מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לכאב די מעצבןאופיר31/12/2011
אני מאמנת שחקן כדורגל בחדר כושר בגיל 18 שמשחק בקבוצת נוער.
יש לו כאב בכף הרגל, הכאב לו מפריע לו יותר מדי באימונים אבל לפעמיים קצת מעצבן אותו.
יש לו מין עור נוקשה כזה(דומה ליבלת נראה לי) עם נקודה שחורה קטנטה, האזור מעט מעט נפוח.
זה מין יבלת קטנה לכיוון עצבעות הרגל,יש לו את הכאב יותר מחודש,שהוא דורך על האזור עם הנעליים הוא מרגיש לפעמיים רגישות, אבל שנוגעים באזור זה ממש כואב.
הוא לא רוצה לראות רופא כי זה לא מפריע לו בדרך כלל.
מהמידע הקצר שנתתי לך, יש לך אולי מחשבה מה זה יכול להיות? יש משהו לעשות בנידון חוץ מטיפול פיזוטריפי? אולי משחות או משהו?
תודה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכאב די מעצבן - תגובה
ד''ר יוני ירום01/01/2012שתי הפשרויות המובילות הינן עור קשה בתגובה ללחץ - שינוי מצב הדריכה בעזרת מדרסים יכול לעזור
השני - אפשרות שמדובר ביבלת ויראלית ובמקרה זה צריך להוריד לחץ מהמקום ולפנות לכירופודיסט שיחפור ויוציא אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם בן 75, אחרי ניתוח - שבר צוארא31/12/2011
הירך. מתי יוכל ללכת שוב, כמו מקודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם בן 75, אחרי ניתוח - שבר צואר - תגובה
ד''ר יוני ירום01/01/2012לוקח כמה חודשים בהתאם למצבו הגופני
מומלץ להיות במשקל נמוך ולחזק מערכת שרירים סביב האגן והירך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום בבקשהאופיר31/12/2011
אני מאמנת מתאמן שהוא שחקן כדורגל בגיל 18-19.
אני רוצה לעבוד איתו על כח מתפרץ במכונות ייעודיות בהתחלה,ולאחר מכן תרגילים מורכבים יותר.
האם תרגילים כמו משיכת פולי עליון, לחיצת חזה במכונה, לחיצת כתפיים במוכנה, פשיטה/כפיפת ברכיים במכונה באופן מתפרץ (כאשר נגד ההתנגדות עובדים חזרה מהירה, ובחזרה חוזרים לאט לאט) יכולים לעזור במניעות פציעות ושיפור יכולות גופניות על המגרש?
אשמח לכל טיפ,תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום בבקשה - תגובה
ד''ר יוני ירום01/01/2012במקרה זה רוב התרגילים מיועדים לפלג גוףעליון שהעומס עליו בכדורגל יחסית קטן
כל בניית כוח יכולה לסייע בחיזוק השריר וביצוע כוח מתפרץ משפר את מהירות התגובה אשר יכולה לביות פקטור במניעת פציעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאור 5531/12/2011
שלום רב
מקווה שהפורום מתאים לשאלתי
אז ככה בת 30 לפני כ10 ימים החלו לי כאבים בכתף שמאל שפסקו לאחר יומיים ,לאחר מכן החלו כאבים חמורים יותר בכתף ימין כול היד ומרגישה את היד נפולה כול ניסיון להרים אותה גובר בכאב וכול תזוזה נוספת מכאיבה ונשמעים קולות כמו של חריקה בניסיון הרמה והורדה של היד הימנית הייתי אצל ראומטולוג שהזריק לכתף לידוקאין וסטרואיד וטיפול בנקסין לא ממש עוזר כמו כן ממתינה לבדיקת אוללטרסאונד לכתףף באבחנה נכתב שהזריקה של הסטרואיד בוצע בשל טנוסינוביטיס בכול תזוזה של היד כמעט יש חריקות ורעשים מוזרים ...לא עשיתי שום פעילות חדשה ולא גופנית ולא חבלה .
מה זה יכול להיות ???
נא כיוון לאבחנה
בברכה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יוני ירום01/01/2012אכן כואב מאוד ובעייתי
האפשרויות - דלקת בגיד ובעיקר במעטפת הגיד בכתף - קרוב לודאי זה האחראי להרמת הזרוע הנקרא סופרה ספינטוס
הסתיידות בגיד
קרע חלקי או מלא בגיד
בורסיטיס
בכל מקרה נקבל את האבחנה מביצוע אולטרה סאונד אבחנתי שכדאי לבצעו מהר מאוד כי הטיפול תלוי בו.
שלשת הקופות מאפשרות לבצע במהירות לפחות אצל 3 מאבחנית מצויינים דרך המושלם כמעט ללא תור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר ירום
ליאור 5501/01/2012נקבע לי למחר אולטרסאונד בתל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למהנל הפורום שלוםאופיר30/12/2011
בדפדוף קליל באינטרנט זה מה שמצאתי בקשר לשימוש באמבטייות של חום וקור לאחר אימון ממושך או לאחר פציעות.
"מים קרים גורמים לכיווץ בכלי הדם ומים חמים גורמים להרחבת כלי הדם ולכן הטענה אומרת שכיווץ והרחבה לסירוגין תגרום לפינוי של חומרים מטאבוליים ופינוי חומצה לקטית מהשרירים (אחד הגורמים שיכולים לגרום לכאב שרירי לאחר פעילות)
האם לדעתך ההסבר אמיתי?
2.מה זה אומר חומרים מטאבוליים?
3.האם אפשאר לבצע את הסט של המים החמים על כל הגוף(עם דגש על הרגליים), ואת הסט של המים הקרים רק! על הפלג גוף תחתון?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למהנל הפורום שלום - תגובה
ד''ר יוני ירום01/01/2012הכל די תיאורטי
כיווץ והרחבה של כלי הדם באיזור יכול להגביר זרימת דם מקומית
הגברת זרימת הדם יכולה אולי לעזור בפינוי תוצרי פירוק ל פעולת השריר
חומצת חלב מתפנה תוך 12 דקות לערך מסוף פעילות מקסימלית
הכאב שנמצא בריר מאוחר מזה נגרם על ידי קרעים מקרוסקופים של סיבי שריר שהכרחים אגב לבנייה מחוזקת של השריר
הגברת זרימת הדם אל האיזור מביאה חומצות אמינו אל האיזור ועוזרת בבנייה מחדש
הנה המעגל המשוער של השימוש בקרח וחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס ונזק בסחוס-תוצאות ארתאלמוג28/12/2011
שלום ד"ר,
זו אני עם הריקודי עם, 3 ימים אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע):
Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn
PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי
MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים.
MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם.
MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית.
אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)?
האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל).
תודה שוב וחג חנוכה שמח,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס ונזק בסחוס-תוצאות ארת - תגובה
ד''ר יוני ירום28/12/2011שאלות טובות, אין ספק
כרגע אין לך ברירה - מה שתוקן תוקן וקרוב לוודאי שחלק גדול היה שם קודם
חוזרים לפעילות ודואגים לרדת במשקל ולחזק השרירים סביב הברך בתקווה שתחזיק
אם יהיו נזקים נוספים - יהיו תיקונים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כח מרבי ופציעות ספורט לד"ר ירוםשבי28/12/2011
1. האם זה נכון שאימון התנגדות מרבי למתאמן מן השורה, אמור להתבצע לאורך תקופה קצרה בלבד מאחר ויש בו סיכון פציעות גבוה וסכנה לאימון יתר??
2. האם אימון התנגדות המתבצע ברמה של RM לא ממש חיוני להעלאת ההיפרטרופיה של השריר. אך הוא מועיל למתאמנים מקצועיים בשבירה של מצבי פלאטו (מצב באימון בו לא מתקדמים ברמת האימון) וזאת בתנאי שאימון מסוג זה מבוצע לטווח הקצר??
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כח מרבי ופציעות ספורט לד"ר ירום - תגובה
ד''ר יוני ירום28/12/2011לפי ההגדרה , אימון מירבי מיועד להיות אימון ספציפי כחלק ממהלך האימון כולו. אין בן סיכון מיוחד לאימון יתר אבל בודאי שקיים סיכון גבוה יותר לפציעות.
אימון להיפרטרופיה מקובל הד"כ בעצימות של RM 8-12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה ליונישבי26/12/2011
1.אם ספורטאי שחשב שהוא עשה אימון קשה וחשב שהוא הזיע הרבה במהלך האימון ולקח כמות גדולה מדי של התוסף, לדוגמא במקום 200 מ"ג לקח 500 מ"ג מה קורה בגוף?בשרירים?
אני מתכוון לתוסף כדורי מגנזיום?
אשמח אם תענה גם על השאלות הבאות, 2 נושאים חשובים-קרח-וריצת שחרור?
2.כאשר צריכים לשים קרח על מקומות כואבים, כמו לדוגמא נקע בקרסול, או שריר תאומיים שנתפס וכו'.
על פי המחקרים האחרונים כמה זמן צריך לשים קרח בשקית על מקום פגוע שתיהיה השפעה פיזיולוגית טובה? וכמה זמן אתה! ממליץ לשים קרח בשקית עם המקום הפצוע?
3.כאשר מבצעים ריצת שחרור אחרי אימוני כדור כמו לדוגמא טניס,כדור רגל/סל, מה המטרות של ריצת השחרור? חוץ מפיזור חומצת חלב
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה ליוני - תגובה
ד''ר יוני ירום28/12/2011לא נורא אם נלקח קצת יותר מגנזיום
קרח שמים 20-30 דקות
ריצה שחרור אכן מיועדת להשאיר את זרימת הדם הגבוהה יותר אל האיזור ועזרה בפינוי קטבוליטים (חומרי פסולת ) מהשרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בברך בעת ניווט בצבאמלכי25/12/2011
בני בן ה- כמעט 20 נפגע בעת ניווט כאשר הרגל נתקעה באבן והברך הסתובבה החוצה , מאז כאבים עזים והגבלה בפעילות, בבדיקת רופא הועלה חשד לקרע במניסקוס המדיאלי , הוא נשלח לMRI לא הודגם קרע במניסקוס אלא אי סדירות ברצועה הצולבת הקדמית - חשד לקרע חלקי ו - נראה שיש ריבוי נוזלים במפרק .מה המלצתכם האם ארטרוסקופיה נחוצה הוא רוצה לחזור להיות קרבי .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בברך בעת ניווט בצבא - תגובה
ד''ר יוני ירום28/12/2011אם אין קרע מניסקיאלי והרצועה קרועה חלקית - ארתרוסקופיה לא תעזור אלא רק טיפול שמרני פיסיותרפי וחיזוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם מסרק ראשונהנטלי24/12/2011
שלום,
לפני כשנה וחצי שברתי את עצם המסרק הראשונה בכף רגל שמאל. השבר לא התאחה בצורה טובה וכעת אני סובלת מכאבים עזים במיוחד לאחר עמידה/הליכה ממושכת או נעילת נעלי עקב (גם לזמן קצר יחסית).
ברצוני לברר האם ניתן לטפל בזה גם לאחר פרק זמן כה ממושך, ובנוסף האם טיפול במדבקות קינסיולוגיה עשוי לסייע לכאבים ולשיפור תנועת הבוהן.
תודה,
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם מסרק ראשונה - תגובה
ד''ר יוני ירום25/12/2011ניתן לטפל גם היום אבל צריך הדמייה טובה ( CT) לברר מה המצב היום
קיסיו טייפ יכול לסייע בהורדת רמת הכאב אבל לא בריפוי העצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ירום אני חייב את עזרתךשבי23/12/2011
יום ראשון בבוקר יש לנו אימון טקטי קל של 50 דקות, אנחנו מתקלחים, מתלבשים ואז עולים לאוטבוס מאילת למשחק בירושלים בשעה 4 בצהריים.
עד עכשיו הייתי מתקלח במים חמים וקרים לסירוגין לאחר האימונים כמו שיש בהודעות בפורום.
איזה מקלחת הכי טובה לעשות בסיטואציה שרשמתי לך?
תוכל להסביר לי גם מעט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ירום אני חייב את עזרתך - תגובה
ד''ר יוני ירום25/12/2011אחרי אימון של 50 דקות זה הרבה פחות חשוב - ממילא אתה הולך לישון 4 שעות באוטובוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום בבקשה עזרהשבי23/12/2011
אם ספורטאי שחשב שהוא עשה אימון קשה וחשב שהוא הזיע הרבה במהלך האימון ולקח כמות גדולה מדי של התוסף, לדוגמא במקום 200 מ"ג לקח 500 מ"ג מה קורה בגוף?בשרירים?
2.שחקני כדורגל צריכים לעבוד על סבולת כח בחדר הכושר-מספר חזרות גבוה,ומשקל נמוך? והאם תוכנית שכזו יכולה למנוע פציעות?
3.הרבה ספורטאים נמנעים ממקלחת חמה על השרירים לאחר אימונים? אתה מבין את המחשבה הזו?
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום בבקשה עזרה - תגובה
ד''ר יוני ירום25/12/2011לא ברור איזה תוסף - אנא פירוט
שחקני כדורגל תריכים לעבוד גם על סיבולת כוח וגם על כוח שריר
אין שום בעייה במקלחת חמה לאחר אימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום בבקשהשבי19/12/2011
שלום ד"ר
האם יש קשר בין מניעה של שרירים תפוסים לבין לקיחת תוסף מגנזיום(200-300 מ"ג) ?תוכל להסביר בבקשה
2.האם אני אמור להרגיש משהו בשרירים באימון מחר אם לקחתי היום בערב את התוסף(300 מ"ג)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני ירום בבקשה - תגובה
ד''ר יוני ירום19/12/2011אמור למנוע התכווצויות שרירים והחלמה טובה יותר של השריר ממאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון עם כדור כח לילדיםשבי18/12/2011
1.האם אתה רואה בעיה שילדים בני 13 יתאמנו ויחזקו על שרירי הבטן בצורה הבאה:
תרגילי מסירות עם כדור כח באוויר(כפיפות בטן במסירות באוויר)?
2.האם יש בעיה שילדים בגיל הזה ירוצו ספרינטים עם כדור כח ביד?
אני שואל האם יש לזה יתרון או לא טוב?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון עם כדור כח לילדים - תגובה
ד''ר יוני ירום18/12/2011אין בזה כל בעייה ואכן כן - זה תורם לשיפור יכולתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים קריםשבי18/12/2011
מקריאה באינטרנט קראתי שיש אנשים שלאחר ריצות ארוכות או אימונים קשים מתקלחים רק במים קרים(לא אמבטיית קרח) על מנת למנוע פציעות?
תוכל להסביר את זה? הרי כדי להוריד את הדלקות מהגוף צריכים גם קרח לא?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים קרים - תגובה
ד''ר יוני ירום18/12/2011לא ידוע על קשר בין מקלחת קרה ומניעת פציעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)