פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה עם אמבטיה מרווחת לחורף
    מורן
    20/10/2018

היי..ללידה ראשונה רכשתי את המימה, יחסעת דיי נהנתי ממנה אבל קניתי לבנה וכל פגם בדרך נראה לעין והאמבט התחתית שלה כבר לא ישרה..לתקן עולה כמו עגלה חדשה, אני מחפשת עגלה שתשמש בעיקר לחודשים הראשונים..אבל גם אחרי(יש טיולון sgo של בייבי לי)גרים בבית פרטי עם רכב אז משקל חשוב אבל לא קריטי וחייבת אפשרות לטרמפיסט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    20/10/2018

שלום מורן,

השאלה העיקרית שלי היא מהו התקציב?

עד 2000 ש"ח הייתי ממליץ על סירקל ראבנה שיש לה אמבטיה ענקית, סביב ה- 3000 ש"ח הייתי ממליץ על הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שיש לה את אותה אמבטיה ענקית שיש בסירקל.
    כמוכן גם פג פרגו בוק פלוס ואינגלזינה אפטיקה נותנות אמבטיות ענקיות.
    טרמפיסט ניתן לחבר לכל עגלה אבל בנושא זה לסלסה של איי.בי.סי דיזיין יש יתרון ענק, יש לה ידית טלסקופית ארוכה וסל חפצים מתקפל, זה מאפשר לילד עם הטרמפיסט לעמוד/לשבת בתוך הידית ולא כלפי חוץ מה שירחיק אותך מהעגלה ויצור חוסר נוחות בניוד. יש לקחת בחשבון שבשלב האמבטיות עם אף עגלה לא יהיה כלכך נוח עם טרמפיסט.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצלה לעגלת תאומים מגיל לידה
    רונה
    20/10/2018

הי,
    אשמח לקבל המלצה לעגלת תאומים מגיל לידה.
    ראיתי את הבייבה ואני מעט חוששת לגביה.
    תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/10/2018

שלום רונה,

מאוד חשוב לדעת מה הן הדרישות שלך מהעגלה, מהם התנאים שלכם כמו, גודל תא מטען? דירה עם מעלית או ללא?
    היכן תטיילו עם העגלה ותקציב, כך יהיה יותר קל לכוון.
    הביבה בסה"כ עגלת תאומים טובה מאוד לדעתי, החיסרון שאין לה אמבטיות (לא חיסרון ענק אבל בלידות חורף לדעתי חיסרון לא קטן). משקלה סביר, נוחה לניוד, גודל קיפול סביר, רוחב יחסית נח של 70 ס"מ (ישנם מפתני דלת או מעליות שהיא לא תיכנס בהם).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תאומים

רונה
    20/10/2018

הי,
    תודה על המענה.
    אני ב״ה אמורה ללדת בינואר 2019
    גרים בבניין חדש עם מעלית (מניחה שהמעלית בגודל סטנדרטי)
    אין לי יותר מידי דרישות מהעגלה העיקר שתהיה נוחה לילדים וקלה לי.
    האם הרבה אנשים רוכשים אותה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/10/2018

שלום רונה,

הרבה רוכשים והיא די עונה לדרישות שלך מכיוון שזו העגלה הכי קלה מבחינת משקל שאני ממליץ עליה (כלומר יש יותר קלות אך לדעתי הן פחות מומלצות).
    הייתי גם ממליץ לבדוק את בייבי מונסטרס איזי טווין 3, רוחב יותר צר וגלגלים יותר איכותיים ולכן יכולת הניוד עדיפה, מצד שני היא כבדה יותר מהטאיטאי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא עגלה לתינוק
    דניאלה
    20/10/2018

היי קובי,
    אנחנו מצפים לתינוקת בתחילת דצמבר, אנחנו גרים במושב והדרך אל הבית שלנו היא שביל עפר.
    אנחנו מחפשים עגלה שמתאימה לתנאי שטח אבל כזאת שהיא הכי קטנה ונוחה שאפשר מכיוון שסביר להניח שגם נסתובב איתה בערים באיזור.
    תודה מראש,
    דניאלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/10/2018

שלום דניאלה,

חשוב להבין שכדי שעגלה תהיה קטנה בדרך כלל החלק שמשפיע הכי הרבה על הגודל הוא הגלגלים ולכן, בעגלות קטנות הגלגלים קטנים ולדעתי פחות מתאימים לדרכים משובשות.
    לדעתי העגלה שהכי מתאימה לדרך שטח ובעלת גודל קיפול סביר ומשקל סביר היא איי.בי.סי דיזיין סלסה.
    אם עדיין רוצים משהו קומפקטי ומוכנים להתפשר משמעותית על יכולת הניוד אז ארמדילו פליפ XT של מאמאס אנד פאפאס עוד איכשהו תוכל להתמודד עם שביל עפר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות בייבי בוס טייגר
    שני
    19/10/2018

היי קובי,
    קראתי בפורום על העגלה בייבי בוס טייגר, ידוע לך פחות או יותר כמה תעלה בחנות? והיכן אוכל לראות תמונות שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עלות בייבי בוס טייגר

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/10/2018

שלום שני,

המחיר יהיה 3000 ש"ח. המחיר יכלול אמבטיה וטיולון.
    ניתן לרשום בגוגל עגלת בייבי בוס טייגר ולראות מספר תמונות שלה.
    ניתן לפנות אליי בדף הפייסבוק בייבי בוס, אוכל לספק שם מידע נוסף + תמונות שכרגע לא באתר. כמוכן יהיה ניתן לתאם מולי הדגמה אצלי במחסן אם יש לחץ זמן, באם לא באמצע נובמבר היא כבר תהיה בחנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגיל, תודה על המענה המהיר , שבת שלום!

שני
    19/10/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להסבר

רותי דואני
    20/10/2018

בתור יבואן abc, אשמח לקבל פירוט על העגלה שלך(טייגר).
    אשמח להשתכנע למה לרכוש עגלה שהינה חדשה בשוק, לא ממותגת, במחיר של כ300 ש"ח כאשר יש עגלות כמו הסלסה במחיר דומה פחות או יותר.(אפשר גם למצוא את המיוס במחיר של כ3600)
    מקבלים עם עגלה זו שירות ואחריות אקסטרה? היא מיוצרת במפעל מיוחד? אשמח לשמוע יותר. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/10/2018

שלום רותי,

אני אף פעם לא מנסה לשכנע, ההמלצה שלי תמיד להתנסות אישית עם המוצר, כרגע החיסרון הכי גדול של הטייגר שלא ניתן לעשות זאת עד אמצע חודש נובמבר!
    איני משווה אותה כלל לסלסה, אלו שני סגנונות שונים לחלוטין.
    אם אני הייתי צריך לבחור מבינהן הייתי בוחר בסלסה אך הרוב המוחלט של הצרכנים בארץ יעדיף את הטייגר או דומותיה כפי שציינת מיוס וגם בוגבו בי וכו'
    מדוע? כי הן קלות יותר במשקל, קלות יותר לקיפול, קטנות יותר לאחר הקיפול. כלומר הרבה יותר נוחות להורה מאשר הסלסה וזו ההעדפה בישראל לצערי. ואילו הסלסה לדעתי יותר נוחה לתינוק ולניוד מה שלדעתי יותר חשוב!
    כמוכן ההמלצות שלי מתבססות ע"פ הדרישות של השואלים וכפי שהסברתי קודם הדרישות הן נוחות קיפול, משקל, גודל קיפול וכו'. כמוכן זה גם מתבסס על תקציב בדרך כלל.

ולשאלתך, שגם ענית עליה באופן חצי רטורי, עגלת בייבי בוס אינה עגלת מותג כמו סייבקס ולכן זולה ממנה אמנם לא באופן משמעותי אבל אם נפרק את העגלות לחלקים תביני שאם הטייגר הייתה ממותגת מחירה היה יקר בין 40 ל 70 אחוזים לדעתי.
    האמבטיה היא קשיחה, כלומר יציקת פלסטיק אשר הרבה יותר יקרה לייצור מאמבטיה מבד.
    גם הטיולון כולל גב קשיחה מלא שדורש יציקה מפלסטיק (לעומת רשת במיוס), דברים אלו מייקרים את ייצור המוצר ואילו בסייבקס הם לא קיימים.
    הגלגלים הם גלגלי PU, סוג הגלגל הכי יקר שאפשר לשים בעגלה, זהו גלגל זהה לגלגל אוויר אך ללא פנימית מה שמעניק את יכולת הניוד הכי טובה שיש עם הבלאי הכי נמוך שיש.
    יש ידית טלסקופית שאין בסייבקס, לדעתי חובה בכל עגלה כדי שתהיה נוחה לעליה וירידה ממדרכות.
    היא לא מיוצרת במפעל מיוחד (אבל מפעל שעבר את הדרישות שלי שלדעתי הן אובר קפדניות) והאחריות היא רגילה לשנתיים מלאות ובהמשך לכל החיים (כלומר לאחר שנתיים שירות התיקונים ינתן ללא עלות והחיוב היחידי באם יהיה הוא רק על חלקי חילוף).

אני גם בדרך כלל טוען שלא תמיד כדאי לרכוש מוצר חדש שטרם נמכר בשוק בארץ או בעולם, זה נכון גם לגבי הטייגר, הטענה היחידה שאני יכול לומר בעדה זה שנתנו ל 3 נסיינים להשתמש בעגלה (שימוש ממושך של יותר מחצי שנה) ועד עתה התגובות הן חיוביות מה שמחזק את ההמלצה שלי לגביה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לגבי מיזרון יסמין
    Alina Surovizky
    18/10/2018

קובי שלום רציתי לדעת העם אתה ממליץ על מיזרון יסמין ועד כמה זה קריטי לקנות עריסה מפלסטיק(מבחינת התקן)

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לגבי מיזרון יסמין

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/10/2018

שלום אלינה,

לדעתי הוא מזרן מעולה אך כיום ישנם מזרנים זהים לו עם ספוג כחול ולא ירוק, ספוג שאינו מכיל מעכבי בעירה ולכן הייתי מעדיף אותם.
    לגבי העריסה, קשה לי להמליץ על מוצר ללא תו תקן אך מצד שני המוצר נמכר עשרות שנים. החשש היחיד הוא הפלסטיק שאינו בריא לתינוקות בעיקר כאשר הוא חם, כלומר בחורף עם תנור/חימום/ראדיאטור הוא עלול לפלוט כימקלים/עופרת שאינם בריאים לתינוקות.
    אני הכי ממליץ על מיטת מטר שתשמש להמון זמן אך היא רחבה יותר מעריסה ולא נכנסת בכל מעבר או פתח, לכן מומלץ למדוד בבית את המרווחים ובאם זה מתאים הייתי מעדיף אותה. אם לא ההמלצה שלי להשכיר עריסת עץ ולעבור למיטה בגיל 3 חודשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תאומים לאחים-אשמח לעזרה
    רעות
    18/10/2018

הי קובי
    סייעת לי בעבר ואשמח לשמוע ממך גם כעת.
    הגדולה בת שנה ו8 חודשים.
    הקטנה בת חודשיים.
    מעוניינים לרכוש עגלת תאומים כעת שתשמש אותנו עד שהגדולה בת 3 נניח והקטנה תהיה בת שנה וחצי
    לא חשוב לנו האופציה של עריסה רכה כי אין לנו בעיה שהקטנה בינתיים תהיה בריפודית טובה (לא יוצאים כרגע הרבה עם שתיהן. כשהקטנה תיכנס עוד כמה חודשים טובים למסגרת ואז נצא עם שתיהן היא תוכל לשבת כבר בעגלה בלי הריפודית).
    הצרכים שלנו:
    רוחב שיכנס בדלתות סטנדרטיות (כמו דלת רגילה של דירה בבניין, חנויות וכו)
    עדיפות שתהיה צרה אבל מאד חשוב שלא יבוא על חשבון הנוחות של הילדות (הגדולה תשב בה עד גיל 3 בערך והקטנה עד שנה וחצי בערך).
    הפרדה טובה בין שני המושבים כדי שהגדולה לא "תטפל" בקטנה
    עגלה יציבה וחזקה
    היגוי נוח וגלגלים איכותיים שנוסעים היטב ולא נתקעים בכל אבן חצץ...
    שיהיה קל להעלות אותה מהכביש למדרכה וכן להיפך
    ידית אחת ארוכה ולא שתיים קצרות
    משקל קל ככל האפשר. לא כבדה מידי כיון שנצטרך לקפל אותה ולהעלות ולרדת איתה 3 קומות כמה פעמים בשבוע), אך לא קל מידי שיפגע ביציבות.
    קיפול נוח
    מנגנון נוח לשינוי התנוחה של הגב (משכיבה לישיבה וכן להיפך).
    שמענו על הבייבי ג'וגר שהיא מצוינת אבל רחבה. האם היא רחבה מפתחים סטנדרטיים?
    על הבייבי מונסטרס שמענו שהיא מעולה אבל לא יכולה להתאים לגדולה כי תוך כמה חודשים יהיה לה כה צפוף שכבר לא תסכים לשבת שם ובטח לא תדחס שם עד גיל 3. זה נכון שהמושבים כאלו צרים? הילדה שמנמונת...
    שמענו על המאונטיין באגי שהיא טובה אבל שהגלגלים שלה מתפנצ'רים בקלות ושהקיפול ענק מידי ומסורבל וכן שלא נוח להעביר את הגב משכיבה לישיבה כשהילד בפנים.
    ראינו ברחוב הרבה קוקו ביגה או משהו כזה ולא שמענו עליה דבר. רק ראיתי שיש לה גגון אחד וזה נשמע לי מינוס אך אם אתה חושב אחרת אשמח שתכתוב.
    אודה לך אם תעשה סדר ולאור הנתונים שכתבתי תכוון אותנו איזה דגם מומלץ עבורנו
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/10/2018

שלום רעות,

כל הפרטים שרשמת לדעתי לא כלכך נכונים או מעודכנים!

1. בייבי מונסטרס ברוחב 65 ולכן תעבור בכל דלת ומעבר ללא בעיה, מקריאה שלי בקבוצות שונות של אחים/תאומים בפייסבוק אין בעיה או תלונה של ילדים גדולים שצפוף להם ולכן לא הייתי דואג מזה. לדעתי עונה טוב לדרישות שלך ועדיפה על מאונטיין באגי.
    2. מאונטיין באגי כבר מזמן לא נמכרת עם גלגלי אוויר ולכן אין ממה לחשוש, ברוחב צר אך לדעתי המונסטרס נותנת יותר כמו מדרך רגליים מתכוונן, גלגלים איכותיים יותר + קפיצים טובים יותר, ריפוד טוב יותר וידית מתכווננת.
    3. קוקו ביבה גם היא כבר מזמן נמכרת עם 2 גגונים ולא גגון אחד ארוך. היא הקלה מה-3 אבל גם הרחבה ביותר, רוחבה 70 ס"מ לעומת 65 או 77 הבייבי ג'וגר כך שהיא באמצע.

הייתי ממליץ עליה או על המנוסטרס. פשוט תתנסו עם שתיהן, תושיבו את הילדות ותראו אם נח או לא.

יש גם אופציה של עגלת רכבת כמו איי.בי.סי דיזיין זום שלדעתי תהיה הכי נוחה לילדות אך צריך לקחת בחשבון שמבחינת רוחב אין בכלל בעיה, הרוחב 60 ס"מ אך הבעיה היא באורך 121 ס"מ אורך מקסימלי (תלוי גם בפוזיציות המושבים). היא היחידה שיש לה 2 מושבים כמו של עגלת יחיד וגם יותר מרווחים מרוב עגלות היחיד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב דונה עם עוד עגלה
    מרים
    18/10/2018

שלום קובי,
    רציתי להתיעץ איתך לגבי קנית דונה ככיסא לרכב ולגיחות קצרות לסופר לפיזור הילדים בבוקר ובחזרה (שזה בערך כל ההתנידות שלי מהבית כל יום לבד אז לא יכולה להתחיל לפרק להכניס שילדה וכו רוצה משו שהכי יחסוך זמן וכח)
    ואיתה לשלב עגלה נוספת שתשמש גם לאמבטיה ליציאות ארוכות יותר כי יודעת שהסלקל לא בריא למשך זמן
    וגם טיולון איכותי (דו כיווני 180 מעלות וכו) שכמובן יתקפל ביד אחת ולא יתפוס את כל הפגאז'
    אנחנו עירוניים וגרים בכניסה פרטית עם 10 מדרגות
    כמעט הכל זה מהבית לרכב עם עוד 3 ילדים ולבד. לכן ראיתי את הדונה מתאימה להתנידות שכזו.
    מקווה שהבהרתי את רצונותיי מספיק...
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב דונה עם עוד עגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/10/2018

שלום מרים,

הדונה בהחלט מתאימה להתניידות כזו רק חשוב לקחת בחשבון 3 דברים:
    1. משך השהייה הרצופה המומלצת בסלקל היא 30 דק'. משך השימוש היומי המומלץ הוא 45 דק'. כל עוד לא עוברים את המגבלות האלו אין סכנה בריאותית לדעתי.
    כמובן ככל שהתינוק גדל כך משך השהייה היומי יכול לגדול. אך עדיין לא הרצף של החצי שעה לדעתי.
    2. המוצר קיבל דירוג בטיחותי של 3 כוכבים מתוך 5, כלומר ישנם סלקלים בטוחים ממנו.
    3. כדי שהחיים באמת יהיו קלים איתו לדעתי רצוי לרכוש אותו עם בסיס שכן השליפה וההכנסה לרכב יקחו שניה ולא חצי דקה עד דקה כל פעם. כמוכן זה ימנע טעויות אנוש בהתקנה שכן מסקר שנערך חןץר מ- 70% יתקינו סלקל או כיסא בטיחות בצורה שגויה יחד עם חגורה. כאשר יש בסיס הסיכוי לטעות יורד לפחות מ- 5%.
    צריך לקחת בחשבון שהבסיס מאוד יקר.

לגבי עגלה, הייתי ממליץ לחכות לבייבי בוס טייגר שתגיע בעוד שלושה שבועות/חודש, עונה לדעתי בדיוק לכל הדרישות שלך.
    אם אין זמן לחכות ויש תקציב בוגבו בי 5 גם עונה היטב לדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מרים
    18/10/2018

תודה קובי על זריזות התגובה ובהירות הנושא
    1.אני צריכה ללדת משוער עוד 4 שבועות
    מקווה שההמתנה לעגלה שלך לא תתנגש עם הלידה כבר...
    יש לך תמונה להראות לי אותה?
    ומה המחיר שלה יהיה?
    2.שאלה נוספת לגבי הדונה הבנתי שהגיל שניתן לשים את התינוק בסלקל של דונה הוא מוגבל יותר מהגיל בכל סלקל אחר לאוטו? האם זה אמור להפיע לי בצורה מסוימת? אולי שלא אוכל להשתמש ככיסא בטיחות לתווך ארוך יותר ואז אתקע?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לנ"ל

מרים
    18/10/2018

ראיתי את הדף בגוגל על העגלה שלך נשמע באמת כליל המעלות ושווה לחכות רק לא ראיתי שמצויין האפשרות לאמבטיה
    היא תהיה רק טיולון?
    ושוב המחיר ואם אפשר כבר להזמין שתהיה מיד כשתגיע לארץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/10/2018

שלום מרים,

1. המחיר יהיה 3000 ש"ח שזה בהחלט לדעי מחיר סביר עבור התמורה שמקבלים. העגלה תגיע עם אמבטיה ויהיה ניתן לחבר מתאמים לסלקלים (אך לדעתי זה פחות רלוונטי לך).
    אפשר להזמין מראש, אם רוצים לראותה מראש אפשר ליצור מולי קשר בדף הפייסבוק של בייבי בוס או באתר שלי יש דף יצירת קשר. אפשר יהיה לתאם מולי ולהגיע אליי לראותה ולקבל את כל המידע לגביה.
    2. הדונה כמו כל סלקל מתאים עד משקל 13 ק"ג, לרוב עוברים לכסא בטיחות לפני, אין כל חשש כי יש המון כיסאות שמתאימים מגיל לידה כך שבכל שלב תוכלו לעבור לכיסא מרגע שהסלקל נהיה צפוף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכיסא בטיחות לרכב מגיל לידה
    ליאור
    16/10/2018

קובי שלום,
    אנחנו מחפשים המלצה לכיסא בטיחות לרכב מגיל לידה לתינוקת שצפויה להיוולד בדצמבר. שמענו המלצות על צ'יקו נקסטפיט וגם על ברייטקסט בולווארד/מרתון. האם ישנו דגם שעדיף בעינייך? או המלצה על כיסא אחר?
    המון תודה,
    ליאור.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום ליאור,

לדעתי הנקסטפיט עדיף בעיקר בשל זווית השכיבה שהכי קרובה לזו של סלקל, כמוכן יש לו את דירוג הבטיחות הגבוהה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה קלה וקומפקטית
    עמית
    16/10/2018

קובי שלום,
    אנחנו מחפשים המלצה לעגלה לתינוקת שצפויה להיוולד בעוד כחודשיים. אנחנו גרים בתל אביב בקומה ראשונה בלי מעלית, ולכן משקל העגלה והקומפקטיות שלה הוא פקטור מאוד משמעותי מבחינתנו, אך כמובן שזה לא יבוא על חשבון היציבות והבטיחות של העגלה. בין היתר קיבלנו המלצה על הטאי-טאי - האם מומלצת? נשמח גם להמלצות אחרות.
    תודה רבה!
    עמית.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום עמית,

חשוב להבין דבר חשוב, ככל שהמשקל ירד כך יתקצצו מהעגלה דברים, לעיתים חשובים שאני הייתי ממליץ לא לוותר עליהם.
    לדוגמא עגלה כמו טאיטאי אכן קלה אך הטיולון שלה חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוקות יהיו מול הוריהם עד גיל שנה +. כמוכן שינוי המצבים עם שרוך לדעתי פחות נוחה לתינוק ופחות ידידותי להורה אבל זה מוריד משקל. כמוכן אין תמיכת גב קשיחה מפלסטיק יצוק אלא רק מפרספקט.

הייתי ממליץ ללכת על עגלות כמו בוגבו בי 5, ארמדילו פליפ XT2 או בייבי בוס טייגר (תחל להימכר רק בעוד חודש), כולן בעלות טיולון דו כיווני, שינוי מצבים רגילים, משקל סביב ה- 9 ק"ג (הטאי טאי סביב ה- 7). עדיין זה נחשב למשקל קל, שלושתן מתקפלות ביד אחת וניתנות לנשיאה די בקלות ביד השנייה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית לתינוקת עם ריפלוקס
    אייל
    16/10/2018

תינוקת בת 9 חודשיים מתי מומלץ לקנות לה כרית למיטה ואיזה מומלץ לתינוקת עם רפלוקס?
    הבנתי שיש כרית מיוחדת עם שיפוע אשמח להמלצה

לקביעת תור
    סגירה
    כרית לתינוקת עם ריפלוקס

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום אייל,

יש כריות בצורת משולש, לדעתי זה פתרון טוב עד גיל שנה.
    לאחר מכן אפשר לעבור לכרית רגילה ובמקרה קיצוני לתת שיפוע למזרן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות פג פרגו ואינגליזינה
    אפרת
    16/10/2018

שלום קובי,

לאחר סבב נוסף של עגלות, מתלבטים סופית בין אינגליזינה טרילוגי לבין פג פרגו, אשמח למענה לכמה שאלות נוספות:

1. פג פרגו- מה ההבדל העיקרי בין השלדה הרגילה לבין שלדת S? במספר חנויות בהן ביקרנו אמרו לנו שההבדל לא משמעותי, ובקריאה בפורום ראיתי שאתה ממליץ לשדרג. אשמח לקבל הסבר על ההבדל בין השלדות. מעבר לניוד, מה משמעות הידית השונה בין הדגמים הללו?

2. פג פרגו- דגמים חדשים לעומת ישנים, האם ההבדל העיקרי הוא אכן רק בבדים? כי הציעו לנו מחיר שונה משמעותית בין שלדת S 51 בדגם 2018 לעומת 2019
    האם יש שוני במשקלים?

3 . הבדל בין הפג לאינגליזינה- מי מביניהן ניידת בקלות יותר ועד כמה זה משמעותי? קשה להתעלם מכך שהטרילוגי יותר קלה אך מצד שני אם ההבדל בניוד משמעותי זהו שיקול ( לי היה קשה להתרשם מהבדל משמעותי)
    עד כמה משמעותי נוקשות הגב השונה בין העגלות הללו? והאם הטיולון שלהן מרווח באותה המידה?

את האפטיקה פסלתי כי אם עגלה בסגנון הזה אני כבר אעדיף את הפג שקיימת יותר זמן

תודה רבה!

הוספת תגובה

• חידוד להודעה

אפרת
    16/10/2018

בהקשר של הניידות, הרגשתי שהטרילוגי יותר קלה בתזוזה בחנות, ולכן התהייה שלי, אני מאוד רזה ולכן אני מפחדת שיהיה לי כבד מדי להזיז את הפג בעליות וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום אפרת,

1. בS מקבלים ידית דמוית עור, יותר נעימה למגע ועם בלאי נמוך יותר. כמוכן מקבלים גלגל PU שזה למעשה כמו צמיג רכב/אופניים רק ללא אוויר זאת בניגוד לגלגל גומי/סילקון בסיסי. גלגלי PU א. עמידים יותר לאורך שנים. ב. נותנים יכולת ניוד עדיפה ג. משפרים את בלימת הזעזועים שגם ככה בפג אינה להיט לדעתי.
    אני חושב שנוחות הניוד היא הדבר החשוב ביותר בעגלה לאחר נוחות התינוק. אי לכך אני ממליץ לשדרג.

2. אכן אין הבדל פרט לבדים וגימורים שונים. טכנית מדובר במוצר זהה, גם ככה הריפוד לא מספיק מפנק לדעתי ואני ממליץ תמיד לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון על מנת שהנוחות והרכות תשתפר. לאחר שעושים זאת זה ממש לא משנה איזו גרסא בחרנו, אי לכך אני ממלץ על הגרסאות הזולות. אם לוקחים עם סלקל מקורי יש לקחת בחשבון שיש לו תוקף והתוקף מתחיל מיום הייצור.

3. האינגלזינה יותר קלה, אי לכך גם בניוד היא מרגישה לך כך אבל לא כך הדבר. על מנת לקבל תמונת מצב אמיתית צריך לשים משקל של תינוק בעגלה. תינוק בן 7 חודשים שוקל סביב ה- 7-9 ק"ג ובגיל שנה כבר סביב ה- 12 ק"ג. בנוסף בעגלה יהיו חפצים בסל ותיק. אי לכך אני ממליץ תמיד לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה ולטייל כמה דקות בחנות, לאחר מכן מחוץ לחנות ולסיום לעלות ולרדת מדרכה, רק כך תוכלו לקבל תמונה מצב אמיתית לגבי נוחות הניוד. יתכן ועדיין תרגישו שזה זהה ויתכן שתרגישו הבדל רציני, כל אחת ואחד עם היכולות והחוזק שלו/ה.
    לגבי הנוקשות, בפג טיפה יותר קשיחה, כלומר לדעתי הבד יותר דק אך כפי שהסברתי קודם, אני ממליץ לרכוש מזרנים ובכך לשפר את הנוחות. כמוכן בפג יש תמיכת גב מפלסטיק יצוק באופן מלא לעמות חלקי באינגלזינה, לדעתי בנושא זה + מזרן קומפי קוש הפג עדיפה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ארגו בייבי 180
    Shay stein
    16/10/2018

שלום,
    אשמח לקבל חוות דעת על הטיולון ergo 180 של ארגובייבי.
    יש ברשותי כרגע אמבטיה בלבד וארצה לרכוש טיולון שיתאים לגיל 5 חודשים בערך.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון ארגו בייבי 180

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

Shay stein
    16/10/2018

האם תגיע לארץ הabc okini החדשה? האם היא מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום שי,

הארגו 180 חדשה ברמה העולמית, לדעתי טרם החלה להימכר בעולם ואם כן זה ממש בשבוע/שבועיים האחרונים. אי לכך אין פידבק לטווח הארוך ואפילו לא לקצר. אין צפי אם תימכר בארץ ולכן בשלב זה הייתי ממליץ לוותר, כמוכן גם יש בארץ המון עגלות דומות כמו יויו, איזי ווקר XS, איזי בייבי בובו או מקסי ועוד.

הזוקיני של ABC תחל להימכר רק בינואר בגרמניה ולכן אין צפי מתי תגיע לארץ. זו למעשה המחליפה של דגם המינט שעברה מקצה שיפורים נרחב אבל יקח זמן עד שתגיע לארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין כמה עגלות
    בארי
    16/10/2018

היוש :)
    אוטוטו יולדת, וממש מתלבטת בין הסייבקס מיוס ליויו.
    ההבדל העיקרי שמכווין אותי הוא המחיר, והעובדה שיויו יותר משתלמת לטווח הרחוק. אממה- הסייבקס לא פחות טובה ממה שהבנתי ומאוד פרקטית לטווח הרחוק.
    עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין כמה עגלות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום בארי,

אני לא ממליץ להסתכל לטווח הארוך! בטווח הארוך ישב ילד בעגלה/טיולון שלא זקוק למשהו איכותי, טוב, נוח וכו'.
    בטווח הקצר לדעתי חשוב שתהיה אמבטיה רצינית (מה שאין לדעתי ביויו), בטח שבלידות חורף, חשוב שיהיה טיולון דו כיווני שאין ביויו, לדעתי רצוי גם מדרך רגליים מתכוונן, שינוי מצבים עם לחצן ולא עם שרוך ועוד. העגלה אמורה לשמש תינוק בן יומו, לדעתי היויו לא תוכננה או בנויה לכך למרות שהיא מתאימה מגיל לידה, לא הייתי ממליץ עליה אלא רק כטיולון. המיוס לדעתי עדיפה, ולדעתי שווה גם לבדוק את בוגבו בי 5, ארמדילו פליפ XT2 ואם יש זמן בייבי בוס טייגר שתגיע חודש הבא לארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת מזרן לטיולון איזיבייבי מקסי
    אליאנה
    15/10/2018

שלום
    קנינו את הטיולון של איזיבייבי מקסי ואנחנו מרוצים בסה"כ.
    יש אזהרה שתפורה על הטיולון-שאסור להוסיף מזרן נוסף.
    ראיתי שאתה ממליץ כן להוסיף- אשמח לדעת אם אפשר להוסיף בכל זאת מזרן קומפי קוש ומהי הסיבה לאזהרה
    תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום אליאנה,

לדעתי לא צריכה להיות בעיה. מכון התקנים דורש אזהרה שמאפשרת להוסיף מזרן עד עובי מסויים, היבואנים (ואני בתוכם) לא מעוניינים להתעסק עם מדידות ואזהרות של עד כמה מ"מ מותר להוסיף (מספיק גם טעות דפוס קלה ומשלוח שלם יכול להיפסל), אי לכך אנו מעדיפים לרשום אזהרה שאין להוסיף מזרן מעבר לקיים. אין לדעתי כל בעיה להוסיף מזרן לכל טיולון, באמבטיה זה קצת יותר מרוכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר התלבטות קשה בבחירת עגלה
    רשא
    15/10/2018

קובי שלום רב.
    לאחר התלבטות שנשמכה קצת זמן, יש לי כמה שאלות-
    ההתלבטות הייתה בין פג פרגו לבין בוגבו פוקס-
    1. בעגלת בוגבו פוקס עד כמה קריטי עניין הרגליות שאינן מתכווננות ושאין שכיבה מלאה ? זו היא הסיבה שבגללה אני מעדיפה את הפג פרגו למרות שאני עדיין לא שלמה עם ההחלטה
    2. מה ההבדל בין עגלת פג פרגו בוק לבוק פלוס?
    3. עד כמה עניין הידית הלא מתכווננת בפג פרגו יכול להפריע למישהו גבוה (בעלי 1.87)???
    4. לאחרונה נחשפתי לעגלת אינגלזינה אפטיק, האם היא יותר מומלצת מהפג פרגו? האם יש בה שכיבה מלאה ונה עם יכולת הניוד?
    5. האם ישנה עגלה שאתה ממליץ עליה (חוץ מהאי בי סי סלסה וההרטן) שהיא עם שכיבה מלאה אבל עם יכולת ניוד יותר טובה מהפג?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2018

שלום רשא,

1. זה מאוד אינדיבידואלי אך יש אחוזים בודדים שמתלוננים לגבי הזווית לעומת 0 אחוז שמתלוננים לגבי זווית השכיבה המלאה.
    כפי שאני מציין תמיד יש יתרונות לזווית של הפוקס ויש יתרונות לזווית של שכיבה מלאה.
    2. נמכר רק בוק פלוס בחנויות. בוק היה דגם עם מושב חד כיווני והוא אינו נמכר יותר ולכן חנויות מציינות שהן מוכרות בוק ולא בוק פלוס אבל הכוונה לאותו הדגם.
    3. לדעתי משמעותי מאוד, בעיקר בגלל שהוא יתקל לא מעט בסרן האחורי של הגלגלים. כמוכן עליה וירידה ממדרכות תהיה יותר קשה.
    4. האפטיקה דומה מאוד לפג אבל היא גם חדשה מאוד כך שאין חוות דעת לגביה. ממבט ראשוני שלי היא נראית איכותית. יש לקחת בחשבון שהיא כבדה יותר מהפג, טיפה ויתר גדולה לאחר הקיפול, לא אהבתי את גגון הטיולון שנראה עדין מדי ומיושן מאוד.
    יכולת הניוד די דומה לפג אך יש את הידית הטלסקופית.
    5. לדעתי לא, לדעתי רק הרטן או איי.בי.סי דיזיין סלסה נוחות יותר לניוד ודומות לפוקס ביכולות הניוד שלהן. אם יש זמן עד הלידה אז הסלסה תגיעה עם מושב בעל שכיבה מלאה בעוד כחודש / חודש וחצי. עוד אחת שדומה להן היא הפריאם של סייבקס אך ככל הידוע לי השיווק שלה הופסק בישראל.
    יש גם את אפפה בייבי ויסטה שהשיווק שלה כרגע נעצר בישראל, דומה מאוד לסלסה אך לדעתי הסלסה עדיפה עליה ברוב הפרמטרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה