מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מושבי בטיחות לרכב משניהדר02/01/2020
שלום,
ילדים בני שנה ושנתיים וחצי. ברכב העיקרי יושבים במושבים של גרקו סלימפיט. מחפשים 2 כסאות לרכב נוסף שמשמש לנסיעות של 5 דקות לגן. עד 1000 שקל ל2 הכסאות, ועדיף פחות. האם כדאי לקנות 2 כסאות של קוסקו? או לקנות לילד הקטן כסא יותר איכותי ולגדול בוסטר זול? רעיון אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/01/2020שלום הדר,
לגדול עוד מוקדם לרכוש בוסטר זול, אם רוצים בטיחותי צריך עם רצועות ככה שחיסכון לא יהיה.
האופציות לדעתי הן אכן, 2 סנרה או סנרה אחד ובוסטר מאסטרו של אוונפלו ככה לא תעברו את ה-1000 (לדעתי אפילו ישאר עודף) ותקבלו 2 מוצרים ברמת בטיחות גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
הדר02/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
הדר08/01/2020הלכתי לקנות את הקוסקו אבל הוא נראה מאוד לא איכותי, בלי ריפוד או הגנות צד בכלל. יש לך רעיון אחר? נוכל לעלות בתקציב ל1500 שקל ל2 הכסאות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/01/2020שלום הדר,
אכן הוא מאוד בסיסי גם הטריביוט של אוונפלו.
אפשר לרכוש גרקו מיי סייז, רמת הבטיחות גבוה מאוד, הוא גם עד משקל גבוה יותר מהקוסקו וגם יותר מרופד ונוח, לדעתי מעט חורג מ-750 ליחידה.
חודש פברואר הוא חודש הבטיחות של המון רשתות וחנויות, בחודש זה כיסאות הבטיחות נמכרים במחירם הכי נמוך בשנה ככה שאולי שווה לחכות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןראם02/01/2020
שלום קובי,
שמענו המלצות רבות על הפורום ועליך, ונשמח מאד לעזרתך!
ילד ראשון, תקציב הוא פחות הבעיה, מתלבטים בין סיטי מיני, סייבקס מיוס 1, ואינגליזינה אפטיקה.
אנחנו גרים בחיפה שכולה עליות וחושבים מי תהיה הכי נוחה לדחיפה- האם המשקל הקל של הסייבקס או הגלגלים הנוחים של האינגליזינה ישפיעו יותר?
הסיטי מיני עונה על 2 הדרישות- קלה עם גלגלים גדולים ונסיעה חלקה אבל מפריעים לנו כל מיני דברים בטיולון- גדול מאד, מתקפל החוצה.
מבחינת אמבטיה- של הסיטי מיני יותר גדולה שזה גם נקודה לטובתה.
ועוד דבר אחרון, האם זווית השכיבה באינגליזינה שהיא רק 167 מעלות משפיעה באופן מהותי על השיקולים?
תודה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלות הקודמות..
ראם02/01/2020במידה והולכים על העגלות הכבדות יותר, מה בעיניך ההבדלים בין האינגלזינה אפטיקה לסלסה 4?
ראינו את הסלסה 4 בחנות ועם כמה שהיה נוח לדחוף אותה (יהיה נוח גם בעליות?) היא הייתה ענקית! וזה קצת הלחיץ אותנו- מעברים, כניסה לאוטו, כבדה להרמה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2020שלום ראם,
ראשית ההתלבטות היא בין קיצון לקיצון.
הג'וגר הוא שיש לו אמבטיה כלומר, המושב לא דו כיווני, אין מדרך רגליים מתכוונן, שינוי המצבים עם שרוך, אין קפיצים לגלגלים האחורים, אין ידית מתכווננת ועוד. כלומר המון פשרות ובשל כך יש מוצר קל, עם קיפול קומפקטי.
במיוס הפשרות הן הגלגלים הקטנים שכן, יהיו מקומות שיהיה קשה להתנייד, יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות גבוהות כי הגלגלים קטנים ואין ידית טלסקופית. המושב עשוי מרשת כלומר ללא תמיכה קשיחה.
כמו שאני כותב לכולם. אין עגלה מושלמת ובכל עגלה יש פשרות.
בעגלות הגדולות מרוויחים מוצר נוח ומרווח יותר לתינוק ונוח יותר לתינוק ומצד שני הקיפול גדול והמשקל כבד יותר (ולהפך). כך זה באפטיקה או בסלסה. הסלסה יותר קלה מהאפטיקה אבל יותר רחב בגלגלים האחוריים. הסלסה יותר נוחה לניוד ובלימת זעזועים בשל מערכת קפיצים ייחודית. בהחלט יש לה יתרון בזווית הטיולון וגגונים יותר גדולים או מוצלחים מבאינגלזינה. מצד שני האינגלזינה יותר צרה וזה יותר במעברים צרים, ברכב לדעתי זה לא קריטי. מעט יותר נוחה לקיפול. אם רוצים סלקל שיתחבר לעגלה, אלו שמתחברים לסלסה ברובם יותר בטיחותיים מזה של אינגלזינה (היחיד שמתחבר לאינגלזינה).
לאור ההבדלים הקיצוניים בדגמים, הייתי ממליץ לסנן ולעשות רשימת דרישות של מה חשוב יותר ומה פחות.
הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר, במשקל של המיוס, מתקפלת כמו הבייבי ג'וגר, עם גלגלים כמעט בגודל של האפטיקה, יש בה את השילוב הכי נכון לדעתי בין נוחות ניוד לבין מוצר קל וקומפקטי להורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, המשך לשאלה..
ראם02/01/2020קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה!
אנסה לצמצם את השאלה שלי..
הכי חשובה לנו איכות הנסיעה. אשתי מתכננת לצאת מהבית הרבה וחיפה בנויה מעליות רבות (כולל מדרגות) כך שחשוב לנו עגלה שיהיה קל ונוח לדחוף ברחובות.
האם מנסיונך המשקל של העגלות הכבדות יותר יורגש בעליות? או שדווקא העובדה שהניוד שלהן איכותי יותר (משל המיוס למשל) יקל את הדחיפה בעליות?
בנוסף, הפריע לי בסלסה שיש רק 3 מנחי ישיבה/שכיבה, האם בעיניך זה שיקול? גם כתוב באינטרנט שהיא שוקלת 13 ק"ג לעומת האינגליזינה ששוקלת 12.3... וראינו גם שיש מתאמים של סלקל של סייבקס (כל הדגמים) לאינגליזינה, פשוט צריך להזמין מחו"ל. כך או כך זה לא השיקול המרכזי שלנו מכיוון שאיננו רוצים שהתינוק ישהה הרבה בסלקל..
לגבי הבייבי בוס טייגר, האמת שנתקלנו רק בחנות אחת שמכרה את העגלה, דווקא התרשמנו ממנה לטובה אבל מאז לא נתקלנו בה שוב לצערנו.. יש חנויות שמוכרות באיזור חיפה?
שוב תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2020שלום ראם,
אכן הסלסה והאפטיקה יהיו נוחות יותר לניוד ולעליה וירידה ממדרכות. אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 9 ואפילו 12 ק"ג (כי זה משקל של תינוק ממוצע בגיל שנה/שנה+) ולטייל עם העגלות בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכות כי זה המדד האמיתי לאיכות הניוד. ללא משקל עם כל עגלה תרגישו שנוח להתנייד, כשיהיה משקל את כבר תשימו לב לפערים גדולים בין עגלה לעגלה.
בזכות הקפיצים לסלסה יש יתרון למדרכות גבוהות. אני לא מיין מדרגות כי כל היצרנים אוסרים על עליה וירידה של מדרגות עם העגלה.
לגבי הזוויות, ברוב המקרים אין בעיה עם 3 כי המצב הנוסף הוא ביניים, כמובן שיש 4 זה יתרון קל, מצד שני זווית השכיבה של הסלסה טיפה יותר טובה לדעתי.
לגבי משקלים אכן הסלסה שוקלת כמעט 13, כנראה שבאנגלזינה ירד המשקל כי כשהושקה הייתה מעל 13 ק"ג. בדקתי ואכן משקלה 12.3 ק"ג.
לגבי מתאמים אכן ניתן להזמין מחו"ל, יש רק לוודא שזה לא פוגע באחריות.
לגבי טייגר, נמכרת בחיפה בלה בבה ובאול פור בייבי (קרית אתא).
שוב אין עגלה מושלמת ולכן אני תמיד מציע לעשות את מבחן הניוד שרשמתי עם משקל, לנסות לתפעל לבד את העגלות (לחבר ולפרק אמבטיה וטיולון), לקפל, לבדוק ברכב ככה תוכלו לקבל מדד של שימוש יומיומי ולקבל החלטה מושכלת של מה נכון, מתאים ונח לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסאות בטיחות או בוסטר לשני רכביםמיכל01/01/2020
שלום קובי,
חוזרים אליך אחרי כמה שנים..
הבת שלנו בת כמעט 5 ואנחנו מצפים בעז"ה לעוד ילד בקרוב.
יש לנו, בעקבות המלצותיך:
צ'יקו נקסטפיט ברכב אחד (נקנה לפני כארבע שנים),
גרקו נאוטילוס 80 ELITE ברכב השני (נקנה מעט אח"כ).
הגברת בגובה 1.16, שוקלת 19 ק"ג. בינתיים שני הכסאות נראים נוחים לה, אע"פ שאנחנו מקבלים הערות מהסביבה כל הזמן למה אנחנו לא מעבירים כבר לבוסטר..
מה היית ממליץ לקנות עכשיו לשני הרכבים?
חשבתי להשתמש ברכב הראשון:
צ'יקו נקסטפיט לתינוקת החדשה בעז"ה, בהנחה שיש עוד שנה לתוקף, ולקנות משהו לגיל גדול יותר לבת הגדולה. מה אתה ממליץ לקנות במקומו?
ברכב השני, להשאיר את הגרקו לבת הגדולה, ולקנות משהו חדש לגיל קטן. גם פה, מה אתה ממליץ?
ועוד שאלות:
1. האם אכן כדאי להעביר את הגרקו נאוטילוס למצב מתקדם יותר? כעת הוא עם חגירה מלאה (חמש נקודות חיבור).
2. איפה ממקמים את שני הכסאות? יישאר לי מקום לשבת לידם? במאזדה סיוט לשבת מאחורה גם ככה..
3. יש לנו ארמדילו פליפ מהדגם הראשון שהגיע לארץ, קנינו אז בהמלצתך ואכן נהנינו ממנה. נשבר לנו פלסטיק בקשת של הגגון. איך אפשר להשיג חלק חילוף?
רוב תודות לך!!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2020שלום מיכל,
קודם כל טוב שבחרתם להתעלם מהסביבה. גם אצלי הילדים היו חגורים עם הרצועות של הכיסא והבוסטר עד גיל 6, אם יכולנו למשוך עוד כך היינו עושים, זה יותר בטיחותי.
לגבי אופציות:
הנקסטפיט יכול להתאים מלידה והוא גם עדיין בתוקף, יש עוד כשנתיים. אפשר לבדוק על הכיסא תאריך אחרון לשימוש.
הייתי ממליץ לתינוק ברכב הראשי לרכוש עוד נקקטפיט ובעתיד נאוטליוס לרכב השני כי הנקסטפיט הקיים יפוג תוקפו.
לגדולה להישאר עם הנאוטילוס ואולי לרכוש אחד נוסף שיעבור לתינוק במקום לרכוש אחד בעתיד ובעוד שנה/שנתיים לרכוש לה בוסטר גב ללא רצועות. כלומר נכון להיום הייתי עושה העתק הדבק לרכבים עם נאוטילוס ונקסטפיט.
1. כמו שציינתי בהתחלה הייתי ממליץ למשוך ככל הניתן עם הרצועות כל עוד הילדה לא מתלוננת.
2. אם אפשר את הנאוטילוס באמצע זה מעולה למרות שקשה. מניסיוני זה ממש לא נוח לשבת עם 2 כיסאות מאחור. צריך להתרגל (ואולי להרגיל את הילדים) שההורים מקדימה.
3. היבואן נקרא מיה בייבי אפשר לרכוש דרכם. אפשר גם לבדוק מול חברת הגלגל תיקון עגלות (יש להם דף בפייסבוק), יש להם גם חלפים לעגלות ולראות אצל מי משתלם לכם יותר, דרך הגלגל אפשר גם לעשות חידוש וניקוי עגלה, הם עושים את העגלות חדשות כאילו יצאו מהאריזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה! בדקתי את תאריכי התפוגה..
מיכל02/01/2020ככה, על הנקסטפיט כתוב שהוא עד ספטמבר 2023.
הנאוטילוס יוצר ביוני 2016 וכתוב בחוברת שאפשר להשתמש בו עד עשר שנים.
רציתי לשאול, אולי היה כדאי לקנות צ'יקו קיפיט במקום עוד נקסט פיט, כי אולי הוא תופס פחות מקום?
וכשהוא יהיה קטן בעז"ה, נגיד בערך בגיל שנה, אפשר יהיה לעבור ישר לנאוטילוס? או שעדיף להיצמד למה שיש כמו שהצעת..?
ועוד שאלה, למה עדיף הנאוטילוס באמצע? דווקא את הילדה הגדולה הייתי שמה בצד, כך שאם יש צורך אני יכולה לשבת מאחורה קרוב יותר לקטנה. יש איזה מגבלה טכנית על סידור הכסאות? הימצאות האיזופיקס..?
ושאלה אחרונה, מה הקריטריון להעביר את הנאוטילוס למצב הבא לילדה הגדולה?
המון תודה על העזרה יקרת הערך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2020שלום מיכל,
זה בעייתי לעבור לנאוטילוס בגיל שנה, לדעתי שנה וחצי זה המינימום שהייתי ממליץ, לפני כן לתינוקות לא נוח כי אין לו הטיה לאחור כמו בנקסטפיט או במייפיט. מייפיט בהחלט יכול לבוא על חשבון הנאוטילוס אבל לא לא יותר צר מהנקסטפיט ולא יותר בטוח מהנאוטילוס (להפך). היתרון היחיד שלו על נאוטילוס שיש לו הטיה לאחור.
לגבי האמצע, הנאוטילוס יותר צר ולכן ישב יותר טוב באמצע (כמו שציינתי, זה גם לא בטוח כי באמצע רוב הכיסאות או הבוסטרים לא יושבים באופן יציב).
לגבי שלב הבא, לפי החוק מגיל 3 שנים ו15 ק"ג אפשר לחגור ילדים עם חגורת בטיחות כל עוד הם בהתקן הבוסטר. ההמלצה מדברת על 18 ק"ג שזה בין גיל 4 לגיל 6.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה לגיל 3 חודשיםרות31/12/2019
שלום, בתי בת 3 חודשים וכרגע אנחנו משתמשים באינגליזינה טרילוג'י בת 6 שנים שמרגישה כבר רעועה ומנגנון הקיפול שלה נשחק. אנחנו מעוניינים לרכוש עגלה חדשה, קלת משקל וקלה לקיפול, יציבה, נוחה לניווט, טיולון עם שכיבה מלאה ללא שרוך משיכה ועדיפות לדו כיווני בתקציב של כ-2000₪. מתלבטים בין בוגבו בי/סייבקס מיוס ביד שניה, או להמתין מעט ולרכוש טיולון חד כיווני קליל כמו מאמ טיק טק פלוס. האם טיולון כזה יציב מספיק להחזיק תיק עגלה עמוס יחסית? האם מתאים לגיל 4-5 חודשים? האם יש טיולונים נוספים שמתאימים? תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2020שלום רות,
באופן טבעי בגלל המשקל הקל והגלגלים הקטנים, הטיולונים פחות יציבים מעגלות. לפי דעתי ולפי מחקרים מומלץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+ ולכן רצוי עגלה עם טיולון דו כיווני. לדעתי אם תקנו כזו עגלה מיוס או בי או עגלה חדשה יש סיכוי של יותר מסביר שתרכשו עוד טיולון בעתיד. ההורים בשלב מסוים כן יעדיפו את הקלילות והקלות של טיולון יחד עם קיפול מאוד קומפקטי. אני אישית לגיל הזה יותר ממליץ על עגלה. כמוכן אפשר לבדוק עגלות כמו ספוטליין סיילו, בייבי מונסטרס מרלה ובייבי בוס בוקט, כולן סביב ה-2000 ש"ח ולא נופלות מהבוגבו או הסייבקס ברמה לדעתי. בעיקר הבובקט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך..
רות01/01/2020תודה על התשובה המהירה!
במידה ואכן נחליט לרכוש עגלה חדשה, על איזה דגם אתה ממליץ? מיוס/בוגבו בי או אולי איזיווקר צ'ארלי? קצת חוששים לרכוש עגלה ממותג לא מוכר, ללא המלצות וחוות דעת.. חשוב לנו שתהיה קלה אך יציבה ושתוכל לשמש גם אחרי גיל שנה.
והאם בכל זאת קיימים טיולונים חזקים, יציבים ונוחים לניוד שמתאימים מגיל 4-5 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/01/2020שלום רות,
לגבי מותג לא מוכר, הנטייה שלי גם לא ישר להמליץ וכל הדגמים שהמלצתי (למעט המרלה) כבר מעל לשנה בשוק והתגובות לגביהן מאוד חיוביות (אמנם אין הרבה ברשת אבל אני מקבל פידבק מבעלי חנויות שמקבלים מלקוחות).
לגבי צ'ארלי, אמנם זה מותג אבל הדגם מאוד חדש כך שקשה עדיין לדעתי עד כמה הדגם מוצלח או לא. מבדיקה שלי עושה רושם של מוצר איכותי אבל עם יכולת ניוד שלדעתי בינונית.
בין בי למיוס, אני נוטה לכיוון הבי, גם כי יכולת הניוד שלה עדיפה, גם בגלל ידית טלסקופית כך יותר קל לעלות ולרדת מדרכות וגם בגלל מושב שיצוק מפלסטיק מה שמספק לדעתי תמיכה יותר טובה לתינוק וזוויות שכיבה וישיבה יותר טובות.
לגבי טיולונים, יש מוצרים שהם בין טיולון לעגלה כמו ביבה טאיטאי או בייבי ג'וגר סיטי מיני שעונים לדרישה אבל הם עדיין חד כיווניים וגם ברכישה שלהם, לדעתי יש סיכוי שתרכשו עוד טיולון בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לאוטו משנינוגה31/12/2019
היי מתלבטת בין גרקו קונטנדר לבין גואי סטייגס? עבור רכב משני. אשמח לדעתך. כרגע יש לי ילד בן שנה אבל המחשבה היא גם עבור הילד הבא או עבור הילד הנוכחי כאשר יגדל.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2020שלום נוגה,
שניהם כיסאות ברמה טובה, הג'ואי מעט טוב יותר ולדעתי גם נוח יותר לתינוקות ולכן אני ממליץ עליו יותר. אם יש אפשרות לעלות בתקציב אז גרקו מיי סייז עדיף על שניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוקת לעריסה או מיטההדר31/12/2019
שלום קובי,
אשמח לקצת הסבר בנוגע למזרן שצריך לקנות לתינוק. הבנתי שהוא צריך להיות נושם וראיתי את המזרנים עליהם אתה ממליץ.
לא ברור לי איך מזרן צריך להיות כביס אך גם נושם, כלומר יש הרבה מזרנים עם שעוונית מה שקצת נראה לי מנוגד לנושא הנושם, בנוסף, האם צריך לשים מגן מזרן? כי שוב, זה לא מנוגד לנושא המזרן הנושם?
אני ממש אשמח לקצת סדר והסבר ממך.
מה אני אמורה לחפש במזרן ומה צריך לשים עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום הדר,
נתחיל מהעריסה כי זה יותר פשוט.
יש 2 סוגים כאשר הספוג זהה, רק הציפוי שונה או שעוונית או בד רשתי. אני ממליץ על הרשתי כי הוא נעים יותר בקיץ או בחורף ועם פחות בלאי. אין צורך במזרן קשיח או נושם כי המזרן דק ואין לאן לשקוע בו בניגוד למזרני מיטה.
במזרני מיטה כן יש צורך או בצד קשיח או במזרן נושם. מגיל 3 חודשים תינוקות יכולים להתהפך לבד על הבטן מה שמסכן אותם מכיוון שהם לא יכולים להחזיק את הראש. לכן יש מזרן עם צד קשיח שהראש לא יכול לשקוע.
מזרן נושם הכוונה למזרן ללא ספוג. כלומר יש מעבר אוויר תמידי כך שאם הראש כלפי מטה יש תמיד אוויר. בגלל שאין ספוג אפשר פשוט לשטוף את כל המזרן והוא מתייבש תוך מספר דקות. בחלק מהמזרנים האלו יש כיסוי נשלף שאפשר לכבסו. בנוסף היתרון של הנושם שנוזלים עוברים דרכו כך שפחות צריך לכבס ובהחלט קל ומהיר לשטוף.
צריך לוודא שיש ליצרן תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף. להחליט אם רוצים מזרן דו צדדי או נושם. בהרבה חנויות יספרו לך שמזרן דו צדדי שמצופה בבד רשתי הוא מזרן נושם, לא כך הדבר. מזרן נושם הוא או ללא ספוג עם רשת מתוחה כמו מזרן נומו או מזרן עם סיבים כמו בייבי טק מולטיפלואו או אימג'ן של קינג קויל ושילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מאמ טיק טק או קליק - הבדליםחיה31/12/2019
שלום.
מה ההבדל בין טיולון מאמ טיק טק פלוס לבין מאמ טיק טק או קליק?
האם מומלצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום חיה,
לדעתי אין כבר טיקטק רק טיקטק פלוס, ההבדל בפלוס שהגגון יותר גדול. הקליק עגלה כמעט זהה רק ללא הקיפול האוטמוטי שיש בטיקטק פלוס. לדעתי טיולונים מומלצים בעיקר בגלל העובדה ששינוי המצבים בהם עם לחצן בניגוד לרוב המוחלט אשר עם שרוך. הלחצן מנגנון הרבה יותר נוח לתפעול ולדעתי גם יותר אמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף מיוס 1 או 2?נועם31/12/2019
בוקר טוב,
מאוד מעוניינת בסייבקס מיוס.
שמתי לב שההבדל העיקרי בין 1 ל2 הוא שאפשר לפתוח לרשת באמבטיה ורמת הגימור החיצונית. האם ההפרש הכספי בין מיוס 1 ל2 שווה את הרכישה של 2 או לחסוך ולקנות את 1 אם עדיין מוכרים אותו 😊
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום נועם,
אכן ההבדלים בין 1 ל 2 הם זניחים. בעיקר עיצוביים ורשת האיוורור באמבטיה, מזרן "משופר" באמבטיה שלדעתי פחות נוח מהמזרן של ה1 כי הוא מצר את האמבטיה. כאשר החלו למכור את ה2 ההבדל היה קרוב ל2000 ש"ח ולכן לדעתי אין הצדקה לרכוש את ה2. לדעתי כל עוד הפער גבוה מ-500 ש"ח אין הצדקה לרכוש את ה-2. לדעתי האישית המחיר בכלל של מיוס 2 מוגזם ביחס למה שמקבלים בתמורה. עגלת בוגבו בי לדעתי יותר מוצלחת בניוד ובטיולון (פחות באמבטיה) וזולה במעל 1000 ש"ח. עגלות פחות ממותגות כמו בייבי בוס וספורטליין כבר זולות בין 2000 ל 3000 ש"ח ולדעתי מציעות יתרונות (יש גם חסרונות כי לא הכל מושלם).
ואם משקל לא מפריע וכן רוצים מותג, מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ 3 גם זולה בכ-2000 ש"ח ומציעה לדעתי מוצר יותר שלם אבל כבד יותר ב-3 ק"ג שלרוב האנשים זה משמעותי.
אציין שההבדלים הכספיים משתנים מיום ליום ומחנות לחנות. גם במיוס 2 אני רואה שלפעמים יש הבדל של מאות שקלים בין חנות לחנות (כאשר הכוונה לעגלה מהיבואן המורשה. ביבוא מקביל הפערים עוד יותר גדולים, כרגע ככל שידוע לי אין בארץ אבל היה לפני כחודשיים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ABC DESIGN Salsa 4בר30/12/2019
אשמח לשמוע חוות דעת על העגלה דגם 2020.
האם היא נחשבת כבדה?
כמה משמעותי זה שהיא לא מתקפלת עם הטיולון?
והאם לדעתך היא נכנסת בבגאז' של רכב קטן? (קיה פיקנטו).
הבנתי שהיא רחבה מאוד והגלגלים שלה גדולים - יתרון או חסרון? מ
בעיקרון מאוד אהבנו את העיצוב שלה, הסל הגדול והקיפול שהוא נוח (אפילו שלא מתקפל ב2 ידיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום בר,
נתחיל בזה שהיא כן מתקפלת עם הטיולון! לדעתי גם אמורה להיכנס לפיקנטו יחד עם הטיולון במצב מקופל (צריך לבדוק).
היא רחבה ב2 ס"מ מרוב העגלות אך יש כמובן גם עגלות שצרות יותר ב10 ס"מ. החיסרון, טיפה יותר קשה להתנייד במעברים צרים לדעתי לא קריטי כי עגלות תאומים רחבות ממנה ב-15 ס"מ ועדיין עוברות. היתרון, האמבטיה והטיולון יותר מרווחים, העגלה יותר יציבה, בעיקר ככל שיש עליה מטען כבד כמו תיק עגלה.
היתרונות שלה מעבר לסל והעיצוב הם: גובה מה שאין בהרבה עגלות, והיחודיות שלה שגם הטיולון יותר גבוה, זה מקנה לתינוק שדה ראיה טוב יותר, כאשר הוא מול ההורה יש קשר העין קרוב יותר, זה מרחיק מפליטות מזהמים של רכבים. האמבטיה והטיולון שלה הם מהמרווחים שיש והגגונים הם מהגדולים ביותר שיש (לדעתי יתרון עצום לישראל שכן מבחן שבדק השמת חיתול כהצללה הראה שזה עלול לסכן את התינוק).
יש לה מערכת קפיצים ייחודית.
מבחינת משקל, המשקל שלה מעט כבד מהממוצע אבל אם לא צריך לעלות איתה מדרגות ללא מעלית זה לא קריטי לדעתי.
מדובר כיום בעגלה הכי נמכרת בגרמניה של המותג (וזה המותג הכי נמכר בגרמניה). העגלה הכי נמכרת בארה"ב היא אפפה בייבי ויסטה שהיא סוג של אחות תאומה של הסלסה (ולדעתי הסלסה גם יותר מתקדמת).
לדעתי, הסיבות שבחו"ל העגלות האלו הן המובילות במכר הן שהדרישות בחו"ל הן נוחות ניוד בדרך משובשת ונוחות לתינוק לפני הכל ואילו בישראל, הדרישה היא לרוב קודם נוחות ההורה (משקל קל, קיפול קטן וכו').
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
בר31/12/2019בהחלט השתכנעתי שזאת העגלה עבורי ועבור הקטנה שבדרך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... בנוגע לטיולון
בר31/12/2019האם הטיולון נשכב לשכיבה מלאה?
לא הצלחתי להבין אם בדגם החדש של 2020 שינו את זה לשכיבה מלאה או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום בר,
אכן נשכב למצב ישר. משנת 2019 היצרן החליף את המושב למושב חדש. בדגמי 2020 לא היו שינויים גדולים בעגלה, נעשו רק 2 שינויים באמבטיה, נוספו רוכסנים לכיסוי הרגליים, לדעתי שינוי מבורך שכן יותר קל להכניס ולהוציא את התינוק מהאמבטיה ולא צריך לפרק את כל הכיסוי ולהרכיב מחדש. גם ביום קר שהופך לחם, לא צריך לפרק את הכיסוי שיתפוס מקום בסל, פשוט פותחים רוכסנים ומגלגלים את הכיסוי. שינוי נוסף, הבד הפנימי באמבטיה הוחלף בבד טיפה יותר יוקרתי ומעוצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ על עגלה וסלקלדנה30/12/2019
היי קובי,
רכשתי את הסלסה רוז גולד ובחרתי הסלקל סייבקס xl. אני מתלבטת האם להחליף לסלקל סייבקס q בגלל שעבר מבחני ריסוק והאמת גם כי הצבע שלו מתאים לי יותר...
אשמח לשמוע מה דעתך, האם כדי להחליף או לא?
מעגר לכך, האם צריך לרכוש בסיס לרכב או שלקשור את הסלקל מספיק?
ומפה אקפוץ לשאלה אחרת לגמרי בשבוע שעבר ראיתי את הדגם רוז גולד החדש של בבה קאר והאמת שממש אהבתי אותו... יש לי אפשרות להחליף בין העגלות בחנות בה קניתי... השאלה היא מה דעתך על הבבה קאר, איך היא העגלה בכלל ואיך לעומת הסלסה?
תוגה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום דנה,
לגבי הסלקל, הQ יותר בטיחותי 5 כוכבים לעומת 4.
יש לקחת בחשבון שהוא יותר כבד, אם מחברים לעגלה אז זה פחות קריטי אלא אם צריך לעלות קומות ללא מעלית.
הבסיס לא משפר את הבטיחות אך בהחלט את הנוחות, לוקח שניה שתיים להתקין ואותו דבר לנתק, כאשר אין בסיס זה בין חצי דקה לדקה, הבדל גדול, בטח בימי גשם או חמסין. בנוסף, כאשר אנו מתקינים ללא בסיס יש סיכוי גדול לטעויות אנוש בהתקנה מה שמבטל את כל רמת הבטיחות של הסלקל, לכן אני נוטה להמליץ על בסיס.
לגבי עגלות, נתחיל בסלקלים, הסלקלים של סייבקס (גם האטון הבסיסי יותר בטיחותיים משל בבה קאר). הם גם יותר נוחים להתקנה ללא בסיס לדעתי.
לגבי העגלות, 2 האמבטיות הן המרווחות בקטגוריה, לבבה קאר יתרון שניתן לשנות זוויות, לדעתי לא קריטי כי זה די מסורבל.
הגגון של הסלסה מצל טוב יותר בגלל האופציה להאריכו, זה משמעותי בימים חמים שכן מסוכן לשים חיתול/וילון.
האמבטיה של הסלסה יותר קלה ויש בה מזרן יותר עבה שאפשר לשים עליו סדין, בבה קאר לא ניתן, צריך לשים חיתול בד.
לגבי השלדה, הסלסה יותר נוחה לניוד, בעיקר לעליה וירידה ממדרכות, בעיקר שיש משקל של תינוק בעגלה (ממליץ לשים משקל של 9-12 ק"ג בטיולון) לעלות ולרדת מדרכה כדי להבין כמה ההבדל גדול, זו פעולה שעושים לא מעט.
הסל בסלסה יותר גדול וגם בטיולון הגגון של הסלסה גדול משמעותית. בבה קאר יש 4 מצבים לטיולון לעומת 3 בסלסה, לדעתי לא קריטי.
במשקל, הסלסה יותר קלה בקילו וחצי ויותר קטנה לאחר הקיפול יחד עם טיולון. השלדה של בבה קאר יותר צרה ולכן במעברים צרים יהיה יותר נוח להתנייד איתה.
הקפיצים בסלסה יותר יעילים וזה יורגש ככל שהדרך תהיה יותר משובשת.
להורים גבוהים, הסלסה יותר גבוה ולכן יותר נוח להכניס ולהוציא תינוק מהעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה31/12/2019וואו!!! כמה ידע, איך שאתה מקיף את כל הנתונים זה מדהים!
תודה רבה רבה!!!
נשארת עם הסלסה ומשדרגת לq...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל Hbr בטיחותי?קרן אור30/12/2019
מצאנו חבילה שכוללת את עגלת סולה 2 שאנחנו מאוד רוצים אותה וסל קל HBR. מה דעתך על הסל קל?? האם הוא בטיחותי??
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום קרן,
מדובר במותג סיני, אין מבחנים השוואתיים לגביו ולכן קשה לתת המלצה. ההבדל בינו לבין סייבקס אטון או ג'ואי אייג'ם לא גבוה במחיר ועדיף לדעתי להוסיף את ההפרש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל אייבקס איטון XLקרן30/12/2019
שלום! ראיתי סל קל cybex aton XL. במה הוא שונה מהדגם הסטנדרטי cybex aton ? והאם הוא נחשב לסק קל בטוח?
תשובה
קובי סופר31/12/2019שלום קרן,
אין הבדל זה המחליף. בטיחותית אין הבדל, מה שכן, הXL יותר חדש ולכן התוקף שלו יותר ארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שני סוגי עגלותמירי29/12/2019
היי, מתלבטים בין הסייבקס מיוס 2 לבין uppababy cruz. מחד הסייבקס מאוד קומפקטית ונוחה, ומצד שני מרגישה קלילה ׳מדי׳. מתגוררים כרגע בעיר, כנראה שלא נעבור למושב/קיבוץ בשנים הקרובות אך כן מטיילים הרבה בטבע ונסיעה על גבי משטחים שונים היא חשובה.
בנוסף - האם יש המלצה לסלקל שמתחבר לשתיהן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2019שלום מירי,
שתיהן לא מצטיינות בניוד, לדרך עירונית הן טובות, הקרוז לדעתי עדיפה, בעיקר בכל הקשור לעליה של מדרכות גבוהות בשל ידית טלסקופית.
יתרונות המיוס: קלה יותר, יותר קופמקטית ונוחה לקיפול. המושב נשכב למצב ישר, בקרוז לתנוחת ערסול כלומר, יש שקע. לדעתי הבדים של הסייבקס נעימים יותר בטיולון (באמבטיה זה די דומה). ניתן לשים בקרוז מזרן טוב ואז יהיה נעים יותר לדעתי.
יתרונות הקרוז: נוחה יותר בניוד, תוכל להתמודד עם דרך משובשת עד גבול מסוים. גגונים מצלים יותר. אגב, בספטמבר כבר הוצגה קרוז V2, עדיין לא משווקת בארה"ב אך זה יקרה בקרוב.
על שתיהן מתחברים סלקלים של סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף או ג'ואי. אטון 5 נחשב לבטוח מבין כולם. ג'ואי אייג'ם זול משמעותית ובטוח באותה מידה ללא בסיס, עם בסיס ירד לו הדירוג ל4 כוכבים ככה שאם בסיס לא קריטי לכם, האייג'ם נותן את התמורה הכי טובה לכסף לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופציות כשהילד לא מוכן לשבת בעגלההילה29/12/2019
היי קובי,
ילד בן שנה ו-9 חודשים כבר לא מוכן לשבת בעגלה בשום אופן, ניסינו כמה סוגי עגלות אז לא חושבת שהבעיה בעגלה עצמה. אנחנו ממש מיואשים כי אנחנו הולכים לגן ברגל ועכשיו נאלצים לסחוב אותו על הידיים כל כיוון.
חשבנו לרכוש תלת אופן. ראיתי תלת אופן של בנטלי שמאד יקר אבל עם גלגלי אויר. האם אתה מכיר אותו והאם אתה חושב שהוא ישרוד מדרכה משובשת? מנסיונך ילדים שלא מוכנים לשבת בעגלה כן מוכנים לשבת בתלת אופן?
נשמח לכל עצה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2019שלום הילה,
כן, ילדים מאוד אוהבים לשבת בתלת אופן. הבנטלי נחשב מעולה, יש גם של Q פליי שזול משמעותית עם גלגלי אוויר, בתכלס אותו יצרן מייצר את שניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על סלקל לעגלה ועל עגלהקרן29/12/2019
שלום. החלטנו לרכוש את העגלה סולה 2 של מאמס אנד פאפס. היא קומפקטית ועונה על הדרישה שלנו של מחיר סביר..
מה החסרונות ומה הייתרונות של העגלה הזאת?
והבנתי שיש מתאמים לסל קל של מאמס אנד פאפס. לא יהיה לנו מושב בטיחות כי אנחנו צריכים להתנייד עם התינוקת הרבה. איזה סלקל מומלץ מבחינת הבטיחות שלו ושיהיה גם במחיר זול יחסית? (כמובן שבטיחות קודמת..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2019שלום קרן,
הכי משתלם תמורה לכסף לדעתי זה ג'ואי אייג'ם עם 5 כוכבי בטיחות. יש את סייבקס אטון סביב אותו מחיר, לעיתים זול יותר עם 4 כוכבי בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)