מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- קורטינה רכבת - עגלה לתאומיםאני05/02/2018
היי קובי!
מה דעתך על העגה כעגלה נוספת?
מה שקונה אותי בה זו האופציה לשים 2 סלקלים של קייפיט - מה שיש. אני מבינה גם שהידית מתכווננת ויכולה להגיע לגובה שיעזור מאוד לבעלי.
ראיתי שמישהי מוכרת ביד 2, חדש מהקופסה ב 850 שח.
ואני מניחה שתמיד נוכל לשים את העגלה במעון (מהמעון לרכב), אצל סבאבתא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/02/2018שלום,
סה"כ מדובר בעגלה סבירה והיות והצורך שאת מציינת הוא לא כעגלה לשימוש מאסיבי באופן יומיומי ולכן אני חושב שמדובר באופציה טובה.
חשוב להקפיד שהתינוקות לא ישהו בסל קלים יותר מחצי שעה ברצף ולא מעל 45 דקות ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על 2 עגלות11105/02/2018
המלצה על הסטוקי ועל המאמס אנד פאפאס (אורבו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/02/2018שלום,
תלוי מה הדרישות כי מדובר בעגלות מנוגדות אחת לשנייה באופן די קיצוני. בכל אופן מדובר בשתי העגלות שהן לא מהמומלצות שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה לי עגלת יו יןשרה05/02/2018
שנהנתי ממנה מאוד!!!
ונגנבה לי (הרכבתי תאמבטיה כי נולד לנו תינוקת
חצי יממה למטה ואין עגלה)
מחפשת לקנות
במשקל קל במיוחד
גרים בקומה גבוהה ללא מעלית
1- איך עגלת בובו במצב אמבטיה וטיולון?
2- הציעו לנו לקנות עגלה חדשה שנקראת ביג בייבי
מכיר?
3- בעלי רוצה שנקנה את עגלת רויאל סטייל ונקשור אותה
אני אובדת עיצות
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/02/2018שלום שרה,
1. הבובו תחליף הולם ליויו לדעתי בעבור התמורה לכסף.
2. לא מכיר
3. פחות ממליץ
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא בייבי ביורן מיריקלמיטל04/02/2018
שלום קובי!
רכשתי מנשא ביבי ביורן מדגם מיריקל עם הבד הנושם. בתי בת חודשיים.
בחנות מדדתי את שני הדגמים הוואן והמיריקיל, המיריקל הרגיש לי יותר נוח גם בתור אחת שסובלת מכאבים בגב התחתון, בנוסף הוא הרגיש לי פחות מסורבל מהוואן מבחנת תפעול, ומה שחשוב לא פחות היה נראה לי שלילדה היה יותר נוח. (בוואן היא כאילו נעלמה בפנים כמו בתוך קופסא) רציתי לדעת את דעתך לגבי הדגם שבחרתי וכן האם השימוש בו בריא לתינוקת בגיל חודשיים בלבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום מיטל,
מבחינת נוחות עבורך אין לי ספק שהמירקל הוא המנשא הנח בעולם.
מהתייעצות שלי עם אורטפד הוא עדיף לשימוש מגיל 4 חודשים בגלל שאין לו תנוחת פיסוק כמו בוואן או תנוחת עירסול כמו במנשאי ארקו או מנשאי החגירה.
יחד עם זאת, אם השימוש הוא יחסית קצר ולא ממושך אני לא חושב שמוצר יכול ליצור בעיות כל שהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף בנוגע למנשא
מיטל07/02/2018תודה רבה על תשובתך המפורטת!!
רציתי לדעת למה בגיל 4 חודשים הפיסוק במנשא כבר לא ככ קריטי?
אני שואלת כי שמתי לב שדווקא בדגם הוואן הפיסוק הופך להיות רחב יותר ככל שהתינוק גדל, או שאני טועה?
קניתי מנשא רק לצורך שימוש קצר כמו לרדת לאוטו עם דברים או לצאת לסידור קצר (מאחר ןאנחנו גרים בבית ללא מעלית). כרגע הילדה בת חודשיים. הענין הוא שאני סובלת מאוד מכאבי גב אולם מתלבטת קשות אם להשאר עם המיריקל או לעשות ויתור על הנוחות שלי ולהחליף לוואן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/02/2018שלום מיטל,
קודם כל חשוב להבין שבריאותית לא יכול להיגרם שום נזק!
המטרה בתנוחת פיסוק או עירסול זה להרגיל את התינוקות להיות בתנוחה הזו מכיוון שזו תנוחת זחילה.
תנוחת הפיסוק מכינה לזחילת גחון ותנוחת עירסול מכינה לזחילה על 4. מכיוון שאי אפשר להשכיב עדיין על הבטן אי אפשר ללמד את התינוקות להיות בתנוחות האלו ומה שקורה במנשא שאין לא את התנוחות האלו הוא שרגלי התינוק נמתחות בצורה ישרה, לכן כשנתחיל להשכיב על הבטן הרגליים יהיו ישרות כי זו התנוחה התרגל אליה.
בגיל 4 חודשים אפשר כבר להתחיל ללמד אותם לשכב על הבטן, להתהפך ואת התרגולים הראשונים של זחילה כמו הצמדת הברך לבטן (סוג של תנוחת צפרדע) ואז עניין המנשא פחות קריטי כי יש דרך ללמד ולתרגל.
הדבר היחיד שמנשא ללא התנוחות האלו יכול לעשות זה לעכב את הזחילה אבל זה גם מאוד מאוד אינדיווידואלי.
מילדי הבנתי שיש תורה שלמה מאחורי זה ובילד הראשון התשמשנו במנשא שקדם למירקל ואכן התפתחות הזחילה הייתה איטית לעומת אחותו שהייתה במנשא קשירה בתנוחת עירסול (אבל מה שאני בעצם אומר שהכל בסדר וגם הגדול עשה את כל שלבי הזחילה עם כי טיפה בשלב מאוחר). עוד אפשרות למי שמשתמש במירקל היא לשבת עם התינוק כשהוא על הרגליים שלנו על הגב שלו ולהצמיד את הברכיים לבטן מדי פעם, זה מתרגל תנוחת עירסול. כמובן שיש המון קורסים שונים להתפתחות התינוק ואני תמיד ממליץ לגשת לאחד כזה ולקבל הסבר הרבה יותר מקצועי ממני בתחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואו תודה רבה לך על תשובה ככ מפורטת!!!
מיטל20/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון טוויסט של בייבי סייףטניה03/02/2018
היי קובי,
מה אתה חושב על הטיולון טוויסט של בייבי סייף? נראה שהגגון שלו יותר גדול מהצ'יקו מינימו.
תודה,
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום טניה,
אכן כן אבל צריך לבדוק מכלול של דברים. בסגנון הזה אני חושב שהצ'יקו עדיפה. לדעתי אפשר לבדוק את איזי בייבי מקסי שמספקת גגון עדיף וגם נוחה מהם לניוד אבל גם יקרה מהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים לגבי עגלה מומלצתגל03/02/2018
קובי שלום!
זה הריון ראשון שלנו ובדיוק התחלנו בחיפוש עגלה והופתענו לגלות כמה שזה מסובך.
אז אולי תוכל לעשות לנו קצת סדר בבלאגן, ולכוון אותנו לדגם שיענה על הדרישות שלנו.
נכון לעכשיו, אנחנו גרים במושב, ככה שהדגשים הבאים הם החשובים לנו בעיקר:
1. בולמי זעזועים טובים
2. גלגלים עמידים בעלי עבירות טובה
3. עגלה נוחה לקיפול ביד אחת+קיפול עם הטיולון
4. משקל סביר
5. טיולון דו כיווני
6. לא נמוכה מידי (מהתרשמות בחנויות לא היה כל כך נוח לנו העגלות הנמוכות)
7. טיולון המאפשר זווית שכיבה של 180 מעלות
8. אפשרות חיבור לסל קלים איכותיים (כמו מקסי קוזי למשל).
נשמח לשמוע את דעתך וכמובן אם יש עוד דגשים חשובים שפספסנו.
תודה מראש, גל :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום גל,
לצערי אין עגלה שתכיל הכל. חשוב להבין שדברים כמו גובה, קפיצים, גלגלים גדולים וכו' מוסיפים משקל.
הסלסה של איי.בי.סי דיזיין הייתה יכולה לענות לכל הדרישות אבל הטיולון שלה לא נשכב ל-180 מעלות. דגם דומה של אותו יצרן בשם ממבה פלוס כן נשכב אבל המושב הזה מוסיף המון משקל למוצר ולכן היא סובלת מחיסרון של משקל.
אפשר גם לבדוק את פג בוק פלוס אבל היא סובלת מחוסר בקפיצים איכותיים (אני לא יודע אם ניתן להשיג בישראל מתאמים למקסי קוזי עבורה, לעיתים היבואן מביא ולעיתים לא).
אם מתפשרים על משקל אפשר לבדוק גם את עגלות הרטן וי.איי.פי או רייסר ג'י טי שתפורות למושבים (בעיקר הג'י טי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
גל05/02/2018היי קובי,
קודם כל- תודה על המענה.
בהתאם לתשובתך, רציתי לשאול, עד כמה קריטי שהטיולון של הסלסה לא מגיע ל180 מעלות? איפה החיסרון הזה בולט?
ועד כמה הכובד שלה משמעותי ביחס לעגלות ממוצעות?
לגבי הפג בוק פלוס- האם הבלומי זעזועים עד כדי כך לא מוצלחים למושב?
ומה דעתך לגבי הטרילוג'י של אינגלזינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/02/2018שלום גל,
לדעתי למושב הטרילוג'י תהיה פחות טובה.
לגבי הפג, תלוי עד כמה משובשות הדרכים אבל יהיה מאוד קשה להתנייד ובעיקר לעלות ולרדת ממדרכות. כמוכן זה גם יוצר השפעה ישירה לתינוק שיחוש את כל הרעידות מהדרך ושוב תלוי כמה יהיו.
לגבי הסלסה.
יש למושב כמה חסרונות:
1. לא ניתן להשכיב על הבטן. לדעתי לא חיסרון גדול מכיוון שבגילאים מאוחרים כבר לא משכיבים על הבטן בעגלה או ממש מעט. היות והאמבטיה היא XXL לדעתי אפשר למשוך איתה עד השלב שלא משכיבים על הבטן.
2. לדעתי מומלץ שלא לשהות יותר משעתיים ברצף בזווית השכיבה ולכן בשינה רצופה יש בזה חיסרון.
הפתרונות, כן ניתן לשהות בצורה רצופה במצב הביניים שמספיק לשינה.
במאי/יוני יגיע מזרן של היצרן שיוצר זווית ישרה ולכן פותר את החיסרון הזה לפחות עד גיל שנה.
3. לא ניתן לחתל בעגלה. 99% מההורים מעדיפים לחתל בעמדות החלתה יעודיות.
לגבי המשקל היא דווקא מאוד מאוד סבירה ושוקלת כ- 11 ק"ג יחד עם טיולון. חשוב לציין בכלל לגבי משקל, המשקל מתבטא רק בהרמה לרכב כל עוד לא גרים בקומה גבוהה ללא מעלית. לאור זאת במרבית המקרים ובעיקר לגרים במושב בק"ק אני לא רואה זאת כחיסרון. חזרתי כעת מגרמניה שם העגלות הכי קלות שראיתי ברחוב שוקלות באזור ה- 13 ק"ג וזאת מכיוון שזו מדינה שמעדיפה את נוחות התינוק ונוחות הניוד ומערכות הקפיצים ולכן אם שם יכולים אני כלל לא רואה בעיה עם הסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות לגבי הסלסה
גל05/02/2018עוד כמה שאלות לגבי הסלסלה:
1. לגבי זווית ההושבה- מה הזווית הכי גדולה שקיימת בטיולון?
2. האם בוודאות ייצא מזרן של שכיבה?
3. האם הקיפול שלה נוח? ביד אחת או 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות לגבי הסלסה
גל06/02/2018עוד כמה שאלות לגבי הסלסלה:
1. לגבי זווית ההושבה- מה הזווית הכי גדולה שקיימת בטיולון?
2. האם בוודאות ייצא מזרן של שכיבה?
3. האם הקיפול שלה נוח? ביד אחת או 2?
ומה דעתך לגבי עגלת easywalker harvey?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/02/2018שלום גל,
זווית ההושבה קרובה ל 90 מעלות (אם זו הכוונה), הגבה חייב להיות מוטה בכמה מילמטרים אחורה כי זה מונע נפילה מהמושב ומקשה על התינוקות להתתקדם קדימה. זווית השכיבה היא באזור ה- 165-170 מעלות.
לגבי המזרן, בודאות יגיע אני לא יודע לומר במדויק אבל לכל המאוחר זה יהיה ביוני.
הקיפול מאוד נח ב-2 ידיים, מקצועניים יצליחו ביד אחת.
פחות ממליץ, אין שום יתרון כעגלת אחים שזה כביכול היתרון שלה. לא רואה הצדקה למחירה. בסה"כ כמו הסלסה די עונה לרוב הדרישות פרט לזווית הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אופני איזוןאני03/02/2018
היי קובי, פחות עגלות וכסאות בטיחות... יש לך אולי המלצה על אופני איזון?
הקטן עוד שנייה בן שנתיים. הבימבה ג'וק קטנה לו מאוד. הוא די גבוה... נראה לי שהוא יסתדר עם אופני איזון ואני רואה גם שכבר יש בגיל שלו.
ראיתי רק את מה ששילב מחזיקים, משהו מעץ.
אשמח להמלצות ותובנות. וכמובן - הוא גבוה וקצב הגדילה... מהיר. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום,
הצלנו השתמשנו בסמארט טרייק שהיו מעולות אבל הילד התחיל להסתגל אליהם רק בגיל 3 למרות שהיו מגיל שנתיים.
ממליץ לבדוק מוצר שנקרא גלובר 4 ב- 1 (מוצר שאני מייבא), לא ממש אופני איזון אבל סוג של בימבה ג'וק שבגיל 3 יהפוך לקורקינט איזון. הקטנה שלי כבר בגיל שנתיים וחצי למדה איך לעבוד במצב קורקינט והמוצר משמש גם מעבר לגיל 6 ולא זמני מאוד. חשוב לציין שמוצר זכה בפרסים רבים בתחרויות חשובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון עבור תינוק בן שנהליאור02/02/2018
קובי שלום,
אנו מעוניינים לקנות טיטלון פשוט ולא יקר.
משתמשים כיום בטיולון של פג פרגו ספורטיבו ומאוד מרוצים, אך רוצים שתהיה עוד אופציה.
חשוב לנו שידיות הטיולון יהיו גבוהות, כיוון שאנחנו גבוהים.
נשמח להמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום ליאור,
לדעתי צ'יקו לייטוואי 2 יענה היטב לכל הדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמידלו XT מול ABC דיזיין מינטנופר02/02/2018
היי, אני מחפשת עגלה לילד שלישי, שתיכנס לבגאז קטן (גולף) ותהיה נוחה בניוד ( גרים ביישוב בצפון ולא בעיר) יש לי גרע עגלת אמבטיה צרה (של סייבקס) ולכן אצטרך להעביר בגיל 4 חודשים בערך, אל התינוק גדול..
מתלבטת בין ארמדילו XT לבין מינט של אי בי סי דיזיין. אשמח לתובנות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום נופר,
האם הכוונה לארמדילו פליפ XT או פליפ רגילה (עם מושב חד כיווני).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדש! כסא בטיחות דו-כיווני NextFit ixאני02/02/2018
היי קובי!
מה השתנה או השתדרג בדגם הזה לעומת קודמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום,
לא הרבה אבל 2 נקודות חשובות:
1. נח יותר להתקנה עם חגורת בטיחות
2. רתמות ארוכות יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה להמלצתך לעגלה מתאימהשושנה01/02/2018
אני מעוניינת בעגלה ללא אמבטיה שתתאים מלידה עד גיל שנתיים.
אני גרה בקומת קרקע. רוצה 4 גלגלים. יציבה. קלסית. בד נעים עם אפשרות כיבוס נוחה. עם אפשרות לראות את התינוק ובעתיד שיראה את הנוף מולו. שתהיה לא כבדה מדי.
התקציב בין 1000 ל1500.
מה היית ממליץ?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום שושנה,
בתקציב הנ"ל לדעתי סולה 2 או כרום הם המומלצות (בתנאי שניתן לרכוש ללא אמבטיה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל לילד מגיל שנהמלכה31/01/2018
שלום קנינו בהמלצתך את הארמדילו ואנחנו מרוצים מאוד.
עכשיו כשהילד בן שנה אנחנו רוצים לקנות טיולון קל.
מכיון שאנו גרים בקומה 4 ללא מעלית.
אנחנו מחפשים עגלה קלה ושקל לקפל אותה.
התקציב שלנו עד 1000 ש"ח.
(ראינו את הג'ואי).
אשמח לשמוע את המלצתך
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום מלכה,
אני פחות ממליץ על הג'ואי למרות שהוא זול ונותן תמורה טובה.
אני חושב שאיזי בייבי בובו או מקסי 2 עדיפים מהרבה בחינות ובעיקר בנוחות התינוק אבל מבחינת משקל הג'ואי עדיף עליהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדה לתינוקת בת חודש וחצימיטל30/01/2018
שלום וברכה!
בתי עוד מעט בת חודשיים, לפני שבועיים התחלנו לשים אותה בנדנדה שקנינו
הנדנדה של חברת ג׳ואי.
האמת שאני קצת מודאגת מהזווית של השכיבה /ישיבה. זה נראה כאילו היא קצת יושבת, תנוחת טרמפולינה / סלקל.
רציתי לדעת את דעתך האם אתה ממליץ להושיב תינוק קטן בתנוחה כזאת? האם זה חלילה יכול להזיק להתפתחות התקינה של התינוק?
מצ״ב תמונה של הנדנדה שהופכת אגב גם לטרמפולינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום מיטל,
לא חושב שיש בעיה עם הזווית. חשוב להבין שנדנדה חייבת להיות בזווית שהראש גבוהה מהגוף כדי שהדם יזרום בצורה תקינה, כמו כן גם למנוע פליטות מהתזוזות.
אני ממליץ לעבוד כמו עם סל קל. עד 30 דק' ברצף ועד 45 דק' נטו ביום. מגיל חצי שנה אפשר להגדיל את הזמנים.
חשוב לציין שבגלל שתינוקות שוכבים כל היום על הגב בשינה, בעגלה, בסל קל, באוניברסיטה וגם בנדנדה עלולה להיווצר תסמונות ראש שטוח. זה לא מסכן את הבריאות אבל פחות אסתטי ולכן חשוב להתחיל להרגיל תינוק לשכיבה על הבטן מגיל שלושה או ארבעה חודשים וגם כשמתאפשר לשאת בידיים או במנשא ולמנוע מצב שהתינוק 24 שעות על הגב.
כמו כן ישנן כריות יעודיות לראש אבל מניסיון התינוקות לא כלכך אוהבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה עם טיולון דו כיווני. חזקה וגבוההמרים29/01/2018
שלום, אני צריכה המלצה לעגלה חזקה גבוהה עם טיולון דו כיווני וסלקל. לא ככ חשוב לי אמבטיה. מתקפלת בקלות. אני נוסעת גם באוטובוסים ושתהיה נוחה גם למדרגות.
תשובה
קובי סופר29/01/2018שלום מרים,
לדעתי איי.בי.סי דיזיין סלסה עונה לדרישות אך היא נמכרת רק עם אמבטיה.
ללא אמבטיה הג'ואי כרום תענה יחסית טוב לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! מה עם ארמדילו של מאמאס ופאפאס?
מרים31/01/2018הבנתי שרוב העגלות נמכרות עם אמבטיה אז אני לא אתנגד לזה..אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של העגלות שהצעת ובנוסף אם המאמאס אנד פאפאס ארמדילו טובה גם כן. התקציב שלנו הוא בסביבות ה3000 ואם אפשר, כולל סלקל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/02/2018שלום מרים,
הארמדילו נמוכה וצרה אבל נוחה מאוד להורה מבחינת משקל, נוחות קיפול וגודל קיפול ולכן על כף המאזניים עומדים נוחות ההורה מול נוחות התינוק.
הכרום באמצע עם נוחות סבירה לתינוק, נוחות ניוד סבירה, נוחות קיפול סבירה ומשקל סביר. היא כן גבוהה וזולה משמעותית מבין השלושה. בעניין עמידות וחוזק לדעתי מהשלושה היא הפחות טובה.
סלסה, לדעתי היא הנוחה ביותר לתינוק בעיקר בשל הרוחב, עובי המזרן באמבטיה והריפוד, גגונים עדיפים, נוחות ניוד עדיפה, הגבוהה מבין השלושה. היא הנוחה מבין השלושה לניוד + מערכת קפיצים מדהימה אשר עולה בכמה רמות על הכרום או הפליפ ולכן גם מקלה בעליה וירידה ממדרכות ומדרגות וגם מונעת מהתינוק להרגיש רעידות ומכות מהדרך.
הכבדה מהשלושה אך לא באופן חריג (כקילו יותר), כמו הכרום הקיפול סביר וכך הגודל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ממש!
מרים05/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלות משולבותתהילה29/01/2018
שלום קובי,
רציתי להתיעץ בנוגע לעגלת תינוק משולבת:
א. לגבי חברתabc design, האם החברה ממומלצת ואם כן איזה דגם שלהם ממומלץ? הבנתי שלעיתים יש בעיה במעצורים של העגלות, האם זה נכון? מה היתרונות ומה החסרונות של הדגם שאתה ממליץ?
ב.לגבי פג פרגו - על איזה דגם היית ממליץ? ומה היתרונות והחסרונות של דגם זה?
ג. לגבי עגלות של חברתJane, האם אתה ממליץ ואם כן לגבי איזה דגם?מה היתרונות ומה החסרונות?
בנוסף על מה אתה ממליץ מבין כל החברות שמניתי לעיל ואיזה דגם? אם יש עוד חברה שהיית ממליץ לי אשמח אם תפרט ואת הדגם, שוב מדגישה שכל השאלה היא על עגלות משולבות.
תודה רבה רבה
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2018שלום תהילה,
קודם כל לא ציינת דרישות מהעגלה ודברים חשובים, לא ציינת תקציב ולכן קשה לי לכוון למה נכון לכם.
א. לגבי חברתabc design, האם החברה ממומלצת ואם כן איזה דגם שלהם ממומלץ? הבנתי שלעיתים יש בעיה במעצורים של העגלות, האם זה נכון? מה היתרונות ומה החסרונות של הדגם שאתה ממליץ?
לא מכיר בעיית מעצורים אך בעיה כזו עלולה להיגרם ברוב העגלות ובשביל זה יש אחריות יצרן! החלקים שהכי סובלים מתקלות בכל העגלות הם הגלגלים ולאחר מכן המעצורים. זה נגרם מחול שנכנס למערכת ולכן אם לא מתחזקים ומנקים עלולים להיגרם תקלות אבל בדיוק בשביל זה קיימת האחריות והיבואנים מתקנים ומחזירים כמו חדש.
הדגם הכי מומלץ לדעתי הוא ממבה פלוס. זו העגלה היחידה בעולם שהטיולון שלה משלב שכיבה בתנוחת עירסול שיש לה יתרונות רבים ושכיבה ישרה שיש לה יתרונות רבים כאשר בכל העגלות האחרות בעולם יש או או.
החיסרון, כבדה מאוד ולכן קצת מסורבלת.
דגם הסלסה של אותו יצרן הרבה יותר נמכר מכיוון שהרבה יותר פרקטי וקל. אני ממליץ כמובן על שניהם בדגש על בדיקה מה נח לכם בהתאם לצרכים ולתנאים (בניין עם מעלית, ק.ק, רכב מרווח ואז נושא המשקל פחות רלוונטי).
היתרונות של היצרן הם מערכות קפיצים מדהימות שמשפרים את נוחות הניוד ונוחות התינוק שלא ירגיש טלטלות מהדרך. מרווחות מאוד ולכן נוחות מאוד לתינוק, גבוהות ולכן נוחות להורה בהכנסה והוצאה מהעגלה וגם מרחיק את התינוק מפליטות אגזוזים ונותן שדה ראיה עדיף.
החסרונות תלויים בדגם כמו שהממבה פלוס כבדה
או הסלסה שלא מציעה שכיבה מלאה (ניתן לרכוש כרית נפרדת לשכיבה מלאה).
ב.לגבי פג פרגו - על איזה דגם היית ממליץ? ומה היתרונות והחסרונות של דגם זה?
לפג יש רק דגם אחד מוצלח לדעתי וזה הבוק פלוס.
יתרונות, מרווח לתינוק, נוח לקיפול ויחסית קומפקטי.
חסרונות, פחות נח לניוד, אין מערכת קפיצים טובה ולכן קשה מאוד לעלות ולרדת ממדרכות. כמובן שהתינוק יחוש את רוב הרעידות.
לא מרופד טוב ומצריכה רכישת מזרנים לאמבטיה ולטיולון. כמו כן מומלץ לשדרג לשלדת S לשיפור קל בנושא הניוד ובלימת הזעזועים.
ג. לגבי עגלות של חברתJane, האם אתה ממליץ ואם כן לגבי איזה דגם?מה היתרונות ומה החסרונות?
לJANE יש בעיקר את הריידר בישראל שדומה בעבירות עגלות איי.בי.סי וגם במערכת הקפיצים. החיסרון שהאמבטיה סופר כבדה (ברמה לא הגיונית לדעתי), הקיפול יחסית מסורבל, סל חפצים קטן, מחיר יחסית יקר ומחויבת לרכישה עם סל קל החברה כאשר יש טובים ממנו מבחינה בטיחותית שמתחברים על הפג או עגלות איי.בי.סי.
לגבי המלצות נוספות זה אך ורק תלוי דרישות שלכם ותקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)