מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה וסלקל לניו בורןחיה08/01/2020
שלום,
אנחנו לקראת לידה רביעית,מחפשים עגלה חדשה.
הדרישות הן עגלה כולל אמבטיה ועם אפשרות לסלקל שיתחבר בעלות של עד 3000 ש"ח (אפשר טיפה לחרוג...)
קיפול קל ביד אחת,משקל לא כבד, יציבה (שתחזיק לי לפחות עוד ילד אחד חוץ מהקרוב), ניוד נוח יחסית (גרים בעיר,אבל לפעמים יש מדרכות לא נוחות וכאלה), עדיפות לטיולון שמתקפל ונכנס לבגאז' של רכב של 7 מקומות
חשבנו על ארמדילו 3, או על cybax החדשה
או אם יש לך המלצות למשהו אחר בדרישות האלה.
תודה רבה!
כמו כן נשמח על המלצות לסל קל שמתחבר לעגלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/01/2020שלום חיה,
הארמדילו פליפ עונה לרוב הדרישות רק לקחת בחשבון שהיא יחסית כבדה. הסייבקס מיוס עונה לרוב הדרישות רק שהגלגלים קטנים ולכן יהיו מקומות שלדעתי הניוד בהם לא יהיה הכי נוח, לדעתי אם אין מיוס 1 אז המיוס 2 חורגת משמעותית מהתקציב.
בנוסף להן אני ממליץ לבדוק את: בייבי בוס טייגר או בובקט (הטייגר חורגת מעט מהתקציב, הבובקט תשאיר עודף).
ספורטליין סיילו XL ובייבי מונסטרס מרלה.
רכב 7 מקומות עם כל המושבים פתוחים מאוד בעייתי בנושא הכנסת העגלה ולכן אני ממליץ לבדוק דבר ראשון שהעגלות נכנסות לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקלים שמתחברים לעגלה
חיה09/01/2020תודה על התשובה המפורטת.
איזה סלקלים מתחברים לעגלה של ארמדילו? ומה צריך בשביל לחבר אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/01/2020שלום חיה,
יש צורך ברכישת מתאמים לסלקל בחנות ממנה קונים את העגלה.
על מתאמים אלו מתחברים סלקלים של:
סייבקס, בי סייף, ג'ואי, אבינוט או מקסי קוזי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף לקנות -יויו עם ניו בורן או סיטי טור 2 עם אמבטיהחני08/01/2020
שלום,
אני גרה בקומה שניה ללא מעלית, עם מעט מאד מקום באוטו, ויש לי תינוק בן חודש.
רציתי לשאול מה עדיף לי לקנות טיולון יויו עם ערכת ניו בורן או טיולון סיטי טור 2 עם אמבטיה.
יש לציין שאני גרה בעיר עם הרבה עליות וירידות.
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום חני,
האמת שאני פחות ממליץ על שתיהן.
היויו מגיעה עם ערכת ניו בורן שלדעתי תתאים עד גיל 3 גג 4 חודשים כאשר הטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה.
בנוסף הטיולון חד כיווני. לגיל שנה לדעתי היא מעולה אבל עד אז אני פחות ממליץ. היתרונות על הג'וגר קיפול קטן יותר, משמעותית יותר קלה, יותר נוחה לניוד ולעליה וירידה ממדרכות.
יותר נוחה לפתיחה לאחר הקיפול.
הג'וגר מציעה טיולון דו כיווני עם תמיכה יותר טובה מול היויו.
הניוד לדעתי לא ברמה גבוהה, הפתיחה לאחר הקיפול מאוד מסורבלת, הברקס לא הכי ידידותי למשתמש. שוקלת כמעט 3 ק"ג יותר מהיויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מה מומלץהדר07/01/2020
שלום
הבת שלנו בת 9 חודשים. יש לנו סלקל טוב של סייבקס. עוברים לשלב הבא, כיסא בטיחות.
א. מה מומלץ ובעל תו בטיחות טוב ולא במחיר שיקרע את הכיס?
ב. האם ממליץ לקנות כיסא מגיל לידה, שישמש את הילד הבא בע"ה ויהיה כסא וסלקל בשני רכבים(אם יהיו..) או שזה מיותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום הדר,
נתחיל מב. כל עוד יש סלקל זה מיותר לחשוב על זה אבל, בכל מקרה אתם צריכים מושב נגד הכיוון כך שמה שתקנו טכנית גם יתאים מלידה.
לגבי א. עדיף להגדיר תקציב אבל, צריך לקחת בחשבון שהיקרים יותר בטיחותיים. המומלצים ביותר הם צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון קליקטייט.
היות ומדובר במוצר שאמור לשרת לפחות 5 שנים לא הייתי ממליץ לחסוך בטח ובטח שמדובר בבטיחות. בנוסף חודש פברואר הוא חודש הבטיחות בהמון חנויות ורשתות והמחירים זולים משמעותית מאשר כל השנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדר08/01/2020תודה קובי
לא הבנתי..
כל כיסא בטיחות שנגד כיוון הנסיעה מתאים מגיל לידה?
לגבי תקציב
יש משהו בטוח סביב 600 שח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
הדר08/01/2020ציקו נקסטפיט יש כמה סוגים. האם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום הדר,
טכנית כן אבל רצוי אחד עם שכיבה טובה ולכן ההמלצה שלי היא לנקסטפיט. עד 600 ש"ח יש רק את קוסקו סנרה או אוונפלו טריביוט שברמת בטיחות גבוה אך לא ברמת הנוחות של הברייטקס או צ'יקו.
לנקסטפיט יש כמה גרסאות, בטיחותית אין הבדל בין הזול ליקר.
ההמלצה שלי לגרסאות הזיפ שיותר קל לפרק את הבד לכביסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקסטפיט
הדר09/01/2020נקסטפיט ספורט או נקספיט זיפ לטענתך אותו הדבר למעט עניין הכביסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/01/2020שלום הדר,
בטיחותית כן בטיחותית וטכנית. בזיפ יש רוכסן לפירוק הבד כך שגם שהמושב מותקן ברכב ניתן לנתק את הבד מבלי להתעסק עם הכיסא. בספורט צריך לפרק את הכיסא מהרכב, להתעסק עם ברגים, לפרק רצועות ואז את הבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו תקן סלקל אירופאי מול אמריקאילביא07/01/2020
שלום,
אשמח להסבר על ההבדל בין התקן האירופאי לבין התקן האמריקאי בסלקלים.
אני מתלבט בין קניית סייבקס אטון Q לצ'יקו קייפיט30, הבעיה שקשה לי להשוות ביניהם מבחינת בטיחות כי הראשון בתקן האירופאי והשני באמריקאי.
חשוב לי שהסלקל יהיה קודם כל בטוח מאד, ואח"כ שיהיה הקל ביותר, וגם שיצדיק את המחיר שלו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום לביא,
כל תקינה היא שונה אבל האמריקאים בכלל לא מתעניים בתקינה אלא עושים הרבה מעבר אליה, גם כי הם חשופים לבדיקות של גופים חיצוניים כמו קונסיומר ריפורטס או חברות הביטוח וגם, כי הם חשופים יותר לתביעות.
שני הדגמים שציינת מדורגים בטופ בכל תקינה עם דירוג מקסימלי.
היתרון של צ'יקו הוא המחיר שגם כולל בתוכו בסיס. הסייבקס משמעותית יותר יקר וזה לפני הבסיס שגם יקר מאוד. בגלל רמת הבטיחות הם לא הקלים בקטגוריה אבל אי אפשר לקבל מוצר קל ובטוח באותה רמה. היתרון של סייבקס שהוא מתחבר לרוב העגלות בשוק בעוד הצ'יקו לא מתחבר כמעט לאף עגלה.
תמורה לכסף, זה הצ'יקו קייפיט בפער ענק על פני המתחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטן vip, אויסטר 2, בייבי בוס טייגר או abc סלסהמאור07/01/2020
שלום קובי.
ילד ראשון ואנחנו מחפשים עגלה, יש גל כל הרבה דגמים שכבר התייאשנו. נשמח לעזרתך.
אנחנו רוצים עגלה עם גלגלים לא קטנים (כמו מיוס או בוגבו), נוחות בהליכה, קיפול קל , שהאמבטיה והטיולון יהיו סבירים בגודל, בגין נעימים ורחיצים....
ראינו 4 סוגים של עגלות: הרטן vip, אויסטר 2, בייבי בוס והabc סלסה.
האם תוכל להמליץ לנו מה יענה על הדרישות?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מאור07/01/2020בדים* נעימים רחיצים ונושמים
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום מאור,
הבייבי בוס מעט שונה מהשאר, היא משמעותית יותר קלה, יותר קומפקטית לאחר הקיפול אבל גם מציעה מושב ואמבטיה מעט יותר צרים. גם בגלגלים והקפיצים שאר הדגמים יכולים להתמודד עם שטח קשה מאוד בעוד הטייגר תוכל להתמודד עם שטח רך וחצץ.
הרטן VIP, היא והטייגר מציעות גלגלי PU, לדעתי הצמיג הכי איכותי שיש לעגלה, כמו גלגל אויר רק ללא אויר וצורך בתחזוקה, זה יוצר ניוד שקט יותר, בלימת זעזועים טובה יותר (בנוסף לקפיצים), פניות נעשות בקלות יותר. יש לה את הטיולון הכי מרווח והכי מרופד. צריך להפריד את הטיולון טרם הקיפול. מ
מנגנון הקיפול מעט מסורבל. הכבדה מה-4
אויסטר: נוחות הניוד די זהה לטייגר רק עם קפיצים יותר רכים.
הכי גדולה לאחר הקיפול יחד עם טיולון (ביחס לסלסה והטייגר) וברוב הרכבים יהיה צורך בפירוק הטיולון טרם הקיפול.
דגם מיושן, כיום יש כבר אויסטר 3 שפתרה את החיסרון של הקיפול אבל יקרה משמעותית וכבדה יותר.
סלסה: מציעה אמבטיה וטיולון מרווחים גם יותר מהאויסטר, גגונים ענקיים, מערכת קפיצים יחודית, מתקפלת עם הטיולון ונכנסת לרוב הרכבים. סל החפצים הכי גדול.
מבחינת בדים בכולן הבדים איכותיים, בהרטן מעט יותר נעימים.
גם במזרן האמבטיה של ההרטן קצת יותר איכותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין ABCdesign להרטןעינב07/01/2020
שלום קובי,
אשמח להמלצה על דגם של הרטן, לא ברור מהאינטרנט מה הדגמים שנמכרים בארץ.
בנוסף אשמח להשוואה קצרה בין הסלסה 4 להרטן, הבנתי ששתיהן גרמניות ומומלצות. מבחינת משקל, קיפול, גודל אמבטיה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום עינב,
אכן מדובר בשתי מותגים גרמניים. הרטן מייצר בגרמניה בעוד איי.בי.סי מפתחים בגרמניה אך מייצרים בסין.
שתיהן מציעות אמבטיה מעוד מרווחת, טיולונים מרווחים עם שכיבה מלאה, נוחות ניוד מדהימה ומערכות קפיציים איכותיות. האיי.בי.סי מעט יותר פרקטית זה מתבטא בקיפול וגודל הקיפול, כמוכן גם במשקל יותר קל. האיי.בי.סי בנויה לדרך עירונית עם יכולת לדרך משובשת בעוד הרטן (בדמי רייסר או סקיי) בנויה גם לאקסטרים (שלג, בוץ וכו').
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה סייבקס ואויסטרשני07/01/2020
היי, אשמח להמלצה על עגלה.
הסתובבו קצת וראינו כל מיני עגלות, השתיים שהכי היו נראות לנו הן הסייבקס מיוס 1 והאויסטר 2.
החיסרון מבחינתי בסייבקס היה הרשת ברגלי הילד והגב שגם הוא מרשת ומנגד אהבתי את הקיפול הקל. החיסרון באויסטר הוא הקיפול שלה שמצריך 2 ידיים מנגד מאוד אהבתי שהגלגלים יותר רציניים מהסייבקס. מבחינת מחיר הציעו לי מיוס 2 ב3500 ועם סלקל ב4300. את האויסטר 2 הציעו לי ב4500 עם סלקל של ביוקו וחדר שינה עד סכום של 2000 שח מתנה.
בהנחה שהמחיר הוא פחות רלוונטי אשמח לדעת מה היית ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום שני,
מדובר ב-2 עגלת שונות לחלוטין! לדעתי האויסטר יותר נוחה בניוד ויותר מרווחת, מצד שני יותר כבדה, יותר מסורבלת בתפעול, משמעותית יותר גדולה לאחר הקיפול יחד עם הטיולון. לדעתי המושב של האויסטר יותר תומך. לגבי הסלקל, אני פחות ממליץ על סלקלים ממותגים סיניים. עדיף לשדרג לסייבקס.
זה בעיקר שיקול שלכם מה היתרונות שמדברים אליכם יותר.
הייתי ממליץ לבדוק עוד עגלות כמו בייבי בוס טייגר או ארמדילו פליפ 3 שדי משלבות את היתרונות של 2 העגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות ומידע לגבי ספורט ליין סיאלומנחם07/01/2020
הי קובי,
אנחנו מאוד מתלבטים לגבי הספורט ליין, כי היא מאוד קרצה לנו. וראיתי פה שאתה כותב שהגלגלים שלה לא בשמים, וגם לגבי המושב שלא מגיע ל90°. רציתי לדעת אם זה נכון גם לגבי הדגם XL?
גם ראיתי בין השירשורים הישנים כתבת שהעגלה לא מספיק זמן בשביל לקבל עליה חוות דעת ומידע מאנשים, אשמח לדעת האם בנתיים נצברו לך המלצות עליה? ואם כן אשמח לפירוט מה הם היתרונות והחסרונות הבולטים.
וגם רציתי לדעת גם מה יותר מומלץ בייבי בוס בוב קט או הספורט ליין כי ראיתי ששניהם נמנות בין הממולצות שלך לסביבות ה2000?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/01/2020שלום מנחם,
אכן הסיילו נותנת תמורה מצויינת לכסף, מציעה את רוב מה שההורים הישראלים מחפשים בעגלה במחיר מאוד קורץ.
לגבי גלגלים, אכן אני חושב שהגלגל בסיילו לא הכי איכותי אבל להורה עירוני זה בהחלט מספיק. אם צריך להתנייד בדרך משובשת יותר אז בהחלט הגלגלים בXL יותר יעילים ומוצלחים (יש לקחת בחשבון שהם מעלים את המשקל בכמעט קילו). יש תלונה (באופן מזערי) לגבי הסיילו הרגילה שהגלגלים בחיכוך עם רצפה חלקה משמעים רעשים (כמו של נעלי ספורט על פרקט אך לא באותה עוצמה, לגבי הXL אני לא מכיר תלונה כזו).
לגבי המושב, הוא זהה גם בXL וגם ברגילה.
היא מספיק זמן בשוק (מעל לשנה) ועד עכשיו מבחינת אמינות ושביעות רצון היא בסדר גמור.
לגבי בובקט, הצמיגים יותר איכותיים ולכן היא יותר נוחה לניוד, המושב יצוק מפלסטיק ולכן הזוויות ישיבה יותר ישרה. היא קלה יותר גם מהספורטליין הרגילה בקילו וחצי. יותר צרה ברוחב הגלגלים שזה יתרון קל במקומות צפופים. גגון הטיולון משמעותית יותר גדול ומצל. יש רשתות איוורור לאמבטיה ולטיולון (בסיילו יכנס דגם שנקרא פרימיום שזה בעצם XL יותר מעוצבת עם רשתות איוורור, הדגם יהיה מעט יותר כבד מהXL בשלב האמבטיה, עם הטיולון המשקל יהיה זהה. במחיר היא כבר תהיה יקרה משמעותית מהסיילו הרגילה). בטיולון הבובקט ניתן לכוון את גובה הרצועות ולפרקם כשרוצים לכבס את הבד, בסיילו הרצועות תפורות לבד. באמבטיה של הבובקט יש שכבה נושמת.
האמבטיה בבובקט קשיחה, לדעתי יותר אטומה לרוח ואבק וגם יותר מגינה עם נתקלים בקיר, שולחן בולט וכו'. מצד שני את האמבטיה של הסיילו ניתן לקפל לאחסון בגמר השימוש.
הבובקט יותר יקרה מהסיילו הרגילה ודי במחיר של הXL.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה מגיל לידהדניאל צור06/01/2020
היי קובי,
מחפשת עגלה מגיל לידה, גרים בגבעתיים נראה לי שעיקר הפוקוס שלנו הוא על קיפול נוח של הטיולון כי יש לנו מעט מאוד מקום מאוטו ושיוכל להעשות ביד אחת והמשקל של העגלה כולל הטיולון. פחות מתיחסת לאמבטיה כי היא לזמן קצר והלידה היא בחורף.
אין שיקול כלכלי. וכמובן חשוב הנוחות של התינוק שיהיה אפשר לשים את הטיולון ל2 הכיוונים כולל מצב שכיבה.
תודה רבה על העזרה.
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/01/2020שלום דניאל,
עגלות דו כיווניות קלות הן במשקלים של בין 8 ל 9 ק"ג.
בטווח הזה ההמלצות שלי הן:
עד 2000 ש"ח: בייבי מונסטר מרלה, ספורטליין וייפר (קצת מעבר ל-9 ק"ג), בייבי בוס בובקט (קצת מעבר ל2000 ש"ח).
בין: 2000-4000: בייבי בוס טייגר, בוגבו בי 5 (כמעט 10 ק"ג), סייבקס מיוס 1
4000+ סייבקס מיוס 2 כאשר אם יש את ה-1 הייתי ממליץ על ה1 כי אין הבדלים גדולים במוצר רק במחיר.
ברגע שתהיו יותר ממוקדים על הדגמים אוכל כבר לציין את היתרונות וחסרונות של כל עגלה. כדי כבר לצמצם כמה שיותר (אני לא ממליץ להגיע להתלבטות של יותר מ-3 עגלות כי אחרכך רק תתבלבלו עוד ועוד) הייתי ממליץ לבדוק מה נכנס לכם בנוחות לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לעגלה מגיל לידה
דניאל צור07/01/2020היי קובה תודה רבה על המענה.
ראשית אשמח לאישור כי בחנות נאמר לי שההבדל היחיד בין המיוס 1 ל2 הוא הפתח איוורור שיש באמבטיה והידית עור. האם הדבר נכון?
הסלסה 4 לא נכנסת לקטגוריה של הקלות לקיפול?
אני חושבת שהקטגוריה הזולה היא לא הפרק מבחינתנו.
מה שמשאיר אותנו עם הסייבקס מיוס, לעומת הבייבי בוס טייגר.
הבוגבו הבנתי שהיא על המשקל של המיוס אבל פחות טובה אז לא שקלתי אותה. או שזה לא נכון?
תודה רבה,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/01/2020שלום דניאל,
לגבי מיוס: אכן זה עיקר ההבדלים ולכן פער המחיר לדעתי לא מצדיק את רכישת ה-2 אלא אם אין 1 או שהפער לא רציני.
לגבי סלסה: היא פחות תואמת את הדרישות, היא באזור ה-12 ק"ג ומתקפלת יותר גדול (עדיין נכנסת לרוב המוחלט של הרכבים הקטנים). היא בתמורה מציעה אמבטיה וטיולון הרבה יותר מרווחים לתינוק, נוחות ניוד ובלימת זעזועים עדיפים.
לגבי מיוס, טייגר או בוגבו:
לדעתי האישית הבי יותר טובה מהמיוס, גם יותר נוחה לניוד, גם יותר נוח לעליה וירידה ממדרכות וגם המושב יצוק מפלסטיק (מה שלדעתי מספק תמיכה יותר טובה), ניתנת לקיפול עם הטיולון לשני הכיוונים (המיוס רק לכיוון הנסיעה). היתרונות של המיוס הם אמבטיה יותר מרווחת ומשקל קל יותר ביותר מקילו, יש מעקה לטיולון. סל החפצים יותר נגיש.
בחנויות פחות ימליצו על הבי מכיוון שכיום היא נמכרת ללא רווחיות לחנות. הטייגר מציעה מחיר אטרקטיבי יותר, נוחות ניוד עדיפה על שתיהן בגלגל גלגלי PU (הגלגל הכי איכותי שיש לעגלות, גם בבי זה סוג הגלגל) יותר גדולים ואמבטיה וטיולון מעט יותר מרווחים (מצד שני גם השלדה יותר רחבה בכ- 5 ס"מ), בעקבות רוחב השלדה גם סל החפצים יותר גדול מהבי או המיוס וגם יותר נגיש. גם הגגון בטיולון גדול יותר ויש רשת איוורור גם לטיולון וגם לאמבטיה.
הטיולון יצוק מפלסטיק כמו בבי וניתן לקפלה עם הטיולון כשהוא פונה לשני הכיוונים.
עוד יתרון עיצובי לבי, אפשר לרכוש ערכות בדים ולהחליף צבעים.
גם במיוס וגם בטייגר, יותר קל לחבר ולפרק את האמבטיה מהשלדה.
ההמלצה שלי פשוט לגשת לחנויות ולהתנסות עם כל אחת מהעגלות, לשים משקל של 9-12 ק"ג ולטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה גבוה, לנסות לתפעל (לחבר אמבטיה וטיולון), לקפל ולבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לתינוק בן 5 חודשיםרננה05/01/2020
היי קובי,
תינוק בן 5 חודשים. מטיילים בעיר יחסית הרבה עם העגלה והוא גם אוהב להירדם בה.
מה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/01/2020שלום רננה,
תלוי איזו עגלה יש לכם, בדרך כלל ההמלצה שלי לחכות עם טיולון עד לפחות גיל שנה. טיולונים הרבה יותר פשוטים מעגלות, גם בנוחות התינוק, גם בנוחות הניוד, גם בדרך כלל הגגונים קטנים, המושבים חד כיוונים וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רננה07/01/2020היי,
כרגע אנחנו עם עגלה של אינגליזינה אבל היא של אחותי והיא עומדת ללדת בשבועות הקרובים. מה אתה ממליץ לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
רננה07/01/2020נניח שאני משקיעה עכשיו בעגלה חדשה, יהיה לי נוח להישאר עם הטיולון גם אחרי גיל שנה ולא לקנות טיולון בנפרד? מה בדרך כלל עושים?
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום רננה,
את תוכלי להישאר אבל מהכרותי, רוב ההורים יעדיפו לרכוש טיולון בנוסף כי טיולונים שוקלים כחצי ומתקפלים לכחצי מעגלה, לרוב הם גם לא יקרים ככה שזו קניה שהרוב המוחלט עושה. יחד זאת לא הייתי קונה עכשיו טיולון, לתינוקות יותר נוח וגם עדיף להיות מול ההורה, כמוכן העגלה תישמר לילדים הבאים.
הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס בובקט, ספורטליין סיילו או בייבי מונטסרס מרלה, כולן עגלות באזור ה-2000 ש"ח עם טיולון דו כיווני ומשקל קל (בעיקר הבובקט 8.3 ק"ג).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוגבו בי 5
רננה08/01/2020תודה רבה על התשובה:)מה דעתך על בוגבו בי 5? סייבקס?
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום רננה,
הן טובות ועונות לדרישות אך מאוד יקרות. רק כיד 2 אפשר למצוא במחיר סביר, גם אז העגלות שהמלצתי לרוב יהיו זולות יותר ומדובר בעגלות חדשות מהאריזה. כאשר לדעתי הבובקט לא רק שלא נופלת מהבי או הסייבקס אלא גם יש לה לא מעט יתרונות עליהן (גם חסרונות אבל עדיין במחירה מקבלים המון).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סלסה 4 של ABC Designתמר05/01/2020
אשמח לדעת מאיזה גיל ניתן להושיב בטיולון של מודל 2019?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/01/2020שלום תמר,
מגיל חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת סלסה 4 של ABC Design
תמר06/01/2020אפילו במנח של שכיבה מלאה אי אפשר לפני?
תשובה
קובי סופר06/01/2020שלום תמר,
טכנית אפשרי לפני אבל חשוב להדגיש, המוצר אושר על ידי מכון התקנים עם אמבטיה עד 9 ק"ג כאשר הטיולון מאושר לשימוש רק מגיל חצי שנה (כך זה ברוב העגלות עם אמבטיה). לאור זאת אני ממליץ לא לפני גיל חצי שנה. זה בעיקר שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס טייגרהדר05/01/2020
שלום קובי,
רציתי לדעת האם יהיה אפשרי לחבר לעגלה זו מגש לאוכל מקדימה וכן סטנד לילד שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/01/2020שלום הדר,
מגש מקורי אין אבל יש אוניברסליים של חברות כמו בריקה BRICA, שמתלבשים על מעקה. כן יש מתקן מקורי לכוסות. סטנד, יש המון אוניברסליים שמתאימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעריסה מיד שרההדר05/01/2020
שלום קובי,
לקחנו היום מזרן חדש מיד שרה לעריסה. המזרן מגיע בעצם עם כיסוי שעוונית שניתן להסרה, וספוג.
אין מידע על התוקף שלו או אם יש לו תו תקן.
רציתי לדעת כמה הדברים האלה קריטיים במזרן לעריסה? בנוסף, הספוג בצבע ירוק ואני זוכרת שאמרת שזה לא טוב, השאלה אם זה רלוונטי גם למזרן של עריסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/01/2020שלום הדר,
תוקף אין למוצרים מסוג זה. תו תקן, אמור להיות רשום שם יצרן ואז אפשר לפנות למכון התקנים ולוודא. ספוג ירוק פחות טוב מכחול, הירוק מכיל מעכבי בעירה, במזרן מיטה בכמות נמוכה ובעריסה בכמות ממש מזערית שלא אמורה לסכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות evenflo tribiuteענבל05/01/2020
הי קובי,
הולך להצטרף אלינו עוד ילדון למשפחה אז מחפשים להעביר את הקטנה לכיסא בטיחות (הייתה בסלקל עד עכשיו..)
מחפשים כיסא צר (יהיה סלקל וכיסא ואותי ברכב מאחורה...)
לא יקר- עד 500 ש"ח
שישרוד..
ובטיחותי!
ראיתי שהכיסא הזה יצא די טוב במבחני ריסוק, אתה ממליץ עליו?
ואם לא אז על מה כן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/01/2020שלום ענבל,
כיסא שנותן תמורה טובה מאוד למחיר. יש גם את קוסקו סנרה נקסט שגם סביב אותו המחיר. שניהם מומלצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווני מגיל לידהטל04/01/2020
אהלן קובי,
מחפשים טיולון, רצוי די כיווני, שניתן להשכיב בו על הבטן (יש דבר כזה?). יותר חשובה לי הנוחות של התינוק וכן נוחות הניוד במדרגות ובמדרכות השבורות בעיר. יחד עם זאת על משקל ונוחות סגירה אני מוכנה להתפשר (כלומר צריך גלגלים ובולמי זעזועים נורמלים ולא נורא שזה בא לידי ביטוי במשקל נוסף). רצוי טיולון שמחזיק מעמד כי אנחנו נחרוש עליו לא מעט והתינוק בן כחצי שנה אז צריך משהו שיחזיק הלאה.
אציין שאני פחות בתקציב של בוגבו.
יתכן שאצטרך לוותר על הדו כיווניות מאחר וזה מצמצם משמעותית את המבחר? (חשבתי על עוד פונקציות שהיה נחמד אם יהיה כמו חיבור לסלקל, פגוש וכו')
ובהקשר של הניוד - יש לי תחושה ששתי ידיות נפרדות כמו למקלארן לעומת אחת שהולכת לרוחב העגלה פחות נוחות לניוד ביד אחת, נשמע הגיוני?
ולבסוף - מה דעתך על לייקה 2 של מקסי קוזי?
תשובה
קובי סופר04/01/2020שלום טל,
מה התקציב? האם יד 2 גם אופציה?
לגבי ידית אחת, אכן יותר נוח לנייד עם יד אחת במרכז, עם 2 ידיות הניוד מצריך 2 ידיים וגם יותר מאמץ.
לפי הדרישות שלך רק עגלות עם אמבטיה יתאימו אלא אם תוותרו על דו כיווניות.
לדעתי הלייקה פחות מוצלחת ממה שקיים בשוק בטווח המחיר שלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל05/01/2020תודה על התשובה!
התקציב הוא עד 1000 וקצת. אם אני מוותרת על דו כיווני אבל מתעקשת על שכיבה על הבטן - האם בכלל אפשרי בטיולונים מגיל לידה?
אמרת שהלייקה פחות מומלצת לטווח מחירים זה, על מה כן היית ממליץ אם כך? כאמור משהו עם נוחות ניוד, גלגלים וזעזועים, ונוחות לתינוק. האם דגם הלארה של מקסי קוזי עדיף ?
ואיך הטיולונים של איזי ווק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/01/2020שלום טל,
בין המקסי קוזי דווקא הלייקה יותר מוצלח אבל במחיר (1490) יש טיולנים של מקאלרן אטום וארגו מטרו שלדעתי יותר מוצלחים.
האיזי ווקר באזור ה-1000 הווקר טוב מאוד. עוד הייתי ממליץ לבדוק את ספורטליין וייפר שזול מ-1000 ולדעתי יותר קרוב לעגלה מאשר לטיולון בנוחות לתינוק ובניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)