מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקה אשמח לחוות דעתך אקואוראל10/04/2019
שלום דוקטור
בדיקת אקו דופלר שעשיתי עקב ריבוי של דופק מעל 100 ועד 120 שהתגלה כסינוס טכיקרדיה לפעמים תעוקת חזה בדיקת דם תריסיות ועוד בדיקות כלליות תקינות
קצת עודף משקל,דופק ממוצע 80-84 אשמח לדעתך לגביי בדיקת האקו דופלר שעשיתי מצורף שתי דפים אני בן 31 ברקע בריא .
רציתי לדעת הבדיקה תקינה ? צריך המשך בירור מה היא אומרת ?
תודה מראש תוצאה ערך נורמלי למבוגר
אאורטה העולה 29 ממ'
שורש האאורטה 34 ממ' 37
(2-d) פרוזדור שמאלי 34 ממ'
V-c4 שטח פרוזדור שמאלי 12 סמ"ר 15
רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 28 ממ'
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 48 ממ' 53
עובי המחיצה הבין- חדריות 9 ממ' 9-11
עובי דופן אחורית 9 ממ' 9-11
המסתם המיטרלי trace mr
מסתם טריקוספידלי trace tr
לסכום: בדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה הראתה
Normal lv size , wall thickness and systolic function estimated lvef=60%
Normal diastolic function normal size atria
Normal size aortic root and ascending aorta
No significant valvular dysfunction
Normal rv size and systolic function
Normal ivc size and respiratory variation
Estimated spap from tr=18mmhg+rap=23mmhg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורף דף
אוראל10/04/2019שלום מצורף הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורף דף שני
אוראל10/04/2019שלום
עוד קובץ בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019לא יכול לראות את הצילומים באיכות טובה. לפי מה שרשמת בהודעה המקורית, הבדיקה תקינה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מנוחה דעתך המלומדתיאיר09/04/2019
שלום
אני בן 28 עודף משקל 14 ק"ג 1.70 שוקל 86
בדיקות דם תריסיות אקו אק"ג ועוד בדיקות תקינות
הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה של 100 עד 120 שיצאו קצב סינוס . קצת בסטרס...
שאלתי אליך אני בודק הרבה תדופק והדופק במנוחה הממוצע הוא 84 88 92 זה מסוכן תקין? קצת נרתע מזה זה לא שזה מציק מבחינת הרגשה אלא בראש מזה שזה יחסית גבוה.
עכשיו התחלתי קצת הליכות ואוכל בריא להוריד משקל..
מה דעתך על הדופק במנוחה הזה...???
אציין שאם אני הולך טיפה וכאלו אז הדופק
גם 100 ו110 ויותר....אודה לתשובתך...
תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019דופק מנוחה עד 100 נחשב תקין. גם אם יותר גבוה זה לא מסוכן ומעיד בדרך כלל על כך שאתה נמצא בכושר ירוד ולעיתים מעיד גם על ״פעילות יתר״ של ״קוצב הלב הטבעי״. תתמיד עם הפעילות הגופנית ותראה שהדופק מנוחה יירד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס ריצה פעילות גופניתחן09/04/2019
שלום
מי שנוטל קלונקס 0.5 יכול לעשות פעילות גופנית?
אני יודע שזה קצת מעייף אני כבר נוטל תכדורים
מותר לעשות איתם ריצה וכאלו ?
כי יש קרדיולוג שאמר שאין אם זה בעיה ששאלתי מעניין אותי
גם דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019חן שלום,
אין מניעה עקרונית מביצוע פעילות גופנית מאומצת עם קלונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת דופק על ידי תרופת חרדהמתן07/04/2019
שלום
האם שיש דופק מהיר שמעל 100 עד 120
אם אקח קלונקס 0.5 זה יכול להוריד תדופק ?
בגדול בריא קצת חרדתי אבל בוא נוריד את עניין החרדה
קלונקס יכול להוריד דופק וכאלו? אני יודע שזה לא פרולול או כרלו אבל בכול זאת אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019קלונקס יכול להוריד את הדופק המהיר אם אכן נובע מחרדה אבל זאת לא תרופה לטיפול בדופק מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לי לעסוק בריצה דופק כזהעידו07/04/2019
שלום
האם מי שהדופק הבסיסי שלו הוא 90 אני בן 34
הרבה פעמים הדופק מגיע מ100 עד 130 לא נרשמו הפרעות קצב שעשיתי בדיקות בגדול בריא מותר לו להתחיל פעילות גופנית ריצה ? אם דפקים כאלו גבוהים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019עידו שלום,
התשובה היא כן, מותר לעשות פעילות גופנית עם ״דופק התחלתי״ כזה. אם תתמיד בפעילות הגופנית האירובית בצורה סדירה, אחד הדברים שתראה הוא שדופק המנוחה שלך יירד ככל שתיכנס לכושר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפקים מהירים האם יש פיתרוןשרון07/04/2019
שלום דוקטור
עשיתי אקו לב במנוחה שיצא תקין בדיקות דם,תריסיות,צילום חזה שתן טרופונין ועוד בדיקות כלליות תקינות ....איזה עשר אק"ג בזמן שהיה דופק 104 ועד 120 כולם יצאו קצב סינוס טכיקרדיה...
אני אם עודף משקל של 12 ק"ג קצב לב ממוצע שלי הוא 88 , אני בן 30 בעבר עשיתי מלא ריצות לאחרונה לא... בחודשים האחרונים הרבה פעמים קצב הלב שלי עולה מ100 ועד 130 במנוחה ככה אפילו בישיבה שכיבה לא יודע מה לעשות הייתי אצל קרדיולוג מהקופה שאמר שאין לי כלום מה עושים כנגד התקפי הדופק המהיר האלו במנוחה? שאציין שכולם במקרה ניגשתי ישר לאק"ג היו מהירים אבל תקינים קצב סינוס, התחלתי עקב זה ליטול 0.5 קלונקס פעמיים ביום עקב גם לחצים בראש אציין שזה טיפה עוזר אבל הרבה פעמים הדופק המהיר במנוחה קורה. מה עושים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019שרון שלום,
אחד הדברים העיקריים שיכולים לעזור זה להכנס לכושר. ביצוע פעילות אירובית סדירה 4 פעמים בשבוע תגרום לירידה בדופק המנוחה. יש גם תרופות שיכולות לעזור לטכיקרדיית סינוס שאינה תואמת את הסיטואציה (במנוחה) אך חשוב להדגיש כי לא מדובר במצב מסוכן ומומלץ מאוד לטפל במצב ע״י כניסה לכושר גופני טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות זה מול זה מבחינת היכולות שלהם במאמץיניב06/04/2019
שלום
אקו במנוחה עשיתי השבוע
לגביי בדיקות מאמץ אני יודע שיש שתיים ארגומטריה ואקו במאמץ
אקן במאמץ אין לי טעם לעשות שוב בגלל שעשיתי במנוחה השאלה שלי הבנתי שאקו במאמץ נותנת יותר דיוק לגביי גילוי אוטם בעיות עורקים כלילים בעיות כושר גופני ועוד דברים שקשורים לבדיקה... הבנתי שבארגומטריה זה קצת חיסרון אם הקטע גם של התרשים האק"ג במהלך הבדיקה שיכול להביא ממצאים לא מדוייקים תמיד וזה בדיקה פחות אפקטיבית לעומת אקו במאמץ למה ?
והאם בכול זאת ארגומטריה תתן תעבודה טוב אם עושים תבדיקה הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019יניב שלום,
בדיקת האקו במאמץ נותנת דיוק טוב יותר מאשר מבחן מאמץ ״רגיל״ הנקרא ארגומטריה לעניין הסיכון לנוכחות ״סתימות״ בכלי הדם של הלב (העורקים הכליליים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לב מכלל סוגיו ובחינתם בדיקות מקיפותשינו05/04/2019
שלום רב
דוקטור אני יודע שיש המון בדיקות לב כגון:
הולטר,אק"ג,אקו,ארגומטריה,מיפוי לב,צילום חזה,mri לב ועוד.
ברור לי שכול בדיקה והבדיקה שלה ושכול בדיקה בודקת משהו אחר לגביי הלב אבל מסקרן אותי אם אתה צריך לגעת בבדיקות שציינתי מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב הלב הכי טוב (עוד פעם אני יודע שכול בדיקה היא שלעצמה) אבל מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצבו ובריאותו של הלב ממה שציינתי. אודה לתשובתך
(אני יודע כול בדיקה ובדיקתה אבל בשביל השאלה אם אתה צריך להצביע על בדיקה מהבדיקות שציינתי תודה גדולה מראש).....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019כפי שכתבת בעצמך כל בדיקה בודקת דברים אחרים ואין ״בדיקה בנותנת את תמונת מצב הלב הכי טוב״. ישנה בדיקה שנקראת Stress MRI שיכולה לתת את המידע הגדול ביותר בבדיקה בודדת אך גם היא לא נותנת מענה מלא לכל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי השתלת דפיברילטוררחמים04/04/2019
דוד שלי בן 59 עבר בעבר אוטם שריר הלב
רציתי לדעת הדופק במנוחה שלו הרבה פעמים
48-58 האם זה תקין ? רוצים להשתיל לו קוצב דפיברילטור בגלל הדופק שהוא מתחת ל60 ?
יש לו גם אי ספיקת לב 30 אחוז השתלת דפיברילטור
זה בגלל הדופק הנמוך? או בגלל דברים אחרים
אציין שהוא לא ספורטאי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/04/2019ההחלטה על השתלת דפיברילטור לא קשורה לדופק נמוך אלא לעובדה שהדוד סובל מאי ספיקת לב שאנחנו יודעים כי מעלה סיכון להפרעות קצב לב קטלניות. בשל הדופק הנמוך יש הגיון לשקול השתלת דפיברילטור ״דו-לשכתי״ (אלקטרודה אחת בפרוזדור ואחת בחדר ימין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן09/06/2019דופק נמוך יכול להיות משני לעובדה שציינת שהוא ספורטאי וכנראה גם התרופות שהוא מקבל אחרי התקף הלב. הסיבה להשתלת מכשיר דפיברילטור היא לא הדופק הנמוך אלה תפקוד הלב הירוד שאנחנו יודעים ששם אותו בסיכון מוגבר להפרעות רצת לב מסוכנות. בגלל הדופק הנמוך כל כך הייתי שם לו דפיברילטור עם שתי אלקטרודות (אחת בעליה ואחת בחדר) ולא אחת (בחדר) ששמים בדרך כלל ברוב המטופלים. צריך לוודא שהאק״ג שלו בסדר ולא צריך עוד אלקטרודה (שלישית) שיכולה לעזור עם תפקוד הלב במטופלים מסוימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק קצת מהיר דופק נמוךאברהם04/04/2019
שלום דוקטור
מעניין אותי לדעת
מה עדיף במנוחה דופק 84 או דופק 56 נניח במנוחה( הדוגמא של הדופק הנמוך תיקח בחשבון שאותו אחד לא ספורטאי בכלל )
אודה לתשובתך...כי מצד אחד 84 מעט גבוה במנוחה אומנם בנורמה ו56 זה מתחת ל60 שזה בריקרדיה.....( עוד פעם בהנחה שהדופק הנמוך לא כתוצאה מספורט)
אודה לתשובתך מסקרן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/04/2019אין כל הבדל ״מוכח״ בין המצבים שנתת. יש אנשים עם נטיה (לעיתים משפחתית) לדופק נמוךץ כל עוד זה לא נמוך ברמה שגורמת לחולשה ועייפות, אין עם כך כל בעיה. ברוב המקרים של דופק מעט מואץ במנוחה פעילות גופנית אירובית מסודרת תוריד את דופק המנוחה למטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בזמנים של מנוחה בכללינתן04/04/2019
שלום
אני בן 34 בריא הדופק שלי לרוב 84-88 במנוחה זה תקין ? חריג? מדאיג ? לא עוסק בספורט קצת עודף משקל..
כמובן שאם אני הולך טיפה או עושה דברים אז הדופק עובר גם ת100 110 ( לא מדבר על ריצה).
בגדול מה אתה אומר על 84-88 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/04/2019תקין לגמרי, אם תעשה ספורט אירובי, הדופק מנוחה יירד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קלונקס לב- התייעצותנדב02/04/2019
שלום
אני בן 29 והמליצו לי על פרולול ברקע אירועי סינוס טכיקרדיה רבים
תוצאות בדיקות דם תריסיות שתן צילום חזה ועוד סדרת בדיקות תקינות הדופק הממוצע שלי הוא 84, הרבה פעמים גם סתם ככה 100-130 קצת חושש מנטילת התרופה מתופעות לוואי שלה כי אף פעם לא נטלתי כדור להורדת דופק.
מה גם שכעת אני מטופל בקלונקס האם קלונקס יעיל בכלל?
יכול לעזור להוריד דופק וכאלו שקורה אירוע טכיקרדי, רופא כללי נתן לי את זה אחרי שעבר על האנזנמה הרפואית שלי .קצת חרדתי
או האם בכלל הקלונקס יכול להאיץ לי תדופק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/04/2019עניתי על כך מוקדם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרשים שעשיתי מעוניין לדעת מה זה אומרמתן02/04/2019
שלום
מאוד הייתי רוצה את חוות דעתך לגביי התרשים הנ"ל
תודה ענקית מראש !!!! בעקבות דופק מהיר שהיה לי ולחץ דם קצת גבוה אני בן 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג..............
מתן13/04/2019שלום
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לחוות דעת בעניין התרשים
מתן28/04/2019שלום
אשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן13/05/2019הקצב הוא ממקור ״סינוס״, מעט מהיר, והדבר העיקרי לציין הוא מה שאנחנו קוראים ״שינויי STT לא ספציפיים״ שמתבטאים אצלך בהשטחה של גלי T בתרשים האק״ג. הייתי ממליץ על ביצוע אקו לב ובדיקת קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרשים אק"ג המשך
מתן14/05/2019שלום
עשיתי אקו דופלר שיצא תקין במנוחה לחלוטין.
עשיתי ארגומטריה שיצאה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרשים אק"ג בקשר אליו
מתן14/05/2019שלום
קרדיולוג אישר שהתרשים תקין אך מהיר... לא ציין מה שציינת על הst שברוב המקרים הוא אמר לי הם חסרי משמעות באק"ג
מה עוד שעשיתי אקו אחרי במנוחה והוא תקין לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב אקו לב במאמץ אותו דבר מבחינת הדברים ?עידן30/03/2019
שלום
אני כנראה יעשה בדיקת אקו לב
השאלה שלי אליך באקו לב במאמץ חוץ מהקטע של המאמץ אני יקבל את אותה בדיקה גם של אקו לב הרגיל במנוחה ? פלוס העניין של המאמץ ? אקו לב במאמץ זה הבדיקה גם של אקו לב במנוחה ?
או שזה לא אותה בדיקה ? כי אני רוצה לעשות תאקו הרגיל לבדוק את מבנה הלב ושאר הדברים, ואז חשבתי לעשות כבר אקו במאמץ כי עושה ריצות ספורט השאלה אם במאמץ אני יקבל תאקו הרגיל גם שבודקים תמבנה לב וכו'
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן02/04/2019בהחלט, כאשר עושים אקו לב במאמץ בחלקה הראשון של הבדיקה עושים אקו מלא רגיל, ואז עושים מאמץ. אין טעם לעשות אקו רגיל ואז אקו במאמץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרופונין תוצאה שנבדקתי ועד כמה אמינה הבדיקה ?טל30/03/2019
שלום
עשיתי את בדיקת טרופונין התוצאה :0.01
הערכי ייחוס 0.059
האם זה בסדר ?
עד כמה היא אמינה הטרופונין לשלילה של אוטם התקף או משהו בסגנון ?
עשיתי עקב תעוקה כאב דופק מהיר
כמו גם צילום חזה שהיה תקין ואקג שהיה תקין אך מהיר קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן02/04/2019הבדיקה שלך תקינה ובאופן כללי הטרופונין היא בדיקה אמינה מאוד לשלול אוטם. אך יכולה להיות תעוקה ו-99% סתימה באחד מעורקי הלב עם בדיקה תקינה. אם יש תלונות תעוקתיות, יש לפנות להמשך בירור עם קרדיולוג בקופ״ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)