מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת הולטר ותוצאות תקינות למרות תחושה אחרתליאת15/08/2020
ד"ר שלום, אני בת 40, ביצעתי בדיקת הולטר והרגשתי הרבה פעימות ורטט בלב בזמן ההולטר. אני מצרפת לך את הבדיקה, היא יצאה תקינה ואפילו לא אחת!
האם זה היה רק בראש שלי?
או האם ההולטר לא היה מורכב טוב על הגוף? למרות שאני מאמינה שהיו שמים לב שהוא לא מורכב טוב על הגוף? איזה הסבר יש לזה שאני ממש הרגשתי אפילו ביד נגעתי והרגשתי אי סדירות ועדיין זה תקין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן26/09/2020היי ליאת,
לעיתים קרובות קורה שאותן התחושות שאת חשה ומתלוננת עליהן, פשוט ״לא מופיעות לעבודה״ ביום של ההולטר. זה לא אומר שאין הפרעות בקצב לב, פשוט לעיתים קשה ״לתפוס״ אותן.
במצבים מסימיים אנחנו ממליצים על אמצעים אחרים לניטור יותר ממושך, לא 24 שעות, שיש יותר סיכוי ש״יתפוס״ את הפרעת הקצב. ממליץ להתיעץ איתי או עם מומחה אחר בתחום להמלצות להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות apcs
ליאת27/09/2020דר גיא אני מתכוונת שבזמן שההולטר היה על הגוף הרגשתי את הפעילות אך עדיין זה לא נרשם מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות במקרים רבים אחד אחרי השניאיציק14/08/2020
בן 64, MVT י.ל.ד יתר שומני דם. מזה כמה שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות, תקופות שקטות ותקופות פעילות, ב-2015 היה לי ריפרוף על רקע כנראה של אשלגן 3.2
אני מקבל מאז טמבוקור 50 מ"ג אחת ליום ובגלל ברדיקרדיה, רק חצי כדור קרדילוג מ 1.25
לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה, הרופא כבר עשה לי בדיקה זו לפני חמש שנים [בגלל הורה שהיה חולה בCAשל הקולון]
הרופא אמר שנדרשו כמויות גדולות של חומר טשטוש [אולי זה פרפופול] והבדיקה הייתה מורכבת, ובפעם הבאה הוא יפנה אותי לבית חולים.
לא יודע אם זה קשור, שבימים האחרונים אני מקבל ריבוי עצום של פעימות מוקדמות אחד אחרי השני שבאים בגלים ומזכירים לי את הימים לפני חמש שנים שאז הופיע הריפרוף,
לא מרגיש טוב,
לוקח לוריוון להרגעה ומאוד מודאג, האם יתכן והגל הנוכחי בא בעיקבות המינון הגבוה בבדיקה? מודאג מאוד וחרד.
ואגב, פרט נוסף, מאז שטמבוקור 50 המקורי נעלם מהשוק, אני משתמש בטמבוקור 100 מקורי שאותו אני חוצה לשניים, פעם זה יוצא יותר מדויק ופעם פחות מדויק, האם יש לה השפעה מצטברת על הלב? שיכולה להביא את הפעימות או חלילה פרפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן14/08/2020לא משנה מה קיבלת בבדיקה, עברו יותר מכמה ימים, בטוח שזה לא קשור במינון גבוה של תרופת הרדמה/טשטוש. לגבי הפעימות, ממליץ לבצע אקו לב, הולטר קצב לב ולהתייעץ איתי, כדי לקבל חוות דעת מסודרת עם המלצות להמשך בירור וטיפול לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Wpw מאובחן - מותרת פעילות גופנית?אבנר04/08/2020
היי, אובחנתי לפני שנה ב-wpw.
רציתי לדעת אם אוכל לעסוק פעילות גופנית
הולטר אקו ומבחן מאמץ תקינים הגלי דלתא נעלמים במאמץ, וכנראה שאני א-סימפטומי.
אני אציין שאני סובל מהתקפי חרדה עקב קריאה מרובה בנוגע לנושא הזה.
כרגע הקרדיולוג אומר שלא צריך אבלציה,
רציתי לדעת אם אוכל לשתות כדורי נוגדי חרדה
אלכוהול להתעסק בספורט וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן14/08/2020בגדול, זה מרגיע ונשמח לדעת שההולכה החשמלית במסלול המוסף שיש לך בלב נעלמת במאמץ משמחת ומעידה שככה״נ המסלול אינו מסוכן. עם זאת, ישנם תיאורים וגם לי היה מטופל בחצי בשנה האחרונה שהוכחנו בבדיקה חשמלית מעמיקה יותר (בדיקה אלקטרופיזיולוגית) שהמסלול בכל זאת מסוכן. ממליץ להתיעץ איתי באופן רשמי כדי שהתרשם מה כדאי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח הולטר לב של 24 שעות בעקבות דפיקות לב מהירותשלי03/08/2020
שלום וברכה.
אני בשנות העשרים לחיי ונמצאת בהליך גירושין מורכב שמשפיע עליי במתח נפשי לחץ וחרדה מהעתיד לבוא.
התחילו להופיע אצלי דפיקות לב מהירות ולא נעימות וניגשתי לבצע הולטר והתוצאות נראות מדאיגות, אני אשמח לפיענוח ממך ואם תאמר לי האם יש טיפול לזה? והאם זה יכול לגרום לנזק ללב?
אציין שביצעתי גם אקו לב שיצא תקין בממצאיו חוץ מהערה של אי ספיקה טריכוספידלית מנימלית באקו דופלד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן14/08/2020ההולטר מראה הפרעות קצב לב מסוג SVT. לא מדובר בהפרעות קצב לב מסכנות חיים! עם זאת, ארועים חוזרים שלהן בהחלט יכולים לאמלל את החיים. יש טיפול יעיל מאוד (צריבה/אבלציה) להפרעות הקצב מסוג זה עם יעילות עד 97% שלא תחזורנה בעתיד, וללא צורך בתרופות. ממליץ להתיעץ איתי באופן רשמי כדי לקבל את מלוא האינפורמציה ולהחליט אם תרצי לעשות את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות apcs - האם פרפור פרוזדורים?ימית02/08/2020
שלום אני בת 40, בריאה, לא מעשנת, סובלת כבר שנתיים מפעימות מוקדמות. ביצעתי הרבה הולטרים ואקו לב והכל תקין הרופאים אומרים לי שזה כלום ושום דבר, לפני יומיים הרגשתי שהפעימה הייתה סוג של כמו רטט בלב ושמתי את היד להרגיש דופק. הרגשתי אותו במהירות ואחרי כמה שניות חזר למצב רגיל, מה הסיכוי שעברתי פרפור פרוזדורים בגילי? אני מתה מפחד לא לקבל מההפרעה הזאת דום לב...
איך ניתן לגלות האם אני באמת עוברת פרפור בכל פעם, ואילו פעימות מוקדמות ולא מסוכנות ולא יהיו מסוכנות אך פעם? זה תחושה כאילו הלב נעצר וזה מפחיד מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן14/08/2020פעימות עלייתיות מוקדמות הינן ממצא שכיח ביותר! כמעט ואין מטופל שעושה הולטר שאין לא כמות כזאת או אחרת של פעימות מוקדמות. מי שיש לו המון פעימות כאלה, יש יותר סיכוי שיפתח פרפור פרוזדורים בעתיד. מה שאת מתארת לא יכול להיות פרפור כי ההגדרה שלו מחייבת ארוע של 30 שניות, ואת מתארת ארועים קצרים. בגיל הצעיר זה מאוד נדיר בעל מקרה. ממליץ להיוועץ במומחה להפרעות קצב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי עלים במסתם אאורטלי בגיל צעירעידן19/07/2020
שלום,
אני בן 35 ובבדיקת אקו-לב האחרונה שביצעתי אובחנו עלי מסתם אאורטלי מעובים. אני סה"כ אדם בריא, משקל תקין, מתאמן בחד"כ.
מקריאה על הנושא הבנתי שזו תופעה שאמורה להתרחש רק בגיל מבוגר בהרבה (65 ומעלה).
מה יכול לגרום לעיבוי של העלים בגיל כל כך צעיר? יתכן שנגרם עקב אימונים עצימים מידי בחד"כ? חוסר איזון תזונתי?
אגב באקו שבוצע לפני שנה אובחנה "הסתיידות קלה של העלים", האם האבחנה הנוכחית (עיבוי) אומרת שיש החמרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד של השאלה - זיהום חיידקי
עידן21/07/2020מקריאה על הנושא הבנתי שאחד הגורמים האפשריים לעיבוי עלי המסתם בגיל צעיר הוא זיהום חיידקי. במהלך השנה האחרונה עברתי מספר טיפולי שיניים כירורגים (ללא מתן אנטיביוטיקה) וכן דלקת זיהומית יחסית חמורה בדרכי השתן. הבנתי שברגע שחיידקים מתיישבים על המסתם אז ניתן להיפטר מהם רק בטיפול אנטיביוטי בעירוי. בהתחשב בהחמרה בהסתיידות שהיתה בשנה האחרונה, האם יתכן שעדיין קיימת התיישבות של חיידקים עדיין על המסתם ושהם ממשיכים לגרום להסתיידות שלו עד לטיפול אנטיביוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן14/08/2020יש כל מני סיבות למה שאתה מתאר. ראשית גורמי הסיכון להסתיידויות במסתם דומים לאלו להתפתחות טרשת עורקים. יתר לחץ דם, סוכרת, כולסטרול וכו. אז אם יש ג״ס כנ״ל שמשתוללים, יכול להסביר. בעיות מבניות במסתם יכולות להאיץ את הדברים. ואכן גם זיהומים של המסתם. מאוד לא סביר שעברת זיהום עם חיידק בדם שהתלבש על המסתם שלא נתן שום תסמין אחר. בכל אופן, כדאי להתייעץ עם רופא קרדיולוג מומחה למחלות מסתמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן של הפרעת קצב במכשיר בבדיקת לחץ דם ודופקמתן15/07/2020
שלום אני בן 34 עושה כמה פעמים ביום בדיקת לחץ דם ודופק בגלל עייפות. וכמעט תמיד זה מראה לי את הסימן של הפרעת קצב במכשיר. סימנתי לך בעיגול בתמונה והדופק בן 70 ל-87. מה זה יכול להיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן14/08/2020זה יכול להיות כל מיני דברים כמו פעימות מוקדמות (שכיח ביותר) או דברים אחרים. ממליץ לגשת לרופא משפחה, לעשות אק״ג פשוט, אקו לב והולטר קצב לב. שום דחיפות אם אתה מרגיש טוב ולא התעלפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה והליכה לאחר אבלציהיורם מימון03/07/2020
אמא שלי עברה אבלציה לפני כשלושה ימים, מאז סובלת מקוצר נשימה, חוסר תאבון ומתקשה ללכת מרחק קצר ביותר.
היא סבלה מאותם תסמינים לפני השחרור ובכל זאת שוחררה הביתה, האם זה סביר? מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/07/2020יורם שלום,
איני מכיר את המקרה לפרטיו, אני אנחש שעברה צריבה לפרפור פרוזדורים? מטופלים שונים עוברים את הפעולות הללו עם תלונות שונות אחריהן (ויש כאלה ללא כל תלונות). התסמינים שאתה מתאר מצריכים בירור, ממליץ לפנות לרופא שעשה את הצריבה ולהתייעץ. הייתי ממליץ לבצע אקו לב בהקדם לוודא שהתסמינים אינם קשורים לסיבוך של הפעולה שגורם להצטברות נוזל סביב הלב. בכל מקרה, אין ביכולתי לתת עיצה טובה מעל לדפים אלו בלי להכיר את המקרה והפרטים לעומק, הכי טוב שתתיעצו עם הרופא שביצע את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר APB'S, DROPPED BEATS, PAUSES, MIN HEART RATEא25/06/2020
שלום רב, גבר בן 47. ביצעתי הולטר שבוע שעבר.
מצרף תמונה של סיכום דוח התוצאות.
3 שאלות:
1. האם אני צריך לדאוג בקשר ל2 ההפסקות למשך יותר מ2.5 שניות?
2. האם 6 הפרעות קצב ב 24 שעות מדידה זה נורמלי?
3. האם 44 פעימות לדקה בזמן שינה זה נורמלי?
יש לציין שגם לאמא שלי יש את אותה יכולת טבעית לחיות עם מתחת ל 50 פעימות לדקה בזמן מנוחה. והיו לה הפרעות קצב בגילי. כיום היא עם קוצב לב - כך שיש מצב שזה תורשתי?
ד״ר גיא רוזן29/06/2020קשה לי לענות בלי שיש לי את הבדיקה המלאה. קודם כל 6 זה לא הפרעות קצב לב אלא פעימות מוקדמות. אין כל משמעות לממצא זה שניתן למצוא אצל כל מי שעושה הולטר. לגבי הפאוזות, כנראה שזאת לא בעיה בגלל שזה בלילה, אבל שוב, כדי לחוות חוות דעת רצינית אני צריך לראות את הרישומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר לב וריבוי VPC'Sעמית16/06/2020
בן 50, בריא, ספורטאי, צמחוני - למעט לחץ דם גבוה מגיל 50 - מטופל ומאוזן. בבדיקת הולטר לב שנעשו במסגרת הבדיקות הכלליות לאיזון לחץ הדם, 24 שעות, נמצא דופק ממוצע גבוה 100+ (מינימום 63 מקסימום 116) שלא במאמץ. כמו כן 8% מהממצאים (7,597 סה"כ) ventricular total beats ו - 6% (5624) VPC'S.
אודה על עזרה בסיסית בפיענוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן29/06/2020היי עמית, עניתי לך בפורום האחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במכשיר TENS יכול לגרום להפרעות קצב מסוכנות?גלעד28/05/2020
שלום
אני בן 50.
מזה 30 שנה יש PVC VPBS APBS
יש תקופות עם אלפים (!) ביממה לפי ההולטר
ויש תקופות עם מעט מאוד פעימות מוקדמות.
חייתי ככה והסתדרתי עם זה בלי תרופות.
ידוע גם על קרוהן. לא מקבל כרגע תרופות אבל ירדתי חזק במשקל נמצא ב BMI=15 ומנסה לעלות בחזרה.
בשנה האחרונה הייתה תקופה של כחודש עם כ 2000 פעימות מוקדמות ביממה ואז חלפה
ובשגרה יש מעט יחסית.
כמו כן יש לי פעם בכמה שבועות מאורע של כ 10-20 שניות דופק מאוד מהיר כ 120 במנוחה ואז חוזר חזרה לכ 60-70. בבדיקת לופ זה טכיקרדיה עלייתית.
בנוסף לפעמים מרגיש תחושת פרה סינקופה.
בלופ ריקורדר היו לפעמים פעימות מוקדמות שלשות ורביעיות ברצף. אבל זה בתקופות מסוימות.
הדופק בלילה כ 55 בשינה.
ביום כ 70.
אקו לב לפני חצי שנה תקין.
שומנים בדם נמוכים מאוד.
ארגומטריה תקינה לפני 7 שנים מאז לא בוצע עקב פציעה והכושר ירוד.
אקג תקין לפני שבוע ללא שינויים.
QTC= 390
השאלה שלי:
אני סובל מכאבי גב די קשים כבר שנה.
הומלץ לי לעשות TENS.
כתוב על המכשיר של הטנס שאין לו תופעות לוואי,
אבל שמומלץ לשאול את הרופא אם יש הפרעות קצב.
האם במידה ואני שם מכשיר TENS על הגב תחתון זה מסוכן ויכול לגרום להפרעות קצב מסוכנות?
או שזה מאוד מאוד לא סביר?
אפשר לשים TENS?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן07/06/2020מאוד לא סביר. ובכל מקרה, כל הפרעות קצב הלב שהזכרת, ברובם המוחלט של המקרים, אינן מסוכנות במטופל עם אקו לב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת בטא בלוקר ביום חתונהמ.18/05/2020
שלום ד״ר,
אני מתחתן בעוד כחודשיים וסובל מחרדה רק בגלל הסיטואציה עצמה. מדי פעם סובל מפעימות מוקדמות. אוכל ליטול בטא בלוקר באופן חד פעמי רק לאירוע עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן18/05/2020אין כל בעיה עקרונית עם כך בתנאי שאתה בריא ולא סובל ממחלות רקע כאלה ואחרות. בכל מקרה, זה כדור מרשם ואני ממליץ שתיגש לרופאת המשפחה שלך כדי שתבדוק אותך, תאשר את זה ותרשום לך מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ותחושת רטט בלב לבן 35יהודה05/05/2020
שלום לדוקטור. אני בן 35 יש לי חולשות לאחרונה ולפעמים הרגשת רטט בלב עשיתי הולטר. אם תוכל לעזור לי תודה
ד״ר גיא רוזן18/05/2020מדובר בבדיקה תקינה בסה״כ, מה שלא אומר הרבה כי תריך לדעת איך הקצב לב בזמן שיש לך את התחושה שתיארת. רק אז אפשר להגיד שהתחושות לא קשורות או כן קשורות להפרעות קצב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לב 24 שעותילנה05/05/2020
שלום ד"ר אני מאוד דואגת על תוצאה של בדיקה. אני אשמח לקבל הסבר.תודה
ד״ר גיא רוזן18/05/2020בדיקה תקינה לחלוטין, פעימות מוקדמות בודדות כמו אצלך יש לכל מי שעושה את הבדיקות הללו. זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח הולטר - האם יש צורך בבירור נוסף?מתעניין02/05/2020
שלום, אישה בת 66 ביצעה הולטר 23 שעות, בהערות נכתב:
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 46 ל 110- לדקה (ממוצע 62
מעטים 0-6- לשעה; כולל APB'S: הפרעות קצב על חדריות
.COUPLET ,TRIPLET APB'S
NORMAL BEAT TOTAL...: 86700
PREMATURE NORMALS...: 33
BRADYCARDIA.........: 6
MAXIMUM HEART RATE..: 110
MINIMUM HEART RATE..: 46
MEAN HEART RATE.....: 62
QRS TOTAL...........: 86968
ברדיקרדיה 6
שער הסעיפים ללא ערכים(aberrant total, premature aberrants, couplets, triplets, salvos, vts, droped beats, pauses, paced beats)
נשלחה לבדיקה עקב התעוררות בלילה בגלל דופק גבוה. כמו כן, הרבה שנים לוקחת תרופה נגד תת - פעילות בלוטת הטריס, אלטרוקסין.
מלפני שנתיים סובלת מלחץ דם גבוה המיוצב בכדור בודד פעמיים ביום.
האם יש בעיות מיוחדות בתוצאות? עבר כמעט חודש, ואף רופא לא פנה אליה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן18/05/2020מדובר בבדיקה תקינה בסה״כ. זה לא אומר אבל שאין בעיות של הפרעות קצב שפשוט לא ״תפסו״ אותם בבדיקה. ממליץ לשקול ביצוע בדיקה במעבדת שינה לשלול דום נשימתי שהינו סיבה לעיתים להפרעות קצב לב ליליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(2).jpg)

.jpg)