מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין כרום למאמאס אנד פאפא'סאלה30/09/2018
הלכנו לבדוק היום עגלות, המאמאס אנד פאפא'ס אורבו מאוד יפה אבל הקיפוח שלה גדול יותר מהארמדילו והיא קצת פחות נוחה בעליית מדרגות (תקן אותי אם אני טועה, חוץ מזה מאוד אהבנו אותה)
לגבי כרום, היא יותר זולה, ונראית חזקה יותר. מה בעצם מומלץ ומה ההבדל ועל מה אתה ממליץ? הלכנו לאיבוד
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום אלה,
אינך טועה, לדעתי האורבו מאוד בעייתי בכל הקשור לגלגלים, ניוד ועליית מדרגות. לדעתי דגם הסולה מציע אמבטיה וטיולון זהים רק שלדה עדיפה ובמחיר זול יותר ולכן הייתי ממליץ עליה יותר.
הפליפ יותר נוחה לקיפול, יותר קטנה ולכן זו גם אופציה טובה.
לדעתי הכרום היא אופציה טובה למי שיש תקציב של מתחת ל-2000 ש"ח. אם אין בעית תקציב לדעתי הסולה איכותית יותר מהכרום באיכות השלדה וההרכבה.
אפשר גם לבדוק את סירקל ראבנה שנמכרת סביב אותו טווח מחיר ומציעה אמבטיה וטיולון הרבה יותר מרווחים, גלגלים גדולים יותר עם מערכת קפיצים טובה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלה30/09/2018א. תמיד נעים ועוזר להתייעץ איתך
ב. אבדוק את הסולה
שאלה קטנה, מה עדיף, ארמדילו פליפ או סולה?
התקציב הוא בערך 3500-4000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
לדעתי הסולה נוחה יותר בניוד והמושב טיפה יותר רחב. הארמדילו נוחה יותר לקיפול, קטנה יותר בכ- 30% בגודל לאחר הקיפול ומתקפל כאשר הבד מכונס כלפי פנים, דבר השומר על הבד נקי וסטרילי יותר. כמוכן לאורך השנים לדעתי הסולה נראית יותר אמינה וחזקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג, אויסטר או מיוסדקלה30/09/2018
הי קובי מועדים לשמחה,
נשמח ממש לעזרתך..
ראינו כבר המון עגלות והגענו להתלבטות אחרונה בין הסייבקס מיוס, פג פרגו והאויסטר 2.
הפג נראית לנו הכי נוחה לתינוק אבל כבדה וגדולה בקיפול יחסית לשאר.
האויסטר יוצאת הכי יקרה (פער של יותר מ1000 שח) ואנחנו מתלבטים האם היתרונות שלה שווים את הפער הזה?
חשוב לנו נוחות התינוק. אנחנו ניידים עם רכב ממוצע וגרים בקומת קרקע.
תודה רבה
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום דקלה,
לדעתי האויסטר יותר מסורבלת מהפג, לדעתי ראית או התנסית לקפל את הפג יחד עם טיולון בעוד באויסטר עשית זאת רק עם שלדה. ממליץ לנסות לקפל את האויסטר יחד עם הטיולון כדי שההשוואה תהיה נכונה.
כל עוד גרים בק.ק אני לא חושב שמשקל אמור להוות בעיה. בסך הכל מדובר בעגלת דחיפה ולא עגלת הרמה, ההרמה היחידה מתבצעת ברכב בהכנסה או בהוצאה, עניין שלוקח שניות ספורות. כפי שאני מסביר תמיד, יש קשר בין משקל קל לנוחות התינוק ולדעתי גם בנוחות הניוד. צריך להחליט על מה מתפשרים בסופו של יום זו הנוחות שלנו או הנחות של התינוקות. הדעה שלי, אנו כמובגרים יכולים להתמודד עם קצת משקל או קיפול גדול יותר ואילו התינוקות פחות יכולים להתמודד עם מושב צר יותר לדוגמא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןאלה29/09/2018
הי,
זקוקה להכוונה ועזרה בבחירת עגלה לילד ראשון. המבחר הענק ברשתות מבלבל, אנחנו מתלבטים בין אויסטר זירו לבין בוגבו בי 5
האילוצים שלנו כרגע הם:
קומה שנייה ללא מעלית, ללא רכב.
מחפשים עגלה שתהיה קלה לקיפול ולהעלות במדרגות ומעל הכל נוחה לתינוק. חברה המליצה על בוגבו בי 5, אבל אין לה את האילוצים שלנו החיסרון היחידי שאמרה זה שהיא נתקעת במדרכות משובשות ומצד שני הבנתי שאויסטר זירו היא בבלעדיות של בבייבי סטאר ולכן היתה סיבה שהמוכר לא הפסיק לשבח ולהמליץ רק אותה (אמר גם שהיא הכי קלה)
הלידה צפויה בתחילת דצמבר, האם יש דגמים ששווה לחכות להם? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
לגבי האויסטר, בנושא הניוד היא עדיפה על הבי, היא גם נוחה יותר לקיפול ולדעתי גם לתינוק אבל וזה האבל הגדול, הטיולון שלה חד כיווני, אני פחות ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים חשוב מאוד שהתינוק יהיה אל מול פני ההורה עד גיל שנה +. אי לכך אני פחות ממליץ עליה.
לגבי הבי, היא לא שיא השלמות בנוגע לנוחות הניוד ולדעתי גם בנוחות התינוק אך אלו הם הפשרות כאשר רוצים מוצר קל בעל קיפול קטן.
לגבי עגלות שעתידות להגיע, עד סוף נובמבר תגיע עגלה חדשה בפיתוח שלי שנקראת בייבי בוס טייגר, לדעתי תענה בצורה טובה לדרישות שלך ושל רוב הצרכנים לדעתי. לקחתי את רוב הדרישות כאן בפורום ואת הדברים החשובים שאני חושב שצריכים להיות בעגלה והכל הוטמע (או לפחות הרוב המוחלט) בעגלה. אחד הדברים שלי חשובים אישית הם יכולת ניוד ולכן בעגלה זו דאגתי שיהיו את הגלגלים הכי איכותיים שיש + מערכת קפיצים איכותית, לכן היא תעבור בהצלחה כל מדרכה משובשת וגם תהיה יעליה לשימוש בפארקים וגם טיפה מעבר. החיסרון נכון להיום שאין מקום שניתן לראותה מכיוון שכרגע יש דוגמא אחת שנמצאת אצלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלה30/09/2018תודה רבה על המענה המפורט והמהיר!
הלידה צפויה בתחילת דצמבר על שיהיה בעייתי לחכות עם עגלה עד סוף נובמבר, האם יש עגלות אחרות שאתה ממליץ עליהן מלבד הבוגבו בי 5 ו אויסטר זירו? המגוון בחנויות רחב ועודה סחרחורת ואני מחפשת להתמקד.
תודה ק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
לדעתי נכון להיום הבי עונה הכי נכון לדרישות. אפשר לבדוק את ארמדילו פליפ XT2 או סייבקס מיוס אך לדעתי מבין ה-3 הבי עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל מתאים לעגלהשני29/09/2018
היי קובי, אשמח אם תוכל לומר איזה חברות סל קל מתאימים לעגלה ג'ואי כרום דלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום שני,
כל הסלקלים של ג'ואי, בעיקר דגמי הISIZE
כל דגמי סייבקס, המומלצים הם אטון 5 או Q
כל דגמי מקסי קוזי, רובם טובים, לדעתי אם עדיין נמכר דגם המיקו יחד עם בסיס הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה משולבת קלה ויציבה ולא במחיר של בוגבומעיין29/09/2018
היי,
הייתי רוצה לבדוק אופציות לעגלות קלות ולא מדי יקרות. ראיתי מספר עגלות אך אני עדיין מתלבטת. כמו, סייבקס מיוס שאני קצת חוששת מגב הרשת של הטיולון בשל התמיכה בגב, הבידוד מקור ורוח בחורף וכן שהרשת תקרע בשלב מסויים ואצטרך לקנות טיולון חדש. בנוסף, ג'נה מיניום שבה הקיפול של הטיולון פחות נוח והאמבטיה לא נראית יציבה. מה דעתך לגבי הג'ואי פאקט (דגם הסיגנצר) שכולל גם אפשרות לאמבטיה, קצת חוששת שאינו יציב. לדעתך דגם הכרום (לא דלוקס) עדיף על פניו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום מעיין,
על הפקט אני פחות ממליץ מכיוון שיש לו טיולון חד כיווני. לדעתי וע"פ מחקרים רצוי שיהיה טיולון דו כיווני שהתינוק יהיה אל מול פני ההורה עד גיל שנה +.
הכרום הרבה יותר בסיסית ופשוטה מהג'נה או הסייבקס כמו גם יותר גדולה ומסורבלת בקיפול וגם יותר כבדה טיפה. מצד שני לדעתי היא נוחה יותר לתינוק וגם זולה משמעותית.
אם יש זמן עד סוף נובמבר, תגיע עגלה חדשה בפיתוח שלי שנקראת בייבי בוס טייגר, לדעתי תענה בצורה טובה לדרישות שלך ושל רוב הצרכנים לדעתי. לקחתי את רוב הדרישות כאן בפורום ואת הדברים החשובים שאני חושב שצריכים להיות בעגלה והכל הוטמע (או לפחות הרוב המוחלט) בעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למזרון מיטת יחיד/ילדיםלי28/09/2018
שלום
אשמח להמלצה על מזרן איכותי וללא חומרים מזיקים, ללא מעכבי בעירה. המתאים למיטת ילד 90*190
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום לי,
ככל שאני בדקתי את הנושא רק מזרנים עם ספוג צהוב או לבן אינם מכילים מעכבי בעירה. הם לא הכי אורטופדיים שיש אך לרובם יש גרסאות עם לטקס או ויסקו.
כמוכן במזרני קפיצים אין מעכבים אך הם מאוד יקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עגלת אקס ליין של אינפנטי? תודה!דולי28/09/2018
אשמח לדעתך המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום דולי,
לדעתי לא העגלה הכי מוצלחת שיש אך היא זולה מאוד. לדעתי בטווח המחיר הזה ג'ואי כרום תהיה עדיפה עליה בכל היבט.
אם מעלים טיפה את התקציב אז עגלות כמו סירקל ראבנה או סולה 2 יהיו ברמה עוד יותר גבוהה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה ראשונהרון28/09/2018
היי קובי,
אנחנו לקראת לידה ראשונה ומתלבטים בין שלושה סוגי עגלות:
1. בוגבו בי 5
2. אוייסטר
3. פג פרגו
חשוב לנו שהעגלה תהיה קלה מצד אחד (לעלות לקומה 3 בלי מעלית לסבתא לפעמים) וגם נוחה לתינוק מצד שני. אני מבין שאלה שני דברים שמתנגשים ולכן ההתלבטות.
בנוסף צריכים שיהיה קיפול נוח ולא מסורבל שיתאים לרכב בינוני (מאזדה 3).
מחפשים גם עגלה שתחזיק מעמד להרבה זמן, שתהיה נוחה גם בטיולון ושתהיה לשני הכיוונים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום רון,
אכן יש התנגשות בדרישות. האויסטר לדעתי פחות תתאים מכיוון שלדעתי הקיפול גדול מאוד כשמקפלים יחד עם הטיולון. בין הפג לבי יש טיפה יותר מ- 2 ק"ג הבדל במשקל והפג לאחר קיפול גדולה בכ- 30% לדעתי מהבי. מצד שני הפג יותר מרווחת ולכן לדעתי יותר נוחה לתינוק. אתם צריכים לבדוק אם פער המשקל והגדול של הפג זה דבר שאתם יכולים להתמודד איתו, אם כן אז ההמלצה לדעתי היא לכיוון הפג ואם לא אז הבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
רון28/09/2018תודה רבה קובי על המענה!
האם אתה חושב שיש דגם אחר של בוגבו שיכול להתאים לנו למעט הבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום רון,
לדעתי לא. הדונקי זה בעיקר לתאומים. הפוקס החדשה מקפלת בצורה מאוד מסורבלת עם הטיולון ומחייבת 2 ידיים, כמוכן לדעתי עדיף לקפל אותה ללא הטיולון מה שיצריך עוד פעולה של פירקו. הקמיליון מחייבת לפרק את הטיולון טרם הקיפול. כולמר כולן די מסורבלות בעניין הזה. אם העגלה הייתה נשארת במחסן למטה או ברכב זה כבר סיפור אחר, או לחלופין אם תמיד יוצאים שניים ויש מי שיעלה עם התינוק ומי שיעלה עם העגלה אז אפשר לקחת בחשבון. לדעתי לאדם אחד יהיה מאוד קשה לעלות קומות יחד עם העגלה ותינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על רכישת עגלההדר28/09/2018
היי צריכה ללדת בסוף ינואר. יש לי הזדמנות שקרוב משפחה נוסע לאילת לקנות עגלה בזול.
2 שאלות:
- האם כדאי לרכוש עכשיו באילת או להמתין ליציאת דגמים חדשים ומתי הם צפויים לצאת?
- גרה בקומה 2 עם מעלית אך להורים אין מעלית קומה 3. האם האמבטיה של הבוגבו בי נוחה גם שהתינוק ישאר בה לישון בבית או שהיא מאוד צפופה ולא נוחה ולוקחים אותה רק מבחינת אילוץ משקל ומקום?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום הדר,
לדעתי האמבטיה של הבי צרה מאוד לשנת לילה. אפשר לרכוש לול קמפינג שיכול להתנייד איתכם ואז לא להיות תלויים בעגלה, לחלופין אפשר לשכור עריסה אם זה לבית הסבתא או לרכוש מיטה קטנה שתהיה קבועה ותשמש לשנתיים (אבל היא לא מתקפלת).
אם בכל זאת רוצים להיות עם העגלה צריך למצוא עגלות עם אמבטיה ענקית לדעתי.
לגבי דגמים חדשים, יתחילו לדעתי טיפטופים בנובמבר ודצמבר/ינואר כבר יכנסו הרוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגם מאמאס אנד פאפא'ס 2019אלה28/09/2018
בוקר טוב,
האם ידוע לך אם אמור לצאת דגם חדש של עגלת מאמאס אנד פאפא'ס לקראת שנת 2019? ואם כן, שווה לחכות או עדיף את הדגמים הישנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום אלה,
לא ראיתי משהו חדש מהיצרן רק עיצובים/מהדורות מיוחדות לדגמים הקיימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי. מה דעתך על עגלה מגיל לידה Agis M-Air4מירב27/09/2018
או Affinity או SMILE או B-Motion Plus של סייבקס? שמתי לב שדגמים אלו פחות נפוצים...
ומה עם סייבקס בליוס או פריאם?
אשמח לשמוע את המלצתך לתקציב עד 3000 ש"ח
בעיקרון מה שחשוב לי :
קיפול קל
שיחסית לא תהיה מאוד כבדה
שלא תהיה מהמגושמות
טיולון מתהפך ונשכב ל 180 מעלות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום מירב,
לדעתי דגמים לא מוצלחים, ככל הנראה שלא רק דעתי כי הם לא צלחו במכירות בארץ וככל שידוע לי ברוב המדינות בעולם.
הבליוס הוא דגם חדש יחסית, מכירתית הוא מצליח יותר מהדגמים שמנית (מנית גם 2 של ברייטקס). לדעתי גם לא דגם מוצלח, נוחות הניוד די בינונית לדעתי, אני לא אוהב שכאשר משכיבים את מושב הטיולון הוא נשכב מעבר לידית הדחיפה, מה שלדעתי יקשה מאוד על ההורה בדחיפת העגלה ולא יאפשר תליית תיק על העגלה.
הפריאם הוא דגם פרימיום, לדעתי המוצלח ביותר של החברה אך לדעתי גם חורג מהתקציב, גם כבד מאוד וגם מסורבל בקיפול ולכן פחות עונה לדרישות.
הייתי ממליץ לבדוק עגלות כמו איי.בי.סי דיזיין סירקל ראבנה או סלסה, מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT2 או סולה 2, פג פרגו בוק שאיכשהו יכולה להיכנס לתקציב אך עם השידרוגים שלדעתי הכרחיים היא תחרוג ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי תודה רבה!
מירב28/09/2018מה עדיף לדעתך מבין סולה 2 וארמדילו פיליפ XT2?
האמבטיה בארמדילו נראית לי קצת צרה, לא?
והאם הקיפול בשתי ידיים בסולה לעומת יד אחת בארמדילו הוא בעייתי?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/09/2018שלום מירב,
קודם כל האמבטיות זהות בגודלן, למרות שלא נראה כך.
הקיפול בסולה מאוד קל, לדעתי זה בכלל לא קריטי אם זה ב-2 ידיים או אחת. בכל מקרה כדי להרים לרכב נצטרך 2 ידיים כך שבכל מקרה ברוב המוחלט של המקרים לא נקפל את העגלה יחד עם תינוק על היד. אי לכך לדעתי אין משמעות לקיפול ביד אחת או 2.
לגבי מה עדיף, לדעתי הסולה נוחה יותר בניוד, לדעתי היא חזקה ויציבה יותר, הפליפ הרבה יותר קטנה לאחר קיפול ובגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים. לדעתי לא הכי קריטי היות ושוב, קיפול עגלה עושים פעמים ספורות במהלך היום לעומת ניוד שזו הפעולה המרכזית של העגלה במהלך היום וכאן הסולה עדיפה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על אינגליזינה אפטיקהשירן27/09/2018
שלום רב, אשמח לחוות דעת לגבי אינגליזינה אפטיקה ולגבי הדונה.
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום שירן,
לגבי האפטיקה, מדובר בעגלה חדשה כך שכרגע קשה לחוות דעה על אמינות ושרידות המוצר.
ממבט ראשון ובדיקה פיזית שלי, נוחה מאוד לתינוק, די נוחה בקיפול אך טיפה גדולה, ממליץ לבדוק ברכב טרם הקנייה, נוחות הניוד סבירה, קצת קשה לעליה וירידה ממדרכות כי לדעתי אין לה קפיצים טובים. הגגון של הטיולון לא מוצלח ויציב מספיק לדעתי.
דונה הוא מוצר שאני פחות ממליץ עליו, גם בגלל שלא בריא שתינוקות ישהו בסל קל יותר מדי, גם אורטופדית וגם לדרכי הנשימה, הדונה הוא מוצר שיגרום לשהייה ארוכה מהרגיל בסל קל.
כמוכן ישנם סלקלים עם דירוג בטיחותי עדיף עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין הדונה לדונה פלוסהודיה27/09/2018
האם יש הבדל בין הדונה לדונה פלוס מבחינת מבחני בטיחות ?
האם הוא מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום הודיה,
לדעתי לא יהיו הבדלים אך הפלוס טרם נבחן, ככל שידוע לי ההבדלים הם קוסמטיים בלבד.
כמוכן ממליץ מאוד להיזהר, נמכרים ברשת (בעיקר באתרים סיניים) חיקויים של הדונה, לא להתפתות למחיר, לדעתי סכנת נפשות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו דגם 2019יעל27/09/2018
היי,
ראיתי היום בחנות דגם של פג פרגו שנת 2019, אני חושבת שמדובר בבוק קלאס עלית. אשמח לדעת מהן החסרונות שלה (כי את היתרונות קל למצוא) וגם לדעת איך הסלקל שמגיע עם הדגם הזה, האם עבר מבחני ריסוק? האם הוא מומלץ לשימוש והאם יש לו בסיס שניתן לקבע לרכב?
כמו כן אשמח לדעת מה ההבדלים בין דגמי 2019 ל2018.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/09/2018שלום יעל,
נתחיל בכך שאין הבדל בין 18 ל 19 פרט לעיצובים. יהיה דגם נוסף ב19 על בסיס הבוק אך הוא לא יקרה בוק, לדעתי פחות מוצלח וסביר שיותר יקר.
הסל קל של פג נחשב מעולה מבחינה בטיחותית. הוא לדעתי פחות נוח לתינוק מהתמחרים: סייבקס או מקסיקוזי שגם מתחברים על הבוק בעזרת מתאם ולא ישירות כמו הפג.
החסרונות של הפג לדעתי:
נוחות התפעול שזה אומר, הרכבה של האמבטיה והטיולון על השלדה מאוד מסורבלים, כנ"ל של הסל קל המקורי.
נוחות הניוד טובה אך עם משקל של תינוק על העגלה + ציוד יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת איתה מדרכות, ברוב המקרים זה יצריך עזרה של הרגל בעליה או ירידה.
האמבטיה והטיולון מאוד קשים ולכן לדעתי דורשים תוספת מזרנים 1 לאמבטיה (עדיף לדעתי אוניברסלי ולא מקורי) ועוד 1 לטיולון (מומלץ קומפי קוש). כמוכן אני ממליץ לשדרג לשלדת S ולכן החסרונות הנוספים האלו הם בתוספת מחיר לעגלה, לדעתי הם הכרחיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל28/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מזרן תינוק dormienteיעל27/09/2018
שלום,
נתקלתי באתר של המזרן dormiente
שטוענים שמיוצר מחומרים ידידותיים ולא רעילים בלבד.
האם יש ביקורות עליו? לא ראיתי המלצות..
האם מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/09/2018שלום יעל,
מדובר במזרן סופר יקר שנמכר ככל הנראה ביחידות בודדות, אי לכך יהיה קשה לקבל חוות דעת ממשתמשים.
לפי נתוני היבואן נראה שמדובר במזרן איכותי, מעבר לזה איני יודע להרחיב. כן ממליץ במידה והולכים לכיוון לבדוק מול מכון התקנים שיש למוצר אישור + אישור תקף למשלוח האחרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)