מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיד אכילסדנה24/01/2010
שלום רב,
אני רצה מרתונים ובריצה האחרונה הרגשתי מן כאבים בגיד אכילס.
מאז הכאבים לא רצתי, שמתי קרח וקצת עיסוי - האם ישנם כדורים שיזרזו את התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמובן אבל
ד''ר יוני ירום26/01/2010צריך שתבדקי רפואית ותראי האבחנה נכונה ואם יש דרכים אחרות לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח ACLשלומי23/01/2010
שלום,
אני בן 44, לאחר 8 שבועת מניתוח של ACL. טווח תנועה של הברך כמעט מושלם, כיפוף 110 מעלות, ביישור כמעט מלא עם כאבים ביישור המלא.
הבעיה - עדיין הברך נפוחה, באזור של האורטוסקופיה יש לי כאבים ונפיחות, כאשר אני עןלה או יורד מדרגות יש לי "המון" קליקים באזור הימני של הברך ( באזור הכניסה של האורטוסקופיה ), כאשר אני הולך ועושה תנועה חדה יש לי דקירה וכמעט נופל.עד לפני שבועיים עוד הלכתי עם קב אחד.
בבדיקה אצל המנתח ( כרכבי מרמב"ם ) אמר שהוא לא רואה סיבה לכאבים ולנפיחות ונתן לי לשתות ארקוקסיה למשך 10 ימים.
שאלתי - האם ייתכן כי אחד הברגים יצא, השתחרר ולכן הכאבים באזור?
לפי מה שאני קורא בפורומים בשלב כזה הייתי כבר צריך להרים משקולות ולהתחיל בריצה קלה, אני רחוק מזה.
אנא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה כי הסיבה היא בבורג
ד''ר יוני ירום26/01/2010למרות זאת כדאי לברר למה עדיין כואב לך וזאת בעזרת בדיקות הדמייה מתאימות
יש לזכור כי התגובה וההתקדמות לאחור הניתוח הינה אישית אבל מכיון שהיית צריך להיות מסוגל ליותר ( בעיקר עקב טווח התנועה ) רצוי לברר הלאה אם משהו מפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורה אורטופדיתאלי22/01/2010
לאחרונה התחלתי להשתמש בחגורה אורטופדית לתמיכה בגב, כאשר אני הרבה זמן עם החגורה אני מרגיש אי נוחות ובחילה מסויימת.
מה לעשות ? זה יעבור או צריך להחליף חגורה ? לוקח זמן להתרגל ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגואה
שרון רוזנמן25/01/2010השאלה היא מה הסיבה לשימוש בחגורה ומי המליץ לך על השימוש בה ודוקא בה.
בכל מקרה חגורה כדאי להתאים לבעיה ולמידות הגוף-לא אמורות להיות בחילות כתוצאה משימוש בחגורה. כדאי להיוועץ עם רופא או פיזיותרפיסט בנושא וגם לגבי משך השימוש בחגורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסול - טיפול נכון לאחר הנקע ?גיל21/01/2010
נקעתי את הקרסול לפני מס' ימים.
בימים הראשונים הקפדתי על טיפול נכון - קרח + רגל באוויר .
לילה ראשון ישנתי עם רצועות בצל סביב הרגל (תרופת סבתא..) להוריד את הנפיחות.
כרגע אני כבר 5 ימים אחרי אותו יום שנקעתי את הקרסול.
ומרגיש יותר טוב.כבר הולך על הקרסול כמעט 100% , עדין יש צליעה קטנה.
קצת מדאיגים אותי כמות שטפי הדם.
שנראים לי ממש חריגים.
אני צריך לטפל כרגע בקרסול ? קומפרסים ? תחבושת אלסטית ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
שרון רוזנמן25/01/2010שטפי הדם אינם מדאיגים מכיון שהם חלק מהנקע והם יספגו.
בכל מקרה כדאי לפנות לאורטופד שיבדוק ויחליט שזהו באמת רק נקע.
בנוסף חשוב לטפל בפיזיותרפיה בכדי להוריד נפיחות ,להחזיר את טווח התנועה לקרסול ולהחזיר את הכח והשליטה בתנועה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כבר הייתי אצל אורטופד מומחה
גיל08/02/2010אצל מומחה כף רגל.ד"ר אלישע פרויד.
הפנה אותי לאולטראסאונד - יש קרע באחת הרצועות .
וכל מיני בצקות.
מחר אני חוזר לד"ר להמשך טיפול ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRIליזי21/01/2010
הממצאים בMRI ברך שלי הם:
במשטח הטיביאלי האחורי מודגם תהליך ציסטי תת-קורטיקלי בקוטר
7מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.9ס"מ. התהליך תחום ע"י גבול היפואינטנסי , יתכן גבול סקלרוטי כאשר מתחתיו ומסביבו מודגמת בצקת לשדית, לא ניתן לדון על טיבו של הנגע בהעדר השוואה לבדיקות קודמות, מומלצת קורלציה עם בדיקמודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.ת CT בחתכים צפופים לאזור.
מודגם דלדול של הסחוס הפירקי המכסה את הקונדיל הפמורלי המדיאלי.
מודגם קרע אלכסוני בקרן הקדמית של המיניסקוס הלטרלי.
מודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס במשטח הטיביאלי האחורי מודגם תהליך ציסטי תת-קורטיקלי בקוטר
7מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.9ס"מ. התהליך תחום ע"י גבול היפואינטנסי , יתכן גבול סקלרוטי כאשר מתחתיו ומסביבו מודגמת בצקת לשדית, לא ניתן לדון על טיבו של הנגע בהעדר השוואה לבדיקות קודמות, מומלצת קורלציה עם בדיקמודגם אות חריג הוריזונטלי רחב לרוחב הקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, כך שאינו מוגדר כרקע.ת CT בחתכים צפופים לאזור.
מודגם הפיקה שמור.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
כאבי חזקים ביום ובלילה, תנועותי מוגבלות, נפיחות בברך ובשוק.
האם יש חשד למשהו ממאיר? האם המצב מצריך ניתוח?
אודה מאד על תגובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממצא אינו ברור ולכן
ד''ר יוני ירום26/01/2010כדאי להשלים הבדיקות כמפורט
הסבירות לממצא לא שפיר נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD (במובן האורטופדי)הדס19/01/2010
שלום.
בספטמבר 2009 נפלתי על בליטה או בור קטן במדרכה. בירור אורטופדי ראשוני העלה שישנו נקע בקרסול.
מספר חודשים לאחר מכן, מכיוון שעדיין היו לי כאבים בקרסול, פניתי שוב לאורטופד. לאחר שראה את הצילומים בשני הקרסוליים, הפנה אותי ל-CT קרסוליים לשם בירור חשד ל-OCD.
תוצאות הCT היו:
"פגם קורטיקלי קטן בתלוס לטרלי עליון שמאלי, מתאים ל-OCD קטן.
פרט לנ"ל, המבנה הגרמי שמור, לא נצפה שבר.
המרווחים הפרקיים נראים תקינים, פרט לפתיחה לטרלית קלה דו"צ של המשטח הטיביו-תלרי, קרוב לוודאי תנוחתית.
הודגם נוזל בכמות קטנה קדמיתלפסציית שרירי הקרסוליים התחתונים, בשומן התת-עורי, יותר משמאל. לקורלציה קלינית ומעקב על-קולי.
"
אשמח להסבר בנוגע למושג OCD ולמשמעות התוצאות הנ"ל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD הינו
ד''ר יוני ירום20/01/2010פגם סחוסי גרמי - OSTEO CHONDRITIS DISSICANS כלומר נזק החוצה את הסחוס עד העצם
באם לא נותנים לו להחלים , יכולים להיווצר סיבוכים ניכרים והפרעות בדריכה בעתיד
לכן ממלץ טיפול שמרני ללא ניתוח ( מכיון שלא נראתה תזוזה )
לגבי הממצא הנוסף בשריר יש לבצע אולטרה סאונד אבחנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כולל הטיפול השמרני?
רינה17/03/2010אני משערת שפיזיותרפיה. אם כן, איזה טכניקות בפיזיותרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsharon?
ד''ר יוני ירום18/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי (ברוריה)ברוריה17/01/2010
אני בת 51 85 ק"ג ולא עוסקת בפעילות ספורטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
ד''ר יוני ירום20/01/2010באופן עקרוני , אם חזרת לפעילות רגילה ואין כאב, התשובה היא כנראה שכן
רצוי אבל להקל על הברך על ידי ירידה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס הליטראליברוריה17/01/2010
שלום רב
ישנו קרע במיניסקוס הליטראלי
לאחר חודשיים המצב השתפר ואני יכולה ללכת ללא קביים
האם ישנה אפשרות לוותר על ניתוח ולחיות כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעלה
ד''ר יוני ירום20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל שמאל ו SHIN SPLINTסיון17/01/2010
בוקר טוב,
אני רוכב אופניים ומתחרה ברכיבת שטח, לאחרונה החלו לי כאבים ברגל שמאל משמאל לטיביה.
עשיתי צילום וכן מיפוי, ותוצאות המיפוי מראות שכנראה שיש לי SHIN SPLINT,
רציתי לשאות מספר שאלות בבקשה :
1. האם מחלימים באופן מלא מפציעה כזו ?
2. מה הדרך המהירה ביותר להחלמה מלאה ?
3. בתור מתחרה שנמצא בתוכנית אימונים (ובחלק הקשה) , לקראת תחילת העונה הקרבה אלינו,
האם אני יכול להמשיך להתאמן למרות שכאשר אני רוכב יש לי כאבים והיה מצב שלא יכולתי לךכת מרוב כאבים לאחר אחד האימונים.
משום מה ראיתי המלצות לטיפול לבצע רכיבת אופניים ואני בכלל לא רץ אלא רק רוכב והפציעה היא כנראה מהרכיבה, האם יתכן שזה בכלל לא SHIN SPLINT ?
מודה מראש על התשובות.
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיר
ד''ר יוני ירום20/01/2010נדיר שהתופעה קוראת בגלל רכיבה על אופניים- לדעתי ישנה סיבה אחרת כאב וזאת מכיון שבד"כ אנו ממליצים לעבור לרכיבת אופניים במקרה שיש SHIN SPLINTS כפי שכתבת
ההחלמה ברוב המכריע של המקרים מלאה לגמרי
שימוש בקרח עוזר מאוד - 30 דקות פעמיים ביום עם בידוד על העור למניעת כוויות קור
ניתן להשתמש גם בנוגדי דלקת
כל זמו שהכאב לא עוצר בעדך - אפשר לרכוב
הייתי מציע להיבדק שוב ולחפש סיבה יותר ממוקדת לכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק וריצהרועי15/01/2010
אובחנה אצלי פריצת דיסק, וזאת לאחר שבמשך כשנה חשתי בכאבים עזים בעקבות הקרנה לברך.
ב3 חודשים האחרונים אין לי שום סוג של כאב.
האם יש סיכוי שאוכל לחזור לריצה? אם לא, האם ישנן פעולות ספורט עדיפות?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזור תחת השגחה ואופן הדרגתי מאוד
ד''ר יוני ירום17/01/2010הקשב לגופך ובאם הכאב חוזר , הורד עומסים
אופניים יכולים להיות רעיון טוב באם אתה פוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בארבע ראשיאלי15/01/2010
לפני שבוע שיחקתי כדורגל בלי חימום רציני כבדרך כלל,
במהלך המשחק בעטתי בעוצמה בכדור וחשתי כאב עז בחלקו העליון של שריר הארבע ראשי שכמעט וגרם לי לנפילה, הצלחתי לדדות על רגל אחת הצידה למנוחה.
במהלך השבוע חזרתי לאימוני ריצה של 5 ו-10 ק"מ בהם לא חשתי כאבים מיוחדים בשריר, השבוע חזרתי לשחק ובבעיטה הראשונה בכדור חשתי את אותו הכאב מלפני שבוע.
הכאב הינו בחלק העליון של השריר לכיוון המפשעה בלי המטומה וכאבים בעיקר בנגיעה אך כעת גם בדריכה על הרגל.
אשמח לדעת האם מדובר במתיחה או התכווצות של השריר ?(אגב מה ההבדל?)
ומה לעשות על מנת לחזור במהירות המירבית לתחביב הכדורגל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפעולת הבעיטה החזקה
ד''ר יוני ירום17/01/2010גרמת לקרע קטן בארבע ראשי כאשר הריצות לא עזרו במיוחד
יש לבצע אולטרה סאונד אבחנתי להערכת מידת הנזק ולהתחיל בטיפול פיסיותרפי מסודר ואינטנסיבי
אגב, הכתווצות שריר הינה תופעה חדה ורגעית הכואבת מאוד ונובעת בעיקר מסיבות מטבוליות ומתיחת שריר הינה קרע דרגה ראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחה בשריר אחורי של ירך ימיןאור14/01/2010
אני בת 55 ולא עושה ספורט באופן סדיר שלשום החלקתי בבית בצורת שפגט והרגשתי מתיחה חזקה מאחורי ירך ימין. אחרי מספר מריחות בבנגיי, חשבתי שאני יכולה ללכת לעבודה. (עובדת בבנק). החזקתי מעמד שעתיים וחזרתי בצליעה כואבת הביתה. גם הבוקר אחרי מנוחת לילה חשבתי שהמצב הוטב, אך שוב חזרתי אחרי מספר שעות בבית, מכיוון שלא יכולתי לשבת המפגש של השריר עם הכיסא היה בלתי אפשרי.
איך אדע אם זו מתיחה בלבד או קרע כלשהו? ומה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקרה מדובר
ד''ר יוני ירום17/01/2010בקרע. אם זו דרגה ראשונה הרי נקרא לזאת מתיחה ואם מעבר - לפי דרגת החמרה
מהתיאור נראה כי הנזק נעשה בנקודת היציאה של שריר הירך האחורי (המסטרינג או תלת ראשי של הירך) באיזור עצם האיסכיום
הבדיקה הנכונה תהיה אולטרה סאונד אבחנתי לברור מידת הנזק ואפשרות של תלישה של הגיד.
יש להתחיל מיידית בטיפול פיסיותרפי על מנת להתחיל בהחלמה ולמנוע התארכות הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגיניםיוסף בן אבו14/01/2010
אני מתאמן לצבא.
היו לי כאבי ברכיים פעם ואני פוחד שאני יפצע שוב מתי שהוא אז השאלה שלי האם טוב לשים מגיני ברכיים גם שאין בעיה בברכיים?
האם זה מחליש את השרירים או משהו אחר?אשמח לדעת על מה ששאלתי ואם יש עוד דברים אשמח לשמוע
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שהיה היה
ד''ר יוני ירום17/01/2010לא ידוע על תומכי ברכיים כיעיליםן למניעה - עדיף לחזק את שרירי הירך ולהתקדם באימונים באופן הדרגתי. כמו כן לא ידוע על כך שתומכי ברכיים מחלישים את השרירים - מה שכן מחליש זוהי חוסר הפעלת השרירים עקב כאב או הגבלה בתנועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה ברקמת חיבור?<?קרן14/01/2010
שלום ,
מהי פציעה ברקמת חיבור ( כדוגמת רקמת החיבור של הרחב גבי )
במה זה מתבא ? מהם דרכי הטיפול במצבים כאלה?
האם המצב חוסר למצבו הקודם או שיש שינוי במבנה והצורה הפיסית לאחר הריפוי ?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למונח רקמת חיבור
ד''ר יוני ירום17/01/2010אנו מתייחסים למה שאינו שריר ואינו עצם ומורכב בעיקרו מתאי קולגן ותאי אלסטין
רקמת החיבור מחברת בין שריר לעצם, בין עצם לעצם ועוד.
פגיעה ברקמת החיבור יכולה להיות על רקע שימוש יתר או נזק טראומטי ולאחר הטיפול וההחלמה יש חזרה, ברוב המקרים, לרמה תפקודית מלאה אם כי יכול להיות שינוי מבני מסויים.
דרכי הטיפול ברוב המקרים הינן פיסיותרפים ותרופתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שרוןדוד12/01/2010
בס"ד
בתנו סובלת מ- ddh שהתגלה מאוחר יחסית בגיל 11 חודשים. שנה עברה מאז והיא עברה סדרה של טיפולים ומעקב. הרופאים סבורים שהמפרק הוא במקומו ויציב, אם כי עדיין יש הגבלה קטנה בפיסוק והבדל של סנטימטר אחד עד שניים מאורך הרגל השנייה.
השאלה שלי אלייך היא, הם טוענים שטיפול פיזיותרפי לילדה עלול ח"ו להזיק. הם חושבים שכדאי לתת לילד להתפתח בכוחות עצמו ללא התערבות חיצונית. מה דעתך?
התודה נתונה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
שרון רוזנמן12/01/2010אין לי הרבה נסיון עם ילדים כל כך קטנים אבל ממה שידוע ומוכר לי, ומברור קטן שערכתי אכן שלב זה הוא בעיקר עבודה של הרופאים-התאמה של סדים או מיני תומכים בהתאם למצב או לצורך, מתיחות בהתאם לצורך ורק אם הרופא חושב שיש צורך בפיזיותרפיה הוא יפנה לכך-לחיזוק, טווחי תנועה,הליכה נכונה וכו. אך שוב-רק ביעוץ רופא בכדי לא לגרום נזק .
אך הייתי מציעה לך לפנות גם לפורום שמתעסק ספציפית באורטופדית ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)