פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריעה חלקית של הגיד
    ירדנה
    06/10/2009

שלום לכם, לפני 4 שבועות נפצעתי במהלך שיעור מדרגה אירובי, האבחנה הייתה - partial tear of soleus tendon. רק השבוע אני מרגישה שאני יכולה לעלות מדרגות במהירות ואפילו ללכת במהירות ללא כאב. אני מעוניינת לחזור לפעילות ספורט אך בצורה שלא תגרום לפציעה חוזרת. אני בד"כ עושה ספינינג, מדרגה, עיצוב, פילאטיס והצטרפתי לקבוצת רכיבת אופניים בשטח. מה אתם ממליצים? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריעה חלקית של הגיד

הוספת תגובה

• חזרה הדרגתית

ד''ר יוני ירום
    07/10/2009

תוך 6 שבועות
    יש לבצע מתיחות וחיזוקים מרובים
    אופניים אפשר כבר אבל אירובי ומדרגה הייתי מחכה עוד שבועיים שלשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    .....
    05/10/2009

כל חיי עסקתי בספורט,ריצות,משחקי כדור,שחייה וכו'
    כבר שבועיים אני לא מתאמן ומופיעים לי כאבים קלים באזור הברכיים(לא בברך ספציפית אני חושב)ברגל שמאל בעיקר והיה גם ממש מעט בימין.
    1.האם הכאבים יכולים להיות בגלל שהגוף רגיל להתאמן ופתאום יש הפסקה מוחלטת?
    2.האם הכאבים יכולים להיות בגלל שהייתי רגיל לרוץ על דשא ושינתי את המשטח לחוף ים ואדמה כבושה?משה בעצבים שמעתי שיכול להיות.
    מעומס יתר זה לא,אני חושב,כיוון שבחודש האחרון העומס היה ממש נמוך.
    ועוד משהו,אתמול עשיתי אימון כוח דיי קל לרגליים,שוב אחרי שבועיים שלא התאמנתי לרגליים או עשיתי פעילות,ואחרי כמה שעות הופיעו לי כאבים ברגל שמאל בצד ימין של הברך(הצד הפנימי)
    כאב בזמן שאני הולך בלבד ,בזמן שאני מיישר את הרגל ומפעיל כוח,כאילו משהו מכווץ.הכאבים נמשכים עד עכשיו(יום למחרת כעבור יום שלם)רק כשאני הולך מיישר את הברך ומפעיל כוח.
    3.זה האפשריות שזה יכול להיות?
    תודהה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• לכל השאלות אפשר לענות ב..

ד''ר יוני ירום
    27/10/2009

כן!
    הפעילות הסדירה והמנעות משינויים הנה הסוד להמנעות מכאבים מיותרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ,כדורסל/עקמת
    .....
    02/10/2009

אני משחק כדורסל זמן רב,אני בן 17 וחצי.
    מזה שלושה חודשים אני מתאמן חזק ולאחרונה הופיעו לי כאבים באזור ברך שמאל ,כאבים בזמן הליכה וברגל ימין מתחת לברך בצד ימין,אני נח כבר שבוע ועדיין לפעמים יש כאבים שאני לא עושה פעילות,רק בזמן הליכה .
    יש סיכוי שזה כאבי גדילה למרות הגיל המאוחר יחסית ולמרות שאני לא ממש צומח הרבה בשנה.?
    הבנתי שכאבים באזור הרגליים יכולים להיות מעקמת בגב,הגב שלי ישר והחוליות לפי מה שהרגשתי ישרות ,בחיים לא היו לי כאבים גב כל שהם,האם בכל זאת יש סיכוי שיש עקמת קלה או משהו כזה?
    יש לי עוד שבועיים אחרי סוכות תור לאוטופד עד אז אשמח לתשובה בפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ,כדורסל/עקמת

הוספת תגובה

• הכאב אינו ברור

ד''ר יוני ירום
    04/10/2009

אין ברירה אלא לנסות ולחזור בהדרגה לאימון ובאם הכאב חוזר- לפנות לאורטופד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוברטריינינג ונדודי שינה
    גל
    01/10/2009

אני בן 23 ומלפני 6 שנים התעסקתי בהרמת משקולות רצינית. אני מודה שהייתי שם יותר מדי לחץ על הגוף שלי (משקולות כבדים מדי ושעות רבות מדי). אפילו נפצעתי בשלב מסויים בזרועות שלי ומכך לא יכולתי להמשיך את ההתעמלות הזאת.

אבל הבעיה שלי היא שבאמצע כל העניין הזה אם הרמת המשקולות התחלתי לסבול מנדודי שינה קשים ביותר ומכך נאלצתי להפסיק את האימונים שלי. אפילו עד היום אני סובל מנדודי השינה האלה ומכך אני סובל מעייפות קיצונית לאורך כל שעות היום ולא מסוגל לעבוד או לתפקד בכלל כבר שנים.

אף אחד מהרופאים שהייתי אצלם לא מצא את הבעיה שלי. אבל בזמן האחרון התחלתי לחשוב שאולי איכשהו הנדודי שינה האלה היו יכולים להיגרם ע"י ההתעמלות הקיצונית שעשיתי בזמנו. במיוחד בגלל שזה התחיל באותו הזמן. האם זאת אופציה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אוברטריינינג ונדודי שינה

הוספת תגובה

• אכן זאת אופציה

ד''ר יוני ירום
    01/10/2009

אבל הברור לכך הנו ארוך ומייגע וחייבים את תוצאות כל הבדיקות שעשית עד היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול mri
    מירב
    30/09/2009

בהתאם לתשובת MRI מודגם נוזל בין סיבי רצועת הדלטואיד ממצא העשוי להחשיד לקרע אינטרסטיציאלי. מה זה אומר ומהו הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקרסול mri

הוספת תגובה

• שקיים נזק קרוב לודאי דלקתי

ד''ר יוני ירום
    01/10/2009

בחלק הפנימי של הקרסול ברצועה המחברת את עצם השוק לעצם הכאב
    הטיפול פיסיותרפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    .....
    28/09/2009

באופן תאורטי מה צריך לעשות שדלקת ברקמות תהפוך לצלקת שתפגע בעתיד.?
    האם דלקת שמצריכה מנוחה של חודש(דיי רצינית כנראה) תופיע פעמיים באותו מקום ותגרו להיווצרות צלקת שתפגע בעתיד של הספורטאי או שפעמיים זה עדיין מעט?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• באופן עקרוני

ד''ר יוני ירום
    01/10/2009

דלקת אינה הופכת לצלקת כך שאין דאגה
    מה שהופך לצלקת הינו נזק לרקמה וביחוד קרעים או חתכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לאימונים
    מרדכי
    27/09/2009

שלום רב.

אני בן 27, בריא, אין בעיות מיוחדות.
    שברתי את השוקית ברגל שמאל (מעל הקרסול), היה לי חודשיים גבס ולאחר מכן חודש מנוחה ללא כל מאמץ.
    בצילום שנעשה בסוף התקופה אישר לי האורתופד שהכל תקין,אין צורך בפיזיותרפיה וניתן לחזור לשגרה
    אולם כאשר אני רץ בקצב איטי כואב לי באיזור השבר, האם צריך להמשיך במנוחה? האם עדיין מוקדם בשביל לרוץ?.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לאימונים

הוספת תגובה

• כנראה שבכל זאת פיסיותרפיה תעזור

ד''ר יוני ירום
    27/09/2009

ויחד עם זאת, הכאב המופיע די צפוי
    חזור מאוד בהדרגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    .....
    26/09/2009

ביום ראשון עשיתי אימון כוח לרגליים,יום שני קמתי בבוקר והיו לי כאבים ברגל שמאל מצד ימין לברך ומאוחרי הברך בקטע החיצוני בגיד. כאבים בישיבה שבאו לשנייה ונעלמו כל איזה 20 דקות ואחר איזה שעתיים נעלמו לגמרי,חזרתי מהלימודים שמתי קרח עברו הכאבים באזור הזה לגמרי, נחתי לא עשיתי כלום ויום רביעי שוב עשיתי ריצה דיי קלה עד ששוב הרגשתי שם כאבים קטנים שנעלמו עם הזמן.עצרתי בכל זאת את הריצה וחזרתי לביתי,נחתי וכרגיל המשכתי לטפל עם קרח וגם אבמטיות חמות.
    אתמול קמתי בבוקר ואחרי שעה בערך הופיע לי כאב בפיקת הברך ברגל שמאל,כאבי בזמן ישור וקיפול של הברך,הכאבים היום לכמה דקות ומאז נעלמו לתמיד,היום בדיוק לפני חצי שעה בזמן שיישרתי את הרגל והפעלתי שריר בארבע ראשי הרגשתי כזה כאב בברך,שמתי קרח ושוב הכאבים נעלמו לגמרי.אינני יודע מה לעשות,אני עוד חודשיים מתגייס לצנחנים ויש לי גיבוש לפלס"ר ולמגלן ואני צריך להגיע בכושר בכדי לעבור!
    הטור לאורטפוד רק עוד שבוע וחצי,אז מה האפשרויות,מזה יכול להיות?איך לטפל ואיך להתנהג עד לתור אצל האורטפד?
    *יש לצייין שהכאבים חלשים ולא מפריעים בזמן הליכה או משהו.
    *ופעם פעם הייתי פצוע ועשיתי מדרסים של 1200 שקל,ביו מכניים,בהתחלה הם לא היו נוחים,את המדרסים התאימו לכף הרגל,יכול להיות שהמדרסים פוגעים ולא עוזרים אם ההתאמה לא הייתה הכי מדוייקת?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• עושה רושם

ד''ר יוני ירום
    27/09/2009

שלפי התיאור, העניינים אינם כה חמורים
    באם המדרסים אינם מותאמים היטב, הם יכולים לגרום לנזק
    הייתי מציע לא לפחד כל כך ולראות מה תיתן החזרה לאימונים רגילים ובאם ימשיכו, לראות רופא
    כרגע, הקרח עושה רושם שעוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים בזמן פעילות גופנית
    וסנטי
    24/09/2009

שלום,
    אני בת 24. עד גיל 18 השתתפתי בתחרויות אתלטיקה קלה, בעיקר ריצה עד 3 קילומטר. לא אימנו אותי, פשוט שלחו אותי לרוץ מטעם בית הספר.בגיל 20 ניסיתי לחזור להתאמן בהדרגה, והופיעו לי כאבי פרקים בזמן הפעילות. הלכתי לשני אורטופדים, עשו לי MRI ,אמרו שהכל תקין.
    פיזיוטרפיסטית פרטית באמת עזרה לי כמעט להעלים כאבים בזמן שכיבות סמיכה וכפיפות בטן, אך מאוד הייתי רוצה לחזור לרוץ,ושם עדיין כואב.
    אשמח להתאמן בקבוצה עם מאמן שיודע נכון, המלצה על ספר שיציג בפני תכנית אימונים בריאה, או מטפל אחר שיבדוק מה הבעיה.
    כל דבר שהוא..אני ממש רוצה לחזור לרוץ
    :) תודה רבה

הוספת תגובה

• ישנם לא מעט ספרים

ד''ר יוני ירום
    24/09/2009

המתווים ריצה במצבים שונים - חפשי בגוגל
    מאמנים טובים לא חסרים אנא פני במייל וצייני איפה את גרה ונמצא לך מאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בין השוק הפנימי ברגל לשריר...
    מיכאל
    23/09/2009

שלום אני בן 22 שחקן כדורסל..,מבנה גוף מאוד קליל ואתלטי,לא שמן..אחרי עונה מאוד ארוכה שבה הרגשתי מעולה...בקיץ היה עליי עומס מאוד גדול בשל היותי בנבחרת ישראל הצעירה..
    החלו כאבים באזור השוקיים.
    לאחר שעשיתי בדיקת מיפוי עצמות אובחן אצלי ע"י 2 רופאים שאני סובל מדלקת בחיבור של השוק לשריר הפנימי ברגל...

נחתי חודש ושבוע שלמים בלי פעילות,רק עכשיו חזרתי לאימונים קצרים עם הקבוצה כל אימון לא יותר מחצי שעה..
    בזמן הפעילות אני מרגיש מצוין וחם והיכולות שלי מצוינות..אך לאחר האימון אחר ששעתיים שלוש מתחילים כאבים שוב בשריר ובאזור העצם...
    לאחר שינה וטיפולים אני מגיע שוב לאימון ומרגיש מצוין ושוב למחרת הכאבים חוזרים...

אני חושב שנחתי מספיק זמן משום שכבר לא ראיתי שינוי משמעותי בשבוע שבועיים אחרונים של המנוחה,יש לציין שאני לוקח כדורי אתופן ועכשיו עברתי לארקוקסיה משום שהרגשתי ששינוי יכול לשפר את המצב בהתייעצות עם רופא כמובן...
    אני עובר טיפולי חשמל ואולטרסאונד.

השאלה שלי היא...אם חזרו לי הכאבים זה אומר ששוב אני חזרתי אחורה מבחינת הפציעה ואני צריך לנוח או שזהו תהליך שאני חייב לעבור בחזרה שלי ולקחת את זה לאט לאט עד שיפחיתו הכאבים ביחד עם האימונים...
    כמו כן עשיתי מדרסים עכשיו...
    יש לציין שאני שחקן מקצועני והעונה החלה כבר...ועכשיו זהו טרום עונה אך בעוד 3 שבועות המשחקים האמיתיים מתחילים ואני חייב להגיע מוכן...

תודה מראש מיכאל

הוספת תגובה

• יש לבצע שוב הדמייה מתאימה - אולטרה

ד''ר יוני ירום
    24/09/2009

סאונד אבחנתי ואולי מיפוי עצמות ספקט
    כמו כן יש לבצע פיסיותרפיה ידנית אינטנסיבית לאיזור השריר הטיביאלי האחורי באם זאת האבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שבר בראש רדיוס
    אירנה
    22/09/2009

שלום . אני בת 42.לפני חודש נפלתי ושברתי את ראש רדיוס ימין. שבר עם תזוזה שהיצריך התערבות נתוחית - קיבוע פנימי עם בורג. אחרי 3 שבועת הורידו לי גבס ולטענתם של אורטופדים
    הניתוח היצליח. התחלתי פיזיותרפיה . גם בתקופת הגבס היקפדתי להפעיל את המפרקים הסמוכים.
    היום אני שבוע בלי גבס ומאוד מיואשת ממצבי - אנני מצליחה להגיע עם יד ימין עד פה ואף ולא האוזן לא שמאלית ולא ימנית . הישור לא רע אבל הכיפוף קשה מאוד .אני מצליחה לכופף 90 מעלות .. ממחר אני משלבת גם ריפוי בעיסוק. יש חילוקי דעות בין אנשי מקצוע שמטפלים בי - חלק סבורים שצריך לעבוד איטי ובזהירות וחלק טוענים שאם אני לא אעבוד בצורה אינטנסיבית עכשיו לא אוכל להחזיר את התנועה . אני מפוחדת ומבולבלת . אשמח אם תמליצו לי מה לעשות . איזה סוג של פיזיותרפיה אני צריכה ? האם זה "לגטימי' שאני עדיין כל-כך מוגבלת?
    כמה זמן בערך לוקח להשתקם אחרי סוג הפציעה כזו?האם אצליח להחזיר את טווח המלא
    של תנועת היד? תודה . בברכה . אירנה

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר שבר בראש רדיוס

הוספת תגובה

• המצב נראה תואם - נבקש ששרון תפרט

ד''ר יוני ירום
    23/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אירנה
    26/09/2009

שלום.שרון אני מקווה לקבל את תשובתך בהקדם האפשרי . בטוחה שאת מבינה את המצוקה .
    תודה.אירנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בראש רדיוס

שרון רוזנמן
    27/09/2009

המצב נראה תואם לזמן מאז שהורידו את הגבס וזה בהחלט הזמן שצריך לעבוד בכדי לשפר את טווחי התנועה. חשוב להקפיד לעבוד עפ"י הוראות המנתח-כלומר לא לעבוד בעומס מעבר למה שהוא הורה ובטווח התנועה שהוא הורה.
    חזרתו של המרפק לתפקוד מלא תלויה גם בסוג השבר וסוג הקיבוע ולגבי זה כדאי לך להתייעץ עם הרופא שבודאי ראה את הצילומים לאחר הניתוח אך זה תלוי גם בך-בעבודה להשגת הטווח גם אם זה כואב לעיתים (בתנאי שזה עפ"י הוראת הרופא). ההחלמה והחזרה לתפקוד מלא לוקחת זמן-אפילו כמה חודשים-אסור להתייאש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אירנה
    28/09/2009

תודה רבה לשרון .אני עושה פיזיותרפיה בהדרכה צמודה של פיזיוטפיסת ואורטופד המנתח
    ומתחילה לראות התקדמות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ///
    .....
    21/09/2009

אני במצב דיי נואש.
    אני נמצא בהכנה לצבא ובעוד חצי שנה יש לי גיבוש מאוד חשוב בשבילי.
    אני מתאמן קרוב ל7 חודשים ולפני כארבעה וחצי חודשים התחלתי להתאמן יותר מדי ולהעמיס על הגוף המון וכתוצאה מכך הייתה לי פציעה לא ברורה,כאבים מתחת לברך ימין בצד ימין כאב שבא באמצע הפעילות ומאזנחתי,הגעתי לאוטופד והוא בדק לי את הרגליים עם הידיים על ידי מישוש ואמר שיש לי חולשה בעצמות וצריך לנוח בין שבועיים לחודש,מתי שיעלמו הכאב,התחלתי לחזור לפעילות אחרי שלושה שבועות ומאז אני מתאמן בצורה ממש בינונית לא יותר מ4 קילומטר ועם חימום ומתיחות מאוד קפדניים לפני ואחריי ו3 ריצות בשבוע עם מנוחות ותזונה נכונה.הוא נתן לי גם לקחת נורופן ולמרוח וולטרן שלוש פעמים ביום.
    כשהייתי אצל הרופא באותה תקופה היה לי גם כאב שבא והולך לעיתים רחוקות והוא מתחת לברך שמאל כמוו גיד כזה בצד הימני החיצוני,מחבר בן השריר האחורינ לתאומים בצד ימין ברגל שמאל.
    בקיצור פה ושם ממש לעיתים רחוקות יש לי איזה כאב כזה שבא לשנייה ונעלם באזור הברכיים פעם בכמה ימים ואתמול עשיתי אימון כוח לרגליים ,אימון דיי קשה ,והיום קמתי בבוקר(היה קר בליה) ובכיתה פשוט באמצע הישיבה התחילו כאבים שבאים ממש בקטנה ונעלים מהרסביב ברך שמאל ברגל השמאל ,מצד ימין לברך כאב פנימי כזה ובאותו מקום שציינתי (הגיד) מאוחר הברך.
    הכאבים באים ונעלמים במהירות ולא מרבים להופיע.
    הגעתי לבית,חממתי את המקום עם שקית מים רותחת את שני אזורי הכאב,וגם עשיתי קירור עם קרית קרח בשני אזורי הכאב ושום עם שקית חמה והכאבים דיי נעלמו בזמן הישיבה(בזמן עמידה או פעילות הם לא מורגשים כמעט).
    אולי זה לא נשמע רציני אבל ירדתי בכושר בגלל הפציעה ואני רציתי להתחיל ולהגביר עומסים כדי להיכנס לכושר לקראת הגיבוש ואני מאוד פוחד לגרום נזק וגם פוחד שאצטרך לנוח שוב מספר שבועות(ז פוגע ממש בכושר הגופני),וכיוון שאין לי את האפשרות בשבוע הקרוב להגיע לרופא אני מאוד מקווה להתייעץ איתך כאן ,מה לעשות,האם חייב מנוחה,קירור או חימום של המקום ובאיזה תדירות?

לקביעת תור
    סגירה
    ///

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגתם עלי,אשמח לתשובה :)

.....
    24/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה של שבר בבוהן
    נוני
    17/09/2009

שלום.

לפני מס' ימים שברתי את הבוהן ברגל שמאל שלי עקב תאונת אופנוע. מכיוון שאני חובב ריצה, אני מעוניין לדעת מה אורכו ההממוצע של זמן החלמה משבר כזה? הבוהן כרגע מקובעת לאצבע הצמודה אליה.

תודה וחג שמח לכולנו!

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה של שבר בבוהן

הוספת תגובה

• ההחלמה תוך כ 3 שבועות אבל

ד''ר יוני ירום
    24/09/2009

סביר להניח שתסבול עוד זמן מרובה מכאב בבהן במצבים משתנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חלקי בסופרא ספינטוס
    שוקי
    08/09/2009

שלום
    אני ספורטאי העוסק באומנויות לחימה ,כבר כשנה יש לי כאבים בכתף שמאל
    עשיתי כמה הפסקות למס' שבועות ולקחתי נוגדי דלקת כמו סלקוקס וארביטרן שלא עזרו כלל
    פעמיים קיבלתי זריקות לכתף שגרמו להטבה זמנית בלבד כמו כן עשיתי 8 טיפולי פיזוטרפיה שלא עזרו לפני כחודש עשיתי MRI וקיבלתי תשובה כזו ..."מודגמים אותות חריגים במרקם גיד הסופרא-ספינטוס בסדרת T2 קרוב אל המשטח האקרומיאלי של הגיד ממצא העשוי להחשיד לטנדינוזיס או לקרע חלקי אינטרסטיציאלי, ללא עדות לקרעים של משטחי הגיד....."

שאלתי היא מה אפשרויות הטיפול במקרה שלי לפני שפונים לניתוח, האם הפסקה ארוכה יותר של מס' חודשים תוכל לרפא את הגיד (יש לציין שעד עכשיו התאמנתי בעצימות נמוכה)

לקביעת תור
    סגירה
    קרע חלקי בסופרא ספינטוס

הוספת תגובה

• עיקר הטיפול - שרון תשובתך!!

ד''ר יוני ירום
    24/09/2009

נעוץ בחיזוק מסיבי של שרירי שרוולית הכתף ופיסיותרפיה מתאימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסיותרפיה

שרון רוזנמן
    25/09/2009

אכן טיפול מתאים יכול לעזור ואף למנוע ניתוח מכיון שהקרע אינו מלא.
    כדאי לפנות לפיזיותרפיסט מתאים ולנסות לפני שמחליטים על ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה צולבת בברך
    רענן
    07/09/2009

שלום. אני בן 46, לפני מס' חודשים במהלך חופשת סקי קרעתי את הרצועה הקדמית הצולבת (לפי MRI).הרופא שבדק אותי אז לא אבחן את הנזק ונתן לי נקסין. המשכתי בפעילות רגילה ועם הזמן פחתו הכאבים אך לא חלפו ולכן פניתי לייעוץ נוסף שהוביל ל-MRI. כיום אני חש בכאבים רק במהלך ריצה ולעיתים בעליה/ירידה במדרגות. אני ממשיך להתאמן בחדר כושר (ללא ריצה) ולרכב על אופניים. שאלתי היא: ברור לי שאצטרך לעבור ניתוח לשחזור הרצועה כדי לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה אולם האם דחיית הניתוח במספר חודשים (אני כרגע בחו"ל ומעדיף לבצע את הניתוח בשובי ארצה) עלולה לגרום נזק? מה אפשרויות הניתוח ומה זמן ההחלמה הצפו לשוב לעבודה? לשוב לפעילות ספורטיבית?תודה ו

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה צולבת בברך

הוספת תגובה

• לא בטוח שצריך ניתוח

ד''ר יוני ירום
    24/09/2009

וראין בעייה לבצע באם תצטרך עוד כמה חודשים
    הבעייה הנה בשיקום - ניתן לבצע שיקום מלא גם ללא ניתוח ובאם הברך לא "בורחת" - אין צורך בניתוח
    באם תחליט לבצעו - יש לחשב 4-6 חודשי שיקום לפני חזרה לפעילות ספורטיבית
    חזרה לעבודה - משרדית תוך שבועות בודדים , פיסית - שבועות יותר מרובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה