מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הייתי שמחה לדעת לגבי עגלות אינגליזה טרילונגי לעומת ספורט לייןשירה כהן11/11/2021
מה לדעתך עדיף?
מחפשת עגלה עירונית, קלה לקיפול ולסחיבה
ראיתי שהבדים של הספורט ליין לא מתכבסים בניגוד לאינגליזה
אשמח לשמוע מה מבינהם עדיף
וגם איזה מהם לזקה יוצר לאורך שנים
מתכוונת להשתשמש בעיקר באמבטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/11/2021שלום שירה,
לגבי הבדים בסיילו, חלק ניתן להסרה, בעיקר החלקים שכן מתלכלכים ובאים במגע ישיר עם התינוק.
מבחינת אמבטיה, זו של האינגליזנה לדעתי עדיפה. יותר מרווחת, בעלת זוויות, יצוקה מפלסטיק ולכן אטומה יותר לרוח, אבק, זיהום אוויר/פליטות רכבים. מצד שני היא לא מתקפלת לאחסון.
לגבי השאר, לדעתי הסיילו הרבה יותר נוחה לניוד, בעיקר עם יד אחת. בקיפול נוח בשתיהן, יחד עם הטיולון לדעתי הסיילו יותר נוחה. כמוכן יש לסיילו ידית מתארכת והיא יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות.
מבחינת מושב, בטרילוג'י המושב יותר ארוך, לדעתי זה יתרון גדול בעתיד שהילדים גדולים, אם לא מתכננים למשוך הרבה זמן עם הטיולון זה פחות משמעותי. בסיילו יש חלק קשיח מלא בגב המושב, בטרילוג'י לא ולכן לדעתי התמיכת גב של הסיילו עדיפה.
הגישה לסל בטרילוג'י לא נוחה לדעתי.
ממליץ לשים בכל עגלה משקל של תינוק 12 ק"ג לפחות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה. לקפל כל אחת עם הטילון ולבדוק ברכב. כך תוכלו למצוא מוצר שנכון לכם יותר.
כל עגלה יכולה להחזיק שנים, הכל תלוי איך משתמשים ומתחזקים את המוצר. אם קוראים את הוראות השימוש ופועלים לפיהן או מתלעמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא שני לסבא לתינוק בן שנה וחודייםאייל10/11/2021
מחפש המלצה לכיסא לאוטו של סבא נסיעה קצרה וכיסא לא יקר וטוב מה מומלץ?
תטקהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שלי על קוסקו סנרה שהוא זול
קובי סופר10/11/2021שלום אייל,
ההמלצה שלי היא על קוסקו סנרה שהוא זול וברמת בטיחות גובהה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה הכיסא הזה של איזה חברה
אייל10/11/2021יכול לפרט קצת יותר עליו לא מכיר אותו כל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסנרה הוא מושב הכי בסיסי שיש
קובי סופר11/11/2021שלום אייל,
קוסקו הוא מותג אמריקאי ותיק שהתפתח לסייפטי פירסט שהתפתחה לקונצרן דורל שמחזיק בבעלותו את:
קוסקו, סייפטי פירסט, מקסי קוזי, בבה קונפורט, אינפנטי, טייני לאב, אנג'לקר ועוד. דורל נחשבת לגדולה ביותר בתחום מוצרי התינוקות.
הסנרה הוא מושב הכי בסיסי שיש. למושבי בטיחות בסיסיים בדרך כלל יש דירוגים מעולים, גם לדגמים של אוונפלו.
הסיבות המרכזיות הן משקל קל של המושב, בתאונה כל ק"ג הופך להיות הרבה יותר מק"ג. בנוסף בגלל שאין להם בסיס נוסף כמו למושבים הגדולים (כלומר אין שינוי זווית, המושב הוא יציקה אחת של פלסטיק) אז המושב בהתקנה יושב צמוד יותר למושב הרכב ולכן החגורה או הלאטץ' תופסים אותו ביעילות רבה יותר.
לכן בכל מבחן השוואתי הסנרה מדורג כבר למעלה מעשור בעשיריה הראשונה של מושבים מומלצים מבחינה בטיחותית.
מצד שני הוא מאוד בסיסי, ריפוד דק, אין הגנות ראש כמו בדגמים היקרים יותר וכו'. לכן לדעתי הוא מעולה כמושב שני לסבא/סבתא או נסיעות קצרות בעיר. כמובן שהמחיר גם משחק תפקיד. אם יש תקציב של 2000 ש"ח אז ההמלצה תהיה למשהו אחר. אם יש תקציב של עד 500 או אפילו 1000 ש"ח הוא תמיד יהיה בין ההמלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון EASY FOLDING וחוות דעתרחל10/11/2021
שלום קובי,
אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי הטיולון הנ"ל
המחיר שלו מאוד טוב, האם התמורה שווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר דגם כזה ואני צריך לדעת את שם היצרן
קובי סופר10/11/2021שלום רחל,
אני לא מכיר דגם כזה. על מנת שאוכל לעזור אני צריך לדעת את שם היצרן ושם הדגם המדויק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מבית Qplay
רחל10/11/2021זה המידע שאני מוצאת באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה בעיקר נועד למי שמחפש את הקיפול הכי קטן
קובי סופר11/11/2021שלום רחל,
הקיו פליי לדעתי לא טיולון. זה מוצר שאולי מיועד למי שטס לחו"ל וצריך פתרון שלא תופס מקום למספר ימים.
אין בו כמעט שום נוחות לילד וכמעט שום נוחות ניוד. זה שיא הבסיסיות.
זה בעיקר נועד למי שמחפש את הקיפול הכי קטן והמשקל הכי קל ופחות מפריע לו על חשבון מה זה מגיע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התארגנות על כסאות בטיחות לקראת לידה שלישיתאורטל10/11/2021
שלום קובי, אנחנו לקראת לידה שלישית. יש לנו בן כמעט 4 ובן שנתיים, כרגע יש לנו יודאי i20 אבל מבינים שנצטרך להחליף כדי להכניס 3 כסאות (אם אתה יודע להגיד לנו על רכבים שאפשר להכניס שם שלוש כסאות נשמח) ויש לנו גרקו פוראוור וציקו נקספיט. נשצח לשמוע המלצות איזה כסא כדאי לקנות, אולי לקנות בוסטר גב לגדול (הוא בערך 15 קילו) להעביר את בן השנתיים לגרקו (למרות שהבנתי שהוא נחשב מאוד רחב ואולי כדאי להחליף אותו) ואת התינוק החדש לשים בציקו...נשמח לשמוע את המלצותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לרכוש בוסטר ללא רצועות שהם תופסים פחות מקום
קובי סופר10/11/2021שלום אורטל,
לבן ה-4 ניתן לרכוש בוסטר ללא רצועות שהם תופסים פחות מקום. אפשר לבדוק אם יכנסו 3 ברכב הנוכחי. אם לא, אז צריך ללכת או על רכבים יותר מרווחים. יש גם רכבים עם 3 מושבים נפרדים, בדרך כלל מיניואנים או רכבי 7 מקומות. אני פחות מכיר את גדלי הרכבים לכן ברגע שתחליטו על הבוסטר לבן ה4 תמדדו את כל ה-3 וכך יהיה לכם נתון חשוב, רוחב המושב שצריך.
אם תחליפו את הפוראבר בגרקו נאוטילוס שהוא מעולה לגיל שנתיים תחסכו עוד מקום אבל זו עוד הוצאה שכביכול לא צריך כי יש כיסא מתאים, מצד שני אם ההוצאה הזו תחסוך החלפת רכב זו הוצאה קטנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיול מוניטור נשימה נני 6ירון10/11/2021
היי איך עושים כיול לנני 6? אפשרי לעשות לבד? אשמח להסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף לעשות אצל היבואן ואני לא יודע אם ניתן לעשות לבד
קובי סופר10/11/2021שלום ירון,
עדיף לעשות אצל היבואן. אני לא יודע אם ניתן לעשות לבד. מעולם לא התנסיתי. לי היה בייבי סנס ובין תינוק לתינוק עשינו כיול אצל בייבי סנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה הכיול הזה? מה הכוונה בו?
ירון10/11/2021מה זה אומר לעשות כיול? מה הכוונה המשמעות של זה? מי היבואן של נני 6?
מכשיר שלא מכויל נכון יכול לזייף ולתת התראות שווא
קובי סופר10/11/2021שלום ירון,
כיול, בודקים את תקינות המכשיר. אם משהו לא תקין מטפלים. מכשיר שלא מכויל נכון יכול לזייף ולתת התראות שווא.
יתכן והמכשיר שלכם תקין לחלוטין אבל אין דרך לדעת זאת. אפשר לעשות בדיקה לבד, אבל זה מאוד מסובך ולכן אני לא ממליץ וכן ממליץ על הכיול.
אני לא יודע מי כיום היבואן. היו 3-4 יבואנים שונים בשנים האחרונות. יש להם דף בפייסבוק אפשר לפנות שם ולברר יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיול מוניטור נני
יעל ראוך14/11/2021האם ידוע מי היבואן, אני לא מצליחה למצוא מידע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין לי מושג מי היבואן ואם קיים אחד כזה
קובי סופר14/11/2021שלום יעל,
האמת שאין לי מושג מי היבואן כעת ואם בכלל קיים אחד כזה.
שאלתי בכמה חנויות, לצערי הרוב המוחלט עובד רק עם בייבי סנס. כמו שרשמתי, יש למותג דף פייסבוק, או דרכו יש דרך ליצור קשר עם מענה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיים כיסא בטיחות מומלץ עם מקום לבקבוק, מגיל לידה?מיכאל09/11/2021
קראתי שהמומלצים הם נקסט פיט וסדרת ct של ברייטקס, אם אני לא טועה הם בלי מקום לבקבוק.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אותי מעניינת רק הבטיחות ולא הגימיקים של היצרנים
קובי סופר09/11/2021שלום מיכאל,
ככל שידוע לי לא. זה לא דבר שאני בודק. אותי מעניינת רק הבטיחות ולא גימקים של יצרנים. בדרך כלל לדגמי גרקו יש מתקנים בהרבה דגמים. כמוכן רוב הדגמים שלהם מתאימים מלידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת מאמאס אנד פאפאסמיכל סבג08/11/2021
היי, רכשתי אמבטיה בלבד של מאמאס אנד פאפאס ואני מחפשת לקנות טיולון של מאמאס אנד פאפאס.
השאלה שלי היא האם הטיולון יתאים לשלדה הנוכחית שיש ברשותי? או שלכל דגם יש שלדה שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל שלדה יש מושב שונה ולפנות ליבואן
קובי סופר08/11/2021שלום מיכל,
לכל שלדה יש מושב שונה. צריך לפנות ליבואן מיה בייבי,
לציין את הדגם ואם לא יודעים לשלוח תמונה ולברר מולם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת עגלת בייבי בוסמיכל08/11/2021
היי, המלצת לי על הבייבי בוס דגם לומי, אני לא מצליחה למצוא. היכן אתם מוכרים? אני מחפשת להעביר מהאמבטיה לטיולון רחב, נוח ודו צדדי.
זה לא טיולון זול והקיפול טיפה יותר גדול מטיולונים רגילים
קובי סופר08/11/2021שלום מיכל,
כרגע רק במקס בייבי פתח תקווה או אור יהודה.
בנוסף תינוקות זה אנחנו בני ברק. הבנו כמות קטנה כדי לראות אם יש לזה היתכנות בשוק. ביחס לטיולון זה לא טיולון זול. הקיפול טיפה יותר גדול מטיולונים רגילים, דווקא במשקל היא במשקל הממוצע של הטיולונים ואף קלה מהרבה דגמים מובילים.
כרגע לומדים את השוק. בינתיים די מפתיע כי יש הרבה שרכשו.
אולי בגלל המבצע השקה שנתנו שק שינה אז עקב זאת הרבה מהרוכשים רכשו לתינוק בן יומו וויתרו על אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר שלישי ברכב לילדה בת חמשרעות עזרא08/11/2021
אשמח להמלצה על בוסטר לילדה בת 5.
ברכב יש נקסטפיט ומייפיט בשני הצדדים...
רכב טויוטה קורולה.
יש בוסטר מספיק טוב שייכנס בין שני הכיסאות באמצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשיש שלושה מושבים אין גישה נוחה להקלקה
קובי סופר08/11/2021שלום רעות,
מבחינת המימדים קשה לי לענות. צריך לגשת לחנויות ולבדוק. המומלצים מבחינה בטיחותית לדעתי הם: צ'יקו קידפיט, גרקו אפיקס, סייבקס סולשיין שכרגע נמכר ב-199 ש"ח באתר סייבקס.
בכל מקרה גם מה שיכנס לא יהיה ידידותי מכיוון שכל פעם צריך לחגור את הילדה עם חגורת הבטיחות, כשיש 3 מושבים אין גישה נוחה להקלקה. לכן אני ממליץ לבדוק פיזית בחנות לפני רכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לגבי עגלה, כיסא בטיחות וסלקל לילדה ראשונהקארין08/11/2021
היי קובי! מצפה לילדה הראשונה וקצת הלכתי לאיבוד במבחר המוצרים, אשמח להמלצתך :)
באופן כללי אני מוכנה להשקיע במוצרים איכותיים וטובים שיחזיקו מעמד לאורך זמן (לילד הבא) ואני מחפשת:
1. עגלה איכותית עם אמבטיה וטיולון ושתהיה מרווחת ובנויה טוב מצד שני מתקפלת בנוחות. יש לי מקום ברכב וגם מעלית.
2. מושב בטיחות איכותי ומומלץ מגיל 0. האם את כל המושבים אפשר לחבר לכיסא הקדמי? או רק לאחורי? עד לאיזה גיל המושבים האלו מתאימים?
3. סלקל מומלץ. באופן כללי מנסה להבין למה צריך סלקל אם יש מושב בטיחות? האם כדאי ללכת על סלקל שמתחבר לעגלה? האם חייבים מתאם לסלקל כדי להתקין ברכב?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היתרון המרכזי של סלקל על כיסא הוא הניידות
קובי סופר08/11/2021שלום קארין,
1. לגבי עגלה אפשר ללכת על עגלות גדולות אבל מעבר לעובדה שזה יכנס במעליות ורכב. צריך לקחת בחשבון שהן די כבדות לכן זה כבר שיקול שתלוי בכם ולא בדברים סביבכם. אז יהיו המלצות לדגמים מסוימים במשקלים של 11-13 ק"ג ואם המשקל לא רלוונטי יש דגמים מתחת ל-11 ואף באזור ה-8 ק"ג.
חשוב לציין שככל שנרד במשקל כך צמצמו דברים בעגלה כלומר, זה בא על חשבון נוחות התינוק אך בהרבה עגלות מודרניות הפשרות הן לא גדולות. לכן תלוי מה ההעדפה שלכם.
2. כל מושב ניתן לחבר מלפנים עם חגורת בטיחות! צריך לקחת בחשבון שסטטיסטית זה המקום הכי פחות בטוח ברכב. כמוכן בחלק מהדגמים יכולה להיות הסתרה של המראה, תלוי ברכב ובכיסא. מושבים מודרניים מתאימים עד 30 ק"ג. בדרך כלל עד גיל 5-6 שנים ולא באמת עד המשקל המקסימלי.
בכל אופן, לדעתי הכי מומלץ הוא צ'יקו נקסטפיט. בטיחותית הוא אחד הטובים בעולם. לדעתי מבחינת נוחות לתינוק בן יומו אף כיסא לא משתווה לו ולכן אני ממליץ עליו.
3. היתרון המרכזי של סלקל על כיסא הוא הניידות. תוכלו לנייד תינוק שנרדם בנסיעה מהרכב לבית/מיטה/יציאה קצרה מהרכב מבלי להעיר. את רובם ניתן גם לחבר לעגלה ולא לשאת ביד.
לכן צריך להחליט עד כמה היתרון הזה רלוונטי ואם זה מצדיק הוצאה של 400-1000 ש"ח שאם נרכוש כיסא מלידה נחסוך אותה. לגבי עגלה קודם צריך להחליט על עגלה, לאחר מכן אם רוצים לחבר עליה סלקל ואז אפשר להמליץ על סלקל. לא חייבים בסיס, אפשר לחגור עם חגורה. הבסיס חוסך המון זמן וגם טעויות אנוש שיכולות לקרות בהתקנה עם חגורה.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, כמה שאלות בהקשר לזה
קארין09/11/2021תודה רבה על המענה המפורט!
1. לגבי העגלה, נשמח לעגלה גדולה גם אם המשקל גדול יותר. בהנחה שמשקלים של 11-13 כן רלוונטים, על איזה דגמים אתה ממליץ?
2. חשבתי שבחודשים הראשונים חייבים לקשור את התינוק מקדימה מבחינה בטיחותית, אתה אומר שכבר מההתחלה אפשר מאחורה?
3. תודה על ההסבר! אם ככה, האם אתה ממליץ לקנות גם סלקל וגם כסא בטיחות או שהסלקל מחליף את הכסא? האם גם אותו קושרים מאחורה? ועד איזה גיל הוא משמש?
בגלל שהייתרון הכי גדול זה ניידות יש לך המלצות על סלקלים טובים שגם יכולים להתחבר לעגלה? (ועל מתאמים לרכב)
תודה רבה!
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בסלסה יש גם מערכת קפיצים מיוחדת
קובי סופר09/11/2021שלום קארין,
1. לדעתי בטווח המשקלים האלו המומלצות הן: פג פרגו בוק או איי.בי.סי דיזיין סלסה. בשני הדגמים מקבלים אמבטיה וטיולון סופר מרווחים, גגונים טובים, גלגלים גדולים. בסלסה גם מערכת קפיצים מיוחדת. הדברים האלו יוצרים ניוד נוח וקליל יותר וגם פחות מכות ורעידות לתינוק מדרך משובשת. הקיפול נוח וסביר. לדעתי המשקל שלהן כבד מהממוצע אך לא כבד ומשהו שאפשר לחיות איתו בשלום. כמובן שהמרוויח העיקרי מזה הוא התינוק.
2. שוב, סטטיסטית ע"פ חברות הביטוח. רוב ההרוגים/פצועים חס וחלילה הם מצד הנוסע. אחר כך הנוסע מאחורי הנוסע. אחר כך באמצע, מאחורי הנהג ומושב הנהג הוא הבטוח ברכב.
אפשר מאחור גם מלידה כל עוד המושב נגד כיוון הנסיעה.
אם רוצים לראות את התינוק ניתן לרכוש מראה. אני ממליץ על מראות בנבת שעברו מבחני ריסוק.
3. רשמתי את היתרון ברכישת סלקל והיתרון בדילוג עליו. מכאן זה בעיקר שיקול שלכם. סלקלים ברובם מתאימים עד 13 ק"ג אך מניסיוני בין 6-8 חודשים כבר צפופים ופחות נוחים. יש כאלו שיכולים למשוך יותר. זה כבר אינדיבידואלי ותלוי באחוזון התינוק.
לגבי חיבור לעגלה. קודם צריך להתמקד בעגלה ואחר בסלקל. לדוגמא בפג רק הסלקל שלהם מתחבר. בסלסה יש מגוון דגמים.
וזה משתנה מעגלה לעגלה (למרות שעל הרוב ניתן להתקין את אותם סלקלים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות עבור ילדה בת שנתיים ומה מומלץהדר08/11/2021
היי קובי,
אשמח לעזרתך.
בעצתך, קנינו כסא בטיחות ציקו נקספיט. בינואר יגיע תינוק נוסף למשפחה ואנו רוצים לשים אותו בכסא הזה, ולקנות לבת שלנו, שתהיה בת שנתיים אז, כסא בטיחות עבורה. על מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגרקו עם דירוג טיפה יותר טובה ויותר זול
קובי סופר08/11/2021שלום הדר,
אני ממליץ על נאוטליוס סנאגלוג. הוא ברמת בטיחות גבוה. במחיר סביר וגם יחסית לא תופס הרבה מקום. אפשר גם ללכת על צ'יקו מייפיט שיתן מעבר חלק מהכיסא המוכר למשהו מאוד דומה. גם הוא ברמת בטיחות גבוהה מאוד אבל הגרקו עם דירוג טיפה יותר טובה ויותר זול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי נכון
הדר עודי08/11/2021אתה בעצם המלצת על כיסאות שהם לא מגיל לידה ויכולים לשמש גם כבוסטר, נכון?
ושאלה נוספת, אני מאוד אוהבת את הזווית של ציקו נקסטפיט, זווית השכיבה, האם לכיסאות שהמלצת יש גם זווית שכיבה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהסיבה הפשוטה שהם תופסים פחות מקום ברכב
קובי סופר08/11/2021שלום הדר,
נכון מאוד. מהסיבה הפשוטה שהם תופסים פחות מקום ברכב. הגרקו לא שוכב, יש הטייה ממש קלה. הצ'יקו מייפיט כן בעל זוויות אבל לא ברמת הנקסטפיט. אגב יש בועה בנקסטפיט וצריך שהיא תהיה במרכב, אם הכיסא שוכב מדי והבועה לא במרכז אז הכיסא לא מותקן טוב ואינו בטיחותי.
כמוכן הם גם הופכים לבוסטרים בעתיד וגם זולים מרוב הכיסאות ברמתם. לכן יש כאן 2 חסכונות כספיים מבלי להתפשר על הבטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכבים מתחלפיםנעמה06/11/2021
היי קובי! הייתי רוצה לקנות כיסא בטיחות לבן שנה וחצי שקל להוציא ולהכניס לרכבים (להעביר בין הרכב שלנו לשל סבא וסבתא) במקום לקנות לכל רכב כיסא בטיחות משלו
תקציב סביב 400-600 ש״ח, על איזה כיסא היית ממליץ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במחירים האלו רמת המושבים מבחינה בטיחותית די בינונית
קובי סופר07/11/2021שלום נעמה,
ראשית במחירים האלו רמת המושבים מבחינה בטיחותית די בינונית. היחיד שברמה טובה הוא קוסקו סנרה אבל הוא די בסיסי.
בנוסף כל המושבים די מסורבלים להתקנה בטווח המחיר הזה ואני לא ממליץ להתעסק עם פירוק והרכבה שלהם.
ההמלצה שלי לרכוש סנרה לרכב הסבא/סבתא ואם נצמד לתקציב ואולי טיפה נחרוג, עוד סנרה לרכב שלכם.
ככה תקבלו רמת בטיחות גבוהה בלי להתעסק עם פירוק והרכבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו המלצה יש לכיסא שקל להרכבה
נעמה07/11/2021תודה שוב
ובכל זאת איזו המלצה יש לכיסא שקל להרכבה ופירוק בתקציב יותר גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דגמים מומלצים מבחינת נוחות קלות והתקנה
קובי סופר07/11/2021שלום נעמה,
הכי מומלצים מבחינת נוחות, קלות ומינימום טעיות בהתקנה הם דגמי ברייטקס קליקטייט שמהם המרתון הוא הזול ביותר והוא עולה יותר מפי שניים מהתקציב. גם דגמי גרקו עם התקנת סנאגלוק מומלצים. יש שניים שאחד מהם הוא הנאוטילוס שלדעתי מתאים יותר מגיל שנה ו-8 חודשים (למרות שמוצהר משנה). השני זה הטריו, גם הוא כפול מהתקציב.
אפשר ללכת על דגמי אוונפלו טריומף או סימפוני שהם באזור התקציב, רמת בטיחות טובה (קצת מיושנים), נוחות ההתקנה עם איזופיקס סבירה, בעתיד ממשקל 18 ק"ג של הילד ההתקנה חייבת להיום עם חגורה ואז זה סיוט.
אותו כנ"ל לגבי הסנרה שרשמתי בתשובה הקודמת.
צריך לקחת בחשבון דבר חשוב מאוד. גם אם יש לנו את המושב הכי טוב, הכי יקר, הכי נוח ובטוח בעולם. אם נתקין אותו לא נכון ואפילו בטעות הכי קטנה (כמו חגורה מסובבת), מהודק מדי, מהודק פחות מדי וכו'. הכיסא לא שווה כלום חס וחלילה במקרה של תאונה.
לכן ההמלצה שלי להתעסק עם פירוקים והרכבות כמה שפחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי סנס בשילוב מתחברתגולי05/11/2021
היי קובי,
הבנתי שמאוד מומלץ להשתמש בבייבי סנס בחודשים הראשונים
אני מעוניינת גם במתחברת אבל האם הבייבי סנס יכול להפריד בין הנשימות שלי לשל התינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבייבי סנס חש תזוזות חזרה מתחת למזרן מיטת התינוק
קובי סופר07/11/2021שלום גולי,
הבייבי סנס חש תזוזות חזרה מתחת למזרן מיטת התינוק.
ככל שידוע לי אין קשר בין המשטח של מיטת התינוק למיטת ההורה לכן לא אמורה להיות בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מגיל 5 חודשיםמיכל04/11/2021
היי, רכשתי רק עגלת אמבטיה וכעת צריכה לרכוש טיולון. אני מחפשת טיולון מאסיבי מספיק בשביל 5 חודשים אבל לא כבד מידי כזה שיתאים גם הלאה..
אשמח להמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על טיולון דו כיווני
קובי סופר05/11/2021שלום מיכל,
אני ממליץ על טיולון דו כיווני. לפי מחקרים מומלץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +.
הבעיה שאין בשוק טיולונים דו כיוונים. הפתרון זה לרכוש חלק מהעגלה כלומר, עגלה עם טיולון דו כיווני ללא אמבטיה.
יש מעט דגמים שניתן לרכוש רק את הטיולון ללא האמבטיה.
המומלצים לדעתי מאמאס אנד פאפאס ארמדילו שככל שידוע לי ניתן לרכוש ללא אמבטיה.
בוגבו בי שנורא יקר אבל אם יד 2 בא בחשבון זו אופציה טובה.
אפשר גם לבדוק דגם חדש שלנו של בייבי בוס שנקרא לומי.
הבאנו מעט יחידות. זה טיולון דו כיווני, קל ונוח לקיפול שמטרתו היא בדיוק כמו במצבכם, רכישת טיולון לפני גיל שנה.
אופציה אחרונה זה לרכוש עגלות קומפלט עם אמבטיה ולאפסן עד לתינוק הבא. לדעתי עדיף להתמקד ב-3 שרשמתי ואם לא רק אז ללכת לאופציה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר אחר חוץ מקידפיט במחיר סבירמממ03/11/2021
שלום רב, לפני כשנתיים רכשתי צ'יקו קידפיט לבת שלי. מאוד מרוצה. אבל צריכה עוד אחד לרכב נוסף. המחירים עלו משמעותית.. שילמתי אז פחות מ400 שח, היום זה סביב 550-600. נראה לי מוגזם. אסתכל בחודש הקרוב לפי המבצעים שיביואו, אבל אם לא זה, אז משהו אחר שאתה ממליץ במחיר סביר יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עבור ילדה בת 5 די גדולה לגילה
מממ03/11/2021שכחתי לציין שזה עבור ילדה בת 5 די גדולה לגילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לבדוק את גרקו אפיקס שהוא מעולה
קובי סופר04/11/2021שלום,
אשפר לבדוק את גרקו אפיקס שהוא מעולה ולא יקר בדרך כלל.
גם סייבקס סולשיין שיוצאים עליו במבצעים בין 200-300 ש"ח מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)