מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון של חברת גו-בייביאוהד02/01/2018
נתקלתי בכמה חנויות בטיולון של חברת גו-בייבי. ראיתי שני דגמים שנראים מעניינים - דגם קאפרי ודגם מיטו (שלהבנתי הוא חיקוי של יויו). חיפשתי פרטים על החברה באינטרנט, אך כמעט ולא מצאתי כלום. אשמח לשמוע חוות דעת על שני הדגמים הללו ספציפית. בנוסף, מכיוון שחברת גו-בייבי היא ככל הנראה לא חברה בינלאומית מוכרת, האם ניתן לסמוך על כך שהמוצר איכותי ובטיחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/01/2018שלום אוהד,
לדעתי הקאפרי לא מוצלח והמיטו מאוד חדש כך שמאוד קשה לתת חוות דעת. לאין מה לחשוש מנושא בטיחות רק לוודא שהמוצר בעל אישור מכון התקנים. מדובר ביצרן ישראלי שקונה מיצרנים סינים ושם מדבקה שלו. הרבה יצרנים אירופאים או אמריקאים עושים אותו דבר ואז גם יש פערי תיווך אך יש גם יצרנים שמפתחים הכל בעצמם כמו צ'יקו, מקאלרן, יויו ועוד שהבקרות איכות שלהם ברמה אחרת לגמרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לילד בן שנהנטע01/01/2018
שלום קובי, אנו מחפשים טיולון קליל ונוח עם קיפול ספר
ראיתי קצת בפורום שאתה ממליץ על המקסי. התנסינו בו והיה נראה לא נוח לילד בכלל ..
אני אשמח אם תוכל להמליץ על עוד דגמים?
(היויו לא בא בחשבון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/01/2018שלום נטע,
לרוב בטיולוני הספר פחות נח לתינוקות ולדעתי המקסי הוא הנח יותר מכולם אך כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי ויש גם נוחים ממנו אך הם מקוטלגים כעגלות ובהחלט נוטים לכיוון עגלה יותר מאשר טיולון בגלל המשקל הטיפה כבד יותר (2 ק"ג יותר) והקיפול הגדול יותר בכ- 20%. הכוונה לטיולונים כמו ביבה טאי טאי או איי.בי.סי דיזיין מינט אשר נוחים בהרבה לתינוק אבל פחות פרקטיים להורה.
כמו כן לדעתי טיולוני מטריה נוחים בהרבה לתינוק מאשר טיולוני ספר אך להם חיסרון של יכולת ניוד נמוכה יותר וקיפול טיפה יותר גדול אך עדיין מאוד קומפקטי כאשר החיסרון המרכזי הוא שלא ניתן לעלות איתם למטוס וצריך למסור אותם לפני העליה למטוס.
למי שלא טס הרבה אני יותר ממליץ לשקול טיולון מטריה עבור נוחות התינוק.
למי שלא איכפת משקל כבד יותר אז הביבה או המינט עדיפות לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין אמרדילו פליפ הרגיל ל-XT?הדר01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תשובה
קובי סופר01/01/2018שלום הדר,
הרגיל כבר לא מיוצר. ההבדלים היו שבXT הגלגלים טובים ונוחים יותר לניוד, לטיולון יש רשת איוורור, כעת יש מעקה בXT2, הסל חפצים טיפה גדול יותר. הדגם הרגיל קל יותר בכמעט קילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדר02/01/2018תודה על התשובה!
ראיתי שהפליפ הרגילה נמכרת עדיין בהנחה משמעותית..
איך היא לעומת הג'ואי מבחינת גלגלים וניוד? האם היא עדיין יותר טובה ממנה? מתלבטים בין שתיהן.. פשוט הגיוני יותר שהפליפ תיכנס לנו באוטו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2018שלום הדר,
בהשוואה לכרום לדעתי היא עדיפה בטח שהמחיר די זהה.
היא קלה יותר, קטנה יותר בקיפול, נוחה יותר לתפעול. היא טיפה יותר נמוכה אך זה פרט שולי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ארמדילו XT לארמדילו XT2טלי01/01/2018
בוקר טוב קובי
מתלבטים בין שני הדגמים וההבדלים בינהם
ההפרש במחיר כרגע הוא 600 ש"ח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2018שלום טלי,
הפער לא משמעותי ולכן לדעתי עדיף את הXT2. אמור להיות פער של לפחות 1000 ש"ח בין השנתונים לפי דעתי. זה או שקיבלתם הנחה גדולה על הXT2 או שמוכרים לכם יקר את הXT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לתינוקת בת שלושה חודשיםלאה31/12/2017
שלום,
הילדה שלי בת 3 חודשים ועד עכשיו היא בסלקל של מקסיקוזי.
בנסיעות ארוכות היא פשוט צורחת.
אני לא יודעת למה אבל לפעמים אני מרגישה שהיא פשוט מזיעה.. הגיוני שזה זה?
בקיצור, נשמח לכיסא בטיחות טוב, עם בד שלא מזיע, שיהיה נוח לתינוק.
ואשמח גם לדעת מאיזה גיל עד איזה גיל הכיסא בטיחות נועד..
תודה רבה!
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2018שלום לאה,
לגבי הזעה הכל הגיוני, תלוי כמה שכבות מלבישים, חימום ברכב וכו'.
כמו כן בדי כל הסל קלים וכסאות הבטיחות הם פוליאסטר אשר אינו נעים לגוף אך הוא תואם את דרישות מכוני התקנים בעולם. ניתן להוסיף כיסוי כותנה לנעימות גם למושב וגם לסל קל.
ההמלצה שלי לכיסא היא צ'יקו נקסטפיט שמתאים עד 30 ק"ג שזה בין גיל 6 לגיל שנים. לדעתי הנח ביותר לתינוקות ורמת בטיחותו היא מהגבוהות ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי עגלת בוגבו קמיליון 3דנה30/12/2017
היי קובי אולי אתה תציל אותי... אני מאוהבת בעגלת בוגבו קמיליון 3, בעיקר אוהבת את העיצוב שלה, את זה שהיא לא מסורבלת ולא רחבה מדי ולמידות שלי היא נראית מתאימה. אני סך הכל 1.52.
שמעתי שסך הכל מדובר בעגלה מעולה, שיכולה לשמש גם בילדים הבאים. החסרון היחיד שבלט לי לעין זה שהסל לא נגיש כל כך עם האמבטיה אבל זה בקטנה. הקיפול שהוא ב-2 חלקים לא מפריע לי.
בעלי לעומת זאת ממש לא אוהב את זה שהיא נמוכה. הוא 1.80 וטוען שהיא מרגישה לו כמו צעצוע הוא מתחבר יותר לעגלות שהן רחבות וגבוהות יותר. עם זאת, אני זו שלרוב תהיה עם העגלה. הוא אהב את פג פרגו בוק פלוס, פופ אפ וסלסה 4 . עבורי הן קצת מסורבלות ולא הכי יפות, אני לא יודעת מה לעשות...
הוא טוען שהריפוד בבוגבו דל לעומת הסלסה ושהיא תהיה פחות נוחה לתינוק. האם זה נכון? וזה שהיא נמוכה זה גם פחות נוח לתינוק או שבעיקר להורה?
אני דיי ננעלתי על הקמיליון בגלל שאני אישית מאוד אוהבת את העיצוב והכל אבל פרקטית אם לא נוחה לתינוק, כמובן שאוותר ולא אקנה אותה כי נוחות התינוק חשובה יותר מעיצוב. מה דעתך? האם באמת היא עד כדי כך לא נוחה לתינוק?
קצת לרקע כללי: אנחנו גרים בבניין עם מעלית כך שמדרגות זו לא בעיה, תא מטען הרכב הוא דיי מרווח, אני בקושי עם הרכב לכן אין לי צורך כל כך בקיפול העגלה ... זהו פחות או יותר. חשוב שתהיה עגלה יציבה, נוחה לתינוק, לטווח ארוך , שאולי תשמש תינוק נוסף בהמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/12/2017שלום דנה,
כשאני הייתי מוכר בחנות הייתי תופס את הבעל בצד ומסביר לו שאם האישה נעולה על דגם X (במקרה שלכם בוגבו) ואתה רוצה דגם Y (במקרה שלכם סלסה) כדאי לו מאוד לקנות את הX מהסיבה הפשוטה שכל דבר שהאשה לא תאהב בעגלה היא תאשים אותו וכבר ראיתי שכאלו שחזרו וקנו את העגלה שאשה רצת מלכחתחילה.
לגבי סל אין מה לעשות, חיסרון גדול אם חשוב לך הסל.
לגבי הגובה, לך זה לא מהווה בעיה וגם 1.80 יסתדר כי הוא לא לאחר לידה ומקווה שללא בעיות גב. גובה הטיולון הוא חיסרון קטן לתינוק כי הוא בגובה של פליטות רכבים אך כל זה ברוב המוחלט של העגלות וזה בהחלט יתרון גדול של הסלסה.
לסלסה יתרון קל בקיפול עם הטיולון אבל לך זה לא מפריע.
לגבי ריפוד: האמבטיות של שתיהן מגיעות עם מזרנים טובים.
בטיולון אפשר להוסיף מזרן קומפי קוש שישפר את הנוחות ולכן זה לא חיסרון משמעותי. לסלסה יתרון בקפיצים העדיפים וגם במחיר אבל בסופו של יום גם לעיצוב יש חלק מכריע ולגבי הפרקטיות זה אך ורק תלוי בך כי הקמיליון היא לא ההגדרה של פרקטיות אך אפשר בהחלט ללמוד ואז הפרקטיות היא כבר עניין של תרגול. תתנסי בחנות טרם הרכישה ותראי כיצד את מתמודד לבד עם התפעול (הרכבה ופירוק החלקים השונים), קיפול ותראי אם הפרקטיות היא עניין של תרגול עבורך.
גם הסלסה וגם הקימליון וגם הפג הן סוסות עבודה שיכולות לשרת גם 3 ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי!! כנראה שאני צריכה ללכת
דנה02/01/2018שוב לחנות ולבדוק את שתיהן. מה שאהבתי יותר בקמיליון זה שהיא מרגישה יותר קלילה....מצד שני לא יודעת מה זה מעיד על יציבות העגלה. אם מחברים תיק עגלה האם היציבות שלה טובה?
ודבר נוסף שבעיני קצת גורע זה שאותו שלד משמש גם לאמבטיה וגם לטיולון והאמבטיה מתחברת עם סקוצ'ים. האם זה לא בעייתי? זה יציב לתינוק? נראה לי קצת מוזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/01/2018שלום דנה,
מחינת יציבות אין מה לחשוש הגלגלים הגדולים מחפים על זה.
מבחינת הטיולון והאמבטיה זה בעיקר חיסרון בסירבול ומצריך ללכת שוב לחנות שירכיבו את הטיולון (לרוב האנשים קשה להחליף). כמו כן לא יהיה ניתן לעשות רוטציה בין זה לזה כמו שקורה בהרבה מקרים, לא תמיד המעבר לטיולון חלק ולפעמים רוצים את האמבטיה לשימושים שונים. אין בעיית יציבות עם זה (רק אם יורכב לא נכון).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי! הלכנו על בוגבו קמיליון 3
dana14/01/2018הלכנו שוב לחנות, בחנתי שוב את הסלסה והקמיליון
קמיליון יותר קורצת לי, בעיקר בכך שהשלד שלה פחות רחב
מהסלסה ואני מתחברת אליה. היא גם ממש קלה לי לתפעול...
הזמנו גם את הסל קל קיי פיט 30 שראיתי שאתה ממליץ עליו
תודה על המענה, אין כמוך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום דנה,
כפי שציינתי כל אחת ואחד צריך ללכת למה שנכון לה או לו.
כמו כן בתחילת פברואר תצא בוגבו חדשה בשם פוקס ולכן אם יש זמן אולי שווה לראות. היא תהיה בסגנון דומה יותר לקמיליון מאשר לבי. הקייפיט מצוין ואפילו אפשר לרכוש מתאמים ולחברו לקמיליון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו חבל שלא ידעתי שיוצא דגם חדש
דנה19/01/2018בלא הייתי ממהרת לרכוש בהחלט יש זמן , מקווה שלא אתחרט... ההזמנה כבר בחנות מוכנה
כבר אין אפשרות להחליף. מקווה שאהיה מרוצה מהקמיליון ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/01/2018שלום דנה,
איך אומרת עדי אשכנזי: מה זה השטויות האלה?!
חוקית כל עוד לא אספתם את העגלה יש לכם זכות מלאה לבטל כאשר החנות יכולה לקנוס אתכם ב- 100 ש"ח דמי ביטול. אם זו חנות שמכבדת את עצמה ואתם רוכשים מהם את הדגם החדש הם לא יגבו את ה- 100 ש"ח. ממליץ לא לוותר, לחכות ולראות את הדגם החדש ואם נראה לכם שהוא עדיף לעבור אליו.
צר לי שאני כרגע פחות יכול לעזור כי לא ראיתי אותו פיזית ואיני יודע לומר במה הוא עדיף על הקמיליון כמו גם מה יהיה מחירו אך ממליץ מראש לא לוותר ולהכניס תנאי בהזמנה שתהיה לכם אופציה לעבור אליו ללא בעיה או קנס.
אם לא תצליחו את מוזמנת לפנות אליי בפייסבוק שלי: בייבי בוס ואעזור לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! התקשרתי לחנות
דנה23/01/2018דיברתי עם המנהל, לא ידוע להם על דגם חדש של בוגבו אבל אמרתי שבודאות יוצא בפברואר ואנו רוצים לראות אותו.
הוא אמר שקצת בעייתי כי ההזמנה כבר בחנות אבל בעיקרון אמר שיוכל לעזור במידה ונרצה את האחר. זה גם מאוד תלוי כמה יעלה אם יהיה הבדל משמעותי במחיר נשאר עם קמיליון.
ממה שהצלחתי לראות בתמונה שבוגבו שחררו אז מדובר בדגם גבוה יותר מקמיליון , הגלגלים הקדמיים גדולים יותר לעומת הקמיליון והיא נראית ממש טוב... מקווה שלא תהיה בעיה להחליף במידה ונרצה. תודה לך על העזרה. :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/01/2018שלום דנה,
זו זכות שלכם ולכן לא צריכה להיות בעיה. אכן מחיר הדגם החדש לא ידוע ומבירור שלי לא בטוח שבהשקה העולמית בפברואר ישראל נכללת (למרות שנכללה ב-2 ההשקות האחרונות של המותג).
גם אני מסתמך על תמונות וכמובן שאם זה יהיה רלוונטי עבורכם כאשר יגיע הדגם (ואז גם אספיק לעשות בדיקה פיזית לגביו) תוכלו תמיד לחזור ולהתייעץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לאמבטיה של העגלהגילי30/12/2017
שלום קובי,
יש לנו עגלת פג פרגו בוק s.
קנינו לאמבטיה מזרון, ויש לו מעין כרית. האם הכרית נחוצה לתינוקת בת שבוע? נראה לי לא נכון לשים הגבהה לראש. אשמח לעצתך.
בברכה, גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/12/2017שלום גילי,
לדעתי לא נחוצה בשלב זה אם בכלל. בגיל 3 חודשים אפשר לבדוק והיא יכולה להיות פתרון טוב לתינוקות עם ריפלוקס. כמו כן הגב של הפג מתכוונן ולכן לדעתי אינה נחוצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כיסא בטיחות מגיל 0אפריל29/12/2017
היי קובי ראשית תודה על המלצותיך על עגלה קנינו את הסלסה החדשה. בחנות עשו לנו חבילה יחד עם מתאמים וסל קל אטון 1 של סייבקס. קראתי קצת באינטרנט וכאן בפורום שהוא קיבל 4 כוכבים לעומת סלקלים אחרים שקיבלו 5 ושוקלת להוריד אותו בהזמנה ולקנות אחר. אגב, לא קריטי לי כלל החיבור לעגלה מאחר ואינני ניידת. ראיתי שאתה ממליץ על צ'יקו קי פיט ולפי מה שבדקתי הם פחות או יותר אותו סדר גודל מחיר... האם כדאי להחליפו בדגם זה? ושאלה נוספת האם ניתן לוותר על סל קל ולרכוש כיסא בטיחות מגיל 0 ? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/12/2017שלום אפריל,
אם אתם מוותרים על החיבור אני בהחלט ממליץ על הקייפיט, יתכן והוא יהיה טיפה יותר יקר אך יגיע עם בסיס כאשר באטון יש להוסיף ובשקלול הוא זול יותר. אם בכל זאת רוצים לחבר אז אטון 4 או אטון Q של סייבקס קיבלו 5 כוכבים גם ג'ואי איי ג'ם אבל הם יחסית יקרים.
בהחלט ניתן להתחיל עם כיסא אך יש לקחת בחשבון שהחסרונות הם: לא ניתן להוציא מהרכב יחד עם התינוק, הם לא מגיעים לזווית שכיבה כמו של סלקל. הצ'יקו נקסטפיט הוא הכי קרוב לזווית וגם הבטוח ביותר ולכן ממליץ עליו. הוא קצת יקר אבל שווה כל שקל לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות גרקו סלמפיטשירי29/12/2017
לא מצאתי יותר מדי מידע עליו והוא לא מוזכר בשום מבחנים..
אשמח לשמוע מידע נוסף על הכסא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/12/2017שלום שירי,
בדגמים חדשים מאד קשה למצוא מידע ולוקח לעיתים עד שנה שהמוצר עובר מבחן פומבי כלשהו. אני ממליץ להתמקד בדגמים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דונקי ולגבי הבוסטר הקטן בעולםMifoldאני28/12/2017
דונקי - האם הבריזי של הדונקי הישן מתאים לדונקי 2?
כיסוי המושב של בוגבו - מתאים לכל הדגמים? כי הדונקי יותר צרה.
הבוסטר - מה דעתך עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום,
לגבי דונקי, לדעתי יתאים אבל מומלץ לבדוק מול בוגבו ישראל.
לגבי הבוסטר אני אישית לא הייתי שם את ילדי על הבוסטר הזה!
תלוי בגיל אבל בוסטר ללא רצועות אז לפחות שיהיה לו גב. אני לא ממליץ על בוסטרים ללא גב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה עגלה לילד ראשוןטלי27/12/2017
שלום,
אשמח לקבל המלצה לעגלה שנחשבת לבטוחה.
הבנתי שיש עגלות שאין בהן חגורה במצב של אמבטיה.
בנוסף, חשוב לי שלא תהיה נמוכה כמו היויו אבל גם לא ממש כבדה.
שאלה נוספת, האם עדיפה עגלה משולבת או עגלה שנפתחת למצב שכיבה ומתאימה מגיל לידה בלי הצורך באמבטיה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום טלי,
אין צורך ברתמות. הם לא זזים יותר מדי באמבטיה. אפשר להתחיל עם טיולון מגיל לידה אבל לדעתי לא מומלץ ובעיקר בחורף.
כמו כן ממליץ שיהיה טיולון דו כיווני. איני ממליץ על היויו ודומותיה מגיל לידה, לדעתי האופצייה הכי גרועה שאפשר לרכוש לתינוק. כטיולון מגיל שינה מילא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה לזוג קיבוצניקיםג`ינגית27/12/2017
הי
אנחנו מתלבטים איזו עגלה לקנות לילדה ראשונה. גרים בקיבוץ קומת קרקע ורוצים עגלה שיהיה נוח להסתובב איתה גם בשבילים ושתהיה יציבה. אני לא גבוהה (1.59, ובעלי 1.76).
כשהילדה תגדל קצת בטח נשתמש הרבה בעגלול שזה נוח בקיבוץ אבל חשוב שגם יהיה טיולון כי אנחנו אוהבים לטייל.
רוצים לקנות עגלה לא כבדה ומסורבלת שיהיה נוח לקפל ולכניס לבגאז' הרכב (חשוב לציין שאנחנו לא נוסעים הרבה אבל מידי פעם לטייל ולביקור משפחה/חברים).
נשמח להמלצה על עגלה במחיר סביר. תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום,
חשוב להבין שכל העגלות שמוגדרות שטח יהיו טיפה או הרבה כבדות מהרגיל כי הן חייבות גלגלים גדולים ומערכת קפיצים מעולה ולכן זה מכביד עליהן וגם לרוב מייקר אותן.
ההמלצה שלי היא הרטן אך הן יחסית יקרות וכבדות.
אם מחפשים מחיר סביר ומשקל סביר אז אפשר ללכת על דגמי הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שמשתונים קודמים גם יהיו במחיר זול. הדגמים של 2018 במחיר סביר+.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג`ינג`ית29/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מנדלבוים או עמינחיוגב27/12/2017
היי קובי,
מרוב מבחר של מזרנים התחלנו להשתגע...
כרגע יש לנו התלבטות בין בייבי פנג דיימונד אייר של מנדלבוים לבין פאזל לטקס של עמינח.
האם יש לך המלצה בין שניהם?
אודה מאוד אם תוכל לציין את ההבדלים וגם את החסרונות/יתרונות של כל אחד.
בנוסף, האם הייתה ממליץ על מזרן אחר של מנדלבוים או של עמינח?
תודה מראש על כל העזרה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום יוגב,
הם די דומים כאשר אני בכלל ממליץ על מזרן נושם (ללא ספוג) ולכן פחות ממליץ עליהם, אם בכל זאת מבין שניהם לדעתי העמינח טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יוגב29/12/2017קובי תודה על המענה.
רק להבין, העמינח אינו נחשב למזרן נושם? וזה הגלל הספוג?
ראיתי שהמלצת פה בפורום על האימוגן של שילב.
במה היתרון ו/או החסרון שלו מול העמינח?
תודדה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/12/2017שלום יוגב,
כל מזרן בעל ספוג אינו יכול לאפשר מעבר של אוויר ולכן אינו נושם.
המטרה המרכזית כיום של המזרנים היא לצמצם סכנת חנק במצב שבו תינוק מגיע למצב שינה על הבטן. אחת הדרכים היא לייצר מזרן עם צד קשיח עד גיל שנה כאשר בשנה הראשונה רק קיימת סכנת המוות בעריסה שלרוב נגרמת מחנק משינה על הבטן. כעבור שינה יש צד רך ספוגי או לטקס.
דרך יעילה יותר לדעתי היא מזרן רישתי כמו האימג'ן שבו עם תינוק שוכב על הבטן והראש כלפי מטה יש תמיד מעבר אוויר. היתרון במזרן רשתי שהוא רך יותר ולכן לדעתי נוח יותר, מצמצם מצב של תסמונת ראש שטוח, קל יותר לשטיפה וייבוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגליזינה טרילוג'י לעומת ארמדילו XT2+ סלקלויקי27/12/2017
שלום קובי,
אנחנו מתלבטים בין 2 עגלות: אינגליזינה טרילוג'י או הארמדילו XT2. מה שחשוב לנו זה קיפול קטן (רכב קטן), עגלה קלה אך יחד עם זאת כמה שפחות להתפשר על נוחות התינוק.
באינגליזינה היתרון מבחינתי האמבטיה הגדולה ובארמדילו דווקא יותר התרשמתי מהטיולון אבל האמבטיה ממש ממש קטנה.
מספר שאלות:
1. עד כמה קריטי ההבדל בין האמבטיות לדעתך? כלומר האם אפשר להסתדר עם מה שמגיע בארמדילו ?
2. הטיולון של האינגליזינה- אין בו מדרך לרגליים ונראה קצת צר, האם הוא רק נראה לא נוח? איזה מזרון כדאי להוסיף?
3. איזה סלקל הכי מומלץ? באינגליזינה לא אהבתי את הסלקל ונקנה בכל מקרה בחברה אחרת, אני יודעת שלא יתחבר לעגלה אבל לא קריטי מבחינתי.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום ויקי,
לדעתי היתרון בפליפ הוא נוחות הניוד, הטיולון שתומך טוב יותר וסל החפצים. האינגלזינה מציעה אמבטיה מרווחת יותר, 4 מצבי שכיבה/ישיבה לטיולון, ייצור אירופאי ולכן האיכות של ההרכבה והחומרים עדיפים. ניתן להוסיף מזרן קומפי קוש לטיולון האינגלזינה וזה ישדרג אותו פלאים.
לגבי האמבטיה בחורף יש לזה חיסרון גדול לדעתי כשיש אמבטיה צרה.
לגבי סל קל אני ממליץ על צ'יקו קייפיט שלדעתי הוא הטוב ביותר ונותן תמורה מדהימה למחירו הסביר. החיסרון היחיד שהוא לא מתחבר לאף עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל לאינגליזינה
ויקי31/12/2017היי קובי,
תודה על תשובתך.
כרגע החלטנו ללכת על האינגליזינה בתוספת מזרון.
עדיין מתלבטים לגבי הסלקל שבהתחלה הנחתי שלא כזה קריטי שיתחבר לעגלה אבל אני שומעת אנשים שכן משתמשים הרבה בחיבור.
אשמח לשמוע חוות דעתך עד כמה קריטי שתהיה אפשרות לחבר את הסלקל לשלדה של העגלה.
לגבי הסלקל של אינגליזינה- האם הוא מומלץ מבחינת בטיחותית (בהנחה שנקנה אותו עם אוזופיקס).
וראינו שיש אופציה לחבר לאינגליזינה טרילוגי מתאמים לסל קל של מאקסי קוזי. האם זה נכון ועד כמה האופציה הזו עדיפה מבחינת בטיחות ונוחות שימוש מאשר סלקל של האינגליזינה.
תודה מראש!
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/12/2017שלום ויקי,
מבחינה בריאותית כלל לא מומלץ שתינוקות ישהו בסל קל יותר מחצי שעה ברצף או 45 דק' ליממה זמן כולל של שימוש.
אי לכך לדעתי החיבור הוא אופציה מיותרת וגרועה שמוליכה את ההורים לעשות את הטעות הזו. יש בזה נוחות מסוימת שתינוק נרדם ואפשר לנייד אותו עד המיטה עם הסל קל על העגלה הוא ביום גשום שרוצים מהר מהרכב להיכנס למקום מסוים כמו רופא ילדים שאז מוציאים את התינוק ויושבים איתו על הידיים.
בארץ לא ניתן לרכוש את המתאמים. לדעתי ניתן להזימינם אונליין אך יש לוודא שזה לא יפגע באחריות העגלה. זו אופציה עדיפה יותר לדעתי כי אז יהיה ניתן לחבר סל קלים בטיחותיים יותר של מקסי קוזי, סייבקס או ג'ואי.
בטיחותית הדירוג שלו סביר (שווה ערך ל- 3 מתוך 5 כוכבים) ולא מעבר ולכן לדעתי לא מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל אינגליזינה
ויקי03/01/2018שלום קובי,
תודה רבה!
שאלה נוספת בנוגע לסלקל הגי טרילוגי של אינגליזינה: במידה ונחליט כן להשתמש בו איזה חיבור עדיף לרכב? ניתן לקנות בשילב את הבסיס הרגיל (300 ש"ח) שזה ממש בסיס ולא רק חיבור עם חגורות ברכב או את הבסיס איזופיקס שלהם ב 900 ש"ח.
השאלה האם מבחינת רמת בטיחות הרגיל פחות בטיחותי.
תודה,
ויקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/01/2018שלום ויקי,
הרגיל מיותר בעיניי מכיוון שהוא עדיין מצריך חגירה חלקית של הסל קל ולכן לא מספק שום יתרון. האיזופיקס לא מצריך חגירה נוספת ובטוח יותר בזכות הרגלית ולכן מבין השניים מיותר לרכוש את הרגיל והאיזופיקס כן נותן ערך מוסף אך יקר בטירוף לדעתי (זה מחיר של צ'יקו קייפיט + בסיס איזופיקס) שקיבל דירוג מקסימלי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין סולה וארמדיליורחלי26/12/2017
היי,
אשמח אם תוכל לציין מהם ההבדלים בין עגלת סולה 2 של מאמס אנד פאפס לארמדיליו
אנחנו מתלבטים בין שתיהן וחושבים האם ההפרש בסך 1000 שח בינהן אכן מוצדק
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום רחלי,
האמבטיות די זהות בגודלן ולכן הן די דומות. ההבדלים העיקריים הם בשלדה והטיולון.
בפליפ הקיפול קל יותר, קטן יותר והיא קלה יותר. לדעתי הסולה נוחה יותר לניוד והמושב רחב יותר ולכן לדעתי הסולה טיפה יותר נוחה לתינוק בעוד שהפליפ טיפה יותר נוחה ופרקטית להורה.
לגבי השיקול הכספי זה כבר תלוי עד כמה הנוחות של הפליפ עבורכם מצדיקה את המחיר כי יש המון שעבורם גם לשלם עוד 2000 ש"ח על בוגבו בי מצדיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)