פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר ובדיקת הולטר 24 שעות
    ענת
    16/12/2019

שלום

בת 50 מטופלת ביוטירוקס לבלוטת התריס. מידי פעם דופק מהיר

המלווה גם בקוצר נשימה ובקושי להסדיר את הדופק. הופנתי

לבדיקת הולטר.

יש לציין שאני אדם ספורטיבי הולכת 6 ק"מ ביום

בבדיקת הולטר ל24 שעות אובחן

הפרעת קצב חדרי pvc's - מעטים בודדים.

והפרעות קצב על חדרי pac's - מעטים בודדים.

אני מאד מודאגת מהממצאים הללו.

האם צריך לראות קרדיולוג?

אלו בדיקות עליי לבצע?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    16/12/2019

הפעימות המוקדמות הבודדות ממקור עלייתי וחדרי אינן מסוכנות כלל ומאוד שכיחות באוכלוסיה הכללית (לכולנו יש קצת מהן!). התלונות שאת מתארת של דופק מהיר הן לא משניות לממצאי ההולטר. אנחש שביום של ההולטר הרגשת טוב, חוקי מרפי עובדים שעות נוספות עם בדיקות ההולטר כך שדווקא ב-24 שעות של ההולטר מרגישים טוב. ממליץ להיבדק ע״י קרדיולוג, מומחה בהפרעות קצב לב (אלקטרופיזיולוגיה) ולהשלים בירור בסיסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת עזרה בניתוח התוצאות הולטר לב 48
    יניב גבריאל
    15/12/2019

שלום רב,
    אני בן 37 , בריא בדר"כ , עוסק בספורט מדי פעם , במהלך ריצה (10 קמ) מרגיש במרכז החזה כמו התהפכות לב , או פספוס פעימה . לכן עשיתי בדיקת מאמץ ואקג שיצאו תקינות , ועכשיו עשיתי הולטר למשך 48 , המוזר שקיבלי תשובה שמחולקת ל24 פעמיים.
    לא מזמן קיבלתי תשובות של הולטר 48 שעשיתי , אך לא מצליח לנתח את התוצאות , להלן התשובה:
    Bradycardia-03
    Bradycardia-12
    Dropet beats - 03
    קצב בסיסי: סינוס שנע בין 47 ל 122 לדקה (ממוצע 67)
    הודגמו קטעים מעטים וקצרים מאוד של סינוס ברדיקרדיה עד 38 לדקה בשעות הלילה בלבד"
    ללא הפרעות קצב חדריות/על חדריות במהלך הבדיקה.
    Dropet beats בודדים כביטוי לסינוס אריתמיה : ללא פאזות משמועיות .
    הפרעות קצב חדריות : vpbs בודדים.
    הפרעות קצב על חדריות :apbs בודדים .

לא מצליח להבין את מה שכתוב , אשמח לעזרה.

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    08/01/2020

מדובר בבדיקה תקינה. התחושות שאתה מתאר מתאימות לפעימות מוקדמות, מצב שלא מסוכן בכל צורה שהיא בכמות שנרשמה בבדיקת ההולטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאני בבעיה - מחסור בתרופה הכרחית
    אריה
    14/12/2019

שלום ד'ר נכבד
    כמו שציינתי בכותרת, נראה לי שניקלעתי לבעיה לא פשוטה,
    אני בן 60, יש לי מידיי פעם,אקסטרא סיסטולות, ומזה שנים ידוע על צינחת מסתם מיטרלי,MVP
    לפני 4 שנים,חויתי אירוע של רפרוף פרוזדורים,שיתכן ונוצר כתוצאה מאשלגן נמוך- 3.2, עקב שימוש במשתן דיזותיאזיד,
    נרשם לי טיפול ב, טמבוקור 50, אחד ליום, וקרדילוג 1.25
    לאחרונה אני נתקל בבעיה חמורה בקשר לתרופה,
    נאמר לי בבתי המרקחת של הקופה, וכן בפארמים למינהם,
    שאין להשיג [ משום מה, ולא נותנים הסבר ברור מהי הסיבה למחסור]אין להשיג TAMBOCOR50
    מציעים את התרופה הגנרית FELECAINIDE ACET . 29/M TAB 50 MG
    אותה אני חושש לקחת, מפני שזה אינו הטמבוקור המקורי, ואין לדעת כייצד התרופה הגנרית תשפיע, אני חושש שעלול תחת השינוי הזה להופיע רפרוף נוסף,
    מצד שני הציעו לי לקחת טמבוקור 100,ולחצות את הכדור לחצי,
    חד פעמי ,קניתי את המינון 100, אבל אפילו עם חוצה כדורים,
    החיצוי אינו מדויק, ואני מקבל כדור "שבור", ששני מחציתו אינם שווים בגודל,
    זה נשבר לחלק קטן יותר, מהשני שיוצא גדול יותר,
    מה עושים?? לטעמי הבעיה רצינית,שלא ניראית לי משחק ילדים,כי נראה לי ש"משחק בשבירת הכדור " שנותן חצאים לא שווים בגודלם, גם בסוף עלול לעורר רפרוף חוזר.
    איך יוצאים מהסיפור הזה???
    מה קורה בשוק התרופות בארץ? מדוע המחסור בטמבוקור 50??
    האם המינון הזה יחזור לבתי המרקחת???
    תודה עבור המענה.

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    16/12/2019

נראה לי שעניתי לך בפורום אחר באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך ותחושת סחרחורת
    אנונימית
    08/12/2019

אני בת 19 ולפני יותר משנתיים התחלתי להרגיש תחושת סחרחורת ואפילו על סף עילפון לפעמים. גיליתי שיש לי לחץ דם נמוך של 100-80 על 70-60 ודופק בין 80-90. האם מספיק לשנות אורח חיים לפי המלצת רופא משפחה או שצריך לגשת לבדיקה קרדיולוגית? רופאת המשפחה בדקה אותי עם סטטוסקופ ואמרה שהלב נשמע תקין.

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    08/12/2019

לחץ דם נמוך הוא דבר שכיח בבחורות צעירות כמוך. הקפדה על שתיה מרובה ובעיקר המלחת אוכל עוזרת מאוד. אם הבדיקות הבסיסיות תקינות (בדיקה גופנית, בדיקות דם ואק״ג, זה מאוד מרגיע. לא חייבים לגשת לקרדיולוג בגלל זה. כן הייתי שוקל ביצוע אקו לב נוסף לנ״ל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך ותחושת סחרחורת

אנונימית
    08/12/2019

אולי לא ניסחתי נכון. לא עשיתי אק"ג ואקו לב בכלל. הבדיקה היחידה של הלב הייתה האזנה לסטטוסקופ אצל רופאת משפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב, הופניתי לביצוע הולטר עקב תחושה חזקה של "החסרת פעימה", אשמח לעזרתכם בפיענוח
    מור
    02/12/2019

שלום רב, הופניתי לביצוע הולטר עקב תחושה חזקה של "החסרת פעימה", אשמח לעזרתכם בפיענוח, אני בת 35 בריאה, לא מעשנת/שותה, פעילה.

נצפו סה"כ 736 VPBS TOTAL במשך הבדיקה ממוקד אחד, מהם 2 קטעים של טריגמניה חדרית בלטו בצהרים ובערב. VPB's מהווים 0.8% מסך ה QRS
    הפרעות קצב על חדריות" נצפו 11 APCS במשך הבדיקה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    02/12/2019

שלום,
    התחושה שאתה מתאר מתאימה לפעימות המוקדמות שרואים בהולטר. לא מדובר בעניין שיש בו סכנה משמעותית. אם התחושות מפריעות ממליץ להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב להחלטות לגבי המשך בירור וצורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת לב במאמץ התייעצות
    יעל
    01/12/2019

הי. בני בן 20 במשקל יתר עשה היום בדיקה ורציתי לדעת אם היא תקינה או דורש ללכת לקרדיולוג.
    א. ק. ג במנוחה - קצב סינוס תקין
    דופק במנוחה 77 ובשיא המאמץ 175(87%)
    לחץ דם 138/80 במנוחה. בשיא המאמץ 180/80
    המאמץ נפסק אחרי 7:44 דקות בעומס 7.22mets בשלב 3
    תסמינים ללא תלונות לבביות
    הבדיקה הופסקה עקב עייפות
    ללא כאבים בחזה
    כושר גופני בינוני. התאוששות תקינה.
    אגומטריה שלילית לאיכסמיה

האם הכל תקין? תודה רבה 👏
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת לב במאמץ התייעצות

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    09/12/2019

בסה״כ מדובר בבדיקה תקינה. לציין כושר ירוד מאוד בשביל בן 20!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבדיקת הולטר לב
    יניב
    19/11/2019

שלום, נולדתי עם complete a-v block, נמצא במעקב. בבדיקת הולטר התקבלה התשובה הבאה: נצפו סה"כ 65 VPB'S במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים. נצפו גם בצורת קטעי ביגמניה חדרית.
    הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו כ-201 פעימות על-חדריות מוקדמות במשך הבדיקה, ככל הנראה ממקור נודאלי. בלטו במיוחד בשעות הערב.
    הפרעות הולכה: קצב סינוס עם Complete AV-Block. נצפה קצב נודאלי עם AV-Dissociation לאורך כל תקופת המעקב.
    פעילות קוצב:
    שינויים משמעותיים בקטע st: נצפו גלי T הפוכים עם שינויי ST בנוכחות גלי R גבוהים.

הערות/סיכום: קצב סינוס עם COMPLETE A-V BLOCK לאורך כל תקופת המעקב. נצפה קצב נודאלי, פעימות מוקדמות ממקור נודאלי בכמות בינונית. VPB's בודדים. מה הבדיקה הזאת אומרת? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לבדיקת הולטר לב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    09/12/2019

הפעימות המוקדמות בכמות מיזערית, תקין. לא מצליח להבין האם יש עדיין AV Dissociation למרות קוצב? במקרה זה או שיש רק אלקטרודה אחת (במדור הלב התחתון - בחדר), או שהאלקטרודה במדור הלב העליון (העליה) לא מתפקדת כיאות. ממליץ להיבדק ע״י קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות תרופה להפרעות קשב למישהי עם קוצב
    רחל
    17/11/2019

האם (av complete block) מתאים

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    09/12/2019

אין מניעה מטיפול תרופתי להפרעת קשב במטופלת עם קוצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יהיה זכאי לאחוזי נכות ביטוח לאומי
    לאורה זוהר
    16/11/2019

יש לי בן בן 20 נולד אם מום בלב במסתם אורטאלי עבר 2 ניתוחי לב בגל 1.5 ובגיל 9 נפגע לו חשמל של הלב מאובחן lbbb בנוסף דופק 99 שוחרר מצבא עקב חרדות למחלת של הלב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    08/12/2019

לא יודע, כדאי לפנות לביטוח לאומי לבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקות הולטר לב
    שירז
    23/10/2019

שלום,
    ברקע: בת 30, סובלת מפעימות מוקדמות בודדות מזה 10 שנים כנראה מחרדות. אקו תקין, מבחן מאמץ תקין, אקו במאמץ תקין(מחודש מאי) יש תקופות שאני מרגישה אותן הרבה יותר למשל בלחץ או בחולי. קיבלתי תשובות להולטר לב ואלו הממצאים היחידים שהיו:
    נצפו סהכ 6 apc's בודדים במשך הבדיקה.
    נצפה זוג apc's לדוגמה בשעה 8:12.

האם זה תקין?
    פעם ראשונה אני נתקלת בתשובה שהפעימות היו בזוגות.

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקות הולטר לב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    31/10/2019

גם אם יש פעימות עלייתיות מוקדמות בזוגות, או אפילו ״צרורות״ של כמה, הדבר אינו מסוכן והינו ממצא שכיח מאוד וחסר משמעות מבחינה קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח הולטר לב
    רביד
    13/10/2019

מצ"ב הקובץ. נצפו הפרעות קצב vpcs מרובות מאוד במהלך הבדיקה. נוכח יתר הבדיקה, הרופא טוען כי אין לכך משמעות מסוכנת ונתן לי קרדילוק רק כדי להפחית את תחושת פעימות הלב החזקות שאינה נעימה. אשמח לדעה נוספת כי התקפי הפעימות מאוד חזקים וממושכים.

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח הולטר לב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/10/2019

שלום רביד,
    אכן תדירות רבה מאוד של פעימות מוקדמות ממקור חדרי (מדורי הלב התחתונים). בתדירות כזאת הדבר עלול לגרום לבעיות כמו ירידה בתפקוד הלב ותסמינים המתלווים אליה. בניגוד למקרים בהם תדירות הפעימות לא מאוד גבוהה והטיפול נקבע בעיקר לפי התסמינים של המטופל, במקרה כזה צריך לבחון את הדברים ולהחליט מה לעשות גם אם אין לך כל תסמינים. ממליץ להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שמתמחה גם בביצוע פעולות אבלציה של פעימות חדריות מוקדמות. את מוזמנת לפנות אלי במייל [email protected] או לכל מומחה אחר בתחום לצורך תיאום פגישה לצורך השלמת בירור וקבלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקת מאלחש ללחי במקום לחיך
    דניאל
    28/09/2019

שבוע טוב
    מה קורה במצב של הזרקה בטעות ללחי, במקום לחיך לצורך טיפול שיניים,?
    האם יש משמעות שלילית בהזרקה כזו? במקרה וחןמר ההרדמה חודר לזרם הדם,?מבחינת הלב
    חן חן

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    30/09/2019

שלום, מדובר בהזרקה של חומר הרדמה מקומית על כן ההשפעה היא מקומית. אין סיבה להשפעה על הלב בהזרקה מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקות בשמוש מיקרופירין, לחינם, מהן ההשלכות?
    יעקב
    19/09/2019

שלום
    יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה,
    לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות,
    ישנו MVP
    י.ל.ד יתר שומני דם
    קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם,
    בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים
    הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים
    קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין
    עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים,
    בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא
    בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים,
    אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות?
    ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה.
    ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום?
    תודה עבור המענה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    30/09/2019

הפסקת אספירין לא עושה כלום להיצרויות כמו שנטילתו אינה עושה דבר. השאלה היותר חשובה היא למה בכלל אתה לוקח אספירין והאם אתה תריך ליטול מדלל דם אחר בגלל רקע של רפרוף פרוזדורים. ממליץ להיבדק בהקדם ע״י מומחה בהפרעות קצב לב או קרדיולוג שיעבור על הרקע שלך ויחליט אם אכן צריך או לא לתת טיפול לדילול דם משמעותי יותר מאספירין כדי להפחית סיכון לארועים מוחיים שגבוה בחלק מהחולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת הולטר לב - פענוח , הבנת הנקרא.
    יצחק אוסובסקי
    03/09/2019

הקצב הבסיסי: סינוס עם קטעי סינוס אריטמיה.
    מהירות מינימלית 46 לדקה. מהירות מקסימלית: 91 לדקה
    מהירות ממוצעת: 59 לדקה
    הפרעות חדריות PVC'S בכמות נדירה, 17 בהקלטה.
    הפרעות קצב על חדריות APC'S בכמות בנונית. 1102 בהקלטה.
    צרור של טכיקרדיה אריאלית, עד מהירות של 116 לדקה.
    הפרעות הולכה םאוזה בודדת
    שינויים משמעותיים בקטע ST THI

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    30/09/2019

מדובר בקצב תקין, פעמיות מוקדמות מועטות מהמדורים התחתונים ומעט יותר (הגם שעדיין לא הרבה) פעימות מוקדמות מהמדורים העליונים. הצרורות של פעימות מהירות שכיחות ואינם מטרידות. לגבי השינוי ST, צריך לראות כדי להבין במה מדובר. כדאי לגשת לקרדיולוג בקופה שיעבור על הבדיקה וייתן המלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח הולטר עזרה - בירור
    מילי
    24/08/2019

מה זה הפרעות קצב על חדריות apbs שכיחים בין 1-109 לשעה,האם זה מסוכן.לאחרונה התחלתי לסבול מדופק מהיר עם סחרחורת זרמים בגוף ותחושה של כמעט עלפון.מאוד מלחיץ.הפסקתי ספורט ובכלל מאוד מלחיץ.אני בת 53 עדיין עם מחזור,לא סדיר .ומחלת רקע אסטמה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח הולטר עזרה - בירור

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    24/08/2019

פעימות מוקדמות הנקראות APCs מקורן במדורי הלב העליונים וככלל אינן מסוכנות. ריבוי פעימות מוקדמות כאלה (אצלך הן לא בתדירות מאוד גבוהה), הינן סמן לסיכון מוגבר לפתח מה שנקרא פרפור פרוזדורים. בכל מקרה לא הפעימות המוקדמות הנ״ל ואפילו לא הפרפור גורמים (אלא במקרים נדירים מאוד) לתחושת קדם עלפון או עלפון של ממש. אין סיבה ללחץ, אך בהחלט יש סיבה להתיעץ עם מומחה לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה