מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות מגיל 0ליאור17/01/2018
קובי שלום,
האם כסא בטיחות Graco extened2fit מומלץ? הכסא קיים שנה בשוק וכנראה שעדיין אין מספיק מידע עליו.
מצד שני מפרסום של מבחני ריסוק וכד' GRACO זוכים לדירוג גבוה מאוד ולכן ההנחה היא שגם כסא זה ידורג גבוה
מה דעתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/01/2018שלום ליאור,
אכן די חדש ואין יותר מדי מידע ולכן אני יותר ממליץ על הפוראבר או המיילסטון. אי אפשר להסתמך על מוצרים אחרים במושבי בטיחות!
ועדיין לדעתי צ'יקו נקסטפיט הוא המומלץ ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוקוביבה או בייבי מונסטרסליאור16/01/2018
שמתי לב שבהתחייסות ליתרונות המונסטרס לא הוזכר שניתן להלביש סלקלים, אנחנו מאוד מתלבטים כי בקוקו ביבה אין סלקלים.
האם חיבור הסלקלים במונסטרס פרקטיים? האם זה לא יותר נוח עבור האמא כאשר היא לבד? נושא הסלקים מטריד אותנו מבחינת נוחות כאשר צריך לנסוע ברכב
האם השילוב של הקוקוביבה עם כסאות בטיחות מגיל 0 עדיף על מונסטרס עם סלקלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום ליאור,
אני פחות מתייחס לנושא הסל קלים במונסטרס משתי סיבות:
1. אכן די מסורבל לחבר את הסל קלים אבל עם תרגול זה סביר אבל אני חושב שיש שניים עדיף להימנע מהתעסקויות גם הכי קטנות.
2. אני באופן כללי לא ממליץ לחבר סל קל לעגלה כי זה ממש לא בריא לתינוקות וגם עלול לסכנם בשהייה ממושכת.
לדעתי העגלה הכי יעילה לחיבור סל קלים לתאומים היא איי.בי.סי דיזיין זום אשר יקרה משמעותית מהשניים.
לגבי עדיפות מבין השניים לדעתי המונסטרס עדיפה בשל יתרון הרוחב, יכולת ניוד עדיפה, בלימת זעזועים עדיפה ואפשרות לחבר אמבטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות ציקו נקסטפיטעדי16/01/2018
היי קובי
לפי המלצתך ניגשנו לרכוש כיסא בטיחות ציקו נקסטפיט אך בכל החנויות שבדקנו בסביבתנו נאמר לנו שאין את הכיסא במלאי ובחודש פברואר צפוי להגיע דגם חדש לכיסא.
האם ידוע לך משהו על זה? יש לך מידע לגבי מה צפוי להשתנות ולהתחדש בכיסא? והאם גם לאחר השינויים כיסא זה עדיין יהיה המומלץ ביותר לדעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום עדי,
לא ידוע לי על דגם חדש, לרוב גם כשמגיע דגם חדש נעשה איזה שינוי מזערי שלא קשור לבטיחות המוצר.
ממליץ לברר מול דוורון (היבואן) ולראות היכן כן קיים במלאי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת מימי - מבית איזי בייביLilach16/01/2018
היי קובי ,ראשית אבקש להודות על הזמן שאתה משקיע בפורום , פעילות מבורכת !
מחפשים עגלה משולבת לילד ראשון.
חשוב לנו : שתהיה נוחה לקיפול ותתאים לתא מטען סטנדרטי
לא כבדה מדי (עד 8.5-9 ק"ג כולל הטיולון)
דו כיוונית .
תקציב של עד 2000 ₪ כולל אמבטיה וסלקל .
במהלך החיפושים נתקלתי בעגלת מימי של איזי בייבי במחיר מגוחך של 1500₪ לכל השלושה. להבנתי מדובר בדגם חדש ואיני מוצאת המלצות עליו באינרנט.
אשמח לחוות דעתך בעניין דגם זה.
הבנתי שהדגם מיוצר במזרח , אבל כך גם ג'ואי שמומלצת בפורום רבות.
התלבטות נוספות היא דגם איבו של גרקו - כל השלושה בעלות 2000₪.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום לילך,
חשוב להבין שבייצור סיני יש סיני ויש סיני!
מזה אומר:
ג'ואי זו דוגמא טובה, מדובר ביצרן ענק שמייצר לגרקו את הרוב המוחלט של המוצרים (כולל עגלות וכולל האיבו) שהחליט לפני מספר שנים למכור לבד ובמקום למכור לגרקו לדוגמא שירצו להרוויח ולמכור ליבואן שימכור לחנות, הם מוכרים ישירות ליבואן ואז לחנות מה שחוסך יד ומוזיל בעשרות אחוזים את מחיר המוצר. לכן יש ליצרן טכנולוגיות, מעצבים, מהנדסים ומפתחים מהשורה הראשונה בתחום.
מצד שני יש סיני שפתח מפעל, פיתח לבד, מייצר לכל דורש ומדביק מדבקה למוצר של כל יצרן כמו איזי בייבי.
לכן שקונים ג'ואי אני חושב שהרמה יותר של מאמאס אנד פאפאס לדוגמא.
לדעתי המימי נותנת אמבטיה סבירה אבל הטיולון פשוט, הסל קל ברמה הנמוכה ביותר שיש, השלדה סבירה ופחות טובה משל הכרום.
לדעתי האיבו עדיפה על המימי אבל עדיין הכרום עדיפה עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם נוסף
Lilach17/01/2018היי קובי,
תודה רבה על התשובה המפורטת , ממש עשית לי סדר בדברים.
אם כך , מוסיפה דגם נוסף להתלבטות: פג פרגו פליקו סוויטש קומפקט.
מבין הכרום לדגם זה , מה עדיף הן מבחינת הילד והן מבחינת דרישותינו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/01/2018שלום לילך,
לדעתי הכרום עדיפה. הניוד עדיף בהרבה, הסל גדול ונגיש יותר, לתינוק האמבטיה מגיעה עם מזרן טוב יותר והטיולון מגיע עם גב בעל 100% תמיכה קשיחה בעוד שבסוויץ התמיכה היא חלקית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת סל קלגל16/01/2018
היי קובי,
אנחנו לפני ילד ראשון וככל הנראה נקנה את הסלסה 2018 שהמלצת עליה, ועכשיו אנחנו מתלבטים לגבי הסלקל.
המוכר בחנות המליץ לנו לקנות דוקא את האטון 1 ולא אטון Q בטענה ששניהם באותה רמת בטיחות אבל האטון 1 יותר מרווח ונוח לתינוק. לגבי הקייפיט הוא אמר שהוא מצויין אך לא מתחבר לעגלה וזו בחירה שלנו... באופן כללי אני לא מבינה את ההבדלים בין האטון 1 לאטון Q ולקייפיט 30...
אשמח לעזרתך כי מוכרים בחנויות אומרים משהו אחד ופה בפורום נאמרים דברים שונים...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום גל,
בטיחותית הQ דורג עם דירוג שווה ערך ל- 5 כוכבים בעוד אטון 1 עם 4 שזה דירוג מעולה אבל עדיין פחות טוב מהQ. אני מבין למה המוכר ממליץ על ה-1 דווקא כי הוא גם קל בהרבה מבחינת משקל, גם מרווח יותר לתינוק וגם בעתיד ניתן להסיר את הכיסוי הפנימי ולהרוויח עוד מרווח בעוד שהQ הוא AS IS כל הזמן בחלק של הראש. כמובן שיש גם פער מחיר מטורף.
הקייפיט מגיע עם בסיס כלול במחיר אשר זול מהQ ללא בסיס וטיפה יקר מ1 ללא בסיס אבל זול בהרבה מה1 עם בסיס ודירוג הבטיחות שלו זהה לQ ורמת הנוחות שלו כמו ה1 ואף נוחה יותר מבחינת הזווית והגגון ולכן במכלול הכללי לדעתי הוא הסל קל המומלץ ביותר עם חיסרון ענק אחד שאין חיבור לעגלות וכפי שהמוכר אמר זה אך ורק תלוי בכם. אני אישית ויתרתי על החיבור והלכתי על הקייפיט וכשהיה צריך סחבתי ביד שזה תלוי במרחק שצריך לשאת.
בין הסייבקסים, גם כאן מאוד תלוי אם מוכנים טיפה להתפשר על רמת הבטיחות ואם לא אז Q.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי סייף דגם דבליןאנאבל גלוברמן15/01/2018
נתקלתי בעגלה של בייבי סייף דגם דאבלין, הבנתי שזה דגם חדש ומשופר שיצא עכשיו העגלה נראית לי סבבה אבל לא מצאתי עליה שום מידע וחוות דעת באינטרנט. ..אשמח אם תוכל לעזור לי לגביה.
בנוסף, ג'ואי כרום גם עלתה כאופציה אשמח לשמוע עליה חוות דעת ולדעת מה ההבדל בינה לבין הגואי כרום דלוקס ולשמוע את חוות דעתך על הפג פרגו דגם איזי דרייב..הבנתי שהפג בכללי קצת כבדות...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום אנאבל,
לדעתי הג'ואי עדיפה מבחינת יכולת ניוד, תפעול קל יותר, קיפול ופתיחה נוחים יותר, משקל קל יותר וסל קלים עדיפים בהרבה מבחינה בטיחותית שמתחברים לעגלה.
האיזי דרייב לדעתי עגלה גרועה וגם יקרה בהרבה.
הכרום DLX מציעה גגון טיולון גדול יותר ו5 מצבי שכיבה/ישיבה לטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת בייבי סייף דגם דבלין
אנאבל גלוברמן16/01/2018אוקיי אז אם אני הולכת על ג'ואי לדעתך עדיף כבר את הדלוקס? ואם אפשר יותר פירוט למה האיזי דרייב גרועה? בכל זאת היא של פג וזו חברה איכותית לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום אנאבל,
הDLX עדיפה כי יתרון הגגון חשוב מאוד לאקלים שלנו ואני חושב ששלושה מצבים בטיולון לא מספיקים.
האיזי דרייב יצאה לפני יותר מעשור ואולי הייתה מתאימה לתקופה הזו. כיום יש פיתרונות טכנולוגיים טובים יותר ליתרון המשמעותי שלה שזה הקיפול. מבחינת איכות, בדים ואיכות הרכבה אין ספק שהיא רמה אחרת מהג'ואי ובטח מהבייבי סייף אבל וזה אבל גדול, נוחות הניוד גרועה לדעתי, תמיכת הגב לא מלאה באופן קשיח, הסל קטן ולא נגיש, מאוד מאוד קשה לקפל אותה יחד עם הטיולון (בעיקר כשהוא פונה לכיוון הנסיעה). הבוק שלהם הרבה יותר מתקדמת ועדיפה בהרבה אך גם המחיר בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלות על פג..
אנאבל גלוברמן17/01/2018איך הדגם של פג בוק פלוס ספורטיבו? לא התנסיתי בו בחנות אבל בוחנת כמה אופציות ואשמח לשמוע את חוות דעתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/01/2018שלום אנאבל,
דגם מעולה וברמה גבוהה בהרבה מהכרום ובטח שמהדאבלין אך גם המחיר בהתאם.
מה שכן חשוב לדעתי שבפג הבסיסית אני ממליץ לשדרג מספר דברים: להוסיף מזרן לאמבטיה כי היא אינה מרופדת מספיק לדעתי, להוסיף מזרן קומפי קוש לטיולון ולשדרג לשלדת S אלו דברים שמייקרים את המוצר בצורה משמעותית אך לדעתי הם חובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אינטרקום לתינוקיוגב15/01/2018
היי קובי ותודה ראש על כל מענה,
אשמח להמלצה שלך על אינטרקום - אני יודע שיש מבחר גדול ויש צורך בלקיחת תקציב בחשבון, אבל אשמח לשמוע מהניסיון שלך על 2-3 אופציות שבאמת שוות את המחיר עליו משלמים...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2018שלום יוגב,
ראשית יש לציין שאינטרקום הוא מוצר שפולט המון קרינה ואני אישית פחות ממליץ לרכוש מוצר שכזה אלא אם באמת יש צורך.
קיימים 2 סוגי אינטרקומים:
רק שמע
שמע + וידאו
בגדול חברת מוטורולה לדעתי מייצרת את המוצרים הכי טובים מבחינת שמע חלק או וידאו חלק. בוידאו ישנם אינטרקומים המשדרים לסמארטפון ולא למכשיר נוסף שמגיע עם המוצר ואלו לדעתי פחות מומלצים גם בגלל שהם מזייפים הרבה וגם בגלל שהם פולטים יותר קרינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קמיליון או גואיקמיליון או גואי14/01/2018
היי
ילד ראשון בן חודשיים, גרים בעיר,מחפשים עגלה נוחה, יציבה לא מסורבלת, לא נוסעים הרבה ברכב.נוחות לתינוק חשובה.
תהיה כעגלה שנייה (רק האמבטיה) בחדר מדרגות כי גרים ללא מעלית.כרגע יש מוצי משומשת 0:
יש באפשרותנו לרכוש קמיליון יד 2 בעלות של 1500 ש"ח או לרכוש את הגואי פקט, חדשה, באותה עלות.
מה משתיהן היית ממליץ לאור הנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום,
הקמיליון היא ליגה אחרת מבחינת הכל כך שיש רק את החיסרון של יד2. הפקט לדעתי מוצר לא טוב ובעיקר לתינוק בן יומו ע"פ שזה רק האמבטיה אני חושב שיכולת הניוד שלה תהיה בינונית ובהשוואה לקמיליון אפשר אפילו לומר נמוכה. איני ממליץ על הטיולון שלה לפני גיל שנה (למרות שעבורכם זה פחות שיקול).
היתרונות היחידים הם משקל קל וקיפול קטן (למרות שלכם פחות משמעותי).
אם הולכים על קמיליון ממליץ לפנות לחברת "הגלגל" לחידוש העגלה בעלות די סימלית ומקבלים מוצר כמו חדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואל מול ג'ואי כרום פרמיום?
הלל28/01/2018תודה על השרשור הזה (אני תופסת עליו טרמפ ברשותכם :)), וגם ההמלצה על חברת הגלגל - טוב לדעת!
יש לי אותה התלבטות - גם אופציה של קמיליון ביד 2
לעומת לג'ואי כרום פרמיום (שאני בכל התלבטות עד עכשיו חוזרת אליה). כשבדקתי אותה בחנות, החומרים, הגלגלים ובולמי הזעזועים היו נראים מאד איכותיים בגלגלים הגדולים מאחורה (ויש גם מקדימה).
אין לנו רכב, גם כן גרים בעיר ולרוב בהליכה וקצת אוטובוסים.
צריכים שתהיה יציבה, נוחות התינוק, ותחזיק מעמד - ומשקל של 10-11 נראה לי סביר לנו.
לא חייבת להיות הכי צרה, אבל סבירה מבחינת מעבר באוטובוס וכדומה.
אז לסיכום -
אם מדובר בג'ואי כרום פרמיום, עדיין היית ממליץ על הקמיליון, ומדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/01/2018שלום הלל,
הקמיליון מנצחת בעיקר בזכות יכולת הניוד העדיפה בהרבה והנוחות לעלות ולרדת מדכות בסביבה עירונית. היא גם מרווחת יותר לתינוק. מצד שני הכרום כפי שאני תמיד אומר נותנת את תמורה מצויינת עבור מחירה בעיקר הDLX ויש לה יתרון גובה על הקמיליון וסל חפצים עדיף. יכולת הניוד יחיסת טובה כמובן שאיכות החומרים וההרכבה ברמה נמוכה מהקמיליון אבל ביחס למחיר עדיין האיכות טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אתה פשוט 10!
הלל29/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןירון14/01/2018
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה משולבת (טיולון, אמבטיה וסלקל) שתהיה קלה, קלה לקיפול ושאפשר יהיה לכבס בקלות.
חשוב לנו גם העיצוב...
טווח המחירים שלנו הוא אזור ה-2500
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום ירון,
בתקציב הנ"ל לדעתי עגלות כמו מאמאס אנד פאפאס סולה 2 או ג'ואי כרום יתנו את התמורה הכי טובה לכסף ולדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה - איזה לקנות?יהודית14/01/2018
שלום!
אנחנו זוג צעיר, מחפשים עגלה איכותית, נוחה, קלה ויפה
גרים בקומה גבוהה עם מעלית, (בשבת זה בלי מעלית)
נוסעים הרבה בתח"צ ולכן חשוב גם הקיפול הקטן והנוח,
על מה אתה ממליץ?
(במחיר של עד 4000-5000 ש"ח)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום יהודית,
לדעתי עגלות כמו בוגבו בי או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT2 יענו טוב לדרישות הנוחות (עליה במדרגות, תח"צ וכו').
יש לקחת בחשבון שלדעתי נפגמת בהן הנוחות לתינוק בשל מימדים קטנים וגלגלים קטנים. אך האלטנטיבות הנוחות יותר לתינוק לרוב כבדות וגדולות בקיפול ולכן צריך להחליט על מה מתפשרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין כמה עגלותספיר14/01/2018
לידה ראשונה בעז"ה התחלנו לעשות סקר עגלות ומצאנו שעגלת מאמס אנד פאפס מתאימה לנו. אנחנו מחפשים עגלה קלהאבל שתהיה יציבה נוחה לקיפול, גרים בעיר בקומת קרקע. מתבלטים בין הארמדילו פיליפ לבין הסולה 2. אשמח לדעת את החסרונות והיתרונות של כל אחת מהן ועל מה אתה ממליץ יותר? כי הסולה 2 זולה משמעותית וזה קצת תמוהה בעיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת אשמח להתייחסות גם לדגם החדש Ocarro
עודד14/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום ספיר,
הארמדילו קלה יותר בקילו, נוחה יותר לקיפול (ניתן ביד אחת), קטנה יותר בקיפול, בגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר על הבד נקי וסטרילי לאחר הקיפול, הגגונים עדיפים.
לדעתי הסולה יותר נוחה בניוד והטיולון טיפה מרווח יותר וסה"כ היא בהחלט מהווה תמורה טובה למחירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג תוקף של סלקלליטל14/01/2018
קובי שלום,
הפורום שלך מאוד מועיל ויעיל אז קודם כל תודה רבה!
רציתי לדעת לגבי פג תוקף של סלקל. אני מבינה שלא ניתן להשתמש בסלקל יותר מחמש שנים.
אני ככל הנראה אקנה סלקל אטון קיו ששנת הייצור היא 2014 כי עוד לא הגיעו הדגמים החדשים לארץ.
האם סופרים חמש שנים מיום הייצור או מיום תחילת השימוש בסלקל?
זה משמעותי לי כיוון שאם מיום הייצור אולי כדאי שארכוש סלקל אחר.....
תודה רבה!
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום ליטל,
יש 3 אופציות:
1. על חלק גדול רשום תאריך אחרון לשימוש שבדרך כלל זה בין 6 ל- 8 שנים.
2. אם לא כתוב תאריך אחרון ורשום תאריך ייצור על המוצר אז 6 שנים מהתאריך או השנה.
3. לא רשום כלום, 5 שנים מיום השימוש הראשון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תלת אופן סמרטרייקלאה13/01/2018
תלת אופן סמרטרייק מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום לאה,
סה"כ מוצר נחמד שמשמש כעוד טיולון בבית. לדעתי ומניסיוני עם 2 ילדים לא מומלץ לבנות עליהם כאופניים כי לרוב הילדים מתקשים ובשלב שהם כבר בעלי יכולת הם כבר פחות מתעניינים במוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה קלה ונוחה לקיפולספיר13/01/2018
היי,
אנחנו מחפשים עגלת תינוק ללידה. חשוב לנו מאוד שהעגלה תהיה נוחה לקיפול וקלה (גרים בבניין ללא מעלית)
האופציה שאנחנו חושבים עליה כרגע היא הטאי טאי.
האם למרות המשקל הקל שלה היא יציבה?
איך היא בעליית מדרגות ומבחינת בולמי זעזועים?
איך הבדים של 2018 לעומת 2017? עדיף לרכוש את הדגם החדש?
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום ספיר,
אין הבדלים מהותיים בין 18 ל- 17.
אין לה בולמי זעזועים ולכן התינוק יחוש את הרעידות מהדרך.
היא יציבה אבל עד גבול מסויים וזה חיסרון של כל עגלה קלה.
אני פחות ממליץ עליה מגיל לידה מכיוון שיש לה טיולון חד כיווני.
לדעתי ולאור מבדקים שנעשו בעולם יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק צריך להיות מול ההורה בעגלה לפחות עד גיל שנה (ורצוי גם מעבר).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוק מולטיפלואו עד איזה שלב?גיא13/01/2018
למזרן מולטיפלואו אין צד רך או קשה,
הבנתי שמגיל שנה הופכים לצד הקשה,
אז עד איזה גיל מתאים המזרן הזה? ואם סוג המזרונים האלו שבלי צד קשה או רך עדיפים על האלו עם הצדדים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2018שלום גיא,
המזרן מתאים עד גיל 3 שנים.
מזרנים עם צד קשה נועדו שעד גיל שנה התינוק ישכב על חלק קשיח שימנע מראש התינוק לשקוע כלפי מטה במידה והתינוק על הבטן. היות והמולטיפלואו מספק מעבר אוויר חופשי ואין סכנת חנק גם בהשכבה על הבטן מיותר יהיה לשים חלק קשיח שלרוב אינו נוח לתינוק ולכן אין צורך להפוך אותו מצד לצד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)