פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה חדה בזיקפה
    אלכס
    04/07/2010

שלום ד"ר

לפני כחודשיים התחלתי להרגיש צריבה מדי פעם וחוסר לחץ בזמן ביצוע פיפי ומדי פעם הפרשות מאוד קטנות. גם קשה להשתלת על כיוון הזרם .עם הזמן ירידה ניכרת בתיפקוד מיני קשי רב להגיע לזיקפה!.עד אז לא היו בעיות אף פעם- הייתי מגיע לזיקפה בשניה. זה גם מחמיר כל הזמן ועכשיו מפחד מאוד שלא יצליח. מה זה ??? אני רק בן 32
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה חדה בזיקפה

הוספת תגובה

• שלום אלכס

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    12/07/2010

אתה מציין הפרעות בשני תחומים - השתנה ותפקוד מיני.
    ההסברים לכל אחת מההפרעות ולשתיהן יחדיו רבות ומגוונות - אבנים, תהליכים דלקתיים הפרעות עצביות ועוד.
    אין מנוס מפניה לאורולוג מומחה לצורך בירור מעמיק לקביעת האבחנה ובהמשך הטיפול המתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בעקמת הפין
    יותם
    04/07/2010

שלום,
    קוראים לי יותם ואני בן 29, לפני כשבוע עברתי ניתוח בעקמת הפין.
    אין לי ספק שצריך תקופה של חודש כדי שהגוף ייקבל את התפרים והאיבר יחזור לצורתו הנורמלית. אבל בלילות כשיש לי זיקפה.. אני מתעורר מכאבים ומרגיש כאילו אני מותח את העור.
    אני מרגיש שהכאב מונע ממני להגיע לזיקפה מלאה.. והשאלה שלי..
    האם זה דבר נורמלי? או שאני צריך ללכת לבדיקות (מלבד אחרי החודש) בהקדם?
    ההרגשה היא שיש עוד מקום לאיבר לגדול.. אבל העור והתפרים עוצרים אותו .
    יכול להיות שאני סתם חושש או קצת פרנואידי.. אבל מין הסתם זה חשוב לי מאוד.

תודה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בעקמת הפין

הוספת תגובה

• ליותם

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    04/07/2010

שלום יותם
    התחושות שאתה מתאר הן תקינות בעת זקפה שלאחר הניתוח מסוג זה.
    ביקור אצל אורולוג המנתח אחרי כחודש -נשמע סביר, לא נראה שיש מקום להבהל.
    עדיין תזכור שקשה לקבוע מבלי שרופא ראה אתך.
    תתיעץ עם רופא משפחה לגבי כדור הרגעה לפני השינה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן
    אלי
    03/07/2010

לפני מספר שנים היה לי דימום מוחי באזור פרונטלי ימני שבעקבותיו נשארתי עם נזק מוחי המתבטא בירידה בתחושה בפלג גופי השמאלי .
    התחלתי גם להרגיש בתכיפות של מתן שתן בתדירות של שעה כל פעם וכאשר אני משתין מרגיש שזה שורף בראש הפין וכן שנשאר עוד פיפי שקשה להוציאו
    האם זה תוצאה של הדימום שהיה לי
    יצוין עוד שהיו לי מספר ניתוחים ששמו לי קטטר בפין בניתוח בכדי שאוכל להשתין
    אשמח מאוד לקבל התיחסות המומחים לבעיות הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• לאלי

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    04/07/2010

שלום אלי
    תכיפות בהטלת השתן אכן יכולה להיות קשורה לארוע של דימום מוחי בעברך.
    צריבה יכולה להיות ביטוי של דלקת, אך אני ממליץ להבדק ולשלול בעיות אחרות בדרכי השתן.
    פנה לאורולוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של שלפוחיות החוזרות תקופתית
    אורן
    03/07/2010

שלום.
    הכל התחיל לפני כ-7 שנים בתאילנד. הייתה לי שפשפת אשר יצאה במפשעה בין הרגל לאשך. זה התפתח לשלפוחיות מוגלתיות כאלו, מעט הזדהם ובעזרת טיפול אנטיביוטי זה עבר.
    מאז, כל קיץ או שני קיצים, "יוצאות" השלפוחיות הללו בערך אחת לשנה ללא חוקיות כלשהי.
    זה תמיד מתחיל כשפשפת קלה אשר מעט מגרדת, מתפתח לבליטות קטנות, יוצא החוצה במין שלפוחיות, מתפוצץ ונעלם.
    למעט גירוד בזמן הזה, אין איזו תופעה אחרת- ועושה רושם שזה משהו על העור בלבד.
    כל התהליך לוקח כשבועיים. יכול לקרות פעמיים בקיץ, ויכול לא לקרות כלל.
    אני מדגיש- התנאים ההיגיינים ביום יום טובים מאד!

הוספת תגובה

• לאורן

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    04/07/2010

שלום אורן
    עם התלונות הנ"ל אליך לפנות לרופא עור. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עטרה בצבע אפור
    בן 25
    02/07/2010

שלום רב לרופאים,

אני בן 25 שנים, בריא בדרך כלל.
    שמתי לב אתמול שהעטרה אצלי בצבע אפור, לציין כי כשהייתי קטן לא עברתי ניתוח מילה - ניתוח להסרת וסילוק העורלה (אני לא יהודי) ולכן אני רק יכול לראות שטח קטן מהעטרה, וכמעט כל השטח שאני רואה הוא בצבע אפור, בעבר, אני זוכר שהיה גם צבע אפור אבל רק מהצדדים של צורת "הטבעת" שאני רואה ("הטבעת" = כל השטח שמסביב לפתח השופכה), עכשיו כמעט כל השטח בצבע אפור, מאז ששמתי לב לזה, אני בסיוט. אני מאוד מאוד מודאג. אשמח לדעת במה מדובר והאם מדובר במשהו מסוכן ונזק כרוני?
    והאם יש קשר לתדירות האוננות והצבע?
    לציין כי אני לא נוטל תרופות.
    בעבר לא היו לי בעיות כלשהן בתחום האורולוגיה.
    אין מחלות תורשתיות במשפחה.
    נולדתי בריא ואני בריא בדרך כלל.
    בנוסף לשאלה שלעיל, אשמח לדעת האם עלי לפנות לאורולוג או לרופא עור?
    אודה לכם מקרב לב על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עטרה בצבע אפור

הוספת תגובה

• הערה

בן 25
    03/07/2010

אולי ניתן לומר גם שהצבע הוא כחול כהה- אבל אני לא בטוח אם זה תיאור נכון, אני גם לא מצליח לתאר את הצבע בצורה שאני רואה אותו. אבל זה לא ורוד או סגול, זה אפור או כחול כהה או שילוב של שניהם.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצעיר

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    04/07/2010

שלום
    אני ממליץ לפנות לאורולוג-מומחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת US לכליות
    אלכס
    01/07/2010

תוצאות של בדיקת US לאשה בת 80:
    הבדיקה ללא שתיה
    כליה ימנית: תקינה בגודל אגן כליה בחלקו אקסטרארנלי גדוש.
    בליה שמאלית: תקינה בגודל אגן הכליה גדוש.
    מה משמעות של התוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת US לכליות

הוספת תגובה

• אלכס שלום

ד''ר גאזי פארס
    02/07/2010

אגן הכליה הוא החלק בכליה שאליו מתנקז השתן. הגביעים וחלק מהאגן נמצאים בתוך הכליה (אנטרארינלי) והחלק החיצוני של האגן נקרא אקסרארינלי (חוץ כליתי).
    ברוב המקרים גודש של האגן האקסטרארינלי הוא מצב מולד ואין לו כל משמעות.
    צריך לבדוק באולטראסאנדים קדמים אם הממצאים הללו היו קיימים : אם כן אז אין צורך בהמשך בירור . אם הממצאים הללו הם חדשים אז נא לפנות לאורולוג להמשך בירור.
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית השתן
    שני
    29/06/2010

אני סובלת כשלושה חודשים מתכיפות ודחיפות קשה במתן שתן עם הרגשה של חוסר התרוקנות לעיתים,והרצון להתפנות לעיתים אפילו כל רבע שעה.
    ציטולוגיה תקין,בדיקות שתן תקינות,us תקין.,בדיקת אורודינמיקה תחושה מוגזמת וירודה בהיענות השלפוחית.
    כחודש לאחר הבדיקה הרגשתי תכיפות חמורה יותר וכאב באזור הנרתיק אך הכאב פסק.
    כשלושה שבועות לוקחת דטרוזיטול 4 מ"ג עם מעט מאוד שיפור.
    בתוכנית לבצע ציסטוסקופיה בהרדמה עם ניפוח השלפוחית וביופסות לפי הצןרך.
    ניתן לי elatrolet 10 מ"ג לפני השינה אולם לא התחלתי לקחת מאחר וקראתי שזה נוגד דיכאון ומרדים ואני חוששת מה גם שאין לי כאב רק אי נוחות בזמו יחסי מין.
    אשמח לחוות דעת על מצבי ומה דרכי איבחון וטיפול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    30/06/2010

עברת בירור מקיף ביותר ואין לי מה להוסיף. אורולוג שמטפל בך עושה עבודה יסודית ורק תמשיכי בטיפול ומעקב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בתחתית אשך שמאל
    RRed
    27/06/2010

יש לי איזשהו גוש באשך שמאל שאין לו מקביל באשך ימין ואני לא בטוח, אבל נראה לי שהוא גדל בחודשים האחרונים.
    האם זה משהו נפוץ או שאני יכול להתחיל להלחץ?

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בתחתית אשך שמאל

הוספת תגובה

• גם..

RRed
    27/06/2010

אני לא סובל מכאבים כלשהם או כל בעיה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בתחתית אשך שמאל

פרופ' אבי שטיין
    28/06/2010

שלום רב

לא צריך להילחץ אבל צריך בהקדם!!! לבצע אולטרסאונד של האשכים ולהיבדק על ידי אורולוג

בברכה

פרופ' אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה דלקת בערמונית
    אבי
    26/06/2010

מזה מספר שנים שאני מתלונן לפני רופא המשפחה על כאבי בטן באזור מעל לפין. הרופא מישש לי את הערמונית ולא מצא רגישות מיוחדת.כמו כן הוא טען שיש תסמונת כזו של אי נוחות באזור הפרוסטטה ונתן לי כדורים ששמם הוא: פרמיקסון . הכדורים לא עזרו ולפני שנה התגברו הכאבים והרופא נתן לי דוקסילין למשך חודש פעמיים ביום. לאחר חודש הכאבים נעלמו לגמרי. והייתה לי שנת שקט. במהלך השנה הופניתי לאולטראסאונד של הפרוסטטה והאשכים דבר שנמצא תקין (למעט שנאמר לי שבאשך ימין ....שכאב לי, יש כלי דם מורחבים. כמו כן אובחן אצלי דם בזרע. פניתי לאורולוג וזה טען שמאחר שהכאבים עברו זה דבר שלא צריך להבהל ממנו.
    לפני חודש הגעתי למדא עם כאבים חריפים מעל לפין ובאשכים שוב. בספירת דם יצא ליwbc -18.9:הרופא שם טען שזה כנראה פרוסטטיטיס ונתן לי ציפרוגיס למשך 3 שבועות דבר שהקל במעט על הכאבים. לאחר שבוע של הפסקה באנטיביוטיקה , ניסיתי לעשות קצת פעילות גופנית דבר שהחזיר את הכאבים מעל הפין ובאשכים במלוא עוצמתם. מאחר וזה סוף שבוע פניתי שוב למדא ושם הרופאה עשתה ספירת דם ששוב יצאה גבוהה wbc-14.6 . הרופאה נתנה לי דוקסילין למשך 30 יום ואמרה לי לדרוש במפגיע מרופא המשפחה שאגיע לאורולוג כמה שיותר מהר. התחלתי לקחת את הדוקסילין אבל עדיין יש לי התלבטות. לא היה לי חום למרות הספירה הגבוהה בשני המיקרים.
    האם תוכלו ליעץ לי בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כנראה דלקת בערמונית

הוספת תגובה

• שכחתי

אבי
    26/06/2010

עשיתי פעמיים בדיקת psa והיא יצאה תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה דלקת בערמונית

פרופ' אבי שטיין
    28/06/2010

שלום אבי

ייתכן אמנם שיש לך דלקת בערמונית וייתכן אפילו דלקת כרונית. לדעתי צריך לבצע לך אולטרסאונד טרנסרקטלי או CT כדי לברר אם אין מורסה של הערמונית שיכולה להסביר את הכדויות הלבנות המוגברות

במידה ואין מורסה צריך לתרבת את השתן ולבצע בדיקת שתן כללית ותרבית לפני ואחרי עיסוי ערמונית

בברכה

פרופ' אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך במשך כמה חודשים.הכאב בא
    עמוס
    25/06/2010

הייתי אצל שני אורולוגים שונים, הם בדקו את האשך ואמרו שהוא לא ממש מנופח. שלחו לבדיקת אולטרסאונד ובדיקת שתן. שתיהן יצאו תקינות. אין להם מושג מה זה, והכאבים ממשיכים. אני ממש מתוסכל, מה זה יכול להיות..?
    זה לא דלקת ביותרת האשך, לדעתם. אלה תוצאות הבדיקות:
    אולטרסאונד- שני האשכים הודגמו בגודל ובמרקם תקינים .מנח וציר האשכים תקינים .לא הודגמו תהליכים בתוך האשכים .לא הודגם נוזל מסביב לאשכים או בתעלה המפשעתית יש לציין ורידים ברוחב כ0,21-0,22 דו-צדד
    BILAT VARICOCELE : לסכום

שתן- URINE-CULTURE STERILE CULTURE SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN 2.00 MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    30/06/2010

ברוב המקרים כאבי אשך (שק האשכים) לא קשורים לאשכים עצמם ולא ממקורם ולכן לאחר שנשללה בעית האשך כמו גידול, תסביב או דלקת ( לפי בדיקת מישוש האשך ואולטראסאונד) למעשה תפקידו של אורולוג בבירור הכאבים מסתיים. אין לי מה להוסיף לעומת קולגות שבדקו אותך.
    ממליץ לפנות כירורג כללי - לשלול בקע מפשעתי ולאורטופד - לבדוק מפרק ירך וגב כי הכאב יכול להיות הקרנה משם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר TURP
    דוד
    25/06/2010

חודש וחצי אחרי טארפ.בן 60.סובל עדיין מדליפת שתן ונרשם לי ינטריב במינון 40 מג' ע"י האורולוג-מנתח.מה תופעות הלוואי? לכמה זמן נלקחת בדרך כלל התרופה והאם אזדקק לה לשארית חיי? מה הסיכוי של תרופה זו לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר TURP

הוספת תגובה

• לאחר TURP

פרופ' אבי שטיין
    28/06/2010

שלום פאול

תופעה של איבוד שתן לאחר TURP בד"כ מתאפיינת על ידי אי יכולת להתאפק ואיבוד ב"דרך לשירותים". אם כך הדבר ייתכן ויש לקחת תרופות המרגיעות את שריר השלפוחית.
    אם מדובר באי שליטה בעת מאמץ כמו עיטוש ושיעול - הטיפול ביאנטריב מתאים ובד"כ אחרי כמה שבועות יש הטבה וניתן להפסיקו.

בברכה

פרופ אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול סרטני בארמונית השטן לגבר 83
    אבי
    22/06/2010

גבר בן 83 החולה בסוכרת לפני 12 שנה עבר ניתוח בפרסטטה.הבדיקות דם טובים.לפנ יומיים התגלה סרטן מה עושים באופן כללי אזה טיפולים מקבלים בדרך כלל

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

לא הבנתי האם מדובר בסרטן הערמונית או סרטן כיס השתן - שתי מחלות שונות וטיפול שונה.
    אם מדובר בסרטן הערמונית לגבר מבוגר מ-75 בד"כ לא מטפלים במחלה אלא רק משגיחים כי סרטן בגיל זה מתפתח איטי מאד ולא מסכן את החיים. אם מדובר בסרטן השלפוחית אז כן מטפלים אך סוג הטיפול תלוי בהקף המחלה ודרגת ממאירות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת .וסוגי ניתוח.
    חיים
    22/06/2010

1) אני עומד לעבור ניתוח ,בשיטת TURP. ויש אנשים ששואלים באתר שעברו ניתוח בשיטת TRAP
    מה ההבדל בין שניהם.
    2) כפי שנאמר לעיל שאני עומד לעבור ניתוח בשיטת TURP משמעות כריתה חלקית.ונאמר לי שהערמונית אין לה תפקיד יותר.השאלה שלי היא למה לא כורתים אותה לגמרי ,כדי למנוע חלילה גידולים סרטניים בעתיד.
    3)למה רק שיש בעיות לאנשים עולים ושואלים כל מיני שאלות .זו כמובן זכותם.אני מבקש גם אנשים שעשו כל מיני ניתוחים אורולוגים,ועברו בהצלחה ואין בעיות יותר .רצוי גם לציין זאת כדי לעודד אנשים
    כמוני, שאני כל כך דואג ומתלבט.בניתוח שאני עומד לעבור.

ישר כח ובתודה מראש גם לבעלי האתר וגם לשואלים.

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

אני לא מכיר ניתוח שנקאה TRAP, כניראה שישנה טאות בשם.
    זה נכות שניתוח כריתת ערמונית שלמה (הניתוח נקראה כריתת ערמונית רדיקאלית) עושים רק במקרים של סרטן הערמונית ולא במקרים של ערמונית שפירה מוגדלת ומפריעה להטיל שתן חופשית. הסיבה לזה פשוטה - לניתוח כריתה רדיקאלית ישנם סיבוכים ותופעות לווי קשים בסבירות הרבה יותר גבוהה לעומת ניתוח TURP ולכן לא מקובל לסכן את המטופל כשזה לא הכרחי.
    לגבי ניתוח TURP - שיעור הצלחה כי 80-90%, החלמה יחסית קלה ומי שעבר את הניתוח בהצלחה לא חושב שיכול להיות מצב שונה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשלפוחית???
    אלינור
    22/06/2010

שלום רב,

אני בת 30 , ללא הריונות. לפני 6 וחצי שבועות עברת לפרוסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית וניקןי אנדומטריוזיס- שחלות, רחם, אגן ושלפוחית.

בערך שבועיים אחרי הניתוח (ז"א לפני חודש) החלו לי כאבים בצד ימין בבטן התחתונה במיוחד בסוף הטלת השתן. עשיתי בדיקות שתן ולהלן התוצאות:

Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 30.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(.........*).
    Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).
    Leucocytes (U)/Field 10.00 Leuco/F
    Erythrocytes (U)/Field 2.00 Ery/F
    Mucous (U) +++
    Squamous Epithelial Cell ++

לא לקחתי כלום. הכאבים קצת השתפרו אבל בשבוע האחרון החלו לי כאבים באיבר מין עצמו, סוג של דקירות שבאות לסירוגין כל הזמן באותו צד - ללא הפרשות. עשיתי שוב את הבדיקות ולהלן התוצאות:
    ========
    PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
    Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 10.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..*.......).
    Leucocytes (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).

Urine Culture תרבית שלילית

הלכתי לרופא נשים שלי לבדיקה, הוא לא מצא כלום ונתן לי כדור נגד פטריה. לקחתי אותו אבל הכאבים רק החמירו. הכאב נמצא בצד ימין איפה שהיתה הציסטה ועיקר האנדומטריוזיס.

1. האם הסימפטומים יכולים להצביע על פגיעה בשלפוחית כתוצאה מהניתוח?
    2. על מה עוד הם יכולים להעיד?
    3. מה היית ממליץ לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשלפוחית???

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

לא ניראה שמדובר בנזק לשלפוחית כי זה מלווה בכאב מאד חד תוך כדי הטלת שתן ונחלש בהמשך. כי מדובר במחלה מפושטת וניתוח נרחב ישנה אפשרות של מעורבות שופכן ימני בתהליך אנדומטריוטי או בנזק לשופכן בניתוח. ממליץ לבצע סונר כליות ובמידה וקיימת התרחבות של כליה ימנית שמעלה חשד לאחת מההופציות להמשיך בירור ע"י CT.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, משהו נוסף

אלינור
    23/06/2010

המון תודה על תגובתך.

מה יכולה להיות הסיבה שכבר חודשיים (והתחיל אחרי הניתוח) יש לי Erythrocytes, Protein ו Leucocytes בשתן?
    בנוסף, עד כמה הבירור 'בהול' ומהם השלכות של חוסר טיפול ?

תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    30/06/2010

ברגע שמעלים חשד לחסימת שופכן ובעקבותה חסימת הכליה מקובל לבצע בירור בהקדם כי כליה חסומה מאבדת את התפקודה הדרגתית ואם המצב כן קיים ישנו צורך בטיפול (ניקוז הכליה) בהקדם. לכן ממליץ לפנות לרופא משפחה ולבקש הפניה לאולטראסאונד- בדיקה לא פולשנית ומספיק מדוייקת.
    במידה ובסונר לא יראו ממצאים פתולוגיים ניתן לשקול ציסטוסקופיה- הסתקלות דרך מכשיר אופטי לתוך השלפוחית לוודא שאין מעורבותה באנדומטריוזיס שיכול להסביר את לויקוציטים ואריטרוציטים בשתן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתח תקוה
    ליאור
    21/06/2010

שלום דר
    אני בן 65
    לפני 14 חודש עברתי ניתוח מעקפים בלב
    לפני הניתוח הפניתי את תשומת הלב של המנתח על כך שפתח צינור השופכה שלי צר מאוד (הוא גם מסתיים קודם לקצה)

חודשים אחרי ניתוח המעקפים קיבלתי דלקת בשתן אושפזתי ל4 ימים
    אחרי הדלקת הרגשתי שריפה כמעט בלתי פוסקת בצינור השופכה ושינוי בזרימת השתן (חלש יותר)
    חייתי עם זה עד לדלקת הבאה שהגיעה אחרי חודשים

ללא ציצטוסקופיה הומלץ לי על ידי רופא מנתח לעבור TURP היות ובקושי נתתי שתן ושרף לי מאוד
    גם הרצון לשתן היה פעמים רבות וזרמה בקושי (אחרי מעשה אני חושד שבגלל ההיצרות)
    עברתי 06/11/01 TURP

הניתוח עצמו עבר מהר ותוך יומיים חזרתי הביתה
    החודשים הראשונים היו סיוט של כאבים בשתן
    אחרי חודשים הכאבים התמתנו אבל הזרם היה בינוני והשרפה בצינור השופכה עד היום מציקה והופכת את חיי לעינוי בלילות עד לדלקת הנוכחית (השלשית אחרי (TURPנתתי שתן עד 6-7 פעמים
    במשך היום התכיפות ההייתה יותר נורמאלית

לפני 9 ימים קיבלת עוד פעם דלקת , אושפזתי ל4 ימים
    המשכתי בבית עד להיום עם האנטיביוטיקה

בבית חולים שללו לי אבן בכליות בדקו שארית שתן אחרי נתינת שתן(היה 0 )

עד הרגע שורף לי צינור השופכה לפעמים כמו גחל ולפעמים פחות

אחרי הניתוח ולפני הדלקת השלישית נעשו לי כמה הרחבות להיצרות במיטאוס סב קורנלי (העתקתי מהמכתב) שנתנו לי תחושה יותר טובה אבל זה לא נתן את התשובה

חיי נהיו סיוט
    אנא עזרתכם
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    פתח תקוה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

היצרות שופכה זה סיבוך ידועה אחרי ניתוחי לב פתוח וגם סיבוך מוכר אחרי ניתוח TURP. היצרות זאת מתבטאה בזרם שתן חלש ושארית שתן רבה אך לא בכאבים או צריבה שאתה מתאר. בגלל חוסר התאמה בין תלונותך והאבחנה בשלב זה לא יכול לתת המלצה טיפולית מסויימת.
    בנתיים ממליץ להשלים הבירור ע"י בדיקות ציסטוגרפיה - שיקוף רנטגן תוך כדי הזרקת ח.נ. דרך השופכה, ציסטוסקופיה - הסתקלות ישירה לתוך השופכה עם מכשיר אופטי - שתי הבדיקות מיועדות לבירור מצבה של השופכה ובדיקת אורודינמיקה כדי להבין האם קיימת הפרעה נוירולוגית של השלפוחית. לפי התוצאות ניתן לכוון הטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה