מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברך לאחר פעילות ספורטיביתצליל10/04/2010
זה מספר שבועות שמבהלך אימון אירובי (המורכב מקפיצות רבות ובעיטות) אני נתקפת כאבים בברך שמאל מסביב לפיקה בצד הימני.
נכון לעכשיו עברו יומיים מאז האימון ואני נתקפת בכאבים פתאומיים וקשה לי לעלות ולרדת מדרגות.
מה שמוזר הוא שהכאב לא עקבי. לרגע כואב מאוד ואז נעלם ואחרי חצי שעה שוב כואב.
מה יכולה להיות הסיבה?
האם עלי להפסיק לבצע פעילות ספורטיבית זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם בפיקה עצמה כואב לי בזמן עליית מד
צליל10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tennes bendesלידיה10/04/2010
אני אחרי ניתוח שבר מרוסק בברך יש לי בברך חוטי מתח או אולי נקראים אחרת
השבר הבריא האם להסיר את החוטים ובמה זה כרוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרוך בביצוע פעולה ניתוחית
ד''ר יוני ירום14/04/2010אם זה מפריע - מוציאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת הסיניתסטיבן08/04/2010
שלום, כבר כ-8 חודשים אני סובל מכאבים חדים בברך ימין בעיקר בזמן כיפוף הברך ועלייה במדרגות. ביצעתי מיפוי עצמות לחר סט בדיקות רנטגן, אולטרסאונד וMRI.
ולהלן התוצאה. את עניין הצלעות אני מכיר וזה שבר שקיבלתי לאחר חבלה לפני כ-3 חודשים. אשמח לדעת הסבר לגבי הברך והאגן:
"במיפוי עצם הכולל בדיקה דינמית פרפוזיה ו BLOOD POOL מכוונים לאזור הברכיים. קיים BLOOD POOL מעט מוגבר באספקט הלטרלי הפמורלי של הברך מימין.
בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקת SPECT מכוונת לאגן ולברכיים: קיימות קליטות פטולוגיות מוקדיות בצלעות מס' 7-9 מימין מקדימה. קיימות קליטות מעט מוגברות באזור RT TIBIAL TUBEROSITY, ב RT PROXIMAL TIBIOFIBULAR JOINT, באספקט הקדמי של RT FEMORAL LATERAL CONDYLE ובמדור פמרופטרלי של הברך מימין.
קליטה מוגברת ב RT ILIAC CREST.
סיכום: הממצא בברך ימין יכול להתאים לשינויים דלקתיים ארטריטיים. הקליטות בצלעות מס' 7-9 מימין מתאימות לשברים.
הקליטה באיליום מימין- לאחר חבלה?
מציעים קורלציה קלינית ורדיולוגית."
אשמח מאוד להסבר על הסינית שרשמתי למעלה.
חשוב לציין שבMRI שעשיתי לא ניתן היה לראות משהו חריג. רופא אחד (הייתי אצל שלושה) טען שיש סימנים ל PATELLA BIPARTITA.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגום
ד''ר יוני ירום14/04/2010קליטה מוגברת = תגובת עצם
צלעות - קרוב לודאי שבר או חבלה קשה
נזק בגבשושית הטיביה (החלק הבולט מתחת לברך - סביר להניח עומס
נזק בחיבור הטיביה לפיבולה מתחת לברך - מצטרך לקודם בעומס מצטבר
נזק בברך ימין בחלק הבולט הצידי - הכל קשור
נזק באגן גבוה מימין- אולי חבלה?
מומלץ לבצע צילום בכדי לראות דברים אחרת
לפי המיפוי - גם אם יש לך פיקה מפוצלת, ההליך איננ פעיל כרגע ולא צריכה להיות לו השפעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה וסטבולארית כתוצאה מצלילהאיל פיינמן08/04/2010
שלום
שמי איל ואני בן 32 בריא בדרך כלל.
צללתי בתחילת השבוע באילת, 3 צלילות, באחת הצלילות היה צורך לעלות מהר מעל לפני הים וכך עשיתי. העלייה המהירה הייתה מעומק של 3 מטרים בערך...
יומיים לאחר הצלילות התחלתי להרגיש תחושות של סחרחורת קלה בתנועות ראש, תחושת כובד בראש ותחושת אי יציבות ברגליים וכמו כן קצת כאבים באוזניים.
האם זו בעיה וסטיבולארית? האם יש צורך לטפל בה? או שזה חולף? האם ניתן לטפל או לשקם? האם יש עדיפות להגיע כמה שיותר מוקדם יותר לטיפול? האם הגעתי לפורום הנכון? במידה ולא אנא הפנו אותי לפורום הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הפורום הנכון אבל-
ד''ר יוני ירום14/04/2010ברוב המקרים יחלוף לבד
כל מצב אחר מצריך בדיקת רופא אף אוזן גרון + נאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףערן06/04/2010
בני חייל בסדיר ופרק את כתף ימין במהלך אימון באוויר,הכתף הוחזרה למקום בסורוקה ב"ש,סובל מכאבים קלים וברצוני לברר האם יש אפשרות חייל בסדיר לגשת לרופא פרטי,או שבצבא יש רופאים מתמחים באורטופדית כתף,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצבא ישנם רופאים
ד''ר יוני ירום14/04/2010המומחים לכתפיים , אבל צריך לבקש במיוחד ולהתעקש
פנייה לרופא באזרחות אפשרית או על ידי רופא צבאי או באופן עצמוני אך היא כרוכה בעלויות עבור הביקור.
ניתן להפנות גם למרפאות כתף של בתי חולים המקובלים על הצבא - שיבא, איכילוב הדסה י-ם ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקות כתף חוזרות - תת פריקותתומר04/04/2010
שלום, האם לאחר כל תת פריקה הנזק מהפריקה הקודמת גדל?
על ידי צילום artro mri לכתף הובחן כי אפשר לנתח כדי לתקן את המצב. קרע של הלברום. אם לפני הניתוח הכתף נפרקה עוד פעם או פעמיים, האם צריך לצלם שוב? האם נזק אחר יכול לקרות והניתוח צריך להשתנות בהתאם?
האם אפשר לחזוק לספורט כמו טניס לאחר ניתוח כזה, לאחר כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוחלט על ניתוח אין צורך לצלם שוב
ד''ר יוני ירום14/04/2010בניתוח יעשו את ההתאמות הדרושות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על כושר גופניעמיחי03/04/2010
שלום,
ברצוני לדעת האם מומלץ להתאמן כאשר יש שבר בשורש כף היד.
כפיפות בטן, ריצה וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודאי!! דרך צלחה!
ד''ר יוני ירום04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקי הידייםרום03/04/2010
שלום,
אני רקדן בריקדאנס ואני מתאמן באופן יומיומי כבר יותר משנתיים.
בחודש האחרון החלתי לחוש בכאבים במפרק כף היד. אני תמיד מחממם את האיזור
בעזרת מתיחות לפני האימון ובמהלך האימון אני מותח אותו על מנת שיישאר חם, אך כבר חודש
אני חש בכאבים.
ד"א קראתי מאמר ששמן זית יכול לעזור.
תודה מראש, רום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות אפשר הכל
ד''ר יוני ירום04/04/2010אם יעזור - מצויין ואם לא אז נסה משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצות על הגוף והרגשת כאב פנימיתומר31/03/2010
שלום, כאשר אני לוחץ בכל מיני אזורים בגוף אני מרגיש כאב פנימי, האם זה יכול להיות שרירים תפוסים או משהו?
למשל באיזור שריר התאומים. הכאב מורגש רק בלחיצות.
גם בצד הפנימי של הירך ליד הברך לכל האורך מרגיש כאב פנימי בלחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי שזה קשור
ד''ר יוני ירום31/03/2010לעומס מצטבר
עיסוי יכול לשחרר ולעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות התרגול הפיזיותרפיסטיתומר30/03/2010
שלום, אני צריך לתרגל את הרגליים והברכיים בעזרת תרגילי פיזיותרפיה, גומי, משטחים לא יציבים וכו'.
שאלתי היא מהי תדירות התרגול שתחזק את השרירים בצורה הטובה ביותר. האם לעשות יום יום? אם אני מוסיף משקל האם צריך לנוח יותר?
אני מתרגל עקב כאבי ברכיים, סך הכל הברך תקינה כך נאמר לי רק צריך לתרגל כדי למנוע כאבים.
אני רוצה לעשות את זה בצורה הטובה ביותר כדי להתקדם בספורט תחרותי, תודה על תשובתכם.
האם יש תזונה אשר מזרזת את ההחלמה של השרירים בצורה מהירה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החל בתרגול יומיומי ולאחר
ד''ר יוני ירום31/03/2010כשבועיים שלשה עבור ל3-4 פעמים בשבוע
התזונה צריכה להיות על בסיס חלבוני ופחממטי אך מה שחשוב הוא שתהיה סמוך לתום האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום על ידי תרגול פונקציונלי או לאתומר29/03/2010
שלום, אני סובל מכאבי ברכיים לאחר מאמץ או עמידה ממושכת. אני צריך לחזק את השרירים שמקיפים את הברכיים. שאלתי היא האם תרגול "סתמי" כמו הרמת הרגליים תחת משקל או כל מיני אפשרויות שונות "לא פונקציונליות" יעזרו גם?
תרגול פונקציונלי לפי מיטב הבנתי(תקנו אותי אם אני טועה כי אני מניח) הוא תרגול השריר באותה צורה בערך כמו שהוא אמור לעבוד, למשל עמידה על פיתה ותרגול היציבות מחזק את השרירים סביב הברך אך האם חיזוקם בשכיבה על הגב עוזר גם והרמת הרגליים בזוויות שונות גם עוזר?
אשמח להסבר קצר תודה רבה חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את ההסבר כבר נתת והתשובה הנה
ד''ר יוני ירום31/03/2010גם וגם - כלומר גם חיזוק וגם עבודה פונציונלית
יש לזכור כי עבודת חיזוק נעשת במשקלים גדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, המשך
תומר01/04/2010האם לתרגל באותו יום גם תרגילים פונקציונלים לרגל וגם תרגילים סטטיים? עדיף יום כן יום לא, או יום מנוחה בין לבין? בתרגיל סטטי הרי יכול לעבוד על אותו שריר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר כל יום
ד''ר יוני ירום04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- chronic compartment syndromמשה28/03/2010
אובחנתי כמי שיש לו chronic compartment syndrom מהי דרך הטיפול הטובה והמהירה ביותר חוץ מניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר יוני ירום28/03/2010אם זה באמת מפריע עד כדי הגבלה ומאובחן כמו שצריך- אין ברירה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם זה לא ממש מפריע?
משה28/03/2010ומה יקרה אם אני אמשיך למרות הבעיה? כי האורטופד נתן לי רק מנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לא מפריע - תמשיך
ד''ר יוני ירום04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יכולת לישר את הברך עד הסוףיעל28/03/2010
שלום לך,
אני בת 18 משחקת כדורסל ולפני שבוע וחצי , עשיתי סבסוב במשחק כדורסל ולאחריו לא הצלחתי לישר את הרגל עד הסוף. במשך כמה ימים הצלחתי לישר קצת יותר בלווי כאבים נסבלים ומלפני יומיים המצב הוא סטטי , כך שאיני יכולה לישר עוד.
היום הייתי אצל אורטופד שבדק אותי והצליח לישר את הברך עד הסוף למרות שכאב לי ואמר שלא אעשה פעילות ספורטיבית במשך 3 שבועות וזה יעבור.
שאלתי היא , האם לא יתכן שהרצועה האחורית בברך נקרעה , או שיש איזה שהוא קרע במיניסקוס? לטענת הרופא , כנראה שהיתה מתיחה של הרצועה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שאת צודקת
ד''ר יוני ירום28/03/2010יש לבצע MRI ותדאגי שירשמו שהבדיקה הינה לצורך ברור לטיפול ניתוחי או שמרני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת רצועה - עזרה בדחיפותלורי25/03/2010
שלום רב!
אני חיילת זה מספר חודשים, לפני מספר ימים הגעתי לרופא היחידה בעקבות כאבים רבים ברגליים (בחלק האחורי של הברך) הרופא בדק אותי והסביר כי יש לי מתיחה ברצועות ברגל ומשם נובעים הכאבים והקשיים בהליכה/עמידה ממושכת. כרגע נשלחתי לימי גימלים ואני נחה את רוב שעות היום במיטה כאשר הרגל כפופה מעט כדי לא למתוח את הרצועה אף יותר. לא קיבלתי הנחיות נוספות מהרופא מלבד מנוחה והימנעות מפעילות גופנית מוגברת אך אני חשה כי יש מקום להנחיות פעילות נוספות.
יש מה לעשות בנדון?
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת פיסיותרפיה
ד''ר יוני ירום28/03/2010ורצוי להוסיף טיפול נוגד דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רורןןרסחה של מפרקי הירכייםלירון24/03/2010
אני גבר בן 26, בריא, רץ חובב כ-10 שנים (מרוצי שדה, כ50 ק"מ בשבוע), בחצי שנה האחרונה
התחלתי להרגיש כאבים בתאומים ברגל שמאל (תחושה של עיקום) לאחר כ-2 ק"מ של ריצה. הכאב מופיע ואחריו אינני יכול לרוץ, אציין שאני יכול לרכב על אופניים או להתעמל על קרוס טריינר (אך אני מתגעגע לריצה)
הלכתי לרופא ספורט מומחה והוא איבחן - הרניה בa.t (אינטיור טיביאליס), הוא הפנה אותי למומחה לאוטרסאונד שאישר את הטענה של הרופא הראשון. הרופא המומחה הפנה אותי לרופא מומחה אחר (לשם ניתוח) שאמר שאין הרנייה ויש לי רטרוורסיה של מפרקי הירכיים ובזמן ריצה כדי לשמור על רגליים ישרות אני מעמיס על השריר.
אומנם הרגליים שלי קצת הולכות החוצה, אך זה אינו מסביר מדוע
א. אני מרגיש זאת רק ברגל שמאל (הוא טען שהיא קצת יותר מסובבת).
ב. אני מרגיש זאת רק אחרי 10 דקות.
ג. הכאב הוא כאב של סיבוב ולא של לחץ.
ד. הכאב התחיל באופן פתאומי.
הרופא המליץ לא לרוץ יותר אף פעם. אשמח אם מישהו נתקל במקרה דומה וקיבל הבחנה אחרת.
כמו כן אשמח להמלוץ ותרגילים (רק שמות) לחיזוק האיזור.
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון - נא בצע MRI
ד''ר יוני ירום28/03/2010לברור הבעייה
לא נראה כי הבעייה הנה זו כיון שצריך מצב קיצוני ביותר של רטרוורסיה לגרימת הסימנים
לאחר הבדיקה מומלץ לפנות למומחה גפיים תחתונות של מתחת לברך (אצלנו יושב ד"ר שינדלר)
לפיתרון ניתוחי (כנראה ) לבעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)