מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגל גדולה מהשנייהיעל24/11/2009
שלום
יש לי כאבים כבר יותר משנה הולכים וחוזרים ( מקסימום יומיים בלי כאב ואז שבוע כאב) בצד ימין של גב תחתון - כנראה מאיזשהו מסע כבד שהרמתי דרך אותו צד - לא בדקתי לעולם אם מדובר בפריצת דיסק\ בלט
מאז רגל ימין קצת מוגבלת והיקיפה לכל אורכה רחב יותר מהשנייה , שריר הישבן הימני רפוי לעומת האחר
1. האם ההיקף שונה בגלל החולשה .ברגל זו שכנראה מונעת ממני פעילות או נתינת משקל שווה לשתי הרגלים בהליכה ובעמידה וכתוצאה מכך הצטברות של שומן ?
,האם יכול להיות שזה נפיחות של נוזלים?
האם המצב הפיך ?
איזה טיפול אקטיבי יכול להתאים לי , ( לדוגמא : US ? דיקור סיני ? ...אשמח לשמוע על טיפולים מתאימים.)
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב
שרון רוזנמן26/11/2009שלום
קודם כל את צריכה לפנות לאורטופד בכדי שיאבחן את סיבת הכאב והתופעות שתארת.
יתכן שזהו לחץ על עצב בעמ"ש שגורם לחולשה וההבדל בין הרגליים אך תיתכנה גם אפשרויות אחרות.
אחרי האבחון ניתן יהיה להתאים טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרפק....טניס אלבו?נתנאל24/11/2009
שלום לפני כ4 חודשים או יותר התחילו לי כאבים חזקים במרפק עקב מחק מטקות שהייתי משחק בתדירות גבוהה מאוד (כל יום כל יום כ6 שעות ויותר) לא ידעתי שהדבר פוגע במרפק אך השותף שלי למשחק סובל מזה שנים מטניס אלבו ולכן הפסקתי את המשחק כבר כמה חודשים שאני לא נגע במטקות חוצמזה שעכשיו חורף ....בנוסף אני משקולן שמתאמן בחדר כושר
הכאבים אומנם נחלשו מאוד אך עדיין יש תחושה של כאב במרפק בנגיעה בשריר אני מרגיש גירוי מאוד גדול ובמספר תרגילים בחדר כושר זה מאוד מגבהיל (במיוחד תנועות של יד אחורית) נבדקתי ע"י אורטופד מספר פעמים ונאמר לי שיש דלקת קטנה באיזור והוא לא רואה כלום
הפחד שלי שקייץ הבא הכאבים יחזרו כשאשחק שוב מטקות ....כיצד עליי למנוע הישנות של המקרה ? ומה הדרלך הטובה בשבילי לטפל היום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם כך
ד''ר יוני ירום24/11/2009צריך לטפל!
אפשר בחיזוקים של השרירים של כף היד היוצאים מהמרפק
פיסיותרפיה
כדורים
זריקת קורטיזון
זריקת PRP
ואם הכל נכשל תמיד אפשר לנתח
מנוחה - אם עוזרת - מצויין ואם לא אז פשוט לא! לכן עדיף לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק, כושר, ניתוח?רועי23/11/2009
שלום רב
לאחר שנשללה כי קיימת אצלי דלקת פרקים, אובחנה אצלי פריצת דיסק המלווה בקולקציה ציסטית בגובה L2-3. הקולקציה לוחצת בצורה משמעותית יותר על האזור מאשר הבלט. כמו כן הופיעו אצלי כאבים עזים בברך שמאל לתקופה מסויימת, אך כרגע נעלמו. MRI הוכיח כי הברך תקינה לחלוטין.
התייעצתי עם מספר רופאים לגבי אפשרות לניתוח-כמעט כולם הסכימו(וייס, גפשטיין), בעיקר
בעקבות העובדה שישנה פגיעה נוירולוגית קלה ברגל שמאל.
פרופסור אחד-מיירבוסקי- החליט שלא להמליץ על ניתוח, אלא להמתין ולראות כיצד המצב
מתפתח- לבצע MRI בעוד חצי שנה ולבדוק בשנית. בעיקר בתקווה שהקולקציה הציסטית
תיספג בגוף ועקב העובדה שלפי הגדרתו הפגיעה הנוירולוגית הינה קלה (העדר רפלקסים בברך שמאל, כוח תקין, העדר תגובה למגע בירך).
כמו כן כרגע אין אני בכאבים בכלל.
אני מבולבל ורוצה לשאול אתכם לדעתכם לנוכח המצב.
כמו כן אני משרת בצבא הקבע ורוצה לדעת אילו פעילויות ספורטיביות אוכל לבצע- ריצות, מתח וכו', שכן הדבר היווה חלק משמעותי מחיי.
תודה רבה
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הינו ברב המקרים
ד''ר יוני ירום24/11/2009האפשרות האחרונה
מצד שני אם מדובר בשאיבה אזי הפרוצדורה הינה מינורית
הגישה השמרנית מצליחה לעיתים קרובות ואז ההחלמה בדרך כלל טובה
בחדר הכשר ניתן לבצע פעולות שאינן גורמות להחמרה במצב חשוב להדגיש גם פעילות אירובית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רועי24/11/2009תודה רבה על הפנייה המהירה,
אילו פעילויות אירוביות אוכל לבצע ומה היקפן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שלא גורם לכאב
ד''ר יוני ירום26/11/2009הליכה, שחייה
אופניים ועןד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהארז23/11/2009
שלום ד"ר
שמי ארז, בן 26
לפני כ - שנה התאמנתי בחדר כושר, ריצות ומשקולות במשך חודש וחצי.
פתאום ובלי הרגשה תוך כדי אימון התעוררתי בוקר אחד עם כאבים נוראים בשני הקרסוליים והם היו נפוכות מאוד, הייתי ממש צולע......לאחר חודשיים עשו לי צילום CT והתגלה שברי מאמץ בשתי טיביות דסטליות, למרות שהפסקתי לחלוטין את האימונים הכאבים התגברו פתאום והופיעו גם בברכיים ובמרפקים קצת בידיים.
בקרסוליים הכאב הפך להיות גם ממש חם רותח, ועל הברכיים הופיע בהמשך כאב מציק (גירוי מציק מחיכוך של מכנס למשל) כך גם על הזרועות בידיים הופיע כאב כזה והוא התפשט בכל הגוף ממש בהדרגה והפך לכאב עצבי חם שורף דוקר מציק.
עד היום יש לי בצקות בקרסוליים ובצקות בחלק מסויים בשני הברכיים!
עשיתי כ"כ הרבה בדיקות ואין אבחנה ברורה.
במיפוי עצמות רואים קליטות מוגברות בקרסוליים, בברכיים, בכפות רגליים, ובמרפקים.
בביופסית עור שעשיתי ראו ירידה בסיבי עצב קטנים!
אני רוצה לקבל אבחנה לבעיה הגדולה שהתחוללה אצלי ואחרי כ"כ בדיקות ורופאים אין אבחנה ברורה, מה יכולה להיות ההבחנה לדעתך ד"ר?
תודה רבה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעייה נראית בעיקרה
ד''ר יוני ירום24/11/2009ראומטולוגית!
אנא פנה לראומטולוג לברור מחלת מפרקים או מחלה אוטואימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבאבי22/11/2009
שלום
איזה טיפול יש לכאב גב חוץ מתרופות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
שרון רוזנמן23/11/2009שלום
לכאב גב יש טיפולים רבים מלבד תרופות.
דבר ראשון כדאי לאבחן מה מקור הכאב ולפי זה להתאים את הטיפול.
הטיפול מומלץ בעיני הוא פיזיותרפיה שנעשית בהתאם לבעיה והתאמת תרגילים בהתאם לבעיה.
כדאי לפנות דבר ראשון לאורטופד ואח"כ להמשיך עפ"י המלצתו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר רפוייעל19/11/2009
שלום ,
יש לי שריר רפוי כתוצאה מפציעה , שגורמת לכאבים בשכמה ימנית ולכתף לא יציבה
האם יש דרך לכווץ שריר רפוי ?? ( בהנחה שאין פגיעה עצבית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר רפוי
שרון רוזנמן20/11/2009שלום
אם הכוונה לשריר חלש ואין פגיעה עצבית ניתן לחזק את השריר ע"י תרגילים מתאימים.
אני ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיסט שיתאים לך את התרגילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצרות MRIניר19/11/2009
אפשר בבקשה לעזור לי לפענח את התוצאות של ה MRI עד לתור אצל האורטופד ,
הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
יתכן כביטוי למתיחה. MCL - מודגם נוזל סביב השכבה החיצונית של רצועת ה
שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים.
מודגמים קרעים במספר מישורים בקרן האחורית ובגוף המניסקוס המדיאלי, גוף המניסקוס המדיאלי מודגם
קטן וקטום.
המגיע לטרלית לקרן הקדמית של PCL - מודגם פרגמנט מניסקיאלי מנותק מדיאלית וקדמית לרצועת ה
המניסקוס, הפרגמנט המניסקיאלי הודגם בקוטר 2.6 ס"מ בציר הסגיטלי ובקוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי
הממצאים מתאימים לקרע ידית דלי.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
בקוטר 9 מ"צ בציר הסגיטלי ובקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי PCL- מודגם כיס נוזל מנורתק קדמית לרצועת ה
פנימי הדוחק קלות את הרצועה המתאים במאפייניו לציסטה גנגליונית (חתך סגיטלי 13 סדרה 5, אקסיאליים 24-
.( 20 סדרה 6
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה , מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי
ובגובה 2.3 ס"מ
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו , מה יש להגיד
ד''ר יוני ירום27/11/2009שני הממצאים המרכזים מראים מתיחה ברצועה הנמצאת בחלק הפנימי של הברך ( ה MCL) ויחד עם זאת קרע גדול המחייב התערבות ניתוחית במניסקוס הפנימי
בנוסף - ממצא מקרי המראה ציסטב חסרת חשיבות במרכז הברך (יטפלו בניתוח) וציסטה פופליטיאלית באחורי הברך ( או שיעבור לבד או שיטפלו בניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגידאברהם15/11/2009
שלום רב , אני בן 35 מזה שנה סובל מכאבים בזרוע , עקב מאמץ יתר,יש לציין כי במהלך השנה הזאת יש מעט הקלה בכאבים ,לדברי רופא מדובר בגיד פצוע, לא מטופל בכלום.
הייתי רוצה לדעת האם שחייה תגרום נזק לבעיה הקיימת או תשפר המצב,עקב פציעת עבר בברך אינני יכול לעסוק בהרבה תחומי ספורט אך בכל זאת הייתי רוצה לחזור לכושר , האם תוכלו להמליץ לי על תחום שלא יקשה על הברך ולא על הזרוע.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עושה רושם
ד''ר יוני ירום18/11/2009ששחייה יכולה להיות בסדר
איני מבין למה אתה לא מטפל בגיד הפגוע - ישנם לא מעט סוגי טיפולים שיכולים להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מרוסק בשוקנעמי פיינר14/11/2009
ב-15.9.2009 שברתי את השוק שבר מרוסק וקרעתי את המיניסקוס ברגל שמאל. קשה להאמין אבל נפגעתי בזמן קפיצה במהלך משחק כדור סל, הרגשתי שנפגעתי בזמן הקפיצה באויר. אני בת 48 עברתי ניתוח הצמידו לי לשוק פס מתכת עם ברגים ותפרו לי את המיניסקוס. אני חודשיים אחרי הניתוח אני אמורה להתחיל לדרוך על הרגל השבוע. אני מאוד אוהבת לעסוק בספורט ולטייל טיולים למטיבי לכת. בזמן האחרון נאמר לי שרוב הסיכויים שלא אוכל לחזור לפעילויות הרגילות שלי וזה מלחיץ אותי. מה עלי לעשות כדי לשפר את תיפקודי בעתיד ומה באמת צפוי לי לפי מקרים דומים. אשמח לשמוע עצות של אנשים שניפצעו פציעה דומה לשלי, ואיך היה השיקום.
תודה נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח פעילות
נעמי פיינר16/11/2009כיום חודשיים אחרי הניתוח אני יכולה לכופף את הברך עד 90 מעלות ולמרות שאני מדי יום רוכבת על אופני כושר ומנמיכה את הכסא בכל פעם אני לא מצליחה להגדיל את טווח הפעילות של הברך, וכל יום מחדש כשאני מתחילה את הרכיבה יש לי תחושת רגרסיה כי הסיבובים הראשונים מאוד קשים וכואבים, וזה די מתסכל יש לי הרגשה שאני לא מתקדמת. מה עלי לעשות? האם יש תרגילים אחרים שיכולים לעזור לי?
מחכה לתשובות. נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן נעמי
ד''ר יוני ירום18/11/2009האם את נמצא בשיקום?
האם נוכל לדעת מה מידת השבר ומה בדיוק עשו בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים על הפציעה
נעמי פיינר18/11/2009השוק היתה מרוסקתממש מתחת הברך ועד לאמצע השוק, בניתוח הצמידו לעצם השוק פלטינה באורך של כ15 סמ עם 10 ברגים, ותפרו את המיניסקוס שנקרע. אני נמצאת בבית מקבלת תרגילים מפיזיוטרפיסט ומחר אני אמורה להתחיל לדרוך.
ניסיתי להוסיף צילום אך זה לא התאפשר בגלל סוג הקובץ.
אני אבדוק מאוחר יותר במכתב השחרור עוד פרטים רפואיים על הפציעה והטיפול שקיבלתי.
תודה נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר- ביקשתי משרון שתעיף מבט ותוסיף
ד''ר יוני ירום18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון רוזנמן19/11/2009שלום נעמי
השאלה היא האם את מטופלת ע"י פיזיותרפיה מעבר לתרגילים, כלומר-טיפול ידני.
לרב בכדי לשפר טווח תנועה יש צורך בעבודה מנואלית של פיזיותרפיסט ובמקביל עבודה עצמית ע"י תרגילים בכדי לשמר טווח זה.(בתאום עם הפיזיותרפיסט שמכוון את התרגילים למצבך)
כמובן שכל זה תלוי בהוראות המנתח ובטווח התנועה שהושג בניתוח.
בהצלחה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הסירהחגי11/11/2009
לאחרונה שברתי את עצם הסירה בכף היד.
עצם שגובלת בשורש כף היד.
נאמר לי שעצם זו בעיתית מבחינת איחוי עצמי ולכן הציעו לי טיפול בגלי קול.
מה זה? מוכח?
תודה מראש חגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו גלי קול?
ד''ר יוני ירום12/11/2009האם דובר על אקסוגן או על מכשיר אחר?
אקסוגן הנו מכשיר קטן הנצמד לאיזור הפגיעה בעצם ופועל במשך שעות מרובות ביום. קיימת סבירות לא קטנה שאכן הוא משפר איחוי שברים אך המכשיר יקר מאוד - כמה אלפי שקלים
כל מכשיר אחר - יעילותו מוטלת בספק
ונכון , המקום מאוד בעייתי מבחינת איחוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהחגי10/11/2009
שלום! מזה כשלושה שבועות אני מרגיש כאבים באיזור הקידמי פנימי של המפשעה הוא מגיע בייחוד לאחר מאמץ הוא מגביל מעט את התנועה הסיבובית באגן האם יש טיפול תרופתי או שמא טיפול אחר בגלל שהכאב מגביל ומפריע לי מאוד בתחום העיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל יש לברר מה קורה שם
ד''ר יוני ירום12/11/2009והדרך לעשות זאת הנו בצילום ובאולטרה סאונד אבחנתי
בהתאם לתוצאות נדע באם לטפל תרופתית או בפיסיותרפיה או בשניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי OVERUSEתומר10/11/2009
שלום , אני בן 18 לפני גיוס.ומתאמן לגיבוש של אחת מיחידות צהל .נהגתי לרוץ בצורה אינטנסיבית במסגרת קבוצת "כושר קרבי".לפני כחודשיים וחצי החלו לי כאבי ברכיים +נפיחות מעל הברכיים.איבחנו אותי כבעל PATELLOFEMORAL PAIN SYNDROM או "תסמונת כאבים בקדמת הברך".נשלחתי בנוסף למיפוי שתוצאותי כדילקמן:
במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת קלה דו- צדדית בברכיים,
בקרסוליים, ובשורשי כפות הרגליים.
דו-צדדי. TIBIAL TUBEROSITY - כמו- כן הדגשה של ה
שאר השלד תקין.
סיכום:
הממצאים במיפוי אופיניים לעיסוק בפעילות גופנית וספורט מאומצים.
אין עדות לנזק מניסקלי או אחר.
אין עדות לכונדרומלציה של עצמות הפיקה.
כתוצאה מהפציעה נאלצתי לדחות את הגיבוש למועד מאוחר יותר.
אני עושה פיזויותרפיה במסגרת קופת חולים ומטופל ב"אפוס".כל התקופה אני לא רץ ולא מאמץ את הברכיים. חל שיפור , אך לא במידה שאוכל לרוץ.בנוסף אני סובל מפלטפוס ועשיתי מדרסיים ביומכניים.בנוסף , אני נאלץ ללכת עם נעליים בבית כיוון שכשאני יחף אני חדש כאבי קרסוליים וכפות רגליים. רציתי לשאול :
א.האם זהו מצב שמחלימים ממנו לגמרי , ויהיה אפשר לחזור לפעילות גופנית מלאה?
ב.מה ניתן לעשות בכדי לזרז את ההחלמה?
יש לי מגלבה של זמן (4 חודשים עד הגיוס).. לכן אשמח לעצות.
תודה רבה מראש , תומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרגע אתה עושה את כל הדברים
ד''ר יוני ירום10/11/2009הנכונים. הייתי מוסיף רק חיזוק רציני של שרירי הירכים - הארבע והתלת ראשי
התופעות צפויות לעבור עם סבלנות ועבודה מצדך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הירךרונן09/11/2009
בעקבות נפילה מאופניים שברתי את עצם הירך , אין תזוזה בין חלקי השבר והומלץ לי לעבור
ניתוח לקיבוע עם ברגים.
האם יש אופציה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלא - יש לשמוע בעצת האורטופד
ד''ר יוני ירום10/11/2009המומחה - יכולים להיות סיבוכים מאוד לא נעימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת צוואר במתעמלת קרקעמישל06/11/2009
בתי בת 10 שנים, מתעמלת קרקע ומכשירים מזה 3 שנים. אני פיזיותרפיסטית בהתמחות התפתחותית.
היא נפצעה בבית הספר לפני שבועיים, כשילדה כבדה מאד נפלה על ראשה, ונגרמה החלקה של חוליות צוואר עליונות ללא שבר או פריקה בצילום ו-CT, עם טורטיקוליס חריף, הטיית צוואר ימינה ומגבלה בסבוב שמאלה. מצ"ב צילום עם אשפוזה מהמיון, וצילום עם השחרור.
ללא כל פחת נוירולוגי או מוטורי, תודה לאל! אושפזה ושכבה במתיחה צווארית 5 ימים, עד להטבה קלינית, שוחררה עם 80% מטווחי התנועה בצוואר, בצילום משופר. כעבור כיומיים לא נשארה כל תלונה, הטווחים מלאים לחלוטין.
האורטופדים הכלליים וגם של עמ"ש המליצו שבועיים ללא פעילות גופנית, ואח"כ חזרה גם לאימונים.
בביקורת בביה"ח כעבור שבועיים, אורטופד ילדים היה מרוצה, לא ראה כל חשש שתשוב להתעמל.
אנו בכל זאת עדיין מאד מוטרדים, כיוון שבמסגרת האימונים בהתעמלות קרקע, כפי שוודאי ידעו לך מגדר היותך מומחה ברפואת ספורט, הילדה חשופה תדירות למצבים חוזרים של קומפרסיה בנפילות מפליקפלאקים, סלטות, גשרים ועמידות ידיים , עמידות ראש, עמידות נר וכדומה. שלא לדבר על הרבה דרישה לעבוד בסופי טווחים בעמ"ש צווארי ובעיקר אקסטנסיה בגשרים.
גם חברי למקצוע הביעו הסתייגות באשר לשובה לאימונים שבועיים לאחר הפציעה, ובכלל.
הייתי מוותרת על פעילות זו לו המלץ כך, אפילו ברמיזה, על מנת שלא להתעורר בפציעה הבאה, שלא עלינו, עם פרזיה.
אך מנגד התעמלות קרקע מאד חשובה לילדה, היא הצעירה מהמחזור שלה, ונמוכת קומה (..מתאים למתעמלות קרקע...) ופעילות זו מאד מחזקת את בטחונה עצמי ואהובה עליה.
הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית ממוחה ספורט, ובעיקר ממי שמבין בנבכי התעמלות הקרקע והמכשירים, לדעת באמת ובמאה אחוזים, אם אין סכון להחזירה לאימונים מן המניין - או לשנות קריירה.
אודה לכם על תגובתכם והמלצותיכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילום עם שחרורה מהמיון
מישל06/11/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור מפליא
ד''ר יוני ירום08/11/2009בין שני הצילומים, אם כי עדיין ספונדילוליסטזיס קטן וישור תגובתי של ע"ש צווארי
הייתי ממתין עוד שבוע-שבועיים ומצלפ לבדיקה של החזרת הקשת הלורדוטית בצוואר לפני החזרה לפעילות ובאם אין כל סימנים מאפשר לה לחזור בהדרגה מכיון שכל השיקולים שהעלית הם כבדי משקל
בכל מקרה, הייתי מתייעץ גם עם נאורוכירורג ילדים בשביל השקט הנפשי ומבלי לפגוע ח"ח בכל אחד מן הרופאים הטובים שטיפל בה ( אשמח להעביר לך שם מומלץ במייל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mriccccc04/11/2009
ד''ר ירום שלום,
אודה לך מאוד אם תוכל להביע דעתך על התמונות הבאות מהMRI שביצעתי .
אני בן 19.5. לאחר קפיצה במשחק נחתתי קצת לא טוב.
אלו תמונות שנראות לי ''חשודות'' אשמח אם תביע דעתך ודרךהטיפול בבעיה .
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להביע דעה חד משמעית ללא
ד''ר יוני ירום08/11/2009ראיית כל החתכים שב MRI - תמונה חלקית לא נותנת תשובה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)