פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסא בטיחות לאוטו משני לילדה בת שנתיים וילד שמגיע
    הדר
    03/01/2022

היי קובי,
    אני צריכה לקנות כסא בטיחות לאוטו משני, לנסיעות פעם- פעמיים בשבוע.
    יש לנו ילדה בת שנתיים ואוטוטו מגיע ילד נוסף. השאלה שלי היא האם יש כסא שיכול להתאים לשניהם, גם לשנים הלאה שיבואו (בוסטר) אבל במחיר סביר? סביב 800 שקל גג.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף שאין ברכב איזופיקס

הדר עודי
    03/01/2022

שאין ברכב איזופיקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מגוון מושבים שיכולים להתאים לשני הגילאים

קובי סופר
    04/01/2022

שלום הדר,

יש מגוון מושבים שיכולים להתאים לשני הגילאים אבל זה יהיה מאוד בעייתי ליישם. לדוגמא תינוק עד גיל שנה צריך לשבת נגד הכיוון וילדה בת שנתיים עם הכיוון. זה אומר שתאלצו כל פעם לפרק ולהתקין מחדש את הכיסא. 1. זה לא פרקטי. 2. זה יכול לסכן בטיחותית אם באחת ההתקנות תתקינו לא נכון.

בטווח המחיר הזה אני ממליץ על גרקו סייז פור מי אם מוצאים באזור התקציב. גם דגמי ברייטקס אמבלם או אליגנס סביב התקציב יהיו מעולים. מתחת לתקציב יש את דגמי אוונפלו סימפוני או טריומף אשר גם טובים.
    חשוב לציין שכולם יחסית נוחים להתקנה כשיש איזופיקס. כשאין כולם די מסורבלים לכן אני ממליץ או:
    1. שמתקין מורשה יתקין לכם פעם אחת ולא להתעסק עם פירוק והרכבה.
    2. למתוח את התקציב ולרכוש ברייטקס מרתון או צ'יקו טריו סנאגלוג. לשניהם מנגנון התקנה קל ונוח עם חגורה. שניהם חורגים מהתקציב אך במבצעים אולי אפשר להתקרב. פבורואר הוא חודש הבטיחות של המון חנויות ורשתות אז אולי יתמזל מזלכם ואחד מהם יהיה בהנחה. אני לא מאמין שהם ירדו ל-800 אבל לאזורים של 1000-1200 אולי כן.
    אפשר גם לרכוש בוסטר רצועות גרקו נאוטילוס סנאגלוג. הוא באזור התקציב ולדעתי יהיה הרבה יותר פרקטי לילדה בת שנתיים. החיסרון שלדעתי הוא לא מתאים לפני גיל שנתיים. הוא מוצהר מגיל שנה אך לדעתי לא נוח לפני גיל שנתיים.
    החיסרון שיש לו כל הזמן חוסרים ואני לא יודע אם כרגע הוא זמין לרכישה בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוונפלו סימפוני והיכן ניתן למצוא

הדר עודי
    09/01/2022

היי קובי,
    איפה אפשר למצוא את אוונפלו סימפוני? ברשתות הגדולות אין....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות אליהם ולנסות לברר באילו חנויות ניתן להתרשם

קובי סופר
    09/01/2022

שלום הדר,

אוונפלו כמעט ולא ניתן להשגה בחנויות וברשתות. היבואן החליט למכור באופן ישיר באתר אוונפלו ואתר KSP. אני מניח שקיים במעט חנויות. אפשר לפנות אליהם ולנסות לברר באילו חנויות ניתן להתרשם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטנו ללכת על הבוסטר לילדה בת שנתיים

הדר עודי
    09/01/2022

איזה בוסטר אתה ממליץ, לרכב בלי איזופיקס? מדובר ברכב משני, של נסיעה פעם בשבוע.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי מומלץ זה גרקו נאוטילוס סנאגלוק

קובי סופר
    10/01/2022

שלום הדר,

השאלה מה התקציב?
    בגדול הכי מומלץ זה גרקו נאוטילוס סנאגלוק. גם בטיחותית זה הטופ וגם יש לו מנגנון התקנה קל להתקנה עם חגורה.
    אם רוצים לרדת ברמת המחיר וטיפה ברמת הבטיחות (עדיין נחשב לאחד הטובים) אז אפשר ללכת על הדגם החדש של גרקו טרנזישיין סנאגלוק (חשוב להקפיד בכל הדגמים על הסנאגלוק, פטנט ההתקנה הקלה עם חגורה).
    אם לא הם אז ברייטקס פרונטייר קליקטייט אשר יותר יקר אבל בעל גם פטנט התקנה דומה וגם ברמת בטיחות גבוהה מאוד.

שאר הדגמים די מסורבלים להתקנה ללא איזופיקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על כסא בטיחות הטוב ביותר בעיניך
    שלי
    03/01/2022

שלום קובי,
    מעוניינת בהמלצה על כסא בטיחות. כמובן שבמקום הראשון חשוב שיהיה בטיחותי ובמקום השני שיהיה נוח.
    הבן שלי בן 9 חודשים וכבר שוקל 10 קילו והוא די גבוה. אני מבינה שההמלצה היא שיהיה בכסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. האם ישנם כסאות שיותר נוחים לתינוקות גבוהים ורחבים. כרגע הוא עם סלקל ומאוד לא אוהב להכנס לכסא.
    קראתי שאתה לא ממליץ על ברייטקס 4life, אז להבנתי עדיף כסא בטיחות ואז בגיל מסויים/ משקל מסויים לעבור לבוסטר? מתי צריך לעבור?
    קראתי על התקן האירופאי והשבדי והמלצות על כסאות שקיבלו לפיהם ציון גבוה ( לרוב לא של החברות האמריקאיות). מה עמדתך?
    אשמח לקבל המלצה על כסאות הבטיחות הטובים ביותר לדעתך (אין בעיה של תקציב)
    המון תודה מראש!

הוספת תגובה

• אני באופן כללי לא ממליץ על כיסאות משולבים

קובי סופר
    03/01/2022

שלום שלי,

לגבי הברייטקס. מניסיוני הרוב המוחלט של רוכשי הכיסאות/בסוטר בסוף רוכשים בוסטר, לכן הגימיק של החיסכון העתידי בסופו של דבר רק גימיק. לרוב יש תינוק נוסף שהכיסא עובר אליו ובכל מקרה בוסטרים יותר צרים ובנויים נכון יותר לילדים גדולים בהשוואה לכיסא שתוכנן מגיל לידה.
    מצד שני גם לתינוק בן יומו הוא ענק, במקרה שלכם זה לא הסיפור אבל הכוונה שלי היא שלא ניתן לעשות מוצר לתינוק בן יומו ולילד בן 12 שנים שיהיה נוח בכל שלב.
    מה שאומר שבכל שלב המקסימום שנקבל הוא בינוניות.
    אז זה לא שאני לא ממליץ על ברייטקס 4LIFE, אני באופן כללי לא ממליץ על כיסאות משולבים!
    לדעתי ברייטקס בולווארד או מרתון יהיו הרבה יותר יעילים ממנו וגם לדעתי יותר נוחים.
    אפשר גם לשקול את צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס שיש לו מדרך רגליים ארוך מהממוצע, המטרה שיהיה נוח לתינוקות (גם גבוהים מהממוצע) לשבת בניגוד לנסיעה עד גיל שנתיים. בטיחותית הוא ברמות של ברייטקס, לדעתי גם טיפה יותר נוח מהם לתינוקות.
    לכן ההמלצות שלי הן או צ'יקו נקסטפיט או דגמי ברייטקס שרשמתי. על צ'יקו אני גם ממליץ מניסיון אישי!

לגבי התקן האירואפי חשוב להבין שבסקנדיביה (בעיקר שבדיה ופינלנד) הדרישות שונות מאירופה, בעיקר בגלל החוקים. בשבדיה הדרישה שהתינוקות יהיו נגד הכיוון עד גיל 4 שנים לכן מייצרים מושבים שונים לחלוטין ממה שאנחנו מכירים.
    בכל מקרה אני דווקא בעד המושבים האמריקאים (אם מוציאים את הסקנדינביים מחוץ לתמונה כי הם לא זמינים בארץ), לדעתי עניין התקינה מחמירה יותר או פחות לא רלוונטית. מה שכן רלוונטי הם הגופים החיצוניים שבודקים את המושבים, הבדיקות שלהם יותר מחמירות, עניין התביעות בארה"ב שהיצרנים מנסים מן הסתם להימנע מהן, פרמיות הביטוח המטורפות שהיצרנים רוצים לשלם כמה שפחות. הדרכים לעשות זאת הם כמה שפחות נזק לילדים משימוש הכיסאות. לכן היצרנים האמריקאים עושים דברים ופטנטים הרבה מעבר למה שנדרש!

בסופו של דבר יש גם מדד השטח. יוצא לי לקבל נתונים (אמנם מעטים) על תאונות שבהן מעורבים תינוקות. אני יודע שהכיסאות של ברייטקס וצ'יקו הצילו חיים לא פעם. גם מארה"ב אני מצליח לדלות קצת מידע ובתאונות נוראיות עם נזק משמעותי להורים, התינוקות יוצאים בלי שריטה, שוב, ברוב המקרים מעורבים ברייטקס וצ'יקו אך לא רק!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההבהרה בתשובה לשאלתי

שלי הפ
    03/01/2022

תודה רבה על התשובה המפורטת! עזרת לי מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על כסא בטיחות
    שירן ממן
    03/01/2022

שלום, יש לי כסא באוטו של אוונפלו שורייד שנקנה עבור ילד (נקנה לפני בערך חצי שנה כך שהתוקף שלו עוד ארוך..) שכעת בן שלוש ושלושה חודשים(שוקל 13 קילו)
    נולדה לי עכשיו תינוקת ואני רוצה להזמין כסא נוסף
    אשמח לדעת על מה אתה ממליץ ? להעביר את התינוקת לאוונפלו ולקנות משהו אחר לבן השלוש או כסא אחר לתינוקת ? או לקנות את אותו כסא ? אשמח להמלצות
    תקציב בערך 600 שח פלוס מינוס

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על כסא בטיחות

הוספת תגובה

• מבחינה כלכלית יותר עדיף לרכוש בוסטר רצועות לבן ה3

קובי סופר
    03/01/2022

שלום שירן,

מבחינה כלכלית יותר עדיף לרכוש בוסטר רצועות לבן ה-3 כמו אוונפלו מאסטרו או גרקו טרנזישיין. האוונפלו באזור התקציב, הגרקו מעל ובמבצעים באזור התקציב אבל עדיף על האוונפלו.
    בכל מקרה תצטרכו עתידית לרכוש בוסטר לבן ה-3 לכן כאן אתם חוסכים את הקניה הזו.
    מה שכן אני חושש שהשורייד לא הכי נוח לתינוק בן יומו. כן הייתי ממליץ לרכוש עבורו ריפוד פנימי כמו של מותג בנבת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטיפלאו של בייביטק או אימג'ן של עמינח
    דניאל
    02/01/2022

קובי שלום!
    בדיוק מתלבטים איזה מזרן לקנות למיטת תינוק.
    מולטיפלאו של בייביטק או אימג'ן של עמינח שנמכר בשילב.
    עדין לא הבנתי את ההבדלים בניהם. האם יש? חוץ מההבדל המשמעותי במחיר?

הוספת תגובה

• ההבדלים ביניהם זניחים ולא מצדיקים פעם משמעותי

קובי סופר
    02/01/2022

שלום דניאל,

ההבדלים ביניהם זניחים לדעתי ולא מצדיקים פער משמעותי במחיר. ההבדל הגדול לדעתי הוא בגלל שהאימג'ן נמכר בלעדית ברשת שילב והמולטיפלואו במגוון חנויות/רשתות ולכן כשיש תחרות המחיר יורד.

אם יש כרטיס חבר, הסתדרות המורים, קרנות השוטרים דרים כארד, גיפטכארד נטען של מקס ואולי עוד מועדונים (שילב נותנים הנחות גבוהות למועדוני צרכנות אז שווה לבדוק, גם אם אין אז אולי דרך משפחה/חברים) אפשר לקזז הנחה משמעותית מהאימג'ן ואז הפער לא יהיה גבוה אם בכלל. זה אם רוצים את האימג'ן, בכל זאת לעמינח יש איכות ושם שהולך לפניהם. ויש שמוכנים לשלם רק על זה את ההפרש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעת מה ההבדלים גם אם הם זניחים

דניאל
    02/01/2022

קודם כל, תודה על המענה המהיר!
    עדין, אשמח לשמוע מה ההבדלים. גם הזניחים.
    יתכן וזה אותו מוצר ושם שונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ביניהם הבדל משמעותי וממליץ על הזול מביניהם

קובי סופר
    03/01/2022

שלום דניאל,

זה לא אותו מוצר. מה שכן יש דרישות מסוימות למכון התקנים כמו עובי מסוים, גודל מסוים, חומר פנימי, רוכסנים, אזהרות וכו'. אי לכך הדרישות האלו די מגבילות את היצרנים במידה והם רוצים לעשות הבדלים גדולים זה לא יכול להתאפשר. כשהשוויתי בין השניים באמת לא ראיתי הבדלים גדולים, כן הרגיש לי וזו רק תחושה שהאימג'ן טיפה יותר כבד, כלומר שמו יותר חומר (ספגטי) בתוכו אבל זו רק לתחושתי. לצערי לא יכולתי לעשות בדיקה על משקל כדי לברר עד כמה זה נכון. מעבר לכך אולי יש הבדלים בציפוי, גם לא הרגיש לי שיש כאלו. לכן בשורה התחתונה אם יש הבדלים כמו שרשמתי הם זניחים אפילו זניחים ביותר אם בכלל. על פניו בגלל ששניהם בעלי אותו תו תקן אז בטיחותית הם זהים, לכן אני ממליץ על הזול מבין השניים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל בטיחותי לתינוק
    שירית
    02/01/2022

שלום, אשמח לקבל את המלצותיך לסלקל לתינוק עם חיבור סטנדרטי (רכב עם איזופיקס).
    חשוב לנו מאוד סלקל בטיחותי.
    חשוב לציין שהמושב האחורי צריך להכיל עוד בוסטרים (בוסטר עם רצועות פנימיות של ציקו, ובוסטר רגיל).

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל בטיחותי לתינוק

הוספת תגובה

• האם יש צורך שיתחבר לעגלה?

קובי סופר
    02/01/2022

שלום שירית,

האם יש צורך שיתחבר לעגלה?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשים סלקל מומלץ בטיחות

שירית
    02/01/2022

תודה על התגובה המהירה!
    כן. אני אוהבת את היכולת להעביר את הסלקל ולחבר לעגלה ביציאות קצרות.
    לכן רוצים סלקל..

יש לנו היום עגלה של אינגליזינה, ומצאנו מתאמים המתחברים אוניברסלית לסוגים שונים של סלקלים.

ממה שבדקנו עד כה התחברו לעגלה הסלקל של נונה, ג'וי, סייבקס ועוד כמה..
    הסלקלים של אינגליזינה- הבנו שלא נבחנו במבחני ריסוק ולכן מחפשים משהו מומלץ בטיחותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נונה זה אותו מותג אבל האייג'ם הוא הטוב מבין כל הדגמים

קובי סופר
    03/01/2022

שלום שירית,

אם כך הדבר אז בטיחותית הכי מומלץ הוא סייבקס אטון 5 או Q. זהו סלקל מאוד יקר ואם רוצים בסיס המחיר לדעתי מטורף. אני לא יודע אם עוד משווק בארץ. הדגם הבסיסי של האטון עולה כיום 600 שקלים עם בסיס, לדעתי התמורה הכי טובה לכסף אם רוצים לחבר לעגלה. בטיחותית הוא ברמה גבוהה והמחיר מעולה כי הם נותנים כרגע בסיס מתנה. בג'ואי האייג'ם שלהם די ברמת הבטיחות של אטון 5 אבל יעלה כפול מהאטון הרגיל אם רוצים בסיס. נונה זה אותו מותג אבל האייג'ם הוא הטוב מבין כל דגמי חברת ג'ואי/נונה.
    לגבי אינגלזינה. הסלקלים שלהם בוודאי שנבחנו גם במבחנים חיצוניים. הדגם האחרון שלהם קיבל דירוג גבוה יחסית אבל הוא יקר ולכן הייתי יותר ממליץ על הסייבקס אטון שקיבל דירוג זהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל של ג'וי ותודה רבה על הפירוט

שירית
    03/01/2022

תודה רבה על הפירוט הברור.
    מה דעתך על ה- i-level של ג'וי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתרון הכי גדול שלו זה שיש לו הטייה לשכיבה

קובי סופר
    04/01/2022

שלום שרית,

לדעתי הוא טוב וגם נוח לתינוקות. אני יודע שלרוב הוא גם במחיר הגיוני יחד עם בסיס. היתרון הכי גדול שלו זה שיש לו הטייה לשכיבה. זה יתרון משמעותי אם מחברים לעגלה. חשוב לציין ושכחתי לציין בהודעה הקודמת:
    שהייה ארוכה בסלקל לא בריאה לתינוקות ועלולה גם לסכן אותם לכן אני בכלל לא ממליץ לחבר לעגלה.
    שהייה עד 30 דקות ברצף. עלולה לסכן את דרכי הנשימה שלהם.
    שהייה של מעל 45 דק' ביום עלולה לפגוע בבריאות האורטופדית שלהם.
    האיילבל מצמצם את הסכנות האלו אך חשוב לציין שניתן לתת לו זווית שכיבתית רק שהוא מחוץ לרכב! גם אז זו לא זווית טובה כמו בעגלה.
    החסרונות שלו לדעתי הם: משקל כבד מאוד. יש עגלות שהוא לא מתחבר אליהן. אני ממליץ לבדוק מראש אם הוא מתאים לעגלה שיש לכם או מתכוונים לרכוש. לא ניתן להתקינו ללא בסיס. אם יש 2 רכבים זה לא יהיה נוח להעביר מרכב לרכב. אם צריך לנסוע במונית זה יהיה מאוד בעייתי כי תאלצו להיסחב עם הבסיס לכל מקום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! עזרת לנו מאוד

שירית
    05/01/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות ברכב של סבא וסבתא
    שרונה
    02/01/2022

היי
    שואלת עבור אוטו של סבא וסבתא שרוצים לקנות כסא בטיחות מגיל 0 אבל צריכים שיישלף מידי פעם .
    החיבור של כסא בטיחות עם איזופיקס קל? אצלנו פשוט הכסא בטיחות לא זז מרגע ההתקנה .
    ועל איזה כסא היית ממליץ שלא יקר יחסית וקל לחבר ולהתקין שיש צורך. תקציב של עד 700 שח בערך.
    תודה

הוספת תגובה

• החיבור איזופיקס יחסית קל ונוח בכל הכיסאות

קובי סופר
    02/01/2022

שלום שרונה,

החיבור איזופיקס יחסית קל ונוח בכל הכיסאות. יש כאלו שיותר ויש כאלו שטיפה פחות. אם קוראים בעיון את ההוראות אין סיבה שלא תסתדרו.

המומלצים לדעתי הם: גרקו סייז פור מי, חורג מהתקציב אבל במבצעים יכול להגיע קרוב.
    אם יקר מדי אז אפשר לבדוק את דגמי אוונפלו:
    סימפוני, טריומף או סונס. רשמתי בסדר יורד מהכי נוח לתינוק לפחות נוח. בטיחותית כל ה-3 ברמה מאוד גבוהה.
    בנוסף הם גם רשומים בסדר יורד מהכי גדול להכי קטן למקרה וצריך מקום ברכב לעוד כיסא או שניים אז יש לקחת זאת בחשבון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין אפה בייבי מינו לסייבקס מליו
    ענבל
    30/12/2021

מתלבטים בין שתיהן כי נראה שעונות על הצרכים שלנו של עגלה קלה וקומפקטית. חשוב לי גם נוחות קיפול וכמובן שיהיה איכותי ונוח לילד. האם יש פרמטרים נוספים שיש לקחת בחשבון במקרה של העגלות האלו? מה המלצתך?

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ על אף אחד מהדגמים אבל אם הייתי צריך

קובי סופר
    02/01/2022

שלום ענבל,

אני לא ממליץ על אף אחד מהדגמים אבל אם הייתי צריך להמליץ אז הסייבקס לדעתי עדיפה.

אני לא ממליץ על מינו מכיוון שהטיולון שלה חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים בנושא, חשוב שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. יש לכך יתרונות רבים גם בריאותיים, גם נפשיים וגם קוגניטיביים. אי לכך אני באופן כללי לא ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני וכך גם לא על המינו.

לגבי המיילו, היתרון המרכזי שלה הוא המשקל הקל שזה מן הסתם גם חיסרון בכל הקשור ליציבות עם תיק כבד.
    כדי לצמצם בעיות יציבות הידית שלה לא מתארכת כלפי מעלה וזה לדעתי יוצר בעיה גדולה.
    1. זה חיסרון להורה גבוה.
    2. החיסרון הראשון עוד אפשר להסתדר. אם החיסרון הזה לדעתי פחות. כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיב את המושב, גם המושב חוצה משמעותית את קו ידית האחיזה. הדבר יוצר אי נוחות בליכה כי המושב כמעט ונוגע ברגלי ההורה. ככל שההורה יותר גבוה כך זה יותר בעייתי. בנוסף לא יהיה ניתן לתלות כלום על ידית העגלה מכיוון שכל דבר שתתלו, תיק, שקיות יפגע במושב.

צריך לקחת בחשבון שכדי להגיע למשקל קל ובמקרה של השתיים מדובר במשקל קל מאוד, היצרנים מקצצים בדברים כדי לחסוך במשקל. לכן יש לשים על כף המאזניים מה מאבדים תמורת המשקל הקל ולהחליט עד כמה מוכנים להתפשר. ככל שנרד במשקל כך יש התפשרות יותר גדולה בכל הקשור לנוחות התינוק, נוחת הניוד, הנוחות שלנו ביומיום.

אם מוכנים לעלות למשקלים של 8-10 ק"ג יש אופציות הרבה יותר מוצלחות לדעתי.
    בייבי בוס בובקט שוקלת רק 8.2 ק"ג ומציעה מושב מרווח יותר מהמילו, יכולת ניוד עדיפה בהרבה, ידית מתארכת ועוד.
    אותו כנ"ל לאיזי ווקר צ'ארלי.
    אם נתפס במשקלים אז יש גם את סייבקס מיוס שהרבה יותר מוצלחת מהמיילו לדעתי אך גם יותר יקרה וכבדה. בוגבו בי 6 הותיקה. בטווח מחיר זול יותר יש את ספורטליין סיילו.

צריך להכין רשימה מסודרת של מה בדיוק רוצים. על מה מוכנים להתפשר כי תמיד צריך להתפשר על משהו. ואז להתכוונן על 2 דגמים. אם זו ההתכווננות הסופית שלכם אז כמו שרמתי, המיילו עדיפה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות רחב מגיל לידה
    גליה
    30/12/2021

קובי שלום
    אני רוצה לקנות כיסא בטיחות מגיל לידה. הכי חשוב לי הבטיחות שהוא עבר מבחני ריסוק ברמה הכי גבוהה
    וגם מעדיפה כיסא שיהיה רחב ולא צר
    אשמח לדעת מה אתה ממליץ מבין הדגמים הבאים :
    ציקו נקספיט
    ברייטקס מרתון קליק טייק
    סייבקס סירונה m
    סייבקס אטרניס s
    כמובן אם יש לך דגם שיותר מומלץ לדעתך משלא כתבתי שכתבתי אז אשמח לשמוע
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות רחב מגיל לידה

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ על כיסא רחב מכמה סיבות

קובי סופר
    30/12/2021

שלום גליה,

דווקא אני פחות ממליץ על כיסא רחב מכמה סיבות:
    1. לתינוק בן יומו זה פחות נוח והגוף שלהם יזוז ויטלטל בחודשים הראשונים.
    2. תופס יותר מקום ברכב, אם יש עוד 2 מושבים בעתיד זה יכול להיות בעייתי.
    3. רצוי שהכיסא יעטוף את התינוק/ילד בצורה אדוקה ושיהיה כמה שפחות מקום לתזוזה במקרה של תאונה.

לגבי המלצות:
    לדעתי צ'יקו נקסטפיט הכי נוח לתינוקות, בעיקר בחודשים הראשונים. בטיחותית הוא נחשב לאחד הטובים בעולם כך שזו בדרך כלל ההמלצה שלי.
    בנוסף לצ'יקו אני ממליץ על ברייטקס קליקטייט מרתון או בולווארד שמגיע עם הגנות ראש משופרות ביחס למרתון.
    בטיחותית ברייטקס וצ'יקו הם הטופ. לברייטקס יש יתרון על צ'יקו והוא בנוחות ההתקנה עם חגורה. יש פחות סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה. מצד שני הצ'יקו מאוד נוח וקל להתקנה עם איזופיקס כך שאני לא רואה יתרון רציני של ברייטקס.

בכל מקרה ההמלצות שלי הן צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס קליקטייט בולווארד או מרתון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקנות כיסא שיתאים מגיל לידה גם עבור הילד הבא

גליה
    30/12/2021

שכחתי לציין שהתינוק כבר בן חצי שנה והוא עד עכשיו בסלקל אז אני רוצה כבר לקנות כיסא שיתאים מגיל לידה שאני יוכל להשתמש בו גם לילד הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתרון זווית של צ'יקו פחות רלוונטי

קובי סופר
    30/12/2021

שלום גליה,

במקרה כזה היתרון זווית של צ'יקו פחות רלוונטי. מצד שני אם מתוכנן להשתמש מלידה בתינוק הבא אז כן יש לזה חשיבות. אם יש סלקל אז שוב, זה פחות רלוונטי. לכן במקרה כזה אמליץ על ברייטקס בשל פטנט ההתקנה שלהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה :)

גליה
    31/12/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף למיטת תינוק ומזרן
    הילה
    29/12/2021

שלום,
    יש לי מיטת תינוק ומזרון שניקנו בשילב לפני 12 שנים.האם בטיחותי להשתמש בהם? האם התקן השתנה מאז?

לקביעת תור
    סגירה
    תוקף למיטת תינוק ומזרן

הוספת תגובה

• שונה התקן למזרנים והרהיטים הישנים היו יותר טובים ממה שנמכר היום

קובי סופר
    29/12/2021

שלום הילה,

שונה התקן למזרנים. בעבר הדרישה הייתה למזרן חסין אש וכדי להגיע לכך היה צריך להזריק חומר כימי שלא בריא לתינוקות. מכיוון שזה מוזרק בכמות נכונה נטען שזה לא מסכן. למרות זאת לפני כשנה החליטו לא לקחת סיכון והדרישה שונתה למעכב בעיקרה ואז רק צריך ספוג מעכב ואין צורך בחומר בתוך הספוג.
    לגבי מיטות לא השתנה משמעותי. דווקא אם יהיה שינוי זה יהיה בכיוון של הפחתת דרישות לכן לדעתי הרהיטים הישנים היו יותר טובים ממה שנמכר כיום, בעיקר כשרובם יוצרו בישראל. כיום עד כמה שאני יודע הכל (או לפחות הרוב המוחלט) מיובא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עגלות
    שרה
    28/12/2021

שלום,
    תודה רבה מראש!
    התייעצנו בעבר לגבי עגלה לתינטקת בת 9 חודשים.
    התלבטנו לגבי:
    ביבה טאי טאי טיולון בלבד
    סייבקס איזי טוויסט s +2

והבנו מההסברים שלך שכדאי סייבקס בגלל האופציה של מושב דו כיווני שחשוב בגיל של התינוקת שלנו. (למרות שיש חיסרון במשקל, מחיר, אביזרים, קיפול וקצת ניידות)

האם עגלת ביבי ג'וגר סיטי טורס לקס (lux) שמקריאה באינטרנט ראינו שגם דו כיוונית נחשבת טובה כמו הביבה והסייבקס?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי עגלות

הוספת תגובה

• הג'וגר לדעתי פחות נוחה משמעותית לניוד

קובי סופר
    29/12/2021

שלום שרה,

הג'וגר לדעתי פחות נוחה משמעותית לניוד מאשר 2 הדגמים. הקיפול מאוד נוח אך הפתיחה טיפה מסורבלת. הג'וגר גם יותר כבד מהשניים האחרים לכן לדעתי עדיף להתמקד בסייבקס או ביבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לרכב משני
    בתאל
    28/12/2021

שלום. מחפשת המלצה לכסא בטיחות *זול* לילדה בת שנה וחצי. הכסא אמור לשמש כגיבוי ברכב משני ובקושי יהיה בשימוש, אך כן חשוב לנו שיהיה בטיחותי. ראיתי המלצות בפורום על קוסקו סנרה, אבל אין אותו בבייבי סטאר או בחנויות אחרות שדיברתי איתן.
    זה לא חובה, אך האם יש כיסא מסתובב שעשוי להתאים לנו?
    תןדה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לרכב משני

הוספת תגובה

• אם אין את הסנרה אז אפשר ללכת על אוונפלו סונס או שורייד

קובי סופר
    29/12/2021

שלום בתאל,

אם אין את הסנרה אז אפשר ללכת על אוונפלו סונס או שורייד. שניהם די זולים וברמת בטיחות די גבוהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ- ילד בן 1.8 , לקראת לידה נוספת
    שמחה
    27/12/2021

היי אשמח לעזרה בבקשה בנוגע לטיולון.
    ילד ראשון בן 1.8 ואני רוצה לקנות טיולון כדי שיהיה לנו קל יותר.
    עד עכשיו הינו עם ספורטליין ואנחנו מרוצים אבל היא כבדה ביחס לטיול ומים אחרים. מה גם שאני לקראת לידה וצריכה אותה לתינוק.
    אנחנו לא משתמשים ככ הרבה כבר בעגלה אבל כן רוצים שיהיה לנו ליצר ביטחון ובמקרים של טיולים וכו׳
    האם יויו שווה את המחיר? איזה טיולונים נוספים מומלצים?

הוספת תגובה

• אני ממליץ לבדוק את סילבר קרוס ווינ 1

קובי סופר
    28/12/2021

שלום שמחה,

לגבי היויו, לדעתי כן ולא. הוא קל, נוח לעבודה וכיום שהוא הרבה שנים בשוק אפשר לומר גם שהוא סוס עבודה. כלומר חזק ואמין.
    למרות כל אלו אני חושב שהמחיר מטורף כי יש טיולונים שעולים פחות מחצי ועדיין נותנים תמורה מעולה ולא נופלים ממנו בהרבה או בכלל. חלק מציעים גם מוצר יותר שלם.

אני ממליץ לבדוק את סילבר קרוס ווינ 1 (ה-2 לדעתי פחות מוצלח) או איזי ווקר XS שזה אותו טיולון רק מותגים שונים.
    בשני המקרים המחיר סביר, הטיולון קל, נוח לתפעול וגם כבר כמה שנים בשוק עם חוות דעת מעולות. השכיבה גם שטוח יותר ביחס ליויו. היויו יותר קל מהם ולדעתי מעט יותר נוח בניוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכיסא בטיחות לרכב השני שלנו
    הדר
    27/12/2021

קובי שלום,

בעבר ייעצת לנו לגבי כבא בטיחות לרכב של סבא וסבתא. עכשיו אנחנו מחפשים כסא בטיחות לרכב שני שלנו. לא מדובר בהכרח אך ורק בנסיעות קצרות, והיינו רוצים גם כסא בטיחות שהוא יותר נוח מהדגמים הפשוטים (כמו קוסקה סנרה). ברכב הראשי יש לנו את הברייטקס בולוורד. אנחנו מחפשים עכשיו כסא בטיחות זול יותר מהבולוורד, אך בלי להתפשר על הבטיחות ויותר נוח לתינוק מאשר הסנרה. בנוסף, אם זה לא יותר מדי דרישות, ייתכן ונדרש בשלב כלשהו לשלוש כסאות בטעחות ברכב, ועדיף כסא שגם יוכל להתמודד עם זה.

אם יש כסא שעונה על הדרישות וגם יש לו מערכת מובנית נגד שכחת ילדים זה בכלל יהיה מעולה

תודה

הדר

הוספת תגובה

• כל דגם אחר שהמליץ יהיה ירידה ברמת הבטיחות בהשוואה לברייטקס

קובי סופר
    28/12/2021

שלום הדר,

בכל מקרה כל דגם אחר שהמליץ יהיה ירידה ברמת הבטיחות בהשוואה לברייטקס. עדיין הדגמים שאני ממליץ נחשבים לטופ מבחינה בטיחותית.
    הכי מומלץ לצרכים שלכם לדעתי זה גרקו מיי סייז, כיום הוא באזורים של 1000 ש"ח ומטה. תלוי אם תופסים מבצע טוב.
    הוא יחסית צר, נוח לתינוקות, ברמת בטיחות גבוהה. יחסית נוח להתקנה עם איזופיקס.
    פחות ממנו יש את דגמי אוונפלו כמו הסימפוני שעולה סביב 600 שקלים ולדעתי גם מגיע עם מערכת השכחה. צריך לבדוק בעבר נתנו כבונוס אך כעת יש מבצעים אז יתכן וביטלו.
    הוא בטיחותי, נוח, הופך גם לבוסטר כך שעתידית יוכל לשרת עוד כמה שנים. זול. החיסרון שהוא ענק ויהיה בעייתי להכניס 3 מושבים.

לא ציינת גיל, יתכן ואפשר גם לרכוש בוסטר רצועות כמו גרקו טרנזישיין שהוא צר מאוד, די נוח וישרת לשנים רבות. הוא ברמת בטיחות גבוהה. יש להם גם את נאוטילוס סנאגלוק שהוא גם קל להתקנה כמו הבולווארד רק שהוא לא תמיד זמין במלאי וגם יקר יותר. הם לא נוחים כמו כיסאות אבל אם זה לגיל שנתיים + זה לא נורא כי לגילאים האלו הם כבר בסדר ולא צריך את הפאר של הכיסאות הגדולים.

לגבי מערכת. ממליץ לא להכניס כשיקול, כיום ניתן לרכוש בגורשים! הביאו כמויות מטורפות לארץ בגלל החוק שהוקפא והיבואנים תקועים לכן מוכרים בזול וחלק אפילו מחלקים יחד עם הכיסאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה לגרקו סייז פור מי נכון

הדר
    29/12/2021

הכוונה לגרקו סייז פור מי, נכון? לא מצאתי דגם בשם מיי סייז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אותו הדגם רק עם שם שונה

קובי סופר
    29/12/2021

שלום הדר,

זה אותו דגם. סייז פור מי זה השם הקודם. זה שונה לפני כשנה למיי סייז. בכל מקרה זה אותו הדבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת סירקל קוסמוס DLX האם יש קשר לבייבי בוס טייגר
    חן
    25/12/2021

היי קובי, נתקלתי בעגלה הזאת בסניף בייבי סטאר, והעגלה דומה מאוד לבייבי בוס טייגר שיש לנו. האם יש קשר ביניהן?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    25/12/2021

שלום חן,

אכן יש קשר, זו עגלה שפיתחנו ומייצרים בלעדית עבור בייבי סטאר.
    הקוסמוס היא שילוב של טייגר ובובקט.
    האמבטיה והטיולון זהים בכל הדגמים שלנו.
    השלדה יותר דומה לבובקט, הגלגלים זהים בגודל והקפיצים.
    החלק האחורי לגמרי בובקט והקדמי של טייגר.
    כלומר יותר מחוזק. בנוסף מבחינת קיפול יש לה את הקיפול הכי קטן מבין שלושת הדגמים שלנו.
    היא צרה ברוחב כמו בובקט ושטוחה לאחר הקיפול כמו טייגר.
    לכן היא יוצאת טיפה יותר קטנה לאחר הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמח להשוואה אל מול האחרות שהתעניינו
    שרון
    24/12/2021

היי
    התייעצנו בעבר לגבי ספורטליין לעומת בייביבוס ונונה. עוד לא קנינו ומחר הולכים להסתכל ולהחליט סופית.
    נוספה עוד עגלה שקיבלנו עליה כמה המלצות-ג׳יימי.
    נשמח להשוואה אל מול האחרות שהתעניינו
    תודה!

הוספת תגובה

• הכוונה היא לעגלת ג׳ואי

שרון
    24/12/2021

סליחה. התבלבלתי, התכוונתי לג׳ואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הג'ואי מאוד מיושנת ביחס לשלושת הדגמים האחרים

קובי סופר
    24/12/2021

שלום שרון,

הג'ואי מאוד מיושנת ביחס לשלושת הדגמים האחרים.
    כלומר היא יותר כבדה, יותר גדולה לאחר הקיפול ויותר מסורבל לקיפול. היא לא נותנת ערך מוסף בתמורה לכל החסרונות לכן אני פחות ממליץ. לדוגמא: יש עגלות בעלות חסרונות דומים (כבדות, מסורבלות לקיפול, גדולות לאחר הקיפול) שבתמורה מרוויחים מרווח פנימי הרבה יותר גדול ביחס לשלושת העגלות שציינו ונוחות ניוד עדיפה. אז זה כבר לשיקולכם אם זה שווה את החסרונות. מכיוון שבג'ואי לא מקבלים אף אחד מהיתרונות שציינתי חוץ ממחיר טוב, אני לא חושב שצריך להוסיף אותה לשיקול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל פעם שאנחנו הולכים בדעה שאנחנו קונים משהו

שרון
    24/12/2021

תודה על התשובה.
    היינו שוב בסיבוב עגלות היום בשילב והמליצו לנו שם על האינגלנזה שאני יודעת שהם המשווקים שלה. מלכתחילה היא לא הייתה באפשרויות שלנו כי נראתה לי מאוד מסורבלת וכבדה אבל נראה שיש כמה יתרונות מאוד משמעותיים כמו האפשרות ליצור שיפוע בסל שכיבה, ויציבות.

עוד המלצה שקיבלנו שם, אחרי שכבר נסגרנו על כיסא בטיחות צ׳יקו נקסטפיט, זה על הכיסא מקסי קוזי מיקה ( גם כיסא שהם משווקים)

בקיצור, כל פעם שאנחנו הולכים בדעה שאנחנו קונים משהו אנחנו יוצאים יותר מבולבלים ועם צורך לעשות עוד תחקיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכין רשימת דרישות מה חשוב לכם ולפי זה להתמקד

קובי סופר
    24/12/2021

שלום שרון,

את די ענית לעצמך. נכנסת. המליצו על מוצר שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח לצורך ולדרישות שלכם. הראו גימיק נחמד במוצר ורק התבלבלתם יותר. אין צורך בשום תחקיר אלא להכין רשימת דרישות מה חשוב לכם. לפי זה להתמקד ב-3 דגמים ולא יותר. לאחר מכן להתנסות פיזית בניוד עם משקל של 12 ק"ג בתוך העגלה, עליה וירידה ממדרגה. תפעול לבד (שינוי מצבים, החלפת חלקים), קיפול עם טיולון, הרמת השלדה יחד עם הטיולון ובדיקה ברכב. כך מגיעים להחלטה מושכלת של מה נכון לכם.

אני לא יודע איזו אינגלזינה ראיתם, יש 2 דגמים. שניהם שונים לחלוטין מהסיילו, בייבי בוס או נונה.
    הטרילוג'י אמנם קצת מזכירה (אני מניח שזה מה שהראו) אבל לא נוחה לניוד, אין לה ידית מתכווננת, הסל לא נגיש והקיפול קצת ארוך. היא מאוד מיושנת לדעתי.

לגבי מושבים, כאן בניגוד לעגלות יש נתוני בטיחות. הצ'יקו יחד עם ברייטקס מדורגים כטובים ביותר בטיחותית לכן כל אופציה אחרת זה לרדת ברמת הבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוחות ובטיחות התינוק היא לפני הכל

שרון
    25/12/2021

העגלה שהראו לנו זו האפטיקה, ולהבנתי גם אמורה לצאת חדשה בזמן הקרוב. מבחינת מה שחשוב לנו, אז נוחות ובטיחות התינוק היא לפני הכל. חשוב שזו תהיה עגלה שגם עבורינו תהיה נוחה לניוד בתנאים שונים עיר/כפר. שתהיה עמידה ויציבה ותחזיק מעמד למספר ילדים. העניין של הזווית של הראש, להבנתינו זה משהו שמקל על התינוק במידה ויש רפלוקס.

שוב, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין שכל העגלות יכולות להחזיק מעמד לכמה ילדים

קובי סופר
    25/12/2021

שלום שרון,

לגבי בטיחות, תקבלו בטיחות זהה גם בעגלה שעולה 1000 ש"ח. כל העגלות עוברות את אותם מבחני בטיחות ולכולן אותן דרישות. בניגוד למושבי בטיחות הן אביזר ניוד.
    בנוגע לנוחות התינוק, כאן כבר יש הבדלים. באפטיקה לדוגמא תקבלו מרווח פנימי טיפה יותר גדול מאשר בסיילו/בייבי בוס/נונה. גם באמבטיה וגם בטיולון. תלוי מול מה משווים אבל אלו הבדלים של 3 עד 5 ס"מ ברוחב האמבטיה והמושב. גם באורך יש הבדלים מול הנונה או הסיילו. הבייבי בוס דווקא יותר ארוכה מהממוצע כך שהיא די זהה מבחינת אורך.
    העבירות של האנגליזנה תהיה טובה יותר בגלל הגלגלים הגדולים יותר. מצד שני בעיר זה לא יורגש ולפעמים יהיה יותר קשה בעליות בגלל המשקל הגבוה יותר.
    עניין הזווית זה גימיק. מכרתי בחיי אלפי עגלות של פג פרגו שיש להם מנגנון דומה ומעולם לא ראיתי הורים שמרימים את גב האמבטיה. מקרי ריפלוקס הם די נדירים וגם אם קורים ימליצו לכם להושיב בסלקל ולא באמבטיה. מעבר לכך שניתן לשים כרית משולש בכל אמבטיה. אני לא ממליץ לבחור עגלה על בסיס גב מתכוונן באמבטיה. היתרונות של הרוחב והניוד הרבה יותר רלוונטיים כמו גם החסרונות של משקל משמעותית יותר גבוה וגודל קיפול טיפה יותר גדול.
    אין עגלה מושלמת. בכל אחת יש חסרונות גדולים מול יתרונות גדולים ביחס לעגלות אחרות. כל אחד צריך למצוא את האיזון שמתאים לו או ללכת לקיצון אם מתאפשר כלומר, ללכת על מוצר כבד וגדול כי יש יכולת להתמודד או לחלופין אדם שחייב הכי קל והכי קטן ואז להתפשר על נוחות התינוק.
    באופן כלל אני חושב שאם הולכים לכיוון של גדול וכבד אז שווה לבדוק את פג פרגו בוק או איי.בי.סי דיזיין סלסה. כדי לא להתבלבל אני ממליץ לחשוב טוב אם זה בכלל הכיוון שלכם, רק אם כן אז לפסול לחלוטין את שלושת הקודמות ולהתמקד בשלושת האחרות או להפך.

אני לא סתם מדגיש את עניין לחשוב טוב!
    א. זה יבלבל אתכם מבחר של יותר מ-3 עגלות כי כמו שרשמתי בכל השוואה תמצאו יתרון של עגלה X על Y ולהפך.
    ב. אני מכיר המון מקרים שרצו לרכוש את הכי נוח וטוב לתינוק ואחרי חצי שנה עד שנה. ההורים התייאשו להתמודד עם המשקל והגודל וקנו טיולון פשוט. בעצם התינוק קיבל הרעת תנאים ונוחות משמעותיים בסופו של יום, בדיוק בחלק הכי חשוב שזה הטיולון.
    לדעתי צריך להתחייב לעגלה לפחות לשנה וחצי כדי למקסם את נוחות התינוק מכיוון שעגלות (הטיולון של העגלות) הרבה יותר נוח ומרווח ביחס לטיולון שקונים בנפרד.

חשוב לציין שכל העגלות יכולות להחזיק מעמד לכמה ילדים. זה גם תלוי באופן השימוש, טיפול ושמירה שלכם על המוצר. כמוכן, לדעתי עגלות עם גלגלים יותר גדולים וקפיצים יותר גדולים שורדות יותר שנים כי הן מתמודדות טוב יותר עם מכות מהדרך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה