פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• lbbb אקג וארגומטרייה- בירור
    אריאלה
    25/05/2019

שלום רב,
    בת 69, (ברקע צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשש שנים).
    לאחרונה בגלל תחושה של תעוקה בחזה בעת לילה שידרתי א.ק.ג. לנטלי (אני מנויה) ומצאו lbbb חדש. במיון - טרופונין שלילי וצילום חזה תקין וכן שאר בדיקות הדם. אקו לב תקין. ארגומטריה תקינה (במגבלות lbbb).
    שאלןתיי: 1. הבנתי שבנוכחות lbbb אין אפשרות לראות בא.ק.ג. סימני איסכמיה (כנ"ל בארגומטרייה). לפיכך האם יש טעם לשדר בעתיד א.ק.ג לנטלי? מה כן אפשר לראות בא.ק.ג?
    2. השבוע הין שוב מקרים של תחושת לחץ כבד בחזה ולא שידרתי שהרי אין טעם מחמת lbbb. איך אדע אם התופעה קשורה ללב או אולי משהו עיכולי. יש לציין שבד"כ יש הקלה עם נטילת לוסק/נקסיום/פאמוטידין וכדו', מקץ שעה /שעה וחצי.
    אודה על הבהרתך בשתי השאלות לעיל
    אריאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    lbbb אקג וארגומטרייה- בירור

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    01/06/2019

שלום אריאלה,
    נוכחות של LBBB באק״ג אכן מפריעה לראות שינויים איסכמיים. לכן בדיקת ארגומטריה בנוכחות LBBB אינה מהימנה לזיהוי איסכמיה. על כן, במישהי עם תלונות על מיחושים בחזה יש טעם להשלים בירור לשלילת איסכמיה ע״י בדיקה אחרת שלא מסתמכת על אק״ג בלבד כגון מיפוי לב במאמץ או אקו לב במאמץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שינויים במדידה של חדר שמאל lvef מה אתה אומר
    יונתן
    20/05/2019

שלום
    אני בן 29 אקו מאמץ ארגומטריה אקג דופלר ועוד בדיקות כלליות תקינות.
    לפני חודש עשיתי דופלר במנוחה אצל מפענח מסויים והבדיקה בכלליותה הייתה תקינה אם תוצאה של 60 % lvef
    השבוע עשיתי שוב בדיקה רק בדיקת אקו במאמץ אצל מפענח אחר ובדופלר במנוחה לפני המאמץ זה יראה 55% lvef
    יכול ליהות זה מדידה שונה של טכנאי ?
    או פיענוח שונה של רופא ? לא יודע למה להתייחס
    ושתי הערכים טובים ? מה הקטע של הירידה ב5 %?
    אשמח להסבר.

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    01/06/2019

מדובר בהבדל קטן שבהחלט יכול להיות קשור להבדלים טכניים בין הבדיקות. אפילו אם היה אותו טכנאי מבצע את הבדיקה בהחלט הבדלים כאלה זה משהו שרואים וזה לא אומר שבאמת יש הבדל בתפקוד הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקו במאמץ דעתך לאור הנתונים
    גלעד
    19/05/2019

שלום
    אני בן 31 עודף משקל 16 ק"ג בדיקות דם תריסיות צילום חזה הורמונים ועוד בדיקות תקינות מספר רב של אק"ג סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב דופק ממוצע 84-88 בזמן האחרון לא בכושר בעבר הייתי בכושר טוב קצת חרדות גם נוטל קלונקס 0.5
    הייתי שמח לפענוח הבדיקה זה במנוחה:
    סיבת הבדיקה: שלילת מחלה כלילית משמעותית בירור פלפיטציות
    תוצאה ערך נורמלי למבוגר
    אאורטה העולה 31 ממ'
    שורש האאורטה 36 ממ' (37 )
    D-2 פרוזדור שמאלי 32
    V-c שטח פרוזדור שמאלי 16 סמ"ר (15)
    רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 29 ממ'
    רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 47 ממ' (53)
    עובי המחיצה הבין חדריות 11 ממ' ( 9-11)
    עובי דופן אחורית 9 ממ' (9-11)

הוספת תגובה

תמונה

• אקו במאמץ דעתך לאור הנתונים המשך נתונים

גלעד
    19/05/2019

לסיכום בדיקת אקו דופלר -קרדיוגרפיה הראתה:
    איכות הבדיקה. טובה טכיקרדי במנוחה סינוס.
    חדר שמאל: גודל תקין. תפקוד איזורי תקין. תפקוד גלובלי שמור בגבול התחתון של הנורמה. 55% lvef. היפרטרופיה ללא תפקוד דיאסטולי.- e 0.60 a 0.65 e/a 0.9
    חדר ימין גודל תקין. תפקוד תקין.
    עליה שמאלית תקינה.
    עליה ימנית תקינה.
    מסתם המיטארלי תקין. מסתם האאורטלי תלת צניפי. מסתם הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית. מסתם הפולמונלי תקין.
    לחץ ריאתי סיסטולי 27 ממ"כ.
    מחיצה בינעלייתית שלמה. האאורטה העולה לא מורחבת.
    וריד נבוב תחתון תקין. פריקרדיום ללא נוזל.

מאמץ ( פרוטוקול bruce )
    הופסק אחרי 7 דקות עקב העייפות והגעה לדופק המטרה.
    דופק במנוחה 120/דקה דופק בשיא המאמץ 194 / דקה שזה 102 % מהחזוי. ל.ד במנוחה 135/85 ממ"כ בשיא המאמץ 180/90 ממ"כ.תגובה המודינמית תקינה.
    עומס מירבי mets 8.1
    אק"ג במנוחה סינוס t שלילי בiii ii f
    אק"ג בשיא המאמץ- ללא עדות לאיסכמיה
    באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים.
    No evidence of new regional wall motion abnormalities at 102% of maximal age -predicted heart rate moderate exercise capacity normal hemodynmaic response to exercise
    השאלות שלי הבדיקה תקינה ? מותר לי לעשות ריצה ספורט?
    מה זה מסתם
    הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית? Lvef55% היה לי 60% לפני חודש שעשיתי אקו דופלר במנוחה מה פשר השינוי?
    וגם בדופלר לעומת דופלר מלפני חודש יש שינויים קטנים אני מדבר על אאורטה העולה פרוזדור שמאלי ובכול הקטגוריה ששלחתי לך בתגובה הראשונה יש שינויים קטנים מהדופלר במנוחה הקודם
    לסיכום מה דעתך בדיקה תקינה ? מותר לי לעסוק בפעילות גופנית?
    מה פשר השינויים שציינתי בפניך. עשיתי גם לפני חודש דופלר במנוחה שהיה תקין ומבחן ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה רק אם כושר נמוך
    אשמח שתענה לי על שני השאלות שרשמתי שתי התגובות תודה גדולה.
    תודה ענקית מראש !!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ריצה קצרה וקלה ודופק מהיר
    ינון
    12/05/2019

שלום
    אני בן 30 בשנים האחרונות רצתי המון הייתי בכושר נהדר כול ריצה במשך שעה, אף פעם לא נעזרתי בשעון דופק וכאלו.
    בחודשים האחרונים לא עשיתי פעילות אירובית ריצה וכאלה.
    אני בריא אין לי בעיות עשיתי בדיקות מקיפות .
    ניסיתי לחזור לרוץ ריצה ממש קלה במשך עשרים דקות הדופק הגיע לי ל170 מפעילות ממש קלה בדקתי אם האצבעות בעורקים.
    השאלה שלי אליך זה לא מסוכן דופק כזה מריצה כזאת קלה אפילו עבר ת170...איך מריצה ממש קצרה הדופק הגיע לי ל170
    ועבר אותו אפילו מה עצתך?
    אציין ארגומטריה,אקו דופלר ועוד בדיקות לב תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה קצרה וקלה ודופק מהיר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

לא מסוכן, אם תחזור לכושר, הדופק לא יקפוץ כל כך גבוה ומהר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ריצה דופק מהיר

ינון
    14/05/2019

שלום
    דופק בסיסי שלי 92 לא מסוכן ?
    אני מגיע לדופק ממש מהיר
    כול הבדיקות שעשיתי תקינות.
    אציין שעשיתי מבחן ארגומטריה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה אריטמיה הפרעות קצב.
    אבל תוך 7 דקות הגעתי לדופק 190 אחוז מעל הדופק מטרה שלי
    זה בסדר להתחיל ריצה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הולטר מה אתה אומר דוקטור לאור הנתונים
    אלירן
    12/05/2019

שלום
    אני בן 25 עשיתי אקו דופלר במנוחה שהיה תקין.
    ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות להפרעה או איסכמיה אך כושר נמוך.
    בדיקות דם תקינות ספירת דם כימיה בדם טרופונין תקינות כולל תריסיות צילום חזה תקין.
    דופק ברגיל נע בין 82 ל88 היו כמה פעמים לאחרונה שהדופק היה 100 ועד 120 שנבדק ויצא כסינוס טכיקרדיה ללא בעיות.גם כמה פעמים היה מן תעוקת חזה במנוחה. הבדיקות שציינתי עכשיו היו ממש לאחרונה בשבועות האחרונים.עשיתי אותם, הולטר ליממה עשיתי לפני שלוש שנים שהיה תקין, השאלה שלי אליך לאור הנתונים שהבאתי לך עכשיו האם לדעתך צריך כדאי גם להשלים בדיקת הולטר ליממה גם או שלא כזה צריך? מה דעתך ? לאור כול מה שרשמתי לך כאן

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

אני חושב ששאלת את השאלה כבר בוריאציה כזאת או אחרת מוקדם יותר ונתתי תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הולטר שאלה........

אלירן
    14/05/2019

לא שאלתי תשאלה הזאת בשום ורציה אחרת
    מה נסגר איתך פעם ראשונה שאני מגיב פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תרשים שעשיתי מעוניין לדעת מה זה אומר
    מתן
    02/04/2019

שלום
    מאוד הייתי רוצה את חוות דעתך לגביי התרשים הנ"ל
    תודה ענקית מראש !!!! בעקבות דופק מהיר שהיה לי ולחץ דם קצת גבוה אני בן 30

הוספת תגובה

תמונה

• אקג..............

מתן
    13/04/2019

שלום
    אשמח לחוות דעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לחוות דעת בעניין התרשים

מתן
    28/04/2019

שלום
    אשמח לחוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

הקצב הוא ממקור ״סינוס״, מעט מהיר, והדבר העיקרי לציין הוא מה שאנחנו קוראים ״שינויי STT לא ספציפיים״ שמתבטאים אצלך בהשטחה של גלי T בתרשים האק״ג. הייתי ממליץ על ביצוע אקו לב ובדיקת קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תרשים אק"ג המשך

מתן
    14/05/2019

שלום
    עשיתי אקו דופלר שיצא תקין במנוחה לחלוטין.
    עשיתי ארגומטריה שיצאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תרשים אק"ג בקשר אליו

מתן
    14/05/2019

שלום
    קרדיולוג אישר שהתרשים תקין אך מהיר... לא ציין מה שציינת על הst שברוב המקרים הוא אמר לי הם חסרי משמעות באק"ג
    מה עוד שעשיתי אקו אחרי במנוחה והוא תקין לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דופק ממש מהיר אחרי אוכל מה אתה אומר היש קשר
    בני
    09/05/2019

שלום
    אני בן 30 אכלתי על האש פיתה ומלא בשרים ארוחה ממש כבידה ושעות הדופק 120 וקצת יותר במנוחה האם ארוחה כבדה יכולה לגרום לדופק כזה מהיר למשך שעות?
    אציין שבלי קשר לאחרונה עשיתי אקו דופלר במנוחה שהיה תקין בדיקת ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה אך כושר נמוך אק"ג תקין צילום חזה תקין דופק ממוצע 82-88 כמה פעמים בדיקת טרופונין שהייתה בסדר את הבדיקות האלו עשיתי לאחרונה בעקבות כול מיני תלונות שהיו לי
    ארוחה ממש כבדה יכולה לגרום לדופק ככה ?

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

ארוחה כבדה לא אמורה לעשות דופק מהיר. ממליץ לגשת לרופא מטפל להתייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ארוחה כבדה

בני
    14/05/2019

שלום
    תתפלא קרדיולוגים במציאות ששאלתי ובפורומים אחרים אמרו שארוחה כבדה כן יכולה לגרום לדופק מואץ מוזר מה שאתה אומר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אקו לב במאמץ הנותן תמונה המשקפת את מצב המאמץ
    אדיר
    11/05/2019

שלום רב דוקטור
    אני בן 28 עשיתי שלשום אקו דופלר במנוחה שהיה תקין
    בנוסף מבחן שנקרא ארגומטריה שתי הבדיקות יצאו תקינות
    הגעתי בארגומטריה לדופק המטרה ללא עדות להפרעות ולאיסכמיה
    אני חש הרבה תעוקה במנוחה ( לא יודע אם זה מהלב )
    לפי חומר שקראתי באינטרנט יש בדיקה בשם אקו במאמץ אם יותר דיוק כי הבנתי שתרשים אק"ג לא תמיד משקף מציאות
    האם כדאי להשלים לבדיקה הזאת ? שהבנתי שמיד אחרי הבדיקה ממה שקראתי באינטרנט משווים תאקו למנוחה ורואים איך הלב עובד ממש אחרי מאמץ ההתכווצות ועוד דברים בנוסף כמובן לתרשים אק"ג גם
    מה דעתך ? כי אני עדיין חש המון במנוחה תעוקת חזה או מה שזה לא יהיה ללא קשר עשיתי עוד בדיקות מקיפות שלא העלו בעיה כלשהי.. אשמח לחוות דעתך המקצועית

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

תתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך טוב יותר ממני. במידה ואין גורמי סיכון והתלונות לא ״טיפוסיות״ ניתן להסתפק בבדיקות שביצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבחן ארגומטריה מוצלח ללא הפרעות הגעה לדופק מטרה
    ארז
    11/05/2019

שלום רב
    אני בן 36 עשיתי מבחן ארגומטריה השבוע שיצא כושר נמוך אבל ללא סימנים של הפרעות בקצב הלב ללא סימני איסכמיה עשיתי תבדיקה על דעת עצמי כי הרבה פעמים בעת מנוחה חשתי מן לחץ באיזור החזה, הארגומטריה יצאה תקינה ואני עדיין חש לעיתים תלחץ הזה הארגומטריה לא מאשרת שבעצם אין תעוקת לב?
    אציין שעשיתי עוד בדיקות לב אחרות ובכולן יצא שהם תקינות
    אקו,הולטר,אק"ג צילום חזה ועוד... הגעתי בארגומטריה לדופק מטרה ללא שום הפרעה .. מה זה יכול ליהות? הארגומטריה תקינה אז מה בעצם לחפש האם זה הלב אני ממש לא יודע כבר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל שמכיר אותך טוב יותר שיעריך האם ניתן להסתפק בבדיקות שעשית או שיש צורך בבדיקות נוספות ללב. כמובן שזה יכול להיות בכלל לא קשור ללב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם זה יכול לעשות בעיות אשמח לתשובתך
    לידור
    11/05/2019

שלום
    אני נוטל קלונקס 0.5 עקב חרדות כבר מעל חודש פעמיים שלוש ביום כמעט כול יום יש ימים גם שלא נוטל בכלל.
    זה יכול לפגוע בלב הכדורים האלו ? יכולים להשפיע על הלב באיזה אופן מסויים ? כאב חזה ? דופק מהיר ? או דברים אחרים.......
    אציין שבכללי אני בריא הלב והכול עשיתי בדיקות לאחרונה אני בן 27....

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

שלום, קלונקס לא ״יפגע בלב״. בהחלט יכול לתת תופעות לוואי כפי שמצויין באלון לצרכן. רוב המטופלים שנוטלים אותו, נהנים מההשפעה שלו ללא תופעות לוואי משמעותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דופק ממש מהיר במנוחה
    ליאור
    11/05/2019

שלום
    אני בריא עשיתי מלא בדיקות של לב כול הבדיקות האפשרויות
    בזמן האחרון..... לעומת העבר יש לי דופק מהיר הרבה פעמים לאחרונה שעובר ת100 ומגיע בקלות ל120 ויותר ממה זה יכול לנבוע?
    עשיתי את כול אבל כול בדיקות הלב לאחרונה הכול היה תקין
    גם דם תריסיות ושאר הבדיקות האלו תקינות
    ממהז זה יכול לנבוע??? דופק ממוצע שלי 82
    עשיתי אק"ג,דופלר,צל"ח,הולטר אקו במאמץ ועוד ועוד
    אז אם הכול בסדר למה הרבה פעמים הלב מאיץ ככה ל100 ועד 120
    מאוד אודה לתשובה ......

לקביעת תור
    סגירה
    דופק ממש מהיר במנוחה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

שמח שהבדיקות תקינות, זה שולל בעיות רציניות. ייתכן ומה שיש לך זה Inappropriate Sinus Tachycardia שגורמת לדופק מהיר ולא תואם את המצב (במנוחה). ישנם טיפולים שונים לעניין, ממליץ להיבדק ע״י מומחה הפרעות קצב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כבדות הרגשה של משהו לוחץ
    יניב
    11/05/2019

שלום רב
    אני בן 33
    וחש לעיתים קרובות מן לחץ בחזה אי נוחות לא כאבים אלא משהו כבד מוחץ אי נוחות
    עשיתי בעקבות זה אקו דופלר במנוחה תקין
    ארגומטריה אם הגעה לדופק מטרה ללא סימני איסכמיה והפרעות.
    מספר אק"ג לאחרונה שהיו סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב
    צילום חזה תקין
    בדיקת טרופונין תקינה
    בדיקות דם שתן תריסיות הורמונים תקין.
    הולטר תקין
    ממה זה יכול לנבוע מרגיש את זה באיזור חזה לב מה זה עצם?
    עצב? שריר ? איבר אחר? כול הבדיקות תקינות
    מן כבדות כזאת אני חש
    גם קרדיולוג עבר על אנזמה הרפואית שלי וטוען שאין לי שום בעיה.
    מה דעתך ? כי אני עדיין חש את זה זה לא תמיד.

לקביעת תור
    סגירה
    כבדות הרגשה של משהו לוחץ

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

מה שחשוב הוא שהבירור שעברת תקין ועל כן שולל בוודאות גבוהה בעיית לב כסיבה לתלונות. יכולות להיות סיבות אחרות רבות לכאבים בחזה כולל מערכת העיכול, שרירים ועצמות ועוד. מומלץ להיבדק ע״י רופא משפחה שיכוון לבדיקות נוספות לכיוונים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פעילות גופנית איך אני חוזר אחרי כול האירועים
    יותם
    07/05/2019

שלום רב
    אני בן 28 גובה מטר 73 שוקל 83 בחודשים האחרונים היו לי כול מיני תופעות מוזרות שלא היו לי מעולם ככה ביום בהיר של תעוקת חזה במנוחה ובמאמץ דופק מהיר פתאומי במנוחה מספר רב פעמים של דופק מעל 100 ועד 130 פעימות לדקה שיצא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות עשיתי תאק"ג באותו זמן שהיה ....
    דופק ממוצע 84-88 אקו דופלר תקין במנוחה ארגומטריה תקינה ללא איסכמיה אך כושר נמוך, הרבה סחרחורת ולחץ בראש שהיה לי .
    עברתי סיטי מוח אמריי מוח בדיקות דם תריסיות צילום חזה ועוד ועוד בדיקות בקיצור הכול תקין..
    בעבר רצתי המון שנים בחודשים האחרונים לא... התחלתי ליטול קלונקס 0.5 כנגד חרדה שאלתי אליך איך אני חוזר לריצות ?אחרי כול התקופה הזאת שעברתי שלפי כול הבדיקות לדעתי אין בעיה הכול תקין יכול ליהות שזה בעצם חרדה הרי אם אתחיל לרוץ פתאום אחוש שוב דופק מהיר ומנגנון החרדה יעבוד מן הסתם.
    בעבר רצתי שנים ובכלל לא חששתי הייתי רץ שעה ברצף 3 4 פעמים בשבוע ולפעמים יותר הייתי בכושר שיא !! לא חששתי והכול היה בסדר.
    איך מתגברים על החרדה ? וחוזרים לרוץ ?חושש שבעת ריצה יהיה משהו אם הלב... אחרי התקופה הזאת ?הרי מן הסתם בעת פעילות הגופנית יכול לחזור סימפטומים של מה שהיה לי בחודשים האחרונים במנוחה החרדה ושאר הדברים אני ממש רוצה לחזור לרוץ לפי הבדיקות אין בעיה אבל הקטע המחשבתי החרדה המתח הייתי שמח לעצה שלך לדעתך........תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

בגיל 28 עם בדיקות תקינות כפי שציינת, אין סיבה לחשוש מבעיות לב. אבל חרדה כידוע לא צריכה סיבה אוביאקטיבית, ממליץ לפנות לרופא מטפל ולשקול ייעוץ פסיכיאטרי לטפל בחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבחן מאמץ תקין שולל תעוקת חזה במנוחה דוקטור
    טל
    05/05/2019

שלום
    עשיתי אקו דופלר במנוחה שיצא תקין במנוחה אני בן 28
    עשיתי מבחן ארגומטריה והגעתי לדופק המטרה שהממצאים בו שאני אם כושר נמוך כי מזמן לא עשיתי כושר אבל אין עדות להפרעת קצב לסימני איסכמיה אריטמיה או כול דבר אחר בעייתי שאלתי אליך האם זה בעצם שולל תעוקת חזה שאני חש מידי פעם במנוחה ? ארגומטריה שוללת תעוקת חזה במנוחה אם היא תקינה ?

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

ארגומטריה, כמו כל בדיקה אינה מדויקת במאת האחוזים. במישהו צעיר כמוך עם סיכון נמוך למחלה כלילית בדיקה שלילית כזו היא בדרך כלל מספקת לשלול בסבירות גבוהה מחלה כלילית. צריך להתיעץ עם הרופא המטפל כדי שיחליט האם הבדיקה מספקת או שצריך לעשות בדיקה נוספת עוד יותר מהימנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת מאמץ ומשמעותה- בירור
    אלעד
    03/05/2019

שלום רב דוקטור
    אני בן 31 גובה 1.70 שוקל 86 עודף משקל של 14 ק"ג בעבר גם הנתונים הגופניים משקל וכו היו טובים יותר
    בעבר הרחוק רצתי שנים בחודשים האחרונים לא רצתי כלל הכושר הגופני שלי ירוד אני יודע, בעבר היה לי כושר גופני מעולה פניתי מיוזמתי דרך הרופא משפחה למבחן מאמץ ארגומטריה עקב כך שחזרתי לרוץ והרגשתי מן תעוקת חזה בריצה במאמץ... בדיקות דם תריסיות צילום חזה אקו דופלר במנוחה ועוד בדיקות כלליות שעשיתי לאחרונה תקינות דופק ממוצע במנוחה 80-88 הרבה פעמים גם דופק פתאומי של 100 עד 130 שאובחן כסינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות הייתי שמח לדעתך לגביי הנתונים של המבחן מאמץ ארגומטריה

לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על:
    סיכום: ביצע 7 דקות מאמץ לפי פרוטוקול ברוס הגיע לקצב לב מירבי של 190 לדקה 101 % מדופק המטרה ול.ד 160/90 אין אריטמיה אין התפתחות של הפרעת הולכה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים
    הערות מבצע הבדיקה:
    כושר גופני ירוד תגובה נורמוטנסיבית אין סימני איסכמיה מיוקרדיאלית באקג במאמץ
    אני יודע שאני לא בכושר גופני לעומת פעם וגם הבדיקה אומרת את זה, אבל האם לפי הבדיקה מותר לי לעסוק בספורט? ריצה ? אין בעיה של אספקה של דם ללב? לשריר הלב ? מה זה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים? אין הפרעות איסכמיה ?
    אשמח לתשובתך תודה גדולה מראש..
    אציין רק שלפני שלוש שנים שהייתי בכושר מעולה הבדיקת ארגומטריה שעשיתי הייתה מצויינת נמשכה ש12 וחצי דקות
    שונה לחלוטין מהבדיקה הזאת הגעתי לשלב 5 בה שבבדיקה הזאת בקושי ל3 כי לא הייתי פעיל בחודשים האחרונים הדפקים הלחצי דם היו שונים.. אשמח אבל לתשובתך לשאלותיי לגביי הבדיקה הזאת
    אני יודע שאני לא בכושר גופני לעומת פעם וגם הבדיקה אומרת את זה, אבל האם לפי הבדיקה מותר לי לעסוק בספורט? ריצה ? אין בעיה של אספקה של דם ללב? לשריר הלב ? מה זה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים? אין הפרעות איסכמיה ? תודה גדולה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    13/05/2019

אלעד שלום,
    מדובר בבדיקה תקינה לחלוטין. צניחות ST מינימליות בתבנית עולה זה משהו שרואים אצל רוב הנבדקים ולא מדובר בממצא חריג. בהנחה של היעדר סיבות אחרות להימנע מעיסוק בספורט, לא צריכה להיות מניעה מעיסוק בכל סוגי הספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה