מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מחפשים המלצות ותוהים: עגלת אמבטיה עם קיפול מטריה וידית אחת- קיים?שרה18/10/2021
שלום,
תודה על הבמה לשאלות. נהדר!
גידלנו 4 ילדים בעגלת סייבקס קאליסטו שסרבנו לעזוב.
אהבנו אותה בגלל קיפול המטרה, ובגלל המעבר הישיר מאמבטיה לטיולון 'של בוגרים' בסגנון מקלרן- וכל זה עם ידית אחת שממש נוחה לתמרון.
בנוסף אהבנו את העובדה שהיא צרה, כביסה, אמבטיה גבוהה ועוד....
וכעת... מחפשים ללידה החמישית בעזרת ד', עגלה עם נתונים דומים.
נראה שאין. אני צודקת?
אז מה בכל זאת חשוב לנו?
ידית אחת.
טיולון שפעוט מגודל בן כמעט שנתיים לא יראה בו מגוחח- במיוחד מפריע לי מנח הרגלים המודרני שיש בהרבה עגלות, עם מסגרת כזו שלא מתאימה לילדים גבוהים.
שהטיולון יוכל להישכב לחלוטין, ואם לא לגמרי- אז כמעט.
שהאמבטיה לא תהיה נמוכה (המיקום על השלדה).
שהאמבטיה תוכל להכיל תינוק בן כ-7 חודשים (כי אנחנו לפעמים סוחבים אותם עד הגיל הזה באמבטיה, כל עוד הם לא זוחלים או מושכים עצמם מעלה. ).
בד רחיץ.
עדיפות לכך שהבד הפנימי של האמבטיה לא יהיה לבן.
קיפול נוח וקומפקטי.
זהו נראה לי. מקווה שלא הגזמתי....
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלות בסגנון הקליסטו מאוד מיושנות והעולם התקדם
קובי סופר18/10/2021שלום שרה,
עגלות בסגנון הקליסטו מאוד מיושנות. העולם התקדם. נעשו מחקרים, טכנולוגיות מתקדמות הוזלו ויש יכולת לייצר מוצרים יעילים יותר במשקל קל וקיפול קטן.
ראשית הקליסטו נתנה טיולון בדיוק כמו שרשמת, נטו טיולון לטוב ולרע. הרע המרכזי זה טיולון חד כיווני. כל המחקרים בנושא מצביעים שיש חשיבות עצומה לטיולון דו כיווני בו התינוק רואה את ההורה.
שנית, בשלדה אחודה ולא מטריה, הניוד הרבה יותר נוח (ברוב המקרים), סל החפצים יותר נגיש ובהרבה מקרים הידית מתכווננת.
שלישית, ברוב העגלות עם שלדה אחודה יש מושב שכולו עם תמיכה, חלק המושב יצוק כולו מפלסטיק, בחלק יש תמיכה פנימית וחלק כיום כמו סייבקס המושב עשוי מרשת אחודה. בטיולון מטריה יש רק תמיכה במרכז הגב ויש חלקים רכים בצדדים, יש תינוקות שזה פחות נוח להם.
מצד שני אני אומר שאין חכם כבעל ניסיון ואם עבד לכם טוב עם 4 ילדים אז לה לא להמשיך.
אין יותר מדי אופציות בשוק בסגנון. עולות לי רק אינגלזינה טרילוג'י שהאמבטיה בה לבנה (אפשר לפתור עם סדין.
פג איזי דרייב (אם אפשר להשיג) אותו סיפור עם האמבטיה.
בשני המקרים הטיולון דו כיווני, הן כבדות יותר מהסייבקס, בגלל המשקל הן פחות נוחות בניוד. בשני המקרים האמבטיות ענקיות ויתאימו לדעתי גם עד 7 חודשים או יותר.
אופציה נוספת זה לשנות כיוון וללכת על עגלות עם ידית אחת וטיולון עם מסגרת ברגליים ובעתיד לרכוש עוד טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אבחן את האופציות שציינת
שרה18/10/2021ואם אכן לא נמצא משהו כלבבנו- נלך על האופציה של רכישת טיולון בעתיד...
ראיתי באינטרנט סייבקס מיילו- האם מלבד קיפול מטריה שאין האם היא יכולה לענות לנו על כמה רצונות מהרשימה שציינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המיילו פחות מוצלחת והמיוס עדיפה אבל יקרה יותר
המיילו פחות מוצלחת לדעתי.
המיוס עדיפה אבל הרבה יותר יקרה.
אוכל לתת עוד המלצות אבל ראשית לדעתי עדיף להתחיל אם השניים שרשמתי ולא להתפזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מזרון כזה לא מכיל מעכבי בעירה ואכן לא פולט חומרים רעיליםהדר17/10/2021
האם מזרן קוקוס לעריסת תינוק 86x48x4 ס"מ דרים נטורלי - ™Dream Naturally של חברת טוויגי, מומלץ?
על פניו הוא עשוי סיבי קוקוס טבעי ויש לו כיסוי בד 100% כותנה, ולדבריהם הוא קשיח ועומד בהמלצות הרופאים.
האם זה גם מזרון נושם ? האם מזרון כזה לא מכיל מעכבי בעירה ואכן לא פולט חומרים רעילים? אם כן, מה ההבדל בינו לבין מזרנים שעולים מאות שקלים ויותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראשית ולפני הכל אני ממליץ לברר מול מכון התקנים
קובי סופר18/10/2021שלום הדר,
ראשית ולפני הכל אני ממליץ לברר מול מכון התקנים שיש לו אישור מכון התקנים. לרוב המזרנים בשוק אין תו תקן או אישור מכון התקנים. זה נושא פרוץ.
תו תקן = רק למזרן שמיוצר בארץ
אישור מכון התקנים = למוצר שמיובא לארץ. אני מניח שזה מזרן מיובא לכן צריך לברר שיש לו אישור מכון התקנים מהשנתיים האחרונות.
לגבי קשיחות, כל מזרן בעובי 4 ס"מ יהיה קשיח.
אם המזרן עשוי כולו מסיבי קוקוס זה מזרן נושם והקוקוס מעכבי בעירה טבעיים, זה נכון. היות וזה חומר טבעי ואין בו תהליך כימי הרי שאין בו חומרים כימיים שהוא יכול לפלוט. לגבי עיטוף כותנה, זה פחות נכון. כותנה זה חומר דליק.
ככל שידוע לי אין אף מזרן שעולה מאות שקלים לעריסה. זה נכון לגבי מיטות אבל מדובר בשימושים שונים וטווחי גיל שונים, כמובן גם גדלים שונים ולכן יש פערים גדולים במחיר אם נשווה למזרן של מיטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינים לרכוש כיסא בטיחות לרכב לתינוקת בת 9 חודשיםהדר17/10/2021
היי קובי,
אודה לעזרתך.
אנחנו מעוניינים לקנות כסא בטיחות לרכב לתינוקת בת 9 חודשים. עד היום ישבה בסלקל.
חשוב כמובן שכסא הבטיחות יהיה ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר, וגם נוח לתינוקת.
היינו מעוניינים לקנות כסא שיותיר די מקום להוסיף בעתיד במושב האחורי כסא בטיחות נוסף ואפילו שניים.
יש מוצר שעונה על כל הדרישות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשים כיסא בטיחות לרכבים של הסבים
הדר17/10/2021בנוסף אנחנו מחפשים כסא בטיחות לרכבים של הסבים. גם במקרה הזה נושא הבטיחות חשוב מאוד, אך ניתן להתפשר על נוחות, שכן יהיה מדובר בנסיעות קצרות, ומחפשים כיסא לא יקר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר גם לקהל להמליץ על עגלות
שרה18/10/2021קוסקוס סנירה. אחלה כיסא: זול ובטיחותי וסה"כ נוח- מגיל 0 ועד 4 בערך.. (אין לי ניסיון עם גיל 0. אנחנו מעבירים לקראת שנה וחצי- כשמגיע גבול המשקל של הסלקל)
יתרון נוסף- צר במידה כזו שניתן להכניס 3 מושבים במושב האחורי של הרכב.
מתאים לקשירה לשני הכיוונים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההמלצה שלי תמיד לבדוק פיזית בחנות שנוח
בהחלט מותר לקהל להמליץ. אין חכם כבעל ניסיון!
יחד עם זאת אני תמיד אומר לקחת כל המלצה כאן בספק (אפילו את שלי). היו כאן לא מעט "המלצות" של בעלי אינטרסים. אני לא אומר שכאן זה המקרה, לדעתי ההמלצה שלך כנה ואמיתית!
בנוסף, מה שמתאים לתינוק אחד לא בטוח שיתאים לתינוק אחר!
ההמלצה שלי תמיד לבדוק פיזית בחנות שנוח ונעים לתינוק במשך כמה דקות. אם מדובר בכיסא בטיחות אפילו לעשות את הבדיקה ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ככיסא ראשית הכי הייתי ממליץ על צ'יקו נקסטפיט
קובי סופר18/10/2021שלום הדר,
ככיסא ראשית הכי הייתי ממליץ על צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס קליקטייט (הכי הייתי ממליץ על הבולווארד אך אם הוא יקר מדי אז גם המרתון מעולה).
שתי האופציות הן הבטיחותיות ביותר שיש כיום, גם מבחינת נוחות הם סופר נוחים לתינוקות. אפשר להכיל 3 מושבים בעתיד יחד איתם בקונסיגנציה מסוימת (אם בוסטרים צרים וכו') אך לא 3 זהים (אלא אם יש רכב ספציפי שיכול להכיל 3 כאלו ויש).
אני תמיד ממליץ לא לחשוב על זה כרגע, מה שחשוב יותר זו הבטיחות. יש אנשים שרוכשים מראש מוצר צר ופחות בטוח וחבל.
לגבי כיסא שני לסבא/סבתא, כמו שהמליצו הסנרה מעולה, זול וצר. ברמת בטיחות טובה מאד. לדעתי הוא פחות מומלץ לנסיעות ארוכות ובטיחותית השניים שהמלצתי מקבלים דירוגים עדיפים אך גם עולים פי 2 או 3. לכן לדעתי זה אחד הכיסאות הכי מומלצים ככיסא שני לסבא/סבתא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מכיר את הכיסא של בייבי סייף
הדר18/10/2021קובי, האם אתה מכיר את הכסא של בייבי סייף? ככסא שני לסבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל עוד המוצר לא עבר מבחן השוואתי אני נוטה שלא להמליץ
קובי סופר19/10/2021שלום הדר,
לדעתי הכיסאות פחות מומלצים. אלו מוצרים סיניים שלא עברו מבחנים השוואתיים פרט לתקינה אירופאית שאינה מעידה על מוצר ברמת בטיחות גבוהה.
הדגמים שאני ממליץ עליהם עברו מבחנים אצל גופים חיצוניים בלתי תלויים אשר מפרסמים נתוני בטיחות. כמוכן המבדקים שלהם הרבה יותר מחמירים. גם אם יש מוצר שנראה לי שיהיה סופר בטיחותי או אפילו דגם חדש של יצרן מוביל, כל עוד המוצר לא עבר מבחן השוואתי אני נוטה שלא להמליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סייבקס מחוז 2 - נוטה מטהרינת16/10/2021
שלום , שמנו לב שהעגלה של סייבקס האמבטיה בה טיפה נוטה מטה לכיוון הרגליים ניסינו לסדר וליישר ללא הצלחה . בלי שום קשר אפנה מחר לחברה לשאול האם זה תקין , אך רציתי לבדוק גם כאן . צירפתי תמונה - האם תקין או לא לשים את הילד בעגלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין לחלוטין ויותר בריא להם שיש הטיה
קובי סופר17/10/2021שלום רינת,
קשה לי לראות הרבה בתמונה אבל לדעתי זה תקין לחלוטין.
חייבת להיות הטיה מטה לכיוון הרגליים מכיוון שראש התינוק כבד מהגוף. אם המצב היה הפוך והייתה הטיה לכיוון הראש, אז המצב לא היה תקין ואף מסכן את התינוק. יש צורך שזרימת הדם בגוף התינוק תהיה לכיוון מטה ולא להפך לכן יש הטיה קלה. ככל שהתינוק יגדל הראש היה כבד יותר מהגוף ולכן זה גם יתאזן יותר לאורך הזמן. כמוכן ניתן לשים את התינוק כמה שיותר קרוב לקצה באזור הראש, זה גם יאזן את זה טיפה אבל, כמו שרשמתי, יותר בריא להם שיש הטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה chicco nextfit maxדוביק15/10/2021
שלום קובי,
מה ההבדלים בין
NextFit Max Zip Air
NextFit Max ClearTex
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוצר זהה טכנית ורק סוגי הבדים שונים
קובי סופר16/10/2021שלום דוביק,
המוצר זהה טכנית ובטיחותית. רק סוגי הבדים שונים. ההמלצה שלי ללכת על הזול מבינהם ואם המחיר זהה, לכו לפי מה שירגיש לתינוק שלכם יותר נעים לאחר שתתנסו בשניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש אחר עגלה משולבת ומאוד מבולבלים מהמבחרהודיה15/10/2021
שלום!
אנחנו מחפשים עגלה משולבת ומבולבלים מהמבחר... נשמח לדעתך על 4 האפשרויות שחשבנו עליהן בינתיים, ואם יש אפשרות טובה יותר שלא נכללת בארבעתן - נשמח לשמוע עליה...
הקריטריונים החשובים לנו הם:
- עגלה שתחזיק לשנים, לילדים שעוד יבואו... שלא תישחק ותתפרק לנו אחרי ילדה אחת..
- בטיחותית ובריאה לתינוקת (מניחה שזה קריטריון שנכלל בכל עגלה עם תו תקן..)
- שהטיולון פונה לשני הכיוונים ויכול גם להיפתח למצב שכיבה מלאה
- שתצליח לשרוד לא רק בעיר, אם כי אנחנו גרים בעיר אז עיקר השימוש יהיה במדרכות סלולות
- ניוד נעים, שלא כל מהמורה בדרך תורגש..
- אם אפשר שתהיה נוחה לקיפול ולא כבדה מדי, אך יותר חשובים לנו הקריטריונים הקודמים...
העגלות שחשבנו עליהן הן:
- ספורטליין סיילו xl / סיילו pl
- טייגר 2 של בייבי בוס
- מאמס&פאפס ארמדילו
נשמח לחוות דעת עליהן, ומה עדיף לצרכים שלנו (וכאמור אם יש הצעה לעגלה נוספת באותם מחירים בערך, שלא כתבנו ומתאימה לצרכינו - נשמח לשמוע..)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל ה-3 מעולות לדרישות ולתקציב ואין לי המלצות נוספות
קובי סופר16/10/2021שלום הודיה,
ראשית נתחיל מהסיילו מכיוון שרשמת 2 דגמים.
אני תמיד אמליץ על הXL. העגלות עצמן זהות טכנית, פשוט על PL משלמים יותר בגלל העיצוב של פסי המתכת מסביב לאמבטיה ולגגון הטיולון. אז מעבר למחיר גבוה יותר מקבלים גם משקל גבוה במעט ולדעתי ביום חם מאוד המתכות מתחממות ומחממות את האמבטיה או הטיולון. לכן אני לא מוצא סיבה לשלם יותר על מוצר זהה שלדעתי פחות טוב רק בשל העיצוב.
עכשיו שנשארנו עם 3.
חוזק, זה עניין של שימור, תפעול ואחזקה נכונים ואני מבטיח שגם עגלות ב-1000 ש"ח יחזיקו 3 ילדים.
סה"כ הארמדילו הכי ותיקה אבל גם הסיילו וגם הטייגר עם הורים ל-2 ילדים ומתפקדות מעולה.
בטיחות, זהות. דרישות התקנים זהות ותקפות לכולן ככה שכולן עומדות בתקן.
בכולן טיולון דו כיווני עם שכיבה כמעט מלאה.
בניוד כולן עם גלגלים גדולים. ההמלצה שלי לגשת לחנות. לשים בכל אחת מהן משקל של 12 ק"ג. לטייל בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, זה נותן מדד די אמיתי איך הן ירגישו ביומיום. לדעתי הטייגר עדיפה גם בגלל שיש לה גלגלים מחומר איכותי יותר, קפיצים עדיפים והיא קלה משמעותית המ-2 האחרות ולכן שדוחפים פחות משקל קל יותר לנייד.
קיפול, כולן מתקפלות בקלות ביד אחת. לכל אחת מנגנון שונה אך עדיין סופר קל לקפלן. צריך לתרגל פעם, פעמיים אפילו 3 וזה יהיה בקלות בהינף יד.
במשקל כמו שרשמתי קודם יש הבדלים כשמקפלים עם הטיולון:
ארמדילו: 11.6 ק"ג
סיילו אקסל: 10.3 ק"ג
טייגר: 8.8 ק"ג
לדעתי כל ה-3 מעולות לדרישות ולתקציב ואין לי המלצות נוספות.
לדעתי הטייגר והפליפ מציעות מושב טילון עדיף על הסיילו מכיוון שהוא יצוק מפלסטיק בשתיהן. בסיילו זה בד מתוח עם לוח פרספקט בתוכו, זה גם פחות נוח לכיבוס בגלל הלוח.
כמו שרשמתי בניוד ובקיפול, צריך להתנסות לבד בכולן ולקבל החלטה מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה
הודיה16/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנות שבה אפשר לראות את שלושת הדגמים
הודיה16/10/2021יש לך המלצה על חנות שבה אפשר לראות את 3 הדגמים עליהם כתבת, באיזור ירושלים/מודיעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך להתקשר לחנויות ולברר אם יש להם
קובי סופר17/10/2021שלום הודיה,
אני לא יודע לומר במדויק. אני חושב שברהיטי אור בירושלים יש את כל ה-3. אולי גם בגיליס מודיעין ובתינוקי מודיעין עלית. צריך להתקשר לחנויות ולברר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה
הודיה17/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב עבור בת שנה וחמישה חודשיםסיון חיו14/10/2021
שלום קובי,
אנו מעוניינים לקנות כסא בטיחות לילדה שלישית בת שנה וחמישה חודשים, היא קטנטונת ושוקלת 8 קילו. הכסא צריך להיות נגד כיוון הנסיעה אך שנוכל לאחר מכן לסובב אותו ואולי אפילו שיהפוך לבוסטר גב בהמשך...
במושב האחורי יושבים שלושה ילדים: ילד בן 10 באמצע ללא מושב, ילד בן 6 בצד אחד ליד החלון על בוסטר (ללא גב) והתינוקת בצד השני ליד החלון כרגע בסלקל של סייבקס אטון אחד.
מכיוון שזו הילדה האחרונה שלנו אנחנו לא רוצים לקנות כסא יקר מידיי אבל עדיין חשוב לנו לא להתפשר על הבטיחות והנוחות שלה. בעבר היה לנו לבנים כסא של מקסי קוסי אך הוא מאד התיישן וכבר לא ניתן להשתמש בו, הוא עבר שני ילדים שהקטן בינהם כבר בן 6.
ראינו שיש כסא של גרקו שנקרא סלים פיט lx אשמח לחוות דעתך על הכסא, האם הוא מספיק בטיחותי? עבר מבחני ריסוק וכמה קיבל? וכו'... כמו כן, אנחנו גם רואים שהרבה ממליצים על הצ'יקו נקסט פיט האם הוא טוב יותר מהגרקו ושווה להשקיע בו? שוב, זאת ילדה אחרונה שלנו ואנחנו לא רוצים את ההכי יקר אבל מצד שני עדיין לא להתפשר על הבטיחות שלה. במידה ויש כסא אחר שלדעתך יכול לענות על הציפיות, נשמח מאד לשמוע.
שאלה נוספת, כאמור הילדה כרגע בסלקל (הסלקל בן 6 ועבר אליה מאחיה, תודה לאל מעולם לא עבר תאונות ושמור מאד) האם זה בסדר שנעביר אותו לרכב השני שלנו (הרכב של בעלי וזה לא הרכב העיקרי שבו היא נוסעת, רק כפעמיים בשבוע שהוא אוסף אותה מהגן) ובכלל עד איזה גיל, משקל וגובה ניתן לשבת בסלקל?
תודה רבה ויישר כח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלים פיט הוא ברמת בטיחות טובה מאוד אך לא ברמה הכי גבוהה
קובי סופר14/10/2021שלום סיוון,
לגבי זמן השימוש בסלקל. כל סלקל לפי באישורים שלו. בסייבקס זה עד 13 ק"ג וצריך גם לבדוק את נתון הגובה המקסימלי, לפעמים זה מגיע לפני המשקל.
לגבי סלים פיט, הוא ברמת בטיחות טובה מאוד אך לא ברמה הכי גבוהה. צ'יקו נקסטפיט מדורג טוב יותר וכך גם דגמי ברייטקס קליקטייט. לצערי יש קשר בין מחיר לבטיחות. עדיין יש כיסאות במחירי ביניים ברמת בטיחות עדיפה על הסלים פיט.
לדוגמא גרקו מיי סייז עדיף ובדרך כלל זול ממנו. גם ברייטקס אמבלם די במחיר הסלים ועדיף עליו בטיחותי. לכן אם יש תקציב אלו השניים המומלצים לדעתי. לתקציב ממש נמוך יש גם את קוסקו סנרה ואוונפלו שורייד, שניהם בטיחותית עדיפים על הסלים פיט אבל, הם לדעתי הרבה פחות נוחים לתינוקות ולכן אני ממליץ עליהם רק ככיסא שני לנסיעות קצרות, לדעתי עדיף לרכוש אחד מהם ככיסא שני ולא לקחת סיכון עם מקסי קוזי. בנוסף, אני לא ממליץ על דגמים משולבי בוסטר, תמיד הלא משולבים מקבלים דירוגים גבוהים יותר. אני לא אוהב מוצרים שמיועדים מלידה עד גיל 12. ברוב המוחלט של המקרים הרוב גם לא משתמש בהם כבוסטר ורוכשים בוסטר בנוסף כך שזה לדעתי מיותר לחלוטין.
אפשר גם לקחת סיכון ולחכות לחודש הבא: 11/11, שופינג IL, בלאק פריידי וכו'. אני מניח שיהיו הנחות משמעותיות על דגמים מובילים. על הדגמים הפופלארים כמו נקסטפיט או ברייטקס יש הנחות פחות משמעותיות אבל יש, בדרך כלל בין 10-15%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשנו את הגרקו 4EVER DLX משולב בוסטר
סיון חיו15/10/2021תודה רבה על התשובה, לצערי ראיתי אותה מאוחר מידיי וכבר רכשנו כסא מחנות באילת וכעת אנחנו כבר בבית בירושלים. רכשנו את הגרקו 4ever dlx שהוא באמת משולב בוסטר ואני רואה עכשיו שאתה פחות ממליץ. לפי מה שקראתי הוא ברמה בטיחותית גבוהה, אבל עכשיו אני מבינה ממך שלא. ממש מבאס, אני לא יודעת מה לעשות, איך להגיע לאילת להחליף, ממש בעיה. עדיין לא פתחנו אותו. מה אתה אומר עליו? אני לא רוצה כסא שלא יהיה בטיחותי עבור הבת שלי, מה גם שהוא בכלל לא זול, עולה כמו הצ'יקו בערך. אודה לעצתך. תודה רבה, סיון
מהדגמים המשולבים הוא ברמת הבטיחות הכי גבוהה
קובי סופר15/10/2021שלום סיוון,
מהדגמים המשולבים הוא ברמת הבטיחות הכי גבוהה.
זה לא שאני ממש לא ממליץ. כמו שרשמתי אם ניקח את הנקסטפיט שהוא לא משולב ומהלא משולבים הוא ברמת הבטיחות הגבוהה, ציוני הבטיחות שלו עדיפים על הפוראבר. זה לא אומר שהפוראבר גרוע או לא מומלץ. חשוב לציין שהפערים קטנים ויחסית זניחים. אני פשוט שואף להמליץ על הטוב ביותר אז צ'יקו וברייטקס עדיפים ואפילו אם זה בקצת, אני ממליץ עליהם.
אני חושב שאין מה להילחץ ואפשר להישאר איתו.
אם בכל זאת רוצים להחליף, אם זה נרכש מרשת: מוצצים או בייבי סטאר אז אפשר להחליף בחנויות שלהם בירושלים אבל אז מפסידים את הטבת המע"מ אז אני לא יודע לומר אם זה כדאי.
לדעתי עדיף להישאר איתו כי סה"כ הוא ברמת בטיחות גבוה ועדיף על הסלים פיט לדוגמא.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המענה המהיר והאדיב
סיון חיו15/10/2021תודה רבה קובי, נרגעתי קצת כי כבר ממש התבאסתי. זה נקנה מרב-קט לא רשת לצערי, אחרת ללא ספק הייתי מחליפה.
שמחה לפחות לקרוא שההבדלים זניחים ושרמת הבטיחות שלו גם גבוהה.
שוב תודה רבה על כל המענה המהיר והאדיב 🙏🏼* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלים כיסאות בטיחות chiccoבר12/10/2021
היי קובי,
מה ההבדלים בין הכיסאות של צ'יקו:
air / max / 4fit
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ה-4FIT משולב עם בוסטר ולכן אני פחות ממליץ עליו
קובי סופר13/10/2021שלום בר,
ה-4FIT משולב עם בוסטר ולכן אני פחות ממליץ עליו.
האייר והמקס זהים רק שלמקס יש מדרך רגליים ארוך יותר, זה מיועד להורים שרוצים שהתינוק ישב בנוחות כאשר המושב מותקן נגד כיוון הנסיעה. מגיל שנה הרגליים מתחילים לגעת בגב מושב הרכב והאורך הנוסף במקס מונע או מצמצם זאת. הושבת התינוק נגד הכיוון עד גיל שנתיים הרבה יותר בטוחה והורים רבים בוחרים לעשות כך, לכן להורים כאלו עדיף לבחור במקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון יציב עם ישיבה ישרהנעצה12/10/2021
היי, מחפשת טיולון לבן שנתיים שיהיה יציב, עם ישיבה כמה שיותר ישרה. היה לנו את אינגליזינה זיפי לייט שהיה מעולה אבל התקלקל כבר ולא נמכר יותר בחנויות. ניסינו את האינגליזינה סקאץ' אבל הריפוד לא נשלף ובמנח הרגליים יש סוג של ברזל שממש הפריע לילד. ניסינו גם את האיזיווקר xs אבל הילד סוג של "מתגלש" בו קדימה. הוא עם עיכוב התפתחותי אז עדיין מתניידים הרבה עם טיולון ובגלל שכבר בן שנתיים, צריכה טיולון כמה שיותר יציב. לא משנה לי אם אין בו שכיבה מלאה. המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם תמצאו פליק si אז הוא עדיף מבחינת הניוד
קובי סופר13/10/2021שלום נעמה,
אני ממליץ לבדוק את פג פליקו מיני. אם תמצאו פליק si אז הוא עדיף מבחינת הניוד אבל ככל שידוע לי כבר לא משוק.
הפג מאוד דומה לאינגלזינה ולכן נראה לי שיענה מעולה לדרישות.
אפשר גם לבדוק את מקלארן טכנו XT, הוא טיפה יותר צר אך הניוד שלו יותר נוח.
בגדול גם הפג וגם המקלארן הם טילונים מהדור הישן. אלו טיולונים שנבנו סביב התינוק והנוחות שלו בניגוד לטיולונים המודרניים שנבנו סביב ההורה, הנוחות של ההורה שזה מתבטא במשקל קל, קיפול קל וקטן, ניוד נוח ביד אחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט של חברת litaf מתאים לעגלת ספורטלייןיעל12/10/2021
שלום!
אשמח לדעת האם טרמפיסט של חברת litaf מתאים לעגלת ספורטליין סיילו XL?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לליטף כמה סוגים אבל עד כמה שידוע לי
קובי סופר13/10/2021שלום יעל,
אמור להתאים. יש לליטף כמה סוגים אבל עד כמה שידוע לי כל הסוגים יכולים להתחבר. ההמלצה שלי תמיד להתנסות טרם הרכישה. זה שזה מתחבר לא אומר שזה תמיד נוח להורה או לילד שצריך לעמוד/לשבת על הטרמפיסט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסאות בטיחות - מלידה וגם לגיל 3נועה11/10/2021
היי קובי,
אתה עושה עבודת קודש :)
יש לנו 2 רכבים וילד בן שנתיים וחצי שיושב בכיסא צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס, כיסא מעולה כהמלצתך. ברכב השני הוא יושב בכיסא ישן שברצוני להחליף.
עכשיו עומדת להיוולד לי תינוקת. אם ארצה ששני הילדים יישבו בשני הרכבים בכיסא צ'יקו נקסטפיט אצטרך לקנות עוד 3 כאלה וזה לא הגיוני לכיסא שעולה כ1500 שח... אולי תוכל להמליץ לי על דגמים זולים יותר? אני מניחה שלרכב בו נוסעים נסיעות ארוכות באמת אקנה עוד נקסטפיט, אז מה כדאי ברכב השני (נוסעים בו כמעט רק לגן וחזרה), עבור הילד בן כמעט 3 ותינוקת שתיוולד בקרוב? אולי בכלל עדיף סלקל? סלקל מרגיש לי פחות בטיחותי מכיסא.
תודה תבורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוסטר גרקו נאוטילוס סנאגלוג
קובי סופר12/10/2021שלום נועה,
מה שאני ממליץ: לגדול לרכוש בוסטר גרקו נאוטילוס סנאגלוג.
אתמול ראיתי באתר מיי בייבי שהם מוכרים ב-899 ש"ח
היתרונות: 1. הצ'יקו יעבור לתינוקת. 2 הגרקו יכול לשמש עד גיל 12 ללא צורך בקניה בהמשך. 3. הגרקו יותר צר מהצ'יקו לכן ישאיר לכם טיפה יותר מקום מאחור. 4. יש לו פטנט התקנה קל ככה שניתן לנייד מרכב לרכב, אם יש רכב שלישי של סבא/סבתא. זה לגבי הרכב הראשי.
לגבי הרכב השני כאן זה שיקול שלכם. אם להישאר באותה מתכונת או ללכת על דגמים זולים.
בדרך כלל הרוב הולכים על דגמים זולים ובטוחים.
יש את קוסקו סנרה שהוא מעולה בטיחותית אך לא נוח לדעתי לתינוקת שנולדה. בנושא הזה לדעתי צ'יקו רמה אחת מעל כולם אבל הוא יקר. אפשר ללכת על גרקו מיי סייז שהוא בטיחותי ויחסית נוח. אולי לא מושלם לחודשים הראשונים כמו צ'יקו אבל מגיל 3-4 חודשים זה כבר בסדר ואלו חודשים שפחות יוצאים. גם ניתן ללכת על סלקל כמו שרשמת ואחר כך לרכוש את הסנרה, זה יצא יותר זול מצ'יקו.
לגדול ניתן לרכוש בוסטר רצועות של גרקו טרנזישיין או עוד נאוטילוס (אופציה עדיפה לדעתי אך יקרה).
אפשר לקחת הימור/סיכון ולחכות לחודש הבא למבצעי שופינגIL, בלאקפריידי, סייבר מנדיי וכו'. אני חושב שהנואטילוס במחיר טוב כרגע וקשה מאוד להשיג אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכיסא הישן ברכב המשני הוא איזה ברייטקס ישן
נועה13/10/2021תודה קובי על התשובה המפורטת!!
הילד יושב בכייף נגד כיוון הנסיעה, אז בכלל לא עלה בדעתי לקחת לו את הצ'יקו כי זה יותר בטיחותי הרי. הכיסא הישן ברכב המשני הוא איזה ברייטקס ישן, גם נגד כיוון הנסיעה. עד איזה גיל סביר למשוך נגד הכיוון?
בנוסף אני לא רואה נאוטילוס באתר מיי בייבי אבל הגוגל מראה הרבה תוצאות בכלל ב-699... זה הכיסא המדובר??
(צירפתי תמונה)
ההמלצה עד שנתיים אך גם עד גיל 4 שנים
קובי סופר14/10/2021שלום נועה,
לגבי נגד הכיוון. ההמלצה עד שנתיים אך גם עד גיל 4 שנים זה יותר בטיחותי ואם התינוק/ילד מסכים זה מעולה.
בדרך כלל זה די נדיר.
לגבי הגרקו, יש כמה דגמים לנאוטילוס, אלו שבתמונה הם לא מה שאני ממליץ זו הגרסא האירופאית של הנאוטילוס. צריך לחפש נאוטילוס סנאגלוק. כמו שרשמתי מאוד קשה להשיג.
בדקתי שוב באתר מיי בייבי וכן מופיע:
תנסי לחפש: Nautilus SnugLock LX באתר שלהם.
שאני רושם בגוגל נאוטילוס סנאגלוק זו התוצאה הראשונה.
לצערי אין לי יכולת להדביק כאן קישורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מזרנים דו צדדיים ב3 דרגות מחיריםשולי11/10/2021
שלום קובי,
היינו בשילב והראו לנו 3 סוגי מזרנים דו צדדיים ב3 דרגות מחירים. האם יש יתרונות למזרונים היקרים יותר (מחולקים למין קוביות / רכים יותר)?
אם משתמשים במזרן נושם עבור המיטה, חייבים להחליף למזרן אחר בגיל שנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין צורך להחליף את המזרן לאחר השנה
קובי סופר11/10/2021שלום שולי,
אין צורך להחליף מזרן לאחר השנה. הרעיון בדו צדדי שעד שנה התינוקות ישנים על הצד הקשיח ומשנה על הצד הרך. פשוט הופכים את המזרן וממשיכים עד שמסיימים עם המיטה, יש כאלו שגם ממשיכים איתו למיטת המעבר ואין שום בעיה גם בזה.
לגבי הדגמים. ההמלצה שלי בדו צדדי ללכת על הזול ביותר. היקרים יותר מציעים שכבות רכות יותר שלדעתי זה לא קריטי. הילדים שלי עד גיל 7-8 שנים היו על ספוג כמו הצד "הרך" של המזרן הזול.
הסיבה היחידה לדעתי לשלם על מזרן יקר יותר זה מזרן נושם כמו האימג'ן 360. כאן יש ערך מוסף בטיחותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש סלקל תרתי משמערועי11/10/2021
היי,
ברשותי עגלת סיאלו 2021 של ספורטליין ואני מעוניין לרכוש סלקל ומתכננים להתקין ברכב עם בסיס איזופיקס תואם.
הדרישות הם (מהחשוב ביותר):
- ציון בטיחות גבוהה.
- שלא יהיה כבד מידי.
- זמינות מיד שנייה (אנחנו רוצים בעיקר לחודשים הראשונים)
אישיתי התנסתה בחנות עם igemm 2 של ג'ואי והוא מאוד כבד לה (4.6 ק"ג ללא תינוק).
לעומתו, התנסתה עם דגם i-snug של ג'ואי שהיה מאוד קל (3.25 ק"ג), אבל לא הצלחנו להבין את רמת הבטיחות שלו.
עד כה חשבתי על כיוון של cybex aton 5 בשל הבטיחות הגבוהה וגם בשל הזמינות הגדולה ביד שנייה (אנשים מוכרים לאחר מספר חודשים במחירים מאוד זולים), אבל ראיתי באינטרנט שהוא גם כבד (4.8 ק"ג).
באינטרנט ראיתי שהדגם cybex aton xl הוא יותר קל (3.8 ק"ג) מהדגם aton 5 אבל אני לא מצליח למצוא עליו בדיקות בטיחות, ולא הצלחתי להבין האם xl מבוסס על aton 2.
אני אשמח להמלצתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההרמה תיקח מספר שניות אז תחברו לעגלה וזהו
קובי סופר11/10/2021שלום רועי,
אתם בכל מקרה הולכים ויכולים לחבר את הסלקל לעגלה לכן לדעתי עניין המשקל לא צריך להיות שיקול. ההרמה תיקח מספר שניות, אז תחברו לעגלה וזהו.
לגבי הדגמים, האייג'ם יותר בטיחותי ה-ISNUG שהוא חדש ומבוסס על הג'ם הקודם. לגבי סייבקס, אכן אטון 5 הוא הטופ מבחינה בטיחותית. לגבי המשקל כמו שרשמתי, לא אמור להטריד אבל זה נטו לשיקולכם. אין מה לעשות, יש קשר בין המשקל לרמת הבטיחות.
אטון XL הוא בסיסי ומדורג פחות טוב מאייג'ם או אטון 5.
אטון 5 החליף את אטון 2.
נקודה חשובה לגבי יד 2. כל מושב בטיחות כולל סלקל שעבר תאונה אינו מתאים לשימוש! גם תאונה קלה! לכן כשרוכשים יד 2 אין דרך לדעת אם המושב היה מעורב בתאונה. אני ממליץ לקחת זאת כשיקול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערתך רלוונטית גם לקניית בסיס איזופיקס
רועי פוני11/10/2021תודה על התגובה, האם הערתך לגביי סלקל יד 2 (עבר תאונה) רלוונטית גם לקניית בסיס איזופיקס?
כל מוצר בטיחות לרכב עבור תינוקות
קובי סופר11/10/2021שלום רועי,
בגדול כן. כל מוצר בטיחות לרכב עבור תינוקות שהיה מעורב בתאונה חייב על פי הוראות היצרן להיזרק לפח.
כשאר רוכשים יד 2 אי אפשר לדעת מה המוצר עבר. זה לא משנה בסיס או סלקל או כיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה והמלצות לרכישת כיסא בטיחותרעות10/10/2021
היי קובי,
אנחנו לא יודעים איזה כיסא בטיחות לקנות, ממש מבולבלים מכל המבחר, מהקריאה פה בהמלצות שלך אני מבינה שאתה ממליץ על ברייטקס בולווארד קליקטייט או צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס.
אציין שחברת הרכב שלנו היא קיא פיקנטו, אולי זה פרט שיכול לעזור בשיקול הבחירה מבחינת זה שהרכב לא מרווח יותר מדי..
על מה אתה ממליץ? או האם יש כיסר של גרקו שמומלץ יותר? באמת שכבר התבלבלנו..תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוג או גודל הרכב לא משנה את הדירוג
קובי סופר11/10/2021שלום רעות,
סוג הרכב לא רלוונטי לי לפחות. אני ממליץ נטו על הדגמים עם דירוגי הבטיחות הכי גבוהים. סוג או גודל הרכב לא משנה את הדירוג. כמובן שאם הרכב עם דירוג בטיחותי נמוך אז גם כיסא טוב לא יוכל לעזור הרבה. לגבי רמת בטיחות הרכב את זה צריך לבדוק בנפרד. היות ומדובר ברכב קטן אני מבין את השיקול. בעתיד אם תרצו להתקין עוד מושב או שניים זה כבר יהיה בעייתי אבל, אני ממליץ לא לחשוב על זה כעת. הרוב מחליפים רכב ככל שהמשפחה גדלה.
לגבי הדגמים שאני ממליץ. אני נוטה להמליץ על צ'יקו למי שקונה מלידה, לדעתי זווית השכיבה שלו יותר נוחה לתינוקות עד גיל חצי שנה.
הזיפמקס מיועד למי שירצה שהתינוק יהיה נגד כיוון הנסיעה. בטיחותית זה הרבה יותר בטוח לתינוק חס וחלילה במקרה של תאונה.
לגבי גרקו, יש להם דגמים מומלצים אבל אלו דגמים משולבים עם בוסטר. לדעתי עדיף ללכת על דגמים שנטו יוצרו למטרה וטווח גיל אחד ולא משולבים. הם מדורגים גבוה אבל הדגמים הלא משולבים עם דירוגים טובים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות משני לילד בן 3.5נועם10/10/2021
צריכה המלצה לכיסא בטיחות משני לילד בן 3.5, שוקל 15 ק״ג בערך (הכיסא הראשי הוא אטרניס s של סייבקס),
הכיסא ישמש לנסיעה פעם בשבוע לכל היותר ומידי פעם בחופשים,
כמובן שחשוב שיהיה בטיחותי, לא מסורבל להתקנה וקל יחסית.
התקציב הוא באזור ה-500₪ עם גמישות לפי הצורך.
אמשח להמלצה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ ללכת על בוסטר עם רצועות
קובי סופר11/10/2021שלום נועם,
הייתי ממליץ ללכת על בוסטר עם רצועות.
לתקציב יש את אוונפלו מאסטרו אבל עם רצועות הוא מתאים רק עד 22.6 ק"ג עם רצועות ולאחר מכן צריך להפוך לבוסטר. ההתקנה נוחה עם איזופיקס אבל ממשקל 29 ק"ג (הבוסטר והילד) צריך להתקין עם חגורת בטיחות, אז ההתקנה טיפה מסורבלת ולא נוחה.
בחריגה מהתקציב לכיוון 800 ש"ח יש את גרקו טרנזישן שמתאים עד 30 ק"ג עם רצועות. מבחינת נוחות התקנה כמו האוונפלו.
בחריגה לכיוון 1200 (כרגע במבצע במיי בייבי 900 ש"ח) הדגם הכי מומלץ לדעתי, גרקו נאוטילוס סנאגלוק. גם עד 30 ק"ג וגם נוח להתקנה עם חגורה. בטיחותית הוא מקבל את הדירוגים הכי גבוהים בשנתיים האחרונות.
אני מניח שבחודש נובמבר יהיו מבצעים על רוב הדגמים בשופינג IL, בלאק פריידי וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)