פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון מומלץ- גו'אי פקט או ta tay
    עינת
    15/10/2018

שלום רב,

מחפשת טיולון מגיל לידה (לתינוק בן 5 חודשים), אין צורך באמבטיה יש לי נפרדת.

מתלבטת בין ג'ואי פקט לטאי טאי דגם 2018.

הטיולון צריך להיות נוח, לא קליל מדי ולא יציב, צלון גדול כמה שיותר, קיבול ספר, טיולון קל ואמין.

איזו עגלה מומלצת יותר?

שתי העגלות די קרובות במחיר אך אני חוששת שג'ואי לא יציבה והריפוד שלה פחות נוח.

תודה!

עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום עינת,

בכל הקשור לנוחות התינוק ונוחות הניוד הטאי טאי עדיפה בענק לדעתי. היא יותר נוחה לנסיעה בגלל הגלגלים הגדולים יותר, המושב יותר מרווח ולכן נוחות הניוד עדיפה, גם הגגון טיפה יותר מצל, סל החפצים גדול יותר.
    בכל הקשור לנוחות הורה הג'ואי יותר נוחה כי היא יותר קלה ויותר קופמפקטית לאחר הקיפול. בשיטת הקיפול עצמו שתיהן נוחות ואין העדפה למי מהן.

חשוב לקחת בחשבון שהטאי טאי היא יותר עגלה מאשר טיולון ויש כאלו שיעדיפו בעתיד לרכוש טיולון קל וקומפקטי יותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עינת
    16/10/2018

תודה רבה קובי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת אינגלזינה שינויים בשנים
    Alina Surovizky
    15/10/2018

שלום קובי רציתי לברר מה השוני בין העגלות אינגלזינה בשנים 2015-2018 חוץ מהמחיר:)הציעו לנו עגלת אינגלזינה של השנה 2015 אך ממה שנראה הגלגלים מאוד קטנים ולא הכי עמידים.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום אלינה,

לא נעשו יותר מדי שינויים. השינוי הבולט זהו בהחלט גודל הגלגל, גם בתצורתה כיום לדעתי העגלה לא הכי נוחה לניוד ולכן עם גלגלים יותר קטנים אז לדעתי נוחות הניוד עוד פחות טובה.
    האמבטיה וטיולון די זהים רק ש-18 האמבטיה מגיעה מרופדת טוב יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל לתינוק בן 7 חודשים
    הילה
    15/10/2018

היי קובי,

אנחנו רוצים לקנות כסא אוכל לתינוק בן 7 חודשים.
    קיבלתי המלצות על הכסא של איקאה אבל מצד שני ראיתי גם כסאות ב1000 שקל ומעלה שזה פער מטורף.
    אין לנו בעיה להשקיע, מה ההבדלים המשמעותיים בין הכסאות הקיימים ועל מה היית ממליץ? חשוב לנו שיהיה קל לניקוי.
    תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום הילה,

היתרונות בשל איקאה: מחיר, קל מאוד לניקוי, קל במשקל ולכן קל לנייד בבית ממקום למקום אם צריך.

חסרונות: לא מתקפל, המגש לא מתכוונן, אין מצבי גובה או מצבי שכיבה (לדעתי שכיבה לא הכרחית אלא אם מאכילים עם בקבוק). אין לו ריפוד שזה מה שמקל בניקוי אך לדעתי זה פחות נוח, אין תמיכה לרגליים.

באופן כללי אני ממליץ עליו ככיסא שני או לגילאים יותר בוגרים.

הייתי ממליץ על כיסאות באזור ה- 300 ש"ח שיש להם מצבי גובה, תמיכה לרגליים, ריפוד טוב שקל להסיר ומגש מתכוונן. כולם יהיו ניתנים לקיפול רק לוודא שזה קל לכם לביצוע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, יש המלצה על דגם ספציפי?

הילה
    16/10/2018

תוגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום הילה,

עברתי קצת על מחירים וראיתי שצ'יקו פולי נמכר אונליין ב- 439, לדעתי כסא מצויין שבעבר נמכר סביב ה- 700 ש"ח, לדעתי נותן תמורה מצויינת למחיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת פג בוגבו אינגליזינה
    אפרת
    14/10/2018

היי קובי, אחרי קריאה רצינית בפורום הלכנו להתרשם היום מעגלות

כרגע אנחנו מתלבטים בין שלוש עגלות עיקריות:
    פג פרגו , אינגליזינה ( טרילוגי או אפטיקה), ובוגבו בי 5

אשמח למענה לשאלות:
    1. האם יש הבדל משמעותי במנחי הישיבה בטיולון בין העגלות הללו? ונוחות הישיבה של התינוק? מה לגבי מצבי שכיבה?

2. אני התרשמתי שהאינגליזינה והבוגבו די דומות במשקל ונוחות הקיפול, אני מתלבטת מה היתרון של הבוגבו כי ההבדל במחיר הוא משמעותי , וכרגע אני רואה בעיקר יתרונות לאינגליזינה טרילוגי- אמבטיה מרווחת מאוד ( אמורה ללדת בדצמבר), טיולון שמרווח יותר לפחות במראית עין , מה ההבדל בין העגלות מבחינת נוחות הניוד? אנחנו גרים בעיר אבל עוברים לקיבוץ בעוד כחצי שנה ( אם כי רוב הדרכים סלולות) .
    3. האם לדעתך ההבדלים בין האינגליזינה טרילוגי לאפטיקה משמעותיים?
    4. לגבי הפג, התרשמתי שהיא נוחה לניוד בחנות , אבל המוכר התעקש שבעליות אני לא אסתדר איתה כי היא מאוד כבדה ( אני נמוכה ורזה מאוד ) . כן הרגשתי שהיא יותר קצת יותר מסורבלת בהשוואה לאינגליזינה, אבל ראיתי שכתבת שהניוד שלה טוב יותר . אשמח לדעת איך זה בא לידי ביטוי, ובכלל איך אפשר להתרשם מזה כשהולכים זמן קצר בחנות

כמו כן, לא הספקתי לראות את הסייבקס מיוס, רציתי לדעת מה היתרונות שלה בהשוואה לעגלות שציינתי

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת פג בוגבו אינגליזינה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2018

שלום אפרת,

1. בכל העגלות האמבטיות זהות פרט לגדול הפנימי. ההבדל בין הבי לאינגלזינה או הפג משמעותי, לדעתי בפג ואינגלזינה אפשר למשוך בכיף עד גיל חצי שנה + ואילו בבי המקסימום יכול להיות 5 עד 6 חודשים ולדעתי בלידות חורף עם לבוש עבה פחות מזה, מהכרותי ממקרים שונים זה בדרך כלל בין 3 ל 4 חודשים בלידות חורף.
    2. האינגלזינה טרילוג'י והבי די זהות במשקל אך האפטיקה כבדה משמעותית מהן! חשוב לא לבלבל.
    היתרונות המשמעותיים של הבי על אינגלזינה לדעתי הם:
    יכולת ניוד הרבה יותר טובה, יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות, סל חפצים יותר גדול ונגיש, מושב עם תמיכת גב קשיחה מלאה, בטירלוג'י זה חלקי.
    מצד שני הטרילוג'י יותר מרווחת לתינוק וגם יותר זולה. לגבי עד כמה הבדלי הניוד שונים או משמעותיים עבורכם, זו החלטה שלכם. הייתי ממליץ לעשות מבחן ולשים 9 עד 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה ובכך לקבל מושג על ההבדלים ועד כמה הם יכולים להיות משמעותיים לכם.
    3. מדובר בשתי עגלות שונות. האפטיקה הרבה יותר כבדה והרבה יותר גדולה בקיפול, מצד שני יותר נוחה לניוד, עם סל חפצים גדול ונגיש יותר, עם מושב בעל תמיכת גב קשיחה מלאה.
    בכל הקשור לניוד ונוחות לתינוק לדעתי היא עדיפה על הטרילוג'י. בכל הקשור לנוחות ההורה הטרילוג'י עדיפה.
    4. הפג דומה לאפטיקה ולכן יותר נוחה לניוד מהטרילוג'י לדעתי, בעיקר עם משדרגים לשלדת S. יחד עם זאת אין לה ידית טלסקופית ולכן קשה מאוד לעלות ולרדת מדרכות (יש דגמים חדשים עם ידית טלסקופית אבל אז המושב יותר צר ואני פחות ממליץ עליהם). כפי שהסברתי בסעיף הקודם, ניתן להתרשם בחנות אם תעשו הכל לבד ללא מוכרן לצידכם. שימו משקל בעגלות לתטיילו איתן, נסו לאחר לימוד מצד המוכרן לנסות לבד לקפל, לתפעל (להוציא אמבטיה וטיולון), לבדוק ברכב וכו'.
    סדרת המבחנים האלו תיתן לכם נקודת מבט נכונה ואמיתית יותר לדעתי.

המיוס לדעתי פחות טובה מהבי, אין למושב תמיכת גב קשיחה, הניוד לדעתי פחות טוב מהבי ולכן אני ממליץ עליה פחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת פג מול ארמדילו
    אלומה
    14/10/2018

היי,
    מתלבטים בין עגלת פג בוק לבין ארמדילו.
    אשמח לדעת את היתרונות החסרונות שלהן - אחת מול השנייה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת פג מול ארמדילו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2018

שלום אלומה,

לדעתי הפג נוחה יותר לתינוקות ואילו הפליפ להורים. הפג כבדה יותר וגדולה יותר לאחר קיפול אבל בתמורה אנו מקבלים אמבטיה וטיולון מרווחים יותר, גלגלים יותר גדולים ולכן הניוד יהיה יותר נוחה (בעיקר אם משדרגים לשלדת S). הפליפ יותר קלה במשקל ובעלת קיפול יותר קטן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלומה
    15/10/2018

אני מסכימה איתך שמבחינה חיצונית נראה שהפג גדולה ומרווחת יותר אבל כשמודדים עם מטר מגלים שזה די אותו דבר כי האמבטיה של הפג מתרווחת למעלה (התינוק לא מגיע לשם) מול הארמדילו שהאמבטיה שלה ישרה עד למעלה. יש יגידו שאפילו הארמדילו ארוכה יותר (אם מכניסים את המזרן שלה לפג, הוא מתאים).
    מה שעוד - האמבטיה של הפג היא מפלסטיק בצד של התינוק, מה שנראה כחיסרון.
    מבחינת השדרוג של שלדת הs אתה מתכוון למרווח של ה51 מול ה57?
    ממש הלכתי לאיבוד! הייתי בטוחה שהפג רמה מעל לטובת הילד ולכן גם המחיר הקצת יותר יקר ועכשיו אני לא בטוחה..
    אשמח שוב לדעתך על הנתונים שרשמתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

אלומה
    15/10/2018

ועוד משהו - כנ"ל הטיולון - אצל הארמדילו מרגיש יותר רך ונעים מול ניפוח בהרבה בד אצל הפג. ומחינת האורך - אצל הארמדילו ארוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום אלומה,

לגבי האורך, הפג טיפה יותר קצר אך לדעתי זה פחות משמעותי, עדיין המושב מספיק ארוך. לדעתי הרוחב יותר חשוב, זה יורגש ככל שהתינוק יגדל ובעיקר בחורף עם לבוש עבה יותר + מעיל / חרמונית ושמיחכה עבה.
    מסכים לגבי הריפוד, לדעתי בפג התקמצנו על הריפוד באמבטיה ובטיולון ולכן תמיד אני ממליץ לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון, זה כבר יהפוך את המושב להרבה יותר נח וגם נעים בהשוואה לארמדילו ובעצם בהשוואה לכל עגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי קניית עגלה
    רעות
    14/10/2018

היי, מבקשת להתייעץ לגבי קניית עגלה-
    אני מאוד נמשכת לעגלות הגבוהות והמעוצבות - מימה קסרי וסטוקי.
    אני קטנה יחסית ובעלי גבוה מאוד (לכן מחפשים משהו שיכול להתאים לשנינו) .
    בכל אופן, יצא לי להסתכל על העגלה החדשה של מימה- מימה זיגי. מה דעתך עליה? היא לא מהעגלות הגבוהות אבל נראת מאוד פרקטית לטווח הארוך (אמבטיה וטיולון) .
    לסיכום - מתלבטת בין שלושת העגלות האלו - סטוקי אקספלורי החדשה, מימה קסרי ומימה זיגי.
    אודה לחוות דעתך המקצועית בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי קניית עגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2018

שלום רעות,

לא הייתי ממליץ על אף אחת מהן.

1. מימה זיגי: לדעתי יקרה בלי שום סיבה מוצדקת לדעת. יש לה טיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה + אי לכך אני לא ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני, מלבד זה אין מדרך רגליים מתכוונן, הגלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד בינונית לדעתי.

2. סטוקי: נוחה מאוד לניוד, גבוהה וגם מתכווננת בגובה כך שלצורך שלכם זה מעולה. לצערי ולדעתי החסרונות שלה גוברים על זה, כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה לא ניתן להשכיבה אותו למצב שכיבה בגלל המוט. הטיולון יחסית קטן לדעתי גם באורך וגם ברוחב. מאוד קשה לתפעול ובעיקר לקיפול כמוכן מצריכה פירוק של הטיולון טרם הקיפול, פעולה מסורבלת, בעיקר כאשר הטיולון פונה לכיוון שלכם.

מימה קסארי: כבדה מאוד, גדולה בקיפול, הבדים לדעתי לא מוצלחים ויוחלפו בדגמים של 2019, גגון לא יעיל, אין מדרך רגליים מתכוונן, האמבטיה והטיולון חולקים מרכב משותף, לדעתי זה יוצר חיסרון שמידה ורוצים לעשות רוטציה בין האמבטיה לטיולון בזמן המעבר לטיולון. לדעתי מאוד קשה לעליה וירידה ממדרכות.

הייתי ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה אשר דומה בסגנון לסטוקי ולקסארי, לדעתי יותר פרקטית, יותר קלה במשקל ונוחה לניוד. גבוהה, בעלת ידית טלסקופית ולכן מתאימה לשני הגבהים.
    אפשר גם לבדוק את אינגלזינה אפטיקה שיש לה גם ידית טלסקופית, יחסית כבדה אבל נוחה מאוד לקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רעות
    16/10/2018

קובי תודה רבה על המענה.
    מה דעתך על עגלת סייבקס פריאם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום רעות,

גם עגלה כבדה מאוד, מסורבלת מאוד לקיפול וגדולה לאחר הקיפול. יחד עם זאת עדיפה על כל העגלות שרשמת בשאלה העדיפה, בעיקר בזכות הטיולון שמגיע לשכיבה מלאה ומרווח טוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון שני שכיבה מלאה
    שירה
    14/10/2018

שלום קובי
    אנחנו רוצים לקנות טיולון לתינוקת שלנו בת ה4 חודשים.
    יש לנו את הפג פרגו בוק (עדין משתמשים באמבטיה) אבל ממש קשה להתנייד כי כרגע גרים בקומה 4 בלי מעלית.. ןאפילו לרכב מאוד כבד לי להרים ..

על מה היית ממליץ כטיולון שני ? חשוב לנו שתהיה :
    שכיבה מלאה
    משקל ממש קל
    ומחיר לא יקר (עד 700 שח פחות או יותר)
    תודה רבה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון שני שכיבה מלאה

הוספת תגובה

• הוספה

שירה
    14/10/2018

אני יודעת שזה ממש לא מומלץ לתינוקות כ"כ קטנים אבל זה ממש הכרחי לי ליציאות קצרות וכד'

אז אשמח להמלצה על משהו שהכי יתאים לגיל כזה
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2018

שלום שירה,

בדרך כלל הייתי ממליץ על טיולון דו כיווני אך בתקציב אין אופציות כאלו. כטיולון חד כיווני הייתי ממליץ על טיולון מאמ שנכנס לתקציב, מאוד קל במשקל, בעל קיפול מאוד קטן, גגון טוב, מדרך רגליים מתכוונן ומעקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שירה
    15/10/2018

תודה על התשובה
    וקיים טיולון קל מאוד עם שכיבה מלאה? ראיתי שהמאמ זה 170 מעלות
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום שירה,

אין ממש שטוחה אבל קרוב לכך, האיזי ווקר XS או המקסי של איזי בייבי די קרובות לכך אבל גם יקרות יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית טיולון קל ונוח
    תמר
    13/10/2018

שלום,
    אנחנו מעוניינים ברכישת טיולון פשוט לבת שנה וחצי. הדגש הוא על קיפול נוח, טיולון קל וניוד נוח.
    כמו כן מעוניינים שהמחיר לא יהיה יקר.
    ראינו את הטיולון של BIBA M נראה לנו טוב. על מה אתה ממליץ? האם באמת הטיולון של יויו הוא הטוב ביותר? שווה לקנות אותו למרות המחיר?

תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    קניית טיולון קל ונוח

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2018

שלום תמר,

הביבה מתקפל גדול יחסית לטיולון, נוחות הניוד לא ברמה הכי גובהה שיש לדעתי.
    הקיפול נח והמשקל יחסית קל.

הייתי ממליץ לבדוק את טיולון מאמ שגם נמכר סביב מחיר דומה, יותר קל לקיפול ויותר קומפקטי לדעתי.

היויו הרבה יותר נח לניוד מהשניים שצויינו. המותג הוכיח אמינות וכושר שרידות כך שעבור המחיר הגבוהה יש קבלות לדעתי.
    מצד שני אם נשווה למאמ או הביבה אין לו מדרך רגליים מתכוונן (נכון להיום יהיה בעתיד), הגגון יחסית קטן והשכיבה לא שטוח לחלוטין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה ראשונה נוחה לקיפול
    יערה
    13/10/2018

שלום קובי,
    אנחנו זוג עם הפרש גבהים משמעותי (1.54 ו1.93), גרים במושב, עם מדרגות בכניסה לבית.
    בנוסף חשוב לנו עגלה שתהיה נוחה לקיפול לאוטו, וכמובן שתהיה נוחה לתינוקת. נשמח להמלצותיך!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2018

שלום יערה,

הייתי ממליץ על איי.בי.סי דיזיין סלסה, החסרונות קודם כל: מעט כבדה (אך לא נוראית), גדולה לקיפול ולכן טיפה מסורבלת.
    מצד שני נוחה לגבוהים ולפחות גבוהים בזכות ידית טלסקופית.
    נוחה מאוד לניוד, אם צריך לעלות מעט מדרגות נוח מאוד לעשות זאת.

אופציות יותר קלות מבחינת משקל וגודל קיפול אך נמוכות, לא בידית האחיזה אלא במיקום של האמבטיה והטיולון, לכן אדם גבוהה יאלץ לאמץ את הגב, כל עוד זה אדם שלא סובל מבעיות גב לא צריכים להרגיש חיסרון גדול.
    הידית טלסקופית כך שהיא תתאים לגבהים שונים.
    האופציות הן בי 5 או ארמדילו פליפ XT2.
    אם הלידה לאחר נובמבר בעוד כחודש תגיע עגלה בשם טייגר שגם עונה לדרישות האלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארמדילו מול אינגלזינה אפטיקה
    אילנה
    12/10/2018

שלום קובי, אנחנו מתקשים בבחירה בין 2 עגלות אינגלזינה אפטיקה או ארמדילו של מאמס.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/10/2018

שלום אילנה,

לדעתי הבחירה צריכה להיות קלה.

הארמדילו יותר קלה (באופן משמעותי) ויותר קטנה לקיפול כך שלך היא תהיה יותר נוחה לדעתי. מצד שני המושב והאמבטיה יחסית צרים ולכן לדעתי ישפיעו על נוחות התינוק.

האינגלזינה יותר מרווחת לתינוק וטיפה יותר נוחה לניוד כך שלדעתי תהיה נוחה יותר לתינוק ופחות לכם.

הבחירה היא למעשה מה אתם מעדיפים את הנוחות שלכם או של התינוק. באם בחרתם אפטיקה האם אתם יכולים להתמודד עם המשקל והגודל שלה?
    באם לא אז הארמדילו היא אופציה טובה שכן נוחות התינוק אמנם לא ברמה של האפטיקה אך גם לא נוראית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירה של עגלה ראשונה
    מור
    12/10/2018

היי קובי!
    אנחנו צריכים לקנות עגלה ראשונה. עמוסים מאוד מכל המותגים, מחירים והיצעים שיש בשוק הזה. אנחנו לא נעולים על שום מותג, ושמות מותגים לא חשובים לנו בכלל.
    כן חשוב לנו: שלא תהיה כבדה מאוד, קיפול יחסית נוח ויחד עם זאת נוחה לתינוק/ת ולא מאוד נמוכה כי בעלי גבוה.

האם קיימת עגלה שעונה על הקריטריונים והמחיר שלה סביר? שתהיה גם משולבת עם אמבטיה, טיולון וסלקל? אנחנו לא מעוניינים לקנות כל דבר בנפרד.

תודה רבה מראש,
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    בחירה של עגלה ראשונה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/10/2018

שלום מור,

אכן השוק עמוס עד בלי סוף. מבין שאפשר להתבלבל ולכן חשוב להבין:
    1. אין עגלה מושלמת אך יש אולי כזו שתהיה מושלמת לצרכים שלכם ושל התינוק שלכם.
    2. חשוב לדעתי שככל שהעגלה תהיה יותר נוחה לתינוק, נוחה לניוד, גובהה ועוד כך משקלה יטפס, היא תהיה גדולה יותר, מסורבלת יותר לקיפול וגדולה יותר לקיפול. יש כמובן את ההפך, ככל שנוחות ההורה תהיה גבוהה שזה אומר משקל קל, קיפול נח, גודל קופמקטי כך לדעתי נוחות התינוק תרד ונוחות הניוד (שלדעתי גם יש לזה השפעה על נוחות התינוק).
    3. רשימת דרישות מהעגלה והכרה בחסרונות שלה וידע או יכולת שאפשר להתמודד איתם יקלו על הבחירה וגם על החיים בזמן השימוש.

אז אם קראת עד לכאן סביר שהבנת שיש התנגשות בדרישות.
    כמוכן איני ממליץ לרכוש עגלה שכוללת את הסלקל שלה. סלקל בראש ובראשונה הוא מוצר בטיחותי לרכב ולא אביזר של העגלה. יש חברות שהמקצועיות שלהן זה עגלות ויש חברות שהמקצועיות שלהן זה סלקלים ולכן הייתי ממליץ להתמקד בעגלות שיש להן אמבטיה וטיולון ומתאמים לסלקלים מובילים כמו סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף או ג'ואי.

אם מוכנים להתפשר על משקל יחסית סביר של 11 ק"ג וקיפול טיפה גדול אך נוח לתפעול הייתי ממליץ על איי.בי.סי דיזיין סלסה שסופר נוחה לניוד, גובהה, מאוד מאוד מרווחת לתינוק ובמחיר מאוד סביר.
    אפשר לבדוק את פג בוק שדומה לסלסה ביתרונות אך לדעתי פחות נוחה לניוד ופחות נוחה לגבוהים.
    כנ"ל לגבי אינגלזינה אפטיקה שכן נוחה לגבוהים אך כבדה יותר מהשתיים להעיל.

אם רוצים מוצר קל יותר, בעל קיפול קטן יותר ומוכנים להתפשר מעט על רוחב העגלה ונוחות הניוד אפשר לבדוק את ארמדילו פליפ XT2. אם יש זמן עד הלידה לדעתי עגלת הטייגר שתגיע בעוד חודש לארץ תענה מעולה לרוב הדרישות, נוחות קיפול, גודל קיפול קומפקטי, נוחות ניוד, משקל קל יחסית, יחסית לעגלות קטנות די מרווחת. מחיר סביר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומחירים?

מור
    13/10/2018

תודה רבה על התשובה המפורטת וההשקעה!

כשאתה כותב מחיר סביר, סביב מה הוא נע בערך? והאם המחיר כולל רק אמבטיה וטיולון, או גם מתאמים לסלקל וסלקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2018

שלום מור,

מחיר סביר הכוונה לסביב ה- 3000 ש"ח, זה סביר לדעתי כי יש עגולת שנמכרות סביב ה- 5000 ש"ח וצפונה ומן הסתם יש זולות מ-2000 כך שזה די האמצע ולכן סביר לדעתי.

בדרך כלל המחיר לא כולל סלקל אבל אין לי שליטה מלאה על מחירי השוק כיוון שמול החנויות יש את גורם המיקוח ולכן בחלק מהמקרים נותנים סל קל מתנה, סל קל בחצי מחיר, הנחה משמעותית וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על שתי חברות של עגלות וחוות דעת בהקשר לסלקל וכיסא בטיחות
    רחלי
    12/10/2018

שלום קובי ,

קראתי תגובתך לגבי עגלת אינגליזינה אפטיקה והבנתי שאין עדיין מספיק מידע . אז אשמח לחוות דעת לגבי אמינות החברות אינגליזינה ומאמס אנד פאפס בעניין שרידות ותקינות העגלות .. במאמס אנד פאפס התרשמנו מהדגמים : אוקרו וארמדילו
    נראה כי חוץ מעיצוב , מסת העגלות של חברה זו גבוהה כך שהדבר מקשה על תהליך קיפול העגלה שחשוב לנו .

כמו כן , אשמח לדעת על אילו סלקלים וכיסאות בטיחות אתה ממליץ ( בטיחות לתינוק וקלות משקל ) .. אין בכוונתנו לחבר סלקל לעגלת התינוק .

תודה רבה מראש על המענה .

הוספת תגובה

• מוסיפה לשאלתי

רחלי
    12/10/2018

אנו גרים בקומה 2 ללא מעלית ואנו מתכננים להשאיר העגלה ברכב
    אנו נכנסים לתקופת חורף ומעוניינים בראש ובראשונה בנוחות ובטיחות התינוק בעגלה .
    אציין שאנו הורים בגובה ממוצע ( לא גבוהים )
    מי מהדגמים : מאמס אנד פאפס ארמדילו / אינגליזינה אפטיקה / סלסה אי בי סי דזיין מתאים לדרישות?

ומי הסלקל המומלץ ביותר כיום ?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/10/2018

שלום רחלי,

ראשית לדעתי אם הסלקל יהיה קבוע ברכב בהחלט הייתי ממליץ לשקול לוותר עליו ולרכוש מראש כיסא בטיחות, כך תחסכו סכום של כמה מאות שקלים. הכיסא הכי מומלץ לדעתי מלידה הוא צ'יקו נקטספיט בעל דירוג בטיחותי מקסימילי ובזווית שכיבה כמעט זהה לשל סלקל. הוא גם מתאים עד משקל 30 ק"ג כך שזו קנייה לטווח סופר ארוך ושווה את ההשקעה בו (בנוסף כפי שהתחלתי זה יחסוך את קניית הסלקל).

לגבי עגלות.
    מאמאס אנד פאפאס, האוקרו והארמדילו חולקים אמבטיה וטיולון זהים במימדים כך שאיני מוצא סיבה לרכוש את האוקרו שיותר כבדה באופן משמעותי ואין לה ערך מוסף למשקל (מילא הייתה יותר מרווחת לתינוק), נוחות הניוד שלה אמורה להיות עדיפה אך אני לא מוצא הבדל עצום שמצדיק את הפרש המשקל, משמע הפרש המשקל לדעתי נובע מעיצוב, אני לא בעד לסבול בשביל מראה העגלה.

האינגלזינה שוקלת כמו האוקרו רק מציע אמבטיה וטיולון יותר מרווחים, יכולת הניוד טובה ודומה לאוקרו ולכן אם כבר הובן קודם שאיני ממליץ על האוקרו כעת זה עוד יותר ברור מכיוון שהאפטיקה עדיפה עליה ולפחות נותנת ערך מוסף למשקל הכבד. החיסרון שלה הוא בסלקל שלא ניתן לחבר עליה סלקלים של חברות מובילות (מבחינתכם לדעתי זה לא חיסרון). כמוכן אין לה מערכת קפיצים ברמה גבוהה מה שקצת מקשה בעליה וירידה ממדרכות, הקיפול יחסית גדול. הגגון של הטיולון לדעתי קצת רופף.

הפג לדעתי דומה לאפטיקה רק יותר ותיקה, פחות נוחה לעליה וירידה ממדרכות, לדעתי דורשת שידרוגים מעבר למחירה כמו שלדה, מזרנים לאמבטיה ולטיולון.
    יותר קלה מהאפטיקה.

הסלסה לדעתי הכי נוחה בניוד ובלימת זעזועים מה שמקל מאוד בעליה וירידה ממדרכות, שוקלת כמו הפג כך שזה משקל סביר, הקיפול שלה הכי מסורבל מה-3 ודורש 2 ידיים בעוד את השאר ניתן ביד אחת, יחד עם זאת זה קיפול קל מאוד לביצוע כך שאיני רואה זאת כחיסרון עצום הרוב לא זקוקים לקיפול עגלה ביד אחת שכן גם אם קיפלנו ביד אחת לרכב צריך להרים ב-2 ידיים.
    מאוד מרווחת ובדגמי 2019 שיגיעו בעוד כחודש/חודש וחצי המושב יהיה בעל שכיבה שטוחה לחלוטין דבר שאין בשלושת העגלות שכן בכולן יש שיפוע מסוים.

כל החברות מאוד מאוד ותיקות ודגמי החברות הוכיחו אמינות וכושר שירדות גבוהה כך שגם בדגמים חדשים אני חושב שכך יהיה הדבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

רחלי
    12/10/2018

תודה על הזמינות והמענה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות של חברת בריטקס דגם מרתון קליק טאייט

רחלי
    13/10/2018

הי קובי אשמח לחוות דעתך לגבי כיסא הבטיחות הנ"ל תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2018

שלום רחל,

מדובר בכיסא טוב אך עדיין הייתי ממליץ יותר על הצ'יקו. דירוג הבטיחות שלו גבוהה יותר ובנוסף, זווית השכיבה שלו לדעתי טובה ונוחה יותר לתינוק בן יומו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על סילבר קרוס פיוניר
    אלה
    11/10/2018

האם אתה ממליץ ? הפחיד אותנו הזווית של הרגליים בטיולןן שהיא 90 מעלות וגם השכיבה היא לא מלאה בגלל זה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

אלה
    11/10/2018

על מה אתה ממליץ יותר, סילבר קרוס פיוניר או אינגליזינה אופטיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/10/2018

שלום אלה,

יש לזווית כזו יתרונות וחסרונות, לצערי אין מושלם.
    היתרונות, זו תנוחת עירסול שיוצרת זרימת דם טובה ונכונה יותר, זו תנוחה מרגיעה, זו תנוחה שמונעת החלקה בירידה ממדרכה (אם יורדים קודם עם הגלגלים הקדמיים) ולסיום זו תנוחה שמעודדת זחילה על 4.

מצד שני לשכיבה מלאה יש יתרונות כמו: אפשרות להשכיב על הבטן (צריך אבל שכיבה ממש שטוחה שלא בכל עגלה יש למרות שנראה כך), אפשרות לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה, לשינה ארוכה עדיף שכיבה מלאה כך שמי שיודע שהוא נייד יותר מאשר בבית אז הייתי ממליץ על שכיבה מלאה.

שתיהן די דומות במפרט של נוחות ניוד, גודל קיפול ומשקל כך שבאמת ההחלטה שלך צריכה להיות על בסיס איזה מבנה טיולון את מעדיפה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על כיסא בטיחות גרקו
    xmpd
    11/10/2018

אשמח לדעת יותר על כסאות בטיחות גרקו

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על כיסא בטיחות גרקו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/10/2018

שלום,

אפשר לדעת כל אך יש המון דגמים. יהיה יותר קל לכוון אם תרשמו תקציב, דרישות, גיל התינוק וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון שכיבה מלאה כסא בטיחות
    xmpd
    11/10/2018

טיולון שכיבה מלאה-כסא בטיחות מגיל לידה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/10/2018

שלום,

אבקש לרשום בפירוט את השאלות ולא לרשום באופן כללי. לא אוכל להשיב אם לא אבין מה צריך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה