מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות מנפילה באימון כדורגלגל פרידמן08/01/2010
שלום אני בן 16 שחקן כדורגל אני נפגעתי באימון שנפלתי לא טוב קמתי הצלחתי ללכת ואחרי כמה ימים כבר חזרתי לשחק לא מזמן נפלתי שוב גם באותה צורה ועכשיו חזר כל נפיחות בקרסול בצד החיצוני עכשיו אני כבר מוטרד וממש מיאש אותי הדבר הזה אני לא יודע מה לעשות ואני ממש בדיכאון מזה למה אני שחקן שלא יכול לשבת דקה בבית אבל אם יש דרך למנוע דברים כאלה עוד פעם אני יעשה הכל אני ממש כבר בתסקול מזה ישמח שתעזור לי .. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקיעות חוזרות של הקרסול
ד''ר יוני ירום10/01/2010הינן ארוע נפוץ. למעשה כ 80% מהנוקעים עלולים לנקוע שוב.
חייבים לבצע שיקום קרסול פיסיותרפי בעזרת תרגילים מתאימים
בנוסף יש לשחק עם מייצב קרסול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמייצב קרסול
.......27/01/2010אני גם נקעתי את הרגל לפני שבוע בזמן ששיחקתי כדורגל ואני רוצה מייצב קרסול מאיפה קונים את זה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל חנות אורטופדיה
ד''ר יוני ירום31/01/2010וישנן מספר רב של חנויות בכל מקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה כפתרון לפריצת דיסק.אסף08/01/2010
שלום
גילו אצלי פריצת דיסק לפני חודשיים ואני מטופל ע"י כירופרקט ובנוסף המליצו לי על שחייה ואני הולך כמעט כל יום לבריכה.. בימים האחרונים קראתי קצת על תזונה לפני אימון בוקר ומכאן גם עלתה לי עוד שאלה לגבי כמות האימונים.. האם זה טוב להתאמן חמישה ימים בשבוע ברצף או שעליי לאמץ תוכנית אימונים מסודרת יותר.. אגב בשחייתי אני משלב חתירה וגב.
אשמח לתשובה לגבי מספר אימונים בשבוע ובכלל כל טיפ שקשור לשחייה וצורת האימון יעזור לי כי אין לי רקע באימוני שחייה
תודה רבה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר כאן המקום לפרוט
ד''ר יוני ירום10/01/2010אימוני שחייה אבל נשמע שאתה נהנה מזה ויש אף שיפור
אין כל בעייה לשחות 5 פעמים בשבוע ואף יותר
כדאי להתייעץ עם מאמן שחייה לגבי תכנית אימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח ACLשלומי06/01/2010
שלום ,
אני בן 44 וכחמישה וחצי שבועות לאחר ניתוח ACL, אני עדיין הולך עם קב אחד כתוצאה מכאבים ודקירות בברך, יש לי כמעט ישור מלא( בסוף יש לי דקירה שמונעת ממני ליישר עד הסוף ) וכיפוף 105 מעלות, הברך עדיין נפוחה ולאחר הליכה ממושכת נראית די נפוחה בעקר בערב.
אני הולך לפיזיוטרפיה פעמיים בשבוע, מקפיד על התרגילים בבית והתחלתי גם הליכה במים בבריכה, יש לי מס' שאלות -
1 איך ניתן להוריד נפיחות ולמה לוקח הרבה זמן?
2 יש לי כאבים בעקר בפתחים של הלפרוסקופיה ושם יש גם נפיחות, זה כאב טבעי?
3 האם כדאי להמשיך עם קב אחד או ללא קב? הרופא טען שמזמן הייתי צריך כבר ללכת והוא לא רואה בעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבקש את עזרתה של שרון במהלך השיקום!
ד''ר יוני ירום07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה
שרון רוזנמן08/01/2010הורדת נפיחות יכולה להעשות ע"י-קרח למשך זמן של 10-12 דקות, ניתן לשים מספר פעמים ביום.
חבישה-למשך הזמן שאתה בפעילות, לא להשאיר אותה במנוחה או בלילה.
הפעלה מבוקרת של השרירים סובבי הברך-בהתאם להנחית הפיזיותרפיסט.
עסוי מבוקר ע"י הפיזיותרפיסט.
הרמת הרגל בזמן מנוחה.
זה בהחלט יתכן שעדיין יש נפיחות באזור חתכי הארטרוסקופיה-מפיזיותרפיסט יכול לטפל גם בזה.
לגבי הקב-אם עדיין יש כאב, חולשה ואי שליטה מספקת בתנועה כדאי להמשיך להשתמש בקב בכדי למנוע נפילה אך כמובן החלטה זו כדאי לך לקחת עם הפיזיותרפיסט שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץיוני03/01/2010
שלום לכולם...
לאחרונה התחילו לי כאבים בגידים ברגל מעל העקב ואני חושש שיש לי שברי מאמץ.
אני בהתחלה חשבתי שזה כניראה הנעלי ריצה שלי (סקוני) אז ניסיתי לרוץ עם נייק פרי ועדיין הכאבים המשיכו, ולאחר מכן החלטתי לנסות לרוץ על משטח שונה אך הכאב עדיין המשיך.
ממה השברי מאמץ יכולים לקרות?
כיצד אפשר לטפל בהם או לגרום לכאבים לעבור במהירות האפשרית?
עליי לציין שבזמן הליכה לא כואב לי אלא רק לאחר שאני עובר מרחק של כקילומטר וחצי במהלך ריצה.
אני בן 15 וחצי שוקל 55 גובה 1.66.
שוחה שלוש פעמים בשבוע ורץ עוד שלוש פעמים למרחק בין 4-6 קילומטר כל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
שרון רוזנמן05/01/2010קורים בעקבות עומס יתר על העצם.
מאבחנים אותם בעיקר ע"י מפוי עצמות-בכל מקרה כדאי לך לפנות לאורטופד שיבדוק אותך ואם הוא יחשוד בשברי מאמץ הוא ישלח אותך למפוי.
הטיפול הוא קודם כל ע"י מנוחה-בד"כ אפשר לשחות אבל לא לבצע פעילויות עם עומס כמו ריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מזה חודשייםחנן02/01/2010
אני סובל מכאבים ברגל ימין שהחלו אחרי ריצה של 24 ק"מ (אני רץ יחסית מנוסה). הריצה לא היתה חריגה למעט אורכה ׁלפני כן רצתי 12 עד 21 ק"מ
אני אחרי מנוחה של כחודשיים ולא מרגיש שיפור (אחרי חודש רצתי וראיתי שהכאב קיים. גם כיום הכאב מלוה אותי)
מאפיינים:
בתחילה חשבתי שמדובר בגיד של צד פנימי של ברך של שריר הדו ראשי (ירך אחורית) אבל אני מרגיש שהכאב משייט ולפעמים כאילו הוא משוייך דווקא בתאומים (שוק אחורית באיזור הברך)
הכאב לא נקודתי ולא חד אבל בפירוש מגביל תנועה
לפעמים הוא מגיע לחזית הברך (משמאל ומעט למטה מהפיקה)
הכאב מופיע בעיקר כשהרגל מקופלת 90 מע' וכשהרגל ישרה לאורך זמן לרב אין כאב
כשאני לוקח את הרגל אחורה כנגד חיכוך בקרקע זה כואב
ניסיתי לחמם את המקום כל יום וזה לא שיפר את המצב
הערה: הכאב הינו נסבל ולא חד אבל כאב
אשמח לדעת מה יש לי ומה מומלץ לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
חנן03/01/2010אני רץ על מסלול משתנה - עליות וירידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוא נתחיל בהתחלה
ד''ר יוני ירום05/01/2010חייב לעשות אולטרה סאונד אבחנתי לאיזור !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד
חנן06/01/2010אעשה...
אבל עד שזה יקרה, מה האפשרויות והאם אם אחזור לפעילות ריצה או רכיבה אני סתם אסבול או יכול להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוץ לפי רמת הכאב
ד''ר יוני ירום07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיווח ריצה ורכיבה
חנן10/01/2010תודה
רכבתי וגם רצתי - ללא כאב
הכאבים דווקא אחרי המנוחה...ובהתארכות השרירים
האם יכול להיות שלמעשה הכאב הוא תוצאה של בתקצרות השריר/אובדן גמישות והפגיעה, וכל מה שאני צריך זה לחדש את הגמישות של השריר? בהנחה שזה נכון - האם רק מתיחות יספיקו או צריך לשלב דברים נוספים (מה?)
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד
חנן06/01/2010אעשה...
אבל עד שזה יקרה, מה האפשרויות והאם אם אחזור לפעילות ריצה או רכיבה אני סתם אסבול או יכול להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שיהיה בסדר
ד''ר יוני ירום10/01/2010מתיחות נשמע רעות מצויין - סטטי , לא דינמי כלומר להשאר בטווח 20 שנויות ללא נענוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתףשוקי02/01/2010
שלום
אני מתאמן באומנויות לחימה כ-17 שנה ,בשנה האחרונה התחילו לי כאבים בכתף
שבהתחלה היו חלשים והלכו והתגברו עם הזמן, לא הייתה איזושהי פציעה טראומטית
שגרמה לכאבים ,טופלתי בהתחלה בכדורים נוגדי דלקת שלא עזרו לאחר מכן ב- 2 זריקות לכתף
שהעלימו את הכאב לחלוטין אך רק לזמן מוגבל (שלושה שבועות בערך) ,בבדיקת US לא היו ממצאים חריגים ,פיזוטרפיה דרך הקופה לא עזרה ,בבדיקת MRI ARTRO התקבלה תשובה לחשד לקרע חלקי בגיד הסופראספינטוס או לטנדינוזיס ,12 טיפולים במאוחדת ספורט שיפרו את המצב בהרבה אך לא העלימו את הכאבים לחלוטין ,לאחרונה נחשפתי לנושא הטיפול בטריגר פוינט
ובניסוי שעשיתי על עצמי לחץ חזק על נקודות מסוימות בשכמה הביא להטבה משמעותית בכאב אך רק לכמה דקות
שאלתי היא האם לדעתך יש עוד מה לעשות כדי להעלים את הבעיה הזו??
והאם טיפול מאיש מקצוע שיודע לטפל בטריגר פוינט יעזור?? אם כן האם אתה מכיר אחד כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי האבחנה נראה כי
ד''ר יוני ירום05/01/2010הטיפול נכון ויש להמשיך בו
ניתן לשקול אפשרויות נוספות כגון הזרקת PRP תחת הדמיית אולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כתף לאחר אימון בחדר כושרחן30/12/2009
שלום רב,
אני בן 25 מתאמן בחדר כושר כבר למעלה מ 3 שנים , שוחה , ומשחק טניס .
לאחרונה לאחר אימון שחייה / כוח הרגשתי כאבים עזים בכתף צד ימין שהלכו והתחזקו תוך זמן פרק קצר.
כשהלכתי להיבדק אצל רופא אורטופד הוא הפנה אותי לבדיקת US וכן נתן לי מרשם פעמיים ביום קספו 8 - שלאחר שבוע נטילה היא לא פתרה את הבעיה אלא החלישה את עוצמת הכאב , כמו כן ניכר שיפור בטווח התנועה למלאה .
לאחר בדיקת ה US התגלתה דלקת כשחזרתי אליו לאחר שבוע עם תוצאות הבדיקה הוא המליץ לי לבצע זריקת קורטיזון מאחורי הכתף וכן ליטול קרוקסיה 90 מג למשך 10 ימים.
כעת , לאחר הזריקה (24 שעות) אני לא מרגיש בשינוי כלשהו ואף מפחד שנגרם נזק רציני ולא אוכל לחזור להתאמן, האם קיים טיפול שונה שיכול להטיב למצבי ?
רב תודות,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לחכות מספר ימים לאחר הזריקה
ד''ר יוני ירום30/12/2009עד לקבלת שיפור
תן לפחות שבוע ימים לפני שתחרוץ את גורלך!
דווח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיווח לאחר 10 ימים
חן12/01/2010שלום רב,
לאחר כ - 10 ימים אחרי הזרקת קורטיזון + נטילת קרוקסיה 90 מג ליום . אני יכול לומר שהמצב לא השתפר ... טווח התנועה לא נפגע , אולם הכתף עדיין כואבת ואין היא חזרה למצבה הטבעי .
אני יכול לומר שבנטילת הקרוקסיה חשתי הקלה בכאב עד כדי העלמותו ( אבל סיימתי את הקופסה) והכאב חזר.
מקריאת מאמרים / התייעצות עם אנשים / ספורטאים נאמר לי שדיקור סיני(טיפולים אלטרנטיביים) יכול לעזור ... האם אתה ממליץ ???
האם יש טיפול אחר (חוץ מפיזיותרפיה ) שיכול לעזור לדעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים
ד''ר יוני ירום13/01/2010דיקור - מצויין
פיסיותרפיה בשילוב - מעולה
קח עוד סיבוב של ארקוקסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך שמאל לאחר ניתוח בברך ימיןיובל29/12/2009
שלום רב,
הכותרת קצת מבלבלת, אז הנה פירוט - לפני קצת יותר מחודש נותחתי במיניסקוס בברך ימין (החלק הקרוע הוסר). הפסקתי ללכת עם קביים לפני שבועיים והתחלתי כבר תכנית פיזיותרפיה לשיקום, אבל בשבוע וקצת האחרון אני מרגיש מן כאב ממש חלש בצד הפנימי של הברך השניה (השמאלית), ומן תחושה קלה של חוסר יציבות (הכאב התחיל לפני התחלת הפיזיותרפיה). חשוב לציין שהדבר לא מונע ממני לעשות תרגילי פיזיותרפיה לרבות סקוואטים. האם יש לי ממה לדאוג, או שהדבר טבעי, שכן "הלכתי" על הרגל הזאת בלבד במשך שבועיים שלמים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאב
ד''ר יוני ירום30/12/2009בדרך כלל משמש סימן אזהרה אך לא בלתי הגיוני בשלב זה
אם לא יחלוף וישתפר תוך מספר קטן של שבועות, יש לפנות לרופא להערכה מחודשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב וספורטבוריס29/12/2009
אני בן 46 כבר שבועיים כאבי גב חלשים (גב תחתון וצואר) רק בישיבה ותנועות מסויימות. התחיל אחרי עבודה מעומצת בקור.
שאלות:
- שחייה בסגנון חוזה - טוב או רע?
- תרגילי בטן בזהירות ללא כואב - טוב או רע?
- רוצה לנסוע לסקי עוד חודש. האם אפשר (בהנחה שכאבים יעברו)? האם אפשר להתכונן על ידי תרגילים?
בתודה מראש
בוריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל
ד''ר יוני ירום30/12/2009הייתי מטפל בכאב
לשחות חזה - כדאי להימנע
פעילות אחרת ותרגילים אין בעיות
לגבי סקי - אם אתה מרגיש טוב - תהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה חתירה?
בוריס30/12/2009תודה רבה!
האם אתה ממליץ ללמוד סגנון שחיה אחר או שאפשר לשחות חוזה אחרי שכאבים יעברו?
טיפול בכאב - על ידי תרופות?
תודה רבה עוד פעם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן וכן חתירה מומלץ , אין בעייה לקחת
ד''ר יוני ירום30/12/2009משככי כאב במינון המקובל והמותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה חתירה?
בוריס30/12/2009תודה רבה!
האם אתה ממליץ ללמוד סגנון שחיה אחר או שאפשר לשחות חוזה אחרי שכאבים יעברו?
טיפול בכאב - על ידי תרופות?
תודה רבה עוד פעם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת NETWORK SPINAL ANALYSISיהלי29/12/2009
מה דעתכם על השיטה והיכן ניתן לטפל בה בארץ?
בת 40 רקע של סוקליוזיס (3 ניתוחים עם הכנסת מוט כעת נותר רק בורג בגב תחתון)
שריר טרפז עליון תפוס כבר מעל חצי שנה
מתעמלת אירובי ומכשירים 4 פעמים בשבוע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי לא ידוע- שרון??
ד''ר יוני ירום30/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לא מכירה
שרון רוזנמן30/12/2009ראיתי שיש על זה הרבה חומר ברשת
אבל אני לא יודעת לחוות דעה
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםדני26/12/2009
בן 60,משחק עדיין הרבה שנים כדורגל בשכונה ,פעמיים עד שלוש בשבוע לאחרונה ,סובל מכאב בברך ימנית בעיקר במדרגות ובריצה -ברק יציבה ,ללא נפיחות ונוזלים .תנועת הברך עם כאב המימצא ברנטגן התחדדות של אמיננציה אינטרקונידלית והיצרות של רווחים מפרקים דו צדדי במסגרת שינויים ניווניים 1.מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? 2.האם אני צריך להפסיק לשחק כדורגל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישר להפסיק?
ד''ר יוני ירום30/12/2009יש לבדוק את הברכיים ביסודיות - נראה כי קיים נזק סחוסי אבל צריך להגיע גם למיפוי עצמות ואולי MRI
חיזוקים של השרירים מסביב לברכיים - חובה לספורטאי פעיל שכמותך
כדאי לשקול קרח לאחר הפעילות
אין צורך להיבהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפקנתנאל25/12/2009
שלום קיץ שעבר הרבתי לשחק מטקות מספר שעות ביום כמעט כל יום(המשחק שלי הוא במכות מאוד חזקות ומהירות) לקראת סוף הקיץ התחילו כאבים (בינוניים לא חזקים בכלל) והפסקתי לשחק תקופה בגלל ששמעתי על טניס אלבו ממטקות אמרתי אני ינוח
אך אני מתאמן מזה שנים בחדר כושר במשקולות ולצערי הרגשתי כאבים בתרגילים מסוימים במפק ימין
ניסתי מנוחה ארוכה לא עזר האורטופד בבדיקה פיזית לא מרגיש משהו מיוחד
היום שעברו הרבה חודשים לא נגעתי במטקות והתאמנתי פחות עדיין אני מרגיש את המרפק
(כאבים לא חזקים ולא מגבילים ביום יום ) אבל כשאני מתאמן אני מרגיש ולפני כמה ימים היה לי חום וכאב לי מאוד באיזור ובשורש כף היד) בנגיעה שלי בשני המרפקים בידים אני חש בהבדל אך אני לא יודע להסביר אותו אך במרפק ימין במישוש האיזור קצת יותר קשה (חשוב לציין שהכאב הוא לא בשריר או משהו כזה אלא אני מרגיש כאילו זה העצם או הגיד לפי הרגשתי)
אני אשמח דוקטור אם תכוון אותי כיצד לפעול.....עוד כמה ימים אני אעשה אולטראסאונד ואני מוכן לשים מיליון דולר שלא ימצאו כלום אך אני מרגיש כאב איך עליי להיפטר ממנו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דווקא אני מהמר שימצאו משהו אם יחפשו
ד''ר יוני ירום30/12/2009פעולה לפי התוצאות
נא דווח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למרפק
נתנאל31/12/2009אכן לא מצאו כלום במרפק האורטופד בבדיקה משלו לא רואה משהו חשוד הפיזיוטרפיסט שמטפל לי ברגליים (עקב נקע) גם לא מצ משהו במרפק וכך גם באולטראסאונד שום ממצא
אך יש לציין שלאחר שהפיזוטרפיסט שיחק לי קצת בידיים עם כל מיני תנועות לא הרגשתי כאב באופן מיידי הכאב נעלם_אומנם לא הייתי פעיל במשך הימויים הבאים אך הרגשתי שזהו נפרטתי מהכאב) יומיים אחרי שוב התאמנתי עם משקולות גילתי בדיוק את התרגיל שגורם לכאב ....בשכיבה כאשר אני תופס מוט דבליו מעל המצח מרפקים מכופפים ועליי ליישר אותם..בפעולה זו אני עובד על יד אחורית...מיד עם סיום האימון שוב הרגשתי תרתיחה באיזור ויומיים אחרי אני כותב שוב עם הכאב המציק (הכאב הוא מורגש גם בחלק העליון של המרפק ובחלק התחתון של הזרוע באיזור השריר האחורי
מה שמעצבן אותי שלא מצליחים לאבחן לי את זה לכן אני מקווה שפירטתי מספיק ותוכל לחוות דעה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב כבר 5 שנים...סובלת23/12/2009
שלום
אני נפצעתי בחדר כושר לפני כ5 שנים - הייתי בלי חזיית ספורט וכנראה נפגע שריר או גיד שנמצא מתחת לבית-השחי שמאלי בצד של חזה .באותו רגע הרגשתי שקרה משהו אבל לא היו לי כאבים , כאבים התחילו לאט לאט תוך שבוע והם היו חלשים בהתחלה אני המשכתי לעשות ספורט ( חדר כושר + ריצה) ולא התייחסתי לזה. באיזשהו שלב זה עבר אבל אז אחרי מספר חודשים זה חזר שוב ומאז למעשה זה חוזר כל הזמן כל מספר חודשים . לפעמים כאבים חלשים לפעמים יותר חזקים - אני שמתי לב שיש החמרה בתקופות של מעברי עונה , סטרס או חוסר שינה . יש לציין שזה כאב בעיקר בישיבה (אני עובדת מול המחשב כל היום) .כאשר אני מסתובבת אני לא מרגישה כלום.
אני הלכתי לפני כ3 שנים לכירורג -הוא אמר שכנראה נקראו סיבים או גידים וזה לא יעבור אף פעם ואין מה לעשות. כרגע מצב שלי קצת החמיר ואני דיי סובלת והשאלות שלי הן:
1. לאיזה רופא נכון לגשת במקרה שלי ,כלומר מה צריכה להיות התמחות שלו?
2. כמו איזה טראומה זה נשמה לפי הסימנים שתיארתי ( גידים , שרירים קרועים או דלקת ?)
(הכאבים הם לא ממש נקודתיים אבל המרכז הוא בצד של החזה כ10 סנטימטרים מתחת לבית-השחי)
3.האם באמת אין מה לעשות?אם כן - איזה סוג של טיפול?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע
ד''ר יוני ירום30/12/2009צילום חזה ואחרין בדיקת אולטרה סאונד אבחנתי
עם התוצאות יש לפנות לאורטופד
לפי התוצאות לטפל - לא נראה לי שאת סוחבת את זה 5 שנים !! קדימה לעבודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שבורהבלה17/12/2009
בני בן ה10 שבר את ברכו ומטופל במחלקת אוטופדית ספורט בכפר סבא בצורה נפלאה.
הוא מגובס כבר מעל ארבעה שבועות.
לפני שבוע הוחלף הגבס,כבר שלושה ימים הוא מתעורר כשכואב לו הקרסול מאוד, כאב שחולף אחרי כשעה.
שאלתי היא מה הסיבה והאם יש צורך לבדוק את הרגל?ומה ניתן לעשות כדי למנוע את השנות הכאב.
ושאלה נוספת היא שבעוד כשבועיים מסירים לו את הגבס מהי המלצתכם לפיזוטרפיה הטובה ביותר לילד ,שתהיה גם מהנה אם אפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינתיים הורידו את הגבס- מה מצבו?
ד''ר יוני ירום30/12/2009קיימים מספר רב של מכונים - תלוי בקופה ובמטפלים בגילו נראה כי יחזור מהר לאיתנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לנזק SLAP מדרגה 1רובי כהן16/12/2009
שלום רב,
אני בן 19 ושלושה חודשים לפני גיוס.
לפני כשנה לאחר אימון סטים של מקבילים התחילה אי נעימות בכתף.
הופנתי על ידי רופא U.S בבדיקה אובחן תקינות בכל גידי הכתף.
הרופא שלח אותי לפיזיותרפיה, אותה עשיתי במשך חודשיים בלי שיפור במצב הכתף.
בעקבות הכאב המתמשך הלכתי למומחה כתף שהמליץ לי לעשות רנטגן וMRI ARTHRO כדי לאבחן את הבעיה במדויק.
ברנטגן הכל תקין.
בMRI אובחן נוזל באיזור המאחז של הגיד הארוך של הביספס ללברום, חשד לנזק SALP מדרגה 1.
המומחה אמר שיש לי מזל גדול ושאין לי משהו רציני והפנה אותי לעשות שוב פיזיותרפיה ואמר שבתוך חודשיים שלושה הכאב יעבור.
דברתי עם הפיזיותרפיסט שלי שהוא דרך הקופה ואמר לי שהפיזיותרפיה תהיה אותו הדבר(כמו שהיה לפני הMRI), דבר המקטין את הסיכוי להחלמה.
הבנתי שפיזיותרפיה במכון פרטי היא בהרבה יותר איכותית ממכון דרך הקופה.
האם ישנו סיכוי שאלך למכון פרטי והסיכוי להחלמה יגדל.?
הלכתי לעוד מומחה כתף והוא אמר לי שיכול להיות שיש לי נזק סחוסי קל (בלברום) דבר שהMRI ARTHRO לא מראה בברור, דבר המצריך אבחון ארתרוסקופי כדי לראות בברור את הנזק ואם יש צורך לטפל בו בהתאם.
האם אפשר לטפל בנזק סחוסי (נגיד שהוא קל) על ידי פיזיותרפיה.? בסוף של דבר אם הלברום ברח מעט ממקומו צריך להחזיר אותו על ידי ניתוח או שבאמת הפיזיותרפיה יכולה לעזור.?
אני מנסה להמנע מאופצית הניתוח כי ברצוני לשרת בקרבי בגיוס המתקרב.
אשמח לקבל עזרה והצעות בכל דבר שנראה לכם רלוונטי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תלוי בסימפטומים
ד''ר יוני ירום30/12/2009כלומר מה אתה מרגיש ומה אתה מסוגל לעשות
בנזק כזה פיסיותרפיה וחיזוקים הינם כלי יעיל ביותר
באם לא יועיל בכלל, יש לשקול טיפולים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)