מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ההבדל בין בייביבוס טייגר לבייביבוס טייגר2טליה17/11/2021
היי קובי,
אשמח אם תוכל להסביר מה ההבדל בין עגלת בייביבוס טייגר לעגלת בייביבוס טייגר2?
תודה רבה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטייגר 1 לא נמכרת כבר כשנתיים
קובי סופר18/11/2021שלום טליה,
הטייגר 1 לא נמכרת כשנתיים.
בטייגר 2 נעשו שיפורים באמבטיה עם גגון יותר גדול, כיסי אחסון בקצה האמבטיה.
בשלדה נצבעו כל הניטים והקפיצים לשחור למראה יותר נקי. יש שוני פנימי בגלגלים הקדמיים שהנסיעה תהיה עוד יותר חלקה.
בטיולון הגגון הוגדל, יש בד שמכסה את הפלסטיק מאחור למראה יותר נקי. השליפה והחיבור של המושב יותר קלים ולא צריך להתכופף שמשנים צד או מוציאים את המושב. ניתן לקפל את המושב יחד עם המעקה, לפני כן היה צריך לנתק אותו לפני הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות נאוטיליוס סנאגלוקהדר17/11/2021
שלום קובי,
המלצת לי על הכסא הזה לילדה בת שנתיים, השאלה שלי היא האם בעתיד, אפשר יהיה להשאיר את הבוסטר עם החלק של הגב? כי בוסטר ישיבה בלבד מרגיש לי לא כ"כ בטיחותי. הכוונה שלי להשאיר עד הסוף, עד סוף השימוש בכסא. בנוסף, האם דגם ה LX הוא גם מומלץ? כי רק אותו יש בחנויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבוסטר הזה משמש גם כבוסטר גב
קובי סופר18/11/2021שלום הדר,
כן הבוסטר הזה משמש גם כבוסטר גב וגם כבוסטר ללא גב.
דגם LX הוא גרסא אירופאית של הדגם ולדעתי פחות מוצלחת בהרבה מהסנאגלוק. הסנאגלוק קשה להשגה. ראיתי שהיה לא מזמן באתר של מיי בייבי גם במחיר זול יחסית למחיר הרגיל. שווה לבדוק אם עוד נשאר להם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון במחיר סביר ואיכותיגלית16/11/2021
הי קובי,
בבית יש לנו עגלת אינגליזינה אפטיקה שאנחנו מרוצים ממנה.
מעוניינים לרכוש טיולון קל ונוח לתפעול לשימוש בבית של סבא וסבתא.
האם יש לך המלצה? יהיה בשימוש רב כנראה.
מה דעתך על עגלת טוויגי/צ'יקו/ג'ואי ניטרו?
האם טיולונים יקרים יותר מומלצים יותר בהכרח, כגון מאמ/ווייפר של ספורט ליין?
אשמח לדעתך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/11/2021שלום גלית,
הכל תלוי בדרישות ובדגים (לא ציינת איזה צ'יקו או טוויגי).
הניטרו שונה מאוד מהמא או הוייפר לדוגמא. לדעתי הוא פחות ממולץ כי הוא פחות נוח לניוד, בעיקר אם רוצים לנייד עם יד אחת.
בין ויפר למאמ, הויפר לדעתי יותר נוח לניוד ועם גגון טוב יותר.
המאמ טיפה יותר נוח לקיפול וטיפה יותר קטן. אם זה פחות רלוונטי אז לדעתי היתרונות של הויפר עדיפים.
לגבי דגמים אחרים, רוב הטיולונים כיום מגיעים ע ם שינוי מצבים בעזרת שרוך. מנגנון שמוריד משקל אבל פחות נוח לשימוש.
לכן שוב, תלוי מאוד מה יותר חשוב לכם. אם יש לכם אפטיקה לדעתי עניין המשקל לא צריך להוות שיקול. גם ככה יורדים כאן בכחצי ממשקל של האפטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים - עגלה וכסא בטיחותמיכל16/11/2021
היי,
אשמח לשמוע על עגלת תאומים מומלצת,
אמבטיה לעגלה הייתה לי מאוד נוחה בילד הראשון (עד גיל 4 חודשים, למשחק, שינה, אירוח), אך מצאתי שלהרבה מעגלות התאומים אין אמבטיה תואמת, האם אמבטיה מיותרת לדעתך?
לא מצאתי הבדלים גדולים בין העגלות של בייבי ג'וגר לBumbleride למשל.
והעגלה של בוגבו נראית לי לא יציבה.
אשמח להמלצתך לגבי עגלה (הצורך בעיקר עירוני).
האם יש אפשרות לחבר טרמפיסט לעגלה תאומים?
לגבי כיסא בטיחות, כרגע יש לנו כיסא של גרקו טרושילד ואנחנו מאוד מרוצים ממנו, אבל הוא מאוד רחב ויהיה בעייתי להכניס שלושה כיסאות כאלה ברכב, האם יש כיסא אחר שאתה ממליץ עליו והרוחב שלו קטן יותר? רצוי שזה יהיה כיסא שמתאים לכל השלבים.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/11/2021שלום מיכל,
לגבי בייבי ג'וגר תלוי בדגם. בגדול ברוב הדגמים שלהם האמבטיה מאוד צרה.
הבמבלרייד מאוד גדולה וכבדה אבל נוחה לניוד בכל סוג דרך.
כיום אני ממליץ ללכת רק על בייבי מונסטרס איזי טווין 4.
לדעתי זו עגלת התאומים הכי מושלמת.
ראשית רוחב הגלגלים האחוריים שלה הוא 65 וזה מאפשר לעבור בקלות במקומות צרים, זה כמעט רוחב של עגלת יחיד. הבמאבלרייד ורוב דגמי הג'וגר באזורים של 77 ס"מ ובהרבה מקומות העגלה פשוט לא תיכנס, כנ"ל בהרבה מעליות בעיקר ישנות.
בנוסף המונסטרס יחסית לתאומים אחרים די קלה וכמובן יותר קטנה לאחר הקיפול בגלל הרוחב, כמוכן בגמר הקיפול הבדים מכונסים כלפי פנים ולא כלפי חוץ מה ששומר עליהם יותר נקיים וסטריליים.
ניתן לחבר אמבטיות וגם סלקלים. לגבי טרמפסיט, בכל עגלות התאומים זה די סיפור למצוא תואם. ברגע שתסגרו על הדגם תוכלו לברר מול המשווקים מה מתאים לדגם.
לגבי הגרקו, יש דגמים צרים אבל צריך להתפשר על רמת הבטיחות, הם לא ברמת השילד. הסלים פיט של גרקו ברמת בטיחות טובה ודי נותן את רוב מה שהשילד נותן, כולל עניין השלבים. הוא צר ומאפשר להכניס 3 מושבים מאחור. בטיחותית הטרושליד מדורג טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה בוגבו או סילבר קרוסהדס15/11/2021
הי,
אני לפני לידה ראשונה ב"ה ומבררת על עגלה איכותית,
חשוב לי שתהיה קלה, נוחה לקיפול, ונוחה לתינוק,
מתלבטים בין בוגבו 6 לבין סילבר קרוס סרף 3
אשמח לשמוע חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברוב הפרמטרים הבי עדיפה בהרבה לדעתי
קובי סופר15/11/2021שלום הדס,
לדעתי מבין השתיים הבי עדיפה.
היא יותר קלה, הרבה יותר נוחה לקיפול, בעיקר בשלב הטיולון.
מבחינת נוחות לתינוק, בשני הדגמים הנוחות לתינוק די סטנדרתית כי האמבטיות והטיולונים שלהן קטנים מהממוצע, האמבטיה של הבי מאוד מאוד פשוטה וקטנה לדעתי. מצד שני זה מה שעושה את הבי ליותר קלה, קטנה וקומפקטית.
מבחינת איכות שני המותגים מאוד איכותיים.
כמו שרשמתי, ברוב הפרמטרים הבי עדיפה בהרבה לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הדס15/11/2021ומה דעתך על peg perego city gray - book launge modular 2021?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/11/2021שלום הדס,
היא יותר כבדה וגדולה לאחר הקיפול עם נשווה לבי. הפטנט קיפול שלה טיפה יותר נוח מהבי ובטח מול הסילבר.
היא יותר מרווחת לתינוק. בגלל המשקל הניוד שלה לא יותר טוב משל הבי למרות שיש לפג גלגלים יותר טובים.
בשורה התחתונה: הפג יותר מרווחת ולכן לדעתי יותר נוחה לתינוקות אבל זה על חשבון הנוחות שלכם ומכאן זו החלטה שלכם מה אתם מעדיפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לילד בן שנתייםמיכל15/11/2021
היי אשמח להמלצות לכסא בטיחות לילד בן שנתיים.
כסא/בוסטר נוח (שהראש לא עף) עם ציון גבוהה במבחני ריסוק.
עדיפות לכמה שיותר צר.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכי מומלץ לדעתי הוא גרקו נאוטילוס סנאג רייד
קובי סופר15/11/2021שלום מיכל,
הכי מומלץ לדעתי הוא גרקו נאוטילוס סנאג רייד. הוא מדורג עם דירוגי בטיחות הגבוהים ביותר, נוח לתינוקות. נוח להתקנה וברוחב סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג דגם
מיכל15/11/2021תודה רבה!!
האם סנאג רייד זה הדגם?
ראיתי נאוטילוס עילית... האם יש הבדלים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העלית פחות מוצלח וזו הגרסא האירופאית של הדגם
קובי סופר15/11/2021שלום מיכל,
טעות שלי בהקלדה. התכוונתי נאוטילוס סנאגלוק.
העלית פחות מוצלח, זו הגרסא האירופאית של הדגם שלדעתי הרבה יותר בסיסית. בעיקר בכל הקשור לבטיחות ומשקלים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הסאנגלוק ממש קשה למצוא
מיכל18/11/2021אני רואה שאת הסאנגלוק ממש קשה למצוא, ואם כן המחיר באזור 1200.
אם ככה מה עדיף את הדרקון טרנזשיין או נאוטילוס (לא סאנגלוק)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטרנזישן עדיף על הנאוטילוס הרגיל
קובי סופר18/11/2021שלום מיכל,
הטרנזישן עדיף על הנאוטילוס הרגיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבוסטר הכי צר שיש כרגע בשוקדניאל14/11/2021
היי קובי
מחפשים בוסטר לילד בן חמש
מה הבוסטר הכי הכי צר שיש כרגע בשוק?
רוב האתרים לא מציינים מידות וגם כשכן הן לא מדוייקת אז הלכנו לאיבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב הבוסטרים הם סביב ה-50 ס"מ ברוחב
קובי סופר15/11/2021שלום דניאל,
רוב הבוסטרים הם סביב ה-50 ס"מ ברוחב. בגלל שהם אמורים להיות מיועדים לילדים גדולים יותר הם טיפה רחבים.
אני לא מכיר ספציפית את כל הגדלים, זו שאלה שיותר נפוצה לכיסאות בטיחות כי הם הגורם הבעייתי יותר לרוחב ופחות הבוסטר. בימים אלו אני ממליץ על סייבקס סולישיין שנמכר ב-199 ש"ח שזה מחיר מעולה לבוסטר מעולה והוא ברוחב סביר.
אני ממליץ לגשת לטוילנד כפר סבא או ליצור קשר עם אבי שפיר התקנות מושבים (יש לו דף פייסבוק).
הם מקצועיים בהתאמה של 3 מושבים מאחור ומכירים את כל הרכבים והמידות של כל המושבים.
בטוילנד ההתקנה בחינם. אצל אבי שפיר בתשלום אבל הוא מגיע עד אליכם לבית.
מעבר להתאמה לרכב תקבלו בשני המקרים התקנה מקצועית כך שכל המושבים יהיו מותקנים נכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלת תינוק - טיולון - Zipon Plus אוליביה EVENFLOחיה מושקא14/11/2021
האם העגלה תיהיה נוחה בסביבה עם מדרכות לא כל כך טובות? (לא בארץ..) והאם היא נוחה לעליה במדרגות?- אני רואה שיש לה מוט למטה מאחורה- חוששת שבכל מדרגה המעצור ירד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר את הדגם ולא יצא לי להתנסות
קובי סופר15/11/2021שלום חיה,
אני לא מכיר את הדגם ולא יצא לי להתנסות בחנויות אז קשה לי לומר. מהתמונות הוא נראה מאוד בסיסי עם גלגלים קטנים לכן יהיה קשה פיזית לעלות ולרדת מדרגות, זה בלי קשר לברקס. אם הגלגלים האחוריים גדולים יותר מהברקס אז בנושא הזה זה אמור להיות בסדר. מהתמונות קשה לי לראות.
לדעתי בניוד הוא לא יהיה מוצלח בגלל הגלגלים הקטנים.
מהניסיון שלי בחנויות במגזר החרדי שם רוב הרוכשים בעלי אותו הצורך כמו שלך. סילבר קרוס ווינג וספורטליין ונטו הכי מתאימות לדרישות שציינת והרוב מרוצים. הם יותר יקרים מהאוונפלו אבל לדעתי שווים את ההפרש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לנקות גגון של עגלה שאינו מתפרקמיטל14/11/2021
היי יש לי עגלה של ספורט ליין דגם CIELO PL הגגון של האמבטיה אינו מתפרק. וכיוון שהוא היה מקופל ולא היה בשימוש למעלה מחצי שנה נוצרו כתמים צהובים כמו כתמי ארון שנוצרים בבגדים בקיפולים של הגגון. הגגון אינו מתפרק.
(כדי לפרק צריך להוציא ניטים וזה בעייתי) בעיה נוספת אם אני רוצה לנקות בבית אני לא יכולה להשתמש בחומרים מלבינים כי הגגון מבפנים לבן ומבחוץ אפור. מה ניתן לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש 4 אופציות למצב זה
קובי סופר14/11/2021שלום מיטל,
כמו שאני רואה את המצב, יש 4 אופציות:
1. לנקות עם מים, מברשת וסבון. לקרצף טוב ולייבש. ברוב המקרים זה עובד ולא צריך יותר.
2. ללכת לניקוי יבש, יש להם שיטות ניקוי שלא מצריכות מכונת כביסה ולא פוגעות בצבעי הבדים.
3. לפנות לחברת הגלגל חידוש וניקוי עגלות, זו האופציה היותר יקרה מה-3 אבל, הם מנקים את כל העגלה:
אמבטיה, טיולון, גגונים ושלדה. הם מפרקים את הבד מהניטים ובסיום מקבלים מוצר ש-99% נראה חדש ומתפקד כחדש כאילו יצא מהאריזה. כלומר הם מנקים גם בחלקים חשובים בשלדה שמקבלים בלאי מאבק.
4. לפנות ליבואן ולרכוש רק גגון. אולי זה לא יהיה יקר. לפעמים יוצר יותר זול מניקוי יבש. אני לא בטוח שכך יהיה בPL אבל תמיד שווה לנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת NUNA TRIV - חוות דעתעדן14/11/2021
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון, חשוב לנו קלה (גרים בקומה 2 בלי מעלית), מתחברת לסלקל, וכמה שיותר נוחה ומרווחת לתינוק.
כרגע נראה לנו שעגלת הTRIV הכי עונה לצרכים שלנו.
ראיתי שאתה מציין שהחסרון העיקרי הוא המחיר - כרגע היא במצבצע במוצצים ב3000, רציתי לדעת האם המחיר הזה עדיין מהווה חסרון או שזה מחיר הוגן ביחס לה שהעגלה מציעה.
ראיתי גם שכתבת על הבולמי זעזועים הבסיסיים של העגלה - אנחנו נעשה שימוש לרוב עירוני (אם לא רק) אבל כן נסתובב במקומות שמרוצפות אבנים שאחת קצת יותר גבוה מהשניה, האם זה נשמע לך בעייתי?
שאלה נוספת - ראיתי בפורום שכתבת שהעגלה יחסית חדשה ואין מספיק חוות דעת של משתמשים - האם כיום יש לך מידע יותר נרחב? אני באמת לא מכירה אנשים שיש להם את העגלה הזאת..
בנוסף - יש מבצע נוסף במוצצים על סלקל מבית NUNA ב1000 שח - סלקל+בסיס. הסלקל מתחבר לעגלה, וגם המשקל שלו ממש קל. הבעיה שהסלקל לא ניתן לקשירה (למקרה שנשתמש ברכב של ההורים וכאלה), ומחייב את הבסיס. רציתי לשאול איזה אלטרנטיבות עומדות לרשותי בקניית סלקל שמתחבר לנונה? עד כמה שהבנתי העגלה מגיעה עם מתאמים לסלקל של נונה כך שכבר יש לנו אותם.. קשה לי לדעת כמה החסרון של עניין הבסיס באמת משמעותי כרגע עבורנו, אבל נשמע לי שכן..
תודה רבה!!
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו אכן עגלה עירונית ובעיר, קניון וכו' שהדרך ישרה
קובי סופר14/11/2021שלום עדן,
נתחיל מהמחיר, לדעתי 3000 ש"ח זה מחיר הוגן לעגלה ולא 4000 המחיר המקורי. חשוב לציין שהיא בלעדית לרשת מוצצים ולכן אין תחרות עליה, אין אפשרות להתמקח וכו'. הדרך היחידה להוזיל זה לרכוש באילת או בסייל או גם וגם.
זו אכן עגלה עירונית ובעיר, קניון וכו' שהדרך ישרה או מעט משובשת, החשיבות של בולמים לא משמעותית. אין גם בעיה עם מדרכות עם חלקים בולטים, לדעתי היא תעבור אותן בקלות.
אני מניח שיש יותר מידע לגביה, לצערי אני לא בקשר עם משתמשים שלה מכיוון שאני לא נמצא בסניפי מוצצים ולכן לא יצא לי להתקל ביותר מדי הורים עם העגלה הזו.
ממליץ לשאול ברחוב עם רואים משתמשים בעגלה, מה שכן רק כאלו שבשלב הטיולון, ככה תקבלו חוות דעת יותר מקיפה.
האמבטיה זמנית והורים שבשלב האמבטיה לא יוכלו לתת מידע אמיתי.
לגבי סלקל, המתאמים של נונה מתאימים גם לסלקלים של סייבקס, ג'ואי, מקסי קוזי ובי סייף, לכולם יש דגמים עם או ללא בסיס. יש עוד דגמים שמתחברים אבל ללא בסיס או אפשרות להוסיף.
לדעתי 1000 ש"ח לסלקל עם בסיס זה מחיר טוב. מהדגמים שרשמתי עם בסיס, אתם תשלמו יותר. לכן ההמלצה שלי אם כבר משלמים יותר, לרכוש כסא בטיחות לרכב השני וככה לא להתעסק עם העברות שגם ככה אני פחות ממליץ לעשות (אלא אם יש 2 בסיסים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל למנות חסרונות או יתרונות נוספים
עדן15/11/2021היי קובי,
תודה רבה על התשובה המאוד מפורטת.
נשמע לי שהעגלה הזאת אכן מאוד רלוונטית עבורנו.
האם תוכל למנות חסרונות\יתרונות נוספים שלא הזכרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/11/2021שלום עדן,
אני חושב שבניוד העגלה טובה מאוד לעירוניים. המשקל קל והקיפול נוח. האמבטיה והטיולון בגודל סבר וכמו שציינתי למחיר כרגע זו תמורה מעולה אבל גרועה למחיר המקורי.
הדבר שאני הכי פחות אוהב בנונה ועגלות סייבקס זה המושב מרשת. לדעתי הרשת לא מספקת תמיכה כמו של מושב עם גב יצוק מפלסטיק. כמוכן היא עלולה להשתפשף ולהיקרע וזה לא מכוסה באחריות. עקב כך השכיבה בטיולון לא שטוחה או קרובה לכך. כמוכן הגגונים סבירים בגודל כאשר בעגלות אחרות ההצללות יותר טובות ומתאימות לישראל. מעבר לכך שבמצב הכי פתוח של גגון הטיולון בנונה יש 2 רשתות שנשארות פתוחות, מניסיון שלי במצבים מסוימים נכסת שמש דרכן וזה פחות נעים לתינוקות.
מעבר לכך אני ממליץ להתנסות לבד בניוד עם משקל 12 ק"ג על העגלה בחנות ומחוצה לה. לתפעל לבד (לפרק ולחבר חלקים, לשנות מצבים וכו'), לקפל לבד עם הטיולון שהוא פונה אליכם וגם לכיוון הנסיעה ולבדוק ברכב. אם תראו שמכל הבחינות האלו היא נוחה לכם ואתם מסתדרים אז סה"כ זה אומר שהיא טובה עבורכם. בסופו של יום אני אומר שאין עגלה מושלמת! כן אבל ניתן למצוא עגלה מושלמת לצרכים, לתנאים ולתקציב שלנו ואצל כל הורה זה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנינו את העגלה - תודה רבה
עדן18/11/2021היי קובי,
רק רציתי להכנס לומר תודה על המידע שחלקת איתנו.
זה עזר מאוד להגיע להחלטה, שלא חשבנו שתהיה כ"כ מורכבת :)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות של גרקו לילד בן שנתייםלינוי ל13/11/2021
יש לנו כסא בטיחות של גרק(מרוצים) לגדול שלנו שבן שנתיים, וסלקל של ג'ואי לקטן שבוע 7.5 חודשים
מהסלולרי הזה אני לא מרוצה משום מה שניהם לא אהבו לשבת בו, מרגיש לי שיהיה יותר נכון להעביר אותו לכיסא בטיחות, הנסיעות שלנו ארוכות אנחנו מחפשים כיסא בסגנון של הגרקו זאת אומרת נוח גם מבחינת הראש אם נרדמים וכמובן בטיחותי ואם אפשר קצת צר.. ומה שעוד חשוב לנו שיהיה יותר זול מהגרון
בגלל העניין הכלכלי מתלבטים בין חדש ליד2, הינו שמחים להצעה על כיסא מומלץ שיענה על הצרכים האלו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לגרקו דגמים זולים יותר וברמה טובה
קובי סופר14/11/2021שלום לינוי,
ראשית יהיה יותר קל לי להמליץ אם אדע טווח של התקציב.
שנית יש לגרקו דגמים זולים יותר וברמה טובה.
המומלץ ביותר לדעתי הוא סייז פור מי / מיי סייז (אותו כיסא). הוא צר יחסית, בטיחותי, נוח ובמבצעים הוא יוצא במחיר יחסית זול.
אם צריך יותר צר יש להם את הדגם סלים פיט שגם לעיתים נמכר במחיר סביר. הוא צר ומאפשר הכנסת 3 מושבים. בטיחותית הוא טוב אבל המיי סייז עדיף עליו מהבחינה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קובי, הכיסא
לינוי ל14/11/2021שהצעת אם אני לא טועה עומד על מחיר של אלף ואנחנו מתכונים למשהו זול יותר בסביבות 500 ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לכן משלמים יותר אבל זה חוסך בעתיד
קובי סופר14/11/2021שלום לינוי,
במבצעים הוא נמכר סביב 800-900 ש"ח.
אם רוצים לרדת במחיר אז יש להם את דגם הטרנזישיין שגם מעולה. טיפה מעל 500 אבל לדעתי בשני המקרים שווה להתאמץ כי הם משרתים לזמן ארוך בניגוד לזולים יותר שעד משקלים יותר נמוכים. לכן משלמים יותר אבל זה חוסך בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי, נראה בהחלט סבבה
לינוי ל14/11/2021רק שאלה .. נראה לך שהראש של הילד לא יתנדנד בזמן נסיעה בכיסא כזה? מקווה שאתה מבין את הכוונה שלי
למשל ברכב של סבא וסבתא יש כיסא רכב פשוט יותר שבנסיעה ארןכה כשהילד נרדם הראש שלו פשוט נופל.
ובכיסא שלנו של גרקו זה כמובן לא ככה. אז חשוב לי שגם בכיסא הזה זה יתמוך טוב בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשניהם יש תומך ראש טוב
קובי סופר15/11/2021שלום לינוי,
בשניהם יש תומך ראש טוב לכן אני חושב שזה יהיה בסדר.
אם מזדמן להתנסות בחנות ולהושיב את הילד כמה דקות זה עוד יותר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי
לינוי ל15/11/2021תבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי אם אפשר בנושא אחר
לינוי ל15/11/2021האם מותר לכבס במכונה את המושב כיסא של התינוק שבטיולון של בוגבו? לא מבינה מה שרשום בתיקט
המלצה שלי להתקשר לבוגבו ולברר
קובי סופר15/11/2021שלום לינוי,
קשה לי לראות. המלצה שלי להתקשר לבוגבו ולברר.
מהניסיון שלי בעגלות שאנחנו משווקים, אין בעיה לכבס.
צריך רק להקפיד לכבס ב-30 מעלות ללא סחיטה וללא מייבש, אם יש תכנית יבוש במכונה אז גם ללא! כמוכן עדיף בלי מלבין כביסה וללא מרכך. כלומר הכביסה הכי עדינה שאפשר.
לאחר הכביסה מומלץ לייבש בהשכבה על חבל התלייה ולא בתלייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קובי לגבי כיסא
לינוי ל16/11/2021מה לגבי כיסא בטיחות טורנדו?נמכר ב300
תשובה
קובי סופר16/11/2021שלום לינוי,
לדעתי פחות מומלץ. זה נטו כיסא ולא הופך לבוסטר כמו דגמי הגרקו שהמלצתי. בטיחותית הגרקו עדיפים. גם מבחינת משקלים בגרקו משך השימוש ברתמות עד משקלים גבוהים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה בטווח מחירים משתנהמיכאח12/11/2021
שלום קובי,רציתי לשאול אם תוכל להמליץ על עגלה כששם המשחק מבחנתי הוא פרקטיות ושתהיה אמבטיה לא נורא אם משקל העגלה יותר גבוה מהמקובל,בטווח מחירים עגלה מומלצת עד 3000 ₪ועגלה מומלצת עד 4000₪... אם תוכל למקד כמו שאתה עושה למשל עם כיסא הבטיחות של נקסטפיט,תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקציב העגלות שאני אמליץ הם בטווח
קובי סופר14/11/2021שלום מיכאל,
לגבי התקציב העגלות שאני אמליץ הם בטווח. לדעתי אין כזה הבדל גדול בין עגלות של 3000-4000 ש"ח.
מהגבוהות יש את אייביסי דיזיין סלסה שהיא גבוהה, סופר נוחה ומרווחת לתינוק עם גגונים ענקיים. החסרונות הם משקל כבד מהממוצע (באזור 12 ק"ג). בנוסף היא רחב ולכן גדולה לאחר הקיפול.
יש את פג פרגו בוק שהיא קצת יותר נמוכה, קצת יותר קלה אבל יותר קטנה לאחר קיפול. הסלסה יותר נוחה בניוד והטיולון יותר מרווח עם שכיבה יותר טובה.
אם נתמקד בפרקטיות הכי אני ממליץ על הבייבי בוס טייגר שלנו.
היא בגובה טוב אך נמוכה יותר מהסלסה. סופר נוחה לניוד בשל צמיגים איכותיים, משקל קל ומערכת קפיצים לכל גלגל.
הקיפול מאוד קומפקטי וכמו שציינתי המשקל שלה משמעותית יותר קל מהפג או הסלסה. האמבטיה טיפה יותר צרה מהפג או הסלסה. הטיולון מרווח ודי במימדי הפג רק עם שכיבה יותר ישרה.
כמובן שהמלצתי היא תמיד להתנסות בחנות בניוד עם משקל של 12 ק"ג לפחות. לתפעל את העגלת עם שינוי מצבים, פירוק והרכבה של חלקים, שינוי גובה ידית עם יש וכו'. לאחר מכן לקפל לבד יחד עם מושב הטיולון ולבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לבוסטר לבן חמשנטע11/11/2021
היי קובי
לפני לידה שלישית
כרגע יש לנו שני כיסאות אוונפלו סונוס (גילאי 3.1,5.2) אבל מבינים שנצטרך להעביר את בן החמש לבוסטר. שוקל להערכתי 20 קילו לפחות.
בבדיקה בחנות נכנסו לנו במושב האחורי כיסא אוונפלו מצד אחד, סלקל דונה (ללא בסיס) מהצד השני, ובוסטר מקסי קוזי רודי באמצע.
האם ישנו בוסטר נוסף במימדים דומים (עדיף אפילו בוסטר צר יותר, שנוכל להכניס את הדונה עם בסיס) שיתן לנו יותר בטיחות ושיהיה גם נוח לחגור את הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/11/2021שלום נטע,
אני לא מכיר את המימדים של הרודי ובלי קשר הוא בוסטר טוב.
אם נכנס והוא במחיר שמתאים לכם אז לדעתי זו אופציה טובה.
בנוסף, אני ממליץ לבדוק את סייבקס סולשיין, כרגע ב-199ש"ח באתר סייבקס. בוסטר מעולה בטיחותית, נוח והמחיר כרגע לחטוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי, שאלת המשך
נטע טלמון12/11/2021האם הסייבקס המתואר נחשב צר? כאמור, צריכים להכניס כיסא, בוסטר וסלקל דונה מאחור, המימדים מהווים שיקול משמעותי.
כמו כן, מה עמדתך בנוגע לדונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
הוא ברוחב הסביר. היתרון הגדול אצלכם שיש לכם סונס שהוא צר ולכן לדעתי לא צריכה להיות בעיה עם שאר המוצרים שהם ברוחב סביר.
לגבי דונה. פטנט אדיר. ידעתי שזו תהיה הצלחה עולמית בשנייה שראיתי. חשוב לדעת שזו חברה ישראלית! יש להם הצלחה מסחררת בהמון מדינות ברחבי העולם.
באופן כללי אני אישית לא מחבב את הרעיון של ניוד בסלקל.
זה לא בריא לתינוקות, בעיקר בשימוש ממושך.
כמוכן בטיחותית יש סלקלים עם דירוגי בטיחות טובים יותר.
כמובן שאם כבר יש אני לא ממליץ לרכוש סלקל אחר. זה שימוש לתקופה קצרה ובכל זאת יש לזה את הנוחות והפרקטיות כל עוד לא מגזימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי, ממשיכה לחפור ;)
נטע12/11/2021מסכימה לגבי הדונה, תכננו לקנות אותו בעיקר עקב הנוחות בניוד ילד שלישי. אשמח להבין האם הוא גרוע בטיחותית או פשוט סביר ויש טובים ממנו?
אתמול היינו בשילב ויחד עם הסונוס נכנסו דונה (ללא בסיס, כאמור) ורודי. בוסטר אחר שנוסה היה רחב מדי.
על כן חשוב לי לדעת איך נחשב הסייבקס, היה נראה שהמקום די צפוף (מאזדה 3 ישנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
לגבי דונה, הם קיבלו דירוג של 4 כוכבים מתוך 5 באירופה. זה 4 על גבול ה-3 ולא על גבול ה-5. בארה"ב גם 4 כוכבים אך בארה"ב הסלקל טיפה שונה מהאירופאי שנמכר בישראל.
יש דגמים של 5/5. לכן רשמתי שבטיחותית יש טובים מהדונה. דירוג כזה הוא דירוג טוב אך יש טובים יותר.
לגבי סייבקס, בדקתי אונליין, לפי המידע היבש שניהם ברוחב 50 ס"מ לכן הסייבקס אמור להתאים.
אם הרודי נכנס גבולי אז ממליץ לבדוק שהסייבקס נכנס טרם הקניה או שלפחות תהיה אפשרות החזרה אם רוכשים אונליין.
בדקתי וראיתי שבKSP המחיר זהה -199 ואני יודע שאצלהם אין בעיה להחזיר לסניף. אז אין סיכון כספי, רק סיכון של טרחה (איסוף והחזרה במידה ולא מתאים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחני ריסוק- בטיחותליאת11/11/2021
הי,
מה נחשב היום הכסא הכי בטיחותי מגיל לידה (נטו מבחינת בטיחות, ללא קשר לשקול של התקנה/ נוחות/ משקל/ תקציב וכו׳)?
הבנתי שהבריטקס והציקו כבר לא במקומות הראשונים במבחני ריסוק של consumer report ו adac.
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/11/2021שלום ליאת,
דווקא נוחות התקנה היא כן שיקול. אם נרכוש את המושב הכי בטוח בעולם והוא יותקן לא נכון אז הוא אינו שווה כלום.
קונסיומר ריפורטס הוא גוף אמריקאי שבוחן מושבים אמריקאים. ADAC בודק באירופה ולכן דגמי צ'יקו וברייטקס כלל לא יופיעו במבחני הארגון שכן הם מעולם לא נבחנו על ידו.
ברייטקס וצ'יקו הם עדיין הטופ הבטיחותי גם לפי קונסיומר ריפורטס. בלי קשר לגופים האלו. במבחן התוצאה בחיים האמיתיים, בתאונות דרכים שקרו בישראל והדגמים האלו היו מעורבים. לא רק שחיי תינוקות ניצלו אלא גם התינוקות יצאו ללא שריטות בזמן שהבוגרים כן נפגעו.
כמובן שבמקרים שיצא לפגוש, המושבים הותקנו נכון, ברוב המקרים על ידי מתקין מקצועי. כמוכן הם היו נגד כיוון הנסיעה.
לכן, נכון להיום הם עדיין שני המומלצים שלי.
הצ'יקו גם מניסיון אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסאות בטיחות מידעהדר11/11/2021
היי קובי,
המלצת לי ככסא שני לילדה בת שנתיים לקנות את הגרקו נאוטיליוס. קראתי עליו, האם זה נכון שאי אפשר לשים אותו כנגד כיוון הנסיעה?
בנוסף, הבנתי שיש כסאות - all in one - שיכולים לשמש מגיל לידה ועד למצב שלא צריך כבר כיסא.
מה אתה חושב עליהם? הקטגוריה הזו פחות מומלצת?
ושאלה אחרונה, האם הכסא הראשון שלנו, ציקו נקסטפיט זיפ יוכל גם לשמש כבוסטר לתינוק השני בעתיד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/11/2021שלום הדר,
נכון. זה בוסטר עם רצועות שמתאים מגיל שנה. בפועל אני לא ממליץ לפני שנתיים.
יש דגמים מלידה שהם אול אין וואן. השאלה לאיזה גיל צריך. הנאוטילוס יותר צר מהם ובגלל המבנה שלו לדעתי יעיל יותר בטיחותית (עם הפנים לכיוון הנסיעה כמובן).
אם בכל זאת רוצים כיסא אז גרקו טריו סנאגלוק לדעתי הכי טוב שיש מבחינה בטיחותית ונוחות התקנה.
לגבי צ'יקו הוא רק כיסא. עד 30 ק"ג שזה גיל 6 שנים לפחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)