מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידת דופק בזמן אוננות- בן 35יעקב14/03/2021
שמתי לב שאני מאונן הדופק שלי יורד ל60. ומרגיש טיפה מסוחרר. ושאני לא מאונן זה 75.80. יכול ליהיות שהלב שלי לא מזרים דם כמו שצריך?. בן 35. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן30/05/2021בדופק של 60, ואף 50, לא אמורה להיות כל סחרחורת (שקשורה לדופק). ייתכן שיש סיבה לסחרחורת שבמקביל מורידה מעט את הדופק. ממליץ להיבדק ע"י רופא משפחה ולהמשיך משם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות בעקבות שינויים הורמונלייםאפרת13/03/2021
שלום רב,
האם לפי הספרות הרפואית פעימות מוקדמות יכולות להיווצר בעקבות שינויים הורמונליים כמו הפלה או בעת תקופת טרום הבלות כאשר רמות האסטרוגן יורדות?
כמו כן, האם כמות של 20 עד 40 פעימות מוקדמות ביממה בכלל דורשת בדיקות ובירור או פשוט להתעלם מזה ולחכות שיעבור כמו שעבר בפעמים קודמות ?
(בת 39, ללא מחלות לב במשפחה, בוצע אקו לב ב2014 עקב פעימות מוקדמות ויצא תקין )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן30/05/2021תדירות פעימות מוקדמות של 20-40 ביממה, ואף כמה מאות ביממה אינן מצריכות כל בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לב בת 32ליאת05/03/2021
שלום, אני בת 32, עם תירודיטיס לאחר לידה, עקב תחושת פלפיטציות שחשתי (שחלפו מעצמם לאחר כשבועיים) ביצעתי הולטר לב. (בזמן הבדיקה הייתי במנוחה ולא חשתי כלל בפלפיטציות) להלן תשובת הבדיקה: קצב סינוס. קצב לב48-130 ממוצע 75. PVCs-3125,מכל הפעימות 3%. 182 ביגמניה חדרית. 17 טריגמניה חדרית. מה פשר הבדיקה? האם מסוכן? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021היי ליאת,
לרוב פעימות מוקדמות אינן מסוכנות, במיוחד בתדירות הלא מאוד גבוהה כמו אצלך של 3%. ובמקרה שלך אפשר להניח במידה גבוהה של וודאות שהן קשורות ליתר פעילות בלוטת התריס וכשזו תאוזן הן ייעלמו כפי שהופיעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר. . . .
ליאת06/03/2021תודה רבה על תשובתך! אם הבדיקה נעשתה במנוחה ממש ויצא 3% של פעימות מוקדמות. אם הייתי עושה את הבדיקה ביום שהייתי פעילה בו כמו בדכ היה צפוי שיהיו הרבה יותר פעימות מוקדמות או בערך אותו דבר? אני שואלת בגלל הסיכון... שוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמבוקור להפרעות קצב הלברות28/02/2021
שלום
אני מקבל מזה כמה שנים בטמבוקור 100מ״ג פעמיים ביום
כרגע אני בארצות הברית התרופה הולכת ואוזלת רציתי לחזור לארץ אבל השמים סגורים הגשתי לוועדת חריגים ודחו את בקשתי
השאלה שלי מה שם של הטמבוקור בארצות הברית
אשמח לתשובה בברכה ובשורות טובות רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021Flecainide
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר הפרעות קצב APB- בן 56ניסים05/02/2021
שלום
בן 56, מזה כשנה וחצי סובל מהפרעות קצב APBs מרובות, תועדו במספר הולטרים בין 6000 ל 20000 ביממה. ללא סמפטומים, גם ללא טיפול תרופתי. ארגומטריה ואקו תקינים.
לאחרונה הרגשתי שההפרעות חלפו לחלוטין ביקשתי הולטר ויצא 9 APBs בלבד. יש לציין שלא שיניתי דבר באורח חיי. האם הרפואה יודעת להסביר העלמות של ההפרעות?
האם זה מטען חשמלי שנעלם מהעליות של הלב?
או מוליך חשמלי שנותק כמו באבלציה?
במידה וזה יחזור האם לשקוך טיפול תרופתי לזמן מוגבל בהנחה שזה יעיל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021לצערי אין לי הסבר לשינוי הדרסטי, במיוחד לאחר תקופה ארוכה של ריבוי כל כך משמעותי של הפעימות. אני חייב להגיד שהייתי חוזר על הבדיקה כי זה נשמע אפילו קצת לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטר לב- פענוחרונית רוזנטל29/01/2021
שלום,
בידי פענוח הולטר אפשר הסבר בבקשה
קצב סינוס
קצב לב מינמלי 44 קצב לב מקסמלי 115 ממוצע 64
הפרעות קצב חדריות 255בפזור משתנה
הפרעות קצב על חדריות 75 עם 4 זוגות ושלשה אחת וגם רצף של 5 פעימות
הפרעות הולכה - לא
שינוי ST -לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021מדובר בבדיקת הולטר תקינה, עם קצב סינוס (קצב רגיל) ופעימות מוקדמות בודדות ממדורי הלב התחתונים (חדריות) והעליונים (על חדריות). בדיקה תקינה לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המסתם האאורטלי דו-עלי? (מצורף קישור לאקו)בן21/01/2021
שלום,
אני בן 35, ללא בעיות בריאותיות מיוחדות.
בבדיקת אקו שעשיתי הטכנאית אבחנה "חשד למסתם אאורטלי ביקספידלי", אבל אמרה שהיא לא יודעת להגיד בוודאות.
צריך להגיד שבבדיקת אקו שעשיתי לפני שנה דווקא אבחנו את המסתם כתלת-עלי.
בנוסף יש לציין כי זוהתה הגדלה של אאורטה עולה מ-24mm ל-34mm בפרק זמן של כשנה, וכן שהמסתם עצמו נראה מעובה (שני דברים שעל פניו מעידים גם על מסתם דו עלי).
מצורף קישור לסרטון של האקו (45 שניות, העליתי ליוטיוב):
https://youtu.be/ZsWcuVs6hz0
אשמח לחוות דעת שלך, האם להערכתך מדובר במסתם דו או תלת עלי?
במידה ויש ספק - האם ממליץ לבצע MRI כדי לקבל אבחנה טובה יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021אני לא מומחה לאקו לב אבל אם נצפו במפורט 3 עלים בבדיקה קודמת, אז כנראה שיש שלושה עלים. הגלדת האורטה שאתה מתאר אינה אמיתית ככה"נ כי 24 מ"מ זה מעט מדי, ככה"נ לא נמדד נכון, ה-34 זה תקין.
אם יש ספק, ממליץ על ביצוע בדיקת אקו חוזרת במרכז רפואי רציני כדי להתרשם מהדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי אקסטרא סיסטולות בן 63אריה16/01/2021
שלום
בו 63 ,סובל מ תופעת אקסטרא סיסטולות מזה כ13 שנים,זה בא והולך
לפני חמש שנים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מקבל לבעיה,טמבוקור50 *1 ליום קרדילוג 1.25
לפני שבוע התחסנתי במנה הראשונה, של חיסון לקורונה
אחרי כ4 ימים התחלתי להרגיש ריבוי של אקסטרא סיסטולות לאורך כל היום ,
האם סביר ש זו תופעת לוואי, מהחיסון?איך להתיחס לזה?
האם יכול להסתבך להפרעת קצב רצינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/03/2021היי אריה,
יכול בהחלט להיות שהשינוי היה קשור בעקיפין לחיסון אך לא ניתן להגיד זאת בוודאות. גם אם כן, הצפי הוא שהדברים יחלפו וייתכן ועד כה כבר חלפו. בכל מקרה מומלץ להשלים בירור ע"י אקו לב והולטר קצב לב ולהתייעץ עם מומחה להפרעות קצב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר לב חוות דעתיצחק14/01/2021
שלום דר אני בן 39 רציתי לדעת בבקשה האם הבדיקה תקינה והאם צריך להיות במעכב עכשיו ואו בעתיד והאם יש סיבה לדאגה בכלל.
תודה רבה
ד״ר גיא רוזן15/01/2021בדיקה תקינה לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר 13 לידים בן 62דניאל04/01/2021
דוקטור נכבד
בן 62,סוכרת י.ל.ד מאוזנים.עקב ריבוי פעימות מוקדמות ובקשתי לשקול אבלציה נשלחתי לבדיקה שבנדון. אודה באם תשפוך מעט אור על תוצאותיה:
"קצב בסיסי סינוס,ממוצע 65 פ' לדקה,טווח בין 55-90 פ' לדקה, נרשמו APBS לא שכיחים (0.2%. נרשמו VPVS שכיחים,סה"כ 4580, 5% מסך הפעימות בתבנית LBBB לא ממקור OUTELOW TRACT ללא אירועי PAF.
האם ישנם ממצאים מדאיגים מעבר לכמות הפעימות המוקדמות?
מקדים תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/01/2021לא מדובר בממצאים "מדאיגים", גם מבחינת כמות הפעימות המוקדמות. אומנם הן לא מעטות אך לא בכמויות שגורמות לבעיות משמעותיות (לרוב מעל 15-20%), כמו ירידה בתפקוד הלב. בכמות כזאת אנחנו כן מטפלים בדרך כלל אם המטופל תסמיני. ואם הכמות הזאת היא על טיפול תרופתי וזה עדיין מפריע לך, בהחלט ניתן לשקול ביצוע צריבה. ממליץ להגיע אלי או למומחה אחר בתחום לייעוץ מסודר ומעמיק יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר לב- מה זה אומר?זהבה29/12/2020
שלום, בבדיקת הולטר לב " הפרעות חדריות PVC'S בכמות של 2 בהקלטה.
הפרעות קצב על חדריות APC'S בכמות נדירה, 38 בהקלטה
צרורות של טכיקרדיה אטריאלית.
אין הפרעות הולכה. אין שינויים משמעותיים בקטע ST.
לציין, שיש לי מחלה איסכמית וכבר שמו לי סטנט בצנתור.
ויש לי גם הפרעה דיאסטוליטת דרגה 2.
אודה לך על עזרתך בפענוח התשובה [עד להליכתי כמובן לקרידולוג שלי]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/01/2021פעימות מוקדמות בכמות כזאת ואף יותר יש לכולם, הן חסרות משמעות. "צרורות של טאכיקרדיה עלייתית" גם רואים המון, לא מצויינת שכיחותן ומשכן. צרורות בודדים קצרים גם כן יש לכולם והם חסרי משמעות. אם יש ארועים ממושכים יותר והמטופל סובל מדפיקות לב אז אפשר לשקול לטפל בזה. בכל מקרה זה לא משהו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לב בת 63שרה28/12/2020
בת 63 בריאה בדרך כלל,לוקחת אלקטרוקסין לתת פעילות של בלוטת התריס,עשיתי הולטר בגלל פעימות לב מוגברות,קצת חרדות מאז הקורונה ולחץ מהעבודה.
הפרעות קצב על חדריות apcsשהם 4אחוז מהפעימות.סהכ ניצפו 4212 apcs בודדים במשך הבדיקה.מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/01/2021הפעימות המוקדמות ממקור עלייתי (מדורי הלב העליונים) אינן מסוכנות בשום צורה שהיא ולרוב אנשים לא מרגישים אותן. 4% זה נחשב לא מעט אך עדיין רחוק מלהיות "המון".
אנחנו יודעים שאנשים עם הרבה פעימות מוקדמות נמצאים בסיכון מוגבר שבעתיד יאובחנו עם מה שנקרה "פרפור פרוזדורים" שהיא הפרעת קצב הלב השכיחה במבוגרים.
מה שנחוץ הוא מעקב קרדיולוג. אם הפעימות המוקדמות מפריעות ניתן לטפל בהן תרופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר- בן 47שוקי16/12/2020
אני בן 47 בריא לא מעשן
פעם בשנה סובל מפרפור פרוזדורים לוקח פרולול רק בעת הפרפור30 מג וזה עובר לאחר כ חצי שעה
לאחרונה ביצעתי הולטר למעקב בשגרה ולהלן התוצאות
הפרעות חדריות בכמות נדירה
הפרעות על חדריות בכמות נדירה 17 בהקלטה
הפרעות הולכה 3 פאוזות(dropped beat) קצרות
שאלתי היא מה זה הפרעות הולכה קצרות 3 פאוזות ממה הם נגרמות ומה הטיפול אם יש צורך בטיפול?
והאים זה נחשב להולטר תקין
תודה
ד״ר גיא רוזן15/01/2021ה"פאוזות" נגרמות ע"י פעימה מוקדמת במדורי הלב העליונים שמגיעה מוקדם מדי מכדי שמערכת ההולכה של החשמל בין המדורים העליונים לתחתונים תוכל להעביר אותה. זאת תופעה שכיחה וחסרת כל משמעות מעשית מבחינת סיכון או כל דבר אחר. יש אנשים שמרגישים את זה כ"החסרת פעימה", רוב האנשים לא חשים כלום. לא צריך לעשות עם זה שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הולטר 12 לידיםנועה13/12/2020
היי
הופנתי להולטר 12 לידים לאחר שני הולטרים קודמים שיצאו בנורמה למעט טכיקרדיות לא מוסברות וקצת פעימות מוקדמות.
אקו לב רגיל ובמאמץ תקינים, לוקחת קרדילוק 7.5 מ"ג לפלפיטציות, להורדת דופק ולאיזון לחץ דם גבוה.
המינון עוזר להורדת הדופק והלח"ד אבל פחות לתחושת הפלפיטציות בחזה רוב שעות היום.
צילום חזה, תריס, קתכולאמינים, עורקי כליה ובדיקות דם- הכל תקין.
בשלושת ההולטרים נכתב בפענוח רק המשפט
"P wave changes"
האם מדובר במשהו בעל משמעות? מצ אחד הרופא לא התייחס ומצד שני בד"ר גוגל רשום עולם ומלואו :)
הרופא שלי טרם ראה את התשובות של ההולטר 12 לידים כי ממתין לבדיקה הבאה שהיא External loop recorder.
תודה מראש על העזרה!
ד״ר גיא רוזן13/12/2020לא משהו מסוכן, זה אומר שמדי פעם יש פעילות חשמלית שמגיעה לא מ״קוצב הלב הטבעי הרגיל״ אלא ממקום אחר, ממצא לא נדיר שמתועד מדי פעם. חסר משמעות מבחינת סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב- טיפול תרופתי שונההלנה06/12/2020
שלום רב. יש לי הפרעות קצב לב ואני מטופלת בקרדילוג 1.25 שלאחרונה מוריד לי מאוד לחץ דם ל100/50. האם יש תרופה אחרת להפרעות קצב שלא מורידה לחץ דם? תודה
ד״ר גיא רוזן15/01/2021מדובר בקרדילוק במינון מינימלי, אם הל"ד לא יורד מתחת ל-90 (המספר הגבוה), לא הייתי מתרגש. אני אנחש שאת לא מרגישה סחרחורות או חולשה ניכרת. אם הל"ד הנמוך אכן תסמיני, אפשר לשקול לעבור לתרופות אחרות, תלוי במה הפרעות הקצב שבהן מטפלים. ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר בתחום לייעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)