מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלות תאומים - שאלות לגבי דגמים שוניםאני02/12/2017
אז בדקתי קצת...
יש את מונסטייר ומאונטיין שהן הצרות - מבינה שהמונסטייר עדיפה. אבל המושבים ממש ממש ממש צרים...
ברחבות יש סטרול-אייר ובוגבו (לא מתייחסת כרגע למחירים), שאני מניחה שאם כבר אז עדיף את הבוגבו?
ואחרונה חביבה שראיתי, אבל אני לא רואה שיש בארץ (אולי היה כי יש מי שמסתובב איתה) זו הבייבי ג'וגר סיטי מיני GT
בעלי גבוה מאוד... עניין הידית קריטי ביותר
כמובן שאני באופן אישי אוהבת שיש אמבטיות
שכיבה כמו הבוגבו דונקי (שהיא לא ישרה) אני פחות אוהבת, אבל הבנתי שבתאומים מתפשרים
אנחנו אחרי שני ילדים, אז יש ניסיון כלשהו בעגלות
אציין שאני ממש ממש לא אוהבת את בייבי ג'וגר בכללי. אני לא אוהבת את הקיפול החיצוני ולא אוהבת את שינוי מצבי השכיבה בשרוך (אבל זה כמעט כולם בתאומים)
בקיצור - מה אתה אומר? בהנחה שאין עניין לתקציב.
מה דעתך על הג'וגר?
מה דעתך על כל שאר הדגמים שרשמתי?
והאם יש צפי לעוד דגמים שיגיעו לארץ בחודשים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/12/2017שלום,
אכן בתאומים יש להתפשר המון. הטיולון של הסטרול אייר צר יותר משל המונסטר או הבאגי.
הבוגבו כבדה משמעותית ורחבה מאוד ולכן מאוד קשה להתנייד איתה בהמון מקומות ולכן לדעתי פחות פרקטית אבל בסך הכל בהחלט נוחה לתינוקות גם למרות שאינה נשכבתת ישר.
על הג'וגר אני פחות ממליץ כי היא רחבה כמו הבוגבו והבדים לדעתי לא טובים לאקלים בארץ לגבי הרצועות זהו המנגנון של כל העגלות שציינת למעט הבוגבו, למעשה המנגנון הזה חוסך המון משקל למרות שבהחלט אני מסכים שאינו נח.
אם אין בעיה ללכת על עגלה ארוכה ולא רחבה הייתי ממליץ לבדוק את הזום של איי.בי.סי דיזיין שמציעה את האמבטיה הכי גדולה והטיולונים הכי מרווחים מכל עגלות התאומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה צרה/רחבה
אני03/12/2017אז מה ההמלצה אם אני הולכת על עגלת תאומים צרה ומה אם רחבה?
כסף לא שיקול. ידית גבוהה לעומת זאת זה שיקול.
לגבי הבדים בג'וגר - גם ככה אני אשים ריפוד או מזרן כלשהו. פשוט חשבתי שהGT שלהם היא הנורמלית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/12/2017שלום,
הGT הידית מתכווננת ולכן גבוהה יותר מהג'וגר הרגילה. לגבי ריפוד אכן מזרן טוב יכול לפתור את החיסרון הזה אבל זה קצת יקשה על הקיפול למרות שיש מזרנים מיוחדים שמתאימים לג'וגר. מה שכן עדיין מדובר בעגלה רחבה ולכן ברוב הדלתות תעבור אבל יהיו הרבה מקרים שבהן תרגישו תיסכול מהרוחב, הרוחב די זהה לדונקי.
לעגלה צרה כפי שהמלצתי המאנסטר הכי מומלצת לדעתי.
לעגלה רחבה אני חושב שהדונקי תיתן הרבה מעבר לאחרות עם חיסרון התפעול והקיפול המעט מסורבלים והמשקל הכבד וכמובן המחיר (לדעתי השערורייתי).
כפי שציינתי יש פתרון אחר בדמות עגלה ארוכה אך הפתרון לא מתאים לכל אחד. לאלו שכן מרוויחים את הנוחות המירבית לתינוקת ורוחב של 60 ס"מ. החיסרון הגדול הוא האורך של 110 ס"מ בממוצע. הקיפול דווקא די קטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז חוזרים למונסטר
אני05/12/2017איך היא מבחינת עבירות ונוחות ניוד?
יש לנו את הבי, מרוצים ממנה מאוד. רכשנו טיולון נוסף יותר פשוט - מזעזע, אין משהו שמשתווה לבי.
אני חוששת שאחרי שהתרגלנו לטוב שלא נתאכזב. כי מהשנייה ורבע שלקחתי את המונסטר בחנות ואת הדונקי בחנות - אין ספק שהדונקי מנצח. אגב, יש לנו אפשרות לקנות דונקי יש שנייה כולל אמבטיות ב 3500* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/12/2017שלום,
שוב אי אפשר להשוות בין תאומים ליחיד ואי אפשר להשוות בין גלגלי הענק בדונקי (בעיקר הקדמיים) למונסטר ולכן מבחינת עבירות ברור לבוגבו יתרון וברור שתחושי אי נוחות ויתכן שאף גדולה בהשוואה לבי אם תלכי על המנוסטרס אבל ההנדסה של הרוחב לדעתי זה סיפור שעדיף לא להתעלם ממנו ואני רואה ביום יום נשים שהן עד מצב של התענות עם עגלת תאומים כמו רכב שחנה חלקית על מדרכה, עמוד חשמל שתקוע בלי קשר, מעלית צרה, מעבר מצד אחד לצד אחר בבית קפה/מסעדה ולכן השאלה העיקרית היא אופי השימוש. לאדם שגר במושב וממעט לצאת ממנו ברור שהצורך במשהו צר הוא פחות חיוני ועדיף עבירות ולאדם שגר בעיר צפופה כל ס"מ חשוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי עגלת Joie Pactיעל02/12/2017
שלום קובי,
מה דעתך לגבי עגלת Joie pact?
הבנתי שזה דגם חדש יחסית ולא מצאתי הרבה ביקורות עליו.
אהבתי שהעגלה קלה לנשיאה, והאמבטיה גבוהה יחסית, אבל אני חוששת שבגלל הקלות והגלגלים הקטנים היא לא יציבה במיוחד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/12/2017שלום יעל,
בתור עגלה איני ממליץ. החיסרון הגדול הוא טיולון חד כיווני אך גם גלגלים קטנים ולכן יכולת ניוד נמוכה וכמובן שיש חיסרון למשקל קל בדמות היציבות.
בתור טיולון לגיל שנה פלוס זה כבר נושא אחר אבל בהחלט לא ממליץ לניו בורן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ומשקל הסלסה של אייביסי דיזייןטל02/12/2017
היי קובי, בעקבות ההמלצה שלך אני חושבת לרכוש אותה אבל בשום מקום לא מצאתי מה המימדים והמשקל שלה. אנחנו גרים בבניין תל אביבי ישן עם מעלית קטנה ואני חוששת שהיא לא תתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/12/2017שלום טל,
הרוחב 62.5 ס"מ אורך מקסימלי (עם אמבטיה 97 ס"מ).
משקל שלדה 65 ק"ג. יחד עם טיולון באיזור ה- 10.5 ק"מ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעריסה ללא מעכבי בעירהאירה30/11/2017
שלום רב,
האם קיימים מזרני עריסה ללא מעכבי בעירה?
אם כן, אודה להמלצה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/11/2017שלום אירה,
טכנית לא קיים אבל אפשר לרכוש מזרן של נומו ישירות מהיבואן (טוילנד) ואמור להיות במידות רוב העריסות אבל כמובן שיש לברר זאת מראש.
כמו כן בייבי טק שמיצרת את המולטיפלואו עושה מזרן כזה גם במידות עריסה אם מזמנים מהם ישירות והם עושים בכל מידה ע"פ הזמנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת abc- ממבה או סלסה?הדר30/11/2017
שלום קובי! קראתי אצלך שאתה ממליץ הרבה על עגלות של חברת abc design, אז אנחנו בהחלט חושבים על הכיוון..! איזה דגם עדיף לדעתך- הממבה או הסלסה?
מה שהכי חשוב לנו זו כרגע הקלות היחסית של העגלה, והניוד בדרך עם מדרגות (עליה מהרחוב לבית).
תודה! הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/11/2017שלום הדר,
לדעתי הסלסה הרבה יותר נכונה לכם לאור הדרישות.
היא קלה יותר מהממבה פלוס ביותר מ- 3 ק"ג. יש לה ידית טלסקופית שגורמת לעליה וירידה ממדרכות/מדרגות לעשות הרבה יותר בקלות ולכן לדעתי היא תענה טוב יותר לצרכייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! עוד שתי שאלות..
הדר30/11/2017אם יש לנו אפשרות לקבל עגלת ממבה (רק את שלב האמבטיה) משנת 2014- זה הממבה פלוס? או שזה דגם ישן יותר ובמשקל אחר? כי אחי כבר לא צריך את העגלה שלו, והוא אומר שהיא קלה מאד. (מאוחסנת כרגע בארגז, לא נפתח סתם אם לא ניקח..) כדאי לקחת את העגלה לפחות לחודשים הראשונים? (מבחינת הדרישות שלנו, כשהאופציה השניה היא לקנות ישר עגלת סלסה 2017) (אם נחכה עם הקניה- נוכל אולי לקנות את הדגם החדש של 2018, שאתה אומר שהוא נוח יותר בקיפול...)
בכל מקרה, שאלה נוספת: יש סלקל שמתחבר לשילדת ממבה 2014? (אחי אומר שבזמנו לא היה סלקל שמתחבר, גם לא עם מתאמים..) או שבמקרה כזה אתה כבר ממליץ ישר על כסא בטיחות טוב מגיל לידה..?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
הדר30/11/2017הסתכלתי ביוטיוב על סרטון של ממבה 2014, וראיתי שהמזרון שם "אורטופדי" כהגדרתם, כלומר- עבה מאד ביחס למזרונים אחרים באמבטיות.
האם זה יתרון? דווקא בהתחלה היא נראה לי פחות בריא והרבה יותר מסוכן אם רוצים להשכיב על הבטן.
מה דעתך?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/12/2017שלום הדר,
הגרמנים נוטים לחשוב קודם כל על בריאות התינוק וגם על בטיחות התינוק לכן איי.בי.סי יצרו מזרן עבה, אורטופדי ונח אבל גם בטיחותי מכיון שספוג המזרן מחורר על מנת לאפשר מעבר אוויר וכך גם תחתית האמבטיה כמו כן העובי שלו פחות מ-4 ס"מ ע"פ דרישות מכוני התקנים בעולם ולכן אין סכנה עם עובי כזה.
לאור אלו אני רואה יתרון גדול בנוחות מבלי להתפשר על בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת!
הדר04/12/2017מבחינתי זה עוד יתרון עצום (גם מזרן נוח וגם בטיחותי, שמאפשר להשכיב על הבטן) לעגלה. כתבתי בתגובה למעלה שתי שאלות נוספות על דגם ישן של ממבה. אם יש לך המידע לגביו- אשמח מאד:-) תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/12/2017שלום הדר,
סליחה שהתפספסו השאלות.
לגבי הממבה אין קשר לממבה פלוס (איי.בי.סי עשו טעות ענקית שקראו לשני דגמים שונים בשם דומה ושינו זאת). הממבה למעשה היא דור שקדם לסלסה והסלסה פשוט החליפה את הממבה עם המון שינויים. כמובן שאת עדיין מרוויחה את האמבטיה והמזרן המעולים כי שם היו שינויים קלים. חשוב לציין שהשלדה של הממבה רחבה מאוד 66 ס"מ לעומת 62 בסלסה שמאפשר מעבר בכל מפתן דלת ומעלית. לגבי סל קל, המתאמים לסל קל של הסלסה יתאימו לממבה ועליהם ניתן לחבר סל קלים של מקסי קוזי, סייבקס, ג'ואי ובי סייף.
לגבי כיסא היתרון הוא חיסכון עצום בדילוג על הסל קל החסרונות שלא ניתן לנייד יחד עם התינוק ולדעתי זווית השכיבה בסל קל עדיפה אך לא בהרבה אם רוכשים את הנקסטפיט של צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לנו מאוד!!!
הדר09/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעכבי בעירה במזרן לתינוקאירה29/11/2017
שלום רב,
האם ישנם חומרים מעכבי בעירה במזרן אימג׳ן 360 שנמכר בשילב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/11/2017שלום אירה,
ככל הידוע לי לא אבל ממליץ לפנות לשילב או עמינח היצרן כדי לוודא!
אני בקשר עם חברת בייבי טק ונומו ויודע לומר בודאות שבשני המזרנים האלו אין מעכבי בעירה.
אני חושב שגם באימג'ן לא אמורים להיות אבל כפי שציינתי איני יודע בודאות ולכן ממליץ לבדוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אירה29/11/2017תודה רבה על המענה המהיר.
האם יש לך פרטי איש קשר בחברת בייביטק עימו ניתן לדבר על המזרן שלהם?
שאלה קטנה נוספת - האם קיימים מזרנים לעריסה שהם ללא חומרי בעירה? אם כן, אשמח להמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/11/2017שלום,
לא אוכל למסור כאן אבל אני ממליץ פשוט ליצור איתם קשר דרך דף הפייסבוק שלהם.
לגבי המזרן לעריסה רשמתי בשורת השאלה הנוספת ששאלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו XT2 או ABC design salsa 2018יוגב29/11/2017
היי
רצינו להתייעץ לגבי 2 העגלות הללו - יתרונות וחסרונות של אחת מול השניה.
מחפשים עגלה לילד ראשון שתשרת אותנו גם בהמשך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/11/2017שלום יוגב,
הארמדילו בעיקר נוחה ופרקטית להורה וזה על חשבון נוחות התינוק. הקיפול נח יותר ומתאפשר ביד אחת (חשוב לציין שבסלסה של 2018 שתגיע בקרוב לארץ הקיפול נח יותר לעומת הדור הקיים אבל עדיין מחייב 2 ידיים למרות שמקצוענים יכולים לקפל גם ביד אחת).
הסלסה כבדה יותר בקילו (בערך) וגדולה בכ- 30% בקיפול (עדיין נכנסת לרוב אם לא לכל הרכבים).
הסלסה מציעה אמבטיה מרווחת כמעט פי שניים ועם מזרן עבה יותר, גגון מצל יותר אשר מעולה לקיץ שלנו. האמבטיה והטיולון גבוהים יותר מה שיוצר גישה נוחה להכנסת התינוק ומרחיק את התינוק מפליטות רכבים. סל החפצים גדול יותר ונוחות הניוד טובה בהרבה וכך גם בלימת הזעזועים.
אני תמיד בעד נוחות ניוד (מה גם שהתינוק מרוויח מזה שפחות חשים רעידות מהדרך) ונוחות תינוק. אני חושב שההורה יכול להסתדר בקלות עם כל דבר בטח שאם עגלה כמו סלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטן vip אל מול הסלסה 2018.
יוגב30/11/2017היי קובי,
תודה על המענה המהיר...קראתי וראיתי שאתה גם ממליץ הרבה על ההרטן vip, אז אשמח לשמוע על יתרונות וחסרונות שלה אל מול הסלסה 2018.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/12/2017שלום יוגב,
גילוי נאות החברה שלי מייבאת את הרטן.
כמו איי.בי.סי דיזיין הרטן היא חברה גרמנית ובעצם 2 החברות האלו שולטות בשוק הגרמני. להבדיל מאיי.בי.סי הרטן מייצרים בגרמניה ולא בסין ולכן איכות החומרים וההרכבה טובים יותר ולכן גם יש פער מחיר גדול. האמבטיות והמושבים של שניהם רחבים ונוחים מאוד וגם מרופדים היטב. איכות הגלגלים בהרטן טובה יותר והבדים איכותיים יותר ומווסתי טמפרטורה. בשני החברות הבדים מסנני UV. להרטן יש 5 מצבים של שכיבה/ישיבה בעוד שלאיי.בי.סי כמו לרוב העגלות יש 3 מצבים ובהרטן פשוט ניתן להתאים תמיד זווית אופטימלית השכיבה בהרטן ישרה ובאיי.בי.סי בתנוחת עירסול ולכל תנוחה יש יתרון מסויים. ההרטן כבדה יותר ביותר מ-3 ק"ג ומחייבת הוצאת טיולון טרם הקיפול. ממליץ לראות מקרוב כדי לעמוד את הבדלי האיכות בעובי הבד והריפודים של ההרטן לעומת האיי.בי.סי בעיקר בטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה משולבתנוני29/11/2017
היי קצת מבולבלת ממבחר העגלות חשוב לי שהעגלה תהיה נוחה גם לילד איכותית מבחינת הריפוד, גלגלים ובולמי זעזועים והגנה טובה בחורף ובקיץ. אשמח להמלצה של כמה דגמים מובילים ואיפה כדאי לקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/11/2017שלום נוני,
עדיף להגדיר תקציב. אין עגלה מושלמת שתכלול את כל הדרישות והמלצות על חנויות אני פחות נותן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת מנשא לתינוקקרן29/11/2017
שלום רב!
אנחנו רוצים לקנות מנשא ולא מצליחים להבין את היתרונות והחסרונות של כל סוג..
מה קריטי בבחירת מנשא? האם חשוב שיהיה אפשרי לשים את התינוק גם על בטן ההורה וגם על גב ההורה? (או שממש לא..)
האם קריטי לבדוק עם התינוק עצמו את המנשא?
מה אתה אומר על הדגמים- בייבי ביורן מירקל אוורירי או ארגו 360?
תודה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/11/2017שלום קרן,
לדעתי עדיף שיהיה ניתן להושיב את התינוק באופן דו כיווני.
לדעתי המירקל מצויין אך פחות טוב לתינוק בן יומו ולדעתי מומלץ יותר מגיל 4 חודשים. דגם הוואן של בייבי ביורן לדעתי עדיף בשל תנוחת פיסוק עדיפה עבור התינוק. גם הארגו מציע תנוחה נכונה לתינוק בדמות תנוחת עירסול. אלו 2 ההמלצות שלי ואכן אני ממליץ למדוד עם התינוק, לטייל בחנות מספר דקות ולראות מה נח יותר לשניכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטן VIP או אינגולזינהדיאנה29/11/2017
קובי שלום,
זה הריון ראשון שלי. אני מתלבטת בין עגלת הרטן VIP לבין האינגולזינה. בהרטן VIP מאוד אהבתי את הנוחות לתינוק של הטיולון ואת הבדים. המינוס הוא שהיא קשה יותר לקיפול. האינגולזינה לעומת זאת קלה לתפעול ולקיפול, אולם גם היא די טובה. הייתי רוצה לדעת עד כמה איכות הבדים של הרטן משחקת תפקיד בהשפעה על התינוק לעומת הבדים באינגולזינה. בנוסף, האם יש הבדל מהותי עבור התינוק בין הטיולונים של שני העגלות? ההבדל במחירים לא משנה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *הכוונה לאינגולזינה טרילוג'י.
דיאנה29/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/11/2017שלום דיאנה,
למען הגילוי הנאות החברה שלי מייבאת את הרטן.
היתרון הגדול באינגלזינה הוא נוחות ההורה במשקל, נוחות קיפול וגדול קיפול.
היתרון בהרטן הוא נוחות טובה יותר לתינוק לדעתי, האמבטיה מגיעה עם מזרן (באינגלזינה מומלץ לרכוש בנרפד), מושב הטיולון רחב וארוך יותר עם תמיכת רגליים תמידית בכל שלב של הגדילה. המושב מרופד יותר ומתחת לבד יש תמיכה קשיחה מלאה לעומת חלקית באינגלזינה בשל מנגנון הקיפול. לדעתי הבדים באינגליזנה איכותיים אבל הרטן מציעים בד טרמי שמווסת חום/קור ושומר על טמפרטורת גוף קבועה. לדעתי יש יתרון להרטן במעקה שמתכוונן לפי נוחות התינוק (דבר יחודי להרטן) ועוד יתרון הוא יכולת הניוד שעולה בהרבה על אינגלזינה כולל בלימת זעזועים עדיפה ואלו גם יוצרים עליה וירידה קלה יותר ממדרכות ומונעות מהתינוק לחוש רעידות ומכות מהדרך.
לסיכום אני חושב שפרקטית יש יתרון לאינגלזינה
והרטן מציעה עדיפות בנוחות התינוק ונוחות הניוד ובלימת הזעזועים.
עוד דבר חשוב, להרטן ניתן לחבר את הסל קלים המובים בעולם (סייבקס, ג'ואי או מקסי קוזי) לעומת אינגליזנה שעליה מתחבר רק הסל קל שלהם אשר נחשב פחות טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתך על מיטת מטר לתינוק ראשוןחיה28/11/2017
הי אני מתלבטת לגבי קניית מיטת מטר ולוותר על עריסה ובשלב זה על מיטת תינוק..(לא מדובר על חוסר מקום פשוט חושבת יותר פרקטי) אשמח לשמוע את דעתך על מיטת מטר עד איזה גיל בערך ניתן להשתמש במיטת מטר? האם אתה בכלל ממליץ על המיטה הזאת לתינוק ראשון?
תשובה
קובי סופר29/11/2017שלום חיה,
אני אישית ויתרתי על עריסה ובמקום הלכנו על מיטת מטר אבל וזה אבל גדול, היתרון הגדול של עריסה הוא האפשרות להעביר אותה במפתני דלתות של חדרים ומיטת מטר ברוב הבתים לא תעבור, כלומר תאלצו להשתמש בה בחדר קבוע, אצלי היא כן עברה ולכן ההחלטה הייתה קלה כי היא גבוהה יותר מה שיותר נח, מרווחת יותר ולאורך זמן ארוך יותר. לדעתי אפשר להשתמש בכיף עד גיל שני וטכנית גם עד שנתיים + אבל לדעתי זה כבר צפוף אחרי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות בריטקס-האם יש תוקף?עדי27/11/2017
שלום,
אשמח לברר לגבי כסא בטיחות בריטקס ,מגיל אפס, יש לי אפשרות לקבל כסא שנשמר טוב אך נקנה בשנת 2010. האם יש תוקף לכסא בטיחות?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/11/2017שלום עדי,
התוקף הוא 6 שנים מיום הייצור ולכן תוקף כסא מ-2010 פג ולא הייתי ממליץ להשתמש אלא לרכוש חדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
עדי29/11/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות Evenflo מגיל 0יניב27/11/2017
שלום קובי,
אנחנו מחפשים כיסא בטיחות לתינוק מגיל 0 (נוותר על סלקל).
אתה ממליץ על הצ'יקו אבל הוא יקר מאוד.
ראינו את Evenflo Sureride שקיבל דירוג גבוה מאוד בבטיחות ועולה כחצי מחיר.
כמו כן, אתה ממליץ על Evenflo Triumph בתור אופציה ב'.
לגבי הכיסאות של Evenflo:
1) האם יש העדפה לאחד הכיסאות מבחינה בריאותית (זווית שכיבה)?
2) מדוע Triumph עדיף על Sureride?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/11/2017שלום יניב,
על שניהם אני פחות ממליץ מגיל לידה בגלל שהשכיבה המקסימלית שלהם במצב שהם חגורים כנגד הכיון יוצרת מצב של די ישיבה אשר לא נח לתינוק בן יומו, לדעתי רק מגיל 7 או 8 חודשים התנוחה אידאלית. הבטיחות זהה אבל הטריומף יותר מרווח, יותר מרופד ויותר נח להגיע לזווית נוחה ובטוחה לתינוק מאשר בSURE RIDE. חשוב לזכור שמבחני בטיחות טובים לא רלוונטים כשהמושב לא חגור נכון ולזווית מושב נכונה יש חשיבות גבוהה לבטיחות.
הצ'יקו מעולה לזה בזכות בועה מיוחדת שמראה בבירור שהזווית של ההתקנה נכונה ובטוחה. לדעתי המוצר אמור לשמש לשנים רבות ולכן אני חושב שאם מחלקים את עלות הצ'יקו פר יום העלות מצחיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא מגיל לידה - המלצהאיה27/11/2017
קובי שלום,
מעוניינת לרכוש לתינוקת בת חודש מנשא בייבי ביורן וואן (או מנשא מומלץ אחר, לא קשירה).
למרות שהמנשא אמור להתאים לתינוקות מגיל לידה, במקומות רבים לא ממליצים עליו.
אשמח לשמוע את דעתך / המלצה למנשא מתאים מגיל 0?
תודה מראש,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/11/2017שלום איה,
אכן מנשא מלידה לא מומלץ מכיוון שהוא גורם לתינוקות ליישר רגליים מה שעלול לעכב זחילת גחון ולכן אורטופדיים לילדים פחות המליצו בעבר אלא שהרבה דברים השתנו בשנים האחרונות.
מנשאי הקשירה מאפשרים תנוחת עירסול אשר מעולה להתפתחות התינוק אך מבחינתך הם לא רלוונטיים.
יצרנים כמו בייבי ביורן יצאו עם דגם הוואן שנותן תנוחת פיסוק אשר מעולה לפיתוח זחילת גחון ומונעת מרגלי התינוק להיות ישרות.
מנשא נוסף שאפשר לבדוק הוא ארגו 360 שבעזרת מתאם נותן תנוחת עירסול.
ממליץ שלא לרכוש מראש אלא להגיע עם התינוק לחנויות ולעשות מדידות כולל הליכה בחנות של כמה דק' כדי לראות מה הכי נח לשניכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על אפה בייבי ויסטהרחל27/11/2017
מה אתה חושב על העגלה ויסטה של אפה בייבי?
יש מי שמוכן להביא לנו מארה"ב.
זאת עגלה שהופכת לעגלת אחים. האם אתה ממליץ?
כרגע יש לנו את הארמדילו פיליפ אקסטי2 ואני מבינה עם הזמן שההיגוי שלה לא נח לי וקצת קשה להתנהל איתה...
חשוב לי שהעגלה תהיה נוחה לתינוק (אגב הפיליפ שלי נשכבת 180° אך זה כמעט לא בשימוש ואני רואה שזה ממש לא קריטי לי.)
חשוב לי גם שהעגלה תהיה נוחה גם לי...
בינתיים התלהבתי, מעוניינת בחוות דעת מקצועית שלך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/11/2017שלום רחל,
אם מביאים מארה"ב במחיר האמריקאי אז שווה לשקול.
יתרונות: נוחות ניוד מעולה, אמבטיה גדולה, טיולון מרווח יחסית וגם יושב גבוהה ומקנה לתינוק שדה ראיה טוב והרחקה מפליטות רכבים. הגגונים מעולים. לגבי שכיבה בהחלט מיותר ככל שהגיל של התינוק מתקדם ולכן לדעתי לא קריטי שלא נשכב ישר. סל חפצים ענק.
חסרונות: כבדה, התאמה כעגלת אחים לא מוצלחת ופרקטית גם כי יכולת הניוד יורדת משמעותית בעיקר החלק של עליה וירידה ממדרכות בנוסף הגדול שישב במושב הנמוך די יסבול גם מגובה נמוך מאוד וגם כי לא ניתן לקבל את כל הפונקציות בצורה יעילה של חיבור הטיולונים אחד מול השני, שניים כלפי הנסיעה, טיולון ואמבטיה וכו'. מכיוון שזו לא עגלה זוגית קלאסית אני חושב שמה שהיצרן מגדיר כיתרון הוא חיסרון ענק.
לדעתי הבדים לא מתאימים לאקלים בישראל.
לסיכום: לתינוק יחיד היא טובה מהפליפ גם בנוחות התינוק, גם בגובה וגם בנוחות הניוד. להורה פחות נוחה בשל משקל גבוהה וגודל קיפול גדול. כעגלת אחים ממליץ שלא לחשוב על כך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)