2011

בשלב ראשוני אחרי אבחנה של הרופא בטרם ביצעתי אולטרסאונד (יש תור לעוד 10 ימים) התחלתי בטיפולי פיזיוטרפיה, שאלתי היא, האם יש הגבלה לכמות הטיפולים באולטרסאונד בכתף.
    נאמרו לי שתי דעות , אחת דיברה על כ - 18- 20 טיפולים, והשנייה אמרה מקסימום 12

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בגיד בכתף

הוספת תגובה

• קרע בגיד בכתף - תגובה

שרון רוזנמן
    17/08/2011

אולטראסאונד טיפולי הוא רק חלק מהטיפול הפיזיותרפי לבעיה הנ"ל. כמות טיפולי האולטראסאונד תלויה בפרוטוקול הטיפולי. אין מניעה לקבל כמות רבה של טיפולים אך אם אין התקדמות חבל להמשיך. חשוב לקבל גם אמצעי טיפול נוספים.
    חשוב גם לקבל את תוצאות האולטראסאונד האיבחוני ולטפל בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה