מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך עלי להתמודד עם כאבי גב כרונייםארובן03/11/2009
אני בן 25 יוצא שירות קרבי ממושך וספורטאי רוב חיי, במהלך שירותי הצבאי לא התלוננתי מעולם על כאבי גב אולם כעבור שנה מהשחרור חשתי כאב וזרמים ומשם התגלה שיש לי 2 פריצות דיסק בL3-L4 ובL5-S1.
עברתי 3 חודשים של פזיותרפיה, חודשיים כירופרקטיקה וללא הועיל.
שחיתי בבריכה פעמיים בשבוע כחצי שנה והלכתי לעיסויים ושוב ללא הועיל.
שנה מאז התחלתי לסבול הלכתי, בעצת רופאים מומחים, לעשות זריקות סטרואידים בגב ובתכנון לעשות גם FACET BLOCK, אבל ישר אחרי הזריקה האפידורלית התחלתי לחוש ברע. מסתבר שנוצר LEAK בגב ונאלצתי להיתאשפז כשבוע וחצי על מנת לייצב את הלחץ בראש.
כעת יצאתי מהאישפוז אבל כאבי הגב שלי הרבה יותר חזקים מקודם ואני באמת לא יודע לאיזה כיוון של טיפול כדאי לי לפנות ואיזה כיוונים לשקול. מתוך נסיונכם, הייתי רוצה השערה שלכם למה הגב כואב הרבה יותר כחודש לאחר הזריקה האפידוראלית ולהיעזר בכם בכדי לבחור לעצמי טיפולים נכונים, ספורט נכון,( וכו' ) שאתם ממליצים בכדי לשקם את הגב שלי ולשוב לתפקד כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי תשובה חד משמעית
ד''ר יוני ירום08/11/2009חייבים לעשות הערכה מלאה של מצבך ובדוק את אפשרויות הטיפול הרפואי והפרה רפואי אצל רופאי גב מומחים+ פיסיו מומחה בגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכאבי גב:
גלית04/01/2010אם אוכל לחלוק מעט מנסיוני- בת 36 עם שני בלטים בגב תחתון מגיל 20, כאשר באחד עברתי שאיבת דיסק. שנה שכבתי במיטה, וגם לי אחרי זריקה בגב בעבר הרחוק חלה הרעה במצב. הבעיה אצלי לא נפתרה אבל לאט לאט חזרתי לתפקוד מלא ואפילו לכושר. מה שעזר לי, ולא בהכרח יעזור לך, אבל אני מרשה מנסיוני הכאוב ליעץ:
מכשיר בקלייף - לא פתר הבעיה אבל בעת כאבים חזקים מעט הקל.
שיטת פלדנקרייז כולל טיפול אישי 1 על 1 בפלדנקרייז אצל איש מדהים. אם תרשום כאן אימייל שלך אשלח לך את פרטיו במייל .
אחרי שצברתי קצת יותר בטחון בגוף התחלתי פילטיס מכשירים מאוד לאט ומאוד בהדרגה וזה ממש שינה את חיי ואת כאבי הגב.
תתיעץ עם רופא ותתחיל מהקל אל הכבד. לצערי בכאבי גב למדתי שאין חוקים ורק הנסיון הוא זה שבסוף מכוון כל אחד למה שמקל עליו. רק בריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא בצולבת, אוסטאוארטיריטיס ,ארית25/10/2009
בת 50, לא נעשה שיחזור, בשל גילי ומשום שאינני עוסקת בספורט, הברך כבר לא בורחת אך יש בה תחושת רפיון, האם מותר לי בנוסף לתרגילי הפזיוטרפיה לחיזוק להוסיף אופניים נייחות ואם כן מה כללי השימוש למניעת שחיקה מהירה יותר של הסחוס,?
האם מותר להשתמש במכשיר הסטפר בחדר הכושר?
כשיגיע המועד ואאלץ להחליף מפרק ברך האם העובדה שאין צולבת תפריע באופן כלשהוא, האם הרפיון לא יזיק למפרק החדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יוני ירום27/10/2009רצוי מאוד להוסיף אופניים ולא צריך כללי זהירות מיוחדים
במקום סטפר הייתי מבצע מכשיר אליפטי - קרוס טריינר
עד שנגיע להחלפת המפרק.... נדאג אז! אין צורך לתקן את הצולבת כעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר וכתףרינת22/10/2009
שלום ד"ר ,
אני בן 32 ולפני 12 שנה עשיתי ניתוח CAPSULAR SHIFT לניתוח כתף ימין עקב פריקות חוזרות,אני אדם בריא ומעולם לא חשתי כאב בכתף או בתזכורת לזה שעשיתי ניתוח ,כמובן שנזהרתי מתנועות אלכסוניות,פרפר,חתירה וכו'- ועדיין נזהר גם באימונים.
מזה כ 2 חודשים אני בחדר כושר עובד על יד קדמית ואחורית קצת חזה וגב ,כאשר אני מדבר על משקלים נמוכים (עד 7 קילו בכל יד) ,מאז אני כן מרגיש את הכתף ולפעמים רעידות קטנות לאחר האימון ותחושת מעין כאילו הכתף חלשה ומחוברת בצורה עדינה לגוף ,ובכלל תחושת החולשה מלווה אותי מזה כשבועיים שלושה אבל מצבי עדיין טוב,בכל פעם שאני מרגיש חולשה או רעידה בכתף אני מיד מפסיק (כך החלטתי ש 7 קילו זה הגבול) רציתי לשאול :
* ברור לי שממשקלים כאלה אני לא אראה תוצאות מי יודע מה..- האם כדאי בכלל לרדת מעניין המשקולות ?
* האם תחושת החולשה בכתף שמלווה אותי מצדיקה את האימונים ובסופו של יום זה בריא לכתף ? כי לא נראה לי שהתחושות יעלמו עד שלא אפסיק להשתמש במשקולות ואעשה רק אירובי (אולי אני צריך להשלים עם זה ולהגיד תודה שהיא לא יוצאת לי שוב..) ?
* אני עובד על משקלים נמוכים לחיזוק הכתפיים -אני גם בישיבה וגם בעמידה מרים 3 קילו בכל יד במקביל מעל הראש ומוריד ,ובתרגיל ב מרים שוב 3 קילו בכל יד במקביל מלמטה עד מעל החזה ומוריד ,האם זה באמת יחזק לי את הכתפיים ? (או שכדאי לרדת גם מזה..)
* האם תחושות החולשה בכתף יעברו לי או שזה תגובה טבעית למאמץ של כתף שלא הייתה במאמץ שנים ?
* מעבר לזה ,גם שאני שכיבות שמיכה אני מרגיש חזק את הכתף (לכן ירדתי מזה האם עליי להמשיך ?)
תודה מראש
אבירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם זו שאלה לשרון בצד הפיסיותרפי
ד''ר יוני ירום27/10/2009ככלל, תחושת האי נוחות שבאה מהכתף אכן נובעת מחולשה יחסית של השרירים התומכים ויש לעבוד ולחזקם. דווקא משקולות הינם פיתרון טוב- יש לשנות אולי את צורת העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוק בזמן מאמץמשה כהן17/10/2009
שלום...אני בן 16 ואני משחק כדורסל באופן קבוע.
כל כמה זמן חוזר לי כאב בשוק ב2 הרגליים.
איך אפשר להעלים את זה...מנוחה עוזר. אבל אחרי זה זה חוזר שוב..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שוק
ד''ר יוני ירום27/10/2009האם הכאבים באים מהחלק הקדמי או האיורי של השוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 חודשים אחרי שחזור ACLליאור17/10/2009
שלום רב,
אני בן 32 , לפני 4 חודשים עברתי שחזור רצועות ACL בברך אצל אחד הרופאים המומחים בתחום.
פיזיוטרפה אני מבצע 3 פעמים בשבוע - 3-4 שעות כל פעם. מהשבוע יורד לפעמיים בשבוע.
ב3 השבועות האחרונים אני חש כאבים עזים בברך בהליכה , עליה וירידה במדרגות ובכל פעולה.כל הזמן 'קנאקים' לא רגילים בכל תנועה של הברך.
מביקור שעברכתי אצל הרופא עולה כי בדיקת לחמן שלי חיובית !!!
אמר להמשיך כרגיל בפיזיוטרפיה ובעוד חודשיים (היינו אחרי חצי שנה מהניתוח) נבדוק ובהתאם אבצע MRI.
1. מה המשמעות של לחמן חיובי בשלב זה?
2. האם יתכן שזה סימן לכשל של השתל ?
3. האם יש לכם המלצות איך לפעול בחודשיים הקרובים ? להוריד מינון או להמשיך 3 פעמים בשבוע?
4. מנסיונכם ? האם אי יציבות של הברך אומר שהניתוח לא הצליח ?
תודה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה
ליאור27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רום - אשמח לתגובתך
ליאור29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
ד''ר יוני ירום08/11/2009בדיקת לכמן יכולה באמת להצביע על אי יציבות ונזק לצולבת ( שבר יש לך) אבל הבדיקה נחלקת לכמה דרגות וחשוב לדעת אם זה תזוזה קלה (דרגה1) או יותר
יש להמשיך בפיסיותרפיה והתרכז גם בבעיות שצצו
אין זה אומר שהניתוח לא הצליח - מקובל שיש חופש מסויים לאחר הניתוח וכל זמן שאינו מערב אי יציבות אמיתית בברך (בריחה של המפרק) אין מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ביד. בן 39 עוסק בספורטששי16/10/2009
עקב חולשה ביד ימין נשלחתי לצילום ע"ש צוארי וEMG.
חולשה בעיקר לאחר מאמץ בדו-ראשי ודלתואיד. החל לאחר חבלה בצוואר במהלך אימון לפני כ1/2 שנה.
צילום: הודגמו דיסקופטיה וספונדילוזיס בגבהים 5-4C , 6-5C. קיפוזיס קל בגובה 5-4C.
בסיכום: שינויי ניווניי כמתואר.
האם זו פריצת דיסק? האם כירופרקט יכול לשפר?
EMG:
Motor NCS-
wrist: latency 3.2ms, amplitude 16.76mV
elbow: latency 7.7ms, amplitude 16.50mV
wrist-elbow: latency 4.5 ms, distance 240mm, conduction 53m/s.
Sensory NCS-
wrist: latency 2.9ms, amplitude 59.27?V.
F-waves-
Median nerve R: latency 27.1ms
needle EMG-
deltoid R: Amp=large, Dur=prolong. max-pattern=moderate.
biceps brachii R: Amp=large, Dur=prolong. max-pattern=moderate.
Extn. Dig. Com. R: normal.
Pronator Teres.R: normal.
Conclusions: Chronic rt C5 root lesion.
האם יש סיכוי לשיקום בהנחה שהלחץ על עצב יוסר/כבר הוסר?
אם יתכן שיקום, האם ספונטני או שצריך התערבות?
אמנם הדיוטות אנו, אך מייחל לתשובה מלומדת ככל הניתן. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה יפה!
ד''ר יוני ירום20/10/2009אכן הנתונים מתאימים למסקנה של מעורבות דיסקאלית ב C5-6 עם לחץ על שרש העצב
המהלך אינו תמיד אחיד ומשך הזמן גם הוא משתנה אבל המילה העיקרית הנה סבלנות.
ברוב המקרים, עם הורדת הלחץ מן העצב, נראה שיפור הדרגתי אך איטי עד לשיקום .
יש לשים לב דווקא לשינויים במצב לרעה ואז צריך לקחת בחשבון אפשרות תיקון ניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר בית החזהאבי13/10/2009
לפני מ"ס חודשים התחלתי להרים משקןלות..יום אחד זיהיתי שבית החזה בצד שמאל התרומם מעט.
עשיתי ct וגילו ממצא בגודל 2 ס"מ .המשכתי לביופסיה שיצאה לא ברורה ועכשיו אני עומד לפני פתיחה של בית החזה כדי לבצע ביופסיה.יש לציין שהגוש הבולט התגלה לי ממש בין ליילה,הוא אינו כואב .
שאלתי היא : האם נתקלתם במצב של טראומת שרירי ואו דלקת כתוצאה ממכשירים מפתחי חזהשמובילה למצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יוני ירום27/10/2009אבל כתוצאה מקרע שריר ברוב המקרים או הופעת גנגליון
לא הבנתי את הסיפור של ביופסיה לא ברורה- מה מצאו שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לשחזור הרצועהעידן12/10/2009
שלום , לפני כחודש וחצי בתאריך ה25 לאוגוסט עברתי ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקידמית אצל ד"ר חורב בי"הח לניאדו באותו הזמן היתי חייל בסדיר ולפני שבוע שוחררתי מהצבא וכרגע אני עושה טיפולי פיזוטרפיה במסגרת קופת חולים ,אני שחקן כדורגל והפציעה קרתה לי במהלך משחק ורציתי לדעת מתי אני אוכל לחזור לרוץ והם זה טוב להתחיל לשחות וללכת על החולות בים תודה רבה עידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שיחזור רצועה
שרון רוזנמן13/10/2009חזרה לריצה אחרי4 חודשים
חזרה לכדורגל אחרי 5-6 חודשים
גם זה חייב להיות באישור הפיזיותרפיסט שמטפל בך ובהתאם למצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםדניאל12/10/2009
בנאדם בגיל ה25+ עם קיפוזיס מתבגרים יכול /יצליחלהיות מאמן בחדר כושר?
מבחינת עומס משקלים על הגב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
שרון רוזנמן13/10/2009התשובה תלויה בכמה גורמים-החשובים בהם היא מה מידת הקיפוזיס
ועד כמה הותאמה תכנית האימון לבעיה הספציפית
אפשר גם להתאמן וגם להיות מאמן מבלי לעבוד בעומס גבוה
חייבים לעשות זאת ביעוץ מתאים ובהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי..
דניאל13/10/2009תודה
א. לא ידועה לי מדתהקיפוזיס..אובחנה לפני כמה שנים ואל פרטו ולא הסבירו כלום רק הפנו לפזיוטרפיה (היתי רק מס' םפעמים).לצערי הכאבי גב חזרו סביבי התעמלות בחדר כושר..חשבתי שזה דוקא יהיה ההיפך..הרגשהשל גב סמרטוט"..אהמ..רק בגלל הגב אני לא מצילחה הלגיע לתוצאות יפות..וזה נורא מייאש.
בכל מקרה שאלה לי.
מי יכול לבנות לי תוכנית מותאמת לזה..כי כל מי ששאלתי בחד"כ..מבחינת מדריכים רבי ניסיון..זה שאני יכולה לעשות הכל.. לצערי בפועל זה לא מה שיוצא.
מה הצעד הבא שאת ממליצה לעשותבהקשר..
אורטופד לעמוד שדרה?..מאמן שמבין ביציבה (=זה כולם פחות או יותר לא?)..אאני מתנצלת על האריכות ..פשוט זה הגיע למצב של ייאוש מסוים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר וקיפוזיסדניאל11/10/2009
שלום,
יש לי קיפוזיס שאובחנה לפני מס' שנים.ומאחר ופחדתי שיתחילו לי הכאבים מחדש..אזהתחלתילהתאמן בחדר כושר..
עכשו ..לצערי הכאבים בגב הרבה יותר גדולים..ואפילו אני מרגישה יותר מכופפת בגב עליון.ובעת מאמץ לחצים בחוליות אמצעיות.האם יש מצב שזה מחמיר?
ממה לעשות,איך אפשר להתגבר על נושא הטווחי תנועה גם..
האם אני יכול הלעשות הכל לדוג' סקוואט חופשי עם מוט.
ועוד דבר שאני לא יודעת למה הוא שייך..לדוג' כשמתכופפים לישבה אני לא מצליחה להשאיראת כף הרגל שלמה על הקרקע..זה כאילו שאני על הכריות האצבעות ..חסר ליתבאלנאס הזה(כמו ישיבה של תאילנדים)
למה זה קשור?שריר קצר ..משהו..?
אני אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
דניאל15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה שאלות - שרון התוסיפי?
ד''ר יוני ירום27/10/2009קיפוזיס הנו מצב בו הקשת החזית של עמוד השדרה קמור יתר על המידה , ממכלול סיבות.
דווקא פעילות גופנית ועבודה שרירית יחודית טובה ביותר לטיפול בבעייה .
האם עברת אבחון בצילום רנטגן? האם עברת הדרכה בתרגילים ספציפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ בשוק שמאלאופיר10/10/2009
שלום רב.
אני בן 16.
אני מתעסק זה שנתיים בספורט הכולל ריצה.
בשנה האחרונה הכנסתי חדר כושר לתוך עניין הפעילות הגופנית.
מחודש 02/2009 לערך התחלתי לחוש כאבים בזמן ריצה באזור שוק שמאל(אזור הקרסול השמאלי).
בחודש 03/2009 פניתי אל רופא המשפחה לקבלת הפנייה לרופא אורתופד.
לאחר הפנייתי אל רופא האורתופד-הרופא האורתופד אשר עובד בסורוקה הפנה אותי אל בדיקת מיפוי עצמות.
לאחר קבלת תוצאות המיפוי עצמו(06/2009ת נוכחתי לדעת כי יש לי שבר מאמץ בין דרה 1-3 לפי מה שנאמר לי על ידי הרופא האורתופד.
מכיוון שספורט חשוב לי,דבר שהזכרתי כאשר ניגשתי לפיענוח תוצאות הבדיקת מאמץ,נאמר לי שעליי לנוח לסביבות ה-3 חודשים אך לא להפסיק בפעילות הגופנית אלא מתי שאני מרגיש כאב מיד להפסיק.
מיליתי אחר הוראות אלה וכבר עברו מאז ארבע חודשיים ולפני שבוע התחלתי לרוץ שוב בחזרה הדרגתית עם השגחת מדריך כושר.
לצערי הכאבים חזרו וזה דבר שגורם לי לצער רב.
יש לציין כי חודש שלם מתאריך ה-2/9/09 עד לתאריך ה-3/10/09 הפסקתי לרוץ לגמרי ורק עסקתי בפעילות בחדר כושר במכשיר הנקרא "סקי" אשר לא מפעילה לחץ על השוק.
לכל אורך 4 חודשי המנוחה-לפחות מחצית מתקופה זו עדיין עסקתי ב"סקי" בלבד,במחצית השניה של תקופה ההחלמה שילבתי פעם בשבוע ריצה לא במאמץ גבוה.
כאשר הלכתי אל האורתופד הרגשתי זילזול.
לא נאמר לי מה עליי לעשות בדיוק אלא רק לנוח.
אני בטוח שיש יותר מה לעשות בעניין ואני מוכן לעשות הכול על מנת להחלים.
יש לציין כי הכאבים אכן פחתו והם עדיין בזמן מאמץ,אך פחתו.
מה ניתן לעשות?
חשבתי לפנות אל רופא מומחה שעוסק בתחום הספורט ועם ספורטאים בצורה צמודה ובקיע בנושא יום יום.
אשמח לכל תגובה מכם !
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה אם זאת לא פרסומת
אופיר11/10/2009השאלה אם זוהי לא פרסומת ואם זה באמת דבר שעוזר.
ותודה רבה על התגובה המהירה.
אשמח לתגובה מאחד המנהלים והמומחים פה :).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוונדר מומיו
רונן08/11/2009לבעיתך הידוע מאד גם בצבא, ידוע על מוצר בשם "וונדר מומיו" שעוזר מאד לשברים בכלל ושברי מאמץ בפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק מאמץ
ד''ר יוני ירום10/11/2009נזקי מאמץ הינם תופעה ידועה בקרב פעילים גופנים ויותר מכל אצל מתגייסים צעירים
הסיבות אינן ברורות עד תומן אך ידוע כי עמידה ממושכת, חוסר שתייה, שעות שינה מעטות וסרגל מאמצים חזק מדי יכולים לגרום לבעייה
בבדיקות רואים שינויים ברקמת העצם אשר נחלקים לכמה דרגות חומרה והטיפול הנו בעיקר הורדת עומס ופעילות בהתאם לרמת הכאב יחד עם מדרסים מתקנים ובולמי זעזועים ותיקון הסיבות האחרות שהוזכרו בתוספת קרח אשר מושם (עם מגבת מטבח דקה על מנת למנוע כוויות קור) על האיזור לחצי שעה לפחות פעם ביום וחזרה הדרגתית ביותר - להתחיל מרמת אפס ולהתקדם ב 10% כל פעם . לא צריך להבהל מכאבים בעצימות זו - לאחר שנותנים לגוף להתרגל קיים שיפור מתמיד
אין בעייה לנסות משחות למינהן ואים בעייה לבצע חדר כשר, אופניים , קרוס טריינר וכל השאר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיונך?
צוריאל30/11/2009אופיר, אני חייל בחופשה קצרה בעקבות שברי מאמץ. חיפשתי באינטרנט והגעתי לשאלתך בפורום.
מאחר וגם לי הציעו ידידים את ה"וונדר מומיו", אודה לך מאד אם תוכל לומר לי מנסיונך האם זה באמת כל כך טוב כמו שמספרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא השתמשתי ולא סומך על חומרים
אופיר02/12/2009שלום לך חייל יקר.
מנסיוני לא השתשמתי ולא סומך על חומרים חיצוניים.
בהצלחה! ושמור על עצמך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שישנו עוד פיתרון
ד''ר יוני ירום06/12/2009קיים מכשיר גדול המשתמש בגלים מגנטים והיעיל לריפוי שברים
החלנו בניסוי לעזרה לשברי מאמץ וכרגע זה נראה לא רע
אם הבעייה ממשיכה- דבר איתי ישירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה אכן נמשכת
אופיר06/12/2009הבעיה אכן נמשכת והתחלתי במנוחה נוספת של עוד כמה שבועות בתקווה שבסוף אצליח להירפא.
אשמח לשוחח איתך ישירות.
לגבי המכשיר גם אשמח להיות כחלק מהניסוי.
כיצד ניתן ליצור עימך קשר?רק דרך המרכז האולימפי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל הסובלים והמתעניינים
ד"ר איתמר רז07/12/2009ראשית, ה"וונדר מומיו" הנו מוצר טבעי המגיע בכמוסות ו/או בנוזל והוא נלקח פנימית ולא חיצונית.
העיקר. מנסיוני עם לא מעט סובלים בבי"ח ביקור חולים בירושלים וברפאות קופ"ח בהם אני עובד. ה"וונדר מומיו" מאד מאד יעיל לאיחוי שברים בכלל ושברי מאמץ בפרט (וביתר קלות ומהירות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה אכן נמשכת
אופיר06/12/2009הבעיה אכן נמשכת והתחלתי במנוחה נוספת של עוד כמה שבועות בתקווה שבסוף אצליח להירפא.
אשמח לשוחח איתך ישירות.
לגבי המכשיר גם אשמח להיות כחלק מהניסוי.
כיצד ניתן ליצור עימך קשר?רק דרך המרכז האולימפי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן-
ד''ר יוני ירום08/12/2009מדיקס 03-6482333
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק אותה הבעיה גם לי
דורין21/06/2010אני סובלת משבר מאמץ בשוק השמאלית
איזה כאבים! בייחוד בזמן פעילות! וגם לפעמים בעת מנוחה אני מרגישה לחץ ודפיקות במקום
אבל הבעיה היא שאני מדריכת אירובי- זוהי עבודתי ופרנסתי
וממש בעייתי לי לקחת מנוחה ארוכה...
גם כשלקחתי מנוחה וכדורים זה נעלם לתקופה
וחזר עכשיו ממש בשבועות האחרונים
ממש מייאש הקטע הזה כי אין לזה פתרון חד משמעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההאורי10/10/2009
כלנער מתבגר בן 17 שמתאמן לצבא מתחילה שחיקה ממש קטנה של הסחוס,מה הסמינים?מתי הכאבים יופיעו?אילו כאבים באיזה מקומות?פגיעה בתנועה?קליקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגיד אתה מה מפריע!!
ד''ר יוני ירום27/10/2009מה ממה שתיארת יש לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק וקניתי מזרןאמיר09/10/2009
שלום,
בן 35. סי טי מלפני 3 שנים: L3/L4 דיסק אחורי קל נושק לשק הדורלי(כל השאר בנורמה)
L4/L5 דיסק אחורי עם סימני לחץ קל על קידמת השק הדורלי.(ללא לחץ על שורש העצב)
L5/S1 בקע דיסקלי אחורי ושמאלי לוחץ על שורש העצב 1S משמאל (כל השאר בנורמה)
לסיכום- דיסקופטיה
לשאלה:
אני קונה מזרן חדש. האם תוכלו לכוון אותי: מזרן ללא קפיצים, מזרן קפיצים עם ויסקו, עם לאטקס
חברה כמו קינג קויל או סימונס.
הבעיה שאין תו תקן למזרנים אורטופדים. על מה בידיוק מנסיונכם מומלץ. (מחיר המזרן אינו בעיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי, מדע המזרונים אינו מדעי המחשב
ד''ר יוני ירום27/10/2009ולכן התנסות הנה הפיתרון היחיד
מירב החברות מאפשרות התנסות של שבוע ולהחזיר המזרון אם אינו מאפשר שינה טובה ונוחה, שהיא המדד לטיב המזרון!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשרירים הבין צלעייםמוטי08/10/2009
סובל למעלה משלושה שבועות מכאב בשרירים הבין הצלעיים. הכאב מורגש תוך כדי נשימה עמוקה וגם בשחייה (אפילו קלה). קשה להצביע על מיקום מדוייק של הכאב, ואין כלל רגישות בנגיעה באזור הצלעות.
הכאב כמעט עבר לי אחרי שבועיים של פעילות כמעט אפסית וחזר מהר מאוד שהתחלתי לעלות עומסים.
איזה סוג של פציעה זה עשוי להיות ומה דרכי הטיפול ? מנוחה מוחלטת + טיפול תרופתי וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר סבלנות
ד''ר יוני ירום27/10/2009הכאב הבין צלעי יכול לנבוע משרירים או מהצלע
בכל מקרה אין לנו פיתרון בזק וצריכים להמתין בסבלנות עד להשתפרות. לאחר מכן - חזרה הדרגתית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בברך ימיןמיכאל07/10/2009
הנבדקת בת 11.5 נפלה מאופניים.
בצילום רנטגן אין שבר אך נמצא חשד לממצא בטיביה העליונה הימנית בברך ימין.
תשובת CT
מודגם נגע ליטי בחלק המדיאלי העליון של הטיביה הימנית. הקורטקס שמעליו דקיק ובחלקו פרוץ.
הקורטקס הפונה מידאלית שלם ותקין.
אין עדות לתגובה פריאוסטלית. לא רואים בבירור מעורבות של הרקמות הרכות סביב התהליך מדובר כנראה ב-C.B.D .
יש צורך לבצע מיפוי עצמות על מנת לשקול ביצוע ביופסיה.
שאר המבנה הגרמי והמפרקי הודגמו בגדר התקין.
אין עדות לשברים. לא רואים נגעם בלסטים.
אין עדות לפריקות.
הרקמות הרקות הודגמו בגדר התקין.
מדוע יש צורך לבצע מיפוי עצם ו/או ביופסיה????
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר בכדי לבדוק באם הנגע ישן או
ד''ר יוני ירום27/10/2009חדש ואקטיבי כעת ומה מידת המעורבות של העצם עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)