פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות גרקו
    זהבית
    17/04/2022

רציתי לברר על כיסאות הבטיחות של גרקו האם הם מומלצים? מה החיסרון שלהן מול הברייטקס..
    רק מבחינה בטיחותית כמובן..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות גרקו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לגרקו המון דגמים וצריך להיות ספציפיים

קובי סופר
    18/04/2022

הי זהבית,

יש לגרקו המון דגמים לכן צריך להיום ספציפיים כדי שאוכל להשוות.
    טכנית עדיין ברייטקס מדורג טוב יותר מכל דגמי גרקו, זה בעיקר מכוון לדגמים הרגילים עד 30 ק"ג ולא לדגמים המשולבי בוסטר, שם לגרקו יש עדיפות. היתרון של ברייטקס על גרקו מעבר לדירוג בטיחותי טוב יותר הוא גם במערכת ההתקנה קליקטייט שהופכת את ההקתנה לקלה יותר. לגרקו יש כיום מערכת דומה שנקראת סנאגלוק אך נכון להיום היא קיימת במעט דגמים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין מיוס 2/סיילו/נונה טריב/נקסט
    נועה
    14/04/2022

היי,
    מה מבין ה3 הכי מומלצת?
    חשוב לי נוחות וניידות (בעיקר בעיר) להורים, לתינוק, קיפול ומשקל. והיות ויש ביניהם הפרש מחירים ניכר - אשמח להמלצות שלכם!

הוספת תגובה

• אני חושב שהמיוס פחות תואמת את הדרישות

קובי סופר
    14/04/2022

שלום נועה,

ראשית אני חושב שהמיוס פחות תואמת את הדרישות. אמנם היא קלה אבל מה-3 היא הכי פחות נוחה בניוד. בנוסף היא היחידה שלא ניתן לקפל עם המושב כלפיכם.
    גם לסיילו וגם לנונה יש גלגלים יותר טובים מהמיוס. בנוסף לשתיהן יש ידית מתארכת לכן בניוד יש להן עדיפות. הסיילו יותר כבדה מהנונה. כאן זה גם תלוי איזו גרסא של סיילו כי יש הרבה גרסאות וגם בינהן יש פערים משמעותיים במשקל. אם נלך על הXL שזו הסיילו הכי בסיסית הפער הוא באזור קילו וחצי לטובת הנונה. ככל שנעלה ברמת הגרסאות בסיילו כך נעלה בפער המשקלים.
    בשני המקרים הקיפול נוח וקומקפקטי. האמבטיות בגודל סביר. לנונה יש אמבטיה חדשה שניתן לרכב. לדעתי גימיק מיותר. אם האמבטיה הרגילה מוזילה עדיף ללכת עליה.
    בטיולון הנונה עשויה מרשת והסיילו מבד מתוח שבתוכו יש לוח פרספקט. לדעתי הלוח יספק תמיכה עדיפה מרשת ורשת עלולה להיקרע עם הזמן. מבחינת שלדה היתרון במשקל של הנונה יהפוך אותה גם ליותר קלילה בניוד והיא גם יותר קומפקטית וצרה ברוחב הגלגלים. זה יתרון במעברים צרים כמו בסופר, חנויות, מקומות צפופים, מעלית וכו'.

לסיכום, אני ממליץ להתנסות עם העגלות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, להתנייד בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לתפעל ולקפל. כמובן לבדוק ברכב. כך תקבלו מדד מה נכון לכם יותר. לצערי לא תוכלו לעשות השוואה אחת ליד השנייה כי הנונה נמכרת רק ברשת מוצצים, זו גם הסיבה מדוע היא יקרה, לדעתי זה מכיוון שאין תחרות.

המלצה נוספת שלדעתי תהיה מושלמת לדרישות. לבדוק את בייבי בוס טייגר שלנו. היא עולה כמו הסיילו +-.
    יותר נוחה לניוד מהנונה או הסיילו וגם שוקלת כמו הנונה. המושב שלה יצוק מפלסטיק לכן יש תמיכת גב עדיפה על שתיהן.
    הקיפול נוח ביד אחת עם המושב לשני הכיוונים.
    יש לנו גם דגם בובקט שהוא קל יותר (גם בהשוואה לנונה) בחצי ק"ג ועם רוחב גלגלים צר יותר מהטייגר, כמו הנונה. הוא מגיע עם גלגלים טיפה יותר קטנים אבל עדיין לדעתי יותר נוח לניוד מהנונה אבל פחות מול הטייגר, זה יבוא לידי ביטוי רק בדרך משובשת מאוד, בעיר לא תרגישו הבדל. הוא גם זול יותר מול הטייגר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עגלה בהמשך לפוסט קודם
    שני
    13/04/2022

קודם כל לומר לך המון תודה ! בזכות התשובות שלך שמתי לב לדברים שלא שמתי לב קודם לכן. הייתי די בטוחה ברכישה של אינגליזינה אלקטה ואחרי שקראתי כאן תגובות נסעתי שוב לחנות וראיתי שבאמת יש בעיה עם הטיולון בשכיבה ועם האפשרות לשים תיק עגלה שזה חשוב לי .
    האופציות שנותרו זה אויסטר זירו ונונה טריב ( ממה שראיתי )
    ניסיתי שוב את הבן וכו בי 6 והרגשתי שהטיולון עם השלד מרגיש לי כבד והזגירת כפתורים הייתה לי מסורבלת
    חשוב לי עגלה קלה יציבה מתקפלת בקלות שאפשר לשים עליה תיק עגלה / טרמפיסט
    אם יש לך המלצות נוספות שאוכל לראות באילת אשמח .

הוספת תגובה

• תקראי את התשובה שלי בשאלה הקודמת לגבי אויסטר

קובי סופר
    13/04/2022

שלום שני,

אני עונה על תשובות מהסוף להתחלה כדי לענות לשואל הראשון ולכן לא ראיתי את השאלה הזו. אני ממליץ להבא לשאול באותו השרשור כך אענה על הכל.
    תקראי את התשובה שלי בשאלה הקודמת לגבי אויסטר.
    לגבי בי, למראות המראה אכן מדובר בעגלה כבדה מהממוצע. היא שוקלת קילו וחצי יותר מהנונה לדוגמא. הנונה קלה בעיקר בגלל המושב שעשוי מרשת.

לגבי טרמפיסט לא עניתי אבל בכל העגלות שרשמת כולל הבייבי בוס שהמלצתי לבדוק ניתן לחבר כל טרמפיסט אוניברסלי. לבי יש גם ייעודי משלה שטיפה יותר נוח לחבר.
    לגבי תיק. כמו שרשמתי, רצוי ידית מתארכת, עדיין צריך לזכור לא לשים משא כבד כי א. אסור (אבל כולם שמים כי אין ברירה). ב. להקפיד לא לעבור את משקל התינוק. ג. לתלות במיקום נמוך או להוריד ידית כשאפשר אז המשקל פחות ימשוך את העגלה למטה. אלו דברים שתלמדו תוך כדי תנועה. מניסיוני אין מה לחשוש רק להקפיד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ליין סיאלו XL או בוגבו בי 6
    תמר
    12/04/2022

שלום,
    מתלבטים לגבי עגלה ראשונה, קראתי כבר מספר תשובות שנתת בנושא, כמו כן כבר הלכתי גם לחנות להתנסות בשתיהן, עם משקל.
    בתחושה שלי הספורט ליין יותר אינטואטיבית לקיפול, אך הבוגבו קלה יותר לניוד- עלייה וירידה של מדרגות וכד'.
    הפער במחיר משמעותי ואני מודעת לכך.
    אשתדל להיות ממוקדת בשאלות:

1. המוכרת אמרה לנו שהטיולון של הספורטליין ניתן לקיפול רק עם הפנים אלינו ולא עם הפנים בכיוון הנסיעה, האם זה באמת כך?
    2. על הבוגבו בי ראיתי שנרשמו מספר תלונות על כך שהאמבטיה מגיעה בשיפוע שלא בריא לתינוק, ידוע לך משהו על כך?
    3. בידית של הבוגבו בי יש פלסטיקים שצריך לפתוח ולסגור בכל פעם שרוצים לשנות את אורך הידית, אנחנו חוששים שזה עלול לההירס במהירות, האם ידוע לך משהו על כך?
    4. שכחנו לשאול בחנות, האם הבדים של הבוגבו מתחברים באמצעות תיקתקים או סקוטש (שנהרס מהר יותר בכביסה)? האם קל להחזיר אותם למקום?
    5. המוכרת שלפה לנו את המזרון של האמבטיה של הבוגבו בי והשוותה אותו למזרון של הספורט ליין ועל פניו נראה שהגודל זהה, מה אני מפספסת? ראיתי שרשמת בעבר שהאמבטיה של הספורטליין גדולה יותר
    6. האם הגובה של הבוגבו בי עלול להוות בעיה? (בעלי ואני בגובה ממוצע) אני יודעת שהיא גבוהה יותר מהדגמים הקודמים.
    7. אני אמורה ללדת בעז"ה באמצע מאי, כך שהתינוק יבלה את חודשי הקיץ באמבטיה, להבנתי שתי העגלות מבדים נושמים הנעימים לתינוק, אך האם יש בכל זאת העדפה מובהקת לאחד על השני בהקשר הזה?

ככלל אציין שהפרמטרים החשובים לנו הם: משקל נמוך, בדים כביסים הנשלפים בקלות ומוחזרים בקלות, מזרן נשלף, עגלה קלה בסגירה ובפתיחה (גם ביד אחת), עגלה שעומדת לאחר שסוגרים אותה (כך שבחורף לא אצטרך להשכיב אותה על המדרכה עם בוץ וגשם), וכמובן שתהיה נכונה ובריאה עבור התינוק (אני יודעת שלרוב זה סותר את נוחות ההורים, בעיקר מתכוונת לזוויות ישיבה וכד')

ממש תודה רבה ובברכת חג שמח!

הוספת תגובה

• גם בעגלות בייבי בוס שלנו יש מנגנון דומה

קובי סופר
    13/04/2022

שלום תמר,

ראשית התייחס לתשובות ואענה ממוספר כדי שיהיה לך קל להבין.
    בנוסף לקחת בחשבון שבעלי חנויות/מוכרנים בעלי אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב ונכון לכם, לכן טוב עשית שעשית את הבדיקות כפי שאני רושם תמיד. כמוכן יש מוכרנים שהם פשוט לא מקצועיים.

1. ניתן לקפלה עם המושב לשני הכיוונים.
    2. לא מכיר תלונות בנושא. בכל מקרה השאלה לאיזה כיוון השיפוע. לכיוון הראש? זה לא בריא ומסכן את התינוק. לכיוון הרגליים, זה מעולה ובריא לתינוק ולדעתי גם עדיף על מצב שטוח.
    3. גם בעגלות בייבי בוס שלנו יש מנגנון דומה. בגלל הפשטות שלו זה מנגנון מאוד אמין וזול להחלפה לכן בלאי נמוך. אם קורה משהו לאחר מסגרת האחריות ההחלפה צריכה להיות בעלות זניחה. אצלנו ההחלפה בחינם גם לאחר האחריות. אני לא יודע איך זה בבוגבו. בסיילו זה עם קפיץ שגם יכול לקבל בלאי עם הזמן וקצת יותר מסובך להחליף/לתקן. בכל מקרה בלאי יכול להיות בשני המקרים. זה מאוד נדיר שזה קורה בשני המקרים.
    4. עד כמה שאני זוכר ברוב החלקים אם לא כולם הבדים עם תיקתקים. בכל מקרה לא מכיר בעיות בבדים כמעט באף עגלה.
    5. אכן האמבטיה בספורטליין גדולה יותר. לא גודל המזרן קובע. בבי האמבטיה גמישה לכן אפשר לדחוס מזרן גדול יותר אבל חלקים ממנו לא ינוצלו. נראה כי המוכרת מנסה למכור לכם בי אם זו אותה מוכרת שאמרה שלא ניתן לקפל עם המושב כלפיכם.
    בכל מקרה הניסיון מלמד שברוב המקרים האמבטיה של הבי שירתה תינוקות עד גיל 4-5 חודשים בממוצע ואילו הסיילו 5-6 חודשים בממוצע. זה משאלות שאני שואל הורים רבים. לא עשיתי סקר מסודר כי אני לא סוקר. לכן ההמלצה שלי לשאול הורים עם העגלות עד כמה חודשים שירתה אותם האמבטיה. לדעתי זה המדד הכי טוב ולא השוואת גודל מזרן.
    6. לא חושב, אני מכיר גם הורים גבוהים מאוד עם בי וגם בגובה פחות מהממצוע שמסתדרים. זה היתרון בידית מתארכת. עניין הגובה בא לידי ביטוי רק באמבטיות. בשלבי הטיולון ברוב העגלות הגבהים זהים.
    7. לא. חם מאוד באמבטיות קיץ. לכן יש את פתחי האיוורור. שמים סדין כותנה על המזרן ולא צריכה להיות בעיה. גם רוב הטיולים בקיץ הם או בבוקר מוקדם, או בערב או במתחם סגור.

המשקל די זהה בין הדגמים.
    בבי יותר חלקים נשלפים לכביסה וגם יותר נוח לכבסם. בעיקר בטיולון. בסיילו הבד יוצא עם לוח פלסטי בתוכו שזה פחות נוח להכניס למכונות, בעיקר קטנות.
    הסיילו הרבה יותר נוחה לקיפול ופתיחה.
    הסיילו לא עומדת לאחר הקיפול.
    הפטנט קיפול שלה הוא כזה שלא צריך להניח על הרצפה, מקפלים והיא נשארת ביד לאחר הקיפול וישר לרכב.
    אני חושב שהבי מציעה מושב טיולון יותר טוב וזה החלק שירשת יותר זמן. האמבטיה של הבי פחות חביבה עליי אך היא לתקופה קצרה. כמובן שיש הבדלי מחיר, זה כבר לשיקולכם.

שווה גם לבדוק את העגלות שלנו (בייבי בוס) שמציעות מוצר שמשלב הרבה מיתרונות הבי והסיילו במוצר אחד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה המהירה

תמר
    13/04/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלות
    שני
    12/04/2022

היי אשמח לדעתך המקצועית
    מתלבטת בין מס׳ עגלות
    חשוב לי עגלה קלה לקיפול, קלת משקל עד 9 קילו , יציבה ונוחה גם לתינוק. לטיולים עירוניים רוב הזמן , אני לא גבוהה בעלי 1.72 . המחיר פחות רלוונטי אני מאילת) האם אפשר לחבר טרמפיסט עמידה לכולם ? כמובן חשוב שאוכל לתלות את תיק העגלה
    אהבתי
    1. אינגליזינה אלקטה
    2. נונה טריב
    3. אויסטר זירו
    באינגליזינה אהבתי את באמבטיה מאוד מרווח ומתכוונן נראה מפנק לתינוק
    הטיולון נראה מאוד נוח הקיפול נוח וקל . האמבטיה קצת גדולה למיקום בבגאז ברכב אבל נראה לי שאפשר להסתדר הרכב שלנו גדול בסה״כ
    הרגשתי שהיא יותר יציבה משתי האופציות האחרות
    ה נונה הכי קלילה ונוחה לתפעול . השאלה לגבי איכות ויציבות העגלה אשמח לשמוע
    אויסטר זירו האמבטיה נראת לי קצת צרה ביחס לאחרות ? הטיולון נראה מאוד נוח הקיפול היה לי ממש קל
    בקיצור לא הצלחתי להחליט :)
    גם הבי 6 הייתה אחלה רק התבאסתי על האמבטיה שממש קטנה
    אני אוהבת למשוך עם האמבטיה ולא להעביר לטיולים בשלב מוקדם מידי

תודה מראש על המענה !

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין עגלות

הוספת תגובה

• יש יתרונות עצומים לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה

קובי סופר
    13/04/2022

שלום שני,

ראשית, אני לצערי פוסל מראש עגלות בעלות מושב חד כיווני וכך גם באויסטר זירו. מחקרים בנושא וגם בנושאים אחרים הוכיחו חד משמעית שיש יתרונות עצומים לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה +. היות ובזירו זה לא אפשרי אני מראש פחות ממליץ.

בין נונה לאינגלזינה. אני חושב שהאלקטה בהחלט מנצחת את כולן בשלב האמבטיה. היות והאמבטיה היא לתקופה קצרה יחסית, בטח בהשוואה לטיולון. חשוב לעשות בדיקה מושכלת של כל המכולול ולא לרכוש מוצר רק בגלל האמבטיה.
    החסרונות הגדולים של האלקטה לדעתי הם:
    ידית קבועה שלא מתארכת. לדעתי להורה גבוה רצוי שתהיה ידית ארוכה יותר מהרגיל, זה לא כך באלקטה. בנוסף, אם תשימי עליה משקל של תינוק לדוגמא 12 ק"ג, תנסו לעלות ולרדת מדרגה, תראי שזה מצריך מאמץ רב. החיסרון הכי גדול בא לידי ביטוי כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו. בגלל הידית הקבועה המושב יחצה באופן גס את קו ידית האחיזה. לדעתי להורה גבוה לא יהיה הכי נוח להתנייד כך שהמושב באזור הברכיים שלו. כמוכן לא יהיה ניתן לתלות עליה תיק או כל דבר אחר על הידית.
    לכן אני תמיד ממליץ להתנסות בחנות בכל האופציות וזוויות של המושב, לפרק ולחבר חלקים, לתפעל, לקפל, להתנסות בניוד עם משקל על העגלה בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה.
    כך אפשר להגיע להחלטה מושכלת של מה נכון לכם יותר. בחנות ללא משקל הכל נראה ומרגיש אותו דבר! לכן הורים רבים מתפתים לרכוש את המוצר בשל גימיק כמו אמבטיה גדולה, קיפול ייחודי או קטן, יופי וכו'. צריך לזכור שהעגלה זה כלי רכב שישרת כמה שנים.

לגבי נונה. אז כאן יש לנו ידית מתארכת לכן בניוד לדעתי היא עדיפה. בשני המקרים הקפיצים מאוד קשיחים לכן הן בעיקר עגלות שיתאימו להורה עירוני.
    הטיולון שלה עשוי מרשת ולדעתי הטיולון של האינגלזינה עדיף כי הוא יצוק מפלסטיק. לכן בכל אחת מהעגלות צריך להתפשר על משהו לדעתי. באינגליזנה זה על השלדה ובנונה על אמבטיה יותר קטנה וטיולון מרשת.

לגבי רכישה מאילת ושיקול תקציב. אין בעיה רק לקחת בחשבון שכל שלושת הדגמים שרשמת הם דגמים בלעדיים של הרשתות. אי לכך אלו דגמים ללא תחרות וזה דבר שמשפיע על המחיר.

אני ממליץ לבדוק גם את הבייבי בוס טייגר או בובקט שלנו. הבובקט יותר עירונית וקלה יותר, הטייגר יותר גבוהה בזכות גלגלים יותר גדולים לכן גם תתאים לטיולים בדרכים משובשות מאוד. בשני המקרים מקבלים אמבטיה קשיחה מפלסטיק כמו באינגלזינה אבל יותר צרה!
    הטיולון יצוק מפלסטיק. יכולת הניוד עדיפה גם על הנונה וגם על אינגליזנה לדעתי ויש גם ידית מתארכת! הקיפולים קטנים ונוחים לביצוע. הגגונים ענקיים. המחיר זול משמעותית בהשוואה לנונה ודומים לאפטיקה.
    מהשבוע גם התחלנו למכור ברשת בייבי סטאר לכן היא זמינה גם באילת. לדעתי שווה בדיקה בהתאם לדרך הבדיקה שרשמתי למעלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובותייך המפורטות עזרת לי מאוד

שני
    13/04/2022

אגש לבייבי סטאר ואנסה את העגלות שהצעת ממש תודה על התשובות המפורטות עזרת לי המון ! חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה + טיולון לידה ראשונה
    אביה
    11/04/2022

אהלן,
    אחרי קריאה ארוכה בפורום ובכלל מתלבטת בין כמה עגלות מגיל לידה ובמטרה אח"כ להשתמש בטיולון שלהם, ככה שחשוב שהכל יהיה נוח, קומפקטי בקיפול וקל משקל.

4 הדגמים שעלו לגמר:
    איזי ווקר צ'ארלי
    בייבי ג'וגר לוקס
    בייבי בוס בובקט (יקרה בכ 1000₪ שח מהאחריות)
    סייבקס איזי S טוויסט 2

דגמים שבחנתי ופסלתי כבר
    ספורט ליין - הבנתי שמומלצת מאד, אבל כבדה יותר מהאחרות, האם שווה את התוספת משקל?
    אויסטר זירו/אויסטר 3 - כבדה וגדולה יחסית
    סייבקס מיוז 3/ סייבקס מיילו - גלגלים קטנים מאד נראה לי לא יציב

אשמח לשמוע חוות דעת על הדגמים, כולל דגמים שלא הוזכרו והאם שווה לבחון מחדש דגם שכבר כביכול פסלתי

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה + טיולון לידה ראשונה

הוספת תגובה

• נתחיל מהאיזי ווקר והסייבקס

קובי סופר
    12/04/2022

שלום אביה,

נתחיל מהאיזי ווקר והסייבקס. 2 דגמים שנמכרו ב-3000 ש"ח (כמו הבובקט) ומחירם צנח עקב מכירות דלות.
    הסייבקס לדעתי פחות טובה מהאיזי ווקר אז אם ניצמד למחיר הווקר עדיפה. הסייבקס מסורבלת לקיפול וצריך גם לעשות פעולות מקדימות עם המושב. בנוסף אין לה ידית מתארכת שזה חיסרון בניוד. בנוסף המושב חוצה את קו ידית האחיזה כשהוא פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו. זה פחות נוח להתנייד כך לדעתי וגם לא מאפשר לתלות תיק או כל דבר על הידית. אי לכך אני חושב הווקר עדיפה.
    החסרונות של הווקר לדעתי הם הגלגלים הקטנים שגם עשויים מחומר פשוט. לכן הניוד איתה יהיה בינוני לכל היותר. אם הניוד עירוני או בקניונים אז היא תהיה טובה. כל דבר מעבר רמת הנוחות תרד לדעתי.
    המושב של יחסית קצר וצר. בסך הכל אני חושב שהתמורה ביחס לעלות כיום טובה מאוד.
    הבייבי ג'וגר לדעתי עוד יותר בעייתית בניוד כי יש לה ידית כמו של הסייבקס (לא מתכווננת) וגלגלים קטנים כמו בווקר. לכן אני חושב שהיא פחות טובה מה-2 האחרות.

הבובקט לדעתי מציעה יכולת ניוד הרבה יותר טובה וזה יבוא לידי ביטוי ככל שהדרך תהיה משובשת. כמוכן ביחס לווקר הטיולון יותר מרווח והגגונים יותר גדולים. המושב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה עדיפה וגם זוויות שכיבה וישיבה יותר טובות.
    כאשר הן נמכרו באותו מחיר אז לדעתי אין בכלל שאלה, הבובקט נתנה תמורה יותר טובה למחיר. כשיש פער במחיר אז עדיין אני חושב שהבובקט עדיפה אך עניין המחיר זה כבר השיקול שלכם.
    כמובן שתמיד צריך להתנסות עם העגלות.
    לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהן. לטייל איתן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לתפעל חלקים שונים בעגלה, להתנסות בקיפול יחד עם הטיולון. לבדוק ברכב.
    כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת מה נכון לכם. את הבדיקה יש לעשות אחרי שתיסגרו על 2 או 3 דגמים ולא על כל הרשימה, אחרת זה רק יגרום לבילבול כי בכל דבר תמצאו חיסרון מול מוצר אחר ולהפך.

לגבי ספורטליין, אכן, החיסרון המרכזי שלהן זה המשקל, הן תמיד היו יותר כבדות ודגמי 2022 תפחו עוד במשקל בגלל הגדלת הטיולון והאמבטיה (למימדים של הבובקט). הן נמכרות המון בגלל המחיר האטרקטיבי מול בוגבו או מיוס. המראה היוקרתי והפרקטיות. אבל אם נשווה לבובקט אני חושב שבאותו המחיר הבובקט עדיפה גם בגלל המשקל, יכולת הניוד ורוחב הגלגלים האחוריים. הבובקט די צרה ולכן עוברת בקלות במקומות צרים/מעליות/תחבורה ציבורית.

אויסטר, אני מראש לא ממליץ על עגלות שמושב הטיולון שלהן חד כיווני.

2 הסייבקסים עם גלגלים קטנים וידית לא מתארכת. זה מינוס גדול ביכולת הניוד. המיוס סופר יקרה. המיילו זולה אבל התמורה בהתאם. לדעתי אפילו גם הצ'ארלי וגם הבובקט עדיפות בהרבה.

אפשר לבדוק את מאמאס אנד פאפאס סטרדה שמחירה צנח השבוע מתחת ל-3000 ש"ח. מציעה יכולת ניוד מעולה ודומה לבובקט, מושב יצוק מפלסטיק כמו בבובקט. קיפול נוח וקטן.
    החסרונות שלה הם משקל כבד יותר (2 קילו + יותר מהצ'ארלי או בובקט), בדים לא הכי נעימים למזג האוויר. ראיתי שהמחיר באזור 2700 אז עדיין התמורה למחיר טובה.

מעבר לזה, אין לי המלצות נוספות רק אם נעלה במחיר. גם אז עולים במשקלים מעבר לעליה במחיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל שכיבה Nuna cari
    שרון
    11/04/2022

שלום,
    אשמח לשמוע את דעתך על סל השכיבה החדש של נונה שמתחבר לרכב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סל שכיבה Nuna cari

הוספת תגובה

• מהגימיקים שאני לא אוהב

קובי סופר
    12/04/2022

שלום שרון,

מהגימיקים שאני לא אוהב. כזה נוגע לבטיחות אני פחות מחבב מוצרים מהסוג הזה.
    הוא מציע יתרון אחד בלבד שזה השכיבה. אז אם עושים נסיעות של שעתיים שלוש ביום אולי יש לזה איזושהי סיבה.

הבעייתיות היא הבטיחות. סלקל או כיסא בטיחות הרבה יותר בטיחותיים מהמוצר הזה. בנוסף ההתקנה של העריסה מאוד מסורבלת, דבר שברוב המקרים יוביל להתקנה לא נכונה ברכב, עכשיו זה לא מוצר שאפשר להשאיר קבוע ברכב מהסיבה שזו גם האמבטיה של העגלה, לכן צריך לנתק מהרכב כל פעם ולחבר. אז מעבר לזה שמראש יש לנו מוצר פחות בטוח מכיסא או סלקל (כמובן שההשוואה לדגמים המובילים). התקנה לא נכונה תוריד עוד מרמת הבטיחות. עוד חסרונות הם זמן ההתקנה שלוקח יותר מכיסא, כמו שרשמתי זה גם מסורבל מאוד. בנוסף זה תופס את כל המושב האחורי. אם תרצו לשבת ליד התינוק זה לא יהיה נוח או אפשרי. בנוסף עתידית, ברגע שיהיה תינוק נוסף המוצר הזה כבר לא יהיה רלוונטי.
    זה גימיק שקיים משנות ה-90 של המאה הקודמת ומעולם הוא לא עבד. מוזר לי שיצרנים בעולם עדיין חוזרים לזה. בטח בעולם המודרני של היום שדווקא מחפשים מושבים צרים להכניס 2-3 מאחור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לילד ראשון - גבוהים
    תמר
    11/04/2022

שלום, מחפשת המלצה לעגלה ראשונה. גרים בקומת קרקע לכן המשקל הוא לא הפקטור הכי משמעותי. שנינו מאוד גבוהים ומאוד חשוב לי שמעבר לידית של העגלה - שגם האמבטיה והמושב יהיו גבוהים כדי להמנע מלהתכופף כל פעם אל הילד. בנתיים ההמלצה היחידה שראיתי לעגלה גבוהה היא הסלסה של אי בי סי דיזיין. מבחינת תקציב - מחפשים סביב 2,500-3,000. לא יותר

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה לילד ראשון - גבוהים

הוספת תגובה

• הסלסה היא אופציה נהדרת כי היא גם גבוהה

קובי סופר
    12/04/2022

שלום תמר,

אכן הסלסה היא אופציה נהדרת כי היא גם גבוהה להורה באמבטיה ובאופן די ייחודי גם בטיולון. כמוכן האמבטיה והטיולון שלה סופר מרווחים ביחס לעגלות אחרות. החיסרון זה המשקל.
    דומה לה יש את אפפה בייבי ויסטה אבל היא הרבה יותר יקרה ואני פחות אוהב את הטיולון שלה.

אופציות נוספות עם אמבטיה וטיולון מרווחים הן:
    פג פרגו בוק או אינגלזינה אפטיקה. בשני המקרים הן יותר נמוכות מהסלסה ופחות נוחות לניוד. מצד שני הן יותר קומפקטיות לאחר הקיפול. בנוסף הן טיפה חורגות מהתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת טיולים ואמבט מגיל לידה
    מרינה
    10/04/2022

שלום, לאור הידע הנרחב שלך בתחום, אשמח להמלצה לעגלה טובה ואיכותית, לניוד בעיקר בעיר, קלת נשקל ותפעול, קיפול מינימלי לרכב קטן.
    ראיתי של עגלת מונה יצא דגם חדש, nuna מיקס נקסט. מה דעתך עליו?

הוספת תגובה

• הנונה מיקס הוא דווקא דגם ותיק

קובי סופר
    11/04/2022

שלום מרינה,

הנונה מיקס הוא דווקא דגם ותיק שמבוסס על ג'ואי הכרום. בגדול דגם שקיים כמעט עשור. לדעתי פחות מתאים כעגלה עירונית. העגלה כבדה מהממוצע, גדולה ברוחב הגלגלים וגדולה לאחר הקיפול.
    הנונה טריב שלהם לדעתי תתאים יותר לדרישות שלכם.

אפשר לבדוק גם את בייבי בוס בובקט 2 שלנו, לדעתי תתאים יותר מהנונה טריב כי היא קלה ממנה בקילו. היא גם יותר נוחה לניוד כי הגלגלים יותר גדולים. המושב של הבובקט יצוק מפלסטיק ולא מרשת כמו בנונה, לדעתי הפלסטיק מספק תמיכה עדיפה וגם הרבה יותר אמין לאורך שנים מכיוון שרשת יכולה להיקרע.
    כמוכן הבובקט משמעותית יותר זולה, זה בעיקר מכיוון שנונה הוא מותג בלעדי של רשת מוצצים. לדעתי, מכיוון שאין תחרות המחיר בהתאם. לבייבי בוס יש גם את דגם הטייגר, הטייגר יותר כבדה בחצי קילו (שוקלת כמו הנונה 8.8 ק"ג, הבובקט 8.3 ק"ג).
    הטייגר מציעה גלגלים יותר גדולים ולכן הניוד שלה עדיף גם על הבובקט והיא טיפה יותר גבוהה. מצד שני היא יותר כבדה וטיפה יותר יקרה, לכן זה שיקול שלכם יותר.

בנוסף אני יכול לחשוף שבשבועיים הקרובים יכנס דגם חדש שלנו שיקרא יגואר. היגואר תציע יכולת ניוד כמו של הבובקט כי הגלגלים זהים. היתרון הגדול שלה הוא גודל הקיפול, היא תתקפל לגודל קטן יותר ב-30% לעומת הבובקט/טייגר/נונה ורוב העגלות בסגנון. בנוסף יהיה לה פטנט קיפול אוטומטי. זה יתרון לרכב קטן.
    היא תשקול סביב 10 ק"ג בגלל שיש לה מושב יותר ארוך שגם מתסובב (לא צריך לפרק שרוצים להפוך צד).
    עדיין לא זמינה בחנויות ואי אפשר לראות. זה רלוונטי רק אם הלידה באזור מאי. בנוסף חשוב לציין שהיא תהיה יקרה משמעותית מהבובקט אבל עדיין יותר זולה מהנונה. ציינתי אותה כי אם אתם מחפשים קיפול מינמלי זו יכולה להיות אופציה מדהימה. היא מתקפלת כמעט למימדים של יויו! ועדיין מקבלים עגלת פול סייז סופר מרווחת לתינוק ועם מושב מסתובב!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי על המענה לשאלתי

מרינה
    11/04/2022

תודה רבה קובי, אמתין ליגואר ואעשה השוואות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות צמודים מה ההמלצה בעגלה
    אילה
    10/04/2022

שלום קובי, בעז"ה אני עתידה ללדת כשהקטנה שלי תהיה בת Aנה וחודש. ז"א שניים צמודים. כרגע איתה יש לנו בוגבו פוקס 2 כי גרים בישוב עם שבילי עפר וחצץ. נהנים סה"כ מהעגלה חוץ מהקיפול וננטענה בגלל כובדה. חושבים הלאה. האם מומלץ לקנות עגלת תאומים/אחים או לקנות לגדולה טיולון יותר קליל בנפרד? נשמח לשמוע מה אתה ממליץ במצב כזה. תודה רבה !!

הוספת תגובה

• בגדול ניתן ללכת עם התינוקת במנשא איכותי והגדול בעגלה

קובי סופר
    11/04/2022

שלום אילה,

זה מאוד משתנה בין אנשים. יש חלק שחייבים עגלה כפולה וחלק מסתדרים ללא. הכל תלוי בעזרה שיש לצידך, אם רוצים לרכוש טיולון צריך שעוד אדם יהיה איתך בכל יציאה עם 2 התינוקות מהבית. אתם צריכים לחשוב על האופי היומיומי שלכם ולהחליט אם יש בזה צורך.

בגדול ניתן ללכת עם התינוקת במנשא איכותי והגדול בעגלה. לאחר כשנה התינוקת תעבור לעגלה והגדולה תשב/תעמוד בטרמפיסט.

האופציה השנייה כמובן עגלה כפולה. אז צריך להקפיד על גלגלים גדולים ליישוב וצריך לקחת בחשבון שזה יותר מסורבל מעגלת יחיד מבחינת משקלים ותפעול, אלא אם מוותרים על האמבטיות. למרות שיש עגלות שאפשר לקחת אמבטיה אחת. בקיצור, אם עגלה כפולה זה האופציה, תשאלי ושוב וארשום דגמים מומלצים והבדלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרנים לעריסה לתינוק
    זהבית
    10/04/2022

רציתי להתייעץ איזה מזרן להתאים לעריסה?
    מזרן נושם זה אומר שהוא גם קשיח? כל מזרן נושם הוא טוב?
    כדאי לקחת מזרן שהוא צד אחד קשיח צד אחד רך?

לקביעת תור
    סגירה
    מזרנים לעריסה לתינוק

הוספת תגובה

• בעריסה אין עניין של קשיחות

קובי סופר
    11/04/2022

שלום זהבית,

בעריסה אין עניין של קשיחות כי המזרנים מאוד דקים לכן אין לאן לשקוע והם קשיחים.
    מכיוון שהתינוקות לא מתגלגלים בשלושת החודשים הראשונים יש פחות סכנה שיתהפכו על הבטן לכן אני חושב שמזרן נושם כאן מיותר עקב כך שמחירו יקר מאוד והעריסה משרתת עד 3 חודשים.
    כן אני ממליץ ממליץ על מזרן שכיסוי שלו מבד רשתי שזה יותר נעים לתינוקות מאשר מזרן בציפוי שעוונית.
    כמובן לוודא שלמוצר יש תו תקן. עדיף לקחת את שם החברה והדגם ואז לוודא מול מכון התקנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

זהבית
    11/04/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי טיולון
    אדר
    10/04/2022

מתלבטת בין
    טיולון דגם Wing 2
    סילבר קרוס | Silver Cross

או סילבר קרוס דגם קליקclic.
    תוכל לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי טיולון

הוספת תגובה

• הווינג הרגיל הרבה יותר מוצלח

קובי סופר
    11/04/2022

שלום אדר,

משיחותי עם בעלי חנויות הווינג 2 פחות מוצלח. הווינג הרגיל הרבה יותר מוצלח וזול לכן אני ממליץ עליו.
    הקליק מציע קיפול יותר נוח אבל מצד שני לדעתי הווינג 1 יותר נוח לניוד. אני ממליץ להושיב את התינוק בכל אחד מהם, להתנסות בחנות בניוד עם התינוק. לנסות לתפעל ולקפל. כך תראו מה נוח ונכון לכם ולתינוק יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים לגבי עגלה לתינוק ראשון ,
    דני
    08/04/2022

עיקר ההתלבטות היא סוג העגלה מה מומלץ יותר bee6 או מיוס 3
    או אנגליזינה מה יתרונותיה של כל אחת , איזה טיילון שך שלושתם יותר מומלץ ומתאים לתינוק ייחסית גבוה ? שלדה יותר חזקה? נוחותת התינוק ? קיפול ומשקל ? והאם גוולז היא ברמה של שלושתן ?

הוספת תגובה

• כל הדגמים שרשמת הם בסגמנט של עגלות עירוניות

קובי סופר
    10/04/2022

שלום דני,

כל הדגמים שרשמתי הם בסגמנט של עגלות עירוניות, קלות, נוחות לתפעול/פרקטיות, קומפקטיות. בשל כך יש אילוצים הנדסיים שהם בדרך כלל משפיעים על גובה האמבטיה, מושבים וטיולונים קטנים וצרים יותר. לכן מראש אני רושם, יש בשוק עגלות יותר גבוהות ויותר מרווחות ונוחות לתינוקות אבל זה על החשבון של הנוחות שלכם.

לגבי בי או מיוס. לדעתי הבי עדיפה. באמבטיה, האמבטיה של המיוס עדיפה אבל היא משרתת רק עד חצי שנה במקרה הטוב. אני מעריך שזה יהיה פחות אפילו.
    מצד שני לדעתי השלדה של הבי עדיפה בניוד בזכות גלגלים יותר גדולים וקפיצים עדיפים. בנוסף יש ידית מתארכת שמשמת כמנוף בכל עליה וירידה ממדרגה.
    המושב שלה יצוק מפלסטיק ואילו במיוס המושב מרשת. לדעתי פלסטיק נותן תמיכה עדיפה וזה גם חומר שיחזיק יותר זמן לדעתי.

הג'ולז ברמה של מיוס/בי (לדעתי יש להם גם יתרונות). היא מאוד דומה לבי עם אמבטיה עדיפה וגם נוחות ניוד עדיפה, באירופה היא נמכרת הרבה יותר חזק מול המיוס ודי במספרים של הבי. החסרונות הגדולים של ג'ולז הם במשקל, היא כבדה בקילו מהבי (שכבדה בחצי קילו מהמיוס). בנוסף המושב שלה מאוד צר, לכן אני חושב שאם מגיעים למשקלים של ג'ולז יש מוצרים שיתנו תמורה של מרווח פנימי ונוחות ניוד עדיפה, לכן אני חושב שהג'ולז נופל בין הכיסאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות קובי

דני
    13/04/2022

לא הזכרת את האנגלזינה אליקטה ... ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפספס לי האלקטה לכן לא עניתי

קובי סופר
    13/04/2022

שלום דני,

התפספס לי האלקטה לכן לא עניתי.
    פרקטית היא מציעה מוצר קל מאוד לשלדה וטיולון. אמבטיה מהטובות ביותר שיש. מושב טיול טוב ומרווח. לדעתי יותר מדי מרווח שזה יכול גם להיות חיסרון, בעיקר במצב יושב שתינוק טיפה רדום.
    החסרונות הגדולים של האלקטה לדעתי הם:
    ידית קבועה שלא מתארכת. לדעתי להורה גבוה רצוי שתהיה ידית ארוכה יותר מהרגיל, זה לא כך באלקטה. בנוסף, אם תשימו עליה משקל של תינוק לדוגמא 12 ק"ג, תנסו לעלות ולרדת מדרגה, תראי שזה מצריך מאמץ רב. החיסרון הכי גדול בא לידי ביטוי כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו. בגלל הידית הקבועה המושב יחצה באופן גס את קו ידית האחיזה. לדעתי להורה גבוה לא יהיה הכי נוח להתנייד כך שהמושב באזור הברכיים שלו. כמוכן לא יהיה ניתן לתלות עליה תיק או כל דבר אחר על הידית.
    לכן אני תמיד ממליץ להתנסות בחנות בכל האופציות וזוויות של המושב.
    כמובן שאם אתם גבוהים יש חיסרון לידית קבועה.

הקיפול שלה נוח לביצוע. היא טיפה גדולה לאחר הקיפול. כמוכן טיפה מסורבלת לקיפול שטיולון פונה כלפיכם. אגב עם המיוס לא ניתן לקפל שהטיולון פונה אליכם.

בקיצור ההמלצה הכי גדולה זה להתנסות עם כל עגלה. לשים משקל, להתנייד איתן בחנות ומחוצה לה. עם המושב במצבים שונים כולל במצב שוכב שהוא פונה לכיוון הנסיעה. להתנסות בקיפול, יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב. כך תראו מה נכון לכם יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משענת רגליים לטיולון joie
    אדם
    06/04/2022

שלום

אנחנו טסים שבוע הבא עם ילדה בת שלוש. רוצים לקחת את הטיולון של joie - אבל כשהיא ישנה העגלה קצרה לה.
    האם יש דרך להאריך אותה? אביזר?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    משענת רגליים לטיולון joie

הוספת תגובה

• אני לא מכיר מוצר כזה

קובי סופר
    07/04/2022

שלום,

אני לא מכיר מוצר כזה לצערי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לגיל 10 חודש-ועד שנתיים+
    גילה
    05/04/2022

מה אתה אומר על הטיולונים הבאים:
    - איזי בייבי דגם טורו
    - גו בייבי דגם מיטו
    (- אינפנטי דגם מון)
    המליצו לנו על ספורטליין וייפר אבל אני לא אוהבת את המראה שלה, קצת מיושן לטעמי...
    מה מבין הדגמים הנ"ל הכי חזק, מתאים לניוד בתח"צ ומדרגות, ויחזיק מעמד לפחות שנתיים בלי לבלות בתיקונים יותר מידי...
    האינפנטי כתוב בסוגריים- כי התקציב שלי הוא כנראה עד 600.... והבנתי שהיא עולה יותר.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• מבחינת חוזק קשה לומר

קובי סופר
    05/04/2022

שלום גילה,

מבחינת חוזק קשה לומר. זה הכל עניין של איך עובדים עם המוצר. בכל מקרה כל מוצר שתרדו איתו מדרגות דינו לקבל בלאי מהיר יותר עד שבר. לא משנה כמה הוא חזק.
    המיטו דומה מאוד לאינפנטי רק עם קיפול טיפה יותר מסורבל ומושב יותר קטן. מבחינת ניוד, חוזק ותפעול הם די זהים.

הטורו לדעתי פחות מוצלח בגגון ובניוד. לכן אם הייתי ממליץ על האינפנטי ואם לא אז מיטו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה