מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- איזה עגלה הכי עדיפה?בר14/12/2017
אחףיזה עגלה הכי מומלצת הכל כל כך מבלבל מתלבטת בין הפג פרגו של 2018 שראיתי שמתקפלת עם האמבטיה לבין המאמס אנד פאפס איזה דגם הכי מומלץ שלהם?האם הבוגבו שווה תמחיר?תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום בר,
כדי לתת המלצה אני צריך לדעתי דרישות מהחשוב לפחות חשוב כמו:
נוחות לתינוק
נוחות ניוד
משקל קל
נוחות בקיפול
קיפול קטן
עיצוב
תקציב
וכו'
לכל עגלה יש יתרון משמעותי וחיסרון משמעותי ולכן צריך להתאים את המוצר לדרישות והעדיפויות שלך. אין מוצר מושלם שיכיל הכל ובדרך כלל מוצרים קלים וקטנים הם פחות נוחים לתינוק ואלו שכן לרוב כבדים יותר או מסורבלים יותר בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מקסימקוזי ומתאמים בנסיעהמיטל14/12/2017
שלום רב!
אשמח לדעת האם זה בסדר לחגור את הסלקל בנסיעה בזמן שהמתאמים לעגלה מחוברים אליו או שעדיף להוציא את המתאמים בנסיעה מבחינה בטיחותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום מיטל,
אני לא מכיר המלצה חותכת אבל בהוראות היצרן מציינים שאסור לחבר חלקים לא מקוריים ולכן עדיף שלא לשים/להשאיר בנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקט לייט ומזרן של קמפי קשחן14/12/2017
הי קובי,
רציתי להתייעץ איתך על 2 דברים :
א. העגלה של הפקט לייט היא מצויינת אבל ממש לא בטוחה!אני מרגישהשכשהילד יושב עליה ומתקופף אז היא בקלות יכולה להתהפך איתו.אני קצת לא יודעת מה לעשות ומאוכזבת{המטפלת ממש מתלוננת}האם שמעת עוד תלונות בעניין הזה?אני באמת לא יודעת מה לעשות..
ב. קניתי את המזרן של קומפי קש והוא מצויין אך לאחר כיבוס על 30 ב15 דק {שמש לא אמור להרוס} החלק התחתון של המזרן מבתוך נהיה לגוש,ואין כ"כ אפשרות ליישר את זה.
מה ניתן לעשות ?
תודה רבה.
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום חן,
לגבי הפקט, זהו חיסרון של מוצר קל. כמו כן הייתי ממליץ שתבדקו אם המוצר הורכב נכון. יוצא לי לא פעם לראות עגלות או טיולונים שהגלגלים שלהם מורכבים לא נכון וזה גורם לחוסר יציבות.
לגבי המזרן, צריך אכן לכבס ב- 30 מעלות, ללא הרתחה ולא לשים במייבש. החשוב מכל הוא לייבש בהשכבה ולא בתלייה. תפני אליי בדף הפייסבוק של בייבי בוס ואנסה לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן ללא מעכבי בעירהטלי14/12/2017
קובי שלום,
לפני זמן מה רכשנו מזרן אימג'ין 360 של שילב שהוצג לנו כמזרן ללא מעכבי בעירה ולכן השקענו סכום לא מבוטל ברכישתו. פנה אלי מישהו שאמר שעשה בירור מקיף מול שילב וקינג קויל (היצרן) שבסופו נאמר לו שהמזרן דווקא מכיל מעכבי בעירה. האם ידוע לך משהו בנושא? אשמח מאוד לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום טלי,
נשאלתי כמה פעמים ומבירור שעשתה אחת השואלות ועדכון שלה כלפיי הבנתי שהוא מכיל מעכבי בעירה. לדעתי הם בכמות מאוד נמוכה ולא מסוכנת אך תשובות מדויקות יותר ניתן לקבל משילב, עמינח או מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל או כסא בטיחות או גם וגם?נופר14/12/2017
היי, אני לפני לידה ראשונה.
הפורום שלך ממש עזר לי בבחירת עגלה , אז תודה!
מתלבטת,
מה יתרונות הסלקל?
האם כדאי לקנות? או לרכוש ישר כסא בטיחות מגיל 0?
אם כן איזה חברה מומלצת שהיא הבטוחה והנוחה ביותר עבור התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום נופר,
היתרונות של סל קל הם:
אפשרות ניוד התינוק יחד עם הסל קל מהרכב ידנית או על עגלה.
זווית טובה יותר ואפשרות לבחור מגוון רחב יותר של כיסאות בגמר השימוש.
היתרון של כיסא הוא החיסכון הגדול ברכישת הסל קל.
המומלץ ביותר לדעתי הוא נקסטפיט של צ'יקו שקיבל דירוג בטיחותי מרבי ולדעתי הוא הנוח ביותר לתינוק והכי קרוב לזווית סל קל. כמו כן גם אם הייתם רוכשים סל קל ובעוד שנה הייתם שואלים איזה כיסא מומלץ עדיין הייתי ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על עגלה זולהאסתר13/12/2017
שלום, אני מחפשת המלצה לעגלת אמבטיה זולה, תכלס' לא יהיה בה שימוש יומיומי ולכן השיקול היחיד הוא עגלה כמה שיותר זולה (אני פחות מתחברת לטיולון מגיל לידה),
עניין הטיולון לא רלוונטי עבורי כי יש לנו טיולון קומפקטי ונוח מהגדול, אז אני צריכה עגלת אמבטיה כשנוסעים פעם ב.. להורים\חברים
ראיתי שיש באינטרנט ב1,000 ש"ח את העגלה zee של valco baby
אבל אני לא יודעת על חנות בירושלים שאפשר לראות אותה
ואת graco evo ב1150 באינטרנט, גם אותה לא ראיתי פיזית..
קראתי עליה יותר המלצות באינטרנט מאשר הzee, השאלה אם ההבדל שווה את הכסף.
מעבר לזה ראיתי בחנות:
את העגלה infanti diamond ב1200 (המזרון שלה ממש רך ולא נראה משהו)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לגבי הgraco evo
אסתק13/12/2017עכשיו אני רואה באינטרנט שהמחיר 1150 לא כולל את האמבטיה ולכן מבחינה תקציבית היא יורדת מהפרק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום אסתר,
אם השימוש העיקרי הוא לאמבטיה האמבטיה של הולקו הכי מפנקת והיא גם הכי קלה ונוחה לניוד כך שלדעתי היא תואמת את הדרישות. לדעתי נמכרת ברהיטי אור ברחוב שטראוס בירושלים.
האיבו מציגה יתרון משמעותי אחד על הולקו והוא טיולון דו כיווני.
על הדיימונד איני ממליץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אסתר16/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד התלבטות
אסתר17/12/2017שלום, ראינו בחנות את zee של valco baby ונראה שהיא עונה על הצרכים שלנו.
יש עוד אופציה לעגלה ג'רסי של baby safe.
מה מהן לדעתך יותר מומלצת?
ההבדל במחיר הוא פחות ממאה ש"ח, ובג'רסי המחיר כולל סלקל.
מזכירה שהשימוש לא יהיה יומיומי, אז לא מתכוונים להשקיע באמבטיה ואחרי כמה חודשים נעבור לטיולון של הילד הגדול.
למרות שבכיסא בטיחות אני לא התכוונתי לחסוך ואם הסלקל הזה לא בטיחותי אעדיף לקנות כיסא בטיחות ולהשקיע בו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/12/2017שלום אסתר,
לדעתי הזי עדיפה בכל פרמטר פרט לטיולון הדו כיווני שיש בג'רסי ומכיוון שזה לא יתרון עבורך הזי עדיפה בהרבה לדעתי.
הסל קל של הג'רסי לדעתי כלל לא מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה>
אסתר18/12/2017תודה רבה על המענה! זה מאוד עוזר לנו!
אשמח אם תוכל לפרט מהן החסרונות של הג'רסי לעומת הזי,
כרגע יותר קורץ לי לקנות את הג'רסי אבל רק בגלל מגוון של צבעים יותר יפה מהשחור וזה שיש סלקל יכול להיות יתרון לנסיעות באוטובוס\מונית (אצל הגדול השאלתי עגלה עם סלקל בכל פעם שהייתי צריכה ליסוע לבד באוטובוס),
למרות שאני מאמינה שבנוסף יהיה לרכב כיסא בטיחות איכותי מגיל לידה.
ולא מצאתי באינטרנט מידות של הג'רסי אז אני מתכוונת בכל אופן לחזור לחנות לבדוק את הרוחב ואורך העגלה, כי אם היא בצורה משמעותית יותר גדולה אז כמובן שאלך על הzee כדי שבמעט השימוש שיהיה בה יהיה לי נוח במדרגות.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/12/2017שלום אסתר,
הג'רסי פחות נוחה לניוד, פחות נוחה לקיפול ופתיחה, האמבטיה כבדה יותר ומסורבלת יותר לחיבור. הרוחב 60 ס"מ לעומת 55. אלו עיקר החסרונות לשימוש עם האמבטיה. הסל קל ממש לא מומלץ לדעתי גם לא לשימוש בתחבורה ציבורית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אסתר19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מיטת תינוק גבוההנדין13/12/2017
שלום,
אני מעוניינת במיטת תינוק כמו מיטות התינוקות בבתי החולים ( המיטה הגובוה שנראת כמו כלוב) או משהו דומה, האם יש אפשרות להשיג מיטה כזאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/12/2017שלום נדין,
לדעתי אין דבר כזה בשוק הפרטי כי אני חושב שדרישות התקן דורשות גובה מסויים והגובה של מיטות בית החולים קצת חורגת מכך. אולי זה טוב לתינוק בן יומו עד גיל חודשיים/שלושה אך יהיה שלב בו הן יהיה מסוכנות בעיקר בשלב שהתינוקות מתחילים לזוז ולהתגלגל באופן עצמאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה מגיל לידההדר13/12/2017
שלום וברכה
אנחנו מחפשים עגלה עם אמבטיה+טיולון
גרים ביישוב
חשוב לנו שתהיה נוחה לתינוק, לא קלה מדי שילד יכול להפוך (זה לא ילד ראשון), עדיף אחת שתחזיק זמן (את הקודמת זרקנו אחרי 2 ילדים...), ושיכולה להיכנס לפיאט פנדה...
תקציב עד 1500 בערך..
נשמח לשמוע מה הגיוני במחיר הזה, והאם הג'ואי טובה (הבנתי שיש עניין שהאמבטיה מתנדנדת?)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/12/2017שלום הדר,
לתקציב בהחלט אני חושב שהג'ואי היא הטובה יותר. אכן הייתה לה בעיה עם האמבטיה לדעתי מתנדנדת יותר מדי. הדבר שופר מאוד בדגמים האחרונים ולכן אני חושב שזה פחות צריך להדאיג אלא אם גרים במושב והולכים בדרכים קשות מעבר לכך לעיר פחות תרגישו זאת.
מבחינת קיפול צריך לבדוק שהיא נכנסת לפנדה לדעתי זה גבולי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינה - בייבי ביורן או טייני לאב?יוגב13/12/2017
היי קובי,
קודם כל תודה על כל מענה ועזרה שלך.
רציתי לשאול על טרמפולינה.
יש מספר סוגים שונים, אבל 2 שמשכו את עיניי הן בייבי ביורן או של טייני לאב (משולבת עריסה שמוכרים בשילב).
לצערי על הבייבי ביורן אין יותר מדי מידע או חוות דעת מהארץ אבל היא נראית מאוד איכותית וגם מחירה היקר ביותר בשוק.
מה ההבדלים ביניהן ועל מה אתה ממליץ? האם יש סוג נוסף שאתה מכיר ומחשיב אותו כמומלץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/12/2017שלום יוגב,
2 מהמומלצות שלי. סגנונות אחרים לגמרי אבל כל אחת בתחומה מעולה. אני אישית השתמשתי עם הילדה שלי בבייבי ביורן שהייתה מעולה בהשוואה לכל מה שניסינו עם הראשון והיא גם משמשת לתקופה סופר ארוכה (בכיף עד גיל 4 שנים).
מהטייני לאב יש המון שמרוצים והיא עדיפה לחודשים הראשונים בשל העריסה. אין לי המלצה חותכת כי זה להשוות בין הטובות ביותר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת כסא אוכלשירה13/12/2017
קובי שלום,
ראיתי כאן בפורום את המלצותך לגבי כסא אוכל של פג פרגו סיאסטה. ראיתי שיש להם דגם דומה- פאפא זירו 3 שמגיע גם עם כיסוי דמוי עור וזול יותר מסיאסטה בכ- 400 ש״ח. בנוסף, ראיתי במוצצים כסא של בייבי סייף Ivolia, שנראה בדיוק כמו פאפא זירו 3, גם מדמוי עור, אך זול יותר מפאפ זירו וכמעט חצי מחיר מסיאסטה. אשמח לשמוע את דעתך על הכסא של בייבי סייף, האם לדעתך מוצר אמין ואיכותי? ואם אתה פחות ממליץ עליו, אז איזה מהכסאות של פג פרגו לבחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/12/2017שלום שירה,
הסיאסטה בעיקר יותר נח לניוד בזכות הגלגלים העדיפים ולדעתי טיפה יותר נח לקיפול. כמו כן המושב שלו טיפה מרווח יותר. הכסא של בייבי סייף הוא חיקוי של הסיאסטה יותר מאשר של הזירו. סה"כ אני מאמין שהוא יעשה את העבודה, זו לא האיכות האיטלקית אבל בשל פער ענק במחיר בהחלט שווה לשקול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוק שניר בבהשחר12/12/2017
שלום,
בשיטוטים בפורום אודות המלצות על מזרן מצאתי שההמלצה שלך היא על הבייביפלואו של בייביטק ועל אימגן של שילב.
מצאתי מזרן שלהערכתי דומה בתכונותיו לשני המזרנים הנ"ל וזה מזרן שמשווקת חברת שניר בבה.אומנם אין לה תו תקן אך יש לה אישור תקן למזרן והבנתי שבדיקת מכון התקנים היא זהה כשנותנת אישור למוצר וכאשר נותנת תו תקן.אשמח שתחווה דעה על המזרון של שניר בבה.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/12/2017שלום שחר,
איני ממליץ על מזרן שאינו בעל תעודה תקפה של מכון התקנים!
חשוב להבין שאישור מכון התקנים דורש דוגמא אחת לבדיקה ולאחר מכן במקרה של יבוא מכון התקנים מבצע נטילה מדגמית כדי לבדוק שהמזרן שאכן נבדק הוא מה שיובא וימכר!
בתו תקן הסיפור די דומה אלא שתו תקן ניתן רק למוצרים המיוצרים בארץ מסיבה פשוטה שלהבדיל מנטילה בכל משלוח היצרן חשוף לבדיקות פתע ובדיקה שאכן בקו הייצור מיוצרים המוצרים שנבדקו וכמובן כפי שהם נבדקו ולא אחרת.
מי שמנפנף באישור ישן למעשה לא מבטיח לי שמה שנמכר הוא בדיוק כפי שנבדק והיות ואני ממליץ אף פעם לא להסתמך על הגוף המוכר אלא על צד שלישי ובמקרה הזה זהו מכון התקנים אני ממליץ שלא לרכוש מזרן ללא תו תקן/אישור מכון התקנים בתוקף. כמו כן גם אישור תקף אינו מספיק צריכה גם להיות תעודת אישור מכירה של מכון התקנים שמאשר שלפחות מוצר אחד ניטל מהמשלוח האחרון והוא אכן תאם את הבדיקה שנעשתה לאב הטיפוס שקיבל אישור מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון עבור פעוט בן שנה וחצידבורה12/12/2017
שלום וברכה,
בהנחה שאין הגבלה על תקציב, מה הטיולון הכי מומלץ לשימוש עבור פעוט בן שנה וחצי? המבחר כל כך גדול שזה מבלבל...
תודה מראש
דבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/12/2017שלום דוברה,
קשה לתת המלצה חותכת כי יש סגנונות שונים ולכל אחד צרכים אחרים. ההמלצה שלי לגשת לחנות עם התינוק, להושיב בטיולון, לראות היכן נח לו, לטייל ולבדוק נוחות ניוד, לתפעל לבד, לקפל לבד ואז לקבל החלטה מה נכון לכם.
ממליץ לבדוק טיולוני מקלארן, איזי בייבי מקסי (בובו 2), יויו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגגון של הטיולון זה גם של האמבטיה?אני12/12/2017
מונסטר - האם הגגון של הטיולון זה גם של האמבטיה?
דונקי - בדגם הקודם - גלגלי אוויר, בדגם הנוכחי - מוקצף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/12/2017שלום,
במונסטר יש גגונים נפרדים לכל חלק.
דונקי דור קודם אוויר, דור חדש מוקצף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדונקי
אני15/12/2017מוקצף/אוויר
בהנחה שאני מוצאת את הקודם יד 2 במצב טוב - האם שווה ולקבל גלגלי אוויר, או להשקיע בחדש למוקצף?
אני יודעת שהעגלה סופר יקרה. אבל אנחנו אחרי הבי. מתלבטים מאוד בין הדונקי והמונסטר - אני יודעת שאלו 2 עגלות שונות מאוד. אבל המונסטר נראית ככ צרה... ואני אוהבת שהילדים שלי עם הפנים אלי. ונכון שהיא רחבה יותר, אבל אני רואה הורים שמסתדרים.
חשבתי גם כמה צעדים קדימה - על היום שאני אפשר את הילדים בבוקר. אני מתכוונת להוריד אותם עם הבי - אחד בסלקל והשני במנשא (אוהבת מנשאים). ככה אני לא צריכה להוציא ולהכניס שני ילדים מסלקל, רק אחד. וכשיגדלו קצת, אם אצטרך עגלה, אולי אקנה טיולון פשוט יד שנייה רק מהרכב למעון.
החל"ד שלי מסתכם בעיקר בטיולים בשכונה, פארקים, קניון וביקורים אצל ההורים (שם אין מעלית אז בכל מקרה סלקל ומנשא). למעלות הביתה - עם שני הגדולים (לא תאומים) העגלה ברוב הזמן נשארה ברכב. יודעת שפה שניים, אז שוב - בי ומנשא.
ואני מניחה שפשוט יהיה להם נוח יותר בדונקי הרחבה מאשר במונסטר הצרה.
אוסיף דבר אחרון - בעלי עבר את ה 2 מטר. ילדים ארוכים מאוד... כבר בבטן הם בשבוע-שבועיים יותר ארוכים. קצב הגדילה שלהם מטורף. נראה לי שבדונקי יוכלו להנות יותר מהאמבטיה ומהמושבים המרווחים.
סליחה על החפירה, אבל הפירוט יוכל לעזור אולי לקבל החלטה. ואם עולה בדעתך עגלה אחרת שיכולה להתאים - אשמח לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהweekender
אני15/12/2017בהנחה שאני מוצאת יד 2 - איזה גלגלים יש למהדורה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני16/12/2017אני כל פעם מגלה משהו חדש... אני מבינה שבדונקי 2 אפשר לשים סלקל של צ'יקו - ידוע לך אם את הקייפיט? אני יכולה להשיג מתאמים מחו"ל אם אין בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/12/2017שלום,
לגבי דונקי דור ראשון מדובר בגלגלי אוויר ולדעתי זה חיסרון עצום כי הם דורשים תחזוקה שוטפת ותמיד יש סכנת פנצ'ר. לדעתי אפשר לחבר את גלגלי הדונקי 2 לדור הראשון ושווה לבדוק מול היבואן רכישת גלגלים בנפרד אם הולכים על דונקי יד 2.
לגבי הבדלי גודל, ההבדל המשמעותי הוא ברוחב ודווקא באורך (בטיולון) לדעתי למונסטרס יש יתרון קל כי בדונקי המושב מוגבל לגובה מסויים בעוד שבמונסטרס יש מדרך רגליים שלא קשור לטיולון. מבחינת ניוד ואפשרות להפוך ליחיד יש לדונקי יתרון כאשר החסרונות הם הרוחב, משקל כבד יותר, קיפול מסורבל מאוד וגם גדול יותר. אין ספק שכאן יש דילמה בין נוחות התינוק לנוחות שלכם.
אין לי המלצות אחרות פרט לזום של איי.בי.סי שכפי שציינתי זהו סגנון אחר לחלוטין אבל לדעתי היא נוחה בהרבה גם מהדונקי בעיקר כי יש אפשרות שהתינוקות יהיו מולכם, מול השני וכו'.
לגבי צ'יקו לדונקי, אם קיים מתאם אז הוא לקייפיט ולדעתי יהיה אפשר להשיגו בארה"ב אבל שווה לבדוק מול בוגבו ישראל לפני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ספק שכאן יש דילמה בין נוחות התינוק לנוחות שלכם
אני17/12/2017רק להבין - מבין שתי העגלות - איזו מהן יותר נוחה לתינוק?
תשובה
קובי סופר18/12/2017שלום,
לדעתי הדונקי כפי שהסברת האמבטיות והטיולונים מרווחים יותר. כמו כן יש אופציה שהטיולונים יפנו אלייך שזה עוד יתרון ולכן לדעתי לתינוקות היא נוחה יותר.
המונטסרס קלה באופן משמעותי, צרה יותר ברוחב הגלגלים, קלה יותר לקיפול וקטנה באופן משמעותי ולכן יש לה יתרון עצום בנוחות להורה ונתינת אורח חיים נח יותר להורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין בייבי ג׳וגר סיטי מיני, אויסטר2 או זירוקובי סופר12/12/2017
שלום!
אני מתלבטת בין בייבי ג׳וגר סיטי מיני, אויסטר2 או זירו, וabc design ממבה או סלסה. חשוב לנו שתהיה עגלה יחסית לא כבדה, ומתקפלת ביד אחת.
ובאופן כללי אם תוכל להגיד לנו מה העגלה הכי נוחה לתינוק מתוך העגלות המוצעות היום בשוק.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/12/2017שלום אור,
סיטי מיני הכי קלה והכי נוחה לקיפול. לדעתי יש בה פשרות ענקיות בנוחות התינוק כמו טיולון חד כיווני, מדרך רגליים לא קיים, בדים שלדעתי פחות טובים לאקלים בארץ ושינוי מצבים במושב בעזרת שרוך.
זירו דומה לג'וגר רק עם מדרך רגליים ובדים עדיפים אך עדיין ללא טיולון דו כיווני שלדעתי זה חיסרון גדול.
אויסטר 2 מתקפלת ב- 2 ידיים והקיפול זו נקודת החיסרון הגדולה כי הקיפול גדול מאוד ומסורבל.
איי.בי.סי דיזיין סלסה מתקפלת יחסית בקלות בעיקר בדגמי 2018 שיגיעו בשבועות הקרובים לארץ אך עדיין ב-2 ידיים. לא קלה אך גם לא כבדה.
ממבה פלוס כמו הסלסה רק כבדה בהרבה אבל מגיעה עם טיולון מרופד יותר, מערכת קפיצים טובה (למרות שלסלסה מערכת קפיצים מיוחדת שאין ברוב העגלות בשוק). כמו כן לטיולון מצב נוסף של שכיבה ולכן מבחינת נוחות תינוק היא עדיפה לדעתי אך תלוי עד כמה אתם מוכנים לספוג בנוחות שלכם.
לדעתי עגלות הרטן הן הנוחות ביותר לתינוק. הנדסה, פיתוח וייצור גרמני ולכן כמו כל מוצר שמגיע מגרמניה האיכות, המחשבה והירידה לפרטים בייחוד בתחום הנחות לתינוק, נוחות התינוק והבטיחות הם ברמה אחרת לגמרי. המחיר הוא בנוחות להורה, קיפול קצת גדול ומסורבל, משקל כבד מהממוצע וכמו בממבה פלוס תלוי עד כמה מוכנים לספוג בנוחות שלנו שמתבטאת בעיקר בקיפול ולא בשום דבר אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת גגון לעגלת Iglesina Zippyרוני12/12/2017
מחפשת גגון אדום לעגלת Iglesina Zippy בתל אביב והסביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/12/2017שלום רוני,
רק בשילב תוכלי למצוא ואם לא אז יש סיכוי קלוש שלחברת הגלגל (שלהם חלפים רבים של עגלות תינוק) יש אבל קודם ממליץ לפנות לשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)