פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת לישר את הרגל עד הסוף
    יעל
    22/03/2010

שלום לך,
    אני שחקנית כדורסל ולפני חמישה ימים , במהלך משחק לאחר סבסוב , הרגשתי שאיני יכולה לישר את הרגל עד הסוף . אורטופד שבדק אותי אמר שיש צורך במנוחה והרגל יציבה , כך שאין חשש לקריעת הרצועה. ( לפני שנה ורבע עברתי ארתרוסקופיה שבה חתכו לי חלק מהמיניסקוס ,שחזרו לי את הרצועה הצולבת הקדמית , עברתי שיקום במשך 8 חודשים ובאישור חזרתי בהדרגה לשחק כדורסל). שאלתי היא מה יכול לגרום לכך שאיני מסוגלת לישר את הרגל עד הסוף ומה לעשות כדי שאוכל והאם זה באמת רק ענין של מנוחה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ראשית

ד''ר יוני ירום
    23/03/2010

יש לבצע פיסיותרפיה אינטנסיבית ומהירה ללא דיחוי - מנוחה לבד לא תעזור
    הפגיעה נשמעת כנזק למניסקוס
    יש לברר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית פריקת כתף.
    אילן.
    19/03/2010

שלום ד"ר.
    אני שוער כדורגל וקורה לי פעם בשנה\חצי שנה שיש לי פירקת כתף שאחרי דקה שתיים היא חוזרת לבד למקום ויש לי כאבים לשבוע שבועיים הקרובים,הייתי אצל שתי מומחיי כתף(אני חייל) דרך הצבא והרופא הראשון שבדק אותי אמר לי שיש לי רגישות יתר ברצועות ועלי לעשות פזיתורפיה.
    כעבור שובעיים שלוש שמתי לב שיש לי בליטה בעצם הבריח שאני מרים את היד למעלה הלכתי לבדוק את זה גם אצל מומחה כתף (דרך הצבא) לפי מה שהוא אמר יש לי פריקה קדמית של SCJ מה דרכי הטיפול בזה ?

עשיתי רנטגן ובדיקת אולטראסאונד ושתהים יצאו תקינות לחלוטין.
    הרופא השני שבדק אותי אמר לי שבמידה ואני מרגיש צורך לעשות תיקון לשם פעילות ספורטיבית מקצועית זה לא יהיה דרך הצבא , והוא כתב מבחינה של כתף כעת נראה תקין מומלץ שמירה בפעילות התקינה של הכתף.

אני פונה אלייך כי שהם מגיעים לצבא הם לא ממש מקשיבים למה שאתה שואל ורוצה לדעת..ובקושי עושים לך כאילו טובה שמטפלים בך.

אם תוכל להמליץ לי על רופא מומחה טוב שמבין בדברים אלה אני אשמח ללכת אליו .

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעית פריקת כתף.

הוספת תגובה

• די צודקים

ד''ר יוני ירום
    21/03/2010

פיסיותרפיה היא הכלי שלך !!
    רופאי כתף מצוייניםהמטפלים בספורטאים נמצאים במדיקס 6482333

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחייל

cc
    23/03/2010

שלום,
    אני גם חייל. ממלית לך לבקש הפנייה לביה''ח ''אסף הרופא'', איכילוב, ''מאיר''.
    ללכת לרופא אורתופד ספורט שמומחה בפציעות כתף.(שהרופא יחידה לא ינסה לעבוד עליך ויגיד לך שאי אפשר כי זו זכותך).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בברך
    דליה
    17/03/2010

שלום רב,
    בני בן ה11 וחצי סובל מכאבים בברך ולפי בקשת הרופא בצענו צלום רנטגן . רשום ש:
    הודגמה עדות ל Fibrous Cortical Defect בדיאפיזיס פרוקסיצלי אספקט מדיאלי של הטיביות. הודגמה אי-סדירות קלה של שטח הארטיקולרי בפיקות. הפיקות מרכזיות ללא סטיות.
    האם לדעתך לנוכח זה עליו להפסיק פעילות גופנית? האם זה מחייב טיפול כלשהוא? בני מתאמן 3 פעמים בשבוע בכדור יד.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בברך

הוספת תגובה

• האם יש כאבים בזמן פעילות?

ד''ר יוני ירום
    17/03/2010

האם הכאב מחמיר עם הזמן?
    יש להגיע לאורטופד ילדים ורצוי המתמצא בספורט ( ישנם כמה כאלו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר ירום,-טיביאל טוברוסיטי
    א.א
    15/03/2010

שלום,
    בעבר כתבתי לך פה וכתבת לי תשובה מאוד מעניינת בנוגע לפציעתי.
    אני בן 20 חייל. מדובר על פציעה בטיביאל טוברוסיטי לאחר נחיתה לא טובה במהלך משחק כדורסל.us הדגים הסתיידות.רנטגן הדגים זיז קטן בחוץ. היום ביצעתי ct ואני מעוניין לקבל את תגובתך

כבר למעלה מחיצי שנה ומעוניין להמשיך בפעילות ספורטיבית .
    תודה רבה ד''ר.

הוספת תגובה

• טוב, מה התוצאה?

ד''ר יוני ירום
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לכדורגל לאחר ניתוח מניסקוס
    יובל
    15/03/2010

שלום רב,
    לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח בברכי הימנית (50 אחוז מהמניסקוס הלטראלי הוסרו, כתבתי על כך הודעה כאן בפורום אם זכור לכם), וכיום, לאחר פיזיותרפיה של 3 חודשים שנסתיימה היום, אפשר לומר שסוף סוף החלמתי מהניתוח (כך לפחות אני מקווה).

הפיזיותרפיסט שלי אמר שאני יכול לחזור לשחק (כדורגל בשכונה, לא מקצועני), אבל אני מרגיש חוסר בטחון ונורא מפחד שעוד פעם יכאב או מפציעה חוזרת, אז השאלה שלי היא - האם יש דברים שאני יכול לעשות ע"מ לחזור לשחק בצורה אופטימלית? תרגילים כלשהם שאני יכול לעשות "על יבש" ע"מ שאהיה מוכן? (אם כן - אשמח לקבל דוגמאות)
    עדיין יש בידיי גומיית התנגדות, האם להמשיך ולעבוד איתה או שעבודה איתה כבר לא תהיה אפקטיבית? (חדר כושר כרגע לא בא בחשבון בגלל שאני מתגייס בקרוב)
    ומה לגבי מגן ברך? האם מגן כזה יכול לעזור? האם יש המלצה לאחד כזה?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• מגן תומך לברך יכול לעזור

ד''ר יוני ירום
    16/03/2010

להרגשת היציבות
    תרגילי חיזוק יש להמשיך ולבצע בעומסים גבוהים
    בצע גם תרגול תנועתי עם שינוי כיוון
    תרגל בעיטות מול קיר או עם חברים
    חזור לשחק והביטחון יחזור איתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! רק שאלה אחרונה-

יובל
    17/03/2010

מה הכוונה בלבצע את התרגילים בעומסים גבוהים? האם יש תרגילים שאני אוכל לעשות בבית לפחות עד שתהיה לי גישה סדירה לחדר כושר? דוגמאות של תרגילים כאלו יהיו מצויינות!

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס גבוה= משקל גבוה

ד''ר יוני ירום
    17/03/2010

בישיבה עם הרמת כסאות
    לדחוף שולחנות כבדים עם הרגליים
    סקווט עם ילד על הכתפיים
    ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום ברך
    דניאל
    14/03/2010

4 חודשים לאחר פגיעה בברך,רצועות מתוחות חשש לקרע מיניסקוס,עדיין יש גלי כאב בברך נפיחות מידי פעם וכאבים,הרגל חלשה

אשמח לעזרה בהבנת הפענוח

לא הודגמו שינוים בלשד העצמות
    הגיד הפטרלי והקוודריצפס תקינים
    הרצועות הצולבות תקינות
    המיניסקוס המדיאלי תקין
    המינסקוס הלטרלי תקין
    הסחוס הפטרלי האחורי שמור
    אין נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה SP
    הגומה האחורית ללא שינויים פתולוגיים
    יש לציין שינויים בצקתיים קלים באזור הפרה פטלרי
    סיכום:
    שינויים בצקתיים קלים באזור הפרה פטלרי
    לא הודגמו שינויים פתולוגיים אחרים

איך מגיעים לרפואת ספורט ?או פיזיותרפיסט ספורט? לשיקום הברך
    מה הטיפול לבצקת ?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום ברך

הוספת תגובה

• הבדיקה היתה תקינה

ד''ר יוני ירום
    16/03/2010

אכן טיפול פיסיותרפיה יכול בהחלט להפחית את הכאב ולעזור לקבל שוב ביטחון לברך
    פיסיותרפיה או דרך הקופות או פרטי
    החליטי את ואשמח לעזור בנושא הפרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע רצועה כתף
    ליאור
    14/03/2010

שלום רב,
    אני בן 31 , מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, מצב בריאות תקין.
    לפני שבועיים התחילה לכאוב לי הכתף. הכאב התפשט לכל יד שמאל.
    קבעתי תור לאורטופד. בצילום לא נראה כלום, היה חשש לדלקת. טופלתי באטופן. זה לא עזר והמשיך לכאוב לי. כרגה הופניתי לאולטראסאונד עם חשש לקרע רצועה.
    רוב היום אני שוכח שהיד שלי חלשה יותר וזה מתחיל להציק אחרי מאמץ. כמובן שאת חדר הכושר הקפאתי.
    שאלה:
    במידה וזה קרע? כמה זמן החלמה ייקח (בעיקר מתי אוכל לחזור להתאמן?)
    איזו פעילות ספורטיבית אני יכול לעשות מבלי לפגוע בעצמי עוד.

מודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    קרע רצועה כתף

הוספת תגובה

• אי אפשר לדעת עד ביצוע האולטרה סאונד

ד''ר יוני ירום
    17/03/2010

כרגע אתה יכול לעשות מה שלא כואב
    צריך לבדוק גם את עמוד השדרה הצווארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה מוזרה בברכיים
    שלומי
    14/03/2010

לפני כשנתיים התחלתי להתאמן במכון כושר עם הליכון ומשקולות, הבנתי שריצה על הליכונים דופקת את הברכיים אך לא האמנתי שזה נכון, מפני שלא הרגשתי כלום במשך השנה הראשונה ועכשיו לאחר תקופה של בין שנה וחצי לשנתיים התחלתי להרגיש תחושה מוזרה כזאת של חולשה וחוסר כוח בברכיים, תחושה שקשה להסביר.
    כרגע אני מחכה לתור אצל אורתופד.
    לפי הנראה כרגע מה זה יכול להיות כמובן שנתתי לגוף זמן מנוחה אבל הדבר לא ממש מרפה.
    חשוב לציין שגילי הוא 17.

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה מוזרה בברכיים

הוספת תגובה

• ?

שלומי
    15/03/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתחת דלת גדולה של אפשרויות

ד''ר יוני ירום
    16/03/2010

בניגוד למקובל לחשוב - מסילה לא פוגעת באופן מיוחד בברכים
    חשוב לבדוק את הברכיים כמו שצריך
    דבר איתנו לאחר בדיקת האורטופד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקרתי אצל האורתופד

שלומי
    21/03/2010

ולפי הבנתי הוא הסביר לי שחלק הירך של הברך וחלק השוק של הברך לא יושבים בתיאום ומתחלקים בצורה לא אחידה או משהו כזה, ולכן לאחר מאמץ כוחני של הרגליים, כאבי הברכיים מתחילים.
    דבר נוסף לפי האבחנה בטופס הרופא רשם שיש לי FLATFOOT BILATERAL
    ו ARTHRALGIA אשמח לפירוט מה כל דבר אומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי הבעיה שיש לי היא מולדת או

שלומי
    22/03/2010

לא הבנתי הבעיה שיש לי היא מולדת או שהיא נוצרה במהלך השנים.
    שחלק הירך של הברך וחלק השוק של הברך לא יושבים בתיאום ומתחלקים בצורה לא אחידה או משהו כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל שטוחה בשני הצדדים וכאב מפרקים

ד''ר יוני ירום
    23/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה כבר ממש מציק מה ניתן לעשות...

שלומי
    24/03/2010

חוץ ממדרסים, לפנות לפיזיותרפיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסיותרפיה וחיזוקים יכולים בהחלט

ד''ר יוני ירום
    28/03/2010

לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבין איך זה שהרופא לא בדק

שלומי
    30/03/2010

אם יש לי דלקת או שחיקת סחוס בברך הוא פשוט הסתכל לי על הרגליים אמר לי לבצע מספר תרגילים וזהו. הגיוני ?

שאלה נוספת בעוד כפחות מחודש תיהיה לי בחינת בגרות בספורט של ריצה ותרגילים נוספים
    אני רוצה להתחיל לבצע ריצות לשפר את סיבולת לב ראה דבר זה יכול להחמיר את מצב הברכיים
    מפני ששמתי לב שבימים כאשר שאני יותר פעיל ברגליים בזמן מנוחה הכאבים חזקים יותר, מאשר בימים בהם אני לא ממש פעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ברירה- מציע

ד''ר יוני ירום
    31/03/2010

להבדק שוב אצל מומחה ברכיים הקשור לספורט ולקבל הנחיות ברורות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לרצועה צולבת קדמית
    אסי לוי
    14/03/2010

שלום,

שמי אסי לוי.
    בשנת 2005 נותחתי בברך שמאל,שיחזור רצועה צולבת קדמית.
    ע"פ מה שאני יודע גיד מההמסטרינג שלי הושתל באותה הברך.
    עשיתי פיזיותרפיה של חודש ולא חזרתי לאחר מכן לשום פעילות ספוריטבית.

היום אני לא מרגיש כאבים או בעיה כל שהיא.
    אני חולם לחזור לשחק כדורגל אפילו בשכונה.

האם פעילות בחדר הכושר הכוללת: ריצה,וחיזוק כל אזורי הרגליים יעזור לי לחזור?

תודה אסי

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לרצועה צולבת קדמית

הוספת תגובה

• כן

ד''ר יוני ירום
    14/03/2010

עשה את כל התרגילים וחזור בהדרגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת פלטה לאחר ניתוח
    ארז אשכנזי
    13/03/2010

שלום.
    אני ארז אשכנזי בן 27 .לפני 3 שנים עברתי תאונת אופניים שבה שברתי את הפטישון הליטרלי בקרסול שמאל.
    עברתי ניתוח בבית חולים סרוקה עקב ריסוק ותזוזה של הפטישון הליטרלי.מאז אני עם הפלטה בקרסול .
    התנועה שלי מוגבלת,יש לפעמים כאבים ותחושה של אי נוחות תמידית כאילו אני מרגיש את הברזלים תמיד.
    רציתי לשאול\לקבל חבת דעת נוספת לגבי ניתוח להוצאת הפלטה.אם זה בסדר בכלל?אם יש סיקונים?אם נתקלת בניתוח כזה .
    הניתוח הזה שינה לי את כול החיים אני לא מסוגל לרוץ מהר או לקפוץ מגובה של 2 מטר.וגם אחרי מאמץ(ריצה ,אופניים וכד)לוקח לרגל איזה 3-4 ימים עד שהכאב יורד.
    אני מצרף תצלום של הקרסול לאחר הניתוח.
    אודה מאוד אם תוכל ליעץ לי בנושא ולתת לי את דעתך לגבי הוצאת הפלטה.
    תודה מראש ארז

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת פלטה לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• אם הפלטה מפריעה - זוהי אינדיקציה

ד''ר יוני ירום
    14/03/2010

להוצאתה
    עושה רושם שהכל התאחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת ברגל
    קרן
    11/03/2010

שלום ,
    רגל ימים שלי נפוחה לכל אורכה , ( כבר שנה )
    עשיתי השבוע דופלר ללא שום אבחנה
    הייתכן וזה בצקת ? מה זה יכול להיות
    אם זה בצקת מה עליי לעשות כדיי להוריד אותה
    האם יש תוסי מזון שכדאי לי לקחת , קראתי שאלפא ליפואית עוזר לבצקת
    תודה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת ברגל

הוספת תגובה

• חייבים להגיע לתובנה והבנה

ד''ר יוני ירום
    14/03/2010

למה יש בצקת
    לאחר שנדע את הסיבה הפיתרון יהיה זמין
    רופא פנימי / נפרולוג יעזרו במתן התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    טל
    05/03/2010

מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד.
    ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה
    1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים.
    2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי.
    3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR
    4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית.
    5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי.
    6. ריבוי שומן תת עורי עמוק.
    7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי.
    8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• אכן נראה כי

ד''ר יוני ירום
    14/03/2010

יש להתחיל בפיסיותרפיה והייתי מוסיף גם נוגדי דלקת לטיפול בדלקות הקיימות בברך בבורסות ובמעטפת המפרק
    כרגע לא נראית הצדקה לבצע ניתוח בברך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    טל
    05/03/2010

מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד.
    ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה
    1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים.
    2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי.
    3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR
    4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית.
    5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי.
    6. ריבוי שומן תת עורי עמוק.
    7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי.
    8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• שלום

שרון רוזנמן
    09/03/2010

תשובת ה mri נותנת את הסיבות לכאב בברך ואני מניחה שהרופאים שהיית אצלם הסבירו לך.
    בכל אופן לדעתי כדאי לך להתחיל בטיפול פיזיותרפי ואם לא יעזור תוכלי לשקול ארטרוסקופיה.
    בכל מקרה לא כדאי להמשיך ללכת עם כאב וצליעה ללא טיפול כלשהו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ססמואידיס
    נגמרה הקרירה
    03/03/2010

בפברואר 2009 במהלך אימוני טניס בליגת המכללות קפצתי להנחתה ונפלתי על כדור - התוצאה פגיעה קשה \ שבר בקרסול. לצערי, אילצו אותי לשחק מכיוון שהייתי חתום בחוזה ולא הייתי מודע לחומרה המשכתי לשחק עם קיבועים שונים. ביוני 2009 חזרתי לארץ ומיד עם ירידת המאמצים חשתי בכאבים בלתי פוסקים באיזור הקרסול. תוך תקופה נשלחתי לצילום ומיפוי לרגל ימין. מעט לפני המיפוי התחלתי להרגיש כאבים בכף רגל שמ' שלא יחסתי להם משמעות כלשהי. במיפוי העצמות התשובה הייתה שכנראה היה שבר בקרסול ימין ושכנראה יש דלקת \ שבר ססמואידיס בכף רגל שמ'. האורטופד לא ייחס לזה משמעות רבה. עשיתי מדרסים והכאב נחלש לפני כמה ימים עברתי לנעלי טניס של ניו באלנס ואני סובל שום מכאבים. אינני משחק \ רץ, אך ורק מאמן טניס ללא מאמצים ומאמן חדר כושר גם כן ללא מאמצים. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ססמואידיס

הוספת תגובה

• תשובה

שרון רוזנמן
    09/03/2010

יתכן שהנעל אליה עברת אינה מתאימה לך -לוחצת על מקום רגיש או בעייתי וכדאי להחליפה- שווה לבדוק.
    בכל מקרה אם עדיין אתה סובל מכאבים כדאי לפנות למומחה כף רגל שיעריך את מצבך. האם טיפלת ברגל בתקופה זו או רק התאמת מדרסים?
    כדאי לשקול טיפול פיזיותרפי או אחר-זה יכול לעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בגב
    אריאלה
    03/03/2010

לפני 12 יום נחבלתי חזק במהלך סקי.
    הנפילה היתה אחורה עם נחיתה ישירות על הגב. אין פגיעה גרמית ולא נראה פגיעה עצבית,(לא ביצעתי צילום!) כמעט ואין מגבלה בתנועה.אבל השרירים זוקפי-הגב, כנראה, נכנסו לכיווץ (ספאזם) מאד חזק עקב המכה, מה שגורם לכאבים מאד מאד חזקים.
    לקחתי במשך 5 ימים אטופן600 ואלגוליזין פורטה X3 ובהמשך החלפתי למוסקולX3 ופרוקסול פורטה X3 במקביל עברתי 3 טיפולי עסוי (שכללו כוסות רוח ודיקור ) אבל עדין כמעט ואין שיפור. עיקר הבעיה בשכיבה ובקימה משכיבה, וכן בעמידה (בישיבה המצב סביר יחסית ..)בדר"כ אני עוסקת הרבה בספורט (שחיה, רכיבה על אופניים, והליכה) מאז הנפילה אני מושבתת
    מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב ולהפחית את הכאבים ????

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בגב

הוספת תגובה

• חבלה בגב

שרון רוזנמן
    09/03/2010

כדאי לפנות לאורטופד שיעריך את המצב ואולי לשקול טיפול פיזיותרפי עפ"י ממצאי האורטופד והמלצתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה