מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת כתף מתמשכת.גל16/12/2009
שלום רב.
אני פרקתי את הכתף לפני קצת יותר מחצי שנה והחזירו לי אותה למקום ולא היו לי כאבים.
לאחר מספר חודשים כנראה שהשריר שלי התחיל לזוז וגרם לי לכאבים רבים,ושלחו אותי לאולטרא סאונד ואמרו לי שהכל בסדר.
היום ה-16 לדצמבר 2009 נראה לי שפרקתי את הכתף כי התעוררתי לאחר ששמעתי תזוזה בכתף,והתחילו לי כאבים רבים באזור והיד שלי היתה תקועה.
לדעתי היצלחתי להחזיר את הכתף למקום (אם היא יצאה) כי נפסקו הכאבים.
השאלה שלי היא האם זו באמת פריקת כתף ואם כן האם יש ניתוחים כדי למנוע זאת?
תודה מראש על התשובה.
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף
שרון רוזנמן18/12/2009יתכן וזו היתה פריקה או תת פריקה. בכל מקרה כדאי ללכת לאורטופד המתמחה בכתף בכדי שיעריך את מידת יציבות הכתף ואת הנזק שנגרם. לפי זה יחליט מהו הטיפול המתאים. יש ניתוחים למניעת פריקות -על ניתוחים מסוג זה יחליט האורטופד בהתאם לבדיקה-אם יש צורך או בטיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ACLשלומי15/12/2009
שלום ,
אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח ACL, התחלתי פיזיוטרפיה ( תרגילי כיפוף ויישור ) ובבדיקה עדייך ברך נפוחה ( 5 ס"מ מול הברך הימינית הבריאה), כיפוף הברך בזוית של 83 מעלות. ולא מצליח להגיע ליישור, יש לי כאבעם חזקים בסחוס כאשר אני מנסה להגיע ליישור מלא,
הבעיה שלי היא שאני עדיין עם קביים ולא מסוגל לצעוד מטר אחד ללא קביים, הברך לא מסוגלת להחזיק את משקל הגוף ( בן 44 משקל 94 ק"ג) , וכאשר אני מנסה מעט יש לי דקירה נוראית בברך. כמה זמן בד"כ לאחר ניתוח ניתן ללכת בצורה עצמאית ללא קביים?
האם זה נורמלי שתהליך ההחלמה איטי ושאני עדיין לא יכול לדרוך? ייתכן כי משהו נפגע בתוך המפרק?
יש לי בקורת אצל הרופא רק עוד שבןע.
תודה מראש,
שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון? בבקשה!
ד''ר יוני ירום16/12/2009הייתי מנסה להקדים את התור לביקורת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר acl
שרון רוזנמן18/12/2009קצב השיקום מאד אישי ויכול להיות גם איטי. טווח התנועה בברך שלך סביר ויתכן שאינך יכול ליישר את הברך עקב הנפיחות. יחד עם זאת כדאי להגיע לרופא בהקדם בכדי שיבדוק את הכאב שאתה מתאר. עד אז- אל תלך ללא קביים.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוחעידן14/12/2009
שלום רב אני כ - 5 חודשים לאחר ניתוח ACL וכריתה חלקית של המניסק' המדיאלי . התחלתי את הפיזוטרפיה בקופת החולים אבל כשראתי שזה יותר עבודה שלי ופחות פיזוטרפיה המשכתי את השיקום לבד השגתי טווב תנועה מלא וכרגע אני מחק באופן שיטתי 3 פעמים בשבוע את הברך בחדר הכושר +אירובי . השבוע סיימית אימון רגליים ולאחר מכן עשיתי 10 דקות אופניים ואז 8 דקות ריצה כי הרגתי כאב באיזור של הברך מידאלי איפה שהוסר 50 אחוז ממנו. עכשיו אני מרגיש כאב קל בדריכה.
שאלתי היאהאם אפשר לעשות אימון אירובי ומשקולות באותו האימון? או שאת ממליץ אימון משקולות ולמחרת ריצה או אופניים.
הכאב הוא טבעי באיזור הכריתה כי לאורך כל השיקום הרגשתי שיש עליות ומרודות למשל בטווחי התנועה.
מה אומר הכאב הקל ואם את ממליץ לנוח כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון - תגובתך!!
ד''ר יוני ירום16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום
שרון רוזנמן18/12/2009אם יש כאב כדאי לתת לברך מנוחה ולעסוק בפעילויות שאינן מעמיסות על הברך. באופן עקרוני אין בעיה לבצע אימון אירובי ומשקולות ביחד אבל אימון זה חייב להיות מותאם למצב הברך -אם לא ביקרת אצל פיזיתרפיסט זמן רב אני ממליצה לך לעשות זאת על מנת שיבדוק את הברך ויתאים לך תכנית עבודה בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בכף רגל שמאליוסי13/12/2009
שלום,
במהלך שירותי הצבאי נפצעתי עם אבחנה של שבר תלישה ללא תזוזה בבסיס עצם המסרק החמישית בכף רגל שמאל.
רציתי לששאול:
1. אלו מגבלות יכולות להיות לי בעתיד כתוצאה מהפציעה.
2. מה הפציעה הנ"ל יכולה לשבש במהלך החיים.
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תלוי אם השבר התחבר. באם כן
ד''ר יוני ירום16/12/2009אז אין בעייה . מצד שני , אם החיבור לא טוב, יש חשש לכאבים
לפי התיאור , אין תזוזה בעצם ( מה שלא עונה להגדרה שבר תלישה) מה שמגדיל את הסיכוי להחלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכום אחרי ארטרוסקופיהAnton12/12/2009
לפני 4 ימים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה לכריתת חלק מהמיניסקום המדיאלי . יש הרגשת שיחרור של הברך , כאילו יש משהו משוחרר בפנים ,בהליכה אני מרגיש קליקים קטנים שלא כואבים אך ההרגשה דומה לזו שלפני הניתוח למרות שתנועה שהייתה נועלת את הברך הופסקה לגמרי עם זאת אני מסוגל לקפל את הברך כמעט בטווחים מלאים.היום התחלתי לעשות סקואטים רציתי לדעת האם זה לא מקודם מדי ? יש לציין שרופאים אמרו שניתוח עבר בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון - לטיפולך!!
ד''ר יוני ירום13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jumpers kneeccccc11/12/2009
אני בן 19.5 עם קרע חלקי בגיד כבר שנתיים. היום עשיתי בדיקת us. מבקש שתעזור לי להבין כמה דברים. בקצה פרוקסימאלי הגיד מעובה עד כ 1.0 ס''מ עם איזור אקוגני באורך כ 1.8 ס''מ בתוכו, לא נצפו סיבים של הגיד באיזור זה, אין נוזל מסביב. בקצה טיביאלי של הגיד נצפתה הסתיידות באורך כ 1 ס''מ: אנטזופטיה. התמונה מתאימה ל jumpers knee. בקצה הפרוקסימאלי אני מרגיש שהבעיה השתפרה מאוד. לעומת זאת הבעיה ה''חדשה'' היא בקצה הטיביאלי (ארבעה חודשים) לאחר שקפצתי במהלך משחק והרגשתי כאבים. כבר הבעיות האלה הורגות אותי אולי יש איזה ניתוח שיכול לעזור לי? מזה ההסתיידות הזאת ? ואנטזופטיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז ככה
ד''ר יוני ירום13/12/2009מה שיש לך זאת היא דלקת מתמשכת ( כרונית) של גיד הפיקה שנקראת בשפה הציורית - ברך קופץ.
בחלק הקרוב לפיקה ( פרוקסימלי) עושה רושם שזה מסתדר אך בחלק המרוחק מהפיקה (דיסטלי) והקרוב לפיקה , עקב הדלקת המתמשכת שקע שם סידן אשר הצטבר ויצר הסתיידות בתוך הגיד - זה כואב, זה לא נעים וזה מגיב לאט לטיפול שצריך להיות אגרסיבי.
קיימת אפשרות לטפל בהסתיידות באמצעות גלי הלם - שיטה הלקוחה מריסוק אבני כיליה.
אנטזופטיה הינו ביטוי כללי ולא חדש להפרעה פנימית בגיד - בחלק המקורב ישנה מה שנקרא טנדינוזיס שהוא הפרעה במרקם סיבי הגיד ולו באמת קשה להתרפא.
הרבה פיסיותרפיה תעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ארטרוסקופיהמיקי10/12/2009
שלום רב,
אני בן 23 משרת בקבע,לפני כשנה וארבעה חודשים נפצעתי בקורס צניחה ע"י תנועה סיבובית של ברך ימין. נשלחתי לבדיקת MRI, בה איבחנו קרע במניסקוס המדיאלי.הוחלט על ארטרוסקופיה לכריתת מניסקוס חלקית. בתהליך השיקום שכלל פיזיותרפיה מאומצת נמצא כי ההתקדמות מאוד איטית והיו גם תופעות של כאבים יותר חזקים מלפני הניתוח. כחודשיים לאחר הניתוח נשלחתי שוב ל-MRI לאבחון ההחלמה האיטית. נמצא כי ישנם חלקי מתכת בחלק המדיאלי ויש דלקת רצינית, למרות זאת האורטופד המליץ להמשיך בפיזיותרפיה ולהתאזר בסבלנות. היום אני כבר קצת יותר משנה לאחר הניתוח ועדיין סובל מכאבים חזקים מאוד, יש לציין כי עברתי כבר שלושה מכוני פיזיותרפיה וכלום לא עוזר. הפיזיוטרפיסט שלי טוען שעליי לעבור אטרוסקופיה חוזרת להוצאת חלקי המתכת.
חשוב לציין כי מאז הפציעה לא הגעתי לשלב הריצה מחשש לפגיעה רצינית.
מה דעתך בנושא? וסליחה על ההודעה הארוכה...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה ואין ברירה
ד''ר יוני ירום13/12/2009אלא להיכנס שוב לברך בארתרוסקופיה ולאות מה מונע את ההחלמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לספורט לאחר ניתוח מיניסקוסיובל07/12/2009
שלום רב,
אני בן 18,ולפני כשבועיים עברתי ניתוח ארתרוסקופיה שבמהלכו הוסרו 50% מהמיניסקוס הלטרלי בברכי הימנית. רציתי לדעת,מהם הסיכויים שאוכל לחזור לשחק כדורגל (לא מקצועני),והאם ישנם תרגילי פיזיותרפיה שאני יכול לעשות בבית בזמן שאני ממתין לתור אצל הפיזיותרפיסט (בעוד כשבועיים)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה - כן . לגבי הפיסיו - שרון ?
ד''ר יוני ירום08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - לגבי החזרה לכדורגל?
יובל08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהyes
ד''ר יוני ירום08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
שרון רוזנמן11/12/2009כדאי מאד לעשות תרגילים כבר עכשיו-תנועה של הברך מישור מלא ועד כיפוף מלא-אלא אם כן הרופא אמר או כתב משהו אחר. כמו כן ניתן להתחיל גם בתרגילי חיזוק ושיפור טווח תנועה.-בהתאם למצבך, לכאב ולהוראות הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה ב - tensor fasciae lataeמתן04/12/2009
שלום ,
אני שחקן פוטבול אמריקאי, במוצ"ש האחרון במהלך משחק נפל עלי שחקן מהקבוצה היריבה וקיפל את רגל שמאל שלי כך שחשתי כאב חד בשריר המדובר (tensor fasciae latae או שריר מותח המחתלה בעברית) כיוון שהייתי חם הכאב היה נסבל והמשכתי לשחק. בתחילת השבוע בקושי הצלחתי ללכת אך המצב השתפר וביום חמישי כבר כמעט ולא חשתי כאב.אתמול, יום חמישי, רציתי לחזור להתאמן, אך כבר בשלב הריצה הרגשתי כאב קל באיזור וכשהתחלנו מתיחות ראיתי שהכאב ממש חד ושאני לא מסוגל להתאמן. האם ייתכן ומדובר בקרע באותו שריר? מה עליי לעשות פרט מנוחה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל להשלים הברור
ד''ר יוני ירום06/12/2009באמצעות ביצוע אולטרה סאונד אבחנתי מיידי
הטיפול בהתאם לתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפייםניר04/12/2009
שלום,
עוד לפני גיוסי לצה"ל לקחתי חלק באמון לכושר קרבי. האימונים כללו ריצה וסטים של שכיבות סמיכה מתח מקבילים ובטן. לאחר שהשתחררתי המשכתי כרגיל עם האימונים וכך היה במשך כשלוש שנים לאחר השחרור.
לאחרונה, התחלתי לחוש כאבים בכתפיים ולכן (כמו שנהגתי תמיד) הפסקתי את האימונים למספר ימים וחזרתי בשנית לבצע אותם. (במהלך השירות היינו עושים כל יום סטים של מתח מקבילים ושכיבות סמיכה והמשכתי עם זה גם לאחר השחרור). אבל הפעם הכאבים לא נעלמו. אני סובל מהם כבר מספר חודשים - חל שיפור בעוצמה של הכאב אבל אני עדיין לא מסוגל לחזור לשגרת אימונים.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות עם המצב?
כבר שנים שהייתי בשגרת אימונים ועכשיו כתוצאה מההפסקה אני מתחיל לעלות במשקל. ניסיתי שחיה אבל גם במהלך השחיה הכתפיים הציקו.
הכאב הוא לא קבוע - הוא יותר מגביל את תנועותיי - רק במהלך אותן תנועות הכאב מורגש באופן פתאומי. הכאב מורגש באופן הכי אינטנסיבי כאשר אני מבצע שכיבת סמיכה.
בתודה מראש,
ניר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך כנראה
ד''ר יוני ירום06/12/2009דלקת גידית או הסתיידות
יש לבצע אולטרה סאונד אבחנתי לכתפיים
טיפול בהתאם לתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ-שאלה חוזרתאופיר02/12/2009
שלום רב.
אני בן 16.
אני מתעסק זה שנתיים בספורט הכולל ריצה.
בשנה האחרונה הכנסתי חדר כושר לתוך עניין הפעילות הגופנית.
מחודש 02/2009 לערך התחלתי לחוש כאבים בזמן ריצה באזור שוק שמאל(אזור הקרסול השמאלי).
בחודש 03/2009 פניתי אל רופא המשפחה לקבלת הפנייה לרופא אורתופד.
לאחר הפנייתי אל רופא האורתופד-הרופא האורתופד אשר עובד בסורוקה הפנה אותי אל בדיקת מיפוי עצמות.
לאחר קבלת תוצאות המיפוי עצמו(06/2009ת נוכחתי לדעת כי יש לי שבר מאמץ בין דרה 1-3 לפי מה שנאמר לי על ידי הרופא האורתופד.
מכיוון שספורט חשוב לי,דבר שהזכרתי כאשר ניגשתי לפיענוח תוצאות הבדיקת מאמץ,נאמר לי שעליי לנוח לסביבות ה-3 חודשים אך לא להפסיק בפעילות הגופנית אלא מתי שאני מרגיש כאב מיד להפסיק.
מיליתי אחר הוראות אלה וכבר עברו מאז ארבע חודשיים ולפני שבוע התחלתי לרוץ שוב בחזרה הדרגתית עם השגחת מדריך כושר.
לצערי הכאבים חזרו וזה דבר שגורם לי לצער רב.
יש לציין כי חודש שלם מתאריך ה-2/9/09 עד לתאריך ה-3/10/09 הפסקתי לרוץ לגמרי ורק עסקתי בפעילות בחדר כושר במכשיר הנקרא "סקי" אשר לא מפעילה לחץ על השוק.
לכל אורך 4 חודשי המנוחה-לפחות מחצית מתקופה זו עדיין עסקתי ב"סקי" בלבד,במחצית השניה של תקופה ההחלמה שילבתי פעם בשבוע ריצה לא במאמץ גבוה.
כאשר הלכתי אל האורתופד הרגשתי זילזול.
לא נאמר לי מה עליי לעשות בדיוק אלא רק לנוח.
אני בטוח שיש יותר מה לעשות בעניין ואני מוכן לעשות הכול על מנת להחלים.
יש לציין כי הכאבים אכן פחתו והם עדיין בזמן מאמץ,אך פחתו.
לאחר מנוחה של חדש מתאריך ה-12/10 עד ל-12/11 התחלתי לחזור בהדרגה בתאריך זה לפעילות בהדרגה-יום יום 5-6-7-8-9 דק' וירדתי בחזרה 8-7-6-5.
כשהתחלתי להגביר את הקצב לכיוון ה 10 דק' לא חשתי כאבים(בתאריך ה1/12),אך הרגשתי את התחושה שלפני הכאבים תחושה שמוכרת לי היטב.אבל יש לציין שלא הגעתי לכאב.
יום לאחר מכן (היום) רציתי לבחון את רמת הכאבים על מנת לדעת אם אני צריך לתת עוד זמן לרגל להבריא.להפתעתי רצתי 15 דק' ולא הרגשתי כאב.
איני יודע מה לעשות.להמשיך באימונים ולחכות לכאב.או לתת עוד מנוחה של חודש ביטחון.יש לציין שעברה כמעט שנה מאז התלוננתי לראשונה על כאבים החל מחודש 3 השנה(09).
מה ניתן לעשות?
בדיקה אצל רופא ספורט מומחה שקבעתי היא רק לחודש שלישי.
יעבור זמן רב עד אז ואני מאמין שיהיה אפשרי להחלים לפני למרות שמבחינת הרגשה אני חושב שהחלמתי.
מה כדי לעשות?אני כבר משתגע נורא.יש לציין שבכל תקופת ההתלוננות על פגיעותכימעט ולא התעסקתי בריצות אלא רק במכשירים כמו סקי ואופניים בחודש המנוחה רק שחייה.
אשמח לעזרה.מיואש.
בברכה וברכת המשך שבוע טוב.
אופיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם התחלת ולא היו כאבים
ד''ר יוני ירום06/12/2009המשך באופן מאוד הדרגתי עם עלייה בעומס בקצב של 10%
שלב אופניים וקרוס טריינר
לא לוותר על משקולות
שים קרח לאחר כל אימון למשך כ 20 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-ד''ר יום ירום
אופיר06/12/2009יש להגיד שאני המון המון זמן שוקל אם לפנות למרכז האולימפי.
אבל יש לי המון בעיות בהגעה לשם.
לכן פניתי אליך פה.
אני רוצה לציין ואת הכרת התודה אליך כאן.
יש לציין כי יום לאחר מכן הרגשתי בכאבים שוב.כנראה שאני זקוק למנוחה נוספת.הלוואי והייתי יכול להגיע למרכז האולימפי-דבר שנשלל ממני מכיוון שאין ביכולתי להגיע לשם ובטח תורים זה לטווח של כמה חודשיים,לכן אעדיף לדבר איתך כאן.
המון תודה!ומוכיר שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגרגדי02/12/2009
אני בן 46
לאחרונה חזרתי להתאמן בטניס פעם-פעמיים בשבוע ,אחרי שנים רבות של אי עשייה.
לאחרונה אני חווה בבקרים לאחר התעוררות משינה בקשיים באקסטנציה של 2 אצבעות המלווה בכאב ובהרגשה של קפיצת הגיד במפרק הפרוקסימלי של שתי האצבעות.
תחושת ה"כמעט נעילה" נעלמת לאחר זמן קצר ולא חוזרת לעצמה במשך היום אך כאב במפרק הספציפי מממשיך בלחיצה מקומית.
האם לדעתך יש קשר לטניס,האם זה מוכר והאם כדאי לי להמשיך להתאמן חרף הסימפטום?
אני פיזיוטרפיסט בהכשרתי.
בתודה גדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוי, אכן טריגר פינגר לפי הדיווח
ד''ר יוני ירום06/12/2009והטיפול הינו פיסיותרפיה, זריקת קורטיזון (כואבת) למקום או ניתוח...
אין בעייה להמשיך הפעילות אבל נא לרפד את ידית המחבט ואולי להגדיל אותו בקצת
קח בחשבון שהתופעות עלולות להחמיר מעט אבל עם הטיפול יתכן שיפור ובנוסף ממש חבל להפסיק את הטניס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI לאחר כריתת המיניסקוס הלטרליערן28/11/2009
שלום,
לפני כ5 שנים עברתי ניתוח אורתוסקופיה בברך ימין, במיניסקוס הליטרלי.
לפני כן הייתי שחקן פעיל בכדורסל שנים רבות.
שנה וחצי לאחר הניתוח לא ביצעתי בכלל פעילות אירובית מאומצת אך לאחר תקופה זו התחלתי לחזק את הברך בהדרגה ע"י תרגילים ופיזותרפיה ולאט לאט גם חזרתי לשחק כדורסלכ3-4 כפעמיים בשבוע.
בערך לפני כחצי שנה, ולאחר תקופה של שנתיים וחצי בפעילות אירובית רגילה(ובלי כאבים בכלל)הברך שלי שוב התחילה להתנפח אחרי משחקי כדורסל בעיקר(וגם בגלל ריצות,אבל פחות) ובעקבות כך בדקתי את הנושא ועשיתי את הMRI המצ"ב.
הייתי מאוד מאוד רוצה לדעת, לאור ניסיונך, האם ישנו סיכוי לחזור לשחק כדורסל ולרוץ,
ובכלל הייתי שמח לכל פירוט בכדי להבין את תוצאות הMRI.
תודה מראש,
ערן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב , בלגן
ד''ר יוני ירום29/11/2009רואים תיקון של המניסקוס הלטרלי שממנו לא נשאר הרבה
בנוסף יש דלקת של ה ITB שמצריך טיפול תרופתי ובעיקר פיסיותרפי
הבעייה השלישית והעיקרית הינה נזק סחוסי לא קטן שחלקו בכאבים כנראה משמעתי
במקרה זה , הנזק די צפוי ואם לא יעלמו הכאבים לאחר הטיפול ב ITB שבצד החיצוני של הברך, לא יהיה מנוס מלבצע ארתרוסקופיה לניקיון ולמבט נוסף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב-mclדרור25/11/2009
שלום
בבדיקת הדמיה us הודגם אצלי גידmcl בחלקו העליון מעובה עם מרקם היפואקוגני המתאים לקרע בגיד. נוזל בכמות בינונית בבורסה סופרהפטלרית.
שאלתי אל המומחים היא מה הלאה .?
האם יש סיכוי לאיחוי טבעי או שמא נחוצה התערבות כירורגית?
מהו זמן ההחלמה וכמה זמן יעבור עד לפעילות ספורטיבית מחודשת ?
תודה מראש דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mcl
שרון רוזנמן26/11/2009שלום
mcl הינה רצועה בחלק הפנימי של הברך.
הטיפול בקרע זה תלוי במידת הקרע ובמידת יציבות הברך.
בכל מקרה כדאי לנסות טיפול שמרני כי קיים סכוי טוב שיעזור.
כדאי ללכת לאורטופד להתייעצות ובהמשך בהתאם להמלצתו לפיזיותרפיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע ב-mcl
דרור26/11/2009תודה על תשובתך
מצאתי בה נחמת מה!!
אני שולט ברגל פרט לתנועה של הברך פנימה. יש לי הגבלה בתנועה אבל הפציעה קרתה ביום א' האחרון . בחיבור בין הברך לשוק יש סימן של שטף דם בחלק התחתון .
שוב תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרעים בשריר?יעל24/11/2009
שלום
לפניי שבועיים בערך עשיתי טיפול ראשון וכנראה אחרון של " עיצוב הגוף" שכולל הפעלה של ואקום חזק כמו כוסות רוח קטנות וחימום , הטיםול כאב מאוד , יום למחרת היו לי שטפי דם ונימים שיצאו שרובם הגדול נספג עם הזמן אך סבלתי מכאבים כאילו הנחיתו עליי פטיש של 10 קיךךו על הרגליים
נשארו לי כאבים נקודתיים דוקרים במיוחד במקומות מסוימים על הירך, ההנחה שלי שמדובר בקרעים קטנים של השריר
האם ההנחה שלי יכולה להיות הגיונית ? מה אני צריכה לעשות עלמת לזרז ריפוי אם בכלל ?
האם יכול להיות שנגרם נזק לגידים ? נזק למובלים העצביים ?? ....
האם כדאי לי לבצע הליכות או להימנע מעומס מיותר ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כי
ד''ר יוני ירום26/11/2009עיקר הנזק הינו שטחי ומערב כלי דם ועצבים
הפגיעה הינה זמנית אבל יכולה להימשך מספר שבועות
ניתן לבצע פעילות תוך כדי אבל יש לצפות לכאב
מתיחות יכולות לעזור וכן עיסוי עדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)