פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• סלקל סייבקס/ג'ואי/אחר
    אלון
    07/12/2021

שלום קובי
    קודם כל תודה על כל ההשקעה כאן באתר.

אני מתלבט בין שניים/שלושה דגמי סלקל, בהתאם לדרישות הבאות:
    בטיחות, התאמה לעגלה (ספורטליין), משקל (אני יודע שאתה מציין שזה רק מעבר קצר לעגלה וחזרה לרכב אבל לאשתי זה מאוד משמעותי), וגם מחיר סביר עשוי בהחלט להיות שיקול.

כמעט מכל הבחינות הigemm באמת עדיף אבל הוא לא קל. מה שמשאיר אותי עם שתי אפשרויות (אלא אם תוסיף לי משהו אחר): aton xl (קצת פחות בטיחותי להבנתי), והisnug של ג'ואי, שאין לי מושג לגבי הבטיחות שלו ביחס לאחרים.
    מה עדיף מבין השניים?

לגבי המחיר אני לא רואה הבדל גדול. את האטון עם בסיס אפשר למצוא עכשיו ב-800 (אין לי רכב שמתאים לו isofix רק חגורות לכן זקוק לבסיס הפשוט). הisnug בסביבות 550-600, ובתוספת בסיס עוד 300 בערך (כי אני מבין שהוא מתחבר גם לבסיס הרגיל של ג'ואי ג'ם. אנא תקן אותי אם אתה יודע אחרת כי זה דווקא עלול להיות משמעותי אם לא).

האם יש לך המלצה מבין השניים? ואולי דווקא משהו אחר (או שעדיף להוסיף עוד 500 ש"ח בשביל הaton 5?)
    שוב תודה רבה על כל העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלקל סייבקס/ג'ואי/אחר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    08/12/2021

שלום אלון,

האייסנאג חדש ולכן עדיין אין מידע לגביו. במקרה הזה לדעתי עדיף ללכת על האטון שהוא ותיק ומוכח. אטון 5 כבר כבד כמו האייג'ם לכן אני לא רואה סיבה ללכת לכיוונו אלא אם רוצים יותר בטיחות ומוכנים להתמודד עם המשקל.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל בטיחותי מומלץ
    יותם
    06/12/2021

קובי שלום,
    אשמח להמלצה על סלקל לילדה ראשונה בדגש על:
    1) בטיחות מעל הכל
    2) מנח בריא לתינוקת (אפשרות שכיבה?)
    3) עם חיבור איזופיקס ולא באמצעות חגורה.
    4) רכב יחיד, עם אפשרות (נדירה) העביר לרכב של סבא/סבתא ללא הפחתת הבטיחות.
    5) לא נדרש חיבור לעגלה.
    קראתי הרבה דברים טובים על פג פרגו. יש להם דגם PV SL שצריך להוסיף לו בסיס ומגיע לקצת יותר מ-1500 ש"ח ודגם PV I-SIZE שמגיע כבר עם בסיס אבל ב- 2000 ש"ח. ראיתי גם סייבקס אבל לא הבנתי בין כל האטונים מי מומלץ לבטיחות מירבית. אשמח לשמוע גם המלצה אחרת.
    תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל בטיחותי מומלץ

הוספת תגובה

• חשוב לציין שאני בעד בטיחות תמיד אבל לא בעד

קובי סופר
    07/12/2021

שלום יותם,

ההמלצה הראשונה שלי תמיד (אם מוותרים על חיבור לעגלה) היא צ'יקו קייפיט. הוא עולה כמחצית מהסלקלים המוזכרים ומגיע עם בסיס כלול במחירו! היתרונות המרכזיים שלו הם:
    א. בטיחות, במשך יותר מעשור הוא נמצא בין עשרת הסלקלים הבטיחותיים ביותר בארה"ב.
    ב. המחיר כמובן
    ג. הנוחות, לדעתי הוא אחד הסלקלים הכי נוחים שיש. השתמשנו בו אישית עם הילד הגדול שלנו לפני כעשור.
    ד. לבסיס יש שינוי זווית ולכן הוא לא יושב זקוף מדי.

החסרונות: בעייתי להעביר מרכב לרכב מכיוון שלא ניתן להתקינו ללא הבסיס, כלומר צריך לנתק את הבסיס שזה לדעתי גם מסרבל וגם עלול לפגום בבטיחות ברכב הראשי, אם תפרקו ותתקינו לא נכון לדוגמא. ניתן לרכוש בסיס נוסף אך לא תמיד זה זמין לרכישה. לא מתחבר לעגלות כפי שציינתי.

לגבי הפג, הם ברמת בטיחות גבוהה ביותר. יקרים ויחסית כבדים. הבסיס שטוח, לכן ברגע שהוספנו בסיס נוחות התינוק תרד והסלקל יהיה בזווית יותר ישיבתית.
    לגבי סייבקס, אטון 5 או Q (כמו ה-5 רק יותר מעוצב) הם הבטיחותיים ביותר מהאטונים, אני לא יודע אם הם זמינים לרכישה בארץ כי הם מאוד יקרים עוד לפני הבסיס. כמו הפג הבסיס שלהם שטוח ולכן הם יקבלו זווית ישיבתית בהתקנה עם הבסיס.
    לסייבקס ניתן לרכוש בישראל את הבסיס האמריקאי, כמו בצ'יקו יש לו הטייה לזווית שכיבתית יותר. אני לא ממליץ לרכוש אותו מכיוון שבישראל היבואן מוכר את הסלקל בתקינה האירופאית שלא נבדקה יחד עם הבסיס האמריקאי לכן אין לדעת על רמת הבטיחות או היעילות.

חשוב לציין שאני בעד בטיחות תמיד אבל לא בעד לשלם סכומים מטורפים על סלקלים מכיוון שברוב המקרים השימוש בהם הוא רק עד גיל חצי שנה או 8 חודשים גג. למרות שההגדרה שלהם עד שנה זה לא קורה ברוב המקרים.
    אני רואה לא מעט מקרים שבהם ההורים רכשו סלקל ב-1000-2000 ש"ח ואחר כך קנו כיסא בטיחות זול. הכיסא שלאחר הסלקל ישמש ל-4 עד 6 שנים ושם צריכה להעשות ההשקעה הגבוהה לדעתי. אל כמובן אם יש אפשרות כלכלית להשקיע בשני המוצרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יא מקצוען!!!

יותם
    07/12/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא לנסיעות קצרות ואם אפשרי כבר בוסטר
    שירה
    04/12/2021

שלום קובי,

הבן שלי בן שנתיים ושוקל 17 קילו. אנחנו רוצים לקנות כיסא הכי פשוט וזול לנסיעות קצרות לרכב של סבתא.. יש לך המלצות? אפשרי כבר בןסטר?

הוספת תגובה

• אפשרי רק בוסטר עם רצועות או כיסא

קובי סופר
    05/12/2021

שלום שירה,

אפשרי רק בוסטר עם רצועות או כיסא. בוסטר ללא רצועות המינימום זה גיל 3 שנים ו-15 ק"ג אבל חייב ששניהם יתקיימו ולא אחד מהם.
    רוב הבוסטרים הזולים עם רצועות מתאימים עד 18 ק"ג עם הרצועות. לכן לדעתי פחות מומלצים. אלו שמתאימים עד 30 עם רצועות כמו גם כיסאות בטיחות, יחסית יקרים.
    הכי טוב לדעתי מבחינת מחיר סביר ובטיחות טובה הוא גרקו טרנזישיין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת בוסטר לאוטו, בין שני כסאות של greco
    מרינה
    04/12/2021

שלום :)
    נולד לנו ילד נוסף במשפחה ואנחנו מעוניינים להעביר את הגדולה שלנו (בת 4 וחצי, שוקלת 18 קילו) לבוסטר. יש לנו כרגע שני כסאות מסוג graco contender ו- graco size4me. אשמח לקבל המלצה לבוסטר בטיחותי, שייכנס בין שני הכסאות ברכב מסוג ניסאן אקסטרייל 1.3, חמישה מקומות.

תודה מראש!
    מרינה

הוספת תגובה

• ממליץ על סייבקס סולישיין X

קובי סופר
    04/12/2021

שלום מרינה,

אני ממליץ על סייבקס סולישיין X עכשיו במבצע בKSP עולה 199 ש"ח. הוא ברמת בטיחות גבוהה, רוחב סביר וחצי מחיר מהמחיר המקורי. מדובר בבוסטר ללא רצועות והילדה תחגר עם החגורה של הרכב. בגיל והמשקל שלה ניתן גם לרכוש בוסטר עם רצועות כמו גרקו טרנזישיין שהוא צר, בטיחותי ומאפשר לחגור עם רצועות הבוסטר עד משקל 29 ק"ג. זה יותר בטיחותי אבל גם יותר יקר. לא בטוח שהילדה תסכים. אם כן ואם אין בעיה תקציבית זה עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה למכירה של חברת מקלרן
    יקי
    04/12/2021

למכירה עגלה של מקלרן מראשלצ מרכז
    במצב טוב . לגיל שנה ומעלה לתינוק שיכול לשבת
    מחיר סבבה בפרטי

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה למכירה של חברת מקלרן

הוספת תגובה

• זה לא המקום לפרסום מודעות

קובי סופר
    04/12/2021

שלום יקי,

הפורום מיועד לשאלות בתחום אך לא לפרסום.
    יהיה לך יותר סיכוי למכור באתרים כמו יד2, הומלס או בפייסבוק מאשר כאן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלת לייקה 2 מקסי קוזי
    רותם
    03/12/2021

היי, אשמח לקבל המלצה או דיס המלצה על עגלת לייקה 2 של מקסי קוזי, העגלה כוללת סל שכיבה. תודה רבה

הוספת תגובה

• אם המטרה לרכוש כעגלה מגיל לידה אז

קובי סופר
    03/12/2021

שלום רותם,

אם המטרה לרכוש כעגלה מגיל לידה אז אני פחות ממליץ!
    לפי מחקרים בנושא ומסביב לנושא, יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק צריך להיות מול ההורה עד גיל שנה+
    זה אומר שהעגלה שרוכשים לתינוק צריכה להיות עם מושב דו כיווני. זה לא כך בלייקה ולכן אני לא ממליץ עליה או על כל עגלה עם טיולון חד כיווני!

בתור טיולון לגיל שנה+ זה סיפור שונה וסה"כ כטיולון הוא טוב ופרקטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלת לייקה 2 מקסי קוזי

רותם יעקבי
    03/12/2021

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין ספורט ליין למאמס פאפס וסילבר קרוס
    נעמי
    02/12/2021

שלום וברכה עברתי קצת על תשובות לשאלות שנשאלו ושמחתי לראות תשובות מפורטות ואמינות.
    אני לפני לידה ראשונה ודי מבולבלת אחרי סיבוב בחנויות.
    אני מחפסת עגלה צרה קלה והכי חשוב איכותית שתהיה טובה לעוד ילדים בעזרת הי.
    וביום יום אני הרבה באוטובוסים.
    הגעתי לחנות שאמרו לי לקחת את המימה זיגי שהאמת הייתה נראת צרה ובנוסף קלה אך בחנות אחרת אמרו לי עדיף שלא מפני שהאמבטיה נוטה קדימה והטיולון לא דו צדדי לכן עדיף את המאמאס פאפס או את הספורט ליין סליו לאחר מכן אמרו שמעתי שהמאמס פאפס כבדה יחסית ופחות פרקטית מהספורט ליין וסילבר קרוס דגם וופר טובה יותר וכמובן שבהשוואה למאמה פאפס שניהם בריטים וסילבר קרוס יותר מוצלחת.
    אשמח לקבל המלצה אמינה
    נעמי
    נ. ב. התקציב הוא בסביבות ה-3000₪

הוספת תגובה

• ההמלצה שלי תמיד לרכוש מה שנכון לכם

קובי סופר
    02/12/2021

שלום נעמי,

אכן מבלבל כל הסיפור הזה. בנוסף לקבל המלצות של אחרים, לשמוע מוכרנים ומוכרניות בחנויות שיש להם אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב לצרכים שלכם. בקיצור, ההמלצה שלי תמיד לרכוש מה שנכון לכם.
    איך יודעים מה נכון לכם?
    עושים רשימת דרישות כפי שעשית:
    מוצר קל, צר, קומקפטי, חזק וכו'. לעשות רשימה מסודרת מהחשוב ביותר עד הפחות + הגדרת תקציב.
    מראש אני רושם שאין עגלה מושלמת שתכיל הכל!
    שנית, לאחר הרשימה צריך להחליט להתמקד בשניים עד שלושה דגמים גג. ככל שנוסיף כך נתבלבל יותר. בכל עגלה אפשר למצוא יתרון על עגלה נגדית.
    לאחר ההתמקדות בדגמים אני ממליץ להתנסות בהם לבד ללא אנשי מכירות לצידכם!
    לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לטייל בחנות ומחוצה לה. למי שמתנייד באוטובס גם ממליץ להתנסות בניוד במעברים צרים. לתפעל לבד (לשנות מצבים, להחליף בין חלקים וכו'). לקפל לבד. מי שנייד באטובוס, אני ממליץ לשים את העגלות הרצויות מקופלות אחת ליד השנייה לראות את ההבדלים לאחר הקיפול.
    לאחר אלו אתם תקבלו את ההחלטה ביתר קלות וזו גם תהיה החלטה של מה שנכון לכם ולא לאף אחד אחר.
    בסוף את יכולה לקבל המלצה על עגלה מהאדם הכי קרוב אלייך כי היא באמת טובה ומושלמת לצרכים שלהם אבל אם הצורך שלכם לא זהה העגלה לא תהיה טובה עבורך.

לגבי הדגמים:
    ראשית אני חושב שאף עגלה לא תהיה טובה לחלק מהצרכים שציינת. את הסילבר קרוס לדעתי הייתי פוסל כי היא כבדה משמעותית.
    מאמאס אנד פאפאס ארמדילו שהיא בתקציב מתאימה לצרכים אבל גם כבדה. דגם הסטרדה שלהם יותר קל אבל חורג מהתקציב לכן מהמותג הזה הייתי ממליץ על הסטרדה אם מתאים המחיר.
    הסיילו גם אינה עגלה קלה. משקלה ממוצע והיא שוקלת כמו הסטרדה. לכן הייתי ממליץ להתמתקד גם בה.
    בשני המקרים רוחב הגלגלים יחסית רחב, צריך לקחת זאת בחשבון!
    לדעתי מאוד חשוב מושב דו כיווני, יש לכך חשיבות עצומה להתפתחות התינוק על פי מחקרים בנושא או מסביב לנושא.
    לגבי חברות בריטיות, כאן אני לא חושב שיש יתרון או עדיפות למוצא המותג. לרוב זה גם להפך, בריטניה זו מדינה מאוד קרה ולא שמשית, די ההפך מישראל והיצרנים מתאימים את המוצר לתנאי המדינה שלהם ולא לישראל לכן לדוגמא הגגונים קטנים או במקרה הטוב ממוצעים.

הייתי ממליץ לך לבדוק את העגלה שלנו בייבי בוס בובקט 2.
    רוב הלקוחות שלנו שרכשו אותה משתמשים בה בדיוק לצרכים שציינת. היתרונות שלה בהשוואה לספורטליין או סטרדה
    הם במשקל קל יותר ב-2 ק"ג שזה יתרון עצום לדעתי. כמוכן רוחב השלדה צר בכ-8 ס"מ, גם יתרון עצום באוטובוס ומעבר צר.
    עדיין יש לה גלגלים מעולים וגדולים מהממוצע. קיפול נוח ביד אחת, גגונים ענקיים. מושב דו כיווני ועוד. היא גם במסגרת התקציב לכן לדעתי שווה בדיקה. זה שזו העגלה שאני המשווק שלה לא אומר שאני משוחד לגביה ואומר לרוץ לרכוש אותה.
    כדי לבחון אם היא תואמת לכם אני גם כאן ממליץ לעשות את אותה הבדיקה שרשמתי קודם ורק אז להחליט אם היא מתאימה או לא.
    בקיצור, לקחת בספק את ההצעות ולבחון לבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת למניעת שכחה ברכב
    פז לוטן
    30/11/2021

בייבי בוס שלום,
    יש מגוון רחב של מכשירים למניעת שיכחה ברכב לאחרונה וזה מבלבל.
    בעקבות החקיקה החדשה הורים נדרשים לרכוש כזו.
    תוכל בבקשה לתת המלצה על מה כדאי? מה לא כדאי? ואולי אפילו מוצר מועדף?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת למניעת שכחה ברכב

הוספת תגובה

• נכון לעכשיו זה הוקפא לכן אין חובה לרכוש

קובי סופר
    01/12/2021

שלום פז,

1. נכון לעכשיו זה הוקפא לכן אין חובה לרכוש.
    2. ניסו לעשות סיבוב על ההורים במסווה חוק והיבואנים הביאו כנראה כמויות מטורפות. משהחוק הוקפא המחירים פתאום צנחו אז אולי זה כן זמן טוב לרכוש.
    3. זה בעיקר תלוי בכם. אם אתם לא סומכים על עצמכם תרכשו ואם אתם סומכים אז כרגע לא הייתי רץ לקנות.
    4. לא בדקתי את הנושא או בחנתי את המכשירים לכן קשה לי לתת המלצה. בסופו של יום רובם מאוד זהים ברעיון.
    משיחות שלי עם הורים שחקרו את הנושא רובם הגיעו למסקנה שכרית TIPPY הכי מוצלחת. גם עברתי על חלק מהביקורות לגביו באמזון איטליה שהרוב המוחלט חיוביות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת למניעת שיכחה ברכב

פז לוטן
    01/12/2021

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מומלץ לבייבי בוס
    אלדד
    30/11/2021

שלום וברכה
    לאחר מספר בירורים רכשנו לבסוף עגלת בובקט. שאלתי לגבי סלקל:
    אשמח לסלקל מתאים במחיר סביר, ועם זאת בטיחותי כמובן (כלומר ברור שלא ארצה להתפשר על משהו לא בטיחותי). אני רואה שבעבר המלצת על מקסי קוזי מיקו שמגיע עם בסיס, אבל לפי מה שאני רואה כבר לא משווקים אותו (בשילב ובכלל בארץ). ג'ואי i gemm הוא אופציה שעולה לא מעט אבל קראתי כמה וכמה אנשים שהעירו שהכיסא לא נוח לתינוק והחגורות צפופות.
    מה בסופו של דבר היית ממליץ?
    כמו כן: האם בסיס לסלקל הוא פקטור משמעותי לדעתך? (חשוב לציין שאני מתנייד כרגע בעיקר עם רכב משנת 2008 שאין לו חיבורי isofix/latch).
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל מומלץ לבייבי בוס

הוספת תגובה

• עוד נקודה לקחת בחשבון זה מהירות ההכנסה לרכב

קובי סופר
    30/11/2021

שלום אלדד,

לגבי הג'ואי והחגורות, זה נובע מכל שיש כרית פנימית בתוך הסלקל. הכרית מתאימה עד גיל 3 חודשים ולדעתי מיותרת כבר לאחר חודש. ברגע שמוצאים אותה אין בעיה עם הרצועות.
    בטיחותית האייג'ם הכי מומלץ. גם דגמי מקסיקוזי כמו פאבל מומלצים אך הטובים שלהם מאוד יקרים ואם מוסיפים בסיס אז בכלל המחירים לדעתי לא מצדיקים מכיוון שהשימוש בסלקל מאוד קצר.
    לגבי בסיס, אין לו תועלת בטיחותית. באייג'ם אפילו ירד הדירוג של הסלקל עם בסיס. היתרון המרכזי של בסיס הוא ההתקנה, מתקינים פעם אחת טוב אפילו עם מתקין מורשה ואז הסלקל ננעל עליו ויוצא ממנו. כשאין בסיס אתם תצטרכו להתקין את הסלקל מחדש וכאן יכולות להיות טעויות אנוש בהתקנה!
    אם אתם תלמדו ותהיו מיומנים אז אין בעיה ללכת על סלקל ללא בסיס.
    עוד נקודה לקחת בחשבון זה מהירות ההכנסה לרכב כשיש בסיס זה יקח כמה שניות. ללא בסיס יקח באזור דקה לאדם מיומן.
    דקה ביום גשום או חמסין יכולה להיות זמן ארוך להרבה אנשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית פנימית בג'ואי

אלדד
    30/11/2021

תודה רבה על המענה.
    לגבי כרית פנימית בג'ואי - האם כוונתך לגם לדגם האייג'ם? כי אני לא ראיתי משהו שיכול להישלף שם (אם כי לא ניסיתי הרבה), וגם כרית הראש לא ראיתי שנשלפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך כלל הכריות הפנימיות באזור הגוף

קובי סופר
    01/12/2021

שלום אלדד,

בדרך כלל הכריות הפנימות באזור הגוף תמיד נשלפות. הן מיועדות לניו בורן כדי שהתינוק ישב בצפיפות מתאימה ולא יבלע בגודל של הסלקל. לאחר מכן מוציאים. מניסיון שלי רוב ההורים לא מוציאים כי הם חושבים שככה צריך ואז הרצועות קצרות.
    כרית הראש לא נשלפת כי זו גם כרית הגנה והיא לא משפיעה על הרצועות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות-כיסא בטיחות ועגלות
    שרון
    29/11/2021

שלום, מספר התלבטויות שיש לנו.
    1. כיסא בטיחות, החלטנו שאנחנו מעדיפים כיסא בטיחות מגיל לידה ומדלגים על שלב הסלקל. עניין התקציב פחות משמעותי ואנחנו רוצים לדעת שאנחנו קונים את הבטוח ביותר לשני הרכבים שלנו.
    קיבלנו המלצות על הצ׳יקו נקסט פיט אבל כשהגענו לחנות קצת התבלבלנו עם יתר האפשרויות. פתאום הבריטקס נראית כמו האפשרות הבטוחה ביותר.
    מבחינת הדגמים שראינו
    בריטקס one4life
    בריטקס boulevard
    צ’יקו nextfit zip air
    צ׳יקו fit4

2. עגלות-חשבנו שאנחנו רוצים את הספורטליין pl שנראתה לנו יציבה יותר,סל שכיבה יחסית רחב, פתחי אוורור והמשקל (גרים בתל אביב אבל כנראה שבעתיד הקרוב נצא מהעיר). הגלגלים נראו חזקים, מה שכן פחות אהבנו שהתא אחסון למטה יחסית קטן. אחרי שקראנו פה רצינו לשאול לגבי הטייגר והנונה גם.
    מבחינת סייבקס ובוגבו, בחנות נראו לנו מאוד לא יציבות וקטנות, ושנוחות ההורים עולה על נוחות התינוק בעיצוב.

נשמח לכל עזרה, תודה!

הוספת תגובה

• שני הדגמים הנוספים משולבי בוסטר

קובי סופר
    30/11/2021

שלום שרון,

עדיין אני ממליץ על הנקסטפיט. אם לא הוא אז בולווארד.
    שני הדגמים הנוספים משולבי בוסטר, אני לא ממליץ על כיסאות כאלו לתינוק בן יומו, הם בנויים כך שיתאימו גם לילד בן 12, לדעתי אין מוצר שיכול להיות נוח או מתאים בגודל לטווח גיל כל-כך רחב.
    בין נקסטפיט לבולווארד אני נוטה לנקסטפיט בשל זווית שכיבה יותר טובה, לדעתי הוא יותר נוח לתינוק בן יומו. בטיחותית הוא מדורג כמו הברייטקס. היתרון היחיד של ברייטקס עליו זו קלות הההקתנה עם חגורה (הנקסטפיט נוח להתקנה עם איזופיקס וגם יחסית נוח עם חגורה). היתרון הזה יהיה רלוונטי רק ממשקל 18 ק"ג של הילד. בדרך כלל במשקל כזה עוברים לבוסטר או שהכיסא עובר בירושה לתינוק הבא.

לגבי עגלות:
    לגבי הספורטליין הייתי יותר ממליץ על הXL. טכנית זו אותה עגלה רק שהXL יותר קלה. זה בגלל שהPL יותר מעוצבת ועל זה משלמים יותר במחיר ובמשקל כבד יותר.
    סך הכל הספורטליין נותנת תמורה מעולה לכסף. הניוד להורה עירוני נוח ולכן מעולה לת"א. דבר אחד לקחת בחשבון זה רוחב השלדה שטיפה רחב, בעיר צפופה זה לא תמיד יהיה נח.
    זה היתרון של הבי או המיוס. כמוכן גם במשקל הן יותר קלות. הן יותר יקרות בעיקר בגלל שמשלמים על המותג והעיצוב. בבי לדעתי משלמים גם על איכות ההרכבה.

לגבי בייבי בוס או נונה. בשני המקרים היתרון המרכזי שתקבלו על הספורטליין הוא במשקל קל יותר (קילו וחצי פחות מ-XL וכמעט 2 פחות מPL). בנוסף, צמיגים יותר איכותיים ולכן הניוד בשתיהן יהיה הרבה יותר קליל ונוח בעיר וככל שהדרך תהיה משובשת היתרון הזה רק יתגבר. מה שאני פחות אוהב בנונה וגם במיוס זה המושב שעשוי מרשת. בבי וגם בטייגר המושב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה טובה יותר וזוויות שכיבה/ישיבה יותר טובות. בבייבי בוס אפשר גם לשקול את הבובקט שזהה מאוד לטייגר רק יותר קלה ורוחב השלדה יותר צר (שוב יתרון משמעותי להורה עירוני). הגלגלים שלה יותר קטנים מהטייגר אבל יותר גדולים מהנונה/מיוס/בי ככה שהניוד מעולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך האויסטר זירו בהשוואה לכל השאר

שרון
    30/11/2021

תודה רבה על המענה!
    איפה אפשר לראות את הבייביבוס באיזור תל אביב?
    עוד עגלה שקיבלנו עליה המלצות היא האויסטר זירו, איך בהשוואה לכל השאר שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי האויסטר היא מאוד פרקטית

קובי סופר
    01/12/2021

שלום שרון,

לגבי בייבי בוס, הכי קרוב לתל אביב זה תינוקות זה אנחנו ב"ב (מול קניון איילון) או מקס בייבי צומת ירקונים פתח תקווה.

לגבי האויסטר היא מאוד פרקטית, קלה, נוחה לקיפול וקומפקטית אבל יש 2 חסרונות גדולים לדעתי שבגללם אני פחות ממליץ.
    1. שינוי המצבים עם שרוך ולא לחצן, זה מנגנון פחות לתפעול אבל עם זה עוד אפשר להסתדר.
    2. הטיולון חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק צריך להיות מול ההורה עד גיל שנה+. היות וזה לא ניתן לביצוע באויסטר אני פחות ממליץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן לתינוק – עמינח ספלנדיד ועמינח אימג'ן
    ירון
    27/11/2021

שלום,

אנו לפני קנייה של מזרן למיטת תינוק (שתשמש גם בתור מיטת מעבר בהמשך). אציין שאנו צריכים מזרן בגודל 140*70.

אנו מעוניינים לרכוש מזרן של עמינח ורצינו לשאול: מה דעתך על מזרן עמינח ספלנדיד? לא מצאנו מידע בפורום. הוא לא "נושם" כי יש לו שני צדדים, אבל לפי הפרסום "ספלנדיד הינו מזרן ייחודי בעל מערכת אוורור לנשימה בטוחה.
    מערכת זו, המותקנת בצדו הקשיח של המזרן מאפשרת זרימת אויר רציפה, גם בתנוחת שכיבה על הבטן". תוכל לתת מידע נוסף על המזרן?

על איזה מבין המזרנים אתה ממליץ, ספלנדיד או אימג'ן? האם שניהם זמינים בגודל הנדרש (140*70)?

תודה רבה ושבוע טוב!

הוספת תגובה

• הפרסום מטעה מכיוון שיש שכבת בד מאווררת

קובי סופר
    28/11/2021

שלום ירון,

הפרסום מטעה מכיוון שיש שכבת בד מאווררת אך אין לה יכולת להעביר אוויר כשיש ספוג. לכן לא מדובר במזרן נושם.
    הדרך הטובה ביותר לבדוק עם מזרן נושם או לא (ואין דבר כזה חלקי) היא מאוד פשוטה, אם נשפוך כוס מים מהצד העליון וכל המים יצאו מהצד התחתון, מדובר במזרן נושם.
    הבטיחות בספלנדיד היא הצד הקשיח עד שניה. יש מזרנים שעולים חצי ואולי אפילו שליש בעלי יכולת זהה. כאשר רוכשים מזרן דו צדד ההמלצה שלי מאוד פשוטה, לרכוש את הזול ביותר עם בד רשתי ובעל תו תקן. היעילות תהיה זהה.
    רק מזרן נושם נותן יתרונות נוספים ולכן מחירם יקר.
    ההמלצה שלי תמיד תהיה אימג'ן מכיוון שאני חושב שיש לו יעילות בטיחותית עדיפה עד גיל שנה. לדעתי הוא גם נוח יותר לתינוקות. מגיל שנה אין הבדל בטיחותי. מבחינת הנוחות אני גם לא חושב שיהיה הבדל. מה שאני לא יכול לומר זה בשימוש כמיטת מעבר, הרוב המוחלט (אם לא כולם) משתמשים בו רק במיטה ורוכשים מיטת מעבר ומזרן בנפרד. לרוב גם יש תינוק נוסף שהמזרן עובר אליו לכן אין לי מידע או הכירות אם כאלו שהשתמשו בו כמזרן למיטת מעבר לכן בנושא הזה קשה לי להגיד אם הוא יהיה נוח לילדים גדולים כי הוא יותר רך ממזרן ספוג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לול והצלחה לתינוק
    קרן
    27/11/2021

רציתי לשאול מדוע דגמי הלול המשולבים(עריסה קטנה והחתלה) שנראה שנפוצים בארה'ב לא קיימים כאן? האם זה מסיבות בטיחות
    מצרפת קישור להמחשה

https://www.amazon.com/Baby-Trend-Snooze-Deluxe-Nursery/dp/B07961JYHG/?_encoding=UTF8&pf_rd_p=211317d6-8ba8-4aa8-a140-d024ff4e004c&pd_rd_wg=ljCOC&pf_rd_r=NE6040RQEZPBWBA9G7HS&pd_rd_w=PHtqx&pd_rd_r=7462b07f-3724-445d-8f33-bb4ad13ad77a&ref_=ci_mcx_mr_hp_m

לקביעת תור
    סגירה
    לול והצלחה לתינוק

הוספת תגובה

• למותג הנ"ל אין יבואן לכן אין לי תשובה

קובי סופר
    30/11/2021

שלום קרן,

למותג הנ"ל אין יבואן לכן אין לי תשובה. בדגמים דומים של חברת גרקו לדוגמא, ממה שידוע לי מכון התקנים לא אישר אותם.
    אני לא יודע מה הסיבות לכך, לדעתי יותר בגלל העניין שאין יכולת לבדוק כי בישראל רוב הבדיקות הן ע"פ התקניה האירופאית ששונה מאוד מהאמריקאית!
    אמורה להיות רפורמה שתאשר יבוא של מוצרים כאלו על בסיס אישור תקינה אמריקאית ואירופאית ואז באמת נתחיל להיות כמו מדינה מודרנית. עד אז מכון התקנים די שולט/מחליט מה נכנס לארץ ומה לא ביבוא מסחרי. ביבוא פרטי זה שונה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, ממש תודה רבה לך

קרן
    30/11/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסאות בטיחות לקראת לידה 3
    תמר
    26/11/2021

היי קובי,
    יש לי שתי בנות, 4.5 ו 1.5, כרגע עם כסא גרקו size 4 me ועוד אחד ישן שצריך להיזרק
    לקראת לידה שלישית אני רוצה לקנות כסא ובוסטר.
    התקציב לשניהם יחד הוא 600-700 שח.
    משיטוט בפורום חשבתי לרכוש בוסטר סייבקס סולשיין ואוונפלו סונוס בתקווה שכל ה3 יכנסו במושב האחורי.
    האם יש לך המלצות שונות שיכנסו בתקציב?
    אם נקנה את הכסאות האלו, איזה כסא עדיף לגיל לידה הגרקו או האוונפלו?

תודה רבה,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    כסאות בטיחות לקראת לידה 3

הוספת תגובה

• הסייבקס מצוין ויש לנצל את מחירו המגוחך בזמן הקרוב

קובי סופר
    26/11/2021

שלום תמר,

לדעתי לתקציב 2 הבחירה שלך טובה.
    הסייבקס מצוין ובמחיר מגוחך רק צריך לנצל בזמן הקרוב.
    הסונס גם ברמה גובה ויחסית צר ואני מעריך שכל ה-3 יכנסו ברוב הרכבים.
    לתינוק הייתי ממליץ על הגרקו כמובן מבחינת נוחות ושכיבה.
    גם הסונס יכול לשכב טוב אבל אם רוצים להשתמש בו אז אני ממליץ לרכוש ריפוד פנימי של בנבת.

אין לי המלצה נוספת, רק קוסקו סנרה שזול יותר מהסונס אבל טיפה פחות מרופד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיה לסיטי תור לאקס
    שרה
    26/11/2021

הזמנתי עגלת בייבי גוגר סיטי תור לאקס, רקק את החלק של הטיולון.
    האם יש צורך במתאמים בשביל אמבטיה?
    האם כל אמבטיה של בייבי גוגר תתאים, בהנחה שאני מוותרת על אפשרות הקיפול עם האמבטיה?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיה לסיטי תור לאקס

הוספת תגובה

• רק האמבטיה של הדגם תתאים

קובי סופר
    26/11/2021

שלום שרה,

רק האמבטיה של הדגם תתאים. ככל שידוע לי ברגע שרוכשים את האמבטיה של הדגם, המתאמים מגיעים בתוך האמבטיה. כמובן שממליץ לוודא מראש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס בולווארד/וואן4לייף
    ליאת
    25/11/2021

הי,
    אשמח
    לשמןע איזה כסא יותר מומלץ מבחינה בטיחותי?
    ברייטקס בולווארד או וואן 4 לייף?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הבולווארד מושלם למטרה שלשמה הוא יוצר

קובי סופר
    25/11/2021

שלום ליאת,

לדעתי הבולווארד. אני פחות מחבב מושבים שמיועדים מלידה עד גיל 12, לדעתי הם טובים בהכל אבל לא מושלמים בהכל.
    הבולווארד מושלם למטרה שלשמה יוצר גם בטיחותית וגם פרקטית.
    גם מבחינת נוחות הוא בנוי טוב יותר לתינוקות עד גיל 5/6 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלה

ליאת
    25/11/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה